Arsenal verlengt contracten Mertesacker en Rosický

Dinsdag, 4 maart 2014 om 13:17Erik van Dam • Laatste update: 13:23

Arsenal heeft de contracten van Per Mertesacker en Tomás Rosický opengebroken en verlengd. Dat deelt de nummer drie van de Premier League dinsdag mee via de officiële kanalen. De 29-jarige Mertesacker is bezig aan zijn derde seizoen in Londen en had een overeenkomst tot 2015, terwijl het contract van de 33-jarige Rosický komende zomer afliep.

/

Hoeveel jaren er aan vastgeplakt zijn bij de twee, maakt Arsenal niet bekend. Rosický's zaakwaarnemer laat via Twitter wel weten dat zijn cliënt nu tot de zomer van 2016 vastligt; twee jaar extra, dus. Arsène Wenger uit zijn vreugde over het langer vastleggen van de Duitser en Tsjech, die 81 en 146 competitiewedstrijden speelden voor the Gunners. “We zijn er zeer blij mee. Het zijn spelers met exceptionele kwaliteiten en ervaring, die zich voortdurend bewijzen op het hoogste niveau”, aldus de Franse trainer.

Mertesacker zegt dat het voor hem een simpele keuze was om een nieuwe overeenkomst te tekenen in het Emirates Stadium. “Ik ben hier al tweeënhalf jaar en heb het hier geweldig. Ik voel veel steun van de club en de supporters. Ik zie uit naar nog meer jaren bij deze fantastische vereniging. We hebben een topelftal en willen er allemaal alles aan doen, om prijzen te pakken”, zegt de verdediger.

Rosický komt al sinds 2006 uit voor de Londenaren en ook hij won nog niets met Arsenal. De 93-voudig Tsjechisch international zweeft tussen basis en bank en zegt trots te zijn, dat hij al zo lang rondloopt bij de club. “Ik heb altijd gevoeld dat dit de plek is waar ik moet zijn. Ik wil heel graag de Premier League winnen met Arsenal, dat is mijn grote doel en daar doe ik alles voor. We werken samen zo hard als we kunnen.”


Poll

Het is goed dat Arsenal doorgaat met Per Mertesacker en Tomás Rosický


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door arsenal ^^)

Zeer positief, maar was al wel de verwachting. Wat belangrijker is, is of Sagna ook verlengen wil. Zo niet, dan moeten we een RB halen deze zomer. Ook hebben zowel Arteta als Flamini een contract tot mid 2015, gaat Arsenal één van deze twee verlengen? Zo niet, zal er dan iemand weggaan deze zomer en een DMF worden gehaald? Ik hoop het laatste, Arteta is nu echt op zijn retour en we missen een solide man op die positie.

4 maart 2014 om 13:32

Flamini zou ik altijd verlengen, Arteta moet weg. Sagna zou ik graag langer zien blijven, maar geen man overboord wanneer hij besluit te vertrekken. Verdedigend vind ik hem ijzersterk, maar aanvallend mag het net wat meer zijn, vind ik.

Podolski zou ik ook weg doen, en Bendtner spreekt voor zich.

4 maart 2014 om 14:00

Helemaal mee eens.

Ik had begin dit seizoen vertrouwen in Giroud. Hij is gedurende het seizoen helaas tegengevallen. Zodra het niet goed loopt bij Arsenal staat hij op een eiland. Dan kan hij wel kopsterk zijn, maar als er niemand om hem heen staat kopt hij dus nergens heen. Hij kan een bal ook goed bij zich houden, maar wat hij er vervolgens mee doet is vaak teleurstellend. Op zich een prima tweede spits, maar talent Sanogo valt ook op sinds zijn terugkeer: Groot, sterk en veel potentie. Van mij mag Giroud verkocht worden. Maar belangrijker is dat er een spits bij komt.

Weg: Fabianksi, Djourou, Arteta, Podolski, Bendtner, Giroud (en spelers als Miyaichi)
Bij: tweede keeper, vierde CV, basis Dmf, Linker winger / Spits

Ik heb liever een meevoetballende spits erbij en de linkerkant gewoon Santi. Beetje zonde om een LW te halen om vervolgens Santi / Ozil op de bank te zetten.

4 maart 2014 om 14:33

Arteta hoeft niet per sé weg. Is een prima squadplayer voor dit blessure gevoelig Arsenal. Er moet enkel een DM gekocht worden die Arteta naar de bank speelt.

4 maart 2014 om 15:49

Arteta mag van mij wel gewoon weg, dan heb ik liever Rosicky en Flamini als 'squadplayers. Zij blinken in ieder geval nog in bepaalde aspecten uit.

Tegen Bayern zie ik ook weer gebeuren dat Wenger met Arteta komt, terwijl hij doorgaans altijd laat zien het tempo niet aan te kunnen. Wenger is een liefhebber van Arteta en schat hem dit jaar, in mijn optiek, vaak verkeerd in.

4 maart 2014 om 15:55

Er is niemand die persé weg hoeft, maar wanneer je wilt versterken is het handig om ruimte vrij te krijgen (salaris en selectiegrootte). Daarnaast is het verstandig om sommige spelers nu te verkopen, zodat je nog wat inkomsten krijgt. Maar ik geef je gelijk, Arteta kan handig zijn aangezien Flamini blessure gevoeliger is.

4 maart 2014 om 16:44

Park moet per se weg. Dat is echt de enige. Bendtner heb ik liever ook dat weggaat, Djourou ook, Campbell, Coquelin en Wellington Silva idem, net als Galindo en Boateng.

4 maart 2014 om 19:12

Joel Campbell mag van mij teruggehaald worden hoor. Speelt niet verkeerd bij Olympiakos en is nog maar 21 jaar.

We moeten een goede spits kopen (hoeft geen +50 miljoen te zijn, mag ook een talent zijn), Giroud en Podolski verkopen en Sanogo + Campbell gebruiken als back-up spitsen.

4 maart 2014 om 19:13

Waarom Campbell wegdoen?
Altijd handig om een speler te hebben die weet hoe die van United moet winnen.

5 maart 2014 om 01:01

Eindelijke effe en positieve nieuws in de mindere week. Blijf me echt verbazen hoe we af en toe spelen.

Deze fase is zo belangrijk, dat je nauwelijks punten mag laten liggen.

Maar goed kop omhoog en op naar de Fa cup.
Zorgen dat we tenminste een prijs pakken dit seizoen.

Wellicht was het beter om afscheid te nemen al ben ik een groot fan van Rosicky. Het is alleen beide geen wereldtop. Wanneer je kijkt naar de concurrentie, dan weet je dat je met deze spelers het niet zal gaan redden.

4 maart 2014 om 13:27

Maar je kunt toch ook geen wereldtop op de bank hebben of niet? misschien een maar als je ziet dat we Ramsey/wilsher, Vermealen etc. op de bank hebben ziet het er goed uit.

4 maart 2014 om 16:08

Rosicky op de bank is beter dan wat Chelsea op de bank heeft bijvoorbeeld.

Zeer goed van Arsenal, dat de laatste tijd al veel positief contract nieuws weet te brengen! BFG staat in de verdediging als een huis en Rosicky blijft een middenvelder die veel impulsen brengt als hij speelt. Fysiek is hij niet meer wat hij was (wordt ook een jaartje ouder) maar is nog altijd zeer technisch en een slimme voetballer.

Waarom Rosicky verlengen, hoort al niet bij de beste elf en is ook nog eens op leeftijd. Doorselecteren

4 maart 2014 om 13:29

Omdat hij het gewoon geweldig doet, dat hij oud is klopt maar op '10' is hij echt goed en Ramsey kan daar ook nog eens spelen en is jong.

4 maart 2014 om 13:29

Wat jij van hem vind boeit Arsenal en de fans niet. Je hebt Rosicky niet genoeg gezien.

4 maart 2014 om 13:35

Ow jij bepaald wat ik ooit gezien heb, schattig. Zullen we nu een foto maken en kijken wie het vaakst op highbury en Emirates is geweest Vrienden van me zijn voor Arsenal. Dus het zal me benieuwen.

4 maart 2014 om 13:42

Dus je hem hebt hem wel gezien
Dat betekend dat je er weinig kijk op hebt. Rosicky is de ideale twaalfde man, Ben je die goal van vorig week vergeten? Of zijn inbreng in de CL?

4 maart 2014 om 13:43

Op internet zijn we allemaal helden.

4 maart 2014 om 17:22

De 12e man is niet de beste elf. Hij is op leeftijd en er zullen ongetwijfeld genoeg jongens van jongere leeftijd met minder salariseisen dezelfde niveau hebben

Ondanks de leeftijd van Rosicky blijft hij gewoon een belangrijke speler in de selectie van Arsenal. Een prima speler voor de bank! Persoonlijk ben ik geen fan van Mertesacker, maar ik kan niet ontkennen dat hij het dit jaar goed doet. Positief nieuws dus aan de kant van Arsenal.

4 maart 2014 om 13:37

Je kan niet ontkennen dat hij het dit jaar goed doet.

Het nadeel van Mertesacker is dat hij zowel een rappe partnes als een solide verdedigende middenvelder voor zich nodig heeft. Hij is niet in staat om zelf snel te anticiperen en geldt dus voornamelijk als uitstekende aanvulling.

Wanneer de druk te hoog wordt, dus wanneer het middenveld niet in handen is, dan moet Koscielny opkomen waardoor de kans bestaat dat Per één-op-één komt te staan. Als Per gewoon ten alle tijden in een duo kan fungeren, is hij één van de beste.

4 maart 2014 om 14:57

Hij is geweldig in staat snel te anticiperen, dat is juist zijn wapen: hij wint ook zoveel duels doordat hij goed kan anticiperen.

Wat je zegt over het middenveld klopt wel, maar met Ramsey en Wilshere samen zou je het middenveld ten alle tijden in handen moeten hebben.

4 maart 2014 om 15:54

Anticiperen in die zin dat hij nooit snel kan handelen naar het tempo van het spel. Ja, hij weet exact uit te lezen waar hij moet gaan staan, maar ik doel op de anticipatie waar snelheid mee gemoeid is. Dat is gewoon een zwakte van Per.

Verder is Wilshere veelte wak in verdedigend opzicht, een duo van Jack en Aaron is zonder twijfel veelte licht. Ramsey - Flamini is ons sterkste duo, en daar hoop ik graag Ramsey - Bender van te maken.

4 maart 2014 om 16:45

Voordeel van Mertesacker is dat hij meekan totdat hij 50 is, hij zal geen snelheid verliezen.

Sagna gaat nog wel bijtekenen als hij ziet dat die 2 het ook doen. Rosicky tot 2016, wat een kanjer. Ik zie het al voor me dat we over een aantal jaren een gehele stadion rood wit en blauw gekleurd is met Tsjechische vlaggen. Hij verdient dat ook, met een prijs voordat hij op pensioen gaat.

Prima nieuws natuurlijk, Rosicky is de ideale twaalfde man en voegt met zijn techniek en werklust nog steeds voldoende toe aan Arsenal. Mertesacker is als individu niet fantastisch, maar heeft bewezen samen met Koscielny een geweldig duo te vormen.

Blijft wachten op de keuze van Sagna, want anders wordt de rechtsbackpositie in de zomer ook ineens een prioriteit. En we moeten al versterken in de spits en de verdedigende middenvelder.

Ramsey heeft ook bijgetekend maar dan 100k per week in ponden. Hahahaha.
Dat zag ik niet aankomen. Maar hij is nu wel in full training, dus dat scheelt.

4 maart 2014 om 13:51

Verdient hij gewoon hoor, Walcott krijgt toch ook 100k. Tegenwoordig is dat sowieso maar een habbekrats voor een deftige speler.

4 maart 2014 om 14:06

Ik had het niet verwacht. Zijn contract was nog jaren intact dus het was niet echt nodig.

4 maart 2014 om 15:56

Totdat je zijn ontwikkelingen ziet dit jaar, zonder twijfel de belangrijkste speler geweest en liet het overal zien, zelfs in belangrijke wedstrijden. Ramsey gaat uitgroeien tot één van de beste middenvelders en zal Wilshere ruim voorbij gaan, wanneer de Engelsman zich niet bijzonder verbetert.

4 maart 2014 om 16:37

Men moet ook niet vergeten dat Wilshere de afgelopen 2 seizoenen al meer dan een jaar aan de kant heeft gestaan met zijn enkel problemen. Dit heeft een serieuze terugslag gehad op zijn prestaties / niveau. Gelukkig genoeg herstelt je lichaam op zo'n jonge leeftijd nagenoeg compleet maar ik verwacht dat Wilshere (indien hij blessurevrij blijft) pas volgend jaar echt gaat vlammen. Het is zo'n zonde dat wanneer hij eindelijk terug op niveau is hij telkens weer een vervelende blessure heeft.. Vergeet ook niet dat Ramsey 2 jaar nodig heeft gehad om over zijn blessure heen te geraken (de blessures zijn natuurlijk niet te vergelijken) dus ik vind dat we Wilshere gewoon het voordeel van de twijfel moeten geven

Geweldig nieuws. Per is zo onderschat. Tactisch een van de beste. Leest het spel zo goed. Rozza zal veel ervaring brengen voor de nieuwe generatie. En is zelf nog steeds een belangrijke schakel.
Nou Sagna nog!

http://www.theguardian.com/football/2014/mar/04/aa...
Ramsey zou ook bijgetekend hebben, maar hij heeft vorig jaar nog bijgetekend, dus ik weet niet of dit waar is.

4 maart 2014 om 14:08

Guardian is vrij betrouwbaar in dit soort zaken als contractverlengingen van Britse spelers.

4 maart 2014 om 14:31

Ramsey is ook terug in training! Goed nieuws!

4 maart 2014 om 16:12

Weet jij wanneer je hem terug kan verwachten?

4 maart 2014 om 16:55

Tegen de Spurs zou ie prima kunnen starten en tegen Bayern misschien invallen.

4 maart 2014 om 14:35

Naar mijn mening zit er wel een kern van waarheid in. Ramsey heeft inderdaad vorig jaar nog bijgetekend, maar kreeg toen geen salarisverhoging. Gezien de vermeende interesse van Barca/real lijkt het me logisch dat Arsenal hem nu langer (5 jaar?) probeert te binden.

Erg blij voor Rosicky die twee jaar krijgt. Verwachtte eerst maar een enkele jaar. Het zelfde geldt voor Mertesacker die alle critici de monden heeft gesnoerd. Ben echter niet verrast. Deze contractverlengingen zaten er al aan te komen en de aanstaande overeenkomst met Ramsey is ook geen big surprise. Wenger en Sagna moeten onmiddellijk dat papiertje tekenen.

Met name het contract voor Mertesacker is meer dan verdiend. Ondanks een zwaar eerste jaar heeft hij zich uitstekend herpakt en alle criticasters de mond gesnoerd.

Goed nieuws.

Per Mertesacker heeft met name dit seizoen een geweldige verdediger te zijn. Hij vormt een goed duo met Laurent Koscielny, al moet daar wel bij verteld worden dat ze elkaar hard nodig hebben. Ze compenseren min of meer elkaars tekortkomingen. Wanneer Mertesacker met Vermaelen speelt, of Koscielny met Vermaelen, dan wordt het al gauw minder. Dat ligt niet eens dan aan Vermaelen denk ik, maar meer vanwege het feit dat Mertesacker en Koscielny elkaar geweldig aanvoelen en ze elkaars mindere punten kunnen compenseren.

Tomas Rosicky is een geweldige prof. Wanneer hij speelt doet hij het prima en soms zelfs geweldig, maar als hij op de bank zit, hoor je hem eigenlijk niet klagen. Gezien zijn fysiek kan hij ook gewoon niet drie wedstrijden in de week spelen, anders raakt hij weer geblesseerd. Dat hij nu heeft bijgetekend tot 2016 is geweldig nieuws. Het zou mooi zijn als hij hierna ook nog echt twee seizoenen zou blijven, want dan krijgt hij een welverdiende testimonial, na 10 jaar bij de club gespeeld te hebben!

Geweldig nieuws voor Arsenal dat deze twee ervaren spelers bijtekenen. Deze week wordt waarschijnlijk ook nog de nieuwe deal met Ramsey bekendgemaakt ,die zijn contract met 5 jaar gaat verlengen. Nu nog hopen op een contractverlenging van Sagna maar dat zie ik niet gebeuren. Vind het wel zonde want hij is een fantastische back die ons nog wel 2 jaar van dienst zou kunnen zijn. Ik hoop op Aurier / Coleman als vervangers

Schijnen ook bezig te zijn om het contract van Cazorla te verlengen. Mensen kunnen het gek vinden maar ik zou hem deze zomer van de hand doen nu we er nog geld kunnen voor vangen. Met dat geld en het vrijgekomen salaris zouden we Draxler (of iemand anders) als vervanger kunnen strikken. Begrijp me niet verkeerd, Cazorla is nog steeds een geweldige voetballer maar hij en Ozil lijken elkaar gewoon voor de voeten te lopen. De keuze tussen die twee is dan ook snel gemaakt aangezien Cazorla naar de 30 gaat en Ozil gewoon de betere voetballer is

6 maart 2014 om 13:08

Helaas doet Cazorla het geweldig, speelt die goed en is die vrij beslissend. Iemand als Cazorla wil je niet weg doen... Geld van de verkoop hebben we niet nodig, dat is er ook zo al.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3026
3.Liverpool2828
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder134
B. SakaAanvaller132
A. LokongaMiddenvelder120
P. AubameyangAanvaller124
M. ØdegaardMiddenvelder111
A. RamsdaleKeeper100
A. LacazetteAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Duitsland
41 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren