Zeventienjarige verovert Serie A: 'Dapper van de coach om mij op te stellen'

Zaterdag, 29 maart 2014 om 11:56Bart Kruyt • Laatste update: 15:03

Simone Scuffet is een bijzondere verschijning in de Serie A. De zeventienjarige doelman begon als vierde keeper aan het seizoen bij Udinese, maar maakte vorige maand zijn debuut in het eerste elftal. Scuffet heeft nu negen competitiewedstrijden achter zijn naam staan en maakt bijzonder veel indruk. Er wordt zelfs al gesproken over een mogelijk WK-ticket voor de jongeling.

/

Scuffet hield in vijf van zijn negen duels in de Serie A 'de nul' en vooral tegen Internazionale keepte hij geweldig. De doelman speelde geen enkel duel voor Jong Italië, maar wordt nu al genoemd voor de WK-selectie van Cesare Prandelli. "Ik ben natuurlijk heel gelukkig", zegt Scuffet. "Ik moet mijn trainer, Francesco Guidolin, bedanken. Het was heel dapper van hem om mij vorige maand in de ploeg te zetten tegen Bologna en mij vervolgens ook te laten staan."

"Mijn familie heeft me geleerd dat je altijd bescheiden moet zijn en hard moet blijven werken", vervolgt Scuffet. "Het is een droom om in de voetsporen van Gianluigi Buffon te treden: het zou geweldig zijn om zoveel te winnen als hij heeft gedaan. Maar ik zal nog veel stappen moeten maken. Er zijn veel spitsen in de Serie A tegen wie ik opkijk, maar ik mag iedere dag trainen met Antonio Di Natale, een van de beste aanvallers van de competitie. Als hij de bal die kenmerkende curve geeft, dan ben je kansloos."


Poll

Simone Scuffet moet naar het WK


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door nosurrenderafc)

Misschien iets voor Jong-Italië, want Buffon en Sirigu zijn toch wel ietsjes beter als hem.

29 maart 2014 om 12:35

Buffon is natuurlijk de nummer 1 met daar achter Sirigu, maar waarom zou deze jongen niet mee kunnen als 3e keeper? Is nu al een goed aantal wedstrijden op een constant niveau aan het keepen in tegenstelling tot Perin bijvoorbeeld die 2 of 3 wedstrijden goed keept, maar daarna weer zakt in zijn vorm. Ik hoop dat deze jongen Buffon kan opvolgen, want dat hebben we wel nodig aangezien Buffon eigenlijk ook niet meer zo'n geweldige keeper is.

29 maart 2014 om 12:46

Consigli of Abbiati zou veel meer gepast zijn voor derde keeper want zij hebben al meer ervaring (vooral Abbiati) en ze hebben al laten zien dat ze goed kunnen keepen

29 maart 2014 om 12:52

@messina, Buffon keept wekelijks goed, vorige jaar had hij een dipje maar hij is er weer helemaal bovenop en heeft al enkele keren punten gepakt voor Juve.

Consigli is inderdaad een goede keeper, net als Mattia Perin en Marchetti.
Abbiati moet je niet mee willen nemen, die jongen is zo wisselvallig als het weer pff ...

29 maart 2014 om 13:06

@ Buffon-juve

Als je mijn reactie goed leest, zeg ik dat Buffon nog steeds de nummer 1 is en dat bedoel ik zowel in de nationale ploeg en als keeper. Dat neemt echter niet weg dat hij niet meer de topkeeper is van vroeger en qua wisselvalligheid vind ik hem te vergelijken met Abbiati, maar niet qua kwaliteit. Je nickname onderbouwt je reactie in ieder geval zeer goed

29 maart 2014 om 13:11

Hij is inderdaad niet meer de topkeeper van vroeger. Het is ook logisch dat zijn reflexen steeds minder worden (punt waar hij vooral minder in is geworden), maar door zijn schat aan ervaring heeft hij toch veel ballen, omdat hij zich goed positioneert.

Qua wisselvalligheid is hij zeker niet zo als Abbiati, Buffon is altijd stabiel terwijl Abbiati de ene week een wereldmatch keept en de week erop een blunder maakt.

Maar hij is inderdaad niet meer de Buffon van pakweg 10 jaar geleden.

29 maart 2014 om 13:37

Perin die terugzakt in zijn niveau om de zoveel wedstrijden? Daar klopt echt niks van. Die jongen begon het seizoen slecht, met blunders tegen onder andere inter en fiorentina. Maar daarna heeft hij bijna wekelijks een hoog niveau gehaald. Ik heb hem daarna nooit meer op een fout kunnen betrappen, hij behaalde altijd wel een voldoende. Ik zou daarom gewoon perin meenemen, dat vind ik op dit moment de beste jonge keeper van Italië. Scuffet zijn kansen op een ek of wk komen nog wel.

29 maart 2014 om 18:50

Waarom zou de derde keeper ervaring moeten hebben. De kans op speeltijd is erg klein en het zou voor een talent volle jongen van zeventien een geweldige stage zijn. Daarnaast heb je weinig aan Abbiati als doelman. Net als Barthez vroeger of Vermeer nu: hij kan de mooiste reddingen maken, maar een betrouwbare stuitpost is hij nooit geweest...

29 maart 2014 om 14:33

Dan hij

Wat een geweldige prestatie heeft de jongeling tot nu toe neergezet. Hij is al een paar keer beslissend geweest voor zijn eigen club en ik zal het geweldig vinden als hij over twee jaar bij Juve in de selectie komt. Maar ik zal één ding nog veel mooier vinden en dat is dat hij zijn hele leven lang voor de club zal spelen waar hij vandaan komt, de ploeg waar hij al van jongs af aan van hield, zijn Udinese.

29 maart 2014 om 12:28

Juventus heeft toch al een ander jong Italiaans keeperstalent onder contract staan; Leali als ik me niet vergis? Hij werd toch aangetrokken als de nieuwe Buffon?

29 maart 2014 om 12:46

Nicola Leali gaat het niet halen ben ik bang, verder hebben we nog een 17-jarige keeper (audero), maar ook bij hem is de vraag of hij Buffon op zou kunnen volgen.

Buffon kan nog makkelijk enkele jaren mee, bewijst nog iedere wedstrijd van grote waarde te zijn en mag zich nog steeds in de top 3 van de wereld scharen.

29 maart 2014 om 15:04

Wat is het jammer dat Buffon ooit moet stoppen, ondanks zijn leeftijd is hij inderdaad nog 1 van de beste keepers ter wereld. Juventus zal ook echt anders zijn zonder hem, ik hoop alleen niet dat ze een enorme terugval krijgen zodra hij stopt

Nog nooit gehoord van deze kerel. Wel knap om als 17jarige het seizoen te beginnen als 4e keeper en momenteel gewoon op 9 competitiewedstrijden staan. Weet iemand of en hoe een groot talent dit is

29 maart 2014 om 12:13

De hele Italiaanse top, Arsenal, Liverpool etc. hebben al interesse in hem, dat zegt wel genoeg neem ik aan

29 maart 2014 om 12:19

Zo, nu al. Is dat sinds die 9 wedstrijden in de competitie of was het daarvoor al zo? Als die clubs achter hem aanzitten zal het voor Udinese moeilijk worden hem te behouden

29 maart 2014 om 12:24

Volgens mij pas sinds zijn debuut haha.

Ik hoop dat hij de opvolger van Buffon wordt

29 maart 2014 om 12:34

Het schijnt dat ze niet zoveel in hen zien en dat ze bij gebrek aan beter hem maar opstellen.. Een talent kan je het niet noemen als je als 17 jarige pas doorbreekt in de hoogste italiaanse divisie..

29 maart 2014 om 12:38

Ben je een troll of ben je serieus? Als hij 4e keeper was zal het wel met blessures / schorsingen te maken gehad hebben... ja stel je voor dat je op je 17e doorbreekt... dan zit je al bijna aan je pensioen

29 maart 2014 om 12:55

Duidelijk is hij totaal niet sarcastisch in zijn reactie. Daarbij vind ik zelf 17 jaar ook wat aan de late kant. Vaak zijn het de échte talenten die op deze leeftijd hun team al op sleeptouw kunnen nemen.

29 maart 2014 om 13:45

17 aan de late kant? Je weet toch wel dat keepers heel lang meekunnen 35-40.
17 is juist heel vroeg. Weet nou niet of jij sarcastisch bent of niet?

Je ziet niet vaak dat een keeper als tiener doorbreekt. Meestal zijn ze toch al 20+ voordat ze hun debuut maken. Ik ben benieuwd hoe hij zich als keeper verder zal ontwikkelen de komende jaren, als we nog veel meer van hem gaan horen of niet.

ps: hij lijkt naar mijn mening totaal niet op 17, eerder dicht tegen de 30 :P

Italie heeft altijd legendarische doelmannen gehad: Zoff, Peruzzi, Toldo, Buffon... Deze is misschiem een volgende in het rijtje.

29 maart 2014 om 12:10

Simone Scuffet en/of Mattia Perin kunnen de volgende zijn

29 maart 2014 om 20:21

Qua keepers zit Italië inderdaad goed voor de toekomst. Naast deze twee die je opnoemt zijn Francesco Bardi (livorno, gehuurd van Inter) en Andrea Consigli (atalanta) ook geweldige lijnverdedigers. Laatstgenoemde is 26 jaar en moet nu die stap naar de top maken.

29 maart 2014 om 12:16

Nou nou om een Peruzzi of Toldo legendarisch te noemen... Dan zijn Ed de Goeij en Ruud Hesp ook legendarisch..

29 maart 2014 om 12:26

En grandel niet te vergeten. En legendarische Utrecht keeper..

29 maart 2014 om 13:36

Nou, De Goeij en Hesp hebben nog iets op een internationaal podium laten zien. Als je echter als doelman een typische blunderactie naar je genoemd krijgt, het Grandelletje, dan ben je toch enkele niveau lager

On: Toldo en Peruzzi waren zeker degelijke doelmannen, maar bij lange na niet het niveau van Buffon en Zoff inderdaad. Buffon en Zoff zijn dé twee keeperlegendes van Italië die jonge talentjes als hun voorbeeld nemen (vooral Buffon, want ja, Zoff is nogal van een tijdje terug).
Overigens kijkt Scuffet ook enorm op tegen Handanovic, omdat die enkele jaren terug een goede indruk achter heeft gelaten bij Udinese.

30 maart 2014 om 15:04

Ik heb ook veel over Carboni van Bologna en Lezzerini van Fiorentina gehoord, zijn dat ook van die toptalenten of net niet spelers?

Als die jongen zo goed blijft keepen dan moet hij zeker mee gaan. Hij is in vorm en heeft de nodige punten gehaald voor udinese. Tegen inter was hij fenomenaal! zo heb ik de gevestigde orde nog niet zien keepen dit jaar. Prandelli moet de beste spelers in vorm meenemen en misschien gaat Scuffet wel mee. Zo niet, no shame.. zijn tijd komt nog wel.

Hij had tegen Inter wel mooie reddingen zag ik op de samenvatting, helaas heb ik hem te weinig gevolgd maar je hoort wel alleen maar positieve dingen. Hij is ook nog maar 17 natuurlijk

In Italie zien ze hem als de ideale opvolger van Buffon omdat hij, net als Zoff en Buffon, ff in zn naam heeft.

Dacht dat het alleen in Nederland gebeurde dat je na een paar goede wedstrijden International moet worden....;-)

Echt een prestatie van deze jonge man want zelden breken keepers zo jong door maar ligt het aan mij of ziet hij er toch een stuk ouder dan 17?

Zie hem nu al 3 weken keepen en wat een goede keeper is dit. Hij is natuurlijk nog maar 17 jaar, maar als hij nog verder ontwikkelt en dit niveau aanhoud, dan zie ik hem zeker ver geraken. Voor mij mag barça of hem of Perin halen.

Beide uitstekende keepers, Perin heeft natuurlijk al wel iets meer laten zien Maar om deze jongeling binnen te halen en dan klaar te stomen voor volgend jaar of over een paar jaar zou zeker niet slecht zijn. Voor degenen die de match inter-udinese hebben gekeken, weten waarom ik zo positief ben over deze jongeling..

Udinese is wel een ploeg waar veel talenten vandaan komen. Als je kijkt waar die nu allemaal spelen, kon je er een kampioenswaardig elftal van maken. Hebben hun gewoon zo'n goed scoutingsbeleid?

29 maart 2014 om 12:49

Udinese is een groot handelshuis, zie het als een soort Porto van Italië.
Ze hebben inderdaad erg goede scouts en halen overal ter wereld low-budget spelers vandaan en dan verkopen ze die voor het 10-voudige of soms meer bewijze van spreken. Zie bijvoorbeeld Alexis Sanchez die laatst nog is doorgebroken bij Barcelona.

29 maart 2014 om 13:02

Alexis sanchez kan je niet echt doorbreken noemen als ie al 26miljoen heeft gekost.

Cuffet is echt een groot talent. Het mooiste is dat ik hem op facebook heb. (vakantievriend 3jaar geleden). Toen zag je het talent nog niet helemaal maar hij heeft echt stappen gemaakt blijkbaar.

29 maart 2014 om 13:04

Het kan snel gaan, kijk maar naar Berardi die zat op zijn 15e nog niet eens bij een profclub.
Ja over Sanchez heb je wel een beetje gelijk, maar niemand had verwacht dat hij zo snel progressie zal boeken.

29 maart 2014 om 13:13

Nee klopt, Berardi is idd ook laat gescout, volgens mij Jaap Stam vroeger zelfs pas op zn 20e bij zwolle.

Sanchez heeft mij tot nu toe ook goed verrast aan het begin vond ik het iets tegenvallen. Als Conte het 4-3-3 gaat doorzetten zie ik deze man graag op de rechterflank komen, als Berardi nog tijd nodig heeft natuurlijk haha.

Zou goed zijn als hij mee gaat als derde keeper. Kans dat hij speelt is 1 %, maar de ervaring die hij opdoet tijdens zo'n groot toernooi gaat hem goed doen in het vervolg van zijn carriere. Hij kan (nog) veel leren van Buffon .

respect voor die jongen! Met 17 jaar eerste keeper in de serie A, ga er maar aan staan. Is deze jongen echt zo goed of is het tijdelijk bij gebrek aan beter?

Met de keeperstoekomst voor na Buffon zit het op de lange termijn wel goed met deze jongen en Perin die het ook geweldig doet bij Genoa.

De vergelijkingen met Buffon zijn niet zo onterecht, wat hij op zijn 17e laat zien is ongelofelijk. Hij is van 1996 maar ik ken geen enkele keeper van 1996, 1995 of 1994 die eerste doelman is in een topcompetitie. Chapeau.

Na Buffon en Sirigu ligt de derde plek nog open. De Sanctis heeft al 18 clean sheets dit seizoen, 15 tegendoelpunten uit 29 wedstrijden. Die kan nog mee als die wil tenminste.

Qua keepers ziet de toekomst er voor Italië echt goed uit. Met perin, bardi en scuffet hebben we echt drie pareltjes in huis. Wat me ook opvalt aan deze drie keepers is dat ze, ondanks hun jonge leeftijd, al een goed postuur hebben. Zeker scuffet, die jongen ziet er echt niet uit als een 17-jarige. Maar scuffet moet nu nog de komende jaren lekker bij Udinese blijven keepen, dat is een perfecte club voor hem. Goed niveau, vertrouwde omgeving, noem het maar op. Hij is AS Roma fan, dus een transfer over enkele jaren naar Rome zie ik zomaar gebeuren. Al is perin ook roma-fan. Roma heeft het maar goed!

jullie vergeten allemaal Marchetti die sws beter is dan scuffet en zodra die in vorm is ook makkelijk beter dan Sirigu is. Dat niet onder dat deze jongen een hele goede keeper is en alleen nog maar beter kan worden. maar een jongen die hooguit dit jaar 15 wedstrijden in de Serie a speelt mee te nemen naar een wk

Veel goede keepers heeft Italie eigenlijk... Buffon, Sirigu, Abbiati, Marchetti, en dus deze gozer.

Zo FF - Bu FF on - Scu FF et

Ik dacht dat het over die beest van Napoli ging

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Udinese

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Torino82
13.Udinese8-2
14.Sassuolo7-2
15.Spezia7-10
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
N. MolinaVerdediger71
Rodrigo BecãoVerdediger70
B. NuytinckVerdediger70
J. Stryger LarsenVerdediger70
T. ArslanMiddenvelder70
M. SilvestriKeeper70
SamirVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Udinese.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Udinese.

2 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren