Kleinzoon Cruijff naar Verenigde Staten: ‘Hij past hier perfect’

Donderdag, 17 april 2014 om

Johan Cruijff behoeft geen nadere uitleg en ook zijn zoon Jordi is bij de meeste voetbalfans wel bekend. Kleinzoon Jessua, voluit Jessua Andrea Angoy Cruijff geheten, is een naam die mogelijk meer vraagtekens oproept. De 21-jarige linksback probeerde de voorbije jaren aan de weg te timmeren bij Barcelona, (de reserves van) Wigan Athletic en het Zwitserse Lausanne FC, maar zonder veel succes. Nu gaat hij zijn geluk beproeven in de Verenigde Staten, bij Dayton Dutch Lions.

Dayton Dutch Lions maakt deel uit van de Dutch Lions Capital Group BV. Het speelt in de derde divisie in de Verenigde Staten; er zijn nog twee andere teams die in de vierde klasse actief zijn. Houston Dutch Lions speelt daar al in en Cincinnati Dutch Lions is er net nieuw bijgekomen. Jessua, de derde van de generatie Cruijff, zal zich bij de oudste club van de drie met Nederlandse banden vestigen.

Hij heeft een driejarig contract gekregen en mag zich gaan laten zien in Amerika. “Hij is zeer getalenteerd en past hier perfect in onze speelstijl”, zegt hoofdtrainer Sid Van Druenen op de clubwebsite. “Hij is een linksbenige speler die in de Barcelona-opleiding heeft gezeten en twee jaar bij Wigan Athletic zat. Hij brengt ervaring mee die sommige jongens hier niet hebben, hij is een geweldige toevoeging voor de selectie.”

“Ondanks dat hij pas 21 jaar is, heeft hij al bij een paar van Europa’s grootste clubs gespeeld”, vervolgt Van Druenen zijn lofzang. Jessua zelf, wiens moeder Chantal een dochter van Cruijff is, zegt dat hij benieuwd is naar het niveau van de Amerikanen. “Mijn doel is een basisplaats te verwerven in de basiself en mijn best te doen. Ik wil zo hoog mogelijk komen.” Zijn nieuwe club heeft net drie wedstrijden gespeeld in het nieuwe seizoen in de USL Pro, het derde niveau in de Verenigde Staten.

Het staat zevende van in totaal veertien teams na een zege, gelijkspel en nederlaag. Bij Dayton Dutch Lions staan ook doelman Wieger de Wit (ex-Drachtster Boys en -FC Groningen) en middenvelder Glenn Visser (ex-FC Dordrecht) onder contract. In het verleden voetbalden ook Bas Ent, Julius Wille, Dick van Eijmeren, Marvin van der Pluijm, Jesper Leerdam, Luciën Seymour, Sjaak Polak, Gerrit Bartels, Remco Klaasse en Tjeerd Westdijk bij de Amerikanen.11 reacties (laatste reactie door gibbsy)

Sorry VZ, maar de Dutch Lions spelen niet in de 3e divisie. Het is soortgelijk aan onze 1e divisie dus het is de 2e competitie daar en niet de 3e..

17 april 2014 om 12:28

De 2e divisie in Amerika is de Nasl, waar onder andere de New York Cosmos actief zijn. Dayton Dutch Lions is dus wel degelijk actief op het derde niveau.

17 april 2014 om 13:26

Oh ja de Nasl.. een competitie van 3 maanden waar vorig seizoen 7 teams aan deelnemen en clubs zelf mogen beslissen of ze een jaartje overslaan of niet (puerto Rico Islanders).

Hoe kan ik die nou vergeten

17 april 2014 om 12:32

VZ heeft gelijk, USL PRO is de 3e Nasl 2e en MLS 1e divisie.

Dayton is een mooie club voor nederlandse amateurs die graag een contract willen verdienen in de VS. Mooi avontuur voor deze jongen , al heeft hij niet de minste clubs achter zijn naam staan dankzij zijn achternaam.

Deze jongen leeft gewoon op naam, kei mooi voor hem maar lullig voor miljoen anderen. Zet een normaal persoon in de barca opleiding en die komt er zo uit.

17 april 2014 om 12:28

Eens.... Maar toch wel lekker als je Cruijff heet

En die keeper heet Wichert de Wit ipv Wieger de Wit

zelfs good old sjaakie speelde voor de club. dan zou ik ook wel daar willen spelen in de voetstappen treden van deze legendarische bijter

Jessua heeft ook nog samen gespeeld met Gino van Kessel bij AS Trencin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren