‘Ajax en PSV strijden met Engelse grootmachten om ‘nieuwe Dzeko’’

Vrijdag, 18 april 2014 om

Het grootste talent van Bosnië en Herzegovina, de zeventienjarige Amer Gojak, speelt met ingang van komend seizoen wellicht voor Ajax of PSV. Volgens Het Nieuwsblad zijn er veel kapers op de kust voor de aanvallende middenvelder van Zeljeznicar Sarajevo. Ook Manchester United, Manchester City en Chelsea hebben de naam van de tiener al enige tijd genoteerd.

In voetbalminnend Bosnië en Herzegovina heeft men hoge verwachtingen van Gojak, die als ‘de nieuwe Edin Dzeko’ door het leven gaat. De twee hebben alvast één iets met elkaar gemeen: Gojak werd net als zijn befaamde landgenoot opgeleid bij Zeljeznicar Sarajevo, waar hij de doelpuntenrecords van de nu aanvaller van Manchester City uit de annalen verdrijft.

AA Gent en Stoke City, dat Gojak een contractvoorstel deed van twee seizoenen, hopen eveneens op de komst van het toptalent. Met Ervin Zukanovic, Bosnisch international, en Armin Cerimagic, gewezen Bosnisch jeugdinternational, heeft de Belgische club in elk geval een goede naam in de Balkan. Daarbij verblijft bestuurder Michel Louwagie momenteel in Sarajevo om op Gojak in te praten.


Poll

Speelt Amer Gojak komend seizoen in Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door lulic71)

De nieuwe dzeko die op cam speelt? Altijd dat gedoe met de nieuwe ...

18 april 2014 om 08:23

Lees de tekst eens helemaal door. On; nooit van dit talent gehoord maar ik ben er niet echt in thuis qua buitenlands talent, iemand die meer van deze knaap weet?

18 april 2014 om 08:36

@ JK-AJax

Denk dat er heel weinig mensen van deze speler weten. De vooruitzichten zien er in ieder geval goed uit. Als hij de records van Dzeko uit de boeken schiet wat ik een internationale topspits vind. Dan moet je toch wel wat kunnen.

Een paar statistieken van deze jongen
Bosnie under 17, 18 wedstrijden 8 goals als aanvallende middenvelder
Bosnie under 18, 2 wedstrijden 1 goal als aanvallender middenvelder
Is 17 jaar oud, /- 1,85 meter lang en speelt voornamelijk als aanvallende middenvelder. Heeft een contract tot 2016. Ondertussen 3x in het hoogste team gespeeld en daarin 1 keer gescoord. In het 2e elftal in 3 wedstrijden 3 goals.

Al met al zou ik zeggen: Vrij indrukwekkend.
Maakt schijnbaar niet uit in welk team hij speelt, hij scoort overal. Debuteert op 17 jarige leeftijd op het hoogste niveau.

18 april 2014 om 08:53

@JK-Ajax

Ik snap Royalarsenal wel. Als er ergens een toptalent is wordt die vergeleken met een huidige of ex voetballer die erg goed is / was. Hoe vaak je wel niet de term nieuwe Messi hoort. Dat begint bijna een begrip te worden. En leuk dat hij die doelpunten maakt, maar een topspeler is wat anders dan een toptalent. Daarbij komen mentaliteit en druk van een club en haar supporters bij kijken.

Kijk bijvoorbeeld naar Achahbar. Kennen jullie hem nog? Ooit was hij de parel van de jeugdopleiding bij Feyenoord. Er werd hem een gouden toekomst beloofd. Scoorde ook veel in de jeugd in de spits. Ja een spits heeft Feyenoord behoefte aan. Sinds hij op het hoogste niveau is gaan voetballen heeft hij sporadisch een goede wedstrijd beleefd.

Op mentaliteitsgebied redde hij het helaas niet en dat is wat een topspeler echt bepaalt. Talent heb je zeker als je wordt gescout voor een topclub, maar als de mentaliteit ontbreekt zul je nooit beter worden en de absolute top halen.

Ik vrees er ook voor dat Fischer eenzelfde route gaat bewandelen hetzij in mindere maten. Achahbar speelt inmiddels op huurbasis bij een 2. Bundesliga club en ook daar komt hij nauwelijks aan spelen toe. Maar ik vind Fischer er ook niet vanaf spatten en dat terwijl hij geloof ik al 2 jaar bij de hoofdmacht van Ajax speelt.

18 april 2014 om 08:56

Zo dat zijn nog eens cijfers, goed voor de concurrentie op het middenveld. Van mij mag die komen.

18 april 2014 om 09:09

En toch blijf ik het belachelijk vinden dat iemand die drie keer voor de hoofdmacht heeft gespeeld, opgepikt wordt door buitenlandse clubs.

18 april 2014 om 09:18

@ Phyton

Dat je Fisscher vergelijkt met Achabar vind ik een beetje een raar verhaal, en zeker op het gebied van mentaliteit. Het grootste probleem van Viktor Fisscher is dat hij juist te over ijverig is. Wanneer hij 3 wedstrijden niet scoort word hij boos op zichzelf en daardoor presteert hij minder. Het belangrijkste dat Fisscher moet hebben is vertrouwen in zichzelf. Hij stroomt over van het karakter en de mentaliteit. WIl koste wat kost winnen en presteren. En juist dat is het grootste manco dat hij heeft. Hij eist teveel van zichzelf, waardoor hij teveel probeert en daardoor fouten gaat maken.

Dit jaar lag de de druk bij Fisscher gewoon te hoog en was het elftal om hem heen veel te instabiel. Er was geen rechtsbuiten, de spitsen waren stuk voor stuk geblesseerd of lieten het afweten. En ga zo maar verder, daarnaast heeft hij vrijwel geen 2 wedstrijden op rij met dezelfde mensen om hem heen kunnen spelen waardoor er ook 0,0 automatismen zijn. Even op een rijtje:

Linksback positie: Blind, Boilesen, Duarte en Riedewald
Spits positie: De Jong, Sigthorson, Danny Hoesen en Bojan
Aanvallende middenvelder links: de Jong, Serero, Klaassen, Duarte, Schone

Over het gehele seizoen zijn de 3 posities waarmee hij het meeste moest combineren vrijwel elke wedstrijd veranderd. Dus hij moest continu elke wedstrijd zijn speelwijze aanpassen. Desondanks was hij in de eerste seizoenshelft gewoon altijd één van de gevaarlijkste spelers van ajax. Heeft een laag gemiddelde maar hij passeerde reglematig tegenstanders, was vrijwel altijd aanspeelbaar en had vrij veel schoten op doel.

2012/2013, 33 wedstrijden en scoorde 12 goals en gaf 6 assists. Dat als 17 jarig ventje in je debuut jaar. Dan is toch wel knap te noemen.
2013/2014: 35 wedstrijden, scoorde 7 goals en gaf 5 assists. Iets minder als vorig jaar maar nog steeds niet beroerd voor een 18 jarig ventje.

18 april 2014 om 11:21

En toch is het mentaliteit in dat geval. Als je 3 wedstrijden niet scoort en je word dan boos / ongeduldig heb je ook niet de juiste mentaliteit. De juiste mentaliteit heb je pas als je de balans in extremen weet te vinden en jezelf het overzicht.

18 april 2014 om 13:37

@ Phyton

Dat is inderdaad mentaliteit, maar hij heeft in ieder geval de winnaars mentaliteit. De balans vinden en relativeren is makkelijker te leren dan een winnaarsmentaliteit aanleren.

Iemand die van nature "lui" is zal heel moeilijk leren om 110% te geven.
Maar iemand die altijd 110% geeft, is makkelijker te leren om 95% te geven.

Sja... Als de grote jongens uit Engeland ook interesse tonen wordt t wel een lastig verhaal. En toch denk ik dat Nederland een uitstekende springplank zal zijn voor dat soort jongens. Wie weet dus...

18 april 2014 om 12:12

Psv en ajax hebben 1 groot voordeel. Dat is dat ze nu ook actief zijn in de jupiler league. Ik denk dat jongere spelers dat best interessant vinden.

18 april 2014 om 14:19

Hangt er een beetje van af. Of zo'n jongen geleidelijk naar de top wil, of dat zo'n jongen snel veel geld boven een carrière prefereert. Dat laatste noem ik een Bouy-syndroom.

Kom lekker naar Eindhoven, heb je doordeweeks rust.
Zonder gekheid, dat PSV hier bij genoemd wordt is natuurlijk belachelijk. Wij halen geen eens Europees voetbal en als we dat zouden halen laten we het lopen. Werkt niet echt als een magneet op spelers schat ik zo. Daardoor zal het ook moeilijk worden om überhaupt spelers aan te trekken.
Deze speler zal wel naar Engeland gaan voor een schip geld en banken.

18 april 2014 om 08:33

@enwadannog

Het ligt er naar mijn idee aan over hoe snel de Nederlandse clubs toe slaan.
De clubs die daadwerkelijk serieuze intresse hebben zijn AA gent en Stoke City. Beide teams waarvan PSV en Ajax zouden moeten kunnen winnen in een onderhandelings periode. Beide clubs zijn zeker niet minder. En ajax heeft natuurlijk nog Champions league als voordeel.

Voorlopig zijn City, Chelsea en United volgens roddelbladen geinteresseerd. Die worden aan 100 spelers per week gelinkt dus hoe serieus is dat.

18 april 2014 om 08:50

Wat een onzin bericht van jou. Dus omdat psv het de laatste tijd niet goed doet in Europa mogen ze geen spelers meer scouten en interesse tonen. Daarnaast hebben er al meer spelers uit Oost Europa bij psv gespeeld, dus wie weet. Misschien heeft hij wel veel sympathie voor Psv. Je kan toch nooit met zekerheid zeggen dat je geen kans maakt als je het niet probeert.

18 april 2014 om 09:20

@nvandeven

Volgens mij snap je de reactie van Enwadannog niet.
Hij zegt dat PSV geen Champions league speelt komend jaar, en misschien ook wel geen Europa league. En dat zijn de competities waar in jonge talenten zichzelf willen bewijzen. Een club als PSV zonder europees voetbal met alleen eredivisie wedstrijden is voor een 17 jarig buitenlands talent gewoon niet aantrekken. Tenzij er een flink salaris word neergelegd.

Bij Stoke city speel je ook geen europees. Maar speel je wel 12x per jaar tegen team als: Arsenal, Chelsea, City, United, Liverpool, Spurs.
Bij PSV zonder europees speel je tegen Ajax, Feyenoord. Maar meerdere echte topclubs heb je niet.

18 april 2014 om 10:01

Tuurlijk wel. Hij zegt dat het belachelijk is dat Psv hierbij genoemd wordt. Dat is toch gewoon onzin. Wie zegt dat psv niet aantrekkelijk is voor die jongen. Psv speelt doorgaans altijd in Europa en doet bijna altijd mee voor het kampioenschap. Die jongen is 17 en zal bij geen een van die clubs in de CL spelen, alleen Ajax maybe. Ik vind het knap dat jullie weten hoe die jongen denkt. Misschien is hij wel verstandig en wil hij geleidelijk naar de top. Dan is een psv of ajax een prima opstap. Als ik jullie moet geloven moet je het niet eens proberen. Ik mag hopen dat jullie in het echte leven niet meteen opgeven als je denkt dat je geen kans maakt.

18 april 2014 om 10:06

De-lano snapt wat ik bedoel Nvandeven, ik vind het zelfs goed dat PSV hiervoor zou gaan maar blijf wel realistisch. En als je toch een woord met "th" erin wil gebruiken: je zal wel sympathie bedoelen.

Ik denk dat hij wel een voorkeur voor Ajax heeft. Dat is toch de club waar de talenten doorbreken. De Engelse clubs zijn nu nog te hoog gegrepen denk ik en Psv zir nog in een proces waarin het leert om talenten goed op te leiden.

18 april 2014 om 08:32

Ik denk dat zn voorkeur naar City gaat. Veel geld verdienen en uitgeleend worden. Nederlandse clubs zijn nagenoeg kansloos voor dit soort spelers. Tegenwoordig zijn de verschillen in salaris zo enorm.

Džeko was in zijn beginjaren ook een CAM, dus die vergelijking klopt zeker

Tussen Ajax en PSV zal hij toch wel voor Ajax kiezen. Neem aan dat hij wel Europees wil spelen.

18 april 2014 om 12:12

Hij is 17 en heeft bij zijn huidige club maar 3 wedstrijden in het eerste gespeeld, ik neem dus aan dat hij sowieso in het 2e team gaat spelen. Europees voetbal zal komend seizoen dus weinig uitmaken denk ik.

Word er langzaam aan kotsmisselijk van van dat ophemelen van talentjes tot grootheden ! Hoeveel Messi's, Ronaldo's, Van Basten's lopen er rond? Er zijn van alle toppers er overal maar 1 van! Voetballers die onterecht denken geweldig te zijn hebben we de competitie vol van!

18 april 2014 om 10:09

Ik miste inderdaad ook de term supertalent of megatalent

Wat moet je in de UK, altijd gedoe met werkvergunning (ok uitzonderingen daargelaten) en bij die clubs breekt er 1 op de 100 door. Dus verhuurd aan alles en iedereen. Maar ja, geld is niet het probleem. Is gewoon keuze, kies je voor geld of plan je je carrière stap voor stap.

Meerendeel van de zogenaamde toptalenten redden het nooit in Engeland. Als hij slim is dan kiest hij voor Ajax, PSV of Gent. Maar ach dat is zijn pakkie aan.

Het is zeker een talent. Dat laat die laatse weken zien. Verder in dit bericht klopt niet dat hij voor Zeljeznicar speelt. Hij speelt voor olimpic sarajevo sinds wintersport( hij is wel opgeleid bij zeljeznicar) ik denk niet dat zowel ajax en psv bereid zijn om ongeveer 400.000 te betalen voor 17jarige want rond die bedrag willen celtic,stoke,dortmund en frankfurt

18 april 2014 om 10:41

Ajax heeft voor zowel Fischer als Eriksen rondom een miljoen betaald toen ze 16 waren. Dus 4 ton klinkt niet onoverkomelijk mits de scouts overtuigd zijn. Hoe PSV zit in vergelijkbare situaties weet ik niet zo goed.

Het enige dat wij als PSV wel kunnen bieden is getraind worden door grote namen, zoals van Nistelrooij, die nu Jong PSV gaat trainen en Mark van Bommel die assistent wordt bij PSV-1. Dat zijn denk ik de enige redenen voor die jongen om naar PSV te komen. Kans op Europees voetbal wordt alleen maar kleiner en volgend jaar is nog maar afwachten met wat voor selectie we komen.

Gojak is een aanvallende middenvelder die durft aan te vallen, niet bang is om bal wat langer bij zich te houden, heeft een goed overzicht en scoren gaat hem gemakkelijk af. Paar jaar terug zou ik zeggen laat hem naar Nederland komen maar nu zie ik hem toch liever naar Engeland gaan voor zijn verdere ontwikkeling

18 april 2014 om 14:22

Want hij kan Nederland kwalitatief overslaan? Weleens de wedstrijden van Ajax tegen Engelse kampioenen de afgelopen jaren in Europa bekeken? Tactisch/technisch leert hij hier véél meer. Zie je alleen al aan Eriksen, die is direct één van de besten van de PL bij een club net onder de top.

Direct naar zo'n grote club moet hij zelf weten..ik noem het het Bouy-syndroom van zulke jonkies. Ze pakken misschien 2 jaar veel geld om vervolgens met hangende pootjes bij een subtopper in eigen land terug te komen.

deze jongen is zeker grote talent hij heeft u17 belgie kapot gemaakt, ik denk dat hij naar gent gaat omdat ze vrienden daar ook spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

91 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren