Van de Looi stuurde 'emotionele' Kostic weg: 'Hij is een Balkanjongen'

Vrijdag, 21 maart 2014 om 17:07Matthijs van Laar • Laatste update: 17:06

/

Erwin van de Looi doet er alles aan om Filip Kostic in het gareel te houden. De buitenspeler van FC Groningen maakte in de eerste maanden van dit seizoen indruk, maar heeft de voorbije weken te maken met een terugslag. Dat zit hem zelf ook niet lekker, zo bleek afgelopen dinsdag. Zijn coach stuurde hem weg van de training. "Ik was niet tevreden over hoe het ging", onthult Van de Looi vrijdag aan RTV Noord.

Het gebrek aan motivatie bij Kostic kwam waarschijnlijk voort uit het feit dat hij vorig weekend zijn basisplaats verloor. Zonder de Servische vleugelaanvaller trok FC Groningen ten strijde tegen ADO Den Haag, een wedstrijd die het overigens verloor. Na zijn verbanning van de traning mocht Kostic zich woensdag weer melden en donderdag ging de jongeling een gesprek aan met assistent-coach Dick Lukkien.

"Filip is een Balkanjongen, die heeft heel veel emotie", aldus Van de Looi. "Net als in zijn spel. Hij is een belangrijke speler voor ons geweest dit seizoen en dat is hij nog steeds. Maar hij heeft af en toe moeite om zijn emotie te uiten, en dat komt er wel eens verkeerd uit." Zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse is de jeugdinternational weer gewoon van de partij, zo verklapte de coach alvast.

Magnasco
FC Groningen maakte tevens bekend dat Stefano Magnasco voorlopig in Chili verblijft. De rechtsback brak zijn spaakbeen en werd geopereerd. "Wij hebben hem teruggestuurd, puur uit menselijk oogpunt", legt van de Looi uit. "Stefano zit alleen in Nederland. Dat betekent dat hij zijn dagelijkse zaken zelf moet regelen. Hij zit momenteel tot aan zijn schouder in het gips, dus hij kan heel weinig. Daarom is het goed dat hij naar huis gaat. Daar is zijn familie die hem de steun en zorg kan geven die hij nu nodig heeft."


Poll

Filip Kostic is in potentie een speler voor de Nederlandse top


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door arnoudk)

Goed dat Magnasco de vrijheid krijgt om in zijn thuisland te blijven. Hier zou hij zich misschien toch te veel vervelen in zijn eentje.

Peoplemanagement is belangrijk. Wij met een hollandse mentaliteit denken vaak dat iedereen een directe communicatiestijl waardeert. Jongens uit andere culturen vinden het bijvoorbeeld vernederend om in het bijzijn van anderen (bijv. teamgenoten) flink op hun donder te krijgen.

Was ook ronduit belachelijk dat hij op de bank zat. Met afstand beste aanvaller van Fc Groningen dit seizoen. Zelfs als hij matig speelt geeft ie elke wedstrijd nog enkele goede voorzetten. Toen hij tegen ADO inviel bewees hij gelijk het ongelijk van v/d Looi door een puntgave assist te geven.

21 maart 2014 om 17:21

Kostic bewees juist tegen ADO het gelijk van Van de Looi. Voor het eerst sinds weken stond er een getergde Kostic in het veld, omdat hij gepasseerd was.

21 maart 2014 om 17:24

Idd ... jij snapt het !!

21 maart 2014 om 17:30

Kostic was de enige man die tegen Feyenoord geregeld zijn man voorbij kwam, dus dat valt wel weer reuze mee. En als hij mensen scherper wilt maken mag hij wel eens beginnen met Michael de Leeuw en Chery.

Het wordt tijd dat Kostic jou wegstuurt Erwin, want iedere pannenkoek zag dat het ging lopen tegen ADO nadat Kostic erin kwam. Hou eens een vast elftal of ga weg. Alvast bedankt

22 maart 2014 om 00:17

Oh ja dus " Balkan Jongens " zijn emotioneel en " negers " kunnen waarschijnlijk goed dansen en " joden " zijn dan waarschijnlijk goede sjagaraars en Moslims natuurlijk allemaal terroristen?en zigeuners natuurlijk allemaal dieven dus haal je wasgoed maar snel binnen. Van de Looi gaat Wilders achterna. Ik vind de term " Balkan Jongens " erg denigrerend. Volgens mij is dit ook gewoon discriminatie en vooroordelen over een bepaalde bevolkings groep.
Mensen moeten daar eens wat voorzichtiger mee zijn vind ik.

22 maart 2014 om 02:38

De term 'balkan Jongens' is denigrerend? Het is toch een feit dat Kostic uit de Balkan komt? Wat een gehuil zeg... Altijd maar weer de racisme kaart spelen. Diep triest. Jij bent 100x erger van Van de Looi.

22 maart 2014 om 05:19

Ben je nou zo dom of gedraag je enkel zo dom. Het is algemeen bekend dat afkomst daadwerkelijk iets over je karakter eigenschappen, het heeft dan niks te maken met de terorisme waar jij meteen aan denkt, maar wel met religie, cultuur, opvoeding etc. Het is algemeen bekend dat Russen minder grenzen kennen dan andere soort mensen, dat Balkan mensen een korter lontje hebben, dat Amerikanen makkelijker sterven voor hun vlag, dat Nederlanders om 6 uur bloemkool eten ga zo maar door. Overigens ie het vrij logisch allemaal dat Balkan gasten wat lastiger zijn, wij leven namelijk in het moderne tijdperk, wij zijn dingen gewend, wij zijn op bepaalde manieren opgevoed, zij zijn voornamelijk opgevoed met oorlogen, losbreken van kleine landen, waar op WK 98 Joegoslavie nog actief was heb je nu Montenegro, Servie, Bosnie, Kroatie (die al afhankelijk was) etc. Natuurlijk heb je dan een ander karakter. Omgekeerd zou het precies t zelfde wezen als wij in die situatie zaten. Dit zie je ook terug in de huidige moslims, vastbinden aan hun geloof, geen andere weg zien en niet open staan voor de westerse wereld, hun geloof ook als excuus gebruiken. Dat heeft niks met die mensen te maken hoor, maar puur met hun situatie in hun land, ze worden zo opgevoed, ze zijn het gewend, ze weten niet beter en het is in vele gevallen hun enige uitweg tussen alles wat in die landen gebeurd.

Jij denkt toch niet dat jij een heilig boertje was geweest als we nooit bevrijd waren? Dan was jij waarschijnlijk als probleem geval in Amerika geland. Don't blame the people, blame the society

Kostic speelt de laatste tijd minder, maar dat doet bijna elke speler van Groningen. Kostic kan het in 1 moment wel beslissen in een wedstrijd en Kirm is echt niet beter dan hem. Dus gewoon weer terug in de basis aub.

Wacht even hoor... Dus de hoofdtrainer stuurt hem van de training weg en hij mag vandaag een gesprek aan gaan met de assistent trainer? Waarom niet met van de Looi zelf? Is hij bang voor de confrontatie of iets dergelijks?

Ik vind van de Looi echt een trainer van lik me vestje. Vaak gefrustreerd langs de lijn en verwacht volgens mij een positiespel van Groningen die je alleen bij Barcelona en Bayern ziet. Ik vind het maar een vreemd mannetje om te zien.

21 maart 2014 om 17:39

Ik dacht het idd ook. Als je hem wegstuurt wees dan ook mans genoeg om zelf het gesprek aan te gaan.

21 maart 2014 om 18:09

Haha. Jullie lezen ook maar wat je wilt. Er staat letterlijk in de tekst dat Kostic een gesprek aan ging met de assistent. Nergens dat dit in opdracht was van van der Looi of dat van der Looi zelf niet met hem wilde praten.
Even bij de werkelijkheid blijven. Je mag iemand best een waardeloze trainer vinden, maar baseer je dan wel op feiten. Jullie kunnen beiden met geen mogelijkheid uit deze tekst halen wat jullie beweren.

ik vind VD Looi echt een flapdrol. alleen maar zeiken en excuses zoeken waarom ze weer niet hebben gewonnen. echt een schande voor zo'n mooie club in Groningen. hij straalt niks uit en maakt z;n spelers ook niet echt beter. zichtbaar tenminste.
opzich prima dat Kostic gestraft wordt, maar om nou te zeggen dat hij een balkanjongen is? rare toevoeging.

21 maart 2014 om 17:48

Redelijk wat blessures, waardeloos beleid van Veldmate en Nijland, het is niet allemaal conto van vd Looi. Want ook Maaskant kon met dit team niks.

21 maart 2014 om 18:07

Ja, sorry hoor. Maar is Maaskant nou zo'n geweldige trainer? 'hij kan nog geen kut dekken' is de uitspraak die bij iedereen nog bekend voor komt. Het is niet dat mensen hem herinneren als iemand die Groningen beter liet voetballen. Nee, ik vind dat Groningen de laatste tijd qua trainers er niet op vooruit is gegaan. Ron Jans, dat vond ik een leuke trainer voor Groningen.

21 maart 2014 om 18:15

Maaskant is niet geheel een koekenbakker nee. Kampioen van de eerste divisie met Rbc, landskampioen van Polen met Wisla Krakow en ook bij NAC presteerde hij heel behoorlijk.
Ik denk dat zoals Grunnboy zegt het meer aan het bestuurlijk falen ligt dan aan de trainers.

21 maart 2014 om 18:19

Maaskant heeft meer bewezen dan de meeste eredivisie coaches...en Jans? Jans kan niet wisselen, nooit gekund ook. Bij Heerenveen en Standard heeft die denk ik wel bewezen dat die zo goed als zijn materiaal is, terwijl juist Maaskant met een shittie NAC Europa in ging en RBC liet promoveren

Eerst Letschert en nu Kostic. Zal het misschien aan de trainer liggen?

21 maart 2014 om 18:20

Letschert is weggestuurd bij Heerenveen, had shit in Almelo, dus nee geen goed voorbeeld

21 maart 2014 om 19:08

En van Nieff die het uitstekend deed bij Dordt en nu op de bank zit bij Groningen?
van Looi weet niet waar hij mee bezig is.

21 maart 2014 om 19:11

Van Nief heeft maar 2 duels op de bank gezeten hoor, speelde afgelopen zaterdag nog. Daarbij is er een groot verschil tussen jupiler en subtop eredivisie. Als jij de strijd verliest aan hiariej ligt dat echt aan jezelf

21 maart 2014 om 19:36

Laat die jongen dan het seizoen afmaken bij Dordt want nu is Dordt zijn beste speler kwijt en bij Groningen is hij niet zeker van een basisplaats.
Of is van Nieff niet belangrijk als mens en moet ie maar blij zijn dat hij bij de plaatselijke FC zit?

21 maart 2014 om 19:51

Hoezo is hij niet zeker van zijn plaats dan? Hij heeft nogmaals 2x niet in de basis gestaan, alle andere duels speelde hij. Daarbij was de terugroeping van hem logisch omdat er nogal wat spelers vertrokken in de winter. En ja hij moet bij de plaatselijke fc zitten, want die plaatselijke fc is zijn werkgever en niemand anders. Als Groningen hem hier wilt hebben is dat de keuze die Gronignen maakt. Overigens is Van Nieff ontzettend gelukkig met de minuten die hij maakt dus snap niet echt je probleem.

21 maart 2014 om 21:03

Omdat ik vanmiddag las dat hij zijn plaats kwijt was aan Hiariej.
En voor de rest heb ik geen enkele probleem hoor ik zeg alleen maar wat ik denk meer niet.

Edit:
"training donderdagochtend: Yoëll van Nieff en Krisztian Adorjan wijken voor Tom Hiariej en Género Zeefuik;"

bron: Fcg

Maar nu dwaal ik te ver af, het ging immers om v/d Looi, die zie ik niet zo lang meer zitten als hij doorgaat met die fratsen van hem.

21 maart 2014 om 21:20

Dat lijkt me een oud bericht want Adorjan speelde vorige week niet. Overigens is Hiariej geblesseerd en van Nieff geschorst.

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Lei, Adorjan, Cijntje, Hagenauw, Kirm, Wijnaldum, Zeefuik,

Bizot
Hateboer
Botteghin
Kappelhof
Burnet
Kieftenbeld
Lindgren
Chery
vd Velden
Zivkovic
Kostic
21 maart 2014 om 22:02

Oke.zal wel kloppen, jij hebt er trouwens meer kijk op dan ik dat heb.
In ieder geval veel succes morgen tegen Vitesse en help ons een beetje door punten te pakken .

Slaat nergens op , dat v looi hem afgelopen week op de bank zette.
toen hij erin kwam viel gelijk weer op dat gij de beste is.
zo een jonge heeft gewoon veel begeleiding nodig.
want tja het is toch bekend dat wij van de Balkan toch een beetje zitten met temperament.
houd er gewoon rekening mee als grote club wat Groningen is

lekker boeiend, er worden zo vaak spelers weggestuurd van de training. zolang spelers fit zijn en de trainer de juiste spelers opsteld moet het toch in de wedstrijd gebeuren.

Met de dag erger ik me aan die van de Looi, hoe durf je het om je beste spelers op de bank te zetten.
En wat emoties betreft moet ie niet lullen wan toen Advocaat mafkees tegen hem zei kon hij er ook niet tegen en sprak hij van schande, dus waarom zou Kostic wel iets pikken.en dat Balkan gedoe slaat echt nergens op, iedereen vindt het vervelend als ie vernederd wordt.

Elke week weer de minste op het veld de laatste tijd. Staat alleen maar met zijn armen te zwaaien en straalt enorm veel ontevredenheid uit tijdens wedstrijden. Iemand die mentaal zo zwak is op dit moment kun je maar beter aan de kant houden. Jammer dat hij zijn vorm niet vast heeft kunnen houden, maar het is vooral kwalijk dat hij er op zo'n manier mee omgaat. Zo'n jongen moet zich een wedstrijd in knokken als het even niet loopt, maar aan die ijver en werklust ontbeert het hem enorm de laatste tijd. Vind het zeer begrijpelijk dat Van de Looi hem aan de kant houdt. Een van de weinige begrijpelijke beslissingen van hem dit seizoen.

Off: Dejan Meleg wordt waarschijnlijk verhuurd door ajax aan fc groningen hoor ik net..

Vd Looi kan het niet aan! Stuurt elke week spelers weg van de training. En altijd de jonkies en nooit een Lindgren, vd Velde of die enge Kieftenbeld. Wordt tijd voor een trainer met flair en ballen.

Vd Looi stuurt volgende week het bestuur weg.

Inderdaad dat kotic op de bank zat hij zorgt altijd voor gevaar goede speler.

Vd Looi heeft eerst het verkeerd met die verdediger uit Purmerend, Letscher. En nu weer met Kostic, Vd Looi heeft 0 aan people skills en is dus veruit het meest ongeschikt. Gezien het selectie beleid waar hij mede verantwoordelijk voor is is de conclusie, ontslag. Hoe eerder hoe beter. Dat geldt ook voor de TD van FCG

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder71
M. de LeeuwAanvaller70
M. El HankouriAanvaller70
C. NgongeAanvaller73
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

39 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren