Bizarre bekerfinale breed uitgemeten buiten Nederland: ‘Apocalypse Now’

Maandag, 21 april 2014 om 11:28Erik van Dam • Laatste update: 11:38

PEC Zwolle zorgde zondag voor een grote stunt, door Ajax met 5-1 te verslaan in de finale van de KNVB Beker. De verliezend finalist begon de eindstrijd goed en kwam op 0-1, maar nadat supporters van Ajax vuurwerk op het veld gooiden werd de wedstrijd stilgelegd. Daarna walste PEC ongenadig over Ajax heen. De bizarre bekerfinale is ook over de landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven.

/

Veel buitenlandse kranten besteden maandag aandacht aan de gebeurtenissen in De Kuip. De Engelse tabloid Daily Mail schrijft dat de absolute underdog PEC Zwolle Ajax compleet verraste. Betreffende het vuurwerk beschrijft men hoe fakkels en rookbommen op de grasmat werden gesmeten en hoe Edwin van der Sar het publiek streng verzocht te kappen met deze shit.

Kwaliteitskrant The Guardian pakt uit met een grote foto van het moment dat Bas Nijhuis naar Kenneth Vermeer toeliep, kort nadat het vuurwerk op het veld kwam. Apocalypse Now schrijft de krant, die verder toevoegt dat de beelden wat weg hebben van het schilderij Goldau van de Britse schilder William Turner. In Duitsland besteedt BILD vanzelfsprekend aandacht aan de bekerfinale; het laat weten dat de betere supporters beloond zijn en dat het vuurwerk niets minder dan Pyro-Wahnsinn was.

De Franse krant L’Équipe schrijft dat Ajax vernederd is in de finale en gedeklasseerd werd de nummer negen van de Eredivisie. “Het begon nog goed met het doelpunt van Ricardo van Rhijn, maar daarna zakte Ajax om onverklaarbare redenen door de ondergrens. Het is de eerste keer dat PEC Zwolle de Gatorade Cup wint”, aldus het beroemde Franse dagblad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door bambino04)

Natuurlijk, de uitslag op zich is een verrassing, maar met alle respect voor Zwolle, dit heeft meer met de zwakheid van Ajax te maken dan met de kracht van Pec. De laatste jaren zijn de topclubs enorm veel minder, en niet de middenmoters opeens 4 klassen beter.

21 april 2014 om 11:37

Klopt, zulke clubs kunnen vaak wat meer in bekerwedstrijden, en de topclubs verkijken zich op de een of andere manier. Kijk maar naar wigan vorig jaar, degraderen maar wel de beker winnen. En dit jaar ook weer pas na penaltys uitgeschakeld.

21 april 2014 om 11:38

Je hebt gelijk maar dan nog is het Zwolle die de kans grijpt en dat is gewoon enorm knap.

21 april 2014 om 11:39

Je kunt zeggen wat je wil maar het zijn ook zeker de verdiensten van PEC en met name Jans dat ze niet alleen maar op de counter gingen loeren maar dat ze ook durfde druk te zetten en dat ze ook fel in de duels waren.

Wat dat betreft zijn er gelijkenissen met Barcelona, wanneer hun strijdplan niet werk(door het positiespel de tegenstander kapot spelen) kunnen schijnbaar zowel Ajax als Barca niet omschakelen naar een andere speelstijl.

21 april 2014 om 11:44

Het probleem van Ajax en Barcelona is inderdaad dat ze geen plan b hebben. Als je kijkt naar Madrid of Bayern, wanneer het daar niet loopt kunnen ze nog altijd de beuk erin gooien. Ajax heeft jochies op het veld staan. En als ze dan tegenover een ploeg met kloten komen te staan, moet Ajax wel in hele goede doen zijn om makkelijk te winnen.

21 april 2014 om 11:59

Dit soort wedstrijden mis je een type spits als Pellè, een speler die de bal kan vasthouden waardoor de rest aansluit.

Ajax kon zich er niet doorheen voetballen en PEC wachtte rustig op de kansen. Jans verdient dan ook wel een mooi bosje bloemen en een lekker flesje wijn!

21 april 2014 om 15:15

Klopt! Zodra het systeem niet loopt is het team verloren.
Als spelverdeler blind faalt doordat hij fysiek tekort komt, is het klaar. V rhijn speelt als een prima donna, loopt erbij alsof alles in slowmotion gaat. Verzaakt veel en zijn lange ballen komen niet aan.
De centrale verdedigers laten teveel steken vallen. Het ontbreekt ook aan versnelling. Middenveld kan totaal geen stempel drukken. En aanvallers staan op eilandjes.

21 april 2014 om 11:44

@jonathan0180,

Dit is 100% de verdienste van Pec.
Zij hebben met een geweldige tactiek ervoor gezorgd dat de voetballende spelers van Ajax geen ruimte kregen. Bovendien heeft men een hele wedstrijd naar voren gedrukt.
Het had 8-1 moeten zijn.

Alle credits voor PEC Zwolle. Je maakt zelden mee dat een topclub (die ook nog eens op het punt staat de 4e titel op rij binnen te slepen) zo vernederd wordt door een ploeg die net in het linkerrijtje staat.

21 april 2014 om 11:48

Dat Pec de beker wint, is zeker hun verdienste, mee eens. Maar je denkt toch niet dat wanneer Madrid in de bekerfinale staat dat ze tegen een Elche van de mat worden gespeeld? Het enorme verval van Ajax in deze wedstrijd staat symbool voor het Nederlandse voetbal de laatste jaren. Topclubs zwakken af richting de middenmoters, die nu opeens een bizarre uitslag neer kunnen zetten.

21 april 2014 om 12:04

Gebeurt in Engeland en Duitsland vaak zat toch?

21 april 2014 om 12:36

Ja dat Wigan ietwat gelukkig wint van City. Maar niet dat ze compleet van de mat geveegd worden zoals met Ajax gebeurde gisteren.

21 april 2014 om 12:54

Onderschatting noem je zoiets..overigens zou het juist de taak van de club zijn die al 4 jaar kampioen wordt om hier iets aan te doen, bijvoorbeeld een keertje presteren in Europa om de competitie weer wat meer aanzien te geven. Zij zijn de enige die hiertoe in staat zijn. (overigens is de dubbel winnen natuurlijk ook al een hele prestatie )

21 april 2014 om 16:04

Niet mee eens. Je zag dat bij alles en iedereen de koppen begonnen te hangen toen van der Sar de woorden van Nijhuis moest uitdragen op het veld "als het nog 1 keer gebeurt dan gaat de beker naar Pec". Luid gejuich van de PEC aanhang volgde en iedereen van 410 en F-Side werd voor een tijdje muisstil.

Ajax spelers hadden nooit verwacht dat ze uitgerekend na het scoren van een hele fraaie goal opeens de catacomben weer in moesten omdat hun eigen aanhang weer zo nodig zich moest misdragen. Nijhuis en de Knvb hebben zonder twijfel de Ajax staf en spelers een hartig woordje toegesproken. Van der Sar beet niks voor niks zijn lip uit woede en frustratie.

De beker was toen eigenlijk al voor PEC aangezien niemand bij Ajax kon garanderen dat er niet weer iets op het veld werd gegooid en zo vervolgden ze ook de wedstrijd.

Iedereen blijft maar over Ajax is zwak dit dat gaan, maar zij hebben eerder dit seizoen al de super cup gewonnen en stonden wel mooi in de finale door de vorige houders van de cup uit te schakelen EN staan op het punt om voor de 4e keer op rij kampioen te worden.

Als Ajax zo zwak is dan is de rest nog een stuk zwakker en steekt Ajax er dus bovenuit. Simpel toch?

21 april 2014 om 16:39

@scrumlti0uz

Kom..... Om deze vernedering af te wimpelen op het feit dat de spelers onverwacht naar de catacomben moesten is wel een heel zwak verhaal.... Heeeel dunnetjes zeg.....

Afgezien van een zondagsschot ( woorden van R. De Boer) heeft Ajax niets laten zien omdat ze er niet aan te pas kwamen. Dankzij het uitstekende werk van Frank de Boer & Co heeft Ajax dit seizoen vaak een overwinning gehaald dankzij het collectief. Gisteren was daar niets van te zien en Ajax heeft gewoon geen surplus aan individuele kwaliteit om dat te compenseren. Als er dan ook niet gevochten wordt dan krijg je dit soort vernederingen...
Ajax wordt in mijn ogen terecht kampioen. Ze waren stabieler dan andere clubs die soms meer individuele kwaliteiten herbergen. Een compliment aan de technische staf van Ajax daar waar ze bij Twente en Vitesse zich achter de oren mogen krabben. Gisteren was PEC onbetwist de beste. Ze legde de zwakke punten van Ajax genadeloos bloot. Het siert niemand om zich proberen te verschuilen achter dat vuurwerkincident.

22 april 2014 om 03:28

Oneens . Andere clubs hebben faal angst . Maar elk jaar word dat minder . Ajax gaat dit niet lang volhouden . Het kan haast niet . PSV Feyenoord Twente Vitesse AZ . Ze zijn wakker Ajax heeft volgen jaar een probleem . Ze kopen waardeloze spelers .beste gaan weg . Shöne gaat het ook niet brengen meer die gaat lekker weg . Siem ook blind ook . Frank is niet zo goed met spelers die een persoonlijkheid hebben. Ideale schoonzonen kunnen de beuk er niet in zetten.zie als voorbeeld de laatst 4 jaren. Iedereen die wat vind gaat weg of moet weg . Er loopt geen echt Ajax speler er tussen . Overmars schrijft straks 4 ton premie weer op zijn rekening . En koopt weer wat miskleunen op.

22 april 2014 om 12:44

Men spreekt al jaren over het gebrek aan individuele kwaliteiten bij Ajax, maar het zijn bijna altijd de spelers van Ajax die wel in het buitenland slagen zoals Suarez, Vertonghen, Eriksen etc.

22 april 2014 om 12:45

@ Max32, Ajax wordt gewoon volgend jaar weer kampioen neem dat maar alvast van me aan.

21 april 2014 om 11:58

leuk de beker van zwolle bagatelliseren Jonathan.

Daarnaast heeft Zwolle wel degelijk grote stappen gemaakt de laatste jaren en zijn zij klassen beter geworden.

21 april 2014 om 12:57

Dus we moeten allemaal maar roepen dat Zwolle zo geweldig is? Blijkbaar zit het hier op VZ vol met demagoogjes die de waarheid niet onder ogen durven zien. Ik zeg alleen dat Ajax minder is geworden de laatste jaren. Kom op zeg

21 april 2014 om 11:59

Je doet PEC hiermee véél te kort. Zij speelde op een manier waardoor Ajax helemaal niks kon. Counterde heel gevaarlijk en heeft verdiend gewonnen omdat ze ook kansen van Ajax hebben voorkomen.

21 april 2014 om 12:13

Waarom komen die 'met alle respect voor Zwolle' reacties altijd onrespectvol over. Deze wedstrijd ging nou eens niet over Ajax, maar over Zwolle, die alle pijnlijke plekken van Ajax compleet bloot legde. Zij hebben de perfecte tactiek bedacht om deze wedstrijd te winnen. Ajax was een speelbal van Zwolle dat eigenlijk met dubbele cijfers had moeten eindigen, zo zwak was de verdediging van Ajax wel.

21 april 2014 om 12:55

Ik vind real madrid tegen elche niet een reeele vergelijking. Real madrid hoort bij de top-5 vd wereld en ajax hoort niet eens meer in de top-50 als je het goed gaat bekijken dus een beetje rare vergelijking

21 april 2014 om 13:28

@yariveijer: Maar Van Rhijn koekoek spelen is niet zo bijzonder, dat wordt ie al heel het seizoen. De meest matige back in Nederland, wordt consequent overlopen. Maskeert zijn slechte voetbal met opkomen en soms een doelpunt. Van Rhijn een speler die onder De Boer ook niet gegroeid is!

21 april 2014 om 13:06

Dit heeft niet met de zwakte van Ajax te maken, maar met de tactiek en strijdlust van Zwolle. Zwolle had de juiste tactiek gekozen en met een dosis strijdlust waren ze zoveel beter dan Ajax. Ajax kon hier helemaal niks tegenin brengen. Zowel tactisch, als mentaal.

21 april 2014 om 13:19

@jonathan0180: Zo zag ik de winst op Barca in de CL ook. Het was de zwakte van Barca...

21 april 2014 om 13:46

als ajax verliest ligt het nooit a/d tegenstander maar aan de slechte wedstrijd van ajax zwolle heeft ajax gewoon bij de strot gepakt en daardoor kon ajax zijn spel niet spelen en werden ze afgemaakt dit gebeurd regelmatig tegen mijn club en het gebeurde ook tegen salzburg en vitesse ajax is gewoon geen top meer behalve in nederland

21 april 2014 om 13:48

Luister, ik heb een hekel aan Ajax, maar ik kan objectief naar voetbal kijken ik bedoel hiermee te zeggen dat de traditionale Nederlandse topclubs steeds zwakker zijn geworden.

21 april 2014 om 23:48

ik heb aan niemand een hekel en dat wil ik ook graag zo houden maar ik geef mijn mening hier zoals iedereen over het nederlandse voetbal en daar is ajax een onderdeel van het is gewoonweg triest wat de eredivisie voor nivo is

We staan er (internationaal) weer lekker op..waarschijnlijk werd dat vuurwerk gegooid door dezelfde gasten die gisteren in de rijen bij de Arena het hardst stonden te schreeuwen dat ze als vee werden behandeld, stewards allerlei ziektes naar het hoofd riepen etc. Door dit soort debiel gedrag wordt irrant gezeik zoals die onmogelijke combi-regelingen alleen maar verder in de hand gewerkt. Zo jammer dat een paar dwazen het altijd moeten verzieken voor de overgrote meerderheid die zich gewoon kan gedragen.

En het dan ook nog willen verkopen als 'echte fans', dan ben je helemaal van het padje af. Ik sta ook 90+ minuten te schreeuwen en te zingen tijdens iedere wedstrijd, ook tegen Cambuur en NEC midden-februari als de halve Arena niet eens half gevuld is, maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld om vuurwerk op het veld of in het vak beneden mij (weten we dat nog..) te gooien, of een stadion waar we op bezoek zijn te vernielen en met de stoeltjes te gaan gooien. Mooie speech (de eerste) van Sar, recht uit het hart en precies hoe ik mij op dat moment ook voelde.

21 april 2014 om 11:51

Ik moet eerlijk zeggen dat ik door deze randdebielen geen uitwedstrijden meer bezoek. Ik schaam me dood voor dit soort figuren. Soms stond ik in het buitenland met een supporter van de tegenstander te praten (man utd, celtic etc) en 2 tellen later wilde ze zo een jongen totaal zonder aanleiding kort en klein slaan en soms werd mij ook gevraagd waarom ik ´keek´en of ik wilde vechten!. Ook in vliegtuigen, bussen en treinen gedragen zij zich als gestoorde gekken. Soms sta ik te wachten bij de arena om naar binnen te gaan met kinderen, vaders en moeders en komen die doorgesnoven idioten langs de hele rij lopen en stappen even over het hekje om niet in de rij te hoeven staan en zeg je er iets van kan je een grote bek en een knal voor je hoofd verwachten, idem dito bij de toilleten waar zij altijd voordringen. Staan ook nog tegen je te schreeuwen wanneer je niet meezingt of schreeuwt met hun, terwijl zij bij een wedstrijd al compleet (maar dan ook echt compleet) dronken zijn ( ook om 12:30 ). Dan kom je niet voor het voetballen in mijn ogen. Ook zie ik regelmatig dat er gesnoven wordt op de toilleten (tijdens de wedstijd dus dan kom je 100 niet voor het voetbal) Stewards etc zeggen er niets van( terecht want voor dat salaris kunnen ze deze mensen hier niet mee opzadelen, schakel beter het leger in) Deze gasten denken dat ze heel stoer en gevaarlijk zijn en maken hier filmpjes van en zetten die op youtube met een harcore muziekje onder en Ik ben er echt gigantisch klaar mee en met mij velen anderen.

21 april 2014 om 12:13

**v**,

Kan me wel vinden in een groot deel van je verhaal, heb na 43 jaar seizoenkaarten bij Ajax ook mijn kaarten weggedaan.

Moest met mijn 59 jaar bijna vechten met zo'n randdebiel van een jaar of 20 dat zich Ajacied noemt, na de Kampioenswedstrijd tegen Twente.
Meneer vond met zijn dronken kop dat ik een nep ajax( cadeautje van dochter) pet op had.

Dat soort gasten verpesten een boel voor Ajax.

21 april 2014 om 12:35

Tja, bovenstaande klinkt bekend in de oren. Helaas zijn dit soort figuren overal wel te vinden. Bij PSV zijn ze er ook, alleen niet in de getale als in de Randstad. Ik vind het altijd wel relax om, zeker bij Europese wedstrijden wat te babbelen bij de tegenpartij. Gelukkig kunnen buitenlandse supporters wel gewoon nog op Stratum komen om biertjes mee te drinken! Doet doet me dan wel weer goed..

21 april 2014 om 15:58

Dat is toch het mooiste wat er is. Om met supporters van andere clubs met een biertje in de hand over je club, land en voetbal te praten. Hetzelfde zou moeten gelden voor bijvoorbeel psv-ajax. Snap het hele probleem niet dat je het niet zou accepteren wanneer iemand voor een andere club is. In het buitenland zie je vaak verschillende supporters gemengd zitten en kan je prima met een shirt van een rivaal in een andere stad lopen, Het hoort gezellig te zijn en als ik ergens een hekel aan heb is het een grimmige sfeer rond een wedstijd.

21 april 2014 om 16:52

Inderdaad, ik ga nu al een paar jaar naar de Europese thuiswedstrijden en altijd is het gezellig met andere supporters. Die komen op het Rembrandtplein gewoon erbij staan. Ik heb tegen Celtic nog shirt geruild. Mooi toch? Wat wil je nog meer? Wat mij betreft moet dat altijd kunnen. Sport hoort te verbroederen.

Complimenten aan PEC en Ron Jans! Echt goed wat hij daar doet in Zwolle met goed voetbal.

Hopelijk gaat het niet te lang over die paar zwakzinnigen achter het doel. Pak ze op, geef ze een levenslang stadionverbod om ze daarna weer in de vergetelheid te doen raken, waar ze tot zondag toch al in verbleven.

Laten we het hebben over de geweldige prestatie van Zwolle, die zich ondanks alle afleidingen, geweldig presenteerde. Met snel voetbal, goed druk zetten en veel lef werd Ajax volledig vernederd. Zo'n Thomas die Van Rhijn, volgens sommige zelfs Oranjemateriaal, volledig zoek speelt. Zo'n Fernandez die ontzettend veel energie in een wedstrijd stopt en met fel doorjagen het centrale duo van Ajax volledig over de kling joeg. En dan Mokotjo, die als een veldheer over het middenveld heerste en bij de 3-1 een geweldige steekbal gaf op Fernandez. Zwolle, proficiat! Mooi dat jullie prestatie buiten de landgrenzen ook wordt gewaardeerd en niet ondergesneeuwd raakt door een paar zwakzinnigen in het Ajaxvak.

Gatorade cup? Haha, dat is al heel lang niet meer zo. Die fransjes toch.

Verder is er wel genoeg geluld over deze wedstrijd toch? Laten ze de boete die vanuit de knvb komt verhalen op deze gasten, en geef ze een stadionverbod en dan is dit incident weer afgerond.

Overdrevenheid ten top van veel mensen. Ik zou zeggen, verdiep je eens in het wereldje of ga eens naar het stadion zonder de hele wedstrijd op je luie bipsje te zitten. Sommige praten hier alsof ze net uit het theater komen, vol overdrevenheid.

21 april 2014 om 11:43

Ik ben bang dat wij Ajacieden dit nog lang zullen moeten aanhoren. Het was immers een wanvertoning, zowel supportelijk gebied als sportief gebied. Een zwarte dag voor Ajax, na de Fluwelen revolutie.

21 april 2014 om 11:58

Eem mooi geplaatste reaktie, Je bent een echte supporter en je schaamt je dood

21 april 2014 om 11:45

Zou je wat willen uitweiden over je laatste alinea? Ik heb het idee dat ik je niet helemaal goed begrijp, want ik lees nu alsof je de afschuw over het vuurwerk gisteren toeschrijft aan theaterpubliek die zich niet in het wereldje (?) heeft verdiept. Dat is toch niet wat je bedoelt, of wel?

21 april 2014 om 12:36

Baardgrasmus

Uiteraard bedoel ik dat niet. Vuurwerk op het veld gooien hoort niet en keur ik 100% af.

Echter hoor ik mensen zeggen dat medesupporters ze daarop moet aanspreken en dergelijke, maar zoiets doe je niet. Dat kan gewoonweg niet. 1. omdat er toch niet naar je geluisterd wordt, en 2. dat is een ongeschreven regel. Als je dat wereldje een beetje snapt, weet je dat het zo niet werkt dat je elkaar zomaar kan aanspreken op de tribunes hierover (niet over zulke acties).

Ik spreek bijvoorbeeld zelf wel mensen aan wanneer ze zo dom gaan lopen fluiten als Ajax eens achter staat, of de bal traag rond speelt. Dan loop ik er zo naar toe en verzoek ik ze vriendelijk ermee te stoppen, aangezien niemand bij dat gefluit gebaat is.

21 april 2014 om 13:10

Ok ik snap je punt. Best wel zorgwekkend als de stemming in zo'n vak blijkbaar dusdanig is, dat niemand meer een ander op wangedrag durft aan te spreken. Is dit angst voor represailles of is het meer een soort groepsgevoel dat je elkaar niet afvalt?

21 april 2014 om 14:10

Maar in feite kun je 3 dingen doen en zij hebben een vierde optie toegevoegd. Je kunt namelijk je mond houden, randdebiel aanspreken of hem verlinken bij bevoegde mensen. De 4e optie die ze maar hebben gepakt is keihard meejoelen. Dan hoor je wat mij betreft bij het clubje randdebiel.

21 april 2014 om 11:46

Ik vind de aandacht en reacties niet overdreven. Ik hoop dat het signaal aankomt bij anderen die dit soort intenties hebben. We moeten uitkijken dat we dit soort dingen niet normaal gaan vinden.

21 april 2014 om 12:01

Maar daar gaan we weer, alle arrestanten zijn al weer thuis.
Welkom in Nederland, net als de drugsdealers ze zijn toch weer binnen een paar uur buiten.

21 april 2014 om 12:28

Maar dat waren mensen die opgepakt waren buiten het stadion voor openbaar dronkenschap, belediging van ambtenaren en het afsteken van vuurwerk (buiten het stadion, dus niet op het veld). Dat zijn allemaal kleine vergrijpen, ik zie niet in waarom ze nog langer in bewaring zouden moeten zitten. Welkom in Nederland, waar drugsdealers pas dealers zijn nadat ze door een rechter zijn veroordeeld.

21 april 2014 om 11:50

Gaat lastig worden denk ik, de meeste hadden er waarschijnlijk al 1. Controle was er bijna ook niet, wat ik hoorde maar goed waar wel .

21 april 2014 om 12:38

Klopt controle was ver te zoeken. Ook schandalig. Zou echt beter gehandhaafd moeten worden, in alle stadions. Ik ben in de 20~25 thuiswedstrijden dit seizoen (comp, beker en europees) misschien 2 keer gecontroleerd. En dan zit ik op de f-side.

En ik ken meerdere supporters van andere clubs. Ook nergens goeie controle.

21 april 2014 om 11:59

Als het zo normaal was, sprak Van der Sar ook niet vol woede..

21 april 2014 om 12:39

Het is niet normaal. Het is een incident. Zoals ik in mijn reactie zeg. Schade + boete verhalen op supporters. En de supporters een stadionverbod geven. Incident voorbij.

21 april 2014 om 12:47

Alleen is het al het zoveelste incident dit seizoen. Dan wordt het structureel.

21 april 2014 om 13:57

Het is geen incident, nu is het voor de 6e x dat de ongeregeldheden waarbij Ajacieden betrokken zijn de (inter)nationale pers halen. Celtic zowel uit als thuis, PEC en Cambuur beide thuis en Milan uit, plus nu in Rotterdam.
Zeg dat er nu tot einde seizoen niets meer gebeurt, dan heeft Ajax 48 wedstrijden gespeeld, waarbij 6x ongeregeldheden waren die de (inter)nationale pers haalden, dat is dus bij bijna 15 procent van de wedstrijden die Ajax speelt. Dat kun je met goed fatsoen toch geen incident noemen

21 april 2014 om 12:26

Een boete? Ik mag toch hopen dat ajax hier niet meer met boete vanaf gaan komen! Dat zou pas echt schandalig zijn

21 april 2014 om 12:37

Pantahh-FR

Dat bedoel ik dus met overdrevenheid. Baan in het theater wellicht wat voor jou?

21 april 2014 om 13:21

Je moet niet ajax aanpakken maar die eencellige randdebielen. Zonder die ene hersencel scheten ze ook nog op het veld.
Verbannen voor de rest van hun leven uit alle stadions.
En wedstrijd zonder publiek, tja daar pak je alleen de goede weer mee, dus krijgen die paar idioten hun zin weer.

Toch wel apart dat iedereen 2 keer werd gefoullieerd en dat er dan toch zoveel vuurwerk binnen komt,

21 april 2014 om 12:45

Het schijnt dus dat er veel supporters half of zelf niet eens zijn gefouilleerd. Aangezien Ajax verantwoordelijk was voor de fouillering van eigen supporters, heb ik het idee dat de stewards bewust het vuurwerk heeft binnen gelaten.

Beelden van Ajax tv naast dit bericht zijn als een vlag op een modderschuit.
'fans' en voetballers zullen wat mij betreft alle zeilen moeten bijzetten om het aankomend landkampioenschap zo te kunnen etaleren.

Tja, zo maken we toch nog naam in Europa. Poe wat ben ik er ziek van. Zo schaamtelijk.

Jeetje zeg, een aantal rookbommen op het veld en iedereen staat perplex. Check de vuurwerkshows voor de wedstrijd aanvang van Fenerbahce-Galatasaray of Boca Juniors eens zou ik zeggen. Dan zouden ze bij deze clubs de hele stad moeten sluiten denk.

21 april 2014 om 12:12

Maar hunnie doen het ook. Two wrongs don't make one right.
Vuur werkshows zijn mooi, werken sfeerverhogend maar gloeiendhete rookpotten op het veld gooien, notabene vlakbij je eigen keeper!!! moeten we niet willen met z'n allen!

21 april 2014 om 12:32

ah kijk eens aan, of we hebben hier gelijk 1 van de gooiers te pakken of dit is zo'n sukkel van een meeloper die stonden te juichen toen het vuurwerk werd gegooid. Zoek een andere sport op en laat het voetbal met rust. Dit soort nepsupporters kan het voetbal goed missen!

23 april 2014 om 19:47

Ten eerste ben je zelf een sukkel.

Ten tweede nee ik ben geen Ajax fan dus heb daar niks te zoeken en geef alleen maar mijn mening.

Ten derde wie ben jij om te bepalen wat iemand moet doen. Sukkel!

Ik snap niet. Er hangen overal cameras met HD kwaliteit en je kan verdomd goede gezichtsherkenning technieken toepassen. Even facebooken en je hebt die gozers. Niks aan. Dan moet je een systeem opzetten voor heel Nederland zodat je dit soort gasten een stadionverbod kan geven voor elk stadion in Nederland, van de schaatsstadions tot de hockeystadions. Als je ze daarna nog pakt kan je het berechten en er dikke boetes/taakstraffen aan hangen. Ik zou het wel weten als overheid. Niet harder straffen maar wel slimmer straffen want met boetes voor Ajax of wedstrijden zonder publiek pak je alleen die 99% en niet die ene rotte appel.

Er zijn technieken om dit soort gedrag in de kiem te smoren. Actie dus!

21 april 2014 om 12:15

Alleen hadden deze "helden" zich zodanig ingepakt dat ze goed onherkenbaar waren. Het enige waar je op kan hopen is dat ze zich door groepsdruk gaan aangeven. Hier kunnen meestal de leiders van dit soort groeperingen aan meewerken. Alleen denk ik dat de leiders er in dit geval nauw bij betrokken waren gezien de massaalheid ervan.

Gelukkig hebben we volgende week ( hoop ik ) een kampioenschap te vieren.
Want na deze wanprestatie is dat ook wel ff nodig.
Mogen al die spelers meteen ff laten zien dat ze het wel kunnen.
Anders kunnen we het kampioenschap nog wel ff uitstellen...

Maar dat neemt niet weg dat PEC echt een top wedstrijd heeft gespeeld.
Echt verdient gewonnen.

21 april 2014 om 12:56

Klinkt misschien raar, maar daar zit ik eigenlijk niet eens meer op te wachten na die wanvertoning van de spelers en een deel van de aanhang. Als je zag hoe ze er na de staking bij liepen op het veld dan verdien je die beker ook niet, en die idioten al helemaal niet! Wat betreft het kampioenschap is het misschien maar beter om gewoon in Amsterdam kampioen te worden, heb zo'n gevoel dat het dit weekend nog niet zo gezellig zal zijn op het park

21 april 2014 om 13:03

Ik denk ook dat het beter is om in Amsterdam kampioen te worden.
Maar goed mocht het dan aankomend weekend wel zo zijn dat je kampioen word, ja dan ben ik het wel met je eens dat het denk niet zo gezellig gaat worden.

21 april 2014 om 16:06

Ajax moet het kampioenschap niet eens vieren. Er valt niet eens wat te vieren. Dit Ajax is het slechtste Ajax wat ooit bestaan heeft. Er zit maar 1 topper in en dat is Frank de Boer en die maskeert de boel nog een beetje zodat het nog ergens op lijkt.

21 april 2014 om 12:38

En we hebben het hier over 100 man op 50 000 supporters die kwamen kijken? maar an alsnog 100 man die 2 keer gechecked zijn er nog met zulk vuurwerk door kwamen? moet je toch ook is afvragen diegene die bij die ingang daar verantwoordelijk voor zijn ook is ontslagen mogen worden.
En die 100 man nu oppakken want het is allang bekend wie het zijn maarja de politie heah doet nooit wat.

21 april 2014 om 12:50

Hoho het gaat over 100 man op 8000 supporters, Behalve de (helaas) gebruikelijke vechtpartijtjes hebben de Zwolle-fans zich niet misdragen.
Bovendien zijn ze gecontroleerd bij zowel het vertrek als de aankomst door stewards van Ajax.

21 april 2014 om 12:51

Volgens mij is de club verantwoordelijk voor het controleren van hun eigen supporters. Als die echt zo ondermaats was valt de club Ajax des te meer te verwijten en dient de club harder gestraft te worden. Waarschijnlijk zal het grootste gedeelte van de vuurwerk gooiers nog wel verhaal mogen komen doen op het politie bureau. Wat dat betreft hoor je steeds vaker dat ze deze gasten te pakken krijgen.

21 april 2014 om 13:23

@ e jens. Bij de arena is het altijd doorlopen. ik ben in 14 jaar pas 2 keer gecontroleerd en nog is het niks in de gaten.
@ bananeman ik heb het over het hele stadion die 100 man zijn geen supporters zal me niks verbazen als het dezelfde mongolen zijn die op hoek van holland of in harem ook snel een voetbalshirtje kopen en dan gaan rellen.

21 april 2014 om 12:58

als zwolle jullie begriting hadden speelden zei ook cl

ajax is gewoon weggetikt en zoals je het kan lezen gaat dit de wereld over

gewoon voetballes gehad van een pec zwolle

21 april 2014 om 12:58

begroting

21 april 2014 om 13:25

Begroting is altijd het slappe excuus van iedereen.
Maar op het veld maakt het niet uit hoeveel je verdiend.

21 april 2014 om 13:42

@leipik
Jullie zijn ook niet de beste dat blijkt nu weer.
Dat niemand jullie wat gunt komt niet alleen door jullie arrogantie,gisteren hebben jullie je weer eens van je beste kant laten zien door eigen spelers te bekogelen met zogenaamde onschuldige rookbommetjes.zo onschuldig dat meerdere supporters met ambulance moesten worden afgevoerd door toedoen van deze onschuldige rookbommetjes.
Als er nog enig sympathie was bij de niet ajacieden dan is daar na gisteren niks meer van over.

Iedere Feyenoorder heeft zich ongetwijfeld kapot geergerd aan het beschadigen van hun grasmat. Door het resultaat zullen ze elke vlek nu koesteren als aandenken aan een geweldig pak slaag die de aartsvijand in de Kuip heeft gekregen.

Het is zo ongelofelijk zonde dat clubs in nederland zo veel te lijden hebben van zo'n kleine groep aanhangers die hun club zo de vernieling in helpen,waar ik veel moeite mee heb is dat een Knvb de clubs hier ook nog eens voor straft?deze doen er naar hun vermogen meestal al vanalles aan om dit te voorkomen, laat ze die idioten oppakken stadionverbod omgevingsverbod voor uit en thuiswedstrijden met een meldingsplicht voor zowel uit als thuis wedstrijden

Ze snuiven hun tussenschot kapot laat ze deze lui verplicht opnemen en alle kosten op deze lui verhalen zowel voor de materiële en behandel kosten daar hoeven de clubs of de maatschappij toch niet voor op te draaien.

21 april 2014 om 13:18

Blijkbaar is er door de stewards in samenspraak met de politie niet goed werk geleverd gister

21 april 2014 om 15:27

@bananenman: Blijkbaar is er door een stel idioten achterlijk werk geleverd gisteren. Dat is meer de waarheid... niet de schuld bij andere zoeken, maar bij die zwakzinnigen!

21 april 2014 om 15:39

Ik geef je helemaal gelijk. Die randdebielen zijn hoofdverantwoordelijk maar Ajax is toch zo'n rijke club? Kunnen ze vast wel wat extra missen voor beveiliging.

We staan er weer goed op in Europa Ajax bedankt he !
Man man man schaam me kapot als Amsterdammer

Het wordt tijd dat Ajax eens op eigen kosten, DUS niet op kosten van de staat deze gasten er uit gaat filteren. Hetzelfde geld ook voor clubs als Feyenoord, Utrecht, Twente etc.

Dit kan zo niet langer. Gisteren hadden ze eigenlijk ( maar wss was dat niet mogelijk) gewoon met veel extra politieinzet het vak moeten ontruimen en het tuig verantwoordelijk moeten oppakken.

Dan maar een afgelaste, of zeer vertraagde bekerfinale. Maar nu gebeurd er hoogstwaarschijnlijk weinig en heb je volgend jaar dit gezeik weer.

Keihard optreden is de enige oplossing, zie bijv engeland. Dat wij hier nog zo mee te maken hebben komt door de overtolerantie van Nederland de afgelopen tientallen jaren.

Die doorgesnoven debielen voelen zich onsterfelijk en maken hun eigen regels. Ben het echt helemaal zat hoe deze gekken de club ten schande zetten.

Terecht dat Aboutaleb het niet aandurft het tuig weer toe te laten.

Wat maakt het uit hoe we er voor staan in Europa op dit gebied. Sorry, maar als dit al het ergste is wat je gezien hebt, dan moet je echt eens op Youtube gaan zoeken naar "hooligans". Dan zul je nog wel erger schrikken.

Tuurlijk keur ik dit gedrag niet goed, eerder vol af. Dit heeft voor mij de totale bekerfinale verpest en voor vele andere. Er zaten ook gezinnen en kinderen, denk daar ook even aan aub. Laten we hopen dat dit nooit meer gebeurt en dat de volgende keer eens wat meer politie aanwezig is.

21 april 2014 om 15:44

Als je het artikel had gelezen, had je kunnen weten dat het niet om het vuurwerkincident ging, maar om het behaalde resultaat van PEC Zwolle.

21 april 2014 om 16:09

Sorry, maar wat bedoel je?

"veel buitenlandse kranten besteden maandag aandacht aan de gebeurtenissen in De Kuip. De Engelse tabloid Daily Mail schrijft dat de absolute underdog PEC Zwolle Ajax compleet verraste. Betreffende het vuurwerk beschrijft men hoe fakkels en rookbommen op de grasmat werden gesmeten en hoe Edwin van der Sar het publiek streng verzocht te kappen met deze shit."

21 april 2014 om 16:52

My bad. Ik bedoel, dat het voornamelijk ging om het behaalde resultaat van PEC Zwolle wat Europa overgaat.

Gewoon stoppen met uitsupporters. Zo achterhaald en onbetaalbaar.

Bovendien moet Ajax weer eens het veld breed houden door te spelen met E C H T E buitenspelers en niet van die kleine kereltjes die constant naar binnen trekken. Kritiek op Sigi is makkelijk maar in het huidige systeem heb je niets aan hem en ik irriteerde me er ook dood aan hoe hij de hele wedstrijd in het team bleef staan. Die gast kan niet voetballen maar heeft aanvoer nodig.

De overwinning van PEC was ten eerste heel erg terecht en ze waren zeer effectief. Maar had er Roda JC neergezet of ADO Den Haag en er had een zelfde uitslag gekomen. Ajax speelde zo dramatisch gisteren dat het gewoon genant was. Misschien ontbreekt er toch wat senioriteit in het elftal om dit soort dingen te doen voorkomen. Sneijder? VD Vaart?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren