Barcelona-loopbaan van Valdés is reeds ten einde

Woensdag, 26 maart 2014 om 22:54Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:16

Victor Valdés staat minimaal een half jaar aan de kant. Barcelona maakt woensdagavond via de officiële kanalen bekend dat de doelman met een gescheurde voorste kruisband in zijn rechterknie kampt. Valdés staat door de zware blessure zes tot negen maanden aan de kant en kan een streep zetten door de rest van het seizoen en het komende WK in Brazilië.

/

Valdés raakte na dik twintig minuten in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo (3-0 winst reeds geblesseerd. De doelman kwam na het keren van een vrije trap van Fabián Orellana verkeerd terecht met zijn rechterbeen en maakte direct duidelijk dat er iets mis was. Valdés verging van de pijn en werd vervangen door José Manuel Pinto. Nader onderzoek heeft de ernst van de blessure uitgewezen en zodoende gaat er een streep door de WK-droom van Valdés.

Door de blessure mist Valdés ook de resterende competitieduels in Spanje, de bekerfinale tegen Real Madrid en minimaal de kwartfinales van de Champions League. De doelman was sowieso al aan zijn laatste maanden in het Camp Nou bezig. Valdés maakte in januari 2013 reeds bekend dat hij niet van plan was om zijn contract, dat deze zomer afloopt, te verlengen.


Poll

José Manuel Pinto gaat Barcelona punten kosten


Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door jamesshamoun)

Dan hoop ik heel erg voor Valdes dat hij al bij een andere club heeft getekend, anders dan kan het nog wel eens gebeuren dat hij z'n aanbieding ziet verdampen.

26 maart 2014 om 23:28

Ik hoop het voor die club niet. Eerst wou die niet bijtekenen en nu hoop je dat hij toch ergens getekend heeft. Eigen schuld toch?

26 maart 2014 om 23:39

Begrijp ik nou goed dat jij dit zn verdiende loon vind omdat hij niet bij wil tekenen? Zoja, spoor jij wel?? Dat is gewoon zijn goed recht!

26 maart 2014 om 23:42

Ach ja, waarom eigen schuld? Hij heeft een fantastische loopbaan gehad bij Barcelona, en wil nu in zijn laatste jaren nog een leuk avontuur beleven in een andere competitie, bij een andere club en in een nieuwe omgeving. Ik hoop dat hij relatief snel kan herstellen, en dat hij een leuke club vind. Eigen schuld klinkt alsof je het hem soort van kwalijk neemt.....sorry als ik je verkeerd begrepen hebt.

Vreselijk, de zoveelste speler met z'n kruisband !

Dat gaat ze dure punten kosten helaas.

Pinto is echt veel te slecht voor Barcelona ervoor iedere club in de Spaanse competitie nog wel!

Nu snel de nieuwe keeper binnen halen en afscheid nemen van Pinto!

26 maart 2014 om 23:56

Pinto is écht niet zooo slecht!!! Pintp was met Celta DE Vigo nota bene de beste doelman van La Liga!

27 maart 2014 om 00:00

Ja no shit sherlock, dat is jaren geleden, niet recentelijk!

Pinto is een prima doelman, maar komt niet in de buurt van Valdes. Pinto is niet van het niveau Barcelona, maar als reserve keeper moet het kunnen.

27 maart 2014 om 01:06

Normaliter zou ik ook zeggen als reservekeeper zou het moeten kunnen... Maar nu met deze spannende weken (halve finale Cdr) en kwartfinales CL wordt het toch wel billenknijpen voor ons met Pinto op de goal..

26 maart 2014 om 23:58

Pinto is gewoon een leuke tweede keeper. Mag wat mij betreft wel blijven. Alleen heeft Barca toch echt een goede eerste keeper nodig.

Dit is gewoon niet serieus, in godsnaam hoe kan dit, Pinto als 2 de keeper? Fantastische beleid van Barca alweer, lekker de 38 jarige Pinto inzetten.

Valdes, veel sterkte man!

27 maart 2014 om 00:25

Inderdaad. Met Pinto de strijd aangaan wanneer de prijzen verdeeld gaan worden. Ik heb er een hard hoofd in

27 maart 2014 om 01:01

Kop op jongens! Een beetje vertrouwen in onze Pinto! In de Copa del Ray finale keepte hij geweldig! Ookal verloren ze, had je zijn reddingen soms gezien?


Weetje wat het is? Er staat een ontzettende druk op Pinto omdat er grote prijzen op het spel staat deze periode..


Maar heb een beetje vertrouwen, dit is echt wel een goede keeper hoor!

op je hoogtepunt moet je stoppen dat is nu..althans bij barca

Weer een kruisband die afscheurt net voor het WK. Wat is dat toch allemaal?

26 maart 2014 om 23:08

Klopt... Puur overbelasting denk ik, die spelers spelen veel te veel wedstrijden en dan komen nog (kracht)trainingen erbij.

26 maart 2014 om 23:12

Overbelasting voor n keeper? Dat zou n gezond sportlichaam gewoon aan moeten kunnen. Geval van dikke pech

26 maart 2014 om 23:46

Het is inderdaad de zoveelste speler die een zware blessure heeft. Naar mijn idee is het dit jaar ook veel erger dan in andere jaren. Het drukke schema is toch niet drukker dan andere jaren?!

27 maart 2014 om 01:02

Leeftijd speelt misschien ook een rol en we hebben het hier niet over 1 seizoen, maar die spelers spelen wel seizoen na seizoen met veel wedstrijden per week en nauwelijks rust.

Pfff wat zonde voor barca en vooral sneu voor valdes zelf om zo een einde te maken aan een prachtige carriere bij barca.

Heel zuur, was toch bezig aan een sterk seizoen en maakte zeker kans om de nummer 1 op het WK te worden aangezien Casillas merendeels op de bank zit bij Real

Ze moeten gewoon een goede keeper halen die valdes kan vervangen, zoals courtois

In de competitie maakt het niet veel uit. Barca maakt tegen die laagvliegers toch vaak 4-5 goals. In de CL kan deze blessure hen echter heel zuur opbreken.

Let maar op, die krijgt bij andere clubs geen aanbiedingen nu en tekent vrij snel toch bij Barcelona een contract voor een jaartje langer.

26 maart 2014 om 23:31

Als hij negen maanden er uit ligt waarom zou barca hem dan een verlenging geven? Hij wou zelf niet bijtekenen toch

Pfffffff zwaar klote dit man.. Als ik alleen al aan Pinto denk man de Cl Liga Copa.. Zoveel belangrijkte wedstrijde .. Sterkte Valdes! Ook geen WK wat een moment ook..

Wat ik me afvraag is wat gebeurd er nu hij wou al zn contract niet verlengen en nu word t lastiger voor hem om een nieuwe club te vinden .. Of zal barca hem voor zijn staat en dienst een verlenning

Jezus, hoe vaak gebeurt dit tegenwoordig?
Elke speler die geblesseerd raakt, scheurt dat ding af. Bij ons op de voetbalclub ook al een aantal.

Het ergste wat je kan overkomen, echt heel erg triest.

Ik ben geen fan van Valdes, ik vind hem een redelijke keeper. Ik snap alleen niet wat Pinto nog bij Barca doet, want dat is echt een prutser. Voor Barcelona is het uitvallen van Valdes dus echt wel een gemis en omdat ze hem niet goed kunnen vervangen, kan het nog best eens wat punten gaan kosten.

Wat zuur.. Hij pakt de bal op een simpele manier en komt met een gescheurd kruisband uit die actie...... En het feit dat hij hier aan zijn laatste maanden voor Barca bezig was maakt het nog erger.

Het is best bizar dat je zo'n zware blessure eindelijk zomaar uit het niets op kan lopen. Maarjah een fouten beweging en als je pech hebt.....

Hopelijk komt hij er zelf gewoon goed vanaf en kan hij volgend seizoen bij zijn nieuwe club wel vlammen. Ik denk niet dat dit zijn kansen op een club gaat verkleinen. Het is toch wel een keeper met een status.

Loopt er bij Barcelona in de jeugdopleiding niet nog een goede/redelijke keeper rond die op korte termijn eventueel een oplossing zou kunnen zijn? Want met Pinto op goal is het gewoon hopen dat de verdediging het grootste werk doet zodat hij nauwelijks iets hoeft te doen, echter kan Barcelona dit seizoen ook niet echt leunen op de verdediging.

Jammer voor Barcelona en Valdes, hij begon juist dit seizoen lekker te keepen.

Het komt wel opvallend vaak voor de laatste tijd zeg. Nu met Valdes een keeper er bij kan je echt een waardig elftal opbouwen wat nog bijna kanshebber zou zijn op de WK-titel. Zoveel goede spelers die door een afgescheurde kruisband het WK missen, doodzonde...

Vervelende manier voor Valdes om zo zijn loopbaan bij Barcelona af te sluiten, had hij vast anders in gedachten. Voor Barca ook vervelend, Valdes in vorm kwijt met het slot van de competitie wat er aankomt met nog een flink aantal belangrijke wedstrijden.

Zonde voor hem, wens hem sterkte toe met het herstel!

Aiaiai. Gaat moeilijk worden voor Barcelona.. Ze hebben al een mindere verdediging en nu dit nog.

Zijn dit jaar toch wel erg veel wereldvoetballers die met deze blessure te maken hebben. Erg voor die jongen en ook jammer voor Barcelona

Pinto gaat vooral problemen veroorzaken in de champions league in de competitie zal hij vrij weinig te doen hebben maar met de forse tegenstand in de champions league kan dit echt de volgende ronde of finale kosten

Triest voor Valdes dat zijn mooie carriere bij Barca op deze manier eindigt en dat hij het WK kan vergeten. Hij was dit seizoen goed bezig en helaas eindigt het dan zo. Dit zal Barca ook punten gaan kosten want Valdes heeft hen dit seizoen wel een aantal keer gered. Heel zuur nieuws.

Ik vraag me af of hij dan alsnog in de zomer naar een andere club gaat, want een club gaat niet zomaar een speler contracteren die lang geblesseerd is lijkt me.

26 maart 2014 om 23:29

Bijna alle spelers komen prima terug van een kruisband blessure, Valdez heeft een enorme reputatie en vindt wel een nieuwe club

Verschrikkelijk, nu maar de Gea mee naar het WK? Samen met Lopez en Iker?

27 maart 2014 om 07:46

Vergeet niet jose reina

Dit is echt een flinke domper! Met Pinto op doel win je sowieso de CL niet en is het maar de vraag wat dit gaat betekenen in de titelrace. Echt heel zuur voor Valdes, echter zie ik hier wellicht een positief punt en dat is dat hij wellicht alsnog bij gaat tekenen als hij nog niet ergens anders heeft getekend.

Het enigste voordeel hiervan is dat Sierd de Vos altijd mooie anekdotes heeft over HipHop Pinto.. haha Skoda automonteur

Ik denk niet dat dit de afscheid is die Valdes voor ogen had, dus zou me niet verbazen als hij bijtekent voor één jaar. Ter Stegen zal waarschijnlijk zijn opvolger worden, kan hij nog een jaartje als mentor dienen voor hem en een waardig afscheid krijgen. En je hebt veel liever Valdes als tweede keeper dan Pinto, dat gaat Barca volgens mij nu heel goed merken.

Iedereen hier zeurt wel over Pinto maar houdt eens in jullie achterhoofd dat hij sowiezo de copa del rey wedstrijden keept.
En volgens mij hebben ze die de afgelopen jaren ook gwn een paar keer gewonnen dus wat zeuren jullie nu allemaal. Pinto gaat het goed doen. Let maar op !!!

27 maart 2014 om 07:48

Dat was vorig jaar we zijn in 2014!

27 maart 2014 om 07:56

Ik denk dat je Barca toch beter moet volgen.
Want ook anno 2014 keept Pinto de Copa del Rey wedstrijden.
Kijk maar eens na zou ik zeggen ;-).

Heel erg sneu!! Beterschap Valdes !!

Wat een heerlijke week voor Barca! Winnen van real en real dat de wedstrijd daarna nog eens verliest! Alleen jammer van Valdes..

toch wel sneu voor Valdes. Zo'n afscheid wens je niemand toe. Bijna net zo erg als met Theo Jansen.

zeer droevig voor valdes, hij pakte een makkelijke bal uit de lucht en verstapte zich, zeer pijlijk.
ze opvolger pinto keepte erg goed moet ik zeggen.

Sneu voor Valdez, dit betekent toch hopelijk wel dat David de Gea mee gaat naar het WK? Op basis van dit seizoen (en vorig seizoen) zou DDG zelfs onbetwiste nummer 1 moeten zijn.

27 maart 2014 om 01:50

Ja je kan twijfelen tussen de Gea en Casillas... in principe zou Casillas dan nummer 1 zijn, maar door zijn situatie bij Real Madrid maakt de Gea zeker een goede kans....

Persoonlijk zou ik voor Casillas gaan maar de Gea is dit seizoen erg belangrijk heb ik gemerkt en begint die jeugdige onrustigheid kwijt te raken lijkt het wel...

Sneu trouwens voor Valdes om je Barcelona loopbaan zo te moeten beindigen

Oef, voor een keeper is zo'n blessure 2x zo erg omdat je het toch van je katachtigheid en explosie moet hebben, Valdes wordt waarschijnlijk nooit meer de keeper die hij nu is. Ik ben helemaal geen fan van Valdes, maar zoiets gun je niemand.

De reden waar pinto daar nog zit heeft te maken dat het een goede vriend van messi is

27 maart 2014 om 00:53

hij heeft vandaag wel anders bewezen

Wat een klote nieuws zeg... Heb de wedstrijd niet gezien omdat ik was gaan trainen... Maar dit is toch wel een klap hoor... Hoorde van een vriend van me dat Pinto wel goed speelde vandaag het restant van de wedstrijd...

Toch hou ik mn hart vast met Pinto op goal in de Cl... ik vertrouw hem toch niet 100%... Maar goed we gaan ervoor en als er voorin gecombineerd en gescoord wordt moet het goed komen..

Erg voor Valdes zeg, streep door het WK, ligt er een paar maanden uit en mist sowieso alle finales dit jaar.... Sterkte Victor

Pijnlijk afscheid voor zo'n clubheld, dat wens je niemand toe.

geen CL voor ons dit jaar

Tragisch. Zie nou maar eens een nieuwe club te vinden. Misschien kan Barca hem alsnog een contract voor een jaar aanbieden, zodat hij rustig kan revalideren.

Zo jammer dat dit hem overkomt. Ik denk dat hij gewoon in de basis elf zou staan op het WK in Brazilië.

Zulke dingen gebeuren nou eenmaal. Een heel simpele beweging, die dan zoiets veroorzaakt. Echt een ramp.

Ik denk dat we Pinto niet moeten afschrijven. Het is een goede keeper. Doet z'n ding. Al moet ik zeggen dat hij soms riskante pases geeft en het 'meevoetballen' overdrijft en ja, hij heeft soms van die domme momenten maar hij weet vast wel hoe belangrijk hij nu moet zijn voor Barca.

Ik denk dat hij goed gaat keepen de komende maanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Spanje
25 fans
Keeper, 46 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
Manchester United is afgehaakt in de strijd om de handtekening van Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren