Verbeek betuigt geen spijt: ‘Ik heb slechts medelijden met hem’

Zaterdag, 5 april 2014 om 19:05Gijs Freriks

Gertjan Verbeek maakte vorige week tijdens de wedstrijd SC Freiburg - FC Nürnberg (3-2) ruzie met Christian Streich, de trainer van de thuisclub. Die zou De Tovenaar van Jubbega hebben beledigd en Verbeek weigerde dan ook om naast Streich te zitten tijdens de persconferentie.

/

“Ik heb mij vorige week over hem verwonderd en ben toen op mijn strepen gaan staan”, blikt de Nederlander terug in gesprek met televisiezender Sky. “Ik heb geen spijt over wat ik over hem gezegd heb, ik heb eerder medelijden met hem.” Streich zou Verbeek tijdens de wedstrijd hebben beledigd, maar ontkende na afloop in alle talen.

Verbeek haalde na het duel met Freiburg overigens ook uit naar scheidsrechter Jochen Drees en daarop stelde de Duitse voetbalbond DFB een onderzoek in naar de uitlatingen van de ex-trainer van onder meer AZ en Feyenoord. Met het Nürnberg van Verbeek gaat het overigens niet best, want zaterdag verloor men met 0-2 van Borussia Mönchengladbach. Der Club staat voorlaatste in de Bundesliga.


Poll

Denk jij dat FC Nürnberg degradeert?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door mafkee)

Verbeek heeft z'n carrière aardig om zeep geholpen. Hij heeft echt helemaal niks te zoeken in het buitenland. Een terugkeer naar AZ zou de beste optie zijn voor Verbeek aankomende zomer aangezien Advocaat toch gaat vertrekken.

5 april 2014 om 19:26

@granaat ik vind dit klets praat wat je nu zegt..... Verbeek is een goede trainer voor Nürnberg ala dat soort clubs in Duitsland. En heeft een mooie carrière.

5 april 2014 om 19:30

Verbeek is een typische trainer dat alleen geschikt is voor Nederland. Hij is een uitstekende trainer imo maar hij moet gewoon lekker Nederlandse clubs blijven trainen.

5 april 2014 om 19:36

En leg ook eens uit waarom want ik vind zelf dat je volledig ongelijk hebt.
Verbeek is juist uiterst geschikt voor een Duitse club vooral voor een club zoals Nurnberg.

Verbeek is een trainer die veel vraagt van zijn spelers, geen zin heeft in ego's en veel op conditie leunt en daar zijn Duitse clubs perfect voor.

5 april 2014 om 19:37

Jammer dat hij niet de nieuwe trainer is van Heerenveen....

5 april 2014 om 21:56

Als hij daadwerkelijk zo goed is voor het Duitse competitie waarom doet hij het zo slecht? Ik zie hem liever bij een club als Fc-Utrecht.

5 april 2014 om 19:42

Wat een onzin kraam jij uit, Verbeek levert prima werk in Nurnberg (het elftal is gewoon waardeloos). Een terugkeer naar AZ hahahaha

5 april 2014 om 21:57

Dat was ook het smoes bij Van Marwijk.. ligt aan de materiaal.. UHU dat hebben we gezien..

Ik denk gewoon dat hun tactiek en visie niet werkt in Duitsland, zijn denk ik eerder mensen die in Spanje meer zullen bereiken.

5 april 2014 om 20:29

Ja hoor ontslagen worden bij AZ maar een terug keer is het beste.....?
En zoals je verderop zegt, waarom is hij geen trainer voor in het buitenland dan? Of gewoon wat roepen zonder motiveren?
Ik denk het voor veel teams een hele goede trainer is, in binnen en buitenland. Maar waar ik hem niet geschikt voor acht is het trainen van een topclub. En dan voornamelijk om dat bij de topclubs veel grote persoonlijkheden rond lopen die niet van alles aan nemen van trainers. En ook de manier van leiding geven zal dan waarschijnlijk een hoop problemen opleveren met die spelers...
Neem als voorbeeld Ibrahimovic ik denk dat zo'n speler meteen in botsing zal komen met Verbeek. Want Ibra heeft een compleet eigen wil en doet waar hij zin in heeft, en dan ben je bij Verbeek aan het verkeerde adres.
Nou is dat wel een extreem voorbeeld natuurlijk maar denk dat wat ik bedoel wel duidelijk is....

Sneu voor Verbeek. Het is natuurlijk duidelijk dat hij niet tegen zijn verlies kan, maar ook erg jammer dat hij waarschijnlijk gaat degraderen. Hij verdient beter.

Ik heb mijn twijfels of Verbeek een goede trainer is. Bij o.a. Feyenoord is hij bij spelers (makaay, Hofland, van Bronckhorst, Tomasson etc) die al het e.a. aan trainers hadden versleten finaal de mist ingegaan. Deze spelers hebben toen unaniem besloten dat het geen vertrouwen meer had in de persoon Verbeek.

Wel heeft hij altijd laten zien dat hij elftallen behoorlijk kan laten spelen en zijn het altijd opvallend zeer fitte teams. Dat is echt zijn verdienste. Dus zonder enige twijfel heeft deze man echt wel zijn kwaliteiten. En heeft hij kennelijk oefenstoffen die teams beter kunnen maken.

Maar acties zoals deze zijn weer typische gevallen wat Verbeek weer eens overkomt. Hij is gewoon in functie en een belangrijk uithangbord voor de club en na de wedstrijd behoor je die taak zo goed mogelijk in te vullen. Door er als trainer niet te gaan zitten breng jij je eigen club in verlegenheid. Ook al zou de trainer van de tegenstander in de heetst van de strijd domme uitspraken hebben gedaan.

Wat ook je persoonlijke mening opdat moment ook mag zijn je behoort je functie waar je vorstelijk voor beloond wordt gewoon uit te voeren. Desnoods dien je na interne overleg met de leiding van de club een klacht in over de betreffende situatie.

Maar het lijkt dat Verbeek zich niet wenst te schikken als iets in zijn ogen onrechtvaardig is en blijkt dan weer eens die botte boer te zijn. Als hij een toptrainer wil zijn dan laat hij situaties als deze niet escaleren. Het met anderen mensen omgaan en rekening te houden met belangen is ook gewoon een onderdeel van het vak. Zolang hijzelf geen aanpassing wenst te doen met zijn karakter zal hij niet meer zijn dan een botte boer die uitstekend kan trainen!

5 april 2014 om 23:00

Steven West, de spelers die je opnoemt waren spelers op leeftijd die moeite hadden met de strakke discipline en manier van trainen onder Verbeek. Ik vind het wel van karakter getuigen wanneer Verbeek na de wedstrijd weigert om naast Streich te gaan zitten op de persconferentie.
Verbeek is gewoon wie hij is en hoeft wat mij betreft geen enkele concessie richting de buitenwereld te doen wanneer hij zich onheus bejegent voelt. Waarschijnlijk is zijn karakter juist de sleutel tot zijn succes.

Verbeek is weer bezig om de aandacht af te leiden van zijn wanprestaties, een beproefd recept inmiddels. Om zich heen slaan en schreeuwen, Nürnberg gaar eruit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC Nürnberg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.St. Pauli2213
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
E. ShuranovAanvaller102
R. KlaußUnknown
P. KlandtKeeper00
C. KlausKeeper00
C. MatheniaKeeper100
K. FischerVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina 1. FC Nürnberg.

116 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren