The Wenger Trophy

Het seizoen loopt weer ten einde en we zijn aanbeland in de fase van de Europese competities waarin de beslissingen vallen. Hier en daar zien we een verassende degradant, of een onverwachte kampioen. In Engeland zien we dit jaar mogelijk een verrassende kampioen in Liverpool, de plekken daarachter zullen worden verdeeld tussen Manchester City en Chelsea. Maar de vierde plek staat eigenlijk meestal wel vast: The Wenger Trophy valt de laatste jaren meestal in handen van zijn naamgever. Maar of dat een prijs is die gewaardeerd wordt door de supporters?

/

Arsenal sloot het vorige seizoen af met een 0-1 overwinning bij Newcastle United, een zege die met veel opluchting gevierd werd. De jaargang daarvoor sloot men met topscorer Robin van Persie af als derde. Als we terug redeneren, zien we vanaf het seizoen 2006/2007 afwisselend een derde of vierde plek. Ook in het jaar 2006 wordt men vierde.

In Engeland schrijven de tabloids ieder jaar weer over de inmiddels beroemde vierde plaats, een plek die men eigenlijk in de voorbereiding al aan the Gunners toeschrijft. Ondanks een sterke start in het huidige seizoen, lijkt ook in 2014 de vierde plaats het hoogst haalbare. En om één belangrijke reden is dit vele supporters een doorn in het oog.

Die reden is de financiële huishouding. Want die is, in tegenstelling tot die van veel topploegen, uitmuntend. Ieder jaar weer koos men voor de talenten, waar de concurrentie de portemonnee trok om de grote namen binnen te slepen, overigens met wisselend succes. Afgelopen zomer leek Wenger dan ook eindelijk overstag te gaan, door op de beruchte deadline day een topspeler binnen te halen in de persoon van niemand minder dan de Duitser Mesut Özil. Veel werd dan ook verwacht van de winterse transferperiode, maar Wenger verviel in de oude gewoonte en trok slechts Kim Källström op de laatste dag op huurbasis aan.

Het lijkt aankomende zomer dan ook aan- of afhaken in het Emirates stadium. Maar of Wenger de beurs trekt, valt nog te bezien. Arsenal staat wel in de finale van het toernooi om de FA-Cup en kan daarmee zijn doffe imago op het gebied van prijzen weer enigszins oppoetsen. Maar één ding staat aan het begin van het seizoen al vast: The Wenger Trophy, díe hebben ze al binnen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 4 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door rmcf-afc)

Ik vind het heus wel een leuk stukje om te lezen, maar ik begrijp niet zo goed wat je wil overbrengen op je lezers. Had bijvoorbeeld graag gelezen over hoe jij denkt dat Arsenal hoger an derde/vierde kan eindigen. Ik lees eigenlijk niet echt veel nieuws. Ook is het stukje vrij kort. Maar goed, je schrijfstijl is goed en het leest makkelijk. Wellicht kan je hier iets mee voor de volgende keer.

18 april 2014 om 20:27

Ja, ik wilde een beetje objectief blijven. Ik zal volgende keer er een uitgesproken mening bij in stoppen.

19 april 2014 om 01:19

Ach, bij een clubexpert is de voorkeur voor een club al duidelijk, dus objectief zijn is niet nodig. Volgende keer beter, het zit in je.

19 april 2014 om 19:37

Het doel van een CE is juist om jouw blik op een onderwerp te geven. Vaak zijn de beste stukken de stukken met de meest uitgesproken en extreme meningen. Juist omdat dat reacties oproept bij je publiek, iets wat je altijd moet willen als schrijver van wat dan ook.

Remember, there is no such thing as bad publicity.

Ja leuk stukje hoor maar wat is nou je punt: Arsenal wordt elk jaar vierde en of het volgend jaar anders gaat moeten we nog maar afwachten. Nou chapeau, maar dit is toch geen clubexpert? Maak je stuk inhoudelijk, geef een mening en toon je de clubexpert die je blijkbaar bent. Maar dit is geen clubexpert waard.

En nog een tip: als je je inleiding eindigt met een vraag, werk je een sterke suggestie dat je het antwoord in het vervolg gaat uitwerken. Dat doe je niet. Je inleiding moet prikkelen en juist een vraag prikkelt. Maak daar in het vervolg gebruik van in plaats van er een willekeurige retorische vraag in te stoppen (hoewel, retorisch, veel supporters van Arsenal zijn trots op het feit dat Arsenal beleid boven financieel wanbeleid plaatsen, ook al betekent dat dan een vierde plaats)

18 april 2014 om 22:06

Je hebt gelijk, wellicht is het meer een column.. Sorry

18 april 2014 om 22:10

Geen probleem, maar denk er over na wat je doel is als clubexpert. Je mag uiteraard je mening vertolken (een column is an sich niet verkeerd) maar doe dat vanuit de positie dat je meer weet dan wij. Kijk elke voetbalzone bezoeker weet wel dat Arsenal de afgelopen jaren steevast rond de vierde plaats is geëindigd dus dat an sich is niet genoeg. De Wenger Trophy is een leuk concept en daar kan je best een leuke clubexpert omheen bouwen, maar ik denk dat je net te vroeg tevreden bent geworden en halverwege de ladder bent gestopt met klimmen

Sorry, maar ik vind het geen goede Ce.het centrale punt wat ik uit het artikel opmaak is dat Arsenal de laatste jaren bijna alleen maar op de vierde plaats is geeindigt, en te weinig geld uitgeeft aan spelers met kwaliteit ondanks de goede financiële huishouding. Voor de rest ga je nergens echt diep op in en dat is nou net waar het hem erom draait bij een CE, dat je dieper op dingen ingaat om de lezer zo iets bij te brengen of je visie te delen. Vooral bij een onderwerp als dit is dat belangrijk, want dat Arsenal de laatste jaren de hand op de knip houdt en geen prijzen pakt is eigenlijk wel algemeen bekend.

Verder is het zoals Jordinhoo zegt ook een beetje vreemd voor de lezer dat je je inleiding eindigt met de vraag of de supporters de vierde plaats waarderen. Vervolgens rep je er met geen woord meer over.

Probeer de volgende keer dus meer diepgang in je verhaal te brengen zodat het voor de lezer interessant wordt om te lezen, want nu is het erg oppervlakkig. Verder heb je wel een prima schrijfstijl.

Matig stuk en aan het begin van het seizoen werd Arsenal nog als favoriet gezien en de hemel in geprezen om het prachtige voetbal en die geweldige Özil die ze hebben gekocht. Wat is daar nu nog van te zien? Niets. Er is weer gewoon niets bij Arsenal.

Iemand die om de 2 weken op voetbalzone kijkt weet precies wat Wenger en Arsenal doen, is eigenlijk geen CE voor nodig (in deze vorm).

Maar voor de moeite, toch een paar sterren. Ik geef nooit een laag aantal, omdat mensen Ce's moeten blijven schrijven en niet gedemotiveerd moeten raken door lage ratings

19 april 2014 om 19:40

Arsenal werd door supporters van andere clubs gebombardeerd tot favoriet om de druk van zichzelf af te halen. O.a supporters van Liverpool, City en Chelsea waren hier goed in. Arsenal is echter nooit favoriet geweest. Ik en de meeste Arsenal liefhebbers met mij zijn dik tevreden met de 4de plaats. Opnieuw CL voetbal. Komend jaar wordt het jaar van Arsenal, mark my words. Een mix cvan aanstromend talent, ervaring en absolute toppers is wat er volgend seizoen staat bij Arsenal.

20 april 2014 om 15:57

Na die goal tegen Norwich van Wilshere in het begin waren het ook gewoon veel Arsenal fans die Arsenal als favoriet zagen hoor. Die laatste twee zinnen lees je elk seizoen wel over Arsenal. De concurrentie zit ook niet stil, dat vergeet men snel.

Ik verwacht dat United volgend jaar wel weer mee kan doen om de CL. Ook City, Chelsea en Liverpool willen top 4 eindigen natuurlijk. Ik denk dat het tussen United en Arsenal zal gaan op plaats 4. Titel is zeer onwaarschijnlijk. CL kwartfinale eruit en dan misschien wel weer ver komen in FA cup.

25 april 2014 om 18:31

Over volgend seizoen kun je nog niet veel zeggen. Voor Arsenal is deze transferperiode ook zeer belangrijk. Of je gaat terug naar de top, of je wordt een vaste subtopper. Faalt Wenger deze transferperiode, dan wordt je volgend seizoen geen 4e meer en dan mag je dus de Europa League in. Gevolg hiervan is dat er minder topspelers willen spelen en de topspelers die er zijn willen vertrekken. Er moet gewoon goed en gericht aangekocht worden en dan kunnen ze zeker meedoen. Mja, hoop dat Wenger dit ook doet..

Je geeft niet echt veel info en het is ook eigenlijk niet wat een CE brengt, ook had hij wel iets langer mogen zijn. Qua spelling en keuze van je woorden zit je helemaal goed volgens mij, complimenten daarvoor. Je onderwerp is eigenlijk iets wat iedereen allang wist en niet zo heel boeiend was. Probeer de volgende keer iets meer achtergrond en diepgang in je CE te stoppen, dan maakt het al veel beter.

Geen beoordeling.

Prima, maar heeeel kort.

Dit is geen CE, je stelt eigenlijk alleen vragen en beantwoord dit niet. Qua taal is het volgens mij wel goed, qua lengte niet helemaal.

Lex Müller teveel nagedaan. Gewoon een opsomming van de feiten enzo. Durf er geen beoordeling aan te geven.

Ik sluit me eigenlijk bij de rest hierboven mij aan dat dit niet echt een CE is. Meer een opsomming van meningen en van feiten, en zo hoort een CE niet.

Het onderwerp dat je hebt gekozen is een mooie, maar je had er wel wat dieper op in mogen gaan, want dat is niet zo heel moeilijk bij dit onderwerp. Het verschil tussen voorgaande jaren en dit jaar is overduidelijk. Onze seizoensstart was ijzersterk, met Ramsey als hoofdrol speler. Maar sinds we tegen Everton 1-1 in het Emirates speelde ging het berg afwaarts. We hadden een slechte reeks en dan na de winterstop ging het ook niet zoals we hoopte, terwijl we juist dan op ons best zijn.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
13.Arsenal6-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder50
B. SakaAanvaller50
A. LokongaMiddenvelder40
P. AubameyangAanvaller41
N. PépéAanvaller40
A. Maitland-NilesMiddenvelder30
G. XhakaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren