PEC Zwolle overrompelt Ajax na vuurwerkincident in finale

Zondag, 20 april 2014 om
/

PEC Zwolle heeft in een historische finale de KNVB-Beker opgeëist. De wedstrijd tegen Ajax werd in de beginfase, en na de 0-1 van Ricardo van Rhijn, gestaakt omdat er vuurwerk op de grasmat van De Kuip werd gegooid. Na die onderbreking zagen de Amsterdammers de dennenappel in rook opgaan, want bij rust stond het 4-1 en Bram van Polen maakte er nog 5-1 van. Zwolle pakte zijn eerste KNVB-Beker in de clubhistorie.

PEC stond voor de derde keer in de geschiedenis in de bekerfinale, maar greep tot zondag altijd mis. De ploeg van Ron Jans begon nog wel met een flinke tegenvaller, want Van Rhijn hamerde het leer binnen drie minuten via de lat in de kruising. Ajax had zijn gewenste vroege voorsprong te pakken. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag zich hierna genoodzaakt de eindstrijd stil te leggen, omdat het vuurwerkbommen regende en daardoor kon de veiligheid van de spelers niet meer gewaarborgd worden. Na een speech van Edwin van der Sar keerde de rust terug en de pauze van een kwartier deed Zwolle goed.

/

Drie minuten na de hervatting zorgde Ryan Thomas immers voor de gelijkmaker: hij kapte Van Rhijn uit en verraste Kenneth Vermeer met een schot in de korte hoek, dat nog door Niklas Moisander was aangeraakt. Zwolle had hierdoor snel orde op zaken gesteld en sloeg na twaalf minuten wederom toe: Maikel van der Werff mikte een vrije bal tegen de paal en Thomas benutte de rebound voor de 2-1. De Blauwvingers namen geen moment gas terug en bouwden de marge uit. Guyon Fernandez tekende na 35 minuten voor de 3-1 na een pass van Mateusz Klich en kopte later een voorzet van Van Polen in de verre hoek.

De verdediging van Ajax schutterde en het elftal van Frank de Boer, dat volgende week kampioen kan worden, raakte in de eerste helft in de persoon van Bojan Krkic nog de lat. De trainer zal in de rust ongetwijfeld uit zijn slof zijn geschoten, maar veel hielp het niet. Na vijftig minuten werd het immers 5-1: aanvoerder Van Polen lette op bij een hoekschop en ramde van dichtbij binnen. PEC was bovendien dodelijk in de omschakeling, want het liet binnen het uur twee enorme kansen liggen. Thomas kopte net naast en Fernandez vergat tijdig breed te leggen voor Klich.

/

De krachten vloeiden hierna weg bij PEC, maar verslappen deed de club uit de Hanzestad nooit. Ajax kon geen vuist maken, verloor voor het eerst sinds september 1988 van Zwolle en droop dan ook teleurgesteld af. Zwolle was in de slotfase overigens nog dicht bij een zesde doelpunt, maar invaller Giovanni Gravenbeek stuitte van dichtbij op Vermeer. De selectie en technische staf van PEC Zwolle maken maandag een rondvaart door de Zwolse grachten en worden dan gehuldigd. PEC gaat bovendien Europa in.


Gerelateerd

546 reacties (laatste reactie door spurs2)

Zeer gelatteerd dit, had 9-1 moeten zijn.
Heel nederland was voor Pec na dat incident met het vuurwerk, stelletje mafketels, die mogen zich geen fans noemen.
Echt een geweldige finale!

20 april 2014 om 20:21

Moeten niet, maar het had gekund.

Zwolle vandaag heer en meester.

Verdiend en nog eens dik verdiend,.. Top!

Ik zeg verder niets over Ajax, daar kom ik woorden te kort voor..

20 april 2014 om 20:28

ik kan er iets over zeggen hoor. ze waren zwak, inspiratieloos, afgebluft, gebroken zelfvertrouwen, hadden niet door dat ze een finale speelden.
En verder kom ik ook nog wel wat woorden tekort

Maar hiep hiep hoera voor PEC Zwolle voor het geven van deze fantastische voorstelling.

20 april 2014 om 20:37

Mafkaaz,

Totdat die nep ajacieden met vuurwerk gooiden, was Ajax zeer geconcentreerd bezig met een 0 - 1 als gevolg.

Toen kwamen die dwazen en was alles weg bij Ajax.

Verdiende overwinning voor Pec, dat jij ook blij bent voor hun prima.

Je wilt het volgende waarschijnlijk graag horen: was een ontzettende baal avond voor alles wat Ajax een warm hart toedragen!

Dit hoort ook bij de sport, is PEC van harte gegund ze zijn er voor gegaan.
Hoop dat ze ook met die instelling de EL ingaan.

20 april 2014 om 20:38

Ajax supporters die iets gezien hebben in het stadion moeten zich echt gaan melden bij de politie. Deze gekken moeten keihard aangepakt worden.

20 april 2014 om 20:42

Zozo, 'tot het vuurwerk heel geconcentreerd bezig'. Dat was 2 minuten, daar kun je geen conclusies aan hangen.

20 april 2014 om 20:42

Kenneth Vermeer mag geluk spreken dat het geen vuurwerk bom was en niet in zijn gezicht was geknald. Zulke lui hebben echt geen hersens, zijn psygisch niet goed of die hebben gewoon totaal niks met de club Ajax te maken!

Ik schaam me als Ajacied;

20 april 2014 om 20:48

@leeuw087: Toen ze met dat vuurwerk gooiden was Zwolle juist aan het aanvallen.

En daarbij: Normaal gesproken heeft de ploeg die vlak voor rust scoort een voordeel, omdat het als een mokerslag inslaat bij de tegenstander. Nu scoorde Ajax vlak voor zo'n pauze-moment en had Zwolle er ineens voordeel van?

20 april 2014 om 20:49

Frank de Boer toonde zich zoals altijd een waardig verliezer. Ik ben voor Feyenoord, maar heb ongelooflijk veel respect voor die man. Altijd realistisch kijkend naar zo'n wedstrijd en vertellen dat PEC dik verdiend won en de felicitaties. Dat interview was net voor de huldiging he, dat is wel een tikje anders. PEC had gewoon zeker de 6-1 nog moeten maken, maar 5-1 is ook geschiedenis.

20 april 2014 om 20:52

Hij had weinig keus hè. Wat had hij dan moeten zeggen?

20 april 2014 om 20:57

@azet

Niet om iets goed te praten. Maar dit was toch een hele andere situatie dan vlak voor rust scoren? Normaal gesproken is vroeg scoren een tegenstander uit de wedstrijd slaan. Helemaal als je de underdog bent en mensen je al niet veel kans geven. Als je dan 15 min. krijgt om jezelf weer moed in te spreken en bespreken dat er nog even een extra klap op gegeven moet worden en een tegenstander die 15 min kan denken, ah joh we staan na 2 min al 1-0 voor tegen een mindere tegenstander. Dan is deze pauze wel in het voordeel van Zwolle.

Maar nogmaals niet om iets goed te praten: alles, maar dan ook alles ligt aan onszelf. De 'supporters' die dachten leuk te zijn met hun fakkels hebben voor die pauze gezorgd, Ajax spelers hebben een dramatische instelling getoond en Zwolle heeft ons gewoon zwaar overklast.

Het is vertoning om je als supporter diep voor te schamen en dat doe ik dan ook, wat was dit belachelijk.

20 april 2014 om 21:33

Azet,

Zwolle heeft voor hun doet een geweldige wedstrijd gespeeld, laat dat duidelijk zijn.

Ajax was in het begin super geconcentreerd, als( ik weet het "als, als, als" wedstrijd zonder vuurwerkincident was geweest had de wedstrijd mogelijk een totaal ander verloop gehad.

Leek wel door de gedwongen pauze gemakzucht in de ploeg geslopen was, spel van Ajax stelde niets meer voor.

Laat ik het zo zeggen, achteraf bezien heeft Ajax er in ieder geval geen voordeel aan gehad.

Mag hopen dat ze die mafketels opsporen en alsnog flink straffen.

Zwolle heeft uitstekend gespeeld en daardoor een voor hun unieke prestatie geleverd.

Is voor hun club geschiedenis een mooi hoofdstuk.

20 april 2014 om 22:45

@ Martyn7

Bedankt voor je altijd objectieve reacties, en dat ondanks je Feyenoordhart dat kan ik wel waarderen.

On Topic:

Ongelovelijk, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Wat waren dit zware 90 minuten zeg. En als je zo misdraagt in een stadion waar je nota bene op bezoek bent, verdien je als dader een stadionverbod en geen winst. Bovendien is er nog een reden voor de burgemeesters en de politie, om het verbod om uitsupporters niet toe te laten te handhaven. Hoe dom?

Wat was dit een ongekend beschamende wedstrijd. Eerst om die debielen die Ajax in diskrediet brengen, en onze eigen keeper in gevaar brengen. Maar we zijn op ieder front afgetroefd door Zwolle. Vooral op grond van gezonde agressiviteit, wilskracht en geloof.
Behalve dat ik hoop dat alle kosten verhaald/gestraft worden op die daders van het vuurwerk gooien. Is het toch schrijnend om te zien, dat we zo een vreselijk gebrek aan kwaliteit hebben. Meegekeken Overmars? Serrero heeft het fysiek van een 15 jarig meisje, ligt om in ieder mannelijk duel om gek van te worden. En Vermeer ben ik een fan van, maar valt niet te ontkennen dat hij vreselijk gekeept heeft. En dat Cillissen terecht eerste doelman is op dit moment. Een Kostic en Ziyech zouden heel veel toevoegen aan dit armoedige Ajax. En ook niet oppertunistischer kunnen spelen als het moet, maar eindeloos door blijven breien.

Niets meer dan lof, bewondering, respect en felicitaties voor de Zwolle fans. Karma is a bitch, dat wangedrag van onze supporters is op brute wijze bestraft. Jammer dat onze spelers, niet de juiste passie, strijd en beleving bezitten heb ik echt van genoten. En zoals ik deze week eerder zei, als ik iemand het gun is het Jans wel. Altijd een correcte man, en bovendien een erg sympathiek mens. Rotterdammers natuurlijk ook gefeliciteerd, dit moet voor jullie genieten zijn. Class, wat blijf je toch een ongekende troll. Jou provocaties kent geen grenzen.

Tot slot, degene die Toto heeft ingezet op Zwolle. Die is helemaal gek geworden, en feesten vanavond mee in Zwolle. Nog nooit meegemaakt, te bizar dit.

20 april 2014 om 23:07

Die 0-1 kwam volledig uit de lucht vallen man. Maar bedankt voor de felicitaties!

20 april 2014 om 23:09

Er lag helemaal niets aan Ajax, Zwolle heeft jullie gewoon compleet de vernieling in gespeeld.

21 april 2014 om 08:30

Ajax begon helemaal niet geconcentreerd, ze verloren alle duels, ook in het begin al

21 april 2014 om 10:10

Onzin dat ze hun concentratie verliezen door dit incident. Het feit dat ze dik verloren hebben, proberen ze nu af te schuiven op dit vuurwerkincident en zo hopen ze dat iedereen vergeet dat er 5-1 op het scorebord stond

21 april 2014 om 10:22

Nou ja, je kan niet ontkennen dat het vuurwerkincident wel een terugslag op die spelers heeft gehad. Hoe moet dat nou voelen dat je door je eigen vak in gevaar wordt gebracht? Niet alleen Vermeer, maar ook van Rhijn en Fernandez moesten even een sprintje trekken om uit dat vuurwerkgeweld te komen. Wat Sulejmanii al zegt, het zijn een stel debielen. Meer of minder kan je er niet van maken.

Die gasten moeten een landelijk stadionverbod krijgen. In geen enkel stadion toelaten en het schijnt zelfs zo te zijn dat er een paar tussen stonden die op de zwarte lijst stonden. Wat ik al helemaal idioot vind, zijn die mensen met die doeken voor hun mond en hun zonnebril op. Wees een vent en maak je dan herkenbaar. Je brengt toch graag je medemens in gevaar?

Dan doet het mij net als de terreinman pijn om te zien hoe het veld naar de knoppen wordt geholpen. Het is een wonder dat zo laat in het seizoen nog zo'n grasmat ligt in de Kuip en dat die voor de bekerfinale er bijligt als een biljartlaken. Dan een stelletje onverlaten die het nodig vinden om alles wat met Feyenoord te maken heeft te vernielen. Wat kan ik daar misselijk om worden zeg.

Wat ik ook jammer vind, is door het vuurwerkgeweld is bijna iedereen die wereldgoal van van Rhijn vergeten. Nu boeit het mij minder, maar zo'n goal mag wel gewaardeerd worden. Maar door de staking die er meteen op volgt, hoor je er niemand over. En uiteraard de eindstand werkt ook niet mee.

Ajax heeft zich gisteren compleet voor het blok gezet. Ze hebben bewezen niet te kunnen voetballen tegen elftallen die 90 minuten lang voor 200% voor de overwinning strijden. PEC Zwolle heeft gisteren gevoetbald zoals iedere club dat zou moeten doen in een finale. Ze hebben eigenlijk onverdiend met 5-1 gewonnen, want het had wel 8-1 kunnen zijn.

Ik ben sowieso in euforie stemming, want ik had mijn toto op Barcelona, Zwolle, AC Milan, Arsenal, Liverpool, Everton

20 april 2014 om 20:21

Ongelooflijk eigenlijk dat je na een 5-1 overwinning van Zwolle op Ajax nog kan zeggen dat Ajax goed is weggekomen. Had het hier 9-1 geworden had niemand gesproken van een geflatteerde uitslag. Diep respect voor de passie waarmee PEC deze wedstrijd heeft gespeeld, het was niet altijd goed maar alle 11 gaven ze 110%. Elk schot van Ajax vloog er wel weer een Zwollenaar door het beeld heen om zich ervoor te storten. Prachtig om te zien.

20 april 2014 om 20:22

Hopen dat Ajax een flinke boete krijgt voor dat incident, dit soort dingen verpesten het voetbal. Wel mooi dat van der Sar zijn taalgebruik aanpast aan de doelgroep, erg sterk in de communicatie.

20 april 2014 om 20:42

Tuurlijk, Ajax moet een boete krijgen, omdat een stel achterlijken buiten de schuld om van Ajax vuurwerk op het veld gooiden. Alsof Ajax dat in de hand had. Bedankt randdebielen achter het doel van Vermeer, dat jullie zo slim waren om de Ajax-spelers na de 1-0 te ontregelen en Zwolle weer de mogelijkheid gaven om zich weer te herpakken in de kleedkamer, i.p.v. door overlopen te worden na een goed begin van Ajax! Stelletje idioten.

20 april 2014 om 20:55

Ajax kan dan de supporters straffen, Ajax neemt ze namelijk mee naar de wedstrijd. Ik vind dat Ajax in zo'n geval gewoon aansprakelijk is.

20 april 2014 om 20:59

Het is wel degelijk de schuld van Ajax dat die randdebielen het vuurwerk op het veld gooiden. Ajax was namelijk zelf verantwoordelijk het fouilleren, dat hebben ze 2x gedaan bij alle supporters. Zo te zien niet goed dus, en daarnaast je bent als club altijd verantwoordelijk voor je eigen supporters.

20 april 2014 om 21:04

zo'n boete lost helemaal niks op. Alle hooligans keihard aanpakken, en stoppen met het gedogen van dit soort gedrag.

20 april 2014 om 21:05

Nounou vd sar kwam ook nog maar net uit zn worden hij viel gewoon stil

20 april 2014 om 21:08

Mochten de Ajax Supporters met eigen vervoer naar de Kuip? Lijkt me niet dus wel degelijk ook de schuld van Ajax.

20 april 2014 om 21:16

Een boete helpt echt niet, daar straf je de supporters niet mee. Ik denk dat je supporters meeste straft door de vuurwerkgooiers op te sporen en ze een stadion verbod te geven voor elke wedstrijd van Ajax, zowel uit dan thuis. Verplicht melden bij politie dan wel overheid. Maar ja zie ze maar is op te sporen al die mafkezen met kun bivakmutsjes

20 april 2014 om 21:20

Rmadridcf,

Die gasten zouden een levenslang stadionverbod moeten hebben.

Overigens is er twee keer controle geweest en toch komen die onverlaten met vuurwerk binnen.

Zou het wel heel kinderachtig vinden om degenen die controleren aansprakelijk te stellen.

Die zichzelf noemende nep ajacieden zijn de enige die wat te verwijten valt.

Hoop dat ze die gasten nog te pakken krijgen, verzieken de voetbalsport.

20 april 2014 om 21:49

Wvisch, weet jij veel of het het vuurwerk niet al vooraf in het stadion hadden neergelegd op wat voor manier dan ook? Daarbij komt dat tegenwoordig bij elke club fakkels worden afgestoken die door de controles glippen. Straf het afsteken dan eerder strenger. Bij elke club kunnen er debielen het in hun domme kop halen om ze als projectielen georganiseerd op het veld te werpen. Deze zieke geesten moeten eerder hard gestraft worden voor deze idiotie, i.p.v. de clubs waarvan ze toevallig een shirtje aantrekken om te kunnen rellen.

20 april 2014 om 23:13

Vind je niet dat je ons een beetje te weinig krediet geeft? De 0-1 kwam volledig uit de lucht vallen en is totaal niet het resultaat van goed spel ofzo, maar puur individuele klasse van van Rhijn. De andere 85 minuten waren behoorlijk eentonig.

21 april 2014 om 08:51

het gebeurd toch altijd dat de club een boete krijgt na zon incident. Hebben wij een paar jaar geleden ook gehad na een vuurwerkbom tegen dacht ik utrecht. Die boete moet je die gekken laten betalen.

20 april 2014 om 20:22

Inderdaad, zelfs ik als Ajax-fan had het toen wel gezien. Kan me zo vreselijk boos maken om die idioten.

Doet trouwens niks af aan het feit dat Ajax echt één van de grootste zaadpartijen op de mat heeft gelegd die ik ooit heb gezien

20 april 2014 om 20:27

Klopt, maar er zijn ook supporters die kwamen voor een leuk potje voetbal maar zukke mensrn moete het altijd verpeste echt schamend

20 april 2014 om 20:48

Ik denk niet dat dit het moment is om de successen van Ajax te bespreken. Bovendien als ze nog 2 van dit soort wedstrijden spelen wordt Feyenoord straks nog kampioen.

20 april 2014 om 20:53


Verschrikkelijke zichzelf noemende Ajacieden die weer zo nodig met die rotzooi willen gooien, zouden een levenslange schorsing moeten krijgen. Elke kans voor PEC is bijna een doelpunt, geloof dat Vermeer er vandaag meer tegen heeft gekregen dan Cillissen in 14 wedstrijden. Wat een dramatisch verdedigen, als ik de Boer was zou ik op mijn gemak de wedstrijd nog een keer bekijken. Weet je gelijk waar je moet door selecteren.( wist hij natuurlijk al). Achterin waren ze allemaal aan vervangging toe, inclusief Blind.
Vallen er wel een aantal verschrikkelijk door de mand vandaag.
Zwolle en de mensen die ze een warm hart toedragen, gefeliciteerd.

Hoef niet te noemen dat het verdiend is, dat lijkt me wel duidelijk.
Dit is weer typisch zo'n baal avond voor Ajacieden, nou ja wordt de pijn ook weer wat gelijkelijk verdeeld over de diverse supportersgroepen. De Boer zal nog wat langer moeten blijven om zijn nationale treble te halen. Gauw deze avond vergeten en op naar volgende week.

Alle niet ajacieden gefeliciteerd met deze verdiende overwinning, na vuurwerk hervatting was het gelijk een slap zootje bij Ajax.
Komt Jans zijn droom toch uit, is jullie gegund hebben er goed voor gevochten en gespeeld. Mensen van harte gefeliciteerd, jullie hebben als echte bekertijgers terecht de dennenappel gewonnen. Leek wel of de ajax spelers vertraag tabletten in hun thee hebben gehad, vanavond op de goal van van Rhijn na lukte er niets.

20 april 2014 om 21:47


De beker zou wel even opgehaald worden, als ik de ajacieden mocht geloven. Haha. Wat een wanvertoning.dramatisch voetbal.
Afschuwelijke fan actie. Met verbazing gekeken naar de laffe terughoudende reacties van de commentatoren. De angst om de ajaxfans te beledigen is groter dan onafhankelijk commentaar.pas wanneer Ronald de Boer het kijhard afkeurt, komt er iets van kritiek.

Zwolle, prachtig. Voetbal wint vandaag. Opportunisme, strijd, duels aangaan, erg knap. Missen we bij de zogenaamde ";topclubs"; bijna elke wedstrijd.

 De klassieker met fans? Hahaha precies ajax gooi je eigen glazen maar in. wat een clowns.

Off: ik laat me niet censureren, wat is dit zeg?

21 april 2014 om 01:54

Snap niet dat je het in je hoofd haalt zo te reageren wij moeten ons kapot schamen voor dit seizoen. Felicitaties aan PEC. maar geen grote waffel ri Ajax. 4x kampioen en wij???

21 april 2014 om 10:30

Sempsv1980, wat jij zegt klopt deels. Je mag als Psv'er zijnde eerst in de spiegel kijken, dat klopt. Maar je mag toch ook wel stellen dat zoals Ajax gisteren heeft gespeeld dat PSV nog niet door die ondergrens is gezakt. Ik bedoel, PSV heeft ook een paar slechte wedstrijden gespeeld maar gisteren was het echt slechter dan slecht.

Hij heeft ook gewoon gelijk over de klassieker. Die 'fans' worden gecontroleerd bij het instappen van de bus en bij het uitstappen van de bus. Wat is er in godsnaam fout gegaan bij het controleren? Is er gewoon een groep die heeft gedacht: 'niemand komt aan mij?' Ik vind het walgelijk en die gasten verpesten het voor de Klassieker komende jaren. De burgemeester van Amsterdam vond het allang prima, maar de burgemeester van Rotterdam had zijn twijfels. Ik vond het overdreven en ik dacht: 'laat die gasten lekker toe, krijgen we weer leuke strijd.' Na dit gezien te hebben denk ik: 'laat die gasten maar thuis, de burgemeester heeft volkomen gelijk.' Ook als Heracles supporter komend weekeinde moet je toch denken van: 'ik ga niet meer heen als die ajacieden in ons vak komen te zitten.' Het schijnt dat die ajacieden door het hele stadion zitten. Ik zou thuis blijven als Heracles supporter.

Wat ik ook wel leuk vind en dat zegt Psv31813 al, de supporters van Ajax en ook een paar bij mij op me FB zeiden: 'even de beker ophalen in Rotterdam.' Dan kan ik extra genieten van zo'n gigantische nederlaag, vernedering, wanvertoning. Die commentatoren zijn allemaal voor Ajax, die durven helemaal niks over die supporters te zeggen. Ik vond die tweets van Ronald Koeman ook wel leuk, die brengen ze dan opeens ook heel nadrukkelijk in beeld. Zeggen ze bij Fox: 'de hele voetbalwereld reageert op dit incident.' Uiteindelijk zagen we twee tweets van Ronald Koeman. Provoceren? Misschien.

20 april 2014 om 20:30

Bij deze roep ik iedere echte Ajacied die in De Kuip zat en iets gezien heeft dat de politie kan helpen deze zieke figuren te pakken om contact op te nemen met de politie. Dit soort gestoorden, die werkelijk niks met Ajax hebben, behalve dat zij denken zelf een Ajax supporter te zijn moeten zo snel mogelijk vast komen te zitten.

20 april 2014 om 20:37

Makkelijk zeggen als je zelf achter de computer zit.

20 april 2014 om 20:39

Deze nederlaag verwijt ik voor een groot deel aan deze gasten!! Wat een debielen!

20 april 2014 om 20:40

Klopt, inderdaad makkelijk, maar ik voel me betrokken bij de club en verder kan ik niks doen. Ik kon mezelf niet naar het stadion toveren..

20 april 2014 om 21:11

Ik verwijt deze nederlaag aan het goede spel van Pec, waren gewoon heer en meester vandaag!

20 april 2014 om 21:18

Pfff wat een zielige reactie. Het zijn de dikbetaalde zgn vedettes die verantwoordelijkheid dragen. Stigtorson is een schande voor de Ajax spits positie.

20 april 2014 om 21:35

@ De Toekomst
Ik kan het niks meer dan volkomen met je eens zijn.
Als Feyenoordsupporter keur ik dit soort primitieve gedrag ook ten zeerste af.
Ik hoop dat je cluppie deze figuren op weet te sporen en verantwoordelijk weet te stellen.

20 april 2014 om 22:42

@ decorner, ik hoop het ook.. Namens die gasten wil ik toch mijn excuses aanbieden voor de grasmat die aan puin geholpen is. Sorry, zo hoort het niet.

20 april 2014 om 23:46

De toekomst. Goede reactie!! Moet toch mogelijk zijn om dat soort belachelijke idioten op te sporen? Als Go Ahaed Eagles supporter behoor je zogenaamd tegen Zwolle te zijn. Nu heb ik daar persoonlijk geen last van maar na die eerste 3 minuten ben ik nog nooit zo fanatiek voor Zwolle geweest! Dus bij deze wil ik Zwolle van harte feliciteren met dit fantastiche resultaat. Bijzonder knap en vooral erg verdiend. Tot volgend seizoen in de Adelaarshorst!

21 april 2014 om 08:08

Geef het vuurwerk maar de schuld! Als je je als Ajaxied daar lekkerder bij voelt, moet je dat gewoon doen! Met zo'n tragische gebeurtenis mag je natuurlijk best kansloos vernederd worden door Pec!

21 april 2014 om 08:55

doordat incident voel jij je extra kloten maar de 5-1 nederlaag daar aan ophangen voor een groot deel? Op basis waarvan? slaat toch nergens op?

20 april 2014 om 20:39

Misser van Feyenoord dat ze die mokotjo zo makkelijk hebben laten gaan, is een klasse beter dan clasie.

20 april 2014 om 20:57

Classongrass,

Speelden inderdaad allebei goed, misschien waren jullie wel kampioen geworden met Mokotjo.

20 april 2014 om 21:00

Houd toch op feyenoord kampioen met mokotjo??? Goeie speler dat zeker maar niet een speler die over het algemeen een heel seizoen beter speelt dan clasie..

20 april 2014 om 21:03

Ik moet zeggen dat clasie tegen psv uitstekend speelde. Maar deze mokotjo heeft toch wel heel veel meer mogelijkheden. Oranje international zegt tegenwoordig niks meer. Bij psv zitten er elke week oranje internationals op de bank.

20 april 2014 om 21:06

Als jullie zoveel talent hadden, dan stonden jullie in deze finale en waren kampioen geworden. Overdrijven is ook een kunst.

20 april 2014 om 21:10

Clasie en Vormer had die voor hem dus snap wel dat die verkocht werd, hij heeft zich hier nooit bewezen genoeg kansen gehad.

20 april 2014 om 21:20

Zwolle heeft dik en dikverdiend gewonnen, maar we moeten nou niet doen alsof er een vleugje Feyenoord aan zit Fernandez en Mokotjo hebben daarbij denk ik ook niet zo heel veel meer met Feyenoord, zijn beiden niet heel gelukkig weggegaan daar.

20 april 2014 om 22:57

Wel grappig, dat Feyeoond zoveel lol kan beleven aan deze wedstrijd. Dit is de eerste wedstrijd die ik meemaak waar Ajax in de Kuip is overklast. Normaal is dat wel een zwkerheidje. Leuk dat heel Rotterdam daar Pec Zwolle voor nodig heeft.

20 april 2014 om 23:18

Dromen mag

21 april 2014 om 10:34

@ Classongrass

Eind van het seizoen gaat Fernandez weg bij Feyenoord. Contract loopt af en het ziet er niet naar uit dat het verlengd gaat worden.

@ Joostfan

Grappig dat Ajacieden ook altijd als eerste naar Feyenoord kijken bij de uitslagen en daar opmerkingen over maken. Jullie zijn toch de beste? Waarom dan naar andere clubs kijken? Dit is een wedstrijd waarbij jullie inderdaad overklast zijn, net als drie jaar terug met Guidetti, maar maakt niet uit. Wij mogen best genieten dat Ajax geen feestje kan bouwen in de Kuip. Als Feyenoord in de finale had gestaan ten koste van Ajax, waren jullie ook massaal voor Zwolle en hadden jullie ook de polonaise gedanst als Zwolle had gewonnen. Maar dat had niet gebeurt, want wij zijn niet zo idioot om vuurwerk naar onze eigen keeper te gooien. Fijne tweede Paasdag

20 april 2014 om 20:36

Zeer dik verdiende overwinning van PEC Zwolle. En Ajax moet zich schamen voor zijn supporters. Wat een kinderachtige successupportertjes.

20 april 2014 om 23:53

Maar die heb je helaas bij elke club rondlopen. Bij ons in Deventer ook. Dan worden we wel geroemd om de fantastische sfeer die er altijd is, maar als het even tegen zit (thuis tegen Vitesse bijvoorbeeld) dan slaat een deel helemaal door. Dan wordt er ook schande over gesproken en terecht alleen het is altijd een klein deel die het verziekt voor 98% van de goedwillende supporter. Dus vandaag in de Kuip is vast niet het laatste incident. Wil wel zien wat er gebeurt als NEC degradeert. Daar loopt ook van dat fijne volk rond. Die hebben de laatste weken al honderden stoeltjes in het eigen stadion gesloopt

20 april 2014 om 20:57

Pec Zwolle kon vandaag geschiedenis schrijven door met dubbele cijfers te winnen in een bekerfinale. Ajax mag zich schamen, zowel die achterlijke supporters als die spelers.

21 april 2014 om 01:07

Zegt de fan van de club die 11 keer verloren heeft in de competitie. Psv had hier vandaag ook verloren van Zwolle 100 %

21 april 2014 om 01:40

Lekker relevant.

Ben het wel met je eens trouwens.
Iedereen heeft het (terecht) over hoe slecht Ajax was, maar Zwolle speelde gewoon een dijk van een wedstrijd en ik denk dat ze het iedere eredivisie ploeg heel lastig hadden gemaakt op deze manier.

21 april 2014 om 09:01

wat heeft psv daar mee te maken? Mag hij toch gewoon zeggen? Want ajax moet zich schamen, een keer met 2-1 verliezen kan nog een keer, maar 5-1? Het gaat gewoon nergens over. pec proficiat.

21 april 2014 om 10:38

Zwolle speelde een dijk van een wedstrijd, dat klopt. Maar als je er zelf helemaal niks tegenover zet, dan vraag je om problemen. De Boer zei het al treffend: 'sommige waren halve kansen en die gingen er ook in.' Want je wilt toch niet gaan beweren dat die kopbal van Fernandez nou zo geweldig verdedigd was? Die had iedere spits er in kunnen koppen, wat is die Moisander een ramp zeg.

Dan krijg je die eerste tegengoal door een waardeloze Bojan. Tweede goal door Denswil die denkt dat Blind vrij staat. Derde goal verkeerd stappen. Vierde goal waardeloos kopduel. Vijfde goal totaal niet attent reageren bij een corner.

Zwolle speelde fantastisch hoor, ze hebben volkomen verdiend gewonnen. Maar als ik kijk naar de kansen, zag ik grotere kansen die er bij de 5-1 stand niet in gingen. Kopbal voor open doel, twee spelers tegen Vermeer, nog eens twee spelers tegen Denswil. Dat waren de kansen waarvan ik zeg: 'die gaan r normaal wel in.' Maar Ajax heeft zich compleet voor schut gezet. Ik had ze naar huis laten lopen als de Boer zijnde.

En Psv, Feyenoord of welke club dan ook staat hier volledig buiten. Ajax stond in de finale en gingen wel even de beker ophalen. Ga daar maar eens over nadenken voor mensen zielig gaan doen dat niemand had gewonnen van Pec.

20 april 2014 om 20:59

Ik vond toch dat ajax een degelijke pot speelde, op die 5 goals en die andere 10 grote kansen heb ik ze op geen foutje kunnen betrappen!

20 april 2014 om 21:14

Zelfs als Ajax supporter was ik na dit incident voor PEC, teams met zulke supporters horen niet thuis in de eredivisie

Dit is pijnlijk onze opbouw is waardeloos als er druk wordt gezet kijk naar de dubbele ontmoeting met Salszburg toen Vitesse en nu zelfs Zwolle. Er wordt gewoon pijnlijk blootgesteld dat we kwaliteiten te kort komen. Tuurlijk je kan een keer verliezen van PEC maar 5-1 jongens.. Moisander stelt me overigens ontzettend teleur in deze wedstrijden hoor je er als routinier te staan. Ik zeg flink maar wel gericht investeren.

Zwolle had ons met 10-1 naar huis kunnen sturen, maar ze zijn zo lief dat ze ons hebben gespaard met 5-1

Feliciteert voor Zwolle! jullie gaan Europa in! Leuk man

ps: Het wordt tijd dat we deze gasten met pek en veren door de stad jagen. Naam en toenaam. Aanwijzen en royeren bij iedere Ajax feest.. wat schaam ik me als Ajacied hiervoor *bah*. Ik vraag me af hoe het was gegaan als die hersenloze gasten na die 0 1 geen vuurwerk hadden gegooid. Bedankt "nep Ajax-supporters"!!!

20 april 2014 om 20:22

Dat zijn niet de enige nep supporters, want ook die succes supporters die je nu niet hoort zijn nep. Het is gewoon zielig. Ajax is de beste club van Nederland maar heeft er niks van laten zien.

20 april 2014 om 20:39

Die Ajax supporters zagen het aan komen en probeerde te zorgen dat de wedstrijd afgeblazen werd. Dan wad ze deze vernedering bespaard gebleven. Zwolle heeft gewoon met totale inzet en op wilskracht gewonnen. Ik denk dat iedere niet Ajax supporter hier op hoopte na dat vuurwerk incident.

20 april 2014 om 20:39

Ajax is zeker de grootste club, maar heeft zeer zeker de meeste nep supporters.

20 april 2014 om 20:25

kwaliteit niet coopers, genoeg kwaliteit in huis, alleen kwam het vandaag er totaal niet uit en dat doordat er zon paar zogenaamde supporters vuurwerk 2x gooien, daar is het mee begonnen en het is een wonder dat het niet 9-1 of zelfs 10-1 was geworden is.

20 april 2014 om 21:06

Ach we moeten nou ook niet doen alsof alles door dat vuurwerk is gekomen, tuurlijk het heeft een invloed op de wedstrijd, maar een 5-1 afstraffing door een paar vuurwerkjes? Nee, zeker niet!

Niet alleen de aanwezig Ajax 'supporters' hebben de club te kakken gezet, de spelers hebben dit zelf ook gedaan. Laat ik duidelijk zijn: Ik sta volledig achter het huidige beleid, maar soms mis ik persoonlijkheden in dit Ajax. Spelers als: Zlatan, Sneijder, Heitinga, Vertonghen, spelers die het vuurtje konden aansteken. Daarbij ging dat ook nog eens gepaard met een flink portie kwaliteit, kwaliteiten die je nu eigenlijk ook niet meer zo 1,2,3 in de selectie voorbij ziet komen. Ik ben er heilig van overtuig dat Ajax een inhaalslag aan het maken is en die kwaliteiten er in de toekomst vanuit de jeugd weer aan zitten te komen, maar ben bang dat het nog wel 2 a 3 jaar duurt voordat die omschakeling echt helemaal succesvol is voltooid. Daarom mag er van mij best wat kwaliteit bijkomen in de zomerstop. Het liefst een Ziyech, een vleugelspeler en een spits. Laat dat scoutingsapparaat van Ajax maar weer eens wat goed werk afleveren.

20 april 2014 om 21:15

@jolano, waarom kun je niet gewoon toegeven dat Pec vandaag de betere was omdat ze er meer voor streden en 200% inzet hadden ipv nu weer de schuld aan het vuurwerk geven? Is het niet de scheidsrechter is nu weer het vuurwerk, erg simpel hoor.

20 april 2014 om 21:17

dat zeg ik ook niet, maar het was wel de aanleiding dat de wedstrijd kantelde. er wordt gezegd dat er geen kwaliteit in huis is, dat is er wel, anders waren ze niet 3x kampioen geworden

20 april 2014 om 23:19

De wedstrijd was nog niet eens begonnen. De wedstrijd kantelde zeg tie, wahahagaga. Even voor de duidelijkheid zwolle was 90 minuten beter dan Ajax. Of wou je zeggen dat die Ajax goal uit een veldoverwicht van Ajax kwam?

20 april 2014 om 23:24

"De wedstrijd kantelde". Houd toch op man, de wedstrijd was 5 minuten onderweg en die goal kwam volledig uit de lucht vallen. Zwolle heeft vanaf minuut 1 met heel het hart gevoetbald en Ajax liep er bij als zakken zout. Het zal vast invloed hebben gehad, maar ik denk dat pec vandaag alsnog had gewonnwn, vuurwerk of niet.

21 april 2014 om 02:00

Wanvertoningen van Ajax .
Wijzijnzwollewijzijndebeste!

21 april 2014 om 07:52

marchello1, als je verdere reacties van me leest feleciteer ik hun ook en ja ze waren gewoon beter naar het vuurwerkincident van die nep ajax supporters en daar schaam me ik voor als fan van ajax. En ik GUN het Pec Zwolle het van harte dat ze gewonnen hebben en ook nog eens 200% terect

20 april 2014 om 20:36

Klopt, dit soort lui (scheldwoorden schieten te kort) moeten opgesloten worden voor altijd! Wat een klootzakken zonder enige affiniteit met de club. Echte, dit was ziek!

20 april 2014 om 20:58

mensen die zeggen dat ajacieden arrogant zijn kan ik op geen enkele manier gelijk geven. De toekomst bewijst al vaker erg realistisch te zijn en goed dat hij dat gedrag zo afkeurd. Die ajax supporters moeten zich inderdaad diep schamen, vraag me af of dat wel ´supporters´ zijn of gewoon gekken die alleen maar aan agressiviteit en geweld denken. Verdiende overwinning van Pec, en heel jammer voor ajax. Op werklust afgetroefd en voorderest een totale off day van het hele team. Kan gebeuren dat is voetbal, toch is 5-1 wel een hele dikke nederlaag en zou ik als frank zijnde een dikke donderspeech geven aan die verwende miljonairs! Maar ajax komt er wel, ze moeten alleen veel beter scouten en aankopen, met alleen eigen jeugd ga je het niet redden, je hebt vedettes nodig die het team en de jeugd omhoog ´helpen´. Die hoeven helemaal niet zo duur te zijn als je eens buiten de eredivisie spelers koopt. Van die 6(?) mln die sigthorsson heeft gekost had je bijvoorbeeld ook vorig jaar carlos bacca(5 mln, nu sevilla) kunnen kopen of wilfried bony(3,6 mln) of bijvoorbeeld een giovanni sio(2,5 mln) die nu voor basel speelt. Maar ajax koopt alleen spelers van eredivisie ploegen! Wanneer is de laatste aankoop boven de 3 mln buiten de eredivisie gedaan sinds zlatan ibrahimovic?

20 april 2014 om 22:49

Rosenberg, Cvitanich, Lodeiro, Serero.. Het zullen er denk wel meer zijn, maar na Ibra is er ook nog wel het een en ander uit het buitenland gehaald. Gasten als Luque waren bijvoorbeeld ook niet goedkoop.. Hoe dan ook, heel veel kan beter bij mijn club. We staan dan wel op het punt kampioen te worden, maar er is even weinig om echt positief over te zijn.. Zonde, want de club is met een mooie groep mensen de laatste jaren echt wel hard aan het werk..

20 april 2014 om 23:35

Serero is volgens mij transfervrij via ajax cape town gekomen(dus niet voor boven de 3 mln). Rosenberg ook geen 3 mln en kwam uit denemarken waar net als de eredivisie door ajax is leegeshopt. De rest zou je gelijk in kunnen hebben(weet ik niet zou ik moeten opzoeken). Maargoed, je ziet dat er de laatste jaren een aantal hele goede spelers voor de bedragen die ajax aan eredivisiespelers als duarte en mike vdhoorn zijn uitgeeft vanuit tjechie, zwitserland en oostenrijk zijn gemist door ajax. Ik vraag me af of ze daar ook kijken met het technisch beleid, ik heb niet de indruk.

Dik verdiende overwinning voor Zwolle. Ajax was nergens te bekennen, wat een dramatische ploeg is dit. Zwolle had net zo goed met 6 of 7-1 kunnen winnen. Ajax ging zich toch focussen op deze wedstrijd en volgende week kampioen worden? Wat een grap.

Ajax begon goed na die pegel van Van Rhijn maar jammer genoeg werd de wedstrijd onderbroken, durf niet te zeggen of dit wel of niet impact heeft gehad maar goed. Hoe haal je het trouwens in je hoofd om als Ajax supporter je eigen keeper te bestoken met vuurwerk.

Ik ben trouwens redelijk voorzichtig geweest met uitspraken zoals "ajax Kampioen" want na het kijken van deze wedstrijd mag je blij zijn wanneer je volgende week 1 punt mee naar huis neemt want het kan zo maar mis gaan en verlies je 2 keer.
Dit Ajax speelt al maanden slecht, jonge en matige selectie maar de fout ligt ook bij De Boer. Hij had al lang moeten ingrijpen en Vermeer er uit moeten halen en Poulsen er in brengen. Andere tactiek in plaats het typische 4-4-3 had ook op zijn plaats geweest.

Buitenspelers die het veld breed houden, Bojan als schaduwspits, Schone Dmc, lange bal geven op de vleugels die altijd vrij staan. Het was alles of niets maar dat zie je De Boer niet doen.

----Kenneth----
-Rhijn-Mois-Blind-
------Schone------
-Klaassen-Serero--
------Bojan-------
De sa-Siggi-Kishna

Jammer dat ik geen geld heb ingezet op winst voor Zwolle, was ik nu misschien wat rijker geweest.

20 april 2014 om 20:23

Ga toch weg met je domme opstelling. Schöne als dmf? Absoluut niet, heeft al zo vaak bewezen dat hij een incapabel is voor die positie.

Serero heeft vandaag weer eens laten zien er echt niks van te kunnen. Wat een kut voetballer is dat, net zoals Bojan trouwens. Dit laat maar weer zien hoe waardeloos de selectie van Ajax is.

Ajax moet zich eerder schamen voor deze afdroging van Pec Zwolle (met alle respect), dan voor het vuurwerk incident. Wat een schande om jezelf zo te laten overrompelen en af te laten drogen door Pec Zwolle in een finale.

20 april 2014 om 20:29

Welke wissels zou jij dan hebben doorgevoerd tijdens de rust? Je moet vol in de aanval gaan en niet Poulsen er in brengen ook al zorgt hij voor rust.

Het is toch alles of niets? Ajax modderde de 2de helft aan en creerde niks. Had je net zo goed kunnen stoppen met voetballen in de 46ste minuut.

20 april 2014 om 21:16

Onzin, 1 slechte wedstrijd en meteen 'kan hij er niks van'. Het was een zaadpartij, maar om meteen te zeggen dat ze er niks van kunnen vind ik te ver gaan.

20 april 2014 om 21:49

Nee hoor, in vorige posts geef ik ook al aan dat ik Serero helemaal niks vind. In deze wedstrijd bevestigt hij nogmaals dat hij niet van het niveau is dat Ajax moet nastreven en dat waarschijnlijk ook nooit gaat halen.

20 april 2014 om 20:26

De Boer moet eens werken aan zijn strategisch inzicht. Het is te vaak dat hij vreemd wisselt en het komt te weinig voort dat hij met een wijziging de wedstrijd naar zich toetrekt. Ik word hier moe van.

20 april 2014 om 20:32

Wat kon Vermeer hier nou weer aan doen zeg. Misschien bij die corner dat ie in te midden had kunnen blijven staan, voor de rest waren het moisander en vooral denswil die er geen pepernoot van bakten. Poulsen kwam er ook in en hoe kan de boer nou weten dat zijn ploeg zo simpel vier goals tegen krijgt in niet al te lange tijd. Uiteindelijk ging ie ook 343 spelen waarbij poulsen als extra centrale verdediger kon wanneer boilesen linksbuiten stond. En door die 343 kreeg Pec ook nog drie opgelegde kansen. Al maanden speelt Ajax belabberd dat klopt, maar dat zie ik niet als grootste oorzaak dat we vanavond hebben verloren. Dit is niet de schuld van de boer, dit is de schuld van schutterende spelers en idiote supporters. Maar bovenal was dit de verdienste van Pec Zwolle. Fantastisch gejaagd en gevoetbald. Strijd 90 minuten lang. Gefeliciteerd Pec en gefeliciteerd Ron Jans!

Volledig verdiende zege van Pec, had zelfs nog meer kunnen zijn.
Ajax dramatisch, slechtste wedstrijd van het hele seizoen gespeeld. Waar het overigens nog goed begon met die heerlijke knal van van Rhijn, waar we vervolgens door een stel debielen uit ons momentum werden gehaald. Het mag geen excuus zijn natuurlijk, maar het heeft wel meegespeeld. Karma is a bitch. Afgestraft, en terecht.

Maar dat doet niks af van de puike prestatie van Pec, die ons volledig hebben afgetroefd. Alleen tegen RBS zag ik dat ook nog. Volledig verdiend. Mijn felicitaties aan de PEC supporters.

Klap te boven komen en volgende week puntje pakken bij Almelo, om de titel te pakken.

Hele matige bekerfinale. Ajax dat voetballend niks heeft weten in te brengen en in de wedstrijd 2x (!) op doel heeft geschoten in de naam van Van Rhijn met de goal en Bojan. Zwolle heel leuk dat ze er 5 hebben gemaakt, maar ze zijn daarnaast nog 9x alleen voor Vermeer geweest, dan is het een schande dat je er niet eens 1 meer maakt. Ze hadden er toch echt nog 6 bij kunnen of misschien wel moeten maken.

Uiteraard wel dik verdiend voor Zwolle, in de eerste helft Ajax helemaal zoekgespeelt op de eerste 2 minuten na waarin Van Rhijn een fantastische goal maakte. Maar ja, toen kwamen de randdebielen ten tonelen. De idioten die het leuk vinden om de grasmat die er koninklijk bij lag te vernielen. De mongolen die hun eigen keeper gingen bekogelen met bengaals vuurwerk. De Knvb moet hier echt hard tegen optreden, door bijvoorbeeld de JCS zonder ajaxsupporters te laten spelen en een hele flinke boete van toch zeker 250.000 euro.
Daarna kwam echter nog de schandalige vertoning van Van der Sar. Ik heb het nog eens terug bekeken en ik vind het echt een schande dat Van der Sar de directeur is van zo’n grote club als Ajax. Hij was echt alles behalve overtuigend en stond er bijna bij te glimlachen, werkelijk waar een schande.

20 april 2014 om 20:21

Zwolle had een zeer laag rendement vandaag. Erg jammer.

20 april 2014 om 20:25

Van der Sar deed toch heel weinig verkeerd? Ik vind hem ook niet de communicatief vaardigste en hij leek me wat zenuwachtig, maar zijn boodschap was helder en ik vond hem ook oprecht. Bovendien leek het ook het juiste effect te sorteren.

20 april 2014 om 20:29

De Knvb moet inderdaad hard optreden. Maar ook de politie. De mensen die het vuurwerk gooiden mogen van mij een levenslang stadionverbod krijgen + nog een celstraf. Hoe haal je het in je hoofd om vuurwerk te gooien, en dan ook nog naar je eigen keeper, mag blij zijn dat hij geen stuk in zijn nek heeft gekregen. Ik vind overigens niet dat je deze boete op de club moet verhalen, die kunnen hier ook niks aan doen.

Ik vond overigens de vertoning van Van der Sar wel goed. Waar hij anders een beetje timide overkomt en misschien wel te weloverwogen zijn woorden kiest had ik nu het idee dat ik toch ook de echte Van der Sar wel zag. Ik vond het wel overtuigend en gemeend als ik zijn gezicht erbij zag.

20 april 2014 om 20:58

Er is 2x gefoullieerd 1x voor we de bus in gingen en 2de x in rotterdam.. Tenminste ik

20 april 2014 om 21:00

Dat ligt niet aan de Kuip, dat zou door de knvb geregeld moeten worden... Maarja knvb he..

20 april 2014 om 21:00

Realplayer. Controle is door Ajax uitgevoerd. Hier is dus iets fouts gegaan. Dit komt bekend voor. Toen de Ajax-supporters nog naar Feyenoord-Ajax mochten, kwamen ze al met heel veel vuurwerk uit de trein. Ook hier was controle van Ajax aan vooraf gegaan.
Ajax geeft toe dat zij verantwoordelijk zijn voor de controle. Alle andere zaken liggen in handen van de Knvb. (behalve het veld)
Van der Sar en de Boer hebbben trouwens prima gereageerd.

20 april 2014 om 20:30

vedetterut, kijk dan nog eens goed, hij was pissig en terecht, zelfs had ajax moeten zeggen, dat zwolle de beker gewoon kreeg, want zon nep supporters die met vuurwerk gooien, beseffen niet hoe gevaarlijk het is voor het veld en zeker voor de spelers. Van de Sar heeft niks vekeerd gedaan en gezegd.

20 april 2014 om 20:39

Het enige gevoel wat Van der Sar overbrengt is angst. Je hoort de angst gewoon in zijn woorden dat hij dit tegen zijn eigen supporters moet zeggen. Ik vind het in ieder geval alles behalve imponerend en je zag ook gewoon dat de Ajaxsupporters zich er niks van aantrokken en totaal niet gechoqueerd waren.

20 april 2014 om 20:47

geen angst maar gif, hij heeft zich moeten inhouden, want anders liep hij niet nog eens terug, wan ik heb respect voor van de sar, sta daar maar eens aan om tegen je aanhang in te gaan, had ook anders kunnen uitlopen met die gekke wat tudden de echte supporters in zitten.

20 april 2014 om 20:50

Inderdaad, daarna gingen ze gewoon door met vuurwerk gooien... Wat denk je dan? Dat Sar daar plezier in heeft om zijn eigen fans zo toe te moeten spreken? Het is een schande.

20 april 2014 om 21:03

Ik vond Vermeer veel angstiger. Die durft het niet af te keuren, alleen zegt hij dat het "maar" vuurwerk was en hij niet bang was.
Van de Sar was gewoon eerlijk en kon z'n woede moeilijk onder woorden brengen, maar de boodschap van zo'n icoon was duidelijk.

Het kantelpunt van deze wedstrijd was echt na de onderbreking, waarvan de oorzaak lag bij het wangedrag bij de Ajax fans. Zwolle heeft ze op de enige goede en tevens beste manier teruggepakt. Een ultieme vernedering. Ze waren veel feller en hadden meer kracht dan dat Ajax kon opbrengen.

Mooi om te zien dat Zwolle op een ‘feyenoord achtige’ manier wint in de Kuip, door de mouwen op te stropen en met veel bloed, zweet en tranen!

Chapeau PEC Zwolle!

Hulde aan Pec, Ajax helemaal weggespeeld. Verdiend ook voor die paar eencelligen die zichzelf Ajax-supporters noemen

Je kunt maar een conclusie trekken, ajax was minstens net zo beschamend als die "supporters" met dat vuurwerk. Op alle gebieden een inktzwarte, en beschamende dag voor Ajax.

Verder mijn complimenten voor Zwolle. Wat een wedstrijd van de mannen van Jans. 100% verdiend. Het is ze gegund.

Zeer terecht. Heerlijke overwinning. Prachtige instelling van supporters en spelers van Zwolle.

20 april 2014 om 20:32

Klopt, PEC verdient alle lof! Die club en supporters verdiende de overwinning vandaag!

PEC Zwolle laatste vier seizoenen:

2010/2011 - 2e in Jupiler League (geen promotie)
2011/2012 - Kampioen Jupiler League (promotie naar Eredivisie)
2012/2013 - 11e in Eredivisie
2013/2014 - momenteel 9e + verzekerd van Europees voetbal (voor het eerst) + beker winnen door Ajax te verslaan met maar liefst 5-1 in de finale

Ongelofelijk wat PEC Zwolle heeft kunnen bereiken in zo'n kleine periode. Respect!

20 april 2014 om 20:20

En over het algemeen nog met heel verzorgd spel ook nog! Erg knap ja!

20 april 2014 om 20:22

Vergeet niet dat ze in 2006 onder andere dat ze 11e stonden IND e eerste divisie

20 april 2014 om 20:23

Als ze zo doorgaan winnen ze over 4 jaar de Champions League. Wat een geweldige dag moet dit zijn voor Zwolle supporters. Het is ze gegund.

Gefeliciteerd Pec, dik dik verdiend. Geniet ervan

PEC Zwolle de dik verdiende winnaar, de enige ploeg die echt vechtlust toonde in deze wedstrijd. Zaten gewoon overal bovenop. Mijn felicitaties!
En Ajax kreeg haar amateuristische stijl van verdedigen flink afgestraft vandaag. Denswil, Moisander, Van Rhijn… het was allemaal drie keer niks.

Bovendien kreeg men bij Ajax op deze heilige dag met de straf van Jezus te maken, voor het achterlijke (wilde een genuanceerdere woordkeuze hebben, maar een passender begrip kan ik me niet bedenken) gedrag van de harde kern van de Ajax “supporters”. Ik zou me als doelman onder die lat doodgeschrokken zijn. Dat hele vak afsluiten en iedereen stadionverbod opleggen voor de kampioenswedstrijd tegen Heracles. Dit soort gedrag moet gewoon keihard aangepakt worden. Kan men zelf onderling gaan uitmaken wie met het “lumineuze” idee is gekomen zoiets te doen.

Gefeliciteerd Zwolle-supporters, dik en dik verdiend!

Dit had niemand verwacht!!! Gefeliciteerd PEC Zwolle

9-1 was ook niet raar geweest als Zwolle niet zo ongelofelijk amateuristisch met de kansen was omgesprongen... Maar een geweldig resultaat met een uiterst verdiende overwinning natuurlijk.
En Ajax? Het werd vernederd tot op het bot... En van Gaal heeft een probleem omdat hij toch vast gaat houden aan zijn persoonlijke voorkeuren en nu zit hij met dit zooitje daar achterin... Maar velen hier hebben dat altijd gesteund en dus... Veel plezier ermee straks

Zwolle... Gefeliciteerd!

'wij zijn Ajax'. Spelers en die paar randdebielen moeten zich diep schamen.

Van der Sar: "Als het nog 1 keer gebeurt, dan zal de wedstrijd worden gestaakt en zijn we deze prijs kwijt." Welke prijs? Haha! Gefeliciteerd Zwolle, dik verdiend!

Dit is toch wel de meest bizarre wedstrijd in tijden. Had wel verwacht dat PEC zou gaan strijden, maar ik had nooit verwacht dat ze Ajax zouden verslaan. Het is natuurlijk wel mooi als een underdog de beker wint. Behalve natuurlijk als je voor Ajax bent. Maar goed, vier keer op rij kampioen is toch ook best leuk

Dit is de vreemdste wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt als voetbalsupporter. Gefeliciteerd Pec! Ik kan hier wel een betoog houden over hoe slecht Ajax was, maar het was gewoon niet anders dan de rest van het seizoen. Dit PEC stond gewoon fantastisch opgesteld. Zelfs met laagvlieger materiaal qua spelers hebben ze als nog zo'n sterk team.

20 april 2014 om 20:27

Moet je de champignonsleaguefinale tussen liverpool en Milan even terugkijken

20 april 2014 om 20:33

Daar heb ik ook samenvattingen van gezien, maar ik keek toen nog geen voetbal. Ik kijk pas sinds afgelopen WK.

Ik vind dit trouwens nog wel vreemder. Van een 3-0 achterstand terugkomen is vreemd, maar dat een team als Ajax zó wordt overklast door een team als, met alle respect, PEC Zwolle is gewoon ongekend.

21 april 2014 om 02:42

milan liverpool full match

Type dat maar eens in op Youtube en bekijk de hele wedstrijd.. geweldig.

21 april 2014 om 02:42

milan liverpool full match

Type dat maar eens in op Youtube en bekijk de hele wedstrijd.. geweldig.

Boeiend. Alleen de titel telt. Zwolle, klasse gedaan.

20 april 2014 om 20:22

Daar denkt meneer de Boer wel anders over

20 april 2014 om 20:29

Ja, die haat verliezen en is vandaag schandalig in de steek gelaten door zijn spelers. Maar ik als supporter kan er niet mee zitten. Ben teleurgesteld door die staatsdebielen die hun eigen keeper bekogelen met vuurwerk. En daardoor op zeker een klassieker met publiek de nek om draaien

20 april 2014 om 20:29

Lul niet zo man, ik als ajacied had echt gehoopt op de KNVB beker. Ik erger me kapot aan mensen zoals jij.

20 april 2014 om 20:33

Bekijk mijn post van voor de finale anders. Gaf ik ook al aan dat het met niet boeit dat we de beker niet winnen. Over een week titel nummer 33 en dan was het weer een topseizoen qua resultaat

20 april 2014 om 20:47

Een supporter wil elke prijs pakken die je kan winnen.. Dus ook deze, schaam je

20 april 2014 om 21:13

Moet ik me schamen omdat ik de beker niet zo boeiend vind? Jij kunt je beter gaan schamen omdat je blijkbaar maar een waarheid kent en dat is de jouwe. Ik wil nationaal gezien gewoon de titel en cruyffschaal en beker boeien me niet.

20 april 2014 om 21:34

Uitschakeling door Salzburg behoort volgens jou ook tot het topseizoen qua resultaat?

21 april 2014 om 02:22

Toch gewonnen van Barca. (dit betekent natuurlijk wel dat PEC beter is dan Salzburg en Barcelona)

20 april 2014 om 20:29

Boeien de titel stelt niks voor met zo een kampioen....

20 april 2014 om 20:35

Die titel gaat gewoon de boeken in en over 10 jaar weet niemand meer hoe slecht we speelden.

21 april 2014 om 02:23

Maak je niet druk Joseph, in Zwolle is niemand deze wedstrijd vergeten over 10 jaar.

20 april 2014 om 20:34

Dat je zo afgeslacht bent door een club als Zwolle is toch wel triest. Je zou je als Ajax zijnde kapot schamen of wil je zeggen dat Ajax tot een middenmotertje is gedegradeerd?

20 april 2014 om 20:37

Manier waarop is zeker pijnlijk maar dat wordt wel weer verzacht door de titel

20 april 2014 om 20:41

Zwolle heeft vorig jaar ook psv vernederd in het philips stadion

20 april 2014 om 21:09

Psv wordt anders al het hele seizoen tot middenmoter gedagradeerd.. Ook door ploegen die nog onder pec staan op de ranglijst.. Dus maak je lekker druk om je eigen clubbie.. On: top prestatie van zwolle hoop dat ze volgend jaar net zoveel engerie in de europa leaqe wedstrijden stoppen als in deze! Nu voor ajax deze wedstrijd maar vergeten en zondag tegen heracles de 3 punten pakken en dan kampioen worden! Maakt niet uit hoe het moet nu echt gaan gebeuren! 2 weken op rij feestje verpest, 3x is scheepsrecht!

Ajax fans met het vuurwerk gaven Zwolle de tijd om alles even in orde te maken en nieuwe energie te vinden. Net goed voor ze.

Congratz Pec, had ik niet zien aankomen dit

Ongelooflijk wat een wedstrijd! PEC verdiend gewonnen, ze waren overal veel gretiger dan ajax. Stuk voor stuk allemaal gevochten voor deze bekerwinst. Bij rust al met 4-1 voor, prachtig. En dat na zo'n begin waar de Ajax supporters zich van hun negatieve kant hebben laten zien.

Wat een heldenwedstrijd. Welke miljonair kunnen we feliciteren met zn toto?

20 april 2014 om 20:28

Zag er net in live meepraten al een paar voorbijkomen, man die gasten hebben feest!

20 april 2014 om 21:12

Ik had 25 euro op zwolle en heb dus 8x25 gewonnen

20 april 2014 om 21:12

Mij in ieder geval niet.. Mijn toto 13 is verpest door ajax.. Met 12 goed en na 3 min op rozen.. De verdere afloop kent u wel

Zo.. Hopelijk zijn die verwende miljonairtjes op hun plek gezet! Gefeliciteerd pec! Meer dan verdient! Dat noemen we prof instelling!

20 april 2014 om 20:39

Reken er maar op dat dat niet zo is. Na 2 seizoenen op rij zowel uit als thuis verloren te hebben van FC Utrecht puur op strijd en passie verwacht je ook dat Ajax er van leert. Bleek dit seizoen in de Galgenwaard niets van waar. In de tweede wedstrijd tegen Salzburg had Ajax ook niets geleerd van de eerste wedstrijd. Zeperds als vandaag zullen we nog zeker zien. Zal me ook niets verbazen als Heracles deze wedstrijd goed bekeken heeft en nu zijn messen slijpt.

Pec heeft echt gestreden en terecht gewonnen hier kunnen de verwende ajax speler nog wat van leren, PEC gefeliciteerd van een ajacied en nu lekker feesten!!

Dit was by far de boeiendste finale die ik tot nu toe heb gezien..

21 april 2014 om 02:43

Dan heb je de CL finale van 9 jaar gelden dus niet gezien?

21 april 2014 om 11:09

Bekerfinale bedoelde ik..

Ongeloofelijk, wat een stunt van Zwolle! Ik gun het ze van harte na dit fantastische seizoen! Geniet er van Zwolle!

20 april 2014 om 21:08

Alleen al op basis van dit seizoen heeft PEC deze prijs meer dan verdiend. Gefeliciteerd Pec!

De vuurwerk van de "Ajax fans" pakte voor pec goed uit en uiteindelijk terecht gewonnen

Best wel een vernederend seizoen voor Ajax. Keihard uit de europa leaugeu en de beker geknikkerd.

20 april 2014 om 20:29

Dan maar de tranen drogen met de schaal. Je kunt ook zonder titel uit Europa liggen of helemaal niet eens meedoen aan Europa.

20 april 2014 om 20:39

Whahaha jij bent grappig. Vierde titel op rij. Topseizoen. Vandaag mogen de haters feesten. Ons feestje komt aanstaande zondag

20 april 2014 om 21:12

Doelstelling was overwinteren in de CL, zoals Gijpie al zei makkelijker ga je niet meer loten met een Celtic en een Milan dat totaal niet meer het Milan van vroeger was.

20 april 2014 om 21:22

Dus omdat we dat niet gehaald hebben is seizoen vernederend? apart als je eerste van Nederland wordt

20 april 2014 om 21:26

Niet vernederend, maar het was wel een erg matig seizoen, haast nog nooit een zo slecht Ajax gezien. Keek net met me opa die al 80 is en heel zijn leven Ajax supporter is en die moest dat ook constateren dat die het nog nooit zo matig heeft meegemaakt.

20 april 2014 om 21:37

Jawel, wel vernederend. Zelfs ik zat met schaamrood op me wangen te kijken hoe ajax werd afgeslacht door Salzburg, omdat ik Nederlander ben en Ajax toch het uithangbord van het nederlandse voetbal is. En zwaar kansloos verliezen van pec is ook gewoon vernederend.

20 april 2014 om 22:33

Top seizoen? Als Ajacied heb ik me dit jaar dodelijk verveeld met saai voetbal

Pec zorgde voor ware vuurwerk in deze bekerfinale. Wat werd Ajax op alle fronten compleet weggespeeld. David heeft vandaag van goliath gewonnen. Karma!

Alle credits naar pec, fenomenaal gespeeld en haast elke kans benut. Ajax was nergens te bekennen.

20 april 2014 om 20:25

Haast elke kans benut? Dan hadden ze over de tien doelpunten moeten maken.

20 april 2014 om 20:34

daarom zegt hij toch ook haast elke kans. Dit had ook zo maar kunnen gebeuren

20 april 2014 om 20:41

Zijn dan toch minimaal vijf kansen die Zwolle niet heeft benut. Is bij lange na niet haast elke kans benut. Ajax heeft trouwens geen enkele kans gecreëerd en toch nog een keer gescoord. Dat is pas effectief!

21 april 2014 om 02:28

Uit de eerste vijf kansen kwamen vijf doelpunten, daarna hebben ze er nog een heel aantal om zeep geholpen, maar met die tussenstand neem ik dat de jongens niet kwalijk.

Gefeliciteerd Zwolle + supporters DIK verdiende overwinning.....!!!!! En als Ajax supporter schaam ik me diep voor die gasten die de 1e helft achter Vermeer zaten....

Gefeliciteerd Zwolle! Op naar de Europa League! Ze hebben het dik en dik verdiend.

20 april 2014 om 20:27

de boer heeft toch een tactische fout gemaakt door de creatieve spelers niet in de basis te zetten zoals de sa en kishna.

Een donkere bladzijde in de geschiedenis van Ajax. Dit sloeg werkelijk helemaal nergens op. En ach, die ''supporters'', dat zijn geen supporters. Nu wordt Ajax volgende week zonder uit-publiek kampioen, dat zou in ieder geval een gepaste straf zijn een fikse boete. Ajax is vernederd, op het veld en buiten het veld.

Gefeliciteerd en geniet ervan Zwollenaars.

20 april 2014 om 20:25

Ja, kampioen zijn we. Maar er moet iets drastisch veranderen, want na 4 jaar hebben we nog altijd geen antwoord op pressiespel van ploegen.. Dat is werkelijk waar schandalig.

Enige positieve punt die ik hieruit kan trekken is dat die 'hooligans' uit het begin zijn afgestraft voor hun belachelijke actie.

Nou moet nog maar zien of we volgende week wel kampioen worden! Wat een zeer zwakke instelling zeg! Gefeliciteerd Pec! Op naar europa!

Gewoon door de actie van de ajaxfans en de arrogantie is dit fantastisch.
Het is gewoon zo, tuurlijk heeft Ajax alsnog beter gepresteerd dan Feyenoord of Psv.

Petje af voor Pec, fantastisch!

20 april 2014 om 20:25

Arrogantie erbij halen vind ik misplaatst, maar voor de rest was het inderdaad de schuld van lui die werkelijk niks met de club te maken hebben, behalve dat zij zelf denken Ajax supporter te zijn.

Van harte gefeliciteerd Pec Zwolle, het is jullie van harte gegund. Geniet er lekker van, de beker gewonnen en Europa in. Ajax helemaal overrompelt en als ze volgende week zo spelen, ja dan weet ik het nog niet zo. Kan dat ook nog zomaar verkeerd gaan.

Wat moeten de echte Ajax supporters balen van die malloten met dat vuurwerk... echt voor eens en altijd eens goed aanpakken! hele momentum van Ajax weggehaald waarna PEC Zwolle er super knap over heen knalt!!

Geweldige wedstrijd gezien!

20 april 2014 om 20:38

klopt als een bus, ik zat me gewoon te schamen voor de tv, dan wil ik niet weten wat de echte supporters die daar waren zich moeten voelen, ajax moet proberen na te gaan wie het zijn en die voor altijd een stadion verbod geven en de boete verhalen op hun.

Pec heeft geweldig gespeeld

20 april 2014 om 21:02

@ emiel fct

Je word hier ook moedeloos van. Hopelijk worden de schuldigen gepakt en keihard als voorbeeld gebruikt om ze zo hard als juridische mogelijk is te straffen.

Yeeey, feyenoord niet in de johan cruijf schaal!

Gefeliciteerd Zwolle fans.

Schandalig van Ajax, betaal met je eigen geld maar lekker die kaarten van de fans, schandalig dit.

En van dat vuurwerk hoor ik in de wandelgangen dat het Feyenoord fans waren. Ik geloof het niet maar oke.

wat een wedstrijd dit, en dan te bedenken dat ajax nog goed is weggekomen ook

Ik kan een hoop woorden gebruiken die hier als ***** worden weergegeven om te omschrijven hoe ik over de supporters denk die met vuurwerk gooide. Ik ben er ziek van. Dit is schandalig en mijn vertrouwen in eigen aanhang is verschrikkelijk aangetast. Er zijn vaker ongelooflijk nare dingen gebeurd, maar na 20 seconden vuurwerk het veld op sodemieteren met de mogelijkheid om (eigen, al maakt dat geen reet uit) spelers te raken.. Wat gaat er in het hoofd van die figuren om?! Van der Sar's reactie was perfect, mag ook gezegd worden, want hij was direct, keihard en duidelijk; ik was trots op de manier waarop hij reageerde! De wedstrijd is terecht naar Zwolle gegaan. Mooie club, het is ze van harte gegund en ik kan alleen maar positief zijn over die schitterende club en pfff... Nogmaals, wat een klote "supporters".. Janken gaat me te ver, maar het raakt me diep. Ze kosten Ajax een beker, al is dat nog het minst erge, maar dit kan grote consequenties hebben. Vermeer (en wel meer spelers) leken getraumatiseerd/zwaar in shock... Dit kan ook zomaar het vertrek van De Boer versnellen, want ik zag voor het eerst wanhoop, verdriet en onmacht in zijn ogen. Die man werkt verdomme keihard om iets moois te maken van onze club en dan wordt hij gesaboteerd door "zijn eigen achterban".. Bij deze roep ik mensen die in dat vak zaten en iets gezien hebben op zich bij de politie te melden, dit kan niet geaccepteerd worden.

20 april 2014 om 20:27

Wat een slap excuus zou het zijn als je daardoor al vertrekt. Laten we eerlijk zijn, de selectie stelt misschien weinig voor maar als je kijkt naar andere ploegen zoals Zwolle, Cambuur, ... die spelen allemaal een mooi aanvallend spelletje. De Boer laat deze ploeg niet mooi of goed voetballen. En vertel me niet dat hij alles uit deze jongens heeft gehaald en dat ze op hun piek zitten.

De Boer laat deze ploeg echt niet mooi voetballen. Het combinatievoetbal, opbouw enetc. mag van mij verdwijnen, ongelooflijk saai.

En denk je echt dat de harde kern er iets aan gaat doen en hun vrienden verlinkt?

20 april 2014 om 20:27

Ik kan het in twee zinnen samenvatten, deze match:

Ajax dramatisch en volledig terecht afgetroefd door Zwolle.

Karma! Die nepfans zijn afgestraft voor hen belachelijke actie.

20 april 2014 om 20:54

Niet alleen de nepsupporters zijn afgestraft, de echte Ajacieden zijn ook gestraft..

20 april 2014 om 20:28

Klasse reactie,

Waarschijnlijk een fikse boete en misschien wel geen uit-supporters volgende week. Erg sneu dat dit is gebeurd. Zoals wel vaker verpesten deze "supporters'' het voor de echte supporters.

20 april 2014 om 20:29

Komt toch pec in augustus naar de arena .Ik zei het je gisteren nog.
En aangezien het gedrag van je mede supportersinderdaad in en in triest is is het maar beter ook.

20 april 2014 om 20:49

Haha ja, je hebt 100% gelijk gekregen, maar er zijn vandaag sowieso veel dingen gebeurt waar ik tot gisteren nooit aan gedacht had. Misschien wordt het zelfs Feyenoord - PEC in de Arena........

20 april 2014 om 20:38

Ja nu pas teleurgesteld in je eigen aanhang? Celtic uit en thuis? Redbull uit? Stad afbreken na kampioenschap? Cambuur thuis? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

20 april 2014 om 20:51

Niet cool gaan doen over dingen waar je geen verstand/weet van hebt.

Celtic uit was geïnitieerd door Celtic aanhangers, maar aangezien jij er zoveel verstand van hebt had je dat natuurlijk wel geweten. Dat er wraak zou worden genomen in Amsterdam was al wel duidelijk, dat die Celtic malloten met hakenkruizen en hamas leuzen bij de Arena rond liepen te banjeren voor de wedstrijd hielp overigens ook niet echt mee. Daarnaast was de Me/politie totaal niet voorbereid op eventuele aanvallen van Ajax supporters naar de Celtic aanhang toe, de ME stond gewoon lekker te chillen op de Nieuwmarkt terwijl er verderop gewoon geknokt werd.dit praat het gedrag van de Ajax aanhang niet goed overigens.

Cambuur thuis was een blunder van de verantwoordelijke vervoersmaatschappij die zo verstandig was om de supporters van Cambuur een halte te vroeg uit te zetten en daardoor gingen ze niet via de sluis, maar via het supportershome van Ajax. Ook lekker. Praat het gedraag van de Ajax aanhang ook niet goed, maar die gasten van Cambuur gingen ook flink los. Heb je ook kunnen zien toen Lodeweges naar Heerenveen ging.

Zo zijn er altijd twee kanten aan een verhaal.

20 april 2014 om 20:52

Gast je loopt wel heel erg met je vingertje te wijzen naar de ajax-supporters. Dit gebeurt bij alle clubs, met cambuur als meest recente voorbeeld. Dit is gewoon een Nederlands probleem, en er moet keihard tegenop worden getreden. Ik zou een voorbeeld nemen aan Engeland want daar is ook bijna tot geen 'hooliganisme' meer te vinden.

ajax was ontzettend zwak, totaal geen beleving bij die verwende jochies.
des te meer respect voor pec zwolle die met kwalitatief mindere spelers toch gewonnen hebben met inzet en passie.

Geweldig dit! Zwolle gefeliciteerd! Hopelijk wordt dit het jaar van de outsiders met Atletico, Liverpool en in Nederland pec die stunt.

Ben ook bang dat de Supporters na de Wedstrijd nog wat straten van Rotterdam onveillig gaan maken, er zal hier en daar ook wel flink op los geslagen worden..

20 april 2014 om 20:23

Nee, die waren in de 60ste minuut allemaal al vertrokken. Het eerste gedeelte vertrok al in de 25e minuut, dus daar heeft niemand last van.

20 april 2014 om 20:29

Dan is dat nog het enige positieve hoop dat ze zich flink schamen! dankzij hen moet dit Ajax selectie naar de zwembaden met een wit badjas.

20 april 2014 om 20:34

Doe eens niet zo vervelend jij. Als je de wedstrijd had gezien heb je kunnen zien dat iedereen achter het goal er nog gewoon stond. Maar je zal wel zo'n internetheld zijn die hiervan geniet, dus waarom doe ik ook nog de moeite om hierop te reageren..

21 april 2014 om 02:12

Klopt, pas in de 75 minuut begon het langzaam aan leeg te lopen, niet het vak direct achter het doel, maar de rest van de Ajax vakken.

21 april 2014 om 02:36

Maar zingen deden ze niet.

'ajax moet een liedje zingen hi ha ho' Ik heb genoten.

Ajax deed mee voor PEC en bonen!

20 april 2014 om 20:40

Hehehehe die vind ik wel leuk bedacht.

Genante vertoning van Ajax, niet eens waard om grappen over te maken. Diep triest gewoon.

Gefeliciteerd Zwolle en wat een vernedering!

Niets op af te dingen, Zwolle was de enige ploeg die er vol voor ging. Bij Ajax was het niet om aan te zien, de spelers moeten zich diep schamen voor deze wanvertoning. Het gaat hier om een prijs en niet om een oefenwedstrijd.

Overigens kwam het wel heel mooi uit dat Zwolle erg geholpen werd door die idioten achter de goal. Als Ajax supporter heb je nu toch een dubbel gevoel van schaamte, eerst dat vuurwerk en daarna ook nog eens de prestaties op het veld. Niettemin is het Zwolle van harte gegund. Zowel de supporters als de spelers lieten zich van hun beste kant zien. Geniet ervan!!

20 april 2014 om 20:31

Een straftraining of iets anders lijkt me wel op zijn plek na deze wanvertoning..

Op deze manier wordt je natuurlijk nooit kampioen, want dan wint Heracles gewoon volgende week. PEC heeft dik verdiend gewonnen.

En idd, voor die 'supporters' heb ik geen woorden voor..

Ode aan de Ajax "supporters" voor het verkloten van de wedstrijd. Daarnaast speelt Ajax natuurlijk gewoon als een stelletje amateurs. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik gun het Zwolle bijna meer dan Ajax, tweede helft leek het alsof Ajax het al op gegeven had... Zogenaamde supporters voor altijd bannen uit de arena a.u.b.

Dit is pijnlijk maar goed straf voor de debielen die vuurwerk gooiden
Hopelijk leren ze van, verder was ajax dramatisch, geen inzet geen beleving niets

Je gelooft je ogen niet maar wat een schrijnend schouwspel wat Ajax betreft. Zwolle troefde Ajax op alle fronten af. Ik denk dat Ajax na het vuurwerkincident de weg helemaal kwijt was. Eigenlijk is het een klein wonder dat het 5-1 gebleven is, had ook zomaar 7 of 8-1 kunnen zijn. Nee dit Ajax was echt helemaal nergens. Gefeliciteerd Zwollenaren en maak er een mooi en geweldig feest van.

Geweldige prestatie toen aan het begin dat bloed zweet en tranen werd gedraaid, een lied van Ajax dacht ik van donder op joh met dat rotlied. Maar in de rust toen het weer werd gedraaid zat ik enthousiast mee te draaien!

PEC gefeliciteerd, zwaar verdiend.

Ajax mag zich schamen, zowel de spelers als de zogenaamde supporters. Ik hoop dat de Knvb hier eindelijk eens keihard optreed, want het is niet de eerste keer dat dit tuig zich zo laat zien dit seizoen.

En dan te bedenken dat enkele van deze spelers mee kunnen gaan naar het WK, om te huilen gewoon...

20 april 2014 om 20:30

Ach gut. Moeten we nu een oordeel vellen over 1 wedstrijd? Ik mag nu zeker niet met het voorbeeld "fc Barcelona" komen, want dan ben ik zeker arrogant? En als Ajax zo slecht is, waarom zou het dan terecht zijn dat enkele spelers van clubs onder Ajax wel naar het WK mogen?

En over de supporters: ik keur het absoluut af, maar doe nu niet of de Ajacieden de enige zijn.

PEC heeft Ajax verdiend overklast, en daarom oprechte felicitatie's aan alle PEC supporters. Zij hebben eens te meer duidelijk gemaakt wat de achilles-hiel is van Ajax: 200% inzet tonen.

20 april 2014 om 21:05

Spelers van andere clubs zijn er naar mijn mening ook nog lang niet klaar voor, maar als je een Blind of een van Rhijn vandaag zag spelen, dan schrik ik er wel erg van wat voor een instelling en motivatie zij hebben voor een bekerfinale. Tuurlijk, het is maar één wedstrijd, maar ik ben toch zeer negatief verrast. Voor een finale moet je jezelf toch optimaal kunnen motiveren.

Tevens zijn er overal wel eens onenigheden met supporters, maar als er iets gebeurd in de Eredivisie zijn er wel opvallend vaak Ajax supporters bij betrokken. Om maar even de wedstrijden tegen Cambuur en Celtic als voorbeeld te nemen. Verder is het niet mijn bedoeling geweest iedereen over één kam te scheren. Ik hoopte met het woord 'tuig' nog enigzins selectief te zijn.

20 april 2014 om 21:17

Begrijp mij ook niet verkeerd, ik baal ook ontzettend van deze actie. Wat mij nog het meest verrast is dat het gewoon richting je "eigen" club is, maar goed.

Ik probeer optimistisch te blijven, maar hoe ik het ook bekijk ben ik bang dat Nederland de groupsfase niet gaat overleven. Niet met de Nederlandse top-club voetballers, niet met de Nederlandse Eredivisie-voetballers.

Ajax kansloos ten onder. Mogen blij zijn dat Zwolle de dubbele cijfers niet heeft gehaald. Geweldig voor Zwolle natuurlijk. Nu helemaal terecht Europa in. Zal een mooie huldiging worden.

Over het vuurwerk. Naïef om het een incident te noemen. Incidenteel zijn ongeregeldheden rondom Ajax wedstrijden al lang niet meer.

In een woord Ge-wel-dig van Zwolle, gefeliciteerd met deze dik verdiende overwinning Echt top

Ajax was niks vandaag, PEC verdient gewonnen supporters v Ajax moeten zich schamen!! Volgende week de titel pakken maar dit doet zeer! Iedereen die Pec een warm hard toedraagt: gefeliciteerd !

Ik zie Frank de Boer vertrekken bij Ajax. Wat een ontluistering! Afgedroogd door Eerst RB Salzburg en nu PEC Zwolle. Dankzij Frank is Ajax 4 x kampioen geworden maar hij zal zich nu realiseren dat er de komende jaren weinig eer meer valt te behalen.

20 april 2014 om 20:55

Dit seizoen toont juist aan dat de speelwijze getweaked moet worden en dat het tikki takka van barcelona passe is, uitdaging voor Frank om hier wat op te vinden.

Over tien jaar zal men het nog steeds over deze finale hebben, PEC blijft maar groeien. Volgend seizoen de Europa League winnen!

Tja, Ajax stond gewoon verdedigend niet goed genoeg. Vermeer ziet er bij de 1-1 beroerd uit, van Rhijn bij de 2-1, Denswill geeft de 3-1 weg door buitenspel op te heffen en Moissander geeft de 4-1 nog even weg door in de lucht te verliezen van iemand die 20 cm kleiner is, alles vloog er ook bij Zwolle ook. Enige wat ik bij Ajax kan voorstellen is achterin centraal te weinig wedstrijdritme, maar verder ook aanvallend veel te weinig gecreëerd. De meest beschamende prestatie van de dag was helaas voor een paar honderd debielen die zich Ajax "supporter" noemen.

20 april 2014 om 20:44

het was niet van rhijn bij de 2-1, maar moisander jammer genoeg en denswilis al drie wedstrijden aan het aanklojen

20 april 2014 om 20:53

Hij kwam voor de voeten van Thomas omdat van Rhijn hem laat lopen, waarna hij het nog probeert te herstellen met een sliding, maargoed, nog de minst grote schuld van de 4 doelpunten inderdaad. Maar Ajax stond echt te verdedigen als een pupillen elftal. Belachelijk dat ze bij Ajax Moisander willen wegdoen voor Denswill in ieder geval. Moisander heeft nog een redelijk stabiel seizoen, tot hij erin kwam zonder wedstrijdritme vandaag, maar Denswill is gewoon al weken drama. Überhaupt een wonder dat Ajax verreweg de minste tegendoelpunten heeft in competitie als je vandaag bekijkt.

Het is Ron Jans en zijn goed voetballende ploeg gegund. Erg mooi voor hun en niet meer dan terrecht. Hopelijk is dit nog een betere bevestiging voor de Boer en co dat er wat goeie aankopen bij komen om in de CL te overleven. Serero en Bojan zijn wel goeie voetballers maar als je een wedstrijd speelt waar je veel duels moet aangaan dan speel je dus met 9 man en heb je helemaal niks aan ze.

Sigthorsson is denk ik de slechste Ajax speler die ik ooit heb meegemaakt. Heeft zoveel moeite met aannemen, je kan wel zo hard werken maar je moet ook wel kunnen voetballen. Ik hoop dat Frank dat gaat inzien want hij is een gigantische miskoop. Dat hij belangrijke goals maakte dit seizoen maakt niet uit. Hij speelt gewoon veelste vaak te slecht, sterker nog hij speelt altijd slecht maar zijn belangrijke goals verbloemen dat.

Heerlijke prestatie van zwolle en een zeer mooie beloning voor de afgelopen twee seizoenen, gefeliciteerd Zwollenaren! Schandaloge vertoning van Ajax dat als een kaartenhuis ineen stortte. En dan lees je heel het seizoen al dat de ondergrens bij Ajax zo hoog is. Vooraf gunde ik het Zwolle zeker, al gun ik het Ajax als supporter van de club natuurlijk net iets meer, maar na de eerste vijf minuten hoopte ik als ajacied stiekem dat Ajax zou verliezen. Toch jammer dat een stel idioten zoiets bij mij teweeg brengen en jammer dat de spelers zich zo hebben laten wegspelen. Denswil, Moisander en van Rhijn waren belachelijk slecht.

Overigens wel treurig om te zien dat de rest van Nederland deze overwinning als hun eigen vieren en constant lopen te provoceren omdat hun o zo gehate ajax weer eens verliest.

Verder nog een voetnoot voor die randebielen in het stadion: wat een stelletje mafkezen. Zo zet je je club te schande en vergroot je de haat alleen maar.

Leuke wedstrijd als ze zo spelen tegen heracles en nec worden ze geen kampioen

Dat vuurwerk van de Ajax supporters was met een reden, wat daarvan de bedoeling was is gebleven ze hebben vermeer he-lemaal vervloekt het moest gewoon zo zijn. Het was nog NET niet prijsschieten in Rotterdam.

Is PEC gegund, wat hebben ze goed gespeeld zeg, Ajax was gewoon nergens, het had minimaal 8 - 1 moeten zijn, gefeliciteerd Zwolle.

Toen ik die koppies zag na de hervatting wist ik genoeg. Nul geloof en met een blik alsof de wedstrijd al gespeeld was terwijl je met 1-0 voorstaat.
Normaal kun je dan nooit meer met 5-1 van Zwolle verliezen met alle respect. Het leek alsof ze gewoon geen zin meer hadden. De hele verdediging speelde ronduit dramatisch incl keeper. Elke aanval was een goal. Nog nooit zo'n ongemotiveerd Ajax gezien.

Leuk voor Zwolle dat ze verdiend hebben gewonnen, maar bij Ajax mogen ze elkaar morgen wel even de huid vol schelden. Ik hoop dat die mafkezen met hun vuurwerk snappen dat dit hun verdiende loon is.

Zwolle gefeliciteerd, maak er een mooiere feest van.

20 april 2014 om 20:36

Heb het wel te doen met de Boer, ondanks mijn afkeer jegens Ajax. Denkt hij wat moois neergezet te hebben, wordt ie verraden door zijn eigen publiek.

Niet elke aanval was een goal trouwens, lang niet. Als dat zo was geweesd hadden jullie vandaag geweten hoe het op 24 oktober 2010 was om Feyenoordsupporter te zijn.

20 april 2014 om 21:01

Het leek alsof Vermeer en de verdedigers van in shock waren na al dat vuurwerk... En ik geef ze geen ongelijk. Vooral Vermeer liep ontzettend veel risico.

20 april 2014 om 21:45

Het feit dat hij bij elke tegengoal bleef staan met een blik van 'laat ook maar' vond ik ook indrukwekkend. Het heeft er behoorlijk ingehakt en ik kan me voorstellen dat als je daar met je rug naar toe staat je je geen moment meer veilig voelt.

Los daarvan was er veel te weinig controle en rust om de verdediging te ontlasten. Bij twee goals wordt er stomweg verkeerd gestapt. Het was een leerzame en vreemde dag voor Ajax..

Zwolle gefeliciteerd ! Dik en dik verdiend!

20 april 2014 om 20:29

Ik schaam me kapot! Verliezen was al belachelijk maar met 5-1 dat gaat te ver. Verdient, maar wat is er bij ajax gebeurd deze week?

Toch best opmerkeijk hoe dat vuurwerk incident Zwolle alleen maar geboost heeft en Ajax heeft verzwakt. dat was best boeiend om te zien.

Via deze weg wil ik graag de volgende mensen feliciteren: Alle Feyenoord supporters die losgaan op twitter en facebook, omdat Ajax geen prijs heeft gepakt. Ik wil jullie vanavond een fijn feest wensen op de coolsingel, jullie hebben er 90 minuten keihard voor moeten knokken omdat te bewerkstelligen. Haha blijft een apart volk, zelf niets presteren en dan lachen omdat Ajax de bekerfinale kansloos verliest.

On:

Gefeliciteerd PEC Zwolle! mooie overwinning voor jullie, Europa + de bekerwinst. Binnen no-time uitgegroeid van voetbalmachine uit de Jupiler League tot een aanwinst voor de eredivisie. Laat clubs als Roda JC en NEC maar lekker naar de Jupiler League gaan en laat alsjeblieft meer van dit soort clubs als Zwolle ervoor terugkomen.

20 april 2014 om 20:42

Als Feyenoord zo hard verliest gebeurt het ook andersom hoor.

Ook wel leuk dat je alleen Feyenoord noemt, want bijna iedereen juicht voor Zwolle. Zegt genoeg over jou.

21 april 2014 om 02:19

Toen we met de bussen wegreden uit Rotterdam stonden er hordes Feyenoord supporters ons uit te zwaaien.

De duo Denswil en Moisander is echt verschrikkelijk. Dat zagen we in het begin van het seizoen ook al. Echt lachwekkend dat Denswil moeilijk gaat doen met verlengen.

20 april 2014 om 20:37

Zeker waar! Maar ze kunnen zoveel beter als vandaag, want zowel Denswill als Moissander geven gewoon de 3-1 en de 4-1 weg! Terwijl Vermeer de 1-1 eigenlijk wel had moeten tegenhouden, allemaal persoonlijke fouten waardoor elke uitbraak van Zwolle raak is en Ajax kansloos verliest. Dat Denswill moeilijk doet met verlengen begrijp ik ook niets van, hij verlengt niet omdat hij geen garantie op speeltijd heeft, maarja, niemand heeft dat, zeker niet op de manier waarop hij vandaag speelde.

Ajax is echt vernederd door PEC. PEC Zwolle gaat op eigen kracht Europa in. Ajax zal nog een fikse boete krijgen voor vuurwerk.

20 april 2014 om 20:30

Welnee een boete waarvoor ADO deed toch niet mee?

22 april 2014 om 10:16

Wat heeft dit met ADO te maken?

22 april 2014 om 18:02

Die hadden 1 a 2 jaar worden uitgesloten van bekervoetbal plus een megaboete. Daarna had heel correct nl met p&w voorop een actie gestart om ADO uit het betaalde voetbal te halen.

Jeuzus wat was het vreselijk slecht. Ik schaam me diep, gewoon omdat er nul komma nul beleving in zat. Alles ging fout. Over die supporters ga ik niet eens iets zeggen, te treurig voor woorden. Proficiat PEC, als iemand het verdient dan jullie wel! Maakt ook dat jankerige geklaag van Koeman overbodig.

Gefeliciteerd Zwolle, verdiende overwinning op een ajax waar ik geen woorden voor heb.

Begin met een mooie goal, en vanaf dat moment was het te droevig voor woorden.
De verdediging mag van mij betreft volgende wedstrijd bij ajax 2 meespelen.

wat betreft het vuurwerk.. dit gebeurt bij elke club wel eens en ga er nou niet verder over zeiken. pak ze via camera deruit en schop ze voor altijd uit het stadion

21 april 2014 om 02:22

Gebeurt bij elke club wel eens?
Ga je mond spoelen, de hoeveelheid vuurwerk die herhaaldelijk op het veld werd gegooid was schrikbarend. De Knvb moet nu is een keer echt hard optreden tegen de raddraaiers bij Ajax, gewoon minimaal 5 wedstrijden zonder publiek laten spelen. Laten ze hun zaakjes maar eens goed op orde krijgen in Amsterdam.

Ajax: Vernederd, verslagen, te kijk gezet, misdraging van nep-supporters
Zwolle: Gevochten, gestreden en gewonnen.. ...

"vervelend" dat mijn club heeft verloren
Geweldig hoe een Zwolle de beker pakt!

Gefeliciteerd trouwens PEC Zwolle complimenten

Congrats PEC Zwolle fans..... wat een schitterende dag voor de club uit Zwolle.
Zie de beleving bij de fans van Zwolle en zet dat af bij die zogenaamde fans van Ajax, die het voor de rest van de Ajax fans verpesten.

De reactie van Van de Sar was uit het hart en precies genoeg.
Er rest als Ajax fan niks anders dan schaamte en het feliciteren van PEC Zwolle.

Wat een helden die ajax-supporters...

On: Ajax begon nog wel redelijk aan de wedstrijd met dat prachtige goal van van Rhijn, maar is daarna compleet overrompeld door Pec. Ik gun het die club, ookal ben ik supporter van Ajax, van harte, en vond vooral Mokotjo en Fernandez fantistisch spelen!

Zie je de grote Bergkamp met zo'n badjas lopen....

Hoop dat de Ajax Selectie de witte badjas een mooi plekje in hun huis zullen geven om altijd aan deze schaamte terug te denken 5-1 voor Pec man man wat een afgang...

wereld prestatie van Pec! maar hoevaal komt het voor dat je eerste 4 kansen (niet eens 100kansen) erin gaan. Dit soort dingen gebeuren eens in de 20 jaar, en het is verdiend.

20 april 2014 om 20:32

Verdiend en bovendien erg leuk dat een club als Zwolle zon prestatie neerzet.

Zwolle supporters van harte gefeliciteerd! Jullie hebben ons.compleet voor lul gezet en ons op alle fronten een geweldig pak slaag gegeven! Ik schaam me niet vaak maar op dit moment, jezus zeg.. Aan alle niet Ajacieden, lach ons maar uit, vandaag is daar alle reden toe.

Jammer dat ik morgen moet werken anders had ik meteen naar Zwolle gereden om te feesten, dit maak je toch zelden mee, hulde voor Jans en zn jongens.

Om je kapot te schamen. Vreselijk. Ook dat vuurwerk, kom op man. Ik heb er echt geen woorden voor. Dit is de slechtste wedstrijd van Ajax in jaren.

Doet niets af aan de prestaties van Zwolle, die hebben geweldig verdedigd en hadden het middenveld volledig onder controle. Elke kans was ook zo'n beetje een goal (tot aan de tweede helft, toen zag je dat de pijp een beetje leeg was). Bij deze dus ook de welgemeende felicitaties aan Zwolle, er was vandaag maar een ploeg die het verdiende te winnen.

Maar Frank, serieus man. Dit mag je jezelf wel aanrekenen, waarom nou weer spelen zonder vleugelspelers.. en je kan toch verwachten dat Zwolle strijd gaat leveren, waarom begin je dan niet met Poulsen, de enige bikkel aan Ajax kant.. En dan ook nog eens met Sigthorsson als linksbuiten en Bojan in de spits weer.

Het enige wat ik er verder nog aan kwijt wil: des te meer redenen voor Frank om te blijven, want er valt nog genoeg te verbeteren.

20 april 2014 om 20:32

nee dit mag je frank juist niet aanrekenen.
De spelers hebben een wanprestaties geleverd al had je de perfecte opstelling gehad was het nog steeds een drama.
Alles ging fout vandaag en dat gebeurd wel is dat niks lukt, heeft iedere club wel is.

Volgende week maar revanche nemen op deze wedstrijd.

20 april 2014 om 20:38

Juist niet? Hij is toch eindverantwoordelijk?

Ach, we kunnen er nog maanden over praten maar dat heeft geen zin. Proberen hier een les uit te trekken en volgende week kampioen.

Pec proficiat! Verdiend gewonnen. En die knuppels achter de goal stadionverbod aub!

Al maanden schrijf ik hier dat Ajax de kampioen van de armoede is en dat de Boer zwaar moet doorselecteren en bovendien zelf ook stappen moet maken. Vanavond is dat opnieuw gebleken. Na Salzburg en Vitesse recent is weer gebleken dat dit elftal een zwaar gebrek aan kwaliteit heeft en dat de Boer opnieuw basisfouten maakt in zijn opstelling. Dit elftal stelt niets voor en hangt van net-niet voetballers aan elkaar. Ajax onwaardig! Schande dat je zo voetbalt en een van de weinige talenten, Kishna, er in de 80 ste minuut in komt. Als er niet wordt ingegrepen wordt het volgend jaar een drama zowel in de competitie als in Europa. Voor de zoveelste keer zitten ze in Amsterdam zwaar in de ontkenning van wat er werkelijk aan kwaliteit rondloopt. En kan die Denswill vanavond nog weggegeven worden? Aan zaterdag 3 van Martinus. Dat redt hij net!

20 april 2014 om 20:39

Nee boogbal, gewoon nee.

Kwalitatief is het ok, we hebben alleen geen antwoord op hoog pressievoetbal wat o.a. Atletico Madrid en RBS spelen. En wat Vitesse vorige week 1e helft en nu dus PEC deed.

Dat is het schandalige aan deze prestatie. Want qua materiaal gezien is Ajax nog altijd beter dan Pec, echt waar.

20 april 2014 om 21:02

Als je door de jaren heen al merkt dat je tegen pressievoetbal niet opgewassen bent, zou je daar toch aan moeten werken? Ik heb het idee dat Ajax te krampachtig aan het "Ajax-spel" probeert vast te houden terwijl de spelers daar kwalitatief niet goed genoeg voor zijn en dat spel nu gewoon achterhaald is, zeker internationaal. Het Barcelona-spel van tikkie-taka heeft zijn tijd ook gehad omdat andere clubs nu door hebben dat je met pressievoetbal dat spel kunt ontregelen. Net als dat het Nederlands elftal graag dominant en attractief wilt voetbalen. Allemaal heel mooi en een nobel streven, maar resultaat zul je er niet mee behalen. Effectief zijn in de aanval en niets weggeven, dat is waar je resultaat mee haalt.

20 april 2014 om 21:11

I wonder that myself..

Helaas is pressievoetbal niet des Ajax, hoe graag ik het ook gewild had. Want geloof me, ik win liever prijzen met effectief voetbal dan met dit eindeloze gebrei..

We worden weliswaar kampioen, maar dat zegt meer over de rest vrees ik..

Gefeliciteerd Pec. Een geweldige wedstrijd. Ajax werd helemaal weggespeeld. Zoveel inzet. Nu maar hopen, dat ze een leuk elftal Europa in kunnen sturen, die punten voor Nederland kan pakken.

PEC Zwolle verdiende winnaars. Hadden de wil om te winnen gaven niks weg, zaten overal boven op. Nee heel Ajax speelde als een natte krant. Gun het Zwolle van harte!

Toch wel enorm vreemd, hoe ajax zo slecht kon zijn in deze bekerfinale. Tuurlijk zwolle was goed, maar kom op zeg dit is waanzin. Ik hoop overigens wel dat die vuurwerkidioten hierdoor flink in de spiegel gaan kijken, want deze nederlaag is ook aan hen te wijten.

20 april 2014 om 20:54

Ik denk als dat vuurwerkincident niet was gebeurd Ajax wel beter had gespeeld. Normaal gesproken zit Ajax wel goed in de wedstrijd als het zo snel scoort. Nu was het momentum er compleet uit en PEC profiteerde optimaal van de kansen die ze snel kregen. Binnen 20 minuten een 0-1 voorsprong ombuigen naar 3-1, toen was het eigenlijk al gespeeld. Ajax had er ook geen zin meer in. Toont aan dat Ajax mentaal ook niet sterk is. Misschien is een sportpsycholoog erbij halen een goed idee.

Maar ach, PEC heeft iets te vieren en de rest van Nederland kan Ajax uitlachen. Verdient ook, als Ajax de titel maar pakt.

Zwolle gefeliciteerd, dik en dik verdiend gewonnen.

Geen woorden voor deze wedstrijd. Ten eerste al het vuurwerk, mensen waarom? Totaal niet nodig! Deze mensen gelijk levenslang verbannen voor welk stadion dan ook!

Vervolgens hoe is het mogelijk om een 0-1 voorsprong zo kinderlijk eenvoudig weg te geven? Je weet gewoon dat Zwolle vol zal gaan jagen en er vol voor gaat, dit is namelijk de wedstrijd van het seizoen voor ze en nog staan ze erbij en keken erna. Vol ongeloof heb ik gekeken naar deze wedstrijd. Kinderlijk eenvoudig afgetroefd door een geweldige ploeg, echt mijn felicitaties naar Zwolle! ze hebben alles gegeven en het ook waar gemaakt.

Ajax?? we hebben deze prijs nog niet en we willen hem heel graag winnen?? sorry ik heb er helemaal niets van gezien? geen inzet, geen wilskracht, nog geen 3 passen en de bal was al weer ingeleverd.... ik heb al met al niet eens één echte uitgespeelde kans gezien van Ajax... wat een bedroevende wedstrijd.

Nogmaals gefeliciteerd Zwolle! Jullie hebben hem (helaas voor mij als Ajacied) dik en dik verdiend!

Mvg Rk20

Gun het PEC Zwolle en Ron Jans.
Volledig verdiend.

Jammer voor Fdb. Weer niet de beker.

Btw best jammer om te zien dat mensen meer bezig zijn met Ajax proberen neer te halen in plaats van PEC Zwolle te feliciteren met hun zeer verdiende overwinning.
Geeft toch weer aan hoe groot Ajax wordt gemaakt door niet-Ajacieden.

Pec zwolle heeft volkomen verdiend gewonnen.
Pec heeft opnieuw laten zien dat als je druk zet op ajax dat ajax daar niet onder uit komt ( een gebrek aan kwaliteit).
We kunnen na vanavond opnieuw concluderen dat ajax een volkomen overschat elftal is met een trainer die een geweldig fundament heeft gelegd maar geen toptrainer is.

Ajax komt in elke linie kwaliteit tekort.
Dieptepunt is werkelijk meneer denswill met zijn grote mond.
Word aan alle kanten voorbij gelopen , aan de bal zwak, maar wel praatjes.

Met een paar goede aankopen komt alles gewoon nog goed volgend jaar.
De boer vindt echter dat hij een uitstekende selectie heeft dus die aankopen komen er niet.
Ajax gaat een hele moeilijke toekomst tegemoet als de heren de boer en overmars hun kop in het zand blijven steken.

Een badjas is toch om af te drogen, maar dat was ajax toch al ?

Pec Zwolle terechte winnaar, voetballend bovenliggend en beter, tegen een amechtig ajax. Mooie goals, een sleurende Fernandez met 2 mooie goals. Pec dik en dik verdiend winnaar. En Pec kan zelf de Johan cruyffschaal spelen in amsterdam.

20 april 2014 om 20:35

Daarom had Ajax geen badjas meer nodig, want zij waren al afgedroogd.;

Wel vreemd. Ajax wordt vernederd door PEC Zwolle en ik schaam mij niet zo zeer op het spel van Ajax, maar het meeste voor mijn eigen supporters. Wat een stelletje hersenloze debielen die tot twee maal toe met fakkels gooien.

Waar ik wel respect voor heb, zijn de Ajax-spelers die niet meteen weglopen na de wedstrijd en nu nog op het veld staan. Ik kan mij nog wel herinneren dat Ajax een paar jaar geleden de beker won en dat voor het uitreiken van de beker de tegenstander al verdwenen was.

Verder, gefeliciteerd Pec Zwolle en supporters.

Ajax supporters hebben het verpest voor ajax.. Dank je wel.. Jullie denken dat je, je club aanmoedigt maar zijn gewoon idioten eerste klas!!

20 april 2014 om 20:35

Ach hou op man, daardoor verlies je niet met 5-1. Altijd die smoesjes.

20 april 2014 om 21:19

Daar ligt wel een oorzaak waarom ajax zo afgedroogd is als die staking niet was geweest had ik Zwolle niet binnen een half uur op 3-1 zien staan.

21 april 2014 om 02:33

En waarom niet?
Was je in die 3!! minuten daarvoor heilig overtuigd van het spel van Ajax.
Houd toch op.

Felicitaties voor Pec.

Man wat was het slecht..niet normaal.
Denswil met z'n grote bek, duidelijk niet klaar voor de basis.

Ik heb het al 100x gezegd. Dit is het zoveelste tactische falen van De Boer. Hoe haal je het in je hoofd om met Sigtorsson als linksbuiten te beginnen. hij heeft de draai van een containerschip en balbehandeling van een oma. Op beide flanken had Ajax geen diepgang. Waarom begint hij niet met Kishna als linksbuiten? En hoe gek moet je zijn op De Sa te laten invallen. Hij appt al van tevoren dat ie buitenom gaat hahahaha.

Nee dit is het zoveelste falen van De Boer. hij mag van mij Asap wegwezen. Afgestraft worden door Pec, wat een schande!

20 april 2014 om 21:15

Ja, ik snapte dat ook niet. Waarom zou je in hemelsnaam Sigthorsson (een pure spits!) op linksbuiten zetten als je met Kishna een enorm groot talent in de selectie hebt zitten?

Maar goed, ik maak me nergens druk om. En Zwolle heeft natuurlijk Ajax helemaal zoek gespeeld. Schitterend om te zien. Had wel 8-1 kunnen zijn.

Geweldig resultaat.

Nu stromen ze ook pas 1 ronde later in de EL in, waardoor de nr. 4 nu een extra voorronde moet spelen.

Nu moeten ze ook de Johan Cruijf schaal even pakken in Amsterdam.

20 april 2014 om 21:07

das id wel positief van die nr4, wat dat zijn toch 6 potentiele punten voor de coefientielijst

Wat is erger? De 5-1 of dat het 13-3 had kunnen worden? Wat een helden die spelers van Zwolle. Ajax is een kampioen van niks die je als Nederland nergens buiten de grenzen kan laten representeren. Je zou toch al door vandaag Ajax-supporter af zijn..

Jammer dat PSV zich niet zo kon vertonen bij de bekerfinale tegen mijn Heracles, dan had ik ook een mooie feestje gehad. Wat een absolute wasvertoning van Ajax.

Zwollenaren veel plezier met feesten!

Ron Jans, wat een eindbaas! Dat Zwolle Ajax zou verslaan had men alleen kunnen dromen. Deze overwinning gaat ieders dromen ten boven.

Dik en dik verdiend. Gefeliciteerd Zwolle!

PEC Zwolle verdiend gewonnen. Ik geef dit eerlijk toe als Ajax-supporter. Dit ajax is eigenlijk niet zo goed als iedereen denkt. We worden dan wel kampioen, maar we zijn niet goed genoeg. Hopelijk komen er een paar routiniers terug.

Pec heeft zichzelf te kort gedaan...een dubbele jantje zat er vandaag dik in.
Maar ja, ze kunnen deze fout goedmaken wanneer ze strijden om de JC-schaal.

Dat Ajax een wedstrijd zou verliezen zat een langere tijd aan te komen. Ajax heeft vele wedstrijden met hakken over de sloot gewonnen of gelijkgespeeld.

En dan heb je De Boer op tv die zegt ''we hebben het geprobeerd recht te zetten met Poulsen en De Sa'' hahahahaha raap me op... De Sa!! hahahaha

Ajax al vroeg in de wedstrijd al hun kruit verschoten !

enige uitblinker bij Ajax was vd Sar

Werd al verwijderd vanmiddag, dat stelletje onbeholpen retards die de boel proberen te verstieren??
Daar staan toch mensen bij/naast???
Ze hadden dat hele vak moeten ontruimen, en ze zelf laten uitvinden wie aan t gooien was..

mbt de wedstrijd:

Frank had niet moeten wisselen, dat zooitje slappelingen zelf de laatste glans vh kampioenschap laten ballen

Dit resultaat is het gevolg van het gedrag van de F-side. Je eigen keeper en verdediging in gevaar brengen is totale waanzin (ook bij de tegenpartij hoor). Die spelers waren natuurlijk niet meer 100% geconcentreerd. Het zijn jonge spelers die zich rotgeschrokken zijn. Dus F-side gefeliciteerd jongens klasse supporters met Ajax bloed door hun aderen.

Prachtig resultaat voor de zeer sympathieke club PEC Zwolle. Maak er maar een mooi feestje van.

Na dat geëtter met dat vuurwerk verdienen we het gewoon niet. Als je het zelf verziekt dan verdien je het om zo te verliezen van een heel goed voetballend Pec. Meer dan verdiend.

Gefeliciteerd PEC Zwolle, terecht gewonnen.

Ik pleit voor een betere spits van de zomer dan die Sigthorsson en ook voor een betere CV want die Denswil hoeft voor mij ook niet meer in de basis te staan, laat staan als wisselspeler op het veld... Strik eromheen en verkopen!

Jeetje wat was Ajax slecht, wat was pec goed, en wat hebben wij belachelijke supporters... Om ons kapot te schamen. Ajax zal flink moeten investeren willen we iets betekenen in Europa.. Pec kan trots zijn, geweldige wedstrijd gespeeld en vooral Mokotjo.

Gefeliciteerd Zwolle! Zoals al het hele seizoen weer een zeer goede pot, en geweldige wedstrijd mentaliteit laten zien. Zo hoor je met een wedstrijd bezig te zijn. Wat een wanvertoning van Ajax zeg.... Lijkt wel op zware onderschatting! Wat mij betreft is het op zijn plaats als de supporters van de spelers het kaartje terugbetaald krijgen.....

20 april 2014 om 20:47

Behalve voor de F-Side die het vuurwerk op het gras gooide, die moeten namelijk de boete betalen die Ajax nog krijgt.

Alleerst mijn felicitaties aan de PEC Zwolle supporters dat je jullie voor jullie eigen club geschiedenis schrijven. Voor de rest heb ik het weinig zin om het over Ajax te hebben aangezien ik van Vermeer hoorde dat Ajax Weer eens scherpte misste. Scherpte missen in een finale............................................ ze mogen de welbekende excuses lekker door de plee spoelen.

Gefeliciteerd aan alle Zwolle supporters! Geniet ervan van de dik verdiende vernedering van mijn Ajax.

Niets op aan te dingen...en mooi voor jullie. Ik hoop dat men in Amsterdam nu eens wakker wordt...want zelfs de titel kunnen we nog verspelen...2x op deze manier verliezen...en Feyenoord wint en we zijn klaar...

F de Boer zegt dat zijn kracht ligt in het opbouwen van een team...maar ik vraag mij af in welk opzicht...
Het meest dramatisch Ajax in de geschiedenis van Ajax...niet alleen deze wedstrijd...maar heel het jaar al.

Ik denk dat Frank zijn tijd er wel opzit er is totaal geen vooruitgang...en we hebben gewoon totaal gebrek aan kwaliteit...

Ik hoop dat er goede aankopen gedaan worden...alle clubs in Nederland zijn aan elkaar gewaagd...en als je de begroting erop nakijkt kan dit totaal niet...

Maar nogmaals Zwolle gefeliciteerd met de dik verdiende overwinning!

20 april 2014 om 20:47

Ik denk dat je Frank de Boer hier veel te zwart maakt. Die man heeft Ajax nu wel de derde ster gegeven en is op weg naar het 4e kampioenschap op rij. Dit seizoen was niet geweldig, maar ik vind het alleen maar knap dat De Boer juist dan de titel nog weet te pakken. Dat FC Zwolle nu wint heeft niks met het falen van De Boer te maken! Frank de Boer geniet nog steeds de voorkeur bij Ajax. Doe jij het hem maar eens na als je betere spelers geblesseerd zijn en de vervangers dramatisch spelen. Volgend seizoen beter. AJAX moet investeren in 2 3 toppers en dan kunnen we wel weer. Ga je schamen..

20 april 2014 om 20:56

Sorry...maar het hele jaar op 3 potjes na is een drama...ik volg Ajax al 30 jaar, en ik heb nog nooit een Ajax gezien met zo weinig kwaliteit.

We moeten maar hopen dat we in de laatste 2 wedstrijden 1 punt halen...want we kunnen zomaar van iedereen verliezen.

Wat Frank heeft gebracht is een soort voetbal wat je dient te spelen met spelers die kwaliteit hebben. Het is geen toeval dat we keer op keer door elke tegenstander tegen de muur gezet worden.

Dat is niet alleen een gebrek aan kwaliteit, maar ook aan tactisch inzicht...en dat ontbreekt bij Frank...

Als Ajax zijnde met deze begroting moet je meer laten zien...
Echt elke tegenstander zet ons onder druk...en dan komt Frank weer met zijn slap gelul..

Het enige wat ze kunnen is doelloos rondtikken...tikkie terug...verschrikkelijk om te zien.
Dat we 4x kampioen waarschijnlijk worden heeft gewoon alles te maken met gebrek aan enige kwaliteit bij onze tegenstanders.

Red Bull Salsburg...2x zo kansloos verliezen...nee...de coach maakt de opstelling..en we hebben geen plan b, als we onder druk staan....niemand weet wat dan nog te doen..

Ik heb het gehad...iuk ben hem erg dankbaar voor de titels...maar het voetbal doet mij pijn aan de ogen...

20 april 2014 om 21:32

Een trainer moet het doen met het materiaal wat hij heeft. Dat maakt de prestatie van F. de Boer des te groter dat hij met minder materiaal dan bijvoorbeeld Feyenoord dit jaar toch kampioen wordt.

20 april 2014 om 22:05

@ gio1001

Toch denk ik dat het meer bij de spelers moet zoeken, achteraf horen we ook elke keer weer van de spelers dat de technische staf op alles gehamerd heeft en de spelers gewaarschuwd hebben. Als ze het keer op keer niet oppikken terwijl het van te voren wel word aangegeven heeft het meer met de kwaliteit van de spelers te maken.

Het missen van scherpte of niet gefocust genoeg zijn en elke keer weer fysiek overdonderd worden is een probleem waar Ajax al jarenlang last van heeft. Dat was ook al zo voordat de Boer trainer werd, maar op een of andere manier lukt het niemand omdat uit te bannen.

21 april 2014 om 00:44

@gio1001

"wat Frank heeft gebracht is een soort voetbal wat je dient te spelen met spelers die kwaliteit hebben."
______
Dit is nog altijd mijn grootste punt van kritiek op De Boer. Zijn spelopvatting zal met kwalitatief goede spelers vast heel goed werken, maar hij zal het eens wat moeten aanpassen om de huidige selectie te laten renderen. Jans laat zien dat je ook met een kwalitatief arme selectie door tactisch goed te staan ver kan komen.

Geweldig voor Zwolle. En nog volkomen verdient.

wat geweldig voor PEC en haar fans! Heb genoten van PEC in de eerste 70 minuten. hart en ziel wint van de betere spelers.

Gefeliciteerd PEC en de fans! en 2 goals van mede Nieuw-Zeelander Ryan Thomas! Go get 'em Ryan

Hoewel ik de beker graag had gewonnen, moet ik eerlijk zeggen dat ik het Zwolle echt van harte gun. Die beleving daar, die strijd! Dat is genieten! Als je ziet hoe de winst gevierd wordt, onbeschrijfelijk mooi! Voor Ajax was het weliswaar een prijs, maar meer ook niet. Voor Zwolle is dit historie! Van harte gefeliciteerd FC Zwolle! Toppers! De mongolen die dat vuurwerk afstaken, rol die zelf maar in een Chinese rol met mooie eindbom! Prachtig hoe van der Sar die eikels toesprak! Geen nette woorden, gewoon direct! Vermeer en Denswil, verlaat Ajax alsjeblieft per direct! Heel Ajax was slecht, maar die 2 waren dramatisch. Denswil heeft een draaicirkel van een vrachtwagen en Vermeer deed echt gewoon helemaal niets. Nee, Denswil heeft vaker laten zien er nog niet klaar voor te zijn maar vandaag was het toppunt. Als Moisander daadwerkelijk vertrekt hebben wij volgend seizoen een gigantisch probleem. Begin komend seizoen waarschijnlijk nog Ajax - FC Zwolle, dan kunnen we revanche nemen! Maargoed.. voor ons is het gewoon weer een prijsje, voor Zwolle is het een droom die uitkomt. Nu nog maar zien of ze minimaal gelijk kunnen spelen tegen Heracles ... dan spelen die clowns gelukkig niet

20 april 2014 om 21:49

Daar heb je gelijk in, maar Fener wordt ook gestraft in Europa voor wat ze in de eigen competitie hebben gedaan.

vind het al heel wat dat deze ajacied die kwelling heeft uit gekeken, tot hier de complimenten aan al wat ajax betreft. alhoewel van der sar was ook eerlijk en goed.

werkelijk een schande wat die schoften uitrichten je staat verdomme voor tegen een middenmoter en dan bekogel je de man van de afgelopen kampioenschappen met dat "vreugdevuur" waar zijn de netten voor de tribunes??, hopelijk stond er een camera gericht o elk van die debielen, stelletje klootzakken mijn club in discrediet brengen, de spelers in discrediet brengen en pec in het zadel helpen.

ben ook voor het eerst diep teleurgesteld in de Boer. dacht zeker na de 1-0 ga zo door jongens ik hoef niets meer te doen in dat half uur. een beetje trainer had gezegd hak die jongens in elkaar en laat niet over je heen lopen in die eerste 10minuten maar nee hoor. had er na de 3-1 poulsen naargezet voor moisander.

vooral moisander was Drama ongelooflijk hoe hij werkelijk alles fout deed, hij nam denswill duidelijk mee in dat niveau (denswill is te jong om de rug te rechten) de rest deed het overigens ook niet goed enkel bojan en siggy omdat je zonder de bal te krijgen ook niet veel goeds kan doen namelijk

daarnaast vind ik het een ramp voor vermeer, er was werkelijk waar geen bal waar hij iets aan kon doen. 1 en 5 waren van richting veranderd, daarnaast nog een 1 op 1 met fernandez., een kopbal waarbij moisander gigantisch uit positie staat, en een schot op de paal waarbij vermeer op de grond ligt en thomas hem iet wat fortuinlijk voor de voeten krijgt, geweldig ingeschoten.

tot zover het klagen, dan nu de complimenten. PEC en bovenal Ron Jans was geweldig, hoe hij de mannen heeft voorbereid en heeft laten knokken ook na een ontmoedigende 0-1 na 3 minuten is werkelijk fantasisch, gun het de best man van harte. daarnaast waren fernandez, thomas, van polen en mokotjo geweldig bezig.

chapeau zwolle maak er een mooi feest van en succes in europa. de weg naar de finale was misschien makkelijk maar op basis van de finale verdienen jullie een europees avontuur

op naar het kampioenschap, hopen dat vermeer nog mag keepen want je kunt van hem vinden wat je wilt maar dit verdient zo"n clubman niet. hopen dat ze het zondag wel kunnen maar zo moet je zelfs vrezen voor het kampioenschap, sowieso een feest waar ik een wrange smaak bij heb

Amen, zalige pasen

Diegene die Denswill gescout heeft en hem een talent vindt moet onmiddelijk uit die arena geschopt worden!!
Wat een drol van een voetballer

wat een wedstrijd was dit zeg!!! dik verdient gewonnen door zwolle dat zeker

nou mogen ze in de kuip veldreparaties doen en de rekening direct indienen bij Ajax, ik mag toch ook lijen dat de Knvb nu wel een echt serieuze straf gaat uitdelen aan Ajax, ze zijn de laatste jaren wel vaker met een geldboete weggekomen, ook europees gezien, en dat helpt blijkbaar niet voldoende, dus bijv, komende 3 Beker duels in eigen stadion zonder publiek ofzo ! laat ze het maar eens echt voelen dat dit Absoluut niet door de beugel kan ! Stoeltjes slopen swa, die heb je in 2 dagen allemaal vervangen, maar een grasmat repareren is rete moeilijk !

20 april 2014 om 20:48

Ze moeten gewoon de raddraaiers oppakken...er zijn zat camera's...levenslang stadionverbod, en een maandje of wat gevangenisstraf...

In Nederland zijn we veel te mild...een pedo krijgt 2 jaar, en dit soort gasten mogen doen wat ze willen...

Ze gooien zelfs naar hun eigen spelers...kan mij daarom ook niet voorstellen dat het Ajax supporters zijn...het zijn gewoon criminelen....

20 april 2014 om 20:58

Precies gewoon het beleid uitvoeren zoals dat ook in Engeland is gebeurt. Keihard aanpakken die handel.

20 april 2014 om 21:02

even eerlijk ? het zal me werkelijk aan mijn reet roesten of het "echte"ajax fans waren, ze zaten daar toch ? op plaatsen van Ajax? Met Kaartjes verkregen Via Ajax ?

toen in Nancy de binnenstad verbouwd werd door randebielen die zich uitgaven als zijnde "feyenoord hooligans", die dus duidelijk niet echte Feyenoordfans waren. kwam de schuld toch ook bij Feyenoord terecht en werden we uit het toernooi gekegeld, dus waarom zou je, als deze debielen in een Ajax vak zitten met Ajax kaartje, opeens wel individueel gaan beboeten ? Ajax laat ze binnen, want ik ga er vanuit dat er minimaal clubkaart verplichting was ?!

dus JA je moet ze individueel zeker aanpakken, Maar Ajax mag hier ook absoluut niet vrijuit gaan !

20 april 2014 om 21:09

Je kan als club zijnde zoveel proberen als je wilt...maar dat lukt zelden...ze zijn 2x gefolieerd...en nog hebben ze rotzooi bij.

Natuurlijk zal en moet Ajax opdraaien voor de schade...een schande dat dit gebeurt...maar ze moeten net zoals in Engeland een wet aannemen...dat werkt namelijk...daar gebeurt op het veld eigenlijk niets meer...

Ze kunnen makkelijk die debielen oppakken...en gewoon celstraf geven...dit waren aanslagen op mensen...zowel van Zwolle als Ajax...

Zulke mensen zijn geen supporters...maar terroristen....daar moet je als maatschappij tegen optreden...enkel zo kan je dit fenomeen uitbannen...maar onze politiek is laf...die pesten liever de eerlijke hardwerkende burger...

Zal frank de boer nu ook zijn eigen supporters uitvoeteren voor deze schandalige vuurwerk actie? Of mag dat alleen tegen de kleinere clubs zoals Cambuur.

Gefeliciteerd zwolle met deze verdiende overwinning en het winnen van de beker!
Erg pijnlijk dit voor Ajax en dat groepje 'supporters' mag zich doodschamen!
Erg effectief gespeeld van Pec en het is toch duidelijk te zien dat je met passie en strijd ver kunt komen.
Ajax mag van geluk spreken dat de score niet hoger is uitgevallen.

20 april 2014 om 20:55

effectief gelukkig niet, anders was het 10-1 geworden

en kom alsjeblieft niet met arrogant. wij horen niet bij de 100 ramdebielen die ons wit-rood-wit aan hebben. volledig terecht verloren maar probeer niet zo zielig te scoren, nergens voor nodig

20 april 2014 om 22:14

inderdaad onzin dat mensen telkens aankomen zetten met de arrogantie van ajaxcieden. Heeft hier niets mee te maken, zijn gewoon een paar gekken die bij bijna iedere club wel zitten. Ze moeten alleen wel hard aangepakt worden en niet met een lichte taakstraf wegkomen zoals zovaak in NL gebeurd.

Pec Zwolle had ook met 9-1 kunnen winnen!!!

Geweldig resultaat van pec! helemaal verrast door het spel en hoe effectief ze waren in de 1e helft! het is pec gegund, en ron jans helemaal, al in de tijd dat ie bij Groningen zat respect gehad voor deze trainer.
Over Ajax heb ik weining te zeggen, kansloze supporters die het verpesten voor iedereen, geweldige goal van van rhijn en toen was het over, dramatisch, die denswill wilde graag een basisplaats, mooi niet drama speler.

ohja ook gefeliciteerd ajax haters

Die pec supporters gaan dat in augustus nog een keer overdoen , met 17000 maar dan naar de arena.
Prachtig voor die club .
Onvoorstelbaar dat pec er eigenlijk nog te weinig uit gehaald heeft 9-1 was ook niet geflatteerd geweest.
Waar hebben we het over??

Prachtig te zien hoe de onaantastbaar gewaande Godenzonen verslagen worden door de eigen aanhang. Die het nodig vond de eigen verdediging met Bengaals en ander vuurwerk onder vuur te nemen. Als gevolg waarvan de Ajax-spelers, na een lange onderbreking en bij een 1-0 voorsprong, totaal verdoofd weer terug op het veld kwamen. Ik ben benieuwd of Heracles Almelo nog steeds de schouders ophaalt over het komende kampioensfeest van Ajax. Door de doorverkoop van jaarkaarten aan Ajax-supporters te bagatelliseren en niet te verbieden. Hopelijk is het gemeentebestuur van Almelo vanavond wakker geschud door de onverkwikkelijke taferelen in de Kuip. Overigens verbaast het me wel dat blijkbaar zo veel Ajax-aanhangers het vuurwerk onbelemmerd en ongecontroleerd het stadion mee in konden nemen. B.t.w.: Heeft Kenneth Vermeer vandaag eigenlijk een bal tegengehouden?

Wat was mijn club een schande zeg

Gefeliciteerd PEC. Meer dan verdiende overwinning. Heel veel plezier vanavond, zal bere gezellig zijn in Zwolle. Wat een ongelovelijke debielen met dat vuurwerk gooien. Dit is eigenlijk alles wat ik erover te zeggen heb.

Ajax uitsluiten voor de beke voor volgend seizoen!
Altijd zorgen ze voor ellende, die probleemsupporters.
Jammer dat de titelrace al gelopen is, ajax hoort geen kampioen
te zjn dit seizoen wat een wanvertoning. Wie wel weet ik ook niet.
Mischien feyenoord. maar dit was echt zielig

20 april 2014 om 20:56

dus omdat een klein groepje het verpest, dan moet iedereen van Ajax ervoor boeten? dan kan je Feyenoord PSV twente, eigenlijk iedere club uitsluiten, overal heb je idioten rondlopen, er zal geen enkele Ajacied zijn hier die dit goedkeurde... geen enkele club speelt als een kampioen, dus degene die de meeste punten wint wordt het maar he.
Verder gewoon een terechte overwinning van Pec, Ajax had het totaal niet vandaag.

Ik ben diverse keren samen met m'n zoon naar wedstrijden geweest en mij valt op dat ik altijd gefouilleerd wordt en mijn zoon nooit gefouilleerd. Hoe krijgen ca. 100 onnozele supporters dan zoveel fakkels naar binnen gesmokkeld? Echt, ik schaam mij kapot voor die zogenaamde supporters die het altijd maar moeten verzieken voor de club, maar ik schaam mij ook kapot over de beveiliging in De Kuip. Zelden geldt krijg je een AZ-actie, dat de spelers zich niet veilig voelen en niet meer willen voetballen. Dan had ik echt een hard hoofd in dat die wedstrijd overnieuw gespeeld zou worden. Echter PEC was mans genoeg om te laten zien dat ze ook op een waardige wijze Ajax konden vernederen. Alle lof voor PEC en zijn supporters.

Wie had dit ooit verwacht.

dik verdiend zwolle, helemaal top....hahaha maloten die supporters eerst op de familietribune van vites herrie schoppen tussen de kinderen en nu dit weer, goed bezig maloten!!! ik zeg een ding Zwolle!!!

Pec heeft dik en dik de beker verdiend, maar ajax wat dramatisch ze deden nog eens moeite voor terug in de wedstrijd te komen. Pec liet vanavond ajax alle hoeken van het veld zien een terechte overwinning

De Boer zal hier verplicht een antwoord op moeten geven. Hij zal moeten uitvinden hoe hij teams die zo druk zetten moet bestrijden. En met bestrijden bedoel ik niet zoeken naar een manier om de tegenstander onschadelijk te maken, maar een manier om je eigen kwaliteiten tot bloei te laten komen waar je teams die deze tactiek hanteren van de mat mee speelt. Nu vol concentreren op Heracles en dan heel goed gaan nadenken over volgend seizoen.

zeer geflatteeerde overwinning.. elke kans van zwolle ging erin eerste helft.. het is dat ajax het daarna opgegeven had dat er nog kansen kwamen voor zwolle.. wel verdiend daar niet van

20 april 2014 om 20:57

Sorry hoor, maar Ajax liet echt niks zien.. En dat doet me zeer. PEC had zo maar kunnen winnen met 9-1, ware het niet dat de krachten wegvloeiden. Dik verdiende zege.

20 april 2014 om 21:00

als alle kansen in het voetbal ook doelpunten worden dan zou het geen voetbal heten maar korfbal

20 april 2014 om 22:26

Als je die kansen zoals in de tweede helft zo blijft verprutsen, sta je er zelfs bij Gouda 5 de volgende weken ernaast. Dit leek niet eens meer op voetbal. Als ik drie kratten bier drink, speel ik nog beter dan die gasten op het veld vandaag.

20 april 2014 om 20:59

Geflatteerd zou zijn als ajax maar ook iets in te brengen had en dat was behalve het zondagschot totaal niet.

20 april 2014 om 21:15

Blijkbaar werd Ajax het meest getroffen, want ze waren geen schim meer van de ploeg die zo makkelijk op voorsprong kwam van te voren..

Voor de rest heb je wel gelijk. Het meest schandalige blijft wel dat we nog steeds geen antwoord hebben op pressievoetbal.. Daar moet drastisch aan gewerkt worden, willen we een keer 2e worden in de Cl..

20 april 2014 om 21:23

Zo gemakkelijk op voorsprong?
Met dat zondagsschot van van Rhijn wat hij nooit meer van z'n leven nog ooit zal produceren?

Op zich natuurlijk wel een prachtgoal die Youtube zal halen, maar daar zat natuurlijk alle geluk van de wereld bij met die alles-of-niets poging.

Ik zei voor de wedstrijd dat ik niet aan moet denken dat een PEC de EL ingaat, maar wat ik vandaag zag van Ajax............? Beschamend.

20 april 2014 om 21:00

PEC ging zoiezo al Europa in hoor...

Ik hoop dat van Gaal heeft opgelet, Blind,Klaassen en wie van Ajax hij ook in gedachten had, lekker thuis laten zitten.

Het ligt voor de grootste gedeelte aan die sukkels achter het doel voornamelijk vak410. Je komt om 0-1 en in plaats van dat Zwolle tijdens de wedstrijd moet herstellen konden ze nu lekker in de kleedkamer bespreken hoe die 0-1 ongedaan moest worden gemaakt. Wat daarna door slecht verdedigen allemaal gebeurd is echt ongelooflijk in de 1ste helft 4 balen richting Vermeer allemaal erin. Ik als Ajacied ben zeer woedend op mijn eigen fans ik heb daar echt geen woorden voor en ik weet dat het 410 ers zijn. Dit doet niet af aan de geweldige pot van Zwolle terecht gewonnen dit is het mooiste van beker voetbal.

Ik denk dat dit gewoon ligt aan het stelletje nep-ajacieden achter de goal. Nadat de wedstrijd was stilgelegd was ajax volledig uit de wedstrijd. Natuurlijk respect voor Zwolle die daarvan profiteerde en heel verdiend dus hebben gewonnen. Proficiat mannen, en mag dat stelletje gekken een levenslang stadionverbod en een hele dikke boete krijgen!

Dit was niet een klein beetje verdiend, maar dik en dik en DIK DIK DIK DIK verdiend. Jeetje, wat een souplesse, wat een kracht, wat een genot. Dit PEC Zwolle, het betere harde plasserwerk! Ajax daarentegen was uitermate teleurstellend. Het wordt altijd geroemd om het betere positiespel, maar als ze onder druk worden gezet dan weten ze zelden een passend antwoord te formuleren. Kortom, een dik verdiende zege!!!!!

Met een beetje pech speelt Ajax een kampioenswedstrijd zonder publiek, of niet?

20 april 2014 om 21:06

Haha jij bent echt wel lachwekkend. Iedereen weet toch al dat Ajax moeite heeft met het voetballen onder veel druk, dat heeft elk team. Toch weet Ajax er meestal onderuit te voetballen. Vandaag niet. Shit happens.

Bovendien is 3 punten aftrek geen passende maatregel. Dit is de Knvb beker en niet de competitie.

Dan ben ik ajax fan, niet te geloven. Volledig terechte overwinning van Zwolle. Ze hebben ajax op alle fronten afgetroefd. Van harte Zwolle, super gedaan !!

En voor die dorpsgekken achter het doel, daar hadden ze gelijk met de ME dat hele vak eruit moeten trappen. Zag ze daar staan die stoere jongens, maar gewoon niet in de gaten hebben dat ze hun club volledig uit de wedstrijd hebben gehaald. Camerabeelden terugpakken, levenslang stadionverbod en de schade op hun verhalen. Ajax was dramatisch, maar dit waren de echte losers van de avond. Wat een afgang door deze jokers.

Wij moeten het niet over andere wedstrijden hebben. Ons Ajax heeft heel bedroevend gespeeld. Het heden is wat telt. Verder moeten we nu niet wederom naar andere supporters kijken, maar naar onszelf. Het is schandalig dat enkele onder ons zich zo gedragen. Wegwezen ermee!

Gefeliciteerd Zwolle! Jullie speelde een schitterend spel vol met passie! Ajax verdiende hem Zeker Niet en Zwolle wel!

Over Ajax gesproken, is het duidelijk dat er veel en hard moet worden gewerkt als ze verder dan de groepsfase van de Champions League willen. Het probleem met Ajax is niet dat ze helemaal geen talent of kwaliteit hebben, maar dat we niet consistent zijn. Dit is omdat Ajax, veel jongen en enorveran spelers in de basis heeft, en die jongens zijn daarom ook een beetje arrogant (ze hebben een houding van "ik ben te goed voor Nederland, ik ben te goed voor iedereen, en ik hoef niet mijn best te doen in de Nederlandse Beker wedstrijden". Dit hebben we allemaal tegen Salzburg en ook weer vandaag tegen Zwolle gezien. Ajax heeft oudere spelers nodig die discipline voeren aan die jongere spelers en die ook rustig maar goed en georganiseerd opbouwen. Ajax, je moet hard werken en ophouden met deze "wza Wzdb" houding als je spelers zo arrogant en gemakzuchtig spelen en vervolgens de wedstrijd voor je veliest. Ik krijg vast een paar Ajacieden op mijn dak, maar jongens hoor eens; Ik ben ook Ajacied (geboren in Amsterdam), maar je moet je eigen club willen critizeren. Het is niet altijd "die kut fans die vuurwerk gooien" of "die scheidsrechter" of "die penalty", nee. Het is vaak genoeg gewoon het slechte spel en de slechte houding van Ajax. Ik weet dat Ajax veel kwaliteit heeft, dat hebben ze meerdere malen over de laatste jaren laten zien (tegen Manchester United, Manchester City, AC Milan, Barcelona, etc), maar we moeten en kunnen nog veel beter! Wij zijn Ajax!

That being said....

Zwolle gefeliciteerd en ik wens jullie veel success in Europa! Geniet van deze mooie tijden, Zwolle!

20 april 2014 om 21:15

Ik ben het helemaal met je eens...niets aan toe te voegen....

Als deze wedstrijd 100 keer gespeeld zou worden, zou ajax 90 keer gewonnen hebben, zeg ik als neutrale toeschouwer. Maar na die 2-1 had de Boer moeten verdedigen en counteren voor de 2-2. Ajax creëerde bijna niks in de eerste helft. Met die zoutzak van een Moisander achterin was het elke keer gevaarlijk als Zwolle aanzette.

Zwolle subliem. Van harte. Mooi ook die klappende ajax spelers na afloop. Heel sportief. Prima reactie van Ronald De Boer. Laten we het niet over Ajax hebben maar over Zwolle, zij verdienen het. Pec Zwolle schrijft historie. Pec Zwolle - Ajax 5-1 Een uitslag om nooit meer te vergeten.

Gefeliciteerd Pec, op basis van dit seizoen is deze prijs jullie meer dan gegund. Oh, wat schaam ik mij als Ajax-supporter vandaag zeg. Zowel op het veld als op de tribune was het Ajax onwaardig wat er werd vertoond.

Wil niet beginnen over hoe slecht Ajax was, dit PEC heeft vanaf minuut 1 gestreden en met het hart gespeeld.

Sommige spelers zijn toch wel enorm door het ijs gezakt en duidelijk dat een WK helemaal niks is voor ze, namen kan je zelf wel invullen.

Dat mensen nog durven te zeggen dat het geflatteerd was, dan heb je ze niet allemaal op een rijtje denk ik want als PEC niet al na 45 minuten er helemaal doorheen had gezeten dan was Ajax naar de dubbele cijfers geleid.

Ik schaam me, maar ik vraag me af waar ik mij meer voor moet schamen. De uitslag, de wanprestatie of de 'supporters' die het nodig vonden vuurwerk te gooien.

In alle opzichten een zwarte dag voor een Ajacied. Belachelijk weer die instelling waar ze de wedstrijd mee in gaan. 'het is maar Pec' dit straalde ze uit, om je te schamen.
Ajax heeft misschien wel de meest kwaliteit-arme selectie in 15 jaar. Dat je door falen van de concurrentie kampioen wordt doet het nog verbloemen, maar als ze met een 50 instelling de wedstrijd in gaan kunnen ze van iedereen verliezen.

Dit Ajax moet zich iedere wedstrijd 100 inzetten als ze willen winnen. Natuurlijk kan je niet verwachten dat ze met de instelling als tegen Barcelona starten, maar een beetje geconcentreerd zo'n wedstrijd beginnen mag je toch wel verwachten.

Man man wat hoop ik dat er eindelijk eens geïnvesteerd wordt deze zomer, en dan in kwaliteit en geen kwantiteit.. je kan er niet elk seizoen van uit gaan dat de concurrentie het laat liggen.. met deze selectie zou je pak hem beet 4 jaar geleden moeten strijden voor de play-offs El..

Belachelijke actie van die 'fans' mag toch hopen dat dit soort hersenloze randdebielen nooit meer in het stadion komen, belachelijk. Elk jaar is de bekerfinale een sfeervolle happening en een mooi voorbeeld van hoe mooi voetbal kan zijn, en nu moet het weer verpest worden door een stel mafkezen..

Oja voor ik het vergeet.. felicitaties naar Pec. Dik, dik, dik en dik verdient deze bekerzege. Het is jullie gegund. Mooi om te zien dat die jongens er wel vol voor gaan en deze bekerfinale niet als een verplichting zien. Zoals Fernandez al zei : Wij willen deze beker liever winnen dan Ajax. Geen woord aan gelogen.

Hoe kunnen mensen nou roepen dat Frank de Boer er niets van kan en moet vertrekken? Hij maakt Ajax vier keer op rij kampioen, terwijl zijn goede spelers elke keer vertrekken en er jeugd voor in de plaats komt. Vandaag zakken ze echt extreem door de ondergrens, maar om De Boer nu massaal daar op af te rekenen vind ik nergens op slaan.

Zwolle geweldig gedaan gefeliciteerd! het is jullie gegund,wat een dikke dikke nederlaag voor ajax en dan vooral voor die nep hooligans! die het hele jaar al bezig zijn, heb geen vuurwerk meer gezien zowel niet achter de goal als op het veld!

Ajax is gewoon op alle fronten afgetroefd, het vuurwerkincident ten spijt, PEC Zwolle was vandaag de bovenliggende partij. Ala Red Bull Salzburg, er kort op zitten, afjagen, niet in het spel laten komen en zelf de kansen koelbloeding afmaken. Respect voor PEC Zwolle, niet alleen voor het spel maar ook voor de voorbeeldige supporters, in tegenstelling tot die flapdrollen uit Amsterdam, laat je club maar in de steek!!!!


Prachtig voor PEC en niet eens geflatteerd.
Het bedroevende spel dit seizoen van Ajax wordt nu eens afgestraft.
Credits voor Frank de Boer dat hij met dit middelmatige team dit heeft weten te presteren en eigenlijk wel tekenent voor alle clubs daaronder.

Van Gaal zat op de tribune. Moet gezien hebben hoe bijvoorbeeld een Blind helemaal werd weggetikt. Van Rijn ondanks zijn prachtige goal te kort komt voor de Eredivisie en ook Klaassen niet naar Brazilie hoeft.

Heeft Mokotjo een NL paspoort??

Ik schaamde me dood als Ajacied vanavond. Toch heerlijk gespeeld door Zwolle. Ik gun het hen van harte! Ajacied tot in den dood.

Je kan zeggen wat je wilt maar ik lees net op telegraaf.nl dat er 29 mensen zijn opgepakt door dat vuurwerk incident en door beledigingen. 4 daarvan zijn voor ajax 9 voor pec en 16 zijn neutraal. dus wie zegt dat het om de Ajax supporters gaat? en waarom zou Ajax er dan voor moeten boeten?

Niet te verklaren dit. Ben niet zo dol op ajax, maar moet zeggen dat ik dit nooit had verwacht van ze. Natuurlijk is het geweldig gedaan van Zwolle, maar er moet toch iets zijn geweest wat het slechte spel van ajax kan verklaren.

Zouden ze dan toch van streek zijn geweest door de korte onderbreking?

Vermeer in oranje!

Niet verwacht toch gekomen - Goed gedaan, Zwolle

Mega afgang voor Ajax dit, iedereen zal dit herinneren ipv het 4e kampioenschap op rij, nou moet Frank nog een seizoen blijven anders kan ie de beker niet meepakken

Goede les voor Heracles, onze Amserdamse vrienden zijn welkom in alle vakken. Zou maar snel iets doen want als er zo'n zooitje binnenkomt.

Vind de onmacht bij Ajax wel frappant, niet ten nadele van Zwolle die terecht winnen, maar 5-1?
Zou bijna denken dat ze als straf hebben verloren, maar of dat zelfaangedaan is, ze verteld is of dat het karma is, ik durf het niet te zeggen.

Die Bojan die verliest elke bal en dan lopen ze er gewoon zo doorheen. Die 1-1 was een beetje mazzel natuurlijk maar dat Ajax dan nog zwaarder afgaat dan tegen Salzburg? Die mogen zo blij zijn dan ze nog tegen twee laaggeklasseerde teams spelen en zo hopelijk nog een puntje kunnen sprokkelen tegen die twee want het is gewoon waardeloos.

En dan vind ik ook dat Frank daar een rol in speelt want Bojan preseteerd het hele jaar al niet en wie bedenkt dat Sigthortsson linksbuiten moet spelen is ook niet helemaal goed. Blind blijft een kind, serero is zooo licht dat elke kleuter hem opzijzet en Schone blijft een NEC voetballer met een leuke techniek maar nul inzet. Moisander was dramatisch en als je als echte prof weet dat je niet scherp bent ben je schuldig aan landsverraad.

Vind het echt ongelovelijk dat dit team kampioen van NL wordt en weet ook niet of dat nou een prestatie is van de Boer of dat die hele NL competitie gewoon zoooooo zwak is dat dit allemaal maar kan.

Anyway, Zwolle, verdiend, gefeliciteerd en geniet van het feest!!!

Het is natuurlijk erg leuk voor Zwolle en de rest van Nederland buiten Amsterdam, maar het toont treurig genoeg alweer aan dat de eredivisie ten dode is opgeschreven.

Als je ziet hoe PEC de kansen uitspeelt, dan krijg je tranen in de ogen. Kleuterpassjes en afzwaaiers richting parkeerdek.

In de hoofdklasse doet men dat beter. Een serieuze kwalitatieve tegenstander had er minstens nog drie of vier bijgeprikt.

Ajax is de kampioen, de club met veruit het grootste budget, media-aandacht en alles. En dat verliest dan van zo'n beperkt PEC met 5-1!

Tegen de skileraren van Salzburg werd het 8-0 in twee wedstrijden en de jaren daarvoor ging men onderuit tegen vage clubs op het derde niveau, zoals de keuterboertjes uit Boekarest.

Maar men wordt wel kampioen met dezelfde selectie. En dan nog houden mensen vol dat de competitie best aardig is, de opleidingen goed en De Boer een vaardig coach.

Gooi het maar in mijn petje en welterusten.

21 april 2014 om 00:39

Hear hear! Jij slaat pijkers op z'n kop beste vriend. Het feit dat Ajax van slechtste Milan in 30 jaar nietbkan winnen en de nederlandse ploegen structureel zwaar overklast worden door ploegen uit Luxemburg en Moldavie en zo zegt al genoeg. Het meeste beschamende is de nederlandse arrogantie om het goed te praten.

20 april 2014 om 22:45

Haha netjes.

Pec gefeliciteerd!!!

Leek wel of de kuip wraak nam, voor wat er gebeurde! Magie van de kuip, Ajax zag de winst daardoor in rook opgaan.

Prachtige dag voor Zwolle, die ze nooit meer zullen vergeten. Ook volledig verdiend, op het eind zelf nog 3 open kansen gemist. Helaas dat idioten deze dag deels hebben moeten verpesten. Terwijl veel andere clubs het juist onder controle lijken te krijgen, lijkt wel of het iets structureels is bij Ajax. Gaat dit jaar vaak mis, maar tot nu toe vooral buiten het stadion. Als je die gasten vandaag ook weer zag, dan weet je ook weer bijna genoeg. Enigste manier is deze gasten keihard aanpakken, en heb het idee dat het daar tot nu toe aan ontbreekt bij Ajax. En wat denk je als je zo'n actie verzint? Wil je de komende 5 jaar weer geen uitsupporters bij de klassiekers ofzo? zucht.

20 april 2014 om 23:07

Toch jammer dat de magie van de kuip niet bij feyenoord werkt.

20 april 2014 om 23:09

Niet? Moet je toch even de historie boeken ingaan zou ik zeggen. Feyenoord verliest daarnaast zelden thuis.

20 april 2014 om 23:18

Ik bedoel dan de laatste jaren de thuiswedstrijden tegen ajax. En ik meen ook serieus dat dat jammer is.

Als ze dit seizoen thuis hadden gewonnen van ajax. Dan was het nou helemaal spannend geweest in de competitie.

20 april 2014 om 23:36

Nou ik heb even terug gekeken, maar ik zie van de laatste jaren veel gelijke spelen en een overwinning van Ajax maar ook een van Feyenoord, denk maar aan John Guidetti

21 april 2014 om 03:18

Blijft geweldig hoe De Kuip helemaal meetrilt als er duizenden supporters staan te springen. Dat is hier in Nederland nergens zo overweldigend als in De Kuip. En dat is de magie van De Kuip. Als een supportersgroep zo erg meeleeft, dan beïnvloed dat de wedstrijd. Daarom moet de bekerfinale ook nog zo lang mogelijk in De Kuip gespeeld worden. De JC schaal liever ook, maar ja... Dat is tegen beter weten in.....

Zucht.................

Ongelooflijk dat hier sommigen de schuld van de nederlaag van een dramatisch ajax neerleggen bij supporters die na de aftrap met vuurwerk smeten en niet een superieur PEC de credits geven.

PEC was de gehele wedstrijd dominant en manifesteerde zich als een ploeg met vechtersmentaliteit en karakter die ajax alle hoeken van het veld liet zien.
Zelfs de 5-1 is in feite geflatteerd want PEC was bepaald slordig in de afwerking.

20 april 2014 om 23:29

oleguapa.
Daar heb je helemaal gelijk in.
Pec was 90 minuten de betere ploeg en zo'n doelpunt van Van Rhijn was prachtig maar zo scoor je 1 opde 100 keer.
Nee Pec heeft dik en dik verdient gewonnen en de uitslag viel nog te klein uit kwa kansen.
Dus niet piepen daar in 020.

Kansloos, Haha

Slap voetbal van Ajax dit jaar wordt afgestraft, wat een wanvertoning, alweer! Balletje terug ben ik zo klaar mee!

vermeer en die speler van zwolle hadden t geluk dat ze niet verwond raakten

Hahahahahaha dit is echt slecht, een lucky goal van v. Rhijn en hadden daarna op zn minst 10-1 kunnen verliezen en dat in een bekerfinale tegen PEC ;'

Wat mij betreft geen huldiging volgende week bij kampioenschap

gio1001 jij snapt het tenminste. Voor de rest lees ik dat net als bij de technische staf van Ajax er veel Ajax supporters zijn die in een hele merkwaardige droomwereld leven. Nog 1 keer dan maar: dit Ajax heeft een hele matige tot slechte selectie zonder toppers (mentaal, technisch en tactisch) en een trainer die op safe speelt en mensen consequent op de verkeerde plek zet. Dat gaat dit jaar waarschijnlijk net goed maar volgend jaar wordt dramatisch. Zowel in Nederland als in Europa. En ik ben al ruim 40 jaar Ajax supporter maar ik kan dit voetbal niet aanzien.

Ben zelf Ajacied maar, jammer dat dit vuurwerk incident de prestatie van Zwolle overschaduwd. Die gasten waren zo gretig en gedreven! OK, De Ajaxspelers gingen als halfzachte de duels in maar, dat heeft Zwolle toch echt zelf afgedwongen! Alle ballen van Zwolle op het doel van Ajax was ook tussen de palen. Dat je dan goals tegenkrijgt is dan ook geen wonder. Nee, Ajax moest gewoon zijn meerdere erkennen in PEC en op deze overwinning met ruime cijfers valt niets af te dingen. De supporter in mij baalt maar, als liefhebber van het voetbal heb ik echt genoten van PEC! Wayne Rooney kan zijn borst natmaken voor Van der Werf en van Polen! En voor wat betreft het vuurwerk? Bedankt 'supporters' dit is al het zoveelste incident dit seizoen!

Ik kan niet geloven dat dit vuurwerk is gegooid door echte Ajax fans. Niet omdat dat lieverdjes zijn, maar omdat ze hun eigen spelers, en met name Vermeer, belaagden. Het feit dat ze gemaskerd waren zegt ook iets. Misschien ben ik naïef. Het wordt in ieder geval tijd dat het voetbalpaspoort wordt ingevoerd, want deze lui (ajax fans of niet) horen niet in een stadion thuis.

Wat een strijders bij PEC Zwolle! Genoten van het voetbal en de instelling, respect en van harte gefeliciteerd met dit succes!! Wat een passie de afgelopen weken in de eindfase van het seizoen: Atletico tegen Barca, Zwolle tegen Ajax. Fantastische voetbalgevechten!

Uitstekende voetballers ook bij Zwolle. Natuurlijk hebben mannen als Mokotjo, Thomas en Fernandez geweldig gespeeld. Van wie ik persoonlijk al het hele seizoen geniet en vandaag ook weer een positieve hoofdrol zag spelen is Van Polen. Slimme voetballer, technisch uitstekend, positioneel en in de duels sterk en aanvallend ook een meerwaarde. Vandaag ook weer een assist en een goal. Daarnaast ook nog een slimme, sympathieke kerel. Echt een boegbeeld voor zijn club. Veel completere backs zie ik niet rondlopen in Nederland. Opmerkelijk dat deze jongen nooit wordt genoemd en nog niet de stap heeft gemaakt naar een (sub)topclub in Nederland. Als Janmaat weggaat bij Feyenoord zou ik het wel weten als ik Van Geel zou zijn.....

21 april 2014 om 01:29

Niet overdrijven. Bram is echt een dijk van een gast, en een prima voetballer in principe.
Maar zijn top ligt echt niet veel hoger dan Zwolle, daar is hij verdedigend toch vaak te zwak voor.

van harte gefeliciteerd PEC! knappe prestatie, ik heb genoten!

Hopelijk krijgen die mafkezen een levenslang stadionverbod. Zij richten de club ten gronde. En fouillering?? Nooit van gehoord zeker.

Respect voor PEC Zwolle die gewoon over Ajax heen donderde na het vuurwerk incident.

Maar toch wil ik even zeggen dat die zogenaamde ajax supporters die voor de 2e keer vuurwerk op het veld gooien zo onnozel zijn dat ze niet snappen dat de scheidsrechter het spel stil legt en dat het alleen maar voordelig uikomt voor Zwolle zo'n pauze tussendoor. Ik hoop echt dat die gastjes keihard aangepakt worden, ook al gebeurd dat door de andere ajax supporters die gezien hebben wie het deden.

Frank de Boer grijpt de beker mis, ligt niet alleen aan het vuurwerk incident maar Ajax werd gewoon zwaar afgetroefd door Zwolle. Ik denk dat Frank en Edwin het liefst door dat vak waren gegaan om die gasten uit de kuip te schoppen. En terecht.

Allereerst felicitaties voor PEC met deze meer dan verdiende overwinning. Als we deze wedstrijd en overwinning verder analyseren kunnen we de volgende conclusie trekken:
- die ajacieden die nota bene vuur werk naar eigen keeper en spelers gooien en doen datnogmaals terwijl ze op voorsprong zijn gekomen en hadden kunnen weten dat de scheids de wedstrijd stil zou leggen moet zich niet alleen diep schamen maar als ze beetje eer en fatsoen hebben dan gaan ze nooit meer een ajax wedstrijd bezoeken. Om te kotsen en dan weer in de. 80ste minuut pas weer te gaan zingen, allemaal voor de bühne. Hoe je het wendt of keert zonder die half uur pauze had je een andere wedstrijd gekregen.
- de uitslag en de wedstrijd is tekenend voor het faillet van de eredivisie en ajax is wel eens waar de terechte aanstaande kampioen maar wel de kampioen van armoede. De buitenlandse scouts zullen zich een hoedje geschrokken hebben want geen ajacied had niet eens niveau van europees subtop! Ajax is een ploeg zonder echte spits zonder buitenspelers en zonder ballen en bikkels. Gewoon 11 kutjes die net wat beter zijn dan de rest van 17 Amateur ploegen. Frank de boer doet het aardig maar wat heeft hij qua spel van ajax in vier jaar bereikt? Het is nog steeds geestdodend om het spel van Ajax te zien. Ik blijf erbij dat de overwinning van ajax tegen barcelona puur een incident was tegen een zwak en slecht presterend barcelona. Als ze nou een van de wedstrijden tegen milan hadden gewonnen hadden ze laten zien dat ze wel zijn gegroeid als ploeg!
- ik wil beleid van Cruijff niet bekritiseren en je moet het paar jaar de tijd geven voordat je resultaten ziet maar wil je met hedendaags voetbal mee kunnen dan moet je je portemonnee moeten aantrekken en gerichte aannkopen moeten doen. En ja ze hadden Maier en narsingh moeten halen! Winnaars als Suarez en strootman wordeen het land weggejaagd en compettitie zit vol met imcompetente ideale schoonzonen die zich zelf te goed vinden dat ze echt zijn. Het is echt 11.55 voor nls voetbal!

Ik zie PEC zwolle gewoon nog de play offs van europa league winnen en in de groupfase spelen.

Tsja, het is niet de eerste keer. Cambuur en Zwolle fans werden in hun wedstrijden in de Arena al bejegend door deze 'supporters' uit Amsterdam. Ook op de diverse tripjes in Europa gaven deze proleten hun visitekaartje af. Het lijkt erop dat het succes in Amsterdam ook veel malafide figuren heeft aangetrokken waar je als club alleen maar door van je op je bek kan gaan. Ik zou als ik Ajax en de Knvb mag aanraden kei- en keihard straffen. Dan maar een jaar geen bekervoetbal, de imagoschade is al velen malen groter.

Heerlijk man wat een avond dit!
Dik maar dan ook dik verdiende overwinning dan Zwolle.
Ik zie hier reacties voorbij komen dat Zwolle er veel baat bij zou hebben gehad dat de wedstrijd gestaakt werd, want 'ajax had eerst meer controle'. De wedstrijd was letterlijk 3 minuten oud, ga je doodschamen als je zo diep zinkt dat je dit als excuus wil aandragen. Ajax heeft helemaal niks laten zien, de goal van Van Rhijn kwam letterlijk uit de lucht vallen. Ajax is op alle vlakken afgetroefd en overklast door Zwolle, niks meer niks minder.
Dan moet ik nog wel mijn medeleven betuigen voor de Ajax fans die zich wel normaal gedroegen!

De echte Ajax supporter die in dat vak stonden en niet gooiden, mogen nu aantonen dat ze de club echt in hun hart hebben. Ken je deze randdebielen, dan gewoon de namen doorgeven bij Ajax en dan kunnen ze deze gasten hard aanpakken! Elk tegen argument toont aan dat je geen echte Ajax fan bent.

Met Pec en veren Rotterdam uitgebonjourd, Heerlijk

5-1 hoe bizar is dat. Hoe kan je dat als Ajax zijnde laten gebeuren? Je hebt maar superieur te wezen en dat balletje goed rond te spelen. Niemand liep in de vrije ruimte en het leek wel alsof alle creativiteit uit de kopjes genomen was.

Zo spelen in de kampioenswedstrijd:

Cillessen
van Rhijn
Veltman
v.d. Hoorn
Blind
Klaassen
Schöne
Duarte
Ligeon
Siem
Kishna
21 april 2014 om 08:47

Siem De Jong is toch geblesseerd? En ik zou Ligeon vervangen voor Bojan. Dan maar weer zo spelen (zie opstelling onder)

Serero werkt hard, maar Thulani moet iets meer werken aan zijn kracht. Dat klein zijn is niet erg, zie er wel een voordeel in. Kun je makkelijker overal langs. Maar koppen...

Frank zal wel weer Siggi linksbuiten zetten, Bojan centraal in de spits, en Schöne rechtsbuiten.

Op het middenveld zet-ie Serero, Blind en Klaassen.

En achter Boilesen, Moisander, Veltman en V. Rhijn.

Op naar het kampioenschap, hup Ajax !

Cillessen
V. Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaassen
Blind
Schöne
Bojan
Siggi
Kishna

Wat een afgang voor Ajax dit! De titel zal komend weekend wel een nare bijsmaak hebben nu..

Wat een droom dit! Het tuig van Ajax op alle fronten overklast! Dit schreeuwt om een feestje vanmiddag

Gefeliciteerd Pec Zwolle.
Mensen, dit is ten eerste een schande voor Ajax natuurlijk.
Met alle alle alle respect voor Pec, maar eerlijk is eerlijk, dit is een schande voor de Nederlandse competitie. Kunnen beker wedstrijden anders lopen als een ''normale'' competitie wedstrijd, maar Ajax is verplicht de beker te pakken, en vooral tegen Pec. Veel plezier vandaag allemala in Zwolle en geniet van jullie feestje

Wat een geniale avond heb ik beleefd. Ik ga maar geen woorden gebruiken om deze geniale gebeurtenis te beschrijven, want dat is voor mij praktisch onmogelijk. Ik wil alleen zeggen dat dat balletje van Mokotjo op Fernandez bij de 3-1 van zoveel klasse was voorzien, dat Iniesta met open mond stond te kijken naar dit fenomeen.

Feli Zwolle.
Zwolle terecht gewonnen,en wat stelde Ajax teleur zeg. Jammer dat de wedstrijd een half uur gestaakt moest worden.

hahah afgedroogt dat ajax heerlijk!. zegt ook al genoeg over het niv. hier in nl. geen enkel ploeg heeft wat te zoeken in cl zelfs ajax niet. ga eens eerst punten pakken in de EL en dan zien we wel verder!

Gefeliciteerd PEC netjes!

Gewoon een dikke geld boete hier voor! Dit kan echt niet wat de supporters deden! Het is heel zwaar, maar daar leren mensen van! Stel dat het vandaag in het gezicht van paar spelers was gekomen en hun waren blind geweest? Ik vind echt dat Ajax een dikke geld boete verdient daar geef je een hele goede signaal mee af vind ik voor de volgende idioot die vuurwerk wilt gooien en zeker als er mensen in de beurt zijn! Jaarlijks worden niet voor niets campagne gemaakt hoe je moet vuurwerk om moet gaan en hoeveel slachtoffers er zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.ADO Den Haag12-11
14.Excelsior12-13
15.PEC Zwolle11-9
16.FC Groningen10-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

184 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren