Arsenal legt op één dag drie man vast met nieuwe contracten

Dinsdag, 18 maart 2014 om

Arsenal heeft de supporters dinsdag blij gemaakt met contractnieuws rond drie spelers. Zowel Santi Cazorla als Aaron Ramsey en ook Gedion Zelalem heeft een nieuw contract getekend bij de Engelse topclub. Cazorla werd zo’n negentien maanden geleden overgenomen van Málaga, terwijl Ramsey al in de zomer van 2008 werd gehaald bij Cardiff City. Zelalem kwam vorig jaar pas in de opleiding van the Gunners terecht.

/

Arsène Wenger stelt Cazorla en Ramsey in principe in zijn basiself op, wanneer beiden fit zijn. In het geval van Ramsey was dat dit seizoen niet altijd mogelijk, omdat de Welshman last had van fysiek malheur. Zelalem moet nog doorbreken in Londen: de pas zeventienjarige Duitser mocht twee maanden geleden debuteren in een FA Cup-wedstrijd. Wenger verwacht veel van de jonge middenvelder voor de toekomst.

“Cazorla en Ramsey zijn echte sleutelspelers voor ons”, becommentarieert de trainer via de officiële kanalen van Arsenal. “Dit nieuws is een opsteker voor de hele club. Gedion is natuurlijk nog jong, maar hij heeft al laten zien echt een belofte te zijn. We zien allemaal uit naar zijn ontwikkeling binnen deze club”, aldus Wenger. Ook het drietal met een nieuw contract reageert dinsdag verheugd op het nieuws.

“Ik ben er erg blij mee”, zegt de 23-jarige Ramsey, die sinds zijn debuut al 122 wedstrijden in de Premier League speelde voor Arsenal. “Ik ben hier nu al zes seizoenen en ben erg gelukkig. Ik denk dat we dit seizoen hebben laten zien waar we voor gaan en welke kant we op willen met Arsenal. Ik wil daar deel van uitmaken, van iets speciaals. We beschikken over een erg goed team dat bijzondere prestaties kan neerzetten.”

Ook Cazorla is blij dat hij duidelijkheid heeft over zijn toekomst in het Emirates Stadium. "Deze club maakt mij gelukkig: de manager, mijn ploeggenoten, de fantastische supporters, het stadion en de hele organisatie hier. Ik heb het hier altijd geweldig naar mijn zin gehad en denk dat we met Arsenal een grote rol kunnen gaan spelen in de strijd om de grote prijzen. Dat is voor mij belangrijk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door olivier giroud)

Heel goed nieuws dit. Cazorla en Ramsey zijn natuurlijk al geweldige spelers en Zelalem wordt echt een topper, ik ben erg onder de indruk van hem.

Super nieuws!

Zelalem ken ik nauwelijks, dus daar kan ik niks over zeggen. Het langer vastleggen van Cazorla en Ramsey is goed nieuws. Beiden heb ik er graag bij de komende jaren!

18 maart 2014 om 17:23

Juist, nu hopen dat ze nog een goede vervanger contracteren voor de hoogstwaarschijnlijk vertrekkende Giroud, mooie mafkees dat, beetje stampen met een ander.

18 maart 2014 om 19:08

Ik raad je aan als je even de tijd hebt om naar Eurosport te kijken. Daar spelen op dit moment de jeugdteams van Barca en Arsenal tegen elkaar met o.a. Zelalem. Tussenstand 2-1 terwijl ik dit bericht typ...

18 maart 2014 om 19:36

Jammer lees het nu pas. Ik ga kijken of ik binnenkort een wedstrijd kan zien van hem en de andere jeugdspelers. Als ik anderen mag geloven is het een groot talent, dus benieuwd. Sowieso een goede zaak dat hij nu langer vastligt.

18 maart 2014 om 22:19

Zelalem maakte goede indruk in de f.a cup en zetten nog een aanval op waar de goal uit kwam. Ook met de asia tour vond ik hem al goed spelen

19 maart 2014 om 14:30

Ik vond hem in die wedstrijd niet zo bijzonder spelen. Hij heft daar maar 30 % van zijn kunnen laten zien.

Super goed nieuws. Goed bezig Wenger. Noodzakelijk is nu dat Wenger ook zijn contract verlengt, dat is van groot belang. Leuk zou zijn als Sagna ook nog verlengt, maar dat is niet van cruciaal belang.

18 maart 2014 om 17:22

Niet? Jij denkt even aan een back te komen met dezelfde betrouwbaarheid als Sagna? Wenger zal pas na het seizoen zijn contract verlengen, maar daar hoef je verder niet bang voor te zijn.

Laat hem bovendien eerst maar eens die FA Cup binnenhalen.

18 maart 2014 om 17:27

Hij is al 31 volgens mij, en niet onvervangbaar. Gezien Koscielny en Mertesacker zo betrouwbaar zijn zouden er verscheidene rechtsback wel kunnen renderen als opvolgers van Sagna. Coleman of Richards bijvoorbeeld zou ook niet verkeerd zijn. Niet dat ik ontevreden ben als Sagna verlengt, hij is nog steeds een van de beste rechtsbacks in de PL.

18 maart 2014 om 17:53

Sagna verlengen anders coleman halen

18 maart 2014 om 17:59

Coleman wel, Richards is pure middelmaat.

18 maart 2014 om 18:01

Ach die Sagna, die is aan het einde van zijn latijn.

De hoge heren van Arsenal hebben besloten dat Coleman moet komen, die is een pak beter dan de huidige Sagna

18 maart 2014 om 18:08

@2801gunner

Eens. Coleman direct halen. Weet niet wie die hoge heren zijn, maar ze lijken me slimme, intelligente mensen!

18 maart 2014 om 18:28

Ik weet niet of je gezien hebt hoe ribery sagna een anklebreaker gaf, maar sagna is lang niet zo betrouwbaar meer..

18 maart 2014 om 18:36

Denk je niet dat Jenkinson Sagna zo langzamerhand voorbij gaat?

18 maart 2014 om 18:51

Luccocu

Maak je daar maar geen zorgen om

18 maart 2014 om 18:55

Hahaha, dat denk ik nou ook weer niet Ik denk gewoon dat we een nieuwe rechtsback moeten, zoals Coleman. Al denk ik dat hij flink overpriced zal zijn, dus moet er naar andere opties gekeken worden.

18 maart 2014 om 20:00

Er zijn in de premierleague best wel veel clubs met goede rechtsbacks.

Zabaleta (manchester city), Azpilicueta (chelsea), Walker (tottenham), Rafael (manchester united), en Coleman (everton) zijn ook allemaal goede rechtsbacks die allemaal wel ongeveer gelijkwaardig zijn.

18 maart 2014 om 20:21

Sagna is een baas en Gunner in hart en nieren. Ik zou dolgraag willen dat hij bij ons blijft. Een extra back is sowieso nodig, aangezien Jenky er toch niks van kan.

18 maart 2014 om 23:48

Piszcheck is ook een goeie RB met snelheid en kracht en meevoetballend vermogen ik zou zowieso Dortmund informeren over hem sagna voor kleine 10 mil verkopen en piszcheck voor zo'n 16 miljoen halen

18 maart 2014 om 17:24

De Sagna van vorig jaar had wel weg mogen gaan maar dit seizoen doet hij het uitstekend. Met concurrentie zal hij nog beter worden. Wenger moet inderdaad bijtekenen zou zonde zijn als een a.dere manager de vruchten plukt van zijn werk.

18 maart 2014 om 17:27

Is het ook al duidelijk wat Ramsey en Santi gaan verdienen op jaar basis met hun nieuwe contract?

18 maart 2014 om 17:54

Beiden zullen ongeveer 100 duizend pond verdienen wekelijks ongeveer.

18 maart 2014 om 19:59

Minder, Ramsey 85, Cazorla 90.

18 maart 2014 om 17:37

Tot wanneer loopt het contract van Wenger?

18 maart 2014 om 18:10

Aanstaande zomer

18 maart 2014 om 17:24

Kom op haal Coleman!

18 maart 2014 om 17:39

Coleman halen en Sagna nog 1 jaar erbij. Daarna Bellerin als 2e man.

18 maart 2014 om 17:35

Wil jij dat Sagna een nieuw contract krijgt? Arsenal kan beter een nieuwe rechtsback kopen. Sagna is net als Evra over de top.

18 maart 2014 om 17:54

Sagna over de top? Grapjas

18 maart 2014 om 18:00

Is gewoon waar hoor. Weet nog wel dat alle Arsenal fans een paar maanden terug schreeuwden om een nieuwe rechtsback. Sagna is gewoon niet meer goed genoeg.

18 maart 2014 om 18:06

Evra is over de top ja, Sagna nog niet. Hij kan ook niet meer jaren mee maar minimaal 2 jaar kan hij nog een topspeler voor Arsenal zijn denk ik.

18 maart 2014 om 18:13

Mwa dat was eerder vorig seizoen, toen hij ook gewoon een paar maand ver onder zijn niveau zat (die beenbreuk speelde hem overduidelijk nog parten). Dit seizoen is hij heel betrouwbaar en gewoon nog een niveau beter dan Evra hoor. Tevens kan Sagna ook centraal uit te voeten wat een groot pluspunt is aangezien Vermaelen onze enige back-up CV is. Denk niet dat wij dit jaar al veel kritiek op Sagna hebben gehad

Het enige minpunt van Sagna is dat hij aanvallend weinig toevoegt, daarvoor mist hij technische kwaliteiten en snelheid. Gelukkig hebben we Gibbs aan de linkerkant die dat wat opvangt met zijn rushes naar voor

18 maart 2014 om 18:56

Sagna is echt niet zo goed meer als twee seizoenen geleden. Coleman daarentegen was een regelrechte plaag voor ons in het Emirates. Maar denk dat Everton minstens twee keer het bedrag vraagt dat hij waard is, omdat een club als City dat wel zal betalen.

Dit is nou goed nieuws voor Arsenal. Ramsey en Zelalem kunnen grote rollen gaan spelen bij Arsenal in de toekomst, waarbij Ramsey dat nu al doet.

Goed nieuws, belangrijke spelers en een groot talent!

Geweldig nieuws, 2 key players en 1 van de grootste talenten van de club. Hopelijk komt Ramsey snel weer in zijn vorm.

Mooi, de contractverlengingen van sleutelspelers gaan door. Iedereen die belangrijk is ligt nu voor meerdere jaren vast, behalve Sagna. Komende zomer kunnen we lekker de selectie aanvullen met topkwaliteit, en dan echt voor de prijzen gaan.

18 maart 2014 om 17:26

Ramsey verlengt niet, hij gaat meer verdienen, that's it. Cazorla verlengt met een jaar, Zelalem tekent een profcontract.

Goed nieuws. Ramsey had nog wel een vrij langlopend contract, maar hij zal nu meer een salaris krijgen van een key-player. Het was altijd een scheve bedoening bij de salarisstructuur van Arsenal, maar nu zal zo iemand als Wilshere ook zien dat hij meer zal kunnen verdienen als hij zijn niveau weer kan oppakken.

Cazorla heeft het ook verdiend, prachtige speler om naar te kijken. En Zelalem wordt een grote voor in de toekomst. Ik kan overigens niet wachten tot Ramsey weer terug is. Sterspeler van onze eerste seizoenshelft, en ligt er nu al weer sinds boxing-day uit.

18 maart 2014 om 18:06

Bergkamp, wanneer is die eigenlijk weer terug? Haalt die chelsea zaterdag?

18 maart 2014 om 18:21

Nee, waarschijnlijk niet. Hij heeft weer eens een kleine setback gehad in zijn revalidatie, en afgelopen vrijdag gaf Wenger nog te kennen dat het zo'n twee weken zou duren voor hij er weer bij zou zijn.

Maar goed, of dat in full training is of gewoon echt klaar voor het team weet ik niet zeker. Ik gok op het eerste eigenlijk. Tegen City zal hij - denk ik - voor het eerst weer op de bank zitten.

We hadden hem goed kunnen gebruiken in ieder geval met dit lastige programma.

18 maart 2014 om 18:58

Je kan er net zo goed vanuit gaan dat ramsey pas half april weer terug is. Ik zei het meteen al, dit is een typische Arsenal blessure die eigenlijk zonder aanleiding ontstaat en drie keer zo lang duurt als gepland.

18 maart 2014 om 19:05

In principe wel. Bij Özil stond ook een minimum van drie weken en een maximum van zes. Je kunt er nu al vanuit gaan dat het sowieso zes gaan worden, als het niet langer is.

Geweldig nieuws. Naast weer goed werk van Wenger, een statement, hoe we financieel ervoor staan. Nou Sagna nog!!!

Zelalem en Ramsey lijken mij de belangrijkste verlengingen met het oog op de toekomst,maar Cazorla kan nog even me eh !

Goede zaken voor de gunners, mooi om te zien dat deze spelers toekomst zien in arsenal, belangrijk signaal voor de rest van het team. Hopelijk betekenen nieuwe contracten ook de webs om ze uit te dienen (vanaf beide kanten gezien).

Zeer goed nieuws.
Nu in de zomer de bij manu ongelukkig en niet lekker in zijn vel zittende v Persie terug halen.
Kan die weer lekker fit worden en van toegevoegde waarde zijn voor Arsenal.

3 topspelers, Zelalem zal zich net als Ramsey en Wilshere doorzetten in het eerste.

Coleman is echt een geweldige back, als je een rechtsback zoekt kom je meteen bij hem uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Arsenal220
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
P. AubameyangAanvaller1611
B. LenoKeeper160
N. PépéAanvaller142
L. TorreiraMiddenvelder131
J. WillockMiddenvelder120
G. XhakaMiddenvelder120
A. LacazetteAanvaller105
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

283 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren