Update: Oud-ADO-speler Bodde ontslagen uit ziekenhuis

Donderdag, 1 mei 2014 om 16:04

Het gaat niet goed met Ferrie Bodde. Omroep West brengt dinsdag naar buiten dat de 31-jarige oud-profvoetballer al twee dagen in een kunstmatige coma wordt gehouden. Maandag werd de geboren Delftenaar erg ziek en spuugde hij bloed uit.

Bodde komt momenteel uit voor Haaglandia. De voormalig verdedigende middenvelder speelde zeven jaar voor ADO Den Haag en maakte in de zomer van 2007 de overstap naar Swansea City. Door blessureleed kon hij alleen in de eerste anderhalf jaar van zijn verblijf in Wales een rol van betekenis spelen. Toen Swansea City na het seizoen 2010/11 promoveerde kwam Bodde al geruime tijd niet meer in actie.

De huidige opmars van de club is volledig aan hem voorbijgegaan, in sportief opzicht. Bodde beëindigde zijn loopbaan en werd in december vorig jaar trainer bij sv Wateringse Veld. Hij ging maandag ziek naar de huisarts, die constateerde dat hij een verwaarloosde longinfectie heeft. Om zijn lichaam niet teveel te laten vechten, werd besloten hem vijf dagen in een kunstmatige coma te brengen.

Update 26 april 15.50 uur - Oud-ADO-speler Bodde ontwaakt uit kunstmatige coma
Ferrie Bodde is ontwaakt uit zijn kunstmatige coma, zo meldt het ANP. De voormalige profvoetballer van ADO Den Haag en Swansea City, die zijn carrière moest beëindigen wegens aanhoudend knieletsel, maakt het naar omstandigheden goed. De verwachting is dat hij volledig zal herstellen.

Update 1 mei 16.04 uur - Oud-ADO-speler Bodde ontslagen uit ziekenhuis
Ferrie Bodde is donderdag weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Omroep West brengt naar buiten dat de voormalig profvoetballer ontslagen is uit het ziekenhuis, waar hij tien dagen verbleef en enige tijd in een kunstmatige coma werd gehouden. Rob Meppelink, vriend van Bodde en technisch manager en hoofd opleidingen bij ADO Den Haag, zegt tegen de regionale radio- en televisiezender dat de 31-jarige Bodde nog wel onder toezicht van het ziekenhuis zal blijven.Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door roafke)

Je schrikt je toch helemaal kapot als je bloed spuugt. Heb het een keer meegemaakt en krijg er nog de rillingen van. Sterkte Ferrie.

Brrr, ondanks dat dit volgens mij vrij standaard is in dit soort situaties toch erg eng!
Hopelijk komt hij er snel bovenop.

wtf? zo zie je maar dat het snel achteruit kan gaan. Geluukig hebben de artsen er bewust voor gekozen hem in coma te brengen. hopen dat hij weer snel de oude is. In zijn ADO tijd vond ik het toch altijd wel een leuke speler om naar te kijken. Bijtertje met een goede techniek!

Pff pas 31 ook, je verwacht niet dat je nog dood zou kunnen gaan aan een longinfectie anno 2014 in een land als Nederland.

22 april 2014 om 14:58

De longen worden volgens mij door velen nog ernstig onderschat. Mijn vriendin is werkzaam op de longafdeling en als je de horrorverhalen van (in beginne) kleine aandoeningen bij jonge mensen hoort, dan schrik je je soms dood.

22 april 2014 om 15:08

Ik heb zelf astma en heb ook een jaar op de longk***afdeling rondgelopen dus ik weet wel hoe veel ellende men kan ondervinden door aandoeningen aan de longen.
Echter dacht ik niet dat je gewoon tegenwoordig als gezonde jonge man nog kunt overlijden aan een longinfectie in Nederland, althans dat de kans erop echt nihil is.
Soms hoor je het wel eens bij ouderen of baby's.

even opgezocht:

In 2010 overleden 5.413 personen (31,3 per 100.000 mannen en 33,8 per 100.000 vrouwen) met longontsteking als primaire doodsoorzaak.

Ik hoop in ieder geval dat Bodde er nog bovenop komt en weer helemaal hersteld.

Nondeju, ik was hem eigenlijk vergeten. Ik wist wel dat hij het bij Swansea prima deed en vervolgens flink geblesseerd raakte, maar niet dat hij ermee gekapt was.
Sterker nog, ik had verwacht dat hij zou herstellen en zou bewijzen dat hij best aardig meekan in de Premier League.

Heeft deze infectie nog op de één of andere manier iets te maken met die blessure? Dit is wel erg veel pech..

Ferrie Bodde, de voetballer die zn carriere beeindigde vanwege blessureleed. En nu dit weer. Sterkte Ferry, verwacht komende zondag een steunbetuiging van het Ado-publiek.

26 april 2014 om 16:25

De supporters van ADO zullen, aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ, in de 6de minuut, een minuut lang applaudiseren voor Ferrie! Dit om hem en zijn familie te steunen.

27 april 2014 om 12:07

Kijk eens aan, wat een mooi gebaar!

Wow, van Swansea naar Haaglandia was al erg. Sterkte gozer, maar waarom heet dit een verwaarloosde longinfectie? Daar heb ik nog nooit van gehoord.

22 april 2014 om 16:59

Indien je het nalaat om naar je huisarts of het ziekenhuis te gaan en je longontsteking niet behandeld wordt, loop je de kans op een verwaarloosde longontsteking.

mogen wel in de titel zeggen dat het een coma met voorbedachte rade betreft.
staat gepland is niet zozeer abrupte spoed.

desalniettemin is dit natuurlijk heel erg voor zijn familie hoop dat hij en zelf nog redelijk genadig van af weet te komen

Hoeveel pech kan je hebben, eerst al die blessures en nu dit weer.
Hoop voor hem dat het goed komt, sterkte Ferry.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland
2 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Denis Cheryshev kan een droomtransfer maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren