Barcelona sluit hectische week dankzij twee penalty’s af met winst

Zaterdag, 5 april 2014 om 19:49Erik van Dam • Laatste update: 20:54

In een week die bol stond van slechte berichten heeft Barcelona geen fout gemaakt in de ontmoeting met Real Betis. Op eigen veld won de regerend kampioen van Spanje met 3-1 dankzij twee rake strafschoppen van Lionel Messi en een eigen doelpunt van Jordi Figueras. Eerder op de dag won Atlético Madrid al, dus is en blijft de achterstand van Barcelona op de Madrilenen één punt. De focus kan nu op de returnwedstrijd tegen Atlético in de kwartfinale van de Champions League.

/

Gerardo Martino begon vanzelfsprekend met José Manuel Pinto op doel en Oier als tweede keeper op de bank, door de langdurige afwezigheid van Víctor Valdés. Centraal achterin zette hij Marc Bartrá op de plek van Gerard Piqué, maar voor het overige kon de trainer gewoon een beroep doen op de gebruikelijke namen. Voorin begonnen Alexis Sánchez, Messi en Pedro in de basis en de Chileen en Argentijn waren verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt na een kwartier, zij het op verschillende manieren.

Alexis kapte en draaide erop los in de zestien meter, waarna Figueras zijn been tegen het been van de Chileen zette en hem deed vallen. De bal ging op de stip en Messi benutte de buitenkans zonder al teveel moeite: het was alweer zijn twintigste rake strafschop op rij en daarmee evenaarde hij twee grote namen. Bovendien maakte hij het 350ste doelpunt in zijn clubcarrière. Barça voetbalde prima na de voorsprong en had nog eens kunnen scoren: het was er dreigend genoeg voor. Een bal van Adriano werd echter net weggetikt voor Daniel Alves en twee individuele acties van Messi hadden geen treffer tot gevolg.

Ook in de tweede helft wisten los Béticos de thuisclub aanvankelijk niet onder druk te zetten. Xavi raakte na vijf minuten de bovenkant van de lat uit een vrije trap en nadat Figueras ongewild de 2-0 op zijn naam schreef, leek het over en uit. Hij tikte een bal van Adriano, die bedoeld was voor Messi, voorbij Antonio Adán en schoot Betis daarmee in de voet. Binnen een paar minuten vocht Betis zich echter terug, want Rúben Castro profiteerde van een zwakke beurt van de defensie, liep weg bij Andrés Iniesta en schoof diagonaal de aansluitingstreffer binnen langs Pinto.

Barcelona moest nog twintig minuten waakzaam blijven om geen puntverlies te incasseren tegen de nummer laatst van de competitie. Een handvol minuten voor het einde werd het daartoe een handje geholpen door de scheidsrechter, die een ongelukkige handsbal van Antonio Amaya zwaar bestrafte met een penalty. Messi ging voor de tweede keer achter de bal staan: Adán keerde zijn inzet en zat ook aan de rebound, maar kon niet verhinderen dat de aanvaller zijn tweede van de avond maakte.


Poll

Was het Barcelona aan te zien dat het een roerige week heeft gehad?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door neefb)

Van de hekkensluiter winnen door een eigen doelpunt en 2 penalty's. Dat moet echt beter als ze kans willen maken op de prijzen.

5 april 2014 om 19:56

Geen enkel team speelt elke wedstrijd perfect of zelfs goed. Ze hebben hier gewonnen en dat is wat telt. Je moet niet al te vaak kritisch zijn.

5 april 2014 om 20:06

Hahaha die poll ook mrt roeige week. Wat een kilo onzin! Dit zijn profs en horen er gewoon te staan wanneer ze moeten. Tegen Bilbao was er ook een zelfde soort verhaal. Echt! Betis speelde waardig alleen jammer dat ze op zo'n manier verliezen. Ze kunnen met opgeheven hoofd naar huis gaan.

5 april 2014 om 20:13

Barca heeft Betis misschien wat onderschat en gedacht op 70 de winst binnen te kunnen halen, maar Betis speelde prima. Iedereen zat al met zn hoofd bij woensdag

5 april 2014 om 20:13

Kijk jij eens even naar de ranglijst. Slechte wedstrijd maar het gaat om de punten. Ik zie Barcelona geen punten meer verspelen en dus kampioen worden.

Misschien wel de zwakste wedstrijd van het lopende seizoen, als er zo'n wedstrijd tegen een tegenstander met een fatsoenlijke voorhoede op de mat wordt gelegd verlies je zo'n partij gewoon. Sergio Busquets was met afstand de beste speler op het veld, de drie punten zijn binnen en nu maar hopen dat Real Madrid punten laat liggen zonder Ronaldo tegen Sociedad!

5 april 2014 om 20:05

Busquets was zeker de beste, Xavi ook prima. Of het de slechte wedstrijd was weet ik niet. Betis speelde gewoon goed en je zag aan Messi bijv dat hij alleen aan Woensdag dacht

5 april 2014 om 20:49

Barcelona was echt zwak zwak zwak vandaag indd en ben het zeker met je eens dat busquets de man van de match was. En wat kan ik me echt ergeren aan die Sánchez zeg .. Hij blijft maar driblen voor niets en kan echt niet afwerken!

Pff hoop dat barca zn spel verbeterd, anders eet atletico ze op woensdag. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat barca doorgaat. Vamos

Het was weer zo'n wedstrijd waar Messi de kar trekt en de rest van het team er geen zin in leek te hebben. Uiteindelijk komen ze goed weg met twee penalties en een eigen goal. Dit moet beter voor Woensdag.

5 april 2014 om 20:16

Heb je de wedstrijd wel gekeken? Messi was niet best. De beste speler was met afstand Busquets. Qua teamprestatie was dit de slechtste wedstrijd van het seizoen. Tja en Pinto... Ik zwijg liever als we het over hem moeten hebben.

5 april 2014 om 20:20

Tjah dat doelpunt... Er sprongen 3 spelers voor de bal plus Pinto en nog ging hij langs iedereen de goal in. Pinto had ook een aantal goede reddingen. In balbezit is hij wel minder, vrijwel altijd de lange bal... Hoge ballen? Not sure about it

Haha weer penalties? Das 3 league wedstrijden na elkaar! Ma bon, ik heb de match niet gezien dus ik kan niet oordelen. Ik lees alleen dat Betis niet slecht speelde en gelijk kon maken.

5 april 2014 om 19:58

Zolang het terechte strafschoppen zijn begrijp ik niet waarom dit wordt aangedragen, in dit geval was het tot tweemaal toe een terechte strafschop. Daarnaast mocht het ook wel eens, Barcelona was tot dit seizoen de ploeg die de minste strafschoppen mee kreeg in La Liga.

5 april 2014 om 20:01

Niet liegen dat mag niet. Moet je toch geleerd hebben van je ouders.

5 april 2014 om 20:01

Realzidane, Betis speelde uitstekend ja. Ze verdedigden goed en in de 2e helft counterden ze erop los. Ze hadden veel ruimte. Barca ook maar beide ploegen speelden het slecht uit. Penaltys waren beiden terecht. Alexis onderuit getikt en daarna handsbal

5 april 2014 om 20:11

Zeer terechte penalties.

5 april 2014 om 20:11

@ Guaporta

Haha wrong! Barcelona is juist de ploeg die dit seizoen de meeste penalties heeft meegekregen. Alle toch van de top 3 in Spanje. Maar als ze terecht zijn zijn ze terecht.

5 april 2014 om 20:22

Lezen, realzidane22. Barcelona was tot dit seizoen de ploeg die de minste strafschoppen meekreeg in La Liga. Dit seizoen is een ander verhaal.

5 april 2014 om 21:18

Al een jaar of 8 staat Real Madrid aan kop met meest verkregen strafschoppen. Heb je heel weinig over gehoord tot nu toe. Nu het een keertje andersom is, verschijnen ze uit elk gat om hun gal te spuwen. Gefeliciteerd jongens.

5 april 2014 om 20:03

Betis speelde zeker goed en met lef want je zou niet zeggen dat ze laatste staan!

Penalty's waren beide terecht en na zo'n vreemde week was het ook niet raar dat er zo slecht werd gevoetbald!

5 april 2014 om 20:10

Nu heb ik weer geen sport 1 word met de minuut lachwekkender met jou. Wat is dat voor domme opmerking, hoe kan jij dat weten. Wil je me abbonement nummer weten? Daarbij was t gewoon rust hoor 77e minuut bij barca was de 45e +2 bij psv simpel rekensommetje aangezien psv 3 kwartier later begon. Dus je opmerking ga iets leren over voetbal kan weer de prullebak in. Leer jij maar rekenen.

5 april 2014 om 20:15

Sorry wat ben je een aanfluiting voor deze site zeg!

En rekenen kan ik want de wedstrijd stond hier gewoon op de 2e tv op!

Haha iemand heeft wel zijn lesje geleerd hier op VZ. Voortaan maar wachten met het schrijven van een artikel totdat de wedstrijd afgelopen is. Hopelijk winnen Atletico en Barcelona alles tot het laatste speelronde en krijgen we een wedstrijd waar beide teams gaan vechten voor de kampioenschap.

busquets man of the match, een belangrijke overwinning is dit voor barca, over een paar dagen wacht de belangrijke champions leaque wedstrijd tegen athletico.

Dramatische wedstrijd.

We speelden verdomme tegen de hekkensluiter en we bakten er geen klote van. Van kansen afmaken tot uitverdedigen, alles mislukte vandaag. Betis was sterker dan gedacht en speelde hun spel erg goed uit. Barça had moeite met het getik van de Andaloesiërs die naar mijn mening meer verdienden. Schandalige vertoning en tegen Atletico Madrid moet het echt beter. Ik had die eerste pingel niet gegeven trouwens, Sanchez kreeg een tik tegen zijn scheen en ging neer alsof beide benen onderuit waren geschoffeld. De tweede was er uiteraard wel een.

Maar anyway, het enige wat telde waren de 3 punten en die zijn gelukkig binnen. Atletico onder druk gehouden en nu maar eens kijken hoe die Madrilenen het gaan doen in San Sebastian zonder Cristiano.

Man of the Match: Leo Messi

Visca el Barça

5 april 2014 om 19:59

Broer, zo.slecht vond ik het niet met de belangrijke wedstrijd van woensdag in het achterhoofd. Het was wel verre van goed maar de 3 punten zijn het belangrijkste en die zijn binnen. Ik vond Betis zeer goed spelen je zou niet zeggen dat ze laatste staan.

5 april 2014 om 19:59

Man of the match: Sergio busquets

5 april 2014 om 20:02

messi motm? ben je gek? heb je de wedstrijd gezien? hij miste kans na kans man.
had een paar goede paasjes en 1 goed loopactie in de 16.
maar messi was zeker niet motm hij heeft zeker 2-3 goals gemist.
verder waren z'n penals ook super slecht genomen.

5 april 2014 om 20:10

Ik ben gek en ik heb de wedstrijd niet gezien.

5 april 2014 om 20:15

Messi was redelijk.... Busquets of Xavi vond ik de beste vandaag

5 april 2014 om 20:18

Messi heeft 2 doelpunten gemaakt zie ik, dat is toch gewoon goed? Hij heeft Betis helemaal gek gemaakt en weggespeeld man.

5 april 2014 om 20:22

Ja 1 penalty en 1 rebound van een penalty. Verder miste hij wat kansen en was hij ongelukkig in de eindfase.

5 april 2014 om 20:25

Messi was misschien maar 50 van de echte Messi... Zijn gedachten zijn bij woensdagavond 20.45

5 april 2014 om 22:17

Inieaste speelde erg matig, zijn pass accurary was erg laag. De goal van Castro zou niet tellen als Adriano niet zou uitglijden.

Motm messi, daar ben ik het eens. Hoop dat we met overwinning naar Vicente Calderon met een blije gevoel en Atletico gaan vermorselen.

Visca el barca

Degelijke overwinning. Eerste helft speelden we goed, tweede helft lieten we Betis veel te veel terug komen. Busquets en Xavi waren uitstekend. Barta heb ik het volledige vertrouwen in. Hij kan nu veel ervaring opdoen. Alexis was ongelukkig vandaag. Pedro 1e helft dreigend maar 2e ontzichtbaar. Messi was redelijk... Pinto paar goede saves, echter kiest hij vrijwel altijd voor de lange bal. Neymar viel goed in, veel dreiging en snelheid. Conclusie degelijke overwinning, 3 zeer belangrijke punten. Woensdag de dag van de waarheid. Visca el Barca!

Ik weet niet wat jullie hebben gezien, maar ik vond barca redelijk goed spelen

Zwakke wedstrijd van Barca!

Pedro mag zich wel herpakken, want hij was weer belachelijk zwak. Martino weer met late wissels, waarom doet hij dat?! Wat heb je er aan als je wissels pas gebruikt rond 80min, dan kun je evengoed niet wisselen. Ik ben niet tevreden met Tata, graag een nieuwe trainer. Hopelijk komt Luis Enrique volgende seizoen.

5 april 2014 om 20:01

Nou ik vind Tata het juist goed doen en dit is zowiezo zijn eerste seizoen bij barca, gun hem nog een seizoen dan pas oordelen.

5 april 2014 om 20:04

Het gaat om een grote club, dus je moet al direct je kwaliteiten laten zien als trainer. Als je in een wedstrijd waar het moeilijk gaat pas in 80ste min gaat wisselen dan ben je verkeerd bezig.

5 april 2014 om 20:04

Tata motiveert totaal niet. Er zit gewoon geen pit in in die vent.

5 april 2014 om 20:07

@ Zwaregast

Klopt, als je het vergelijkt met hoe Pep was. Bij Guardiola ging Barca (bijna) nooit zo spelen.

5 april 2014 om 20:31

Tot nu toe doet Tata het wel gewoon goed. Hij staat 2e in de competitie maar alles in eigen hand om kampioen te worden. We zitten nog in de CL en we spelen de finale van de copa del rey.

We spelen nog niet altijd geweldig maar overall is het allemaal beter dan vorig seizoen. Hij wisselde inderdaad laat, maar laten we even de komende weken afwachten, die zijn super belangrijk

5 april 2014 om 21:41

@ Don Joe

Ik vind het echt irritant dat hij geen aanpassingen tijdens een wedstrijd doet. Pedro speelde heel slecht en werd pas in 80 ste min gewisseld. Wissel rond 80ste min heb je vrij weinig aan.

Hij stelt me telkens teleur, ik heb hem weinig goede dingen zien doen.

Dit was de zwakste wedstrijd van Barca dit siezoen.
Ondanks dat ze in de 1ste helft genoeg kansen hadden om de wedstrijd te beslissen, hebben ze heel zwak spel laten zien.
Zo goed als geen inzet, ze dachten dat alles vanzelf zou gaan, en als je met zo'n instelling op het veld komt, dan is het heel moeilijk om terug goed soel te laten zien.
Maja zal veel te maken hebben met de CL, maar dit vond ik maar heel zwak.

Barca krijgt wel verdacht veel penalties laatste tijd. Anyway hoop dat Real wint om nog kans te maken op de titel.

5 april 2014 om 20:33

Klopt but every single one was a right decision though...

5 april 2014 om 21:39

Right decision in de La Liga, heel veel van die penalty's zouden niet gegeven worden in Premier League of Bundesliga.

5 april 2014 om 21:55

Ik vond die eerste een beetje makkelijk. Maargoed we hebben gewonnen dus er is nog kans.

Messi speelde echt zeer goed hoor, maar de medespelers hadden er niet zo veel zin in als je goed keek. Alexis, Busquets en Messi waren de enigste die vandaag zin hadden om te winnen. Tegen de hekkensluiter mag je toch echt verwachten dat ze overtuigender winnen thuis. Uit hadden ze ook met 4-1 gewonnen, dus dit was gewoon Barca die geen zin had om te spelen. Ze doen wat real vorige seizoen ook vaak deed en dat is je tegenstander onderschatten en niet met de beste been op de veld stappen.

motm Busquets

Dar komt het gezeik alweer over de penalty's! Ze waren terecht en barca had voor die penalty's al met 4-0 voor kunnen staan! Kijken of real punten gaat morsen bij Sociedad!

Zeker al de 10e penatly voor Messi, al sinds hij terug is scoort ie alleen met pingels, gaat lekker zo bij de spanjaarden

Grappig dat er zojuist een artikel verscheen over het 'penaltyrecord' en direct mist Messi een penalty. Geen record dus voor hem, alhoewel ik het onzinnig vind om al bij 20 penalty's te gaan spreken over het record dat op 25 rake penalty's in La Liga staat van Ronald Koeman.
Het valt mij op dat Barcelona de laatste wedstrijden wel erg veel penalty's krijgt. Als ik dit vergelijk met de Premier League, dan worden er in Spanje wel heel erg veel gegeven.

Weer de oude Messi gezien vandaag, lijkt geen last meer te hebben van zijn blessure, die man blijft maar scoren.

5 april 2014 om 20:14

ach.. een team met de betere spelers in de wereld tegen de hekkensluiter in spanje.

Totaaal niet overtuigend en geen enkele reden om het te bejubelen..

5 april 2014 om 20:18

Toch weer gewoon 2 doelpunten, dat is niet slecht toch?

5 april 2014 om 20:34

Ben je serieus of ben je aan het trollen? Messi speelde verre van goed, ondanks zijn 2 goals, waarvan 1 penalty en de ander een rebound van een penalty

Dramatische tweede helft. Ik hoop dat ze bewust met de handrem op speelden voor de belangrijke CL-match deze week. Betis speelde trouwens heel verdienstelijk ...

Ik hoop dat het de komende tijd wat minder is qua penaltys en wat meer qua veldgoals. Anders is dat na elke wedstrijd weer onderwerp van gesprek

5 april 2014 om 20:28

Klopt maar als ze terecht zijn heb ik er ook geen probleem mee en bij penalty's is de tegenstander wel gevaarlijk in de 16 natuurlijk!

5 april 2014 om 20:35

Ja klopt ze waren allemaal terecht die we de laatste tijd hebben gehad gelukkig. Barca is nou eenmaal ook een ploeg die vaak in of rond de 16 van de tegenstander voetbald

Eerste penalty oke, die kan je geven in het hedendaagse voetbal waarin je voor elk licht contact een penalty tegen krijgt. Maar die tweede sloeg echt nergens op. Hij hield de arm keurig langs zijn lichaam, arm ging niet naar de bal toe en er werd op zo'n korte afstand op geschoten. Zwaar onterechte penalty.

6 april 2014 om 00:48

Gevalletje van niet hebben gezien?

Hij hield zijn armen helemaal niet langs zijn lichaam maar ervan af dus gewoon terecht!

6 april 2014 om 01:32

Hij maakt geen onnatuurlijke beweging, arm gaat niet naar de bal toe. Hier kon hij niks aan doen.

6 april 2014 om 09:40

Mijn zoontje voetbalt ook en vanaf de F leren ze daar al armen achter het lichaam voor de goal en lijkt me duidelijk waarom!

Duidelijke pingel niks meer niks minder!

6 april 2014 om 13:03

Armen langs de zij, arm gaat niet naar de bal en er wordt van 1,5 meter hard tegen de arm geschoten. Alles behalve een duidelijke penalty! Iedereen krijgt zo eentje wel eens mee maar jammer dat je niet gewoon toegeeft dat die wel heel makkelijk was. De eerste is ook best makkelijk btw maar hij wordt wel gewoon geraakt.

6 april 2014 om 17:04

Ik hoef het niet toe te geven want het was gewoon een terechte penalty maar zoals gewoonlijk zijn het de Realsupporters het er niet mee eens en de armen waren niet eens tegen het lichaam.

Helaas pindakaas.

Ik heb de wedstrijd niet gezien en kan dus niet zeggen of de strafschoppen terecht of onterecht waren maar het valt me op dat ze er wel héél veel krijgen bij Barca de laatste tijd... Wat is dat nu? 5 in de afgelopen 4 of 5 wedstrijden?

5 april 2014 om 22:19

Het zijn allemaal terecht. Ook als is het veel, het is terecht

Jammer dat Messi scoort uit 2 penalty's (1 gemiste), Zie hem liever scoren uit veld doelpunten anders krijgen we straks weer het commentaar Messi scoort alleen uit penalty's, Maar het meest belangrijke is dat Barcelona 3 punten binnen heeft, en ook goed voor aankomende Woensdag!!! Hoop dat ze Woensdag doorgaan maar het wordt zwaar.

voor de zeker heid was de eerste goal een verdiende penalty de 2de goal was fout van de verdediger en de 3de was een gemiste penalty dat erna erin was geknalt door messi dus mensen stop ermee over messi te praaten hoeveel penaltys hij heeft gescoort en messi vraagt er niet zelf om ronaldo wel als hij een schouwderduw krijgt en geen penalty krijgt dan begint hij te wennen of heel agressif op de grond slaagen en in het einde altijd de zelfde exuus "de schuld van de scheids" ik heb messi nooit horen zeggen dat het de schuld van de :s is of da ze met 12 man spelden DUS Stop MET DE Haat OP Messi ALS HET EEN Penalty IS DAN Neem HIJ DIE Punt!!!

6 april 2014 om 12:42

Dude, you're blind.

Maar dat is aan je naam ook wel af te lezen.
Neem van objectieve mensen aan (die niet voor Ronaldo, Messi, Barca of Real zijn). Dat Messi veel te veel penalty's krijgt en er als een klein kind om staat te zeuren, wat trouwens ook het speltype van Barcelona is, "janken en zeuren".

7 april 2014 om 01:14

gast je bnt gwn jaloers da barca zoveel succes heeft dan jou favoriet ploeg dat gij hun spal " janken en zeuren noemt" als ik uw was stop daar en reageer nooit meer zo acherlijk barca heeft een geweldige speltype tiki taka is de mooiste dat er is en als je da ni zo vindtdan scheelt er iets met jou

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6120
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3749 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 28 23 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Florentino Pérez vertelde me dat hij bereid was 300 miljoen euro te betalen’

Wagner Ribeiro, de zaakwaarnemer van Neymar, heeft een boekje opengedaan over de onderhandelingen rond de transfer van zijn cliënt van Barcelona naar Paris Saint-Germain. De overstap van de aanvaller shockeerde de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren