Real Madrid feliciteert PEC met zege: ‘Het resultaat verschijnt hier overal’

Maandag, 21 april 2014 om 00:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 01:53

/

Real Madrid heeft PEC Zwolle zondagavond in een email gefeliciteerd met de winst van de KNVB Beker. In een sensationeel duel in De Kuip was het team van trainer Ron Jans met liefst 5-1 te sterk voor Ajax. De clubs uit Zwolle en Madrid werken sinds 2012 op zakelijk gebied samen met elkaar.

PEC-voorzitter Adriaan Visser tweette de felicitatie: “Felicitaties aan jullie allemaal. Geweldige wedstrijd! Het resultaat verschijnt hier overal in de media”, zo klonk de gelukwens uit Madrid volgens de sportbestuurder.

Real Madrid biedt de Zwolse club onder meer kennis aan over hun businessmodel. PEC hoopte op die manier zich op zakelijk en sportief gebied verder te ontwikkelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door crimsonviper)

Felecitaties van het grote Real, geweldig dit.

21 april 2014 om 03:57

Dus ik ben de enige die twijfel heeft over deze e-mail?
Daarmee bedoel ik dus de twijfel dat deze daadwerkelijk afkomstig is van Real Madrid.

Felicitatie per mail is een ding maar dan blijkbaar in dezelfde mail ook nog even blijkbaar Real Madrid aanbied om PEC te helpen met hun ontwikkelin? Sorry maar dit klinkt zo raar dat ik toch wel zo mijn twijfels aan de echtheid heb.

21 april 2014 om 04:10

Madrid en Zwolle werken al een tijdje samen, dit is dus niet aangeboden in de mail.

21 april 2014 om 06:17

L.e.z.e.n. De clubs uit Zwolle en Madrid werken sinds 2012 op zakelijk gebied samen... Moeilijk he?!

21 april 2014 om 08:55

Dannog is het inderdaad twijfelachtig. Vooral ook de zin : "het verschijnt hier overal in de media" . Je denkt toch niet dat heel journalistiek Spanje hele stukken over PEC gaat schrijven?

21 april 2014 om 09:00

Waarom niet nickos? Het gebeurd hier toch ook over wedstrijden in Spanje. En aangezien dit de bekerfinale was, met het 'grote' Ajax wat ze allemaal kennen daar, zou het me niet verbazen als ze er iets over schrijven

21 april 2014 om 09:10

Maar wel waarschijnlijk over een kansloze 5-1 nederlaag van Ajax in een bekerfinale.

21 april 2014 om 09:19

Het grote Ajax, dat zich graag tussen de Europese Top schaart/duwt, dat kansloos ten onder gaat in een bekerfinale tegen, met alle respect, PEC zwolle. Zulk nieuws gaat natuurlijk de grens over.

Tel daarbij ook nog eens op dat de trainer van de kansloos verliezende club genoemd wordt bij een Barcelona, en je hebt een leuke kop.

21 april 2014 om 09:40

Omdat de Nederlands kampioen, die in het begin van het jaar Barcelona nog aftroefde, nu klop krijgt van PEC. En dikke klop ookm

21 april 2014 om 09:51

Ik verwacht dat een 5-1 nederlaag van Ajax en een flinke lading vuurwerk + staking tijdens een finale wel in de Europese media verschijnt hoor. Laat het geen hele voorpagina zijn, maar een artikeltje op de sportpagina zeker.

21 april 2014 om 10:28

Dat vuurwerk zijn ze in andere landen wel gewend dus dat is niet zo bijzonder.

Wat is nou een bussinessmodel ? Echt een eer voor pec om de felicitaties te krijgen van de beste club uit Spanje. Dit zal de jongens ook een enorme boost geven. Hun seizoen kan niet meer stuk. Het is ze gegeund.

21 april 2014 om 02:06

Een modelletje om je bedrijf in kaart te brengen, zowel bestuurlijk als financieel.
Als je even op Google kijkt vind je daar wel genoeg over hoor.

Maar is dit serieus nieuws? Dat Madrid je even een standaard mailtje stuurt met 'gefeliciteerd'...

21 april 2014 om 04:46

Thanks voor de uitleg boys! @moii ja, klopt. Had het ook op google op kunnen zoeken, maar dacht dat ik misschien niet de enige ben die de definitie niet wist. ot: zou wat zijn als pec wat jeugdspelers van real kon huren op deze manier.

21 april 2014 om 06:20

Haha nou een betere vraag zou zijn: wat heeft Zwolle aan het businessmodel van Real Madrid? Lijkt me toch totaal andere manier van werken. Maar goed, zal ongetwijfeld waarde hebben. Toch goed hoor van zo'n grote club dat je meteen je felicitaties overbrengt aan een met alle respect PEC Zwolle. Ze zulllen ongetwijfeldet tientallen andere clubs soortgelijke samenwerkimgsverbanden hebben.

21 april 2014 om 09:01

Ze hebben heel veel aan het businessmodel van real madrid, dit noemen ze benchmarking, naar een andere club en daar in het systeem mogen kijken. Vergelijk Real hier een beetje met mckinsey, die hebben veel langer ervaring dan de meeste bedrijven en kunnen dan heel makkelijk laten zien waar pec onnodig moeite en dus kosten verspilt. Ook op het gebied van merchandise. Zo kan pec verder om een stabiele eredivisieclub te worden.

Je kunt je beter afvragen wat Real eraan heeft om Pec een kijkje in eigen keuken te geven

21 april 2014 om 15:21

denk dat de Spanjaarden willen leren van het nl jeugd opleiden model. dat hier in nl al begint bij de amateur tak en alles aanelkaar verbonden is, veel vrijwilligers enz.

in Spanje is dat anders.. denk dat, dat het is. las/zag(tv) het ook eens ergens

Vamos! Real Madrid

21 april 2014 om 15:56

@crimsonviper

Real Madrid heeft na Barcelona en Lyon de beste jeugdwerking van de wereld!
Met alle respect voor Pec, maar denk dat Real helemaal niks te leren heeft
van PEC of eender welke ploeg.

22 april 2014 om 16:44

lees me bericht nog eens goed...!

21 april 2014 om 02:09

Een businessmodel , bestaan overigens meerdere soorten van, is een schematisch plan om het zo maar te zeggen om te zien waar mogelijkheden en kansen liggen als het gaat om inkomsten genereren. Denk hierbij aan merchandise maar ook sponsoring. Optimaal service aanbieden aan je sponsoren en hoe kan je het bereikgebied vergroten van de sponsors? Verkoop je club is het in feite.

Op die businessmodellen zijn ook de meeste huidige stadions gebaseerd. Ook die van de Arena. Als het puur zou leven op basis van de wedstrijden van Ajax zou het niet omzetverhogend werken. Doordat een parkeergarage onder het stadion is geplaatst en er een dak op is, met veel skyboxen en andere vrije ruimte, kan het stadion gebruikt worden als concertzaal, evenementenplek en een plek voor bedrijfspresentaties. Door dat in de Arena te huisvesten kan de Arena en dus Ajax optimaal profiteren. Laten we het zo zeggen: het maximale rendement zal uit het stadion worden geput.

Ben echt blij dat pec heeft gewonnen. Ze hadden de gun factor gewoon

Prachtig toch dit voor Zwolle.

Is er nog iets wat PEC biedt aan Real als tegenprestatie voor Real's businessmodel?

21 april 2014 om 09:05

Ik heb het net op lopen zoeken, maar zowel op de site als in de meeste kranten staat alleen dat er een 2 jarig verband is getekend en dat pec er veel aan heeft. Nergens zie ik de tegenprestatie, weet iemand het toevallig?

21 april 2014 om 11:05

Real hoeft geen tegenprestatie van Pec. Dat denk ik.

21 april 2014 om 12:14

Ik herinner me iets van dat Real via PEC een kijkje zou krijgen in hoe de Nederlandse clubs hun jeugdspelers opleiden, aangezien dat bij PEC wel heel goed is geregeld.

21 april 2014 om 12:57

Het is puur voor het financieel plan en business plan, Wij krijgen niet spelers van Real Madrid als je dat bedoeld. Daar hebben wij een relatie mee met Werder Bremen waar vorig jaar Avdic vandaan kwam.

het is een heel mooi prestatie voor zon club als PEC zwolle. 2 jaar geleden speelde ze nog jupiler league en nu gewoon europa league.

gefeliciteert!

Een lust voor het oog. Zo zie je maar weer; "De bal is rond".

Toch leuk deze felicitatie van real Madrid. Het is sowiezo een hele mooie prestatie van Zwolle waar ze reuze trots op mogen zijn.

Leuk voor Pec, totaal niet leuk voor Ajax.

PEC wordt Europees gezien nu waarschijnlijk wel wat serieuzer genomen met deze winst. Als ze dit in Spanje, Engeland of Duitsland horen dan denken ze dat ze het niet goed lezen.

En Ajax.. Ja.. En maar blijven brullen dat je de groepsfase door wilt komen. Nou Ajax, geloof mij. Dat gaat met dit materiaal never-nooit lukken. Paar spelers mogen van mij echt weg en op bepaalde posities moeten een aantal spelers van buitenaf aangetrokken worden. Want de jeugd gaat het ook niet veel beter doen dan dit.

21 april 2014 om 10:10

Ajax moet Ola John halen. Snelle speler en kan goed voetballen, en ook Filip Djuricic halen. Zijn uitstekende voetballers! Volgend seizoen zo spelen:

Hoesen moet Niet verhuurd worden.

@renaldiho

Met uitstekend bedoel ik vrij goeie

Cillessen
V. Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaassen
Djuricic
Blind
John
Bojan/Siggi
Fischer
21 april 2014 om 17:39

Ja en PSV moet Ronaldo en Messi halen dat zijn ook uistekende spelers.

21 april 2014 om 17:50

Sorry, ik pas hem aan!

Hoewel onze competitie niet zo veel meer voorstelt internationaal zal deze uitslag de wereld overgaan. Finales worden niet zo vaak in dit soort cijfers beslist, en dan was de afwerking van Zwolle zelfs nog erg slordig, Zwolle had rustig de dubbele cijfers kunnen halen.

Weer goede reclame voor Ajax keihard verliezen van Zwolle supporters die zich niet kunnen gedragen in andermans huis. Nee Ajax is weer Europa over gegaan. Wat hebben ze nu toch een vieze smaak in de mond als ze volgende week kampioen worden. Ik vraag we af waarom gooien mensen vuurwerk op het veld. Wat is daar nou leuk aan.

21 april 2014 om 11:08

Vermeer blonk niet uit. Maar je kunt ook niet zeggen dat hij een fout heeft gemaakt.
Ondanks dat ik het ook een waardeloze keeper vind.

Zwolle heeft ze op inzet, agressiviteit en werklust gewoon kapot gemaakt.
Ajax wist niet wat ze overkwam. Heel knap van Pec.

Ajax was inderdaad wel echt in slechte doen. Snap ook niet dat de Boer zolang wachtte met wisselen. Moisander en Denswil ging niet. Was na 20 minuten toch wel duidelijk.

21 april 2014 om 11:29

We hebben het gezien in de periode zonder Pelle ja. Er werden 4 duels gespeeld en de volle 12 punten behaald. Tel daarbij op dat er ook nog eens beter gevoetbald werd dan met Pelle. Ja, we zijn echt enorm afhankelijk. Wij zijn geen Ajax dat zich geen raad meer weet zodra eindeloos rondtikken niet werkt

On: Zeer terechte en vooral prachtige overwinning. Ajax dat zich al rijk rekende, maar gewoon flink voor lul gezet wordt door PEC. Vervolgens ook nog eens felicitaties vanuit Madrid, iets wat ook niet zomaar is gebeurd.

Leuk bericht uit Madrid. Beelden zullen de hele wereld over zijn gegaan. De grote Ajax heeft gewoon een pak slaag gekregen. Uitslag is zeker niet geflatteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Twente4-2
16.AZ3-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller50
C. LanduAanvaller50
E. ReijndersAanvaller50
S. TedićAanvaller50
K. LamprouKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

68 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren