‘Ontslagen Hyypiä maakt door clausule nog kans op verlenging’

Maandag, 7 april 2014 om

Bayer Leverkusen heeft trainer Sami Hyypiä ontslagen, omdat de ploeg in de laatste twaalf officiële wedstrijden onder zijn leiding slechts een keer wist te winnen. Er staat mogelijk nog wel iets bijzonders te gebeuren. Als opvolger en interim-trainer Sascha Lewandowski zich weet te plaatsen voor de Champions League, krijgt Hyypiä via een clausule in zijn vorige contract een nieuwe verbintenis tot medio 2015. Dat meldt Kicker.

/

Bij het tekenen van de vorige verbintenis van Hyypiä was namelijk afgesproken dat de coach automatisch contractverlenging zou krijgen tot medio 2015, als Bayer Leverkusen zich zou plaatsen voor de Champions League. Hoewel de ploeg de laatste weken uiterst belabberd presteert, staat men nog altijd op de gedeelde vierde plek in de Bundesliga en dus is plaatsing voor de voorronde van de Champions League geen gekke gedachte.

De clubleiding zal vermoedelijk niet van plan zijn om Hyypiä opnieuw aan te nemen en dus moet men een flinke afkoopsom betalen aan de veertigjarige Fin. Als Bayer zich niet plaatst voor de Champions League, is die afkoopsom anderhalf miljoen euro. Thomas Schaaf, Armin Veh en Markus Weinzierl zijn de belangrijkste kandidaten om komend seizoen aan het roer van die Werkself te staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door el pirata)

Hyppia denkt nu zeker van: 'Oja! Wat heerlijk!!' Lucky basterd

Haha, nou ja, ik denk dat de penningmeester met liefde en een hele brede glimlach tekent voor Champions League én afkoopsom in plaats van Europa League en geen afkoopsom.

Hoeveel krijgt hij dan als ze zich wel plaatsen? slechtste scenario krijgt hij nog 1.5 mil mee, win/win dus.

Hyypia moet gewoon daarna weer de kans krijgen. Hij is een geweldige trainer. De eerste seizoenshelft was onze beste seizoenshelft ooit in de Bundesliga, dat het daarna bagger ging had een aantal redenen.

Belangrijke spelers werden geblesseerd (sam, Toprak, Reinartz, Kruse etc)
We hebben geen breedte
Kießling moet bijv alles spelen omdat we geen goeie tweede spits hebben
Veel wedstrijden doordeweeks gespeeld zoals CL en beker
Pech

Dat heeft de ploeg veel pijn gedaan waardoor veel punten zijn misgelopen. Ook hebben we een aantal keren pech gehad. Afgelopen vrijdag tegen HSV verdienden we ook gewoon de drie punten.

7 april 2014 om 16:48

Misschien wat voor een Nederlandse club, hij heeft toch een aantal jaar voor Willem II gespeeld.

7 april 2014 om 16:53

Ik zal hem bij elke Nederlandse club aanraden. Misschien is die wel wat voor Vitesse als Bosz vertrekt?!

7 april 2014 om 16:49

Jullie hebben toch ook nog derdiyok? En kruse zit die niet bij gladbach? Ontslag slaat idd nergens op, net zo raar als bij norwich gisteren.

7 april 2014 om 16:53

Max Kruse zit bij BMG ja. Robbie Kruse zit bij Bayer, dat is een vleugelspeler. Was de back-up achter Son en Sam. Nu moet er bij ons een vleugelspeler van 17 regelmatig in de basis staan of Can/hegeler vanaf de zijkanten. Vooral die laatst twee genoemde kan echt niet. Derdiyok is onze tweede spits ja. Maar die speelt bijna elke wedstrijd (invalbeurten) en komt niet verder dan 1 doelpunt. Hele matige spits is dat. Heeft zijn grote verwachtingen nooit waar weten te maken.

7 april 2014 om 20:14

oke dat wist ik niet.
Ja die Derdiyok had ik ook hogere verwachtingen van.
Sterke en redelijke technisch snelle spits. Maar na die geweldige omhaal eigenlijk weining waargemaakt idd. Raar dat ze die dan toch gehuurd hebben van Hoffenheim na hem verkocht te hebben..

Huh? Indien hij ontslagen is, is er toch sprake van opzegging van het (arbeids)contract. Oftewel het contract wordt beëindigd. Hoe kan dan in hemelsnaam een clausule uit een contract dat beëindigd is nog werkzaam zijn?

7 april 2014 om 16:39

Klopt inderdaad, ik denk dat de media het te vroeg heeft geplaatst.

7 april 2014 om 16:46

Meestal is het zo dat een trainer eerst op non-actief gaat, tot het moment dat een regeling is overeen gekomen tot het ontbinden van het contract. Als dat nu ook het geval is en ze ontbinden zijn contract op het moment dat Cl voetbal wel zeker is, dan kunnen ze dat extra jaar salaris waarschijnlijk ook uit betalen. Doen ze het ervoor dan zullen ze waarschijnlijk een regeling rond die clausule treffen.

7 april 2014 om 21:14

Bedankt voor de toelichting, verklaart een hoop!

Maar dat contract is toch beeindigd op het moment dat hij ontslagen werd? En dus is deze clausule niet langer geldig? Of mis ik nu iets?

7 april 2014 om 16:45

Uit zijn contractregel, dat plaatsing voor champions league automatische contractverlenging zou betekenen kun je opmaken dat wanneer hij dat bewerkstelligt hij zijn werk goed uitvoert. De reden waarom ze hem ontslaan is het niet goed presteren (niet goed uitvoeren) van zijn team (baan). Wanneer ze zich plaatsen voor champions league heeft hij het doel dat hem gesteld is behaald. Hierdoor kan er vanuit gegaan worden dat Mnr Hyypia zijn werk goed gedaan heeft en dan heeft hij recht op de nieuwe verbintenis. Dat betekent dat de reden tot ontslag niet rechtsgeldig is (mits Hyypia hiermee instemt). Je kunt niet zomaar iemand ontslaan daarvoor moet je duidelijk aandraagbare redenen voor hebben.

7 april 2014 om 16:45

Coaches worden vaak op "non-actief" gesteld, voordat het daadwerkelijke contract wordt ontbonden. In deze staat loopt het contract nog wel door, zonder dat er handelingen van de trainer worden verlangd. Heeft onder andere te maken met ontslagrecht en dergelijke.
In deze staat loopt het contract dus nog, en daarom is er ook nog geen afkoopsom (die zorgt voor de definitieve ontbinding) uitgekeerd. De clausule is dan ook nog steeds van kracht.

7 april 2014 om 16:47

in elk contract staan clausules , ook bij ontslag maar ook bij succes of behaalde resultaten , die moeten gerespecteerd worden of er komen rechtsgedingen van , leverkusen zou toch moeilijk kunnen beweren dat de inbreng van de trainer gering was , gezien het aantal punten dat hij gehaald heeft met het team , dat zullen er altijd meer zijn als zijn vervanger .

Als ze je ontslaan (en dus je contract ontbinden) kan de clausule moeilijk nog geldig zijn lijkt me zo...

7 april 2014 om 17:28

Maar zo gemakkelijk komt een werkgever er natuurlijk niet vanaf. Kort gezegd komt het er zo ongeveer op neer dat bij de plaatsing voor de CL de afkoopsom voor Hyppiä hoger wordt.

Wist helemaal niet eens dat die daar ontslagen was. Volgens mij heeft die daar toch prima werk geleverd met name de 1e seizoenshelft? De 2e seizoenshelft te kampen gehad met verschillende blessure's van spelers. In mijn opinie was het een beetje onnodig dat ze hem gingen ontslaan.
Hij krijgt trouwens dan wel een leuk zakcentje mee mocht Bayer zich plaatsen voor de CL.

Tja, leverkusen speelt zoals ze vaak een goede heenronde maar zakt na de winterstop als een kaartenhuis in elkaar. Ze lijken er nooit te staan als de prijzen verdeeld worden. Niet voor niets praten ze in Duitsland over vizekusen of neverkusen.

7 april 2014 om 17:45

Klopt paar jaar terug stonden we ook eerste voor de winterstop, toen Van Gaal met Bayern kampioen word. Een jaar later precies zo, vervolgens werd Borussia Dortmund kampioen. Maar ooit zullen we weer eens een prijs pakken.

7 april 2014 om 20:09

Ik hoop het. Gun het leverkusen namelijk best wel een keertje. Spelen eigenlijk al heel wat jaren leuk en fris voetbal. Dat begon volgens mij toen een beetje met Klaus topmoller en dragoslav stepanovic. Met name Steppi was in die jaren een prachtige coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. DiabyAanvaller91
F. WirtzMiddenvelder80
L. BaileyAanvaller82
K. BellarabiAanvaller80
L. BenderVerdediger80
S. BenderVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayer Leverkusen.

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren