Machtwisseling in het noorden van Engeland?

Woensdag, 19 maart 2014 om 23:40 door Frank_Lfc

We gaan terug naar de novembermaand van 1986. Na een troosteloze start van het seizoen voor Manchester United wordt er een nieuwe manager aangesteld. Sir Alex Ferugson, een relatief onbekende coach die overkomt van het Schotse Aberdeen. De club waar hij toentertijd de macht van de clubs uit Glasgow mee wist te doorbreken. Een knappe prestatie van een jonge coach. Een coach die de tijd moest krijgen om iets op te kunnen bouwen.

/

Hierbij begon het fundament van een aanstaande supermacht. Ook het verval van een team dat in de jaren 70 en 80 the First Division wist te domineren. Na jaren van dominantie, tragedies en trauma’s begonnen de eerste breuken van de supermacht aan de Merseyside te ontstaan. Het begon bij het Heysel drama op 29 mei 1985. Het voetbaldrama dat ervoor zorgde dat de Engelse clubs voor zes jaar lang uitgesloten werden van Internationaal topvoetbal. Vier jaar later op 15 April 1989 maakte de voetbalclub de tweede tragedie mee in korte tijd. Het Hillsborough drama. Het drama dat voor 96 doden zorgde, hetzelfde drama dat de stad Liverpool met trauma’s achterliet. Niet alleen de stad Liverpool, ook de coach toentertijd. King Kenny Dalglish. Die twee jaar na dato stopte omdat hij nog altijd de nasleep van het drama Hillsborough voelde.

Graeme Souness werd aangesteld als de opvolger. Net als Dalglish een clublegende puur sang. Een speler die de gloriejaren meemaakte onder Bob Paisley en Joe Fagan. Als speler enorm succesvol, als coach heel wat minder. Voor het eerst sinds 10 jaar eindigde Liverpool buiten de top 2 van Engeland. Om precies te zijn eindigde Liverpool zesde. Op precies het verkeerde moment zakte Liverpool weg, United ging Europa in waar een ware financiële hemel ontstaan was. Dit terwijl Liverpool nog altijd de club was die de gevolgen voelde van het Hillsborough drama dat nog altijd niet gerechtvaardigd was.

De rest is geschiedenis. United domineerde de afgelopen twintig jaar het Engelse voetbal. Liverpool daarentegen heeft door wanbeleid, middelmaat en slechte eigenaren altijd problemen gehad om terug te keren waar het eigenlijk hoort. Een treble en de Champions League succesen in 2004/2005 verbloemde nog enigszins de laatste 20 jaar. Maar daar blijft het dan ook bij.

Wat er op het moment gebeurd bij de clubs is vergelijkbaar met wat er 30 jaar geleden gebeurde. Het ene team kijkt naar boven. Het andere team heeft moeite om zich staande te houden. De ene club is een nieuwe fundament aan het leggen, terwijl bij de andere club de eerste scheuren in het o zo sterke fundament lijken te ontstaan.

Sinds Rodgers de touwtjes in handen heeft op Anfield Road is er iets veranderd. En sinds dat Moyes de touwtjes in handen heeft op Old Trafford is er daar ook iets veranderd. Manchester United heeft het enorm zwaar, heeft verjonging nodig en lijkt van alles te missen. Dit terwijl de aartsrivaal weer rijzende is en de opmars naar de Engelse of misschien wel de Europese top heeft ingezet. Het missen van Champions League voetbal komend seizoen op Old Trafford zal goed gevoeld worden. Op zowel financieel gebied als op sportief gebied zal het lastig worden. De inkomsten en de aantrekkingskracht van Champions League voetbal zijn vitaal voor een topclub als Manchester United.
Na de trainerswissel op Old Trafford, het vertoonde spel en het beleid dat op het moment gevoerd wordt denk ik dat het niet lang meer zal duren voordat Liverpool weer de sterkste is in het noorden van Engeland. Ik begrijp dat dit een arrogante uitspraak is en misschien ook wel ontrecht. Maar het feit dat Manchester niet bekend staat als een club die zomaar even een trainer eruit gooit verwacht ik dat Moyes er komend seizoen ook nog gewoon zit. Of hij moet het de komende weken wel enorm hard verbruien.

Eens in de zoveel jaren lijkt een topclub in Engeland het lastig te hebben. Arsenal heeft het al 8 jaar zwaar. Ondanks de knappe prestaties die Wenger toch nog altijd weet te behalen is Arsenal ook afgegleden tot een Engelse subtopper. Liverpool doet het al vier jaar bagger en dit stokje lijkt nu overgenomen te worden door United. Een club die te lang vastgehouden heeft aan een bepaald beleid, te weinig vers bloed heeft binnengebracht en te lang heeft geleund op de trainerskwaliteiten van Sir Alex Ferugson. De financiële mogelijkheden van United zijn nog altijd gigantisch, maar zonder nieuw bloed binnen de club zal het nog een hele opgave gaan worden voor Manchester United om terug te komen bij de Engelse top.

Wat ik wil zeggen met deze clubexpert is dat de macht van Manchester United in Engeland voorbij is. Of men deze macht op korte termijn terug weer weet te herpakken lijkt me niet reëel. Dit omdat de concurrentie op het moment zich kan meten met de financiële kracht van United. Dit was in het verleden wel eens anders.

Of Liverpool weer de grootste wordt in het noorden van Engeland hoop ik weer van harte. Het is de Scousers gegund, na jaren van tegenspoed verdienen zij weer de oude glorietijden terug!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door ajaxbarcelona)

Eerst wil ik je bedankje voor dezr mooie CE (zit op mijn mobiel dus kan nu geen sterren geven) , ook mooi dat je even wat dingen uit de geschiedenis erbij pakt, ik volg het engels voetbal pas net en de club waar ik het meest van geniet is liverpool. Goed geschreven CE!

Er is nog een club gevestigd in Manchester met een ongelimiteerd budget dus die kan ook wel een gooi doen naar de hegemonie in het noorden van Engeland.

Een op/aanmerking Arsenal speelt al jaren met de top 4 in Engeland mee maakt dat ze een subtop ploeg? Ik vind clubs die standaard elk jaar in de CL voetballen gewoon een top ploeg. Zeker wanneer ik ervan uitga dat een club als Arsenal het op eigen kracht doet en niet met een Olie sjeik.

Persoonlijk hoop ik dat zowel Arsenal als Liverpool de macht van de sjeiks kunnen doorbreken de komende jaren (arsenal natuurlijk iets meer). Ook hoop ik dat United weer de weg naar boven vind. Ik heb persoonlijk veel meer met deze clubs dan clubs als City en Chelsea.

Verder heb ik genoten van je clubexpert en hoop dat je wat vaker tijd vind om er een te schrijven.

Sorry hoor maar je bent wel een beetje te positief over Liverpool.

Ten eerste Arsenal een subtop ploeg noemen terwijl die met bescheiden middelen elke jaar top4 spelen ?
Manchester die vorig jaar nog kampioen werden en het nu 1x moeilijk hebben meteen afschrijven ? Terwijl daar zoveel geld binnenkomt dat ze veel makkelijker weer kunnen aansluiten en met alle respect. Liverpool staat 4de. Maar volgend jaar kan alles weer anders zijn. Je vergeet gewoon dat clubs als Chelsea Arsenal Manchester united en city veel meer wedstrijden spelen dit jaar en Liverpool eigenlijk alles op de competitie kunnen zetten ???

Laat liverpool nu eerst maar eens echt aansluiten en de cl halen en volgende jaren ook voordat je deze dingen schrijft. .

20 maart 2014 om 09:26

Ik wilde hiermee aantonen dat iedere topclub af kan glijden. Hoe groot het ook is.

En wanneer je 8 jaar geen prijs pakt ben je geen topclub in Engeland. De topclubs in Engeland van de laatste jaren zijn United, City en Chelsea.

Het is misschien een optimistisch stuk. Dat klopt.

23 maart 2014 om 13:37

Everton, tottenham, newcastle, southampton en Arsenal zijn ook gewoon Engelse top. Er zit zelfs Engele top in de Championship, kijk maar naar Wigan wat vorig jaar de FA cup won. Ik denk dat bijna alle ploegen in Engeland wel europese top zijn, behalve dan Stoke City, want die kunnen niet voetballen.

23 maart 2014 om 17:23

What the actual fuck. Dat is dus zo geen Engelse top wat jij daar op noemt (@rmadridcf). Volgens mij moet jij echt even uit gaan zoeken wat het woord top precies betekent.

25 maart 2014 om 19:08

ahaha leuke grap vind hem ook goed

Mooie CE, alleen is Arsenal nog lang geen subtop. Je haalt duidelijk de geschiedenis erbij, voor mij erg leerzaam. Sinds Saurez naar Liverpool is gegaan ben ik fan geworden van Liverpool. Prachtige club met een heel mooi clublied.

50 sterren

Ik vind het een smetje op je CE dat je Arsenal als subtop beschouwd. De subtop vind ik nog steeds Tottenham Hotspur en dat soort ploegen. Arsenal vind ik structureel in de CL terug en dus eindigen ze ieder jaar bij de top vier. Dan ben je gewoon een topclub, klaar.

Desondanks ben ik het helemaal eens met je CE voor de rest. Heerlijk om te lezen en vooral heel goed het drama erin verwerkt die van invloed was op de geschiedenis van Liverpool. Iets te subjectief geschreven misschien, maar ik ben het met je eens Vier sterren.

Nou, om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik vind deze CE niet zo goed, Frank.

Ik kan mezelf normaal gesproken altijd goed vinden in joun reacties, en ook in je Ce's. Ik vond je vorige CE, 'de Rodgers way', erg leuk en informatief. Maar deze keer moet ik zeggen dat ik de draad compleet kwijtraakte in je verhaal.

Je inleiding is chaotisch. Je springt van de geschiedenis van Man United naar de trainerswisselingen bij Liverpool, zonder duidelijke overgang én nagenoeg in dezelfde alinea. Ik moest drie keer de inleiding lezen om duidelijk te begrijpen wat je punt was.

Ik vind dit sowieso geschreven als een 'reactie' op een artikel, en niet als een CE. Je gebruikt deze keer helaas maar weinig geschiedenis en feiten cq informatie. Ik lees teveel eigen mening.

Nogmaals, ik kan me normaal gesproken altijd goed vinden in joun reacties. Vaak to the point, rustig, en niet provocerend.

Maar helaas, met deze CE sla je de plank, naar mijn mening, volledig mis. Jammer.

Je gebruikt 1000 woorden om te zeggen wat in 1 zin ook kan. Als er nou relevante onderbouwing bij zat, dan was het misschien CE waardig.

De vergelijking met het verleden kan niet gemaakt worden omdat Utd over dusdanig veel middelen beschikt dat een verloren jaar geen impact heeft op termijn. Het mislopen van de CL kunnen ze financieel gewoon opvangen met de bizar goede deals die ze hebben afgesloten. Je komt niet verder dan Utd ontslaat geen trainer en Utd mist cl inkomsten. Zwak.

Je bent extreem opportunistisch. Een beter jaar zegt helemaal niet veel, zeker niet als je nagaat dat dit deels tot stand komt door ongelijke omstandigheden. We zullen zien wat de verhoudingen zijn als utd 40 duels in een jaar speelt en jullie 60.

Ook wel kenmerkend dat je toch nog ergens een sneer naar Arsenal erin weet te proppen. Zegt wat over je karakter.

23 maart 2014 om 14:21

Je haalt me de woorden uit de mond.

Na één seizoen kun je zulke conclusies nog niet trekken. Dat United dit seizoen een stuk minder is, betekent niet dat ze zullen afglijden van de top. Ook is je sneer naar Arsenal erg onnodig en ongepast, ze spelen wel elke jaar CL en halen elk jaar de knockout-fase.

Edit: Natuurlijk kun je vinden dat Arsenal subtop is, maar zet het dan niet in je CE alsof het een feit is.

Jij bent wel heel opportunistisch zeg, de macht van United voorbij? Na een seizoen zeg jij dit maar als Liverpool fan moet je wel weten hoevaak United terugkomt. Financieel is het geen probleem voor United, we gaan een deal sluiten met Nike ter waarde van een bedrag van rond de 70 miljoen euro per jaar. En dan nog een met Chevrolet wat tesamen rond een bedrag van 100 miljoen per jaar kan zijn. Dan nog shirtverkoop, de stadion is dit seizoen voller dan ooit tevoren. Financieel gaat het wat achteruit wellicht, maar dat zal maar weinig gevoeld worden doordat het aantal nogsteeds zeer hoog zal zijn. United blijft een supergrote club en jij doet nu alsof CL de allesbepalende factor is. Maar een Man City heeft ook topspelers gehaald zonder CL te spelen en een Kroos heeft zelf al gezegd te kunnen vertrekken naar een niet spelende CL club. Waar Juan Mata al binnen is die normaliter in de top 3 nummer 10's van de wereld zit. United is echt nog altijd een van de grootste clubs ter wereld en ik zie het positief in, volgend seizoen geen CL. Dan kan je gewoon rustig bouwen aan het team, rustig de systemen vinden en formatie's, Moyes kan rustig wennen en dan zijn we ook af van die oneindige blessurelijst. Als ik jou was zou ik niet te hard van stapel lopen want voor hetzelfde geld heeft United met een paar aankopen weer een supersterk team. Verder vind ik je verhaal wel goed geschreven en goed beargumenteerd, 3 sterren. Ik vond je vorige CE wel een stuk beter.

Sorry Frank, maar dit is gewoon een belachelijk Ce... Je bent veels te subjectief en je gaat kort door de bocht. Liverpool zo erg ophemelen op basis van één seizoen, Arsenal degraderen tot subtop en Manunited compleet afschrijven...

Met alle respect maar ik kan je niet serieus nemen.

Ik vind de zinnen in deze CE veel te kort, waardoor het totaal niet lekker te lezen is. Het zou veel beter te lezen zijn als je verbindingswoorden gebruikt om zinnen aan elkaar te linken, waardoor je wat langere zinnen krijgt. Hierin moet je natuurlijk niet doorschieten, maar dit vind ik dan wel weer het andere uiterste. Heb het overigens daardoor niet uitgelezen en zal je dus ook geen beoordeling geven

21 maart 2014 om 11:48

Te kort? 1000 woorden zijn de max hé Het zijn er ongeveer 850, dus heel kort is hij niet.

21 maart 2014 om 11:59

Ik bedoel niet de lengte van het artikel, ik bedoel de lengte van de zinnen

21 maart 2014 om 18:39

Oke, ik zal er in de toekomst wat mee doen!

Belachelijk om 20 jaar hegemonie op zij te gooien door dit soort conclusies te trekken na een half seizoen. Laat ik het zo zeggen. Ferguson stond aan het begin van zijn loopbaan voor een veel grotere uitdaging dan Moyes nu. United was niet de grootste ter wereld en had niet onbeperkt financiële middelen. Nu heeft United dat wel. Je geeft geen enkel fatsoenlijk argument voor waarom de dip van United langer dan dit seizoen zou duren m.u.v. dat ze vertrouwen houden in Moyes. Je geeft geen argumenten voor waarom United zich niet zou versterken aankomende zomer. Daarbij kan je ook redeneren dat vertrouwen in een coach zich uiteindelijk uitbetaald zoals dat zich ook met Ferguson heeft gedaan.

In je hele artikel noem je niet één keer de naam van Manchester City, iets dat je 'metafoor' compleet belachelijk maakt. Want buiten dat United zich in het noorden van Engeland heeft gevestigd heb je daar ook nog Manchester City. Die kan je op dit moment ook hoger aanslaan dan Liverpool en dus de dominerende ploeg van het noorden noemen.

''maar het feit dat Manchester niet bekend staat als een club die zomaar even een trainer eruit gooit verwacht ik dat Moyes er komend seizoen ook nog gewoon zit. Of hij moet het de komende weken wel enorm hard verbruien''

Ben je aan het raaskallen? Het niveau van de Clubexperts is echt door een dieptepunt gegaan. Waar waren de tijden van mijzelf. Je eerste zin van de quote durf je niet met een argument te onderbouwen, de tweede zin is onleesbaar.

Zinsvolgorde klopt niet, grammatica klopt niet. Zinnen beginnen met 'en' en 'of' is redelijk lelijk.

Je eerste alinea's kunnen ermee door maar voor het slot had je echt meer tijd moeten nemen. Buiten dat ik de inhoud dramatisch vind, je geen enkel argument aanhaalt en het nalaat om diep er op in te gaan is dit een slechte clubexpert. Hoe kan je bijvoorbeeld zeggen dat de financiële mogelijkheden voor United oneindig zijn en in diezelfde zin claimen dat er zonder vers bloed weinig kan gebeuren. Die claims zijn totaal tegenstrijdig als je niet beargumenteert waarom United komend seizoen niet zou gaan verjongen..

Er zijn best punten te maken en argumenten aan te halen waarom United het de komende jaren lastig krijg maar die benoem jij niet en daarom sla je de plank finaal mis.

21 maart 2014 om 14:00

Nee, Moyes heeft een veel moeilijkere taak dan Saf. Een legende opvolgen is het moeilijkste wat er is, dat is iets wat veel mensen wel begrijpen denk ik. Natuurlijk kan er nu veel meer bij de club, maar het verwachtingspatroon is een stuk hoger. Toen SAF kwam was het geen probleem om een keer buiten de top 4 te vallen, nu is dat een ramp.

Hoe lang de dip gaat duren hangt af van komende zomer. Er moet heel veel gebeuren bij United voordat het weer echt terug is, financieel zit alles goed, maar qua spelersmateriaal niet, en dat vervang je niet op 1 seizoen. Qua keepers zit United goed, de verdediging heeft duidelijk versterkingen nodig, het middenveld heeft versterkingen nodig en ik denk ook dat er een spits bij moet aangezien het er op lijkt dat Chicharito weg wil, niet onterecht aangezien hij niet speelt. Maar om het team weer op niveau te krijgen is een 200 tot 300 miljoen nodig in de huidige spelersmarkt, en dat kan United ook niet in een seizoen opbrengen.

21 maart 2014 om 15:07

200 300 miljoen is gewoon onzin. Veel zijn niet in goede doen maar dat ze kunnen voetballen staat buiten klijf en dat ze over hun top heen zijn is helemaal niet vast te stellen. Vorig jaar werden ze immers met afstand kampioen.

Buiten het mentale zijn de verschillen niet zo heel groot. Wellicht in de breedte met City en Chelsea maar zeker niet met Liverpool en Arsenal.

De verdediging is verschrikkelijk maar heeft andermaal bewezen dat ze het wel kunnen. Kwestie van geloof. Het middenveld vind ik inderdaad erg zwak en de buitenspelers ook maar als die blijven en er komen 2 toppers bij dan ben je alsnog breed genoeg. Want ze zijn wel goed genoeg voor de bank.

Dus 2 wereldspelers erbij en je hebt een topselectie. 1 verdediger die de verdediging kan lijden en een creatieve middenvelder + talent. Ik denk aan 50 +50 +20 mil.

21 maart 2014 om 17:27

Een linksback, een CM en een CB zijn sowieso nodig. Afgaande op de genoemde namen(shaw, Mangala, Gundogan) kom ik toch al op een redelijk bedrag. Verder moet er denk ik nog wel een winger of AM bij en ook een spits, kom je toch tegen de 200 miljoen.

21 maart 2014 om 18:02

Verre van reëel Stravven. Mangala trekt naar City, Gundogan zie ik niet naar een team gaan dat geen CL speelt en Shaw zal naar alle waarschijnlijkheid naar Chelsea gaan (fanboy). Meer de vraag wat Chelsea hem kunnen bieden.

22 maart 2014 om 12:24

Waarop aseer je dat Mangala naar City trekt? Als een Kroos zelf zegt dat hij naar een club zou kunnen gaan die geen CL speelt waarom zou Gundogan die nog minder dan Kroos is per se naar een CL club gaan. Jij overschat de rol van de CL echt heel erg. Carragher/gerrard zijn van oorsprong volgens mij Evertonians, Zaha is een Arsenal fan, Giggs kwam van Man City dus die argumenten kunnen allemaal de prullenbak in.

21 maart 2014 om 18:38

Dankje Frikx. Ik had ook niks meer dan 1 ster verwacht van jou. Nou ja, ik zal het hier maar even gaan beargumenteren.

"je geeft geen enkel fatsoenlijk argument voor waarom de dip van United langer dan dit seizoen zou duren m.u.v. dat ze vertrouwen houden in Moyes."

Nou waarom. Natuurlijk kan het aanhoudende vertrouwen in Moyes voor problemen zorgen. Maar de selectie van United is op het moment Manchester onwaardig. Het fundament van de selectie is te oud en kan niet meer het niveau aantikken wat er toch van ze gevraagd wordt. Kijk naar Ferdinand, Vidic, Evra, Carrick en Giggs. De laatste jaren toch wel de spelers die vanuit achteruit en het middenveld de lijnen voor het team uitzetten. Daarnaast zijn spelers als Cleverley, Buttner, Young, Nani, Kagawa, Valencia en Hernandez spelers die ook weinig positieve dingen toevoegen.

Er zal een aardige schoonmaak plaats moeten vinden. Het salarishuis zal in een keer gigantisch verkleind worden. Wat positief is voor het budget. Maar het risico dat de club kan lopen is hetzelfde als wat bij The Spurs dit seizoen is gebeurd. Teveel in een keer gekocht, geen samenhang en geen passie.

Ik heb City met opzet niet gezegd. Vindt het qua club niet in de buurt komen van United en Liverpool. En ik denk dat wanneer FFP ook echt effectief gaat werken dat ze een enorme terugslag gaan krijgen.

"ben je aan het raaskallen? Het niveau van de Clubexperts is echt door een dieptepunt gegaan. Waar waren de tijden van mijzelf. Je eerste zin van de quote durf je niet met een argument te onderbouwen, de tweede zin is onleesbaar."

De eerste zin:
Je eerste zin van de quote durf je niet met een argument te onderbouwen

Als ik kijk hoeveel trainers United heeft gehad en het geduld dat ze met Ferguson hebben gehad lijkt het me niet logisch dat ze iemand snel ontstlaan. En ja, als United niet doorgegaan was en tegen City ook gesloopt worden dan denk ik dat hij wel eens ontslagen had kunnen worden.

Waar klopt mijn gramatica niet als ik vragen mag?

Hoe kan je bijvoorbeeld zeggen dat de financiële mogelijkheden voor United oneindig zijn en in diezelfde zin claimen dat er zonder vers bloed weinig kan gebeuren.

Ik bedoelde vers bloed in het team, niet in de technische staf.

21 maart 2014 om 20:48

Ik kan lezen ja. Ik zie dat je zeggen dat je niet verwacht dat Moyes word ontslagen en ik begrijp ook waarom je dat zegt. Ik hoop namelijk ook dat hij niet word ontslagen. Wat je vergeet te vermelden is waarom dat een negatief effect zou hebben op de toekomst. Waarom zal het niet ontslaan van Moyes negatieve effecten hebben? Dat lees ik nergens.

Daarbij bedoel ik ook vers bloed in het team. Je geeft geen reden waarom United niet zou gaan investeren komende zomer. Je zegt dat United aan het afbouwen is en gaat wegzakken in Engeland. Vervolgens zeg je dat ze vers bloed nodig hebben en vervolgens zeg je dat ze genoeg geld hebben. Logisch vervolg is dus dat ze zich gaan versterken komende zomer. Jij verwacht dus of, dat ze zich niet gaan versterken of, dat ze zich wel versterken maar er niet beter van worden. Weer geen argumenten.

Je geeft allemaal scenario's van wat er moet veranderen gebeuren bij United maar je geeft geen argumenten waaruit blijkt of die dingen wel of niet gaan gebeuren. Snap je wat ik bedoel?

''united heeft vers bloed nodig''
''het fundament van de selectie is oud''

Dit zijn allemaal observaties die je inderdaad als argumenten kan aanhalen voor waarom united NU niet presteert. Maar dit zijn geen argumenten die je kan aanhalen als reden waarom United in de toekomst niet zal presteren. Je zegt immers zelf dat United geld heeft.

Dus mij vragen aan jou?

Waarom zal United niet gaan investeren komende zomer?
Waarom is het slecht voor de prestaties van volgend seizoen dat Moyes blijft?

Snap je dat ik er niet veel aan vind als je observaties doet die iedereen kan zien en bevestigen? Maar er niet verder op ingaat dan ze te vermelden.

Je had best punten kunnen maken zoals:

Ik verwacht niet dat United gaat investeren want er is een nieuwe technische directeur die er nog geen kaas van gegeten heeft en ze zijn niet bereidt veel geld neer te leggen zoals in het pre-season van dit seizoen bleek. Dit zal ervoor zorgen dat ze nog verder afzakken naar de positie van Liverpool van vroeger. Ze zullen wel spelers kopen maar allemaal net niet goed genoeg zoals Feillani dit seizoen is gebleken, te bang om echt de portomonee te trekken.

Het aanblijven van Moyes zal United niet goed doen. Het blinde vertrouwen in de man zoals dat ooit was in Ferguson zal niet goed uitpakken simpelweg omdat Moyes minder capaciteiten heeft dan Ferguson. Bij Everton blijkt al dat ook oud-wigan trainer Roberto Martinez het voor elkaar krijgt in de top mee te draaien. Daaruit kan je concluderen dat het niet door de kwaliteiten van Moyes kwam dat Everton zo hoog eindigde. Het eerder besproken vertrouwen in Moyes gaat United dus opbreken, de trainer heeft geen allure en geen natuurlijke autoriteit omdat hij nog geen prijzen op zijn naam heeft. Daardoor is het te verwachten dat de vedettes van United hem niet serieus nemen en zich niet laten vertellen wat te doen, laat staan zich te schikken in het vechtvoetbal waar Moyes van houd.

Kijk dat zijn argumenten! Je hoeft ook niet zo uitgebreid te lullen maar je kan wel aangeven waarom!! United aan het afzakken is. Zoiets had ik geschreven al ben ik het er niet mee eens. Ik heb vertrouwen in de capaciteiten van Moyes.

Ik vind het een zwak onderbouwde CE. Deze valt me zeer tegen Frank_lfc

Arsenal sub top noemen, ja daar kan ik me op zich wel in vinden. Ze halen misschien dan wel CL, maar de echte hoge plaatsen halen ze niet.

Je bent bij United vergeten te melden dat Ferguson al lang had moeten beginnen met verjongen. Moyes zit nu opgescheept met een generatie verouderde vedettes. Nu moet hij al het opknapwerk verrichten, terwijl SaF hier al een paar seizoenen geleden mee had moeten beginnen.

Het is verder gewoon makkelijk samen te vatten in een paar zinnen wat je hier zegt, Jammer, hier had meer ingezeten.

Vind het geen goede CE. Veel korte zinnen en een niet al te beste indeling.

Arsenal subtop noemen klopt gewoon niet, dan is Liverpool ook subtop maar dat schrijf je niet. Een CE is subjectief dat weet ik maar je moet wel reëel blijven.

Overigens moet ik wel zeggen dat er geen een woord verkeerd geschreven staat zover ik heb gezien, ook helemaal geen fouten. Maar die korte zinnen erger ik me heel erg aan

22 maart 2014 om 00:58

Nou ja, waarom ik Liverpool bewust niet klasseer is als volgt: Arsenal is naar mijn mening gewon de subtop. Want wanneer 8 jaar geen prijs wint, tja, dan ben je gewoon geen TOP club. Dat is mijn mening. De topclubs van de laatste jaren zijn United, City en Chelsea. Ikzelf breng ook enorm veel sympathie op voor de werkwijze van Wenger. Maar dan nog, laten we reeel blijven. 8 jaar lang geen prijs winnen. Dat is niet topclub waardig.

Liverpool hoort daar op het moment nog een stapje onder. Al lijken ze zich dit seizoen wel als subtopper te onderscheiden. En wie weet stunten ze of blijven ze tot de laatste dag in de titelrace. Dan ben je nog niet direct een topper. Maar je bent een team dat vanuit dit punt kan uitgroeien tot een topper.

Maar het verhaal van de CE zelf. Ben je het daar mee eens?

Want wat ik probeer te vertellen is dat elke topper kan afglijden. Met het almighty Liverpoool is het in de jaren 80 gebeurd. Het zou ondanks de financiële mogelijkheden van United naief zijn om te denken dat zoiets niet met United zou kunnen gebeuren. De concurrentie is toegenomen. United is veel minder krachtig in tegenstelling tot de jaren 90 en begin 2000. City en Chelsea kunnen net zoveel besteden. Arsenal ook doormiddel van het nieuwe stadion. En Liverpool. die trekken zich langzaam weer op, door het juiste management kan Liverpool ver komen. Neem als voorbeeld de Boston Red Sox. De eigenaar van die vereniging is Fsg. Met bewust en financieel verantwoord kan de club Liverpool ver komen onder leiding van een aantal slimme Amerikanen.

22 maart 2014 om 11:20

Ja, ik ben het volkomen met je eens maar ik wou nog wat uitleg hoe en waarom Arsenal geen topclub was volgens jou, dat weet ik nu. Echter heb ik nou wel een beetje het idee dat je nu al drie Ce's hebt geschreven over hetzelfde onderwerp

Maar dat is mijn mening, ga je nog een keer het verleden induiken of een CE wijden aan Captain Steve?

Is mij iets teveel wishful thinking allemaal.

Je vat je hele CE samen met de volgende tekst:
"wat ik wil zeggen met deze clubexpert is dat de macht van Manchester United in Engeland voorbij is. Of men deze macht op korte termijn terug weer weet te herpakken lijkt me niet reëel. Dit omdat de concurrentie op het moment zich kan meten met de financiële kracht van United. Dit was in het verleden wel eens anders."

De afgelopen 10 jaar konden concurrenten Chelsea en city zich wel degelijk meten met de financiële kracht van United. Sterker nog, United kon zich juist niet meten met de financiële kracht van deze clubs. Toch lukte het United om deze nieuwe rijken elke keer weer van de troon te stoten.

Wanneer een figuur als Ferguson de club na bijna 3 decennia verlaat, moet de club wennen. Als dit gepaard gaat met het vertrek van een TD met als gevolg een uiterst dramatische transferperiode dan weet je dat je een zwaar seizoen kunt verwachten.
Volgend jaar zal United er echt wel weer staan met wat gerichte aankopen en een club, spelersgroep die gewend is geraakt met een nieuwe leider.

Ik vind het altijd voorbarig als Liverpool supporters praten over de ondergang van United en de terugkomst van hun eigen club. Zelfde geldt overigens voor de Arsenal aanhangers. We hebben het niet over 8 jaar zonder titel of zelfs 20 jaar zonder deze prijs, maar over 1 overgangsjaar na het vertrek van een legende in de mondiale voetbalgeschiedenis. Vandaar mijn opmerking dat het teveel lijkt op wishful thinking.

Toen Chelsea hun eerste titel pakte werd er ook gesproken over een einde aan de macht vanunited, het zou jaren duren voordat we weer de titel konden pakken. Dezelfde geluiden werden hoopvol verspreid in het blauwe deel van manchester. In beide gevallen wist United deze vermogende clubs weer net zo hard van hun troon te stoten.
Nu krijgen we weer hetzelfde uit het Liverpool kamp na een overgangsjaar en 1 sterk seizoen van Liverpool.

Overigens gun ik Liverpool dit jaar de titel. Had vooraf al voorspeld dat ze een heel sterk seizoen zouden draaien en zeker top4 zouden eindigen. Ben fan van rodgers en geniet ook van de nieuwe sturridge, daarnaast gun ik het legend Gerrard zoals zovelen doen. Succes de laatste weken.

Ps. Ik schoot uit met mij sterren op de ipad. Vind het geen goede CE, wishful thinking die resulteren in slecht onderbouwde argumenten. 1 ster, maar je hebt er 3 gekregen

(edit; zie dat je er toch 1 hebt gekregen)

23 maart 2014 om 12:53

Natuurlijk is het iets te voorbarig, optimistisch en onrealistisch. Maar het feit dat het bij Liverpool ook gebeurd is na een era van machtige coaches zou het bij United ook kunnen gebeuren.

Voorheen is inderdaad door verscheidende supportersgroeperingen geroepen dat het einde van United voorbij is. Maar op het moment is de situatie wel anders. Chelsea, Arsenal en City kunnen alleen mee op financieel gebied tegenwoordig. Toen Chelsea de macht leek te pakken was alleen Chelsea die financieel tot net zoveel in staat was als dat United was.

En het stoppen van SAF is misschien een nog wel groter probleem. Motivator die met een kwalitatief beperkte basiself van iedereen kon winnen. Iets wat Moyes ook niet lijkt te kunnen, daarnaast moet United verjongen binnen de selectie, iets wat waarschijnlijk ook gepaard gaan met onverantwoorde uitgaven. Zoals het nieuwsbericht over William Carvalho.

Maar we zullen zien wat de toekomst brengt, ik denk dat Liverpool de komende jaren weer een stabiele subtopper gaat worden. Hiermee zal de concurrentie om de top 4 alleen maar toenemen. Misschien mist Arsenal volgend jaar wel de boot, of gewoon Liverpool weer. Maar geen enkele club zal sowieso meer een zekerheidje zijn binnen de top 4.

het verhaal begon goed, met een goede uitleg over het hoe en wat van liverpool (vroeger). en hoe dat dan kwam. alleen daarna kwam het op mij over alsof je een iets te subjectieve mening hebt over liverpool, wat op zich niet erg is..

het klopt dat liverpool dit jaar goed meedraait en meedoet, en united die achterloopt dit jaar.
alleen lijkt het mij wat voorbarig om te zeggen dat united na een seizoen af aan het glijden is, wie weet hoe het volgend jaar komt met de nodige versterkingen..

een trainer heeft tijd nodig en die moet een club hem geven.
ik denk dat het persoonlijk volgend jaar een stuk beter met united zal gaan, en liverpool (met arsenal) ook gewoon meedoen om de titel.

de zegetochten van vroeger zijn inderdaad voorlopig voorbij, en dit komt inderdaad doordat de concurrentie sterker is geworden. inclusief liverpool.
hoop op de komende jaren veel boeiend derby's en strijd. en moge de beste altijd winnen (voor mij united, zal zelf ook een iets te subjectief beeld hebben van mijn club maar ja.)

3 sterren!

Dat je al die informatie weet echt geweldig!
hoe kan je een beoordeling in sterren geven?

22 maart 2014 om 23:22

Onder de tekst kan je sterren geven tussen de 1 en de 5

Je inleiding is geen inleiding: een inleiding moet hetzij de aanleiding voor je betoog/beschouwing aangeven hetzij de lezer triggeren tot het verder willen lezen van het artikel. Jouw alinea doet geen van beiden.

Je zinsstructuren zijn abominabel en je moet echt gaan werken met verbindingswoorden. Qua zinsstructuur en onderlinge verbindingen zit je CE op het niveau Nijntje. Nijntje ging fietsen. Het was warm buiten. Nijntje zag een trein rijden. De trein zei "tjoeketjoeketjoeke". Dat is de eerste associatie die ik legde na het lezen van je stuk: doe iets met zinsconstructies, werk af en toe eens met een bijzin en verbind je zinnen aan elkaar door verbindingswoorden als "derhalve, het gevolg was, daarentegen" etc. Daarnaast gebruik je doorlopend woorden als "en" en "ook" waar een "maar" op zijn plaats is.

Zinslengte is te kort. Once again, niveau Nijntje.

Inhoudelijk vind ik je CE zwak: je maakt geen statements. Frikx heeft al betoogd in de reacties dat je constateringen doet en op basis van je constateringen conclusies trekt maar dat de lijn tussen je constatering en je conclusies niet zichtbaar is. Het is alsof ik zeg "vandaag vriest het dus morgen is het druk in het ziekenhuis". Een conclusie die ik hard kan maken door aan te tonen dat kou correleert met ziekte, maar die correlatie moet ik wel maken.

Er zit een aantal taalfouten in je stuk: gebeurd, sinds dat... Zin 2 van alinea 2 mist een onderwerp.

In de één na laatste alinea stel je "wat ik wil zeggen met deze CE is dat het tijdperk MU voorbij is". Als dit je kernboodschap is, waarom hou je je dan zo bezig met die korte, niets toevoegende, slecht geschreven stukjes over andere clubs die verwarrend werken en weinig toevoegen aan je boodschap. Als je wilt betogen dat de macht voorbij is, geef dan concrete arugmenten en werk die uit. Hartstikke leuk dat je iets over Arsenal schrijft en dat je de geschiedenis van Liverpool opschrijft (hoewel, who cares in een stuk dat over United gaat).

En dan je slotalinea, ik vind hem onbegrijpelijk: de alinea daarvoor geef je nog aan dat je wilt betogen dat de macht van United voorbij is en ineens is het van "hoezee laat Liverpool alsjeblieft de beste worden". Weer een debiele sprong van club naar club die niet in je CE thuis hoort. Waarom begin je ineens over Liverpool? Heb je ergens in je stuk gezegd dat het aannemelijk is dat Liverpool de grootste wordt? Nee. Dus waarom. Het is onzinnig en chaotisch.

Dus kortom: je schrijfstijl is erbarmelijk in deze CE, inhoudelijk maak je geen punt doordat je geen argumenten aanvoert, het grootste deel van je CE bestaat uit overbodige informatie en je inleiding is geen inleiding (maar zou geschikt zijn geweest als opening van je tweede alinea). Het spijt me, maar dit had nooit door de keuring mogen komen

Ik heb me in mijn tijd op voetbalzone niet zo verdiept in clubexperts, maar is het de bedoeling dat je er een schrijft over je eigen club of mag je ook 1 van een andere club doen? Ik zie boven een plaatje van Liverpool maar deze tekst gaat over Liverpool en United, dat maakt het wat onduidelijk.

Ik snap niet waarom een Liverpool fan een stuk mag schrijven over United. Dit is puur even op de teentjes trappen omdat het na 20 jaar eens een keertje niet mee zit voor United. En dan gelijk praten over verval.

Naast dat je stuk een onsamenhangende aaneenrijging is van loze overeenkomsten zoeken bij twee, in retrospectief genomen, volslagen andere situaties is het ook nog eens onprettig om te lezen hoe iemand zo gedesillusioneerd wordt van 'een seizoen waarin Liverpool meedoet om het kampioenschap' terwijl ze vorig seizoen zevende eindigde en niks wonnen. Terwijl er in recente jaren nog 35 miljoen pond aan spelers als Andy Caroll werd uitgegeven, of die 22 miljoen pond voor Downing of Henderson. Prima voetballers voor clubs als West Ham, Newcastle of Stoke, maar Liverpool heeft dezelfde eigenaren en beleidsmannen als toen. Rodgers heeft het met Coutinho en Sturridge natuurlijk veel beter gedaan, en Cissokho, Sakho, Touré en Mignolet doen het niet meer dan degelijk.

In 1986, toen 'het verval' van Liverpool begon, en Ferguson begon bij United, was er nog helemaal geen 'global audience'. Het gigantische geld van tv rechten en sponsoring, was er allemaal nog niet. Gigantische clubs zoals Manchester United hebben ondanks hun niet steenrijke eigenaren toch een ongelimiteerd budget omdat ze door alle tv-gelden, sponsors en overige contracten too big to fail zijn geworden. Ze gaan niet in financiele problemen komen door het mislopen van de Champions League. Als ze echt een speler willen contracteren maken ze het dan maar financieel interessant. Of de beleidsbepalers te inept zijn om daadwerkelijke transfers te realiseren(hoewel ze dat al met Mata en Fellaini toch gedaan hebben gekregen onder Moyes) is een andere kwestie, maar de komende 5 jaar gaan uitwijzen dat United hoogstwaarschijnlijk blijft meedraaien in de top op eenzelfde manier als Liverpool, alleen meer als koopclub.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
L. KariusKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren