Fenerbahçe moet kampioensfeest uitstellen na gelijkspel in stadsderby

Zondag, 20 april 2014 om

Fenerbahçe moet het kampioensfeest uitstellen. De Gele Kanaries hadden zondag hun negentiende landstitel kunnen vieren, maar kwamen op bezoek bij stadsgenoot Besiktas niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Fenerbahçe kan nu volgende week zondag in eigen stadion kampioen worden, want men speelt dan tegen Rizespor.

Met Dirk Kuyt in de basis begonnen de bezoekers uit Aziatisch Istanbul sterk, al was de eerste kans voor Hugo Almeida. Na een kwart wedstrijd kwam Fenerbahçe verdiend op voorsprong: Moussa Sow omzeilde de buitenspelval en schoot in de korte hoek raak. Besiktas kwam op slag van rust echter op gelijke hoogte: Ramon Motta benutte een rebound na een schot op de paal. Besiktas had overigens geluk dat Jermaine Jones geen rode kaart ontving na een aanslag op Emre Belözoglu.

Motta, de maker van de 1-1, moest na een uur wel het veld verlaten na een tweede gele kaart. Fenerbahçe slaagde er echter niet in om tegen tien Zwarte Adelaars nog te scoren en in de blessuretijd pakte ook Ismail Köybasi van Besiktas nog een rode kaart. Fenerbahçe treft nu nog Rizespor, Akhisar, Karabükspor en Kayserispor. Runner-up Besiktas heeft twee punten meer dan Galatasaray.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door turkresul)

Heb niet veel te zeggen eigenlijk. Was een leuke wedstrijd. Leek alleen wel of Fener zich inhield na de rode kaart. Vrije trappen werden bewust over de lijn geschoten enzo. Volgende week lekker in eigen huis kampioen!

20 april 2014 om 20:09

ik vond het juist een oersaaie wedstrijd.... beide ploegen hielden zich in. alsof iedereen blij was met het gelijkspel....

20 april 2014 om 20:11

@mezara_kadar_f
laten we eerlijk zijn... we zouden liever willen dat besiktas tweede wordt dan die geelrode club... (althans ik). een winst voor besiktas was nog beter geweest zelfs.

20 april 2014 om 20:11

jullie kunnen alleen maar in jullie eigen stadion kampioen worden

20 april 2014 om 20:16

Al worden we kampioen in Afghanistan. Het boeit mij niet waar, als we maar kampioen worden.

20 april 2014 om 20:24

@selcuk_inan
weet je wat grappig is? dat wij in zo'n moeilijke periode voor ons, waarin onze club voorzitter de gevangenis in zal gaan, en wij volgend jaar de champions league niet zullen spelen, het lukt om met zo veel puntenverschil kampioen te worden. (hoewel jouw geelrode club deze problemen niet eens heeft)... was het galatasaray gelukt? ik dacht het niet! wij kennen jullie namelijk ook van jullie slechte tijden (degene die wat ouder zijn zullen het herinneren).

Dus dat jij nog praat over kampioen worden in de stadion van club a of b of c is alleen maar grappig!

ik hou niet zo veel van platini, maar wat heeft hij het toch zo mooi gezegd: ''grote clubs worden blij met hun bekers, maar kleine clubs worden blij met hun winst tegen die grote clubs...'' dat is nou het verschil van Fenerbahce en jouw geelrode club!

20 april 2014 om 20:29

@sens10
ik had het over de bespreking van dit seizoen vriend... of had je dat nog niet door? lees m'n vorige tekst dan maar nog 'n keer.

of wacht ik geef je de citaat: ''dat wij in zo'n moeilijke periode voor ons, waarin onze club voorzitter de gevangenis in zal gaan, en wij volgend jaar de champions league niet zullen spelen, het lukt om met zo veel puntenverschil kampioen te worden.''

20 april 2014 om 20:38

Je mag die beker in je reet stoppen, denk je echt dat het Gala zo erg dwarszit ofzo? Gala heeft ook geen makkelijk seizoen gehad met een trainerswissel etc. Jij mag volgend seizoen op dinsdag/woensdag om 20.45 naar Gala kijken, terwijl ze niet eens eerste worden.. En wat betreft die pkk leider Aziz. Ik hoop dat ie wegrot in de cel.

20 april 2014 om 20:47

sens10

Hou jij je eens bezig met je Feyenoord. Wow wat ernstig een trainerswissel!
Je laatste twee zinnen maken mijn argument van gisteren nog sterker. Ik hoop echt van harte dat Besiktas tweede blijft en dat jullie Europa League in mogen.

Pkk leider Aziz?? Waar gaat dit toch allemaal over soms op voetbalzone...

20 april 2014 om 20:49

Sens10

'denk je echt dat het Gala zo erg dwarszit ofzo?'

Uhmm, je grote rivaal gaat er met een titel vandoor. Ja natuurlijk zit het ze dwars! Net zo dwars als het ons zou zitten als Galatasaray of Besiktas kampioen wordt. Wat is dit voor lachwekkende uitspraak?

Oh ja maar wacht eens even: jullie hebben natuurlijk de Uefa cup ooit eens gewonnen. Excuses.

20 april 2014 om 20:56

@forzofener , hun hebben een uefa cup! Ze moeten eerst kasimpasa verslaan en dan komen praten

20 april 2014 om 21:01

Jullie mogen de beker, wij gaan al het geld pakken met CL. Zie je volgend seizoen in Europa! Of nee wacht..

20 april 2014 om 21:01

Forzafener,

Laat ze praten joh, volgende week wanneer Gala speelt horen we toch niks van hun.
Ze verschijnen pas weer volgend seizoen.

20 april 2014 om 22:22

gewoon rustig blijven teamgenoten... ze zijn alleen maar agressief en vallen ons aan. just ignore

20 april 2014 om 22:34

Hahahahahhahah wat loop je nou hoog tedoen jou clubbie is dit jaar kampioen kom je zo praten gs is al 2 seizoene achter elkaar kampioen plus super cup erbij CL gespeelt alles kom je nu eff groot doen omdat je clubbie dit siezoen kampioen is !!

20 april 2014 om 22:38

Sens10, ik heb jou maar een ding te zeggen: Financial Fair Play

20 april 2014 om 22:39

besiktas mag zoiezo niet praten. Wij doen tenminste iets in de Europa

20 april 2014 om 22:40

Voor jou mss nieet mr ene trainingswissel is heel erg belangrijk he vogel. Vooral zo een verootte mancini en gs speelde competitie beker en cl dus praat geen onzjn

20 april 2014 om 22:47

Ga leren typen aub jij voor je probeert te discussieren

20 april 2014 om 22:58

wij kennen jullie namelijk ook van jullie slechte tijden (degene die wat ouder zijn zullen het herinneren).

Je hebt het vast niet over de fans die de club alsnog trouw bleven ondanks dat we 14 jaren lang niet als eerste waren geeindigd

20 april 2014 om 23:37

Kunnen wij europa leauge als we derde worden

De titel had moeten zijn: 'de Fenerbahçe spelers sturen de Besiktas spelers open uitnodiging voor de winst maar de Besiktas spelers konden niet met de kansen omgaan.'

Ik schaam me kapot voor onze eigen spelers. We hadden makkelijk kunnen winnen maar niemand had er zin in en iedereen weet waarom.

Overigens stond Almeida wel 2x buitenspel bij het doelpunt en had deze nooit goedgekeurd mogen worden en Jones had allang rood mogen krijgen. Maar Fenerbahce moet alles bij zichzelf gaan zoeken. Wat een ongemotiveerd zooitje verwaande nesten. Nogmaals ik schaam me kapot.

Gefeliciteerd met de tweede plek Besiktas. Doe er wat leuks mee.

20 april 2014 om 20:35

2e plek is nog lang niet zeker geloof me.. we hadden vandaag kunnen en moeten winnen maar Halis heeft de wedstrijd verneukt.. Niks nieuws

20 april 2014 om 20:46

Als Halis een beetje goed floot was de wedstrijd in de eerste helft al beslist. En als Fener als vanouds speelde, dan hadden we geen spaan heel gelaten van Besiktas. Helaas hebben onze onprofessionele en ongedisciplineerde spelers zich verlaagd tot het niveau van sommige andere in de voorgaande jaren.

20 april 2014 om 21:02

En wat is vanouds volgens jou? Ik hen gewoon het normale Fener van dit seizoen gezien..

20 april 2014 om 21:15

Ach hou op man. Ga nou niet zeggen dat Fenerbahce voluit ging voor elke bal. Fenerbahce spelers (met name Volkan, Gokhan, Emre) zijn zo fanatiek en anti dat ze liever een week later kampioen worden en dat Galatasaray 3e eindigt dan dat ze alles zo snel mogelijk beslissen. Ik ben er op tegen, mij boeit het niet wie er tweede of derde word, ik wilde echt kampioen worden vandaag. Geloof mij en dit weet jij ook. Als Fenerbahce had gewild, dan hadden ze de wedstrijd beslist.

Overigens snap ik niet waarom je doet alsof Fenerbahce heel het seizoen drama speelt. Ze spelen niet altijd een wereldpot, maar Besiktas was vandaag even dramatisch. Het was gewoon een zaadpot. En dan riep ik gisteren nog keihard dat dit de beste wedstrijden zijn om naar te kijken. Pff.

20 april 2014 om 21:54

Forzafener

Ik zeg nergens dat Fener heel het jaar dramatisch speelt, ik zeg dat dit het voetbal is van Fener.. Het is ballen richting spitsen of voorzetten in de pit pompen.. Combinaties of positiespel zie je nauwelijks.. Ik vind het niet om aan te zien.. Maar jullie zijn wel constanter en effectiever dit jaar dan de concurrentie en worden op basis daarvan terecht kampioen volgende week..

Je hebt gelijk dat Bjk vandaag matig speelde maar zelfs dan zie je meer combinaties dan bij jullie.. De goal was daar een schoolvoorbeeld van..

En je insinuatie dat Fener het rustig aandeed omdat ze liever Bjk 2e zien worden dan Gs slaat natuurlijk nergens op. En had ik niet van jou verwacht.. Jullie konden vandaag nota bene kampioen worden..

20 april 2014 om 22:10

Kortom je vind het spel dramatisch toch? En dit hoor ik je wel vaker zeggen. Maar er zijn genoeg wedstrijden waarin we wel gewoon goede combinaties hadden. Jij geeft de goal van Besiktas als schoolvoorbeeld? Die goal had niet eens goedgekeurd mogen worden haha. Overigens heb je gelijk dat we dit seizoen meer en meer effectiever zijn geworden. Daarnaast hebben we gewoon minder gemorst. Besiktas had allang Galatasaray ver achter zich kunnen laten als ze niet zo onnodig punten hadden gemorst. Maar volgend jaar zal jullie ploeg stabieler zijn en met een prachtig nieuw stadion kunnen jullie vanaf speelronde 1 alweer strijden om de titel.

Ik zal je de eerste wedstrijd als voorbeeld geven. Fenerbahce speelde met een enorme aanvalsdrang en zelfs met een man minder creëerden we enorm veel kansen. Toen kreeg Necip rood en begon Fener nog meer aan te zetten met de gelijkmaker als beloning voor het harde werk.

Waar was die Fenerbahce vandaag? Als we vol gas hadden gegeven, hadden we hier zeker gewonnen. Vooral na de rode kaart van Motta. Je moet niet vergeten dat zoveel punten voorsprong een luxe is he. We kunnen in principe kampioen worden wanneer we willen en die instelling lieten onze spelers vandaag zien. Als je dan ook nog eens bedenkt dat we Galatasaray eigenhandig derde kunnen maken, dan weet je al genoeg. Vergeet niet dat Gs fans ons de huid vol hebben gescholden tijdens de derby. Je kan dit als wraakactie beschouwen van de Fenerbahce spelers. Zoals ik al zei, vooral Volkan, Emre en Gokhan zijn hier gevoelig voor. Misschien had je zo een uitspraak niet van me verwacht, maar het is wel de waarheid.

20 april 2014 om 22:40

Bjkkartal, ik ben benieuwd wat je smoes deze keer is. Wat heeft Halis verneukt? Fener had het in de eerste helft al moeten beslissen. Jones had er 15x af gemoeten. Bedoel je het vanuit dat opzicht?

20 april 2014 om 22:43

En je komt weer met hetzelfde gelul als vorige week, maar vandaag was het volgens mij Besiktas die elke bal richting Almeida schoot, en Fener was degene die nog enigszins probeerde te tikken. De tweede helft gaven ze Besiktas letterlijk de kans om te scoren maar jullie spelers zijn gewoon te scheef. Het leek wel of Fener die rode kaart zielig vond en zich bewust in hield. En dan nog niet eens te beginnen over die vrije trap positie die Caner over de achterlijn tikte in de laatste minuten. Als je durft te zeggen dat Fener zich niet in hield weet ik niet welke wedstrijd je hebt gekeken.

20 april 2014 om 22:43

Ow en bruno alves niet dan? Zeker die minimaal 6 overtredingen en geen geel gekregen!

20 april 2014 om 22:44

En nog een WTF-moment. De goal was daar een schoolvoorbeeld van? Gozer!!!!!! Hoe lang kijk jij voetbal? Besiktas kon er tikkend niet doorheen komen, dus probeerde Veli maar een zondagsschot van afstand. De rebound word binnengetikt. Echt gozer, hoe lang kijk jij voetbal. Je post vaak onzin maar nu geef je mij en mijn medesupporters steeds meer een reden om je niet meer (nog minder) serieus te nemen.

20 april 2014 om 22:54

Hij heeft de wedstrijd verneukt sjarrel

20 april 2014 om 23:03

Bjk kon er tikkend niet doorheen komen? We kwamen er toch juist tikkend door heen? Tore combineerde met Ozzy en speelde Almeida vrij , die legde m breed maar de bal ging net achter Ozzy langs.. Hierna tikten we weer voort met Ozzy naar Tore, Tore naar Atiba 1x raken naar Jones, Jones 1x raken naar Veli en die schoot van 25 meter op de paal, waarna Ramon in de rebound binnenknalde.. Dat is idd een schoolvoorbeeld van combineren en positiespel..

20 april 2014 om 23:23

Kom op man dat noem je toch geen positiespel. Je had het over opportunisme van Fener vorige week. Dat vond ik dat bij Bjk vandaag toch zeker meer het geval. En elke week eigenlijk. Ik snap dat je fanatiek kan zijn, maar jij kijkt gewoon onrealistisch naar de wedstrijd. Je ziet dingen die er niet zijn. Ik had je vorige week al haarfijn uitgelegd dat bij Besiktas van positiespel geen sprake was door middel van een aantal voorbeelden, en dat was vandaag wederom te zien. Waar zag jij positiespel, serieus? Heb je geteld hoeveel passes jullie onnodig bij Fener inleverden? Hoe rommelig het middenveld van Besiktas bezig was? Ik dacht de eerste helft serieus dat we dit met 0-3 zouden pakken. We zetten eventjes aan, een mooie steekbal en het werd 0-1. Daarna zag je gewoon zo overduidelijk dat Fener terugzakte. Er was ineens geen pressing meer. Geen druk. Ze schoten alle ballen maar een beetje weg in de tweede helft. Daarom snap ik niet dat je kan zeggen dat Fener niet op de laagste versnelling speelde.
De eerste helft hadden jullie alleen die counter die Almeida niet af kon ronden, en de goal die eigenlijk afgekeurd had moeten worden.
De tweede helft kregen jullie rood, en daar werd het al helemaal duidelijk dat Fener een gelijkspel wel prima vond. Elke keer dat Fener aanzette werd het gevaarlijk. De enige kansen die jullie hadden was een prima kans van Olcay, en de kans van Mustafa na een fout van Kadlec, die de bal daar gewoon uit had moeten laten gaan. Als Jones die rode kaart had gehad was het afgelopen geweest.

Fener had de controle over het spel. Meer balbezit, meer passes, meer voorzetten, alles. Ik snap dat je voor Besiktas bent, maar kom op man, je overdrijft echt. Toevallig kwam ik gisteren op de een of andere manier uit op een topic van een paar maanden geleden, na die 1-1 van Fener in Elazig. Toen zei je gewoon echt exact dezelfde shit. Fener is zo slecht, Besiktas is zo goed. Toen claimde je zelfs nog dat Besiktas kampioen kon worden. Maar Bjk is gewoon niet zo goed als je claimt. Dus kap aub met Fener afzeiken en Besiktas ophemelen.

20 april 2014 om 23:48

Jij weet duidelijk niet wat positiespel en combineren betekent.. Dat je dan een foute pass geeft wil niet zeggen dat de intentie er niet is.. Jij noemt zelf de kansen van Bjk op maar kan je er ook 1 van Fener noemen? En we speelden ook nog es matig.. Maar ja Fener deed het rustig aan toch? Als je dat soort dingen zegt heeft verder discussieren geen zin..

20 april 2014 om 22:08

Bro, je moet zo langzamerhand die 'blunders' van de arbitrage toch wel gewend zijn? Vorige week is BJK nog in mootjes gehakt in Konya, gisteren was GS aan de beurt, vandaag mag FB zich gepiepeld voelen.

En ik ben het wel eens met Bjkkartal1903. De laatste weken speelt FB echt minder, met als dieptepunt die wedstrijd tegen GS. Dat sloeg echt nergens op, hadden ze er toen ook geen zin in? Denk het niet. Daarnaast was er dikke premie beloofd, heb ik gehoord. Bilic beging een fout door weer controlerend te spelen, maar tegen dit FB moet je juist doordrukken. We zagen in SS dat dat heel goed werkte. Pas na het tegendoelpunt, begonnen we te voetballen.

20 april 2014 om 22:17

Ik ben die blunders inderdaad gewend. Maar bij Fenerbahce (overigens ook vaak bij jullie) blijken ze wel beslissend.

Ik begrijp ook niet dat onze spelers zich zo lieten gaan tegen Galatasaray. Die wedstrijd wonnen de spelers van Gs puur vanwege hun slimmigheid en sluwheid. Fenerbahce was altijd de team van de derbies maar dit seizoen is dat sterk tegengevallen. Die wedstrijd met die van vandaag vergelijken is natuurlijk ook niet logisch. Anti Gs mensen binnen Fener zoals Volkan en Emre zullen heus wel op de rest hebben ingesproken vandaag niet vol gas te gaan. Ik keur het af. Vandaag heb ik me mateloos geïrriteerd aan onze lakse houding.

20 april 2014 om 22:31

Kom aan man FF Je denkt toch niet serieus dat er vooraf besproken is om het rustig aan te gaan doen? Fener deed het helemaal niet rustig aan maar omdat jullie het positiespel niet beheersen was het nauwelijks zichtbaar dat jullie een half uur met een man meer hebben gespeeld.. En wat maak je je druk joh.. Volgende week kun je gaan vieren.. De spelers (Op Volkan en Emre na) gun ik het, realistische fans als jii ook, maar die smerige Aziz mag het vieren in de cel met het oprapen van het zeepje van John Coffee..

20 april 2014 om 22:39

Geloof me, van een onprofessioneel zooitje als Volkan, Emre kan je het echt wel verwachten. Dat zijn jongens die met hun emotie handelen in plaats van hun ding doen in de sport.

Aziz mag van mij ook lekker wegrotten. Dat zeg ik al vanaf dag 1. Geloof me, John Coffee zal geen blaadje heel laten van Azizs boompje.

20 april 2014 om 22:45

Wehehehee Daarom zei ik al eerder.. Jij bent een artiest onder de fenerfans hier.. Was iedereen maar zo eervol ipv struisvogelgedrag. P.s. Waar zijn al die Gs supporters hier man het wordt bijna lachwekkend. Ze hadden toch zogenaamd 1000 leden?

21 april 2014 om 00:39

Wat moet ik hangen in een Fener-Besiktas topic? Mijn feestje vond ik belangrijke dan dit. Het is al zeker dat Gs 3e wordt, waarom zou ik uberhaupt in discussie gaan? Gewoon slikken en bedenken hoe ik het volgende seizoen ga overleven met Mancini.

Ik was gisteren voldoende aanwezig.

21 april 2014 om 00:52

Zeker dat GS 3e wordt? BJK mist volgende week Ismail, Motta, Jones en Veli. En ze spelen uit tegen Sivas, dat wordt een zware klus. Alles ligt nog open.

21 april 2014 om 01:13

Jullie missen spelers, wij missen mentaliteit en hersens. Het ligt inderdaad open, als je thuis 0-4 raping krijgt na een 2-5 winst op Bursa weet ik niet wat ik moet denken. De tijden dat we konden inlopen deden we het ook niet, waarom nu dan wel?

Mancini verdient geen 2e plek, laat het maar een chaos worden. Liever na een klotejaar met een schone lei beginnen dat dat ik straks last van deja-vu krijg.

21 april 2014 om 02:23

Dit vind ik wel heel tekenend Yasemin Het blijft toch je club? Waarom hopen dat het slecht gaat of dat je 3e wordt? Waarom kan het veel Gs li opeens niks meer schelen? Je moet je club steunen in goede en slechte tijden.. Zoals Clutch al zegt, alles ligt nog open voor plaats 2 want Bjk mist zoveel spelers dat het elke week puntverlies kan leiden.. En die 2e plek is goud waars dit jaar

21 april 2014 om 02:37

Ik steun mijn club altijd, anders was ik er gisteren niet. De reden dat ik geen hoop heb is omdat mijn leeuwen mij dit seizoen vaker hebben teleurgesteld, de drang om iets te forceren is er helaas niet. Als we 3e worden zal er onvrede ontstaan en is de kans dat Mancini vertrekt groter. Laat Aysal maar nadenken en opdraaien voor dit, want met een 2e plek lijkt het alsof Mancini iets superieurs heeft gedaam t.o.v. Terim. Ja, het ontslag van Terim zit me nog erg diep.

Iedereen weet hoe ik R. Mancini sinds dag 1 al haat, zelfs na die winst op Juventus. Laat het maar een gekkenhuis worden, misschien worden ze eindelijk wakker bij Galatasaray. Ik wil niet nog erger in de shit zakken met deze coach, lekker beperkt beginnen met een ander. Misschien dat ze dan wél een visie en beleid gaan hanteren met een minder budget.

Ik hoop niet dat Caner nu ook 50 verschillende uitreikingen gaat krijgen voor zijn fair-play actie. Ik bedoel er zijn bepaalde clubs die hun speler 50 verschillende medailles geven, omdat ie een corner gaf aan zijn tegenstander.

Voor de rest gefeliciteerd Fb met het kampioenschap. Ik hoop dat we de tweede plek niet meer weggeven.

20 april 2014 om 20:44

De media zal Semih Kaya altijd tot held kronen omdat hij aangeeft dat het een corner is in plaats van achterbal, maar als Caner sportief de bal wegschiet, dan is dat ineens omdat Fenerbahce niet wilde scoren zodat Galatasaray derde blijft. Geloof me, zo gaat dat in Turkije.

20 april 2014 om 22:05

Ja he, even een sneer uitdelen aan Galatasaray moet erbij toch? Ik geef toe dat het overdreven is, maar waarom die sneer?

Onze imago (turkije) is door de omkoopschandaal heel slecht geworden in de wereld. En dan maakt één van onze grootste talenten (alhoewel hij in een dip zit) een prachtig gebaar en dit wordt wereldwijd bekeken. Wees er trots op! Hij is misschien teveel beloond, maar liever teveel dan te weinig!

Belachelijke opmerking van jou. Ik wil persoonlijk dat Besiktas tweede wordt en dit kan je ook teruglezen bij eerdere topics. Sterker nog, vraag het maar aan Forzafener. Dit zodat we twee clubs in de CL kunnen hebben. Besiktas komt de voorrondes niet door, Galatasaray misschien wel. Van mij mag Caner lekker veel uitreikingen krijgen. Er mogen wel meer een voorbeeld aan Semih nemen.

@forzafener,

Er is toch duidelijk een verschil tussen deze twee situaties. Fener is al kampioen. Semih deed het bij een tussenstand wat gevaarlijk kon zijn voor zijn eigen team, namelijk een corner weggeven. Fener kwam door deze actie totaal niet in gevaar. Daarnaast gaf je zelf toe dat een aantal spelers liever een week later kampioen wordt zodat Besiktas tweede wordt. Ik vind dat Caner daar ook wel bij kan hoor.

Natuurlijk ga ik niet opkomen voor de media in Turkije en ik vind dat Caner lekker net als Semih beloond mag worden. Maar er zit, naar mijn mening, wel een grote verschil tussen deze twee situaties.

20 april 2014 om 22:10

Ik vond het ook een geweldige actie van Semih, maar ik begon me echt te irriteren aan al die mensen die hem begonnen te prijzen. Je kan ook overdrijven, snap je.

20 april 2014 om 22:49

Als Semih zo een gentleman was had hij in de derby ook wel gezegd dat hij eigenlijk een overtreding maakte op een praktisch doorgebroken Emenike. Of ging hij gisteren niet janken om een overtreding. Eigen schuld dat je op zo een lompe plek de bal kwijtraakt, vind je niet?

20 april 2014 om 23:56

Bunyoo Volgende week missen wij tegen Sivas naast al onze geblesseerde spelers ook nog eens de geschorte Veli,Jones,Motta en Koybasi.. We kunnen met moeite 11 man opstellen dus ik verwacht niet dat we gaan winnen daar.. Hoe slecht Gs ook speelt, nog steeds hebben ze grote kans op de 2e plek..

21 april 2014 om 02:15

Het was een overtreding die van gister. Ik weet niet in hoeverre mensen verstand hebben van voetbal als die aktie van babel geen overtreding is. Van achteren duwen/trekken is gewoon een overtreding. Hoewel babel daar ook geen bal raakt, is het 100 procent overtreding.

Fener niet kunnen winnen, gs niet kunnen winnen . Bah

20 april 2014 om 20:50

Fenerbahce wilde niet winnen en Besiktas kon niet winnen vandaag. Zo simpel is het. En over Galatasaray ga ik het niet eens hebben.

21 april 2014 om 00:05

Ik heb het over besiktas. We kunnen nooit een derby winnen. Ik mis die goede oude tijden

Lekkere wedstrijd zonder gevechten! Galatasaray en MELO kunnen wel ff kijken vind! Rode kaarten terecht! maar Emre moeten ze wel een lesje leren TFF! Mustafa pektemek kom op man , zelfs die maak ik ! Scheids moet niet meer voor alles fluiten!

Ten 1e: wat een ramp van een samenvatting van Vz.

Aangezien ik de wedstrijd wel heb gekeken zal ik wel een normale analyse doen:

Waar ik bang voor was is weer gebeurd..

Weer een scheidsrechter die een negatieve stempel drukt op de wedstrijd.. Pannekoek van een Halis..

Om de onnozelste dingen geel geven en echte dingen niet bestraffen.. Lichte 2e geel geven voor Ramon Motta en de wedstrijd verkrachten.. Zonde..

Overigens vond ik het een terecht gelijkspel..

Bjk was de eerste 25 minuten zeer slordig en Fener kwam terecht op 0-1 al speelde Fener zelf ook matig. Grootste kans daarvoor was voor Almeida die toch aardig snel is voor zn lengte maar na een lange rush van eigen helft niet wist af te ronden..

Na de tegengoal namen we de regie over en speelde er nog maar 1 ploeg. De gelijkmaker was dan ook meer dan verdiend, en ook mooi.. 2x binnen de minuut een grote kans waarvan de 2e binnen ging..

2e helft begonnen we ook weer beter en kregen een reuzekans via Olcay maar na de belachelijke rode kaart van Motta was de wedstrijd klaar..

Ondanks dat waren we nog steeds gelijkwaardig en kregen nog een paar kansen, met name die van Pektemek was een 100% kans..

Petje af voor Caner die de bal buiten schoot ipv op een gevaarlijke plaats op doel te schieten na de zoveelste belachelijke beslissing van onze Halis..

Bjk schiet niet echt veel op met het punt, Fener is praktisch kampioen maar gelukkig nog niet officieel..

Vier het volgende week maar in eigen stadion :-)

P.s. Wat zijn die Oguzhan en Gokhan Tore toch twee geweldige talenten

20 april 2014 om 20:59

Bro die Bilic moet wel wat dingen veranderen! Hij moet Frei gunnen in plaats van Olcay met zijn amateur actie! En Ugur Boral gelijk wegsturen belachelijk! Maar die van motta was wel een rood hoor je zag het duidelijk! Caner moet wel door heel media worden geschreven vind ik ! Tien Semih dat deed was hij even belangrijk als Sergio Ramos ! Caner vind ik een toptalent maar zijn gedrag gaat richting Emre

20 april 2014 om 21:17

Kardesim

Je kan niet zo makkelijk 2e geel geven en dan vervolgens Bruno Alves die in de hoek hetzelfde doet bij Jones geen kaart geven..

En zo waren er wel meer van die situaties.. Alves die Almeida met 2 handen wegduwt in de 16 en ellebogen uitdeelt..

Die van Koybasi was wel terecht

20 april 2014 om 21:27

Maar waarom noem je Jones niet op? Veli niet die regelrecht een kopstoot geeft al is het niet 'bewust' maar dan niet eens een kaart geven? En de goal van Motta had niet goedgekeurd mogen worden! Toen die aanval begon en Almeida aangespeeld werd, stond hij buitenspel, vervolgens paar tellen later ketst de bal via de paal voor de voeten van Motta, maar Almeida stond buitenspel en maakte een beweging richting de bal. Dus 100% buitenspel. Niet alleen Fenerbahce hielp jullie vandaag, zelfs Halis hielp jullie door vooral Jones te sparen. En die rode kaart van Motta was gewoon terecht.

20 april 2014 om 21:58

Jones rood? Voor wat? Moest er ook nog es bijkomen..

Almeida doet helemaal niet mee bij het doelpunt en laat de bal juist bewust aan Motta

20 april 2014 om 22:21

Kijk maar goed. Almeida maakt een beweging naar de bal en op het moment dat hij ziet dat Motta daar staat gaat hij opzij. En hij stond al buitenspel een paar momenten daarvoor toen die aanval begon.

Jones had een kaart op zak en houdt Mehmet Topal vast bij een uitbraak van Besiktas. Daarnaast had hij daarvoor een overtreding op Emre wat in mijn ogen ook een kaart was. Mijn vriend, alsjeblieft kijk goed.

20 april 2014 om 22:31

Jones had inderdaad al een rode kaart kunnen krijgen in de eerste helft. Als de scheids het gaf, zou niemand kunnen klagen.

20 april 2014 om 23:06

Haha als je die meetelt had Bruno Alves dit seizoen 234 rode kaarten moeten hebben

20 april 2014 om 22:03

Gökhan Töre speelt af en toe echt een wereldwedstrijd, maar vandaag vond ik hem matig. Hij maakt echt te weinig gebruik van zijn snelheid, op snelheid zijn er weinig spelers die hem kunnen bijbenen in de Turkse competitie. Daarnaast moet hij vaker de één-twee aangaan, net als Olcay, want schieten kan Olcay niet, Gökhan wel. Ik twijfel nog steeds of we echt die 7,5 voor hem moeten betalen. Maar het limiet in gedachte, en het feit dat GS 100% erop zal springen als we hem niet halen, weegt heel zwaar voor mij.

20 april 2014 om 23:09

7,5 wordt het zowiezo niet.. Ik denk rond 4,5.. Die gaat komen geloof me.. En idd Tore moet eens een videoband van Arjen Robben gaan bekijken en doelgerichter worden.. Hij heeft die snelheid en potentie maar moet idd meer schieten..

Ik ben nog vergeten te melden: de trainer van Besiktas Slaven Bilic is een echte gentlemen en hij mag nog jaren een club coachen in Turkije. Sportief en ook nog eens tactisch een fantastische coach.

20 april 2014 om 21:19

Dat klopt Forzafener

Ik hoop dat hij nog jaren onze coach blijft.. Die uitstraling en beleving past bij ons..

Mustafa Pektemek.. Ik zou een moord plegen als je die bal erin legt.. Maarja BJK nooit geluk

Bilic, Bilic, Bilic. Waarom moet je weer zo angstig spelen? In de uitwedstrijd werd al duidelijk dat je tegen FB gewoon voorin moet drukken, beetje wat Atletico deed tegen Barca. Je moet ze niet laten komen, geen meter de ruimte gunnen om op te bouwen. Maar pas na het doelpunt van Sow begonnen we te voetballen.

Ik hoop echt dat ze niet gaan verlengen met Almeida. In deze systeem hebben we een snelle, sterke spits a la Sow nodig. Gomis zijn ze mee bezig, dat zou een veel betere optie zijn dan Hugo. Vandaag heeft die weer twee kansen om zeep geholpen. Net als vorig seizoen draait hij alleen voor de winterstop, na de winter heeft die er geen zin meer in.

We komen gewoon kwaliteit tekort om voor het kampioenschap te gaan. Als één van de basisspelers wegvalt, hebben we zwakke alternatieven, overbodige spelers op de bank die niks anders doen dan je salarisbudget vullen. Almeida valt weg, en dan heb je Pektemek en Ömer en volgend seizoen Cenk Tosun. En daarmee wil je de CL in?

20 april 2014 om 23:18

Je bent wel heel kritisch.. Ten 1e is Almeida na de winterstop weer geblesseerd geraakt en heeft een paar wedstrijden gemist.. Hierna was hij idd wat minder dan ervoor.. Almeida hoeven ze van mij niet kost wat kost te behouden, voor zijn salaris haal je heus wel een goede vervanger.. Zeker als je CL gaat spelen.. Als je de CL in wilt zul je meer scorend vermogen moeten binnenhalen, en nog een beest van een centrale verdediger.. En niet te vergeten een goede rechtsback. Pektemek is echt een goede voetballer en ik hoop dat hij eens definitief doorbreekt.. Cenk heeft veel potentie.. Volgend jaar: Adios: Serdar K, Escude,Dany,Jones, Manu,Sezer Ozturk..

21 april 2014 om 00:49

Ik heb het niet zo met Turkse spitsen. Als dat limiet er niet was, denk je dat we Cenk zouden halen? Of Ömer? Of Pektemek? No way. Pektemek is hetzelfde verhaal als Necip. We wachten al zo lang tot ze hun ware potentie laten zien, maar ergens houdt het op. Vooral met Necip ben ik echt het punt gepasseerd dat ik hem nog een kans gun, ik zie geen enkele verbetering t.o.v. 3-4 jaar terug. Die jongen moet eens beseffen dat er miljoenen zijn die een moord zouden doen om in zijn situatie te zitten, voetballer bij Bjk.

Jones wil ik nog niet afschrijven. Vorige week tegen Konyaspor was hij de beste van het veld, liet hij wat zien van de Jones bij Schalke. Hij heeft nog 3 wedstrijden te gaan, misschien dat die het tij kan keren.

Serdar K. weet ik nog niet. Deniz Atalay zei dat we het bijna eens waren met een Turkse rechtsback. Sefa Yilmaz werd geroepen, maar volgens mij is die gozer geen eens een rechtsback. Dan blijft er alleen Sener Özbayrakli over. Als je Serdar wegstuurt, krijg je weer met hetzelfde probleem te maken. Één rechtsback, en als die wegvalt, zet je Atiba daar neer. Dat hoef ik niet meer, Atiba hoort gewoon op het middenveld.

Escude, Dany, Holosko, Manu, Almeida, Sivok, Sezer en Gökhan Süzen mogen weg. Muhammed moeten ze lekker verhuren aan een PTT-club, want op deze manier komen we ook nergens met hem. Die jongen moet spelen, laat hem maar lekker minuten maken tegen die slagers in de tweede divisie. Serdar en Jones geef ik op dit moment nog het voordeel van de twijfel.

21 april 2014 om 02:44

Serdar heeft het niveau niet, en is zelfs geen alternatief.. Als zelfs Necip de voorkeur krijgt als rechtsback weet je genoeg.. Jones is 33 en niet de kwaliteitsinjectie die we nodig hebben en aangezien we t.o.v. van onze concurrenten minder goede buitenlanders hebben moeten we daar een inhaalslag maken.. Atiba en Ramon Motta hebben bewezen dat ze ons sterker maken, Pedro Franco is foutloos sinds hij speelt dus die 3 moeten blijven.. Alle andere mogen weg, ja zelfs Almeida, maar daar moeten wel echt topbuitenlanders voor in de plaats komen.. Enige waar ik een probleem mee heb is Sivok. Onze captain en een voorbeeldprof.. Maar je moet keuzes gaan maken richting de toekomst en ik vind dat we een beest van centrale verdediger nodig hebben, een beest van een centrale middenvelder, en een beest van een spits.. Neem hiernaast dat de rb positie ingevuld moet worden en je bent al een eind op weg.. Ik vertrouw Bilic wel dat hij dat goed analyseert en invult..

Trainingsplek van Fenerbahce is al wat gefeest aan de gang Prachtig gewoon! Thuis ook vele malen beter om te vieren maar jammer dat er dit keer alleen maar vrouwen en kinderen mogen.

Fener. De haat die ik voor fener heb kan ik niet beschrijven omdat mijn reactie dan verwijderd zal worden. Toch gefeliciteerd met de kampioenschap fenersupporters. Gala moet dringend een schoonmaak houden willen we voorronde cl redden. En als bjk een goeie spits haalt en een cv geef ik ze een grote kans voor kampioenschap volgend jaar

Fener. De haat die ik voor fener heb kan ik niet beschrijven omdat mijn reactie dan verwijderd zal worden. Toch gefeliciteerd met de kampioenschap fenersupporters. Gala moet dringend een schoonmaak houden willen we voorronde cl redden. En als bjk een goeie spits haalt en een cv geef ik ze een grote kans voor kampioenschap volgend jaar

20 april 2014 om 23:02

Gala heeft onnodige aankopen gedaan. Ze kunnen die moeilijk allemaal wegsturen. Nieuwe spelers halen zal ook lastig gaan aangezien jullie geld op is. Jullie gaan nog lastige tijden tegemoet.

De wedstrijd vond ik niet zo spannend. Gezien de wedstrijd is de uitslag wel terecht. Voor de fenerbahce fans die commentaar hebben op gs kunnen beter hun mond houden. Als je kijkt naar de geschiedenis van gs of fenerbahce dan zie je wel welke club meer heeft bereikt. Dat jullie dit seizoen kampioen worden zit mij als gs fans helemaal niet dwars, omdat niet elke top club elk jaar kampioen kan worden. Zo heeft elke club wel een mindere seizoen, dit jaar is het gs en wie weet volgend seizoen fener. Wat jullie al jaren dwars zit is, dat galatasaray wereldwijd meer naamsbekendheid heeft en dit kunnen en willen jullie niet accepteren. Naamsbekendheid kan je alleen opbouwen als je resultaten laat zien en dit heeft galatasaray in het verleden al laten zien. Bij wil ik fenerbahce alvast met de kampioenschap feliciteren.

21 april 2014 om 10:25

Weet je hoe je ook naamsbekendheid krijgt? Door 1. je belasting niet te betalen (financial Fair Play)
2. Door uitslagen te hebben als 6-1 tegen Real Madrid.
3. Door bloeiende talenten te halen en hen carriere te verpesten (bruma, Ontivero, Hajrovic)
4. Spelers te halen en vervolgens niet te laten presteren. (drogba)
5. Mancini als coach halen (die niet eens aan, althans wat ik hoorde, verwachtingen voldoet)

Ik ben trouwens nieuw hier! Aangenaam.

21 april 2014 om 11:18

Met resultaten bedoel ik het aantal bekers die wij hebben gewonnen en niet hetgeen wat jij opnoemt. Deze resultaten hebben wij allemaal al behaald voor de tijd van mancini, drogba en de nieuwe transfers. Naamsbekendheid kan je op verschillende manieren opbouwen in postieve en negatieve zin. Een wedstrijd met 6-1 verliezen, verkeerde transfers en trainers komt bij elke club voor, dus dit is niet iets wat alleen bij gs speelt. Aan jouw reactie te merken ben je waarschijnlijk een fenerbahce fan, want je haalt alleen maar negatieve punten aan en benoemd geen positieve punten. Hier wil en ga ik ook niet verder op in, omdat er dan weer hele andere punten ter discussie zullen komen. Het enigste waar ik het met jou over eens ben is drogba mancini en de nieuwe transfers. Ik zie ook liever ontivero, hajrovic en bruma spelen dan bijvoorbeeld drogba, umut, hakan, eboue, burak of selcuk. Ik roep al vanaf het begin dat Mancini, drogba en nog paar spelers niet passen bij galatasaray, dus wat mij betreft mogen ze oprotten. Dit zijn namelijk mensen die alleen zijn gekomen om hun zakken nog extra te vullen en geen gs liefde in hun hart hebben. Ik hoop dat ontivero, bruma en hajrovic volgend seizoen in de basis zullen spelen, want zoals jij ook aangaf, het zijn spelers die talenten hebben en wel willen voetballen. Geloof mij komend seizoen zal er een grote schoonmaak plaats vinden bij gs, zodat we met een jonge en frisse ploeg aan de competitie kunnen beginnen.

22 april 2014 om 09:13

Klopt! Ik moet nog even wennen aan een ietwat meer neutralere kijk hier op VZ. Ik ga hier verder niet op in, omdat het een een oude topic (is) begint te worden. Vanaf nu zal ik, als het lukt, bij alle Turkse topics zijn. Ben er al een tijdje, maar nog niet de ballen gehad om in discussies te gaan/te posten. Zie jullie volgende week weer en moge iedereen een goed Kingsday hebben. Greetings Vatan kardesler.

Wat een droge wedstrijd was dit man, erg sportief ( op het akkefietje van Sow en Veli ? Na ) was het wel maar dat zijn we wel gewend als Fener en Besiktas spelen. Het is jammer dat we geen kampioen zijn geworden, volgende week voor onze vrouwen en kinderen de titel pakken dan maar !

Sampiyon Fenerbahce !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Sivasspor3719
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder182
V. MuriqiAanvaller1711
A. BayındırKeeper180
D. TürüçMiddenvelder142
M. KruseAanvaller133
M. ErdinçAanvaller40
M. ZajcMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

Nederland
306 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Liverpool gaat nog deze maand een bod op Pedro Brazao van OGC Nice uitbrengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren