FC Groningen behoudt keeper en laat aanvoerder nog in spanning

Maandag, 31 maart 2014 om 11:51Peter Nusselder • Laatste update: 12:01

FC Groningen heeft een uitstekend weekend achter de rug, nadat er zaterdag op bezoek bij PSV met 2-3 gewonnen werd, en heeft ook op maandag goed nieuws. De nummer acht van de Eredivisie meldt dat het contract met Marco Bizot is verlengd. De keeper ligt nu tot medio 2016 vast in Euroborg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat FC Groningen veel zaken gaat doen op de transfermarkt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door stevegoble)

Blij dat Kirm weg gaat, al is dat ook niet vreemd, was een aankoop van Maaskant. Kieftenbeld hoeft voor mij niet zo nodig te blijven, aangezien hij -naar verluidt- een grootverdiener wil worden, zoveel is hij ook niet waard.

31 maart 2014 om 12:19

Is kieftenbelt dit seizoen zoveel beter geworden? Vorig

31 maart 2014 om 12:19

Vorige jaren en begin van het seizoen zelfs nog vond ik hem echt veel te matig voor groningen en nu is ie zelfs aanvoerder.

31 maart 2014 om 12:26

Beetje een 13 in een dozijn voetballer, zo iemand als Brama. Voegt ook vrij weinig toe. Overigens is Lindgren aanvoerder, en Kieftenbeld 2e aanvoerder.

31 maart 2014 om 12:33

Volgens mij is het andersom. Het is wel waar dat wanneer Rasmus speelt hij de band om heeft, maar hij wordt/werd vaak gepasseerd, dus beschouw ik Maikel meer als aanvoerder aangezien hij meer basis stond/staat dan Lindgren.

31 maart 2014 om 12:42

eigenlijk is het idd geen issue want als Lindgren speelt, speelt Kieftenbeld niet. Maar officieel is Lindgren eerste aanvoerder.

31 maart 2014 om 12:30

Kieftenbeld mag van mij ook wel weg. Lijkt meer uit te zien naar een andere club of een hoger salaris dan naar een eventuele contractverlenging. Mocht hij vertrekken moet er naar mijn mening wel een nieuwe controleur komen. Misschien een balletje opgooien bij NEC voor Koolwijk? Wie niet waagt die niet wint!

''fc Groningen behoudt keeper en laat aanvoerder nog in spanning''

Dit klopt niet helemaal Kieftenbeld laat Groningen in spanning en niet andersom. Hij heeft al een voorstel gehad waarmee hij niet tevreden was dus Groningen in de wacht heeft gezet....

31 maart 2014 om 12:15

Groningen in de wacht gezet? Oké, dat vind ik echt onbegrijpelijk. Wat denkt hij dan? dat er een betere club voor hem komt die hem meer salaris bied? Ik vind Kieftenbeld echt maar een middelmatige eredivisie speler die heel dankbaar moet zijn dat Groningen met hem wil verlengen. Ik denk ook dat er geen betere club komt voor hem!

Helaas heeft Kirm te weinig rendement, werkt wel hard. Snap de keuze van de FC wel. Neem aan dat hij ook geen slecht salaris heeft. Bizot is een uitstekende keeper voor ons en ik ben blij dat hij verlengd heeft. Kieftenbeld hoop ik ook van dat hij blijft.

Burnet ben ik nog niet zeker van, maar we hebben ook niet beter en geld is er niet. Men hoeft echt niet teveel aan transfers te verwachten komende zomer.

Prima keuzes wat betreft Bizot en Kirm. Kieftenbeld zou ik verlengen. Hij doet het dit seizoen gewoon heel degelijk en beter dan Lindgren. Ook hoop ik dat Adorjan definitief wordt gekocht van Liverpool. De voetbalkwaliteiten zijn duidelijk aanwezig. Hij moet alleen nog sterker worden aan de bal. Dan heb je met hem een voetballer die je goed kan gebruiken tegen de mindere ploegen waar je weinig ruimte krijgt.

31 maart 2014 om 12:19

Het is inderdaad een heel degelijk seizoen voor Kieftenbeld, maar dat maakt hem nog totaal geen bepalende speler op het middenveld of een jongen die op cruciale momenten zijn duels wint. Het is gewoon een jongen die 100% geeft, daarvoor hoef je wat mij betreft niet een hoog salaris voor te krijgen.
Hoop eerlijk gezegd dat hij wordt gehaald door een andere club, types als Kieftenbeld heb je er genoeg van in Nederland en omstreken voor een minder salaris.

PSV speelde als een dweil maar goed, toch knap dat Groningen won. Ik zou als ik hun was een goede spits halen met het geld van Zivkovic. Zelf zat ik te denken aan Mike van Duinen van ADO of Michael Higdon als NEC degradeert.

31 maart 2014 om 12:16

Mike van Duinen? Kom op zeg he die heeft 1 seizoen gepresteerd en speelt nu bijna het hele seizoen zwaar onvoldoende. Meneer higdon wordt ik ook niet erg warm van... Hij maakt z'n doelpunten wel hoor maar voetballend en technisch zeer beperkt.

En hoor nu iedereen aldoor zeggen hoe slecht PSV speelde, maar naar mijn mening kwam dat voor een groot gedeelte door Fc Groningen... Dus wat meer credits voor Groningen in deze wedstrijd zijn wel op z'n plaats....

31 maart 2014 om 12:42

Het was ook knap van Groningen maar als PSV gewoon speelde als tegen Vitesse hadden ze gewonnen.
Wie zou jij dan in de spits willen volgend jaar? En kom nu niet aan met Suarez want die komt echt niet terug///

31 maart 2014 om 12:57

Ik zou op dit moment geen naam kunnen noemen waarvan ik zeg die moet het worden.... Het liefst had ik Zivkovic nog een jaartje bij Groningen gehad, zelfs als dat moest betekenen dat Ajax hem een jaar terug verhuurde. Was voor Zivkovic beter geweest en ook voor Groningen. Maar helaas dat is een gepasseerd station...
Maar misschien dat de scouting nog wat uit de hoge hoed kan toveren... Het liefst wel een speler uit Europa, want bij een miskoop is de schade nog te over zien. Koop je een miskoop uit bv Zuid-Amerika dan kost dat meteen een hele hoop geld qua ivm salaris....

31 maart 2014 om 12:40

Zeefuik en Hagenauw hebben er nog. Maar er moet sowieso nog wel een spits bij, heb alleen geen idee wie. Eerlijk is eerlijk, ik zou Martijn Barto wel in de Euroborg willen zien, maar weet niet of er veel gelijkgestemden zijn. Er lopen niet veel geschikte spitsen rond voor Groningen in de Eredivisie. Ik had mijn hoop gevestigd op Parzyszek, maar die is ook alweer verkast helaas.

31 maart 2014 om 12:41

Barto ben ik niet zo fan van, Parzyschek schijnt nauwelijks te spelen in Engeland, mogelijk maakt Groningen toch nog een kans om hem binnen te halen voor een paar ton.

31 maart 2014 om 13:28

Een type Higdon hebben we al; Michael de Leeuw.

Fc Grunn heeft met Bizot eindelijk sinds jaren een goede keeper, wel jammer Ajax hem voor een prikkie terug kan kopen of vervalt deze optie nu hij een nieuw contract heeft getekend ??

Kieftenbelt is voor Groningen een prima speler maar natuurlijk niet ten koste van alles.

Burnet vind ik echt te licht voor Groningen, te klein en rent maar als een kip zonder kop met de bal.

31 maart 2014 om 12:30

Die terugkoopclausule is te komen vervallen nadat Zivkovic bij Ajax tekende. Ook mag Groningen volgend jaar een speler van Ajax huren.

Naar wat ik heb gehoord schijnt dit Dejan Meleg te worden.

31 maart 2014 om 12:38

Dejan Meleg kan toch ook op de flank? Dan is het begrijpelijk dat Groningen Kirm laat gaan, als ze Meleg huren.

31 maart 2014 om 12:52

Ik weet niet veel van hem, maar ik geloof dat Meleg op alle plaatsen voorin uit de voeten kan. Heb hem ook wel eens in de spits zien staan bij Jong Ajax. Groot talent.

Het probleem ligt weer eens bij Groningen zelf. Ze hebben Lindgren aangetrokken en hem direct 3(!) seizoenen vastgegelegd, echt onbegrijpelijk. Probleem is dat Lindgren een grootverdiener is, Kieftenbeld heeft het voorstel van Groningen afgeslagen omdat hij meer salaris wil. Zodra Groningen hem zijn zin geeft heb je twee spelers die veel verdienen voor dezelfde positie. Dit betekent dat je een op de bank hebt zitten. (In dit systeem) Nu is het financiële plaatje van Groningen niet erg rooskleurig op het moment en is dit dus financieel onverantwoord.

Conclusie: Domme zet om Lindgren langdurig vast te leggen, met zijn leeftijd en tegen dat salaris. Ik zie Kieftenbeld graag blijven, een harde werker en stevig in de duels. Tegen PSV was hij ook één van de aanjagers.

31 maart 2014 om 12:37

Ik blijf het jammer vinden dat Lindgren geen basisplaats heeft. Een goede controleur met een goede pass en een goed schot, wat rustiger dan Kieftenbeld, diie het vooral moet hebben van zn drive. Wat mij betreft houden ze beide, ze kunnen ook prima samen spelen (vitesse vorige week, Psv).

31 maart 2014 om 12:55

Mee eens hoor. Alleen hij kan het allemaal niet zo goed meer belopen. Dan is een jongen als Kieftenbeld erg handig. Ik hoop dat ze er in ieder geval alsnog uit zullen komen.

Ook hoop ik dat ze die 250.000 aan Liverpool betalen voor Adorjan. Creatieve speler met een goede techniek. Die beslissing moesten ze maken voor 1 april, maar ze hebben uitstel gevraagd tot 15 mei.

Mooi nieuws dat Bizot en van Nieff blijven, Kirm is een nuttige wissel, doet zn best, heeft een aardige voorzet, maar begrijpelijk dat hij weg gaat. Burnet, Adorjan en Kieftenbeld moeten ze ook verlengen.

Hopelijk kan Groningen in de zomer ook nog Zeefuik lozen, en dan een goede spits aantrekken. Hagenouw staat klaar als 2e spits, Adorjan, de Leeuw en van der velden kunnen ook nog in de spits. Hiariej mag ook verkocht worden, die voegt helemaal niks toe.

Ben persoonlijk wel gecharmeerd van Bizot. Straalt uit een goede keeper te zijn en de baas te zijn in zijn eigen zestien. Maakt nog wel wat foutjes, maar heeft zeker de potentie om op termijn een stap te maken.

31 maart 2014 om 12:40

Top Eredivsie zou hij normaal aan moeten kunnen. Probleem is alleen dat Ajax, Feyenoord, PSV allemaal talentvolle keepers hebben rondlopen.

Goede zet van Groningen. Alleen is de contractduur alsnog vrij kort, maar al met al een goede keeper voor Groningen!

31 maart 2014 om 12:51

Tsja, het was ook een optie. Een optie is vaak voor 2 seizoenen, bij een nieuw contract zal er wel minimaal 3 jaar bijkomen.

Goede keuzes van FC Groningen. Bizot is een goede keeper voor Groningen en ik geloof er heilig in dat hij nog beter kan worden. Dit was ook pas zijn eerste volledige seizoen in de Eredivisie. Er zit nog genoeg rek in.

Van Nieff en Bakker zijn ook talenten die nog voldoende kunnen doorgroeien bij FC Groningen en eigen jeugd is natuurlijk altijd mooi.

Adorjan kan voor 250.000 euro worden overgenomen begreep ik. Hij heeft zeker talent, maar het komt er voorlopig nog niet echt uit. Een beetje een Gonzalo Garcia gevoel. Ook al moet ik wel zeggen dat V/D Looi zeer wispelturig is met hem. De ene wedstrijd staat ie basis en een week later zit ie op de tribune. Ik zou de gok wagen en hem voor 250k overnemen.

Burnet doet het de laatste tijd wel aardig, als hij geen hele gekke dingen eist dan wil ik hem er nog wel bij houden als linksachter. Kieftenbeld heb ik een beetje gemengde gevoelens over. Goede speler voor Groningen die ik er wel bij wil houden, maar het is denk ik ook niet dat we hem ooit voor veel geld kunnen doorverkopen...dus misschien kijken naar een nieuwe speler als zijn eisen te gortig zijn.

En dat Kirm geen contractverlening krijgt is logisch. Deed het in zijn eerste seizoen wel boven verwachting goed als je het mij vraagt, maar dit seizoen is hij toch terecht uit de basis gespeeld en gezien zijn leeftijd een verstandige beslissing om niet te verlengen. Het ga je goed Andraz!

31 maart 2014 om 12:57

Ik vond Kirm in zijn eerste seizoen ook één van lichtpuntjes. Dit seizoen is het niet veel meer en gewoon tijd om hem te laten gaan. Qua salaris zal het ook een hoop schelen.

Denk ook dat van Nieff volgend seizoen zijn kans kan pakken op het middenveld. In dat geval hebben we wel erg veel middenvelders die in de basis kunnen spelen.

31 maart 2014 om 13:40

Dat valt opzich nog wel mee: Hiariej, Van Moorsel, Lindgren, Chery, Van Nieff en Ben Moussa staan sowieso nog onder contract. V/D Velden reken ik even als aanvaller.

Hiariej en Ben Moussa (die jammer genoeg zwaar geblesseerd is) komen wat mij betreft te kort voor de basis, ook al deed Hiariej het niet heel onaardig dit jaar.

Van Moorsel ben ik ook nog niet overtuigd van. Als Kieftenbeld niet wil/gaat verlengen zou ik sowieso Adorjan overnemen.

Het zijn wel bijna allemaal verschillende soorten middenvelders, maar heel ruim in de keuzes valt ook wel weer mee.

31 maart 2014 om 14:13

Ik zou Hiariej sowieso laten gaan. Dat is meer iets voor een lager geklasseerde ploeg. Ben Moussa raak je toch niet meer kwijt. Twee maal iets met de knie. En het lijkt me dat van Moorsel net te kort komt voor Groningen. Had wel iets meer van hem verwacht trouwens.

Maar ik zou Adorjan ook zeker wel overnemen. Zit nog genoeg rek in hem. Je moet alleen wel aan je salarishuis denken.

Ze hebben k.belt al een aanbieding gedaan. Was niet goed genoeg. Als ze m dus willen behouden moeten ze m meer bieden. En ik vind dit een hele eenvoudige speler. Je kunt toch wel beter krijgen....? Sorrie hoor....als ie niet bijtekent dan speelt ie volgend jaar bij Dord of W2. Kan me niet voorstellen dat een andere eredivisie club belang bij hem heeft.....

Zie trouwens liever Sno komen. Heeft heel wat meer te bieden. Rust, fysiek, scorend vermogen

Lekker laten gaan die Kieftenbeld, in het buitenland vind je spelers die 5 klassen beter zijn op elk gebied en nog goekoper zijn in salaris ook.

En dan nog van Moorsel, Hiariej, Ben Moussa, De Leeuw en Zeefuik lozen en graag Sporar en Zmrhal halen plus Bouwman of Sno die beide transfervrij zijn. En als RAD degradeerd Lukovic ophalen voor noppes.

Graag gedaan Henk....

Goede beslissingen.
Kieftenbeld mag van mij ook blijven, aanjager voor de ploeg en heeft de 1e jaren niets laten zien omdat onze technische staf hem zo nodig op rechtsback moest zetten...... Speelt op het middenveld naar behoren.
Ze mogen van mij ook wel Linssen van Heracles ophalen , geen idee hoe lang zijn contract nog loopt .
Tja en dan laat je voor 1,9 miljoen zivkovich gaan en mag je nu een nieuwe spits halen.. FC FC waar zijn we mee bezig

31 maart 2014 om 17:00

Ik zie inderdaad ook wel iets in de komst van Linssen, is toch de smaakmaker van Heracles die eeen doelpunt kan maken. Verder denk ik dat er behoefte is aan een bewegelijke, snelle spits en als Kieftenbeld vertrekt moet er een middenvelder met wat meer power bij. Voor de rest zou ik het zo een beetje laten staan en Adorjan overnemen van Liverpool, dan heb je een evenwichtig elftal met talent uit eigen jeugd op de bank.

Prima keeper, mooi dat hij langer is vastgelegd! Kirm weg, zijn eerste wedstrijden bij de FC waren dramatisch maar hierna heeft hij het heel goed opgepakt. Wanneer hij een vet salaris heeft begrijp ik dat er afscheid wordt genomen, heeft hij een gemiddeld salaris dan had ik hem erbij gehouden. Adorjan heeft mij tot nu toe totaal niet kunnen bekoren. Slappe voetballer die nog niets heeft laten zien. Lijkt wel een mooie techniek te hebben maar ja dat had Pedersen ook..... Net als vorig seizoen zeg ik; Linssen halen, Verbeek van NAC zou een mooie aanwinst zijn. Verder contract van Botteghin met tig jaar verlengen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder51
M. de LeeuwAanvaller50
M. El HankouriAanvaller50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

14 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren