The Rodgers Way

Dinsdag, 25 februari 2014 om 20:37 door Frank_Lfc

Het licht aan het einde van de donkere tunnel is nabij. Na vier jaar zonder Champions League-voetbal, een terugval onder Rafael Benitez doorgezet door Roy Hodgson, een piekje onder ‘King’ Kenny Dalglish en een dramatisch Brits gekleurde zomer, lijkt nu het einde van de teleurstellende jaren voorbij. Na de thriller op Anfield waarin Liverpool een geweldige prestatie neerzette tegen Arsenal heb ik het ik idee gekregen dat Liverpool niet heel erg ver meer van de Engelse top af zit.

Sinds Fenway Sports Group de macht heeft overgenomen van voormalig eigenaren Hicks & Gillet is er een hoop gebeurd in het noordwesten van Engeland. Zo is er een clubicoon aangesteld als coach, is het gemakkelijk uitgegeven en is er een potentiële topcoach aangesteld. Sinds het aantreden van Brendan Rodgers is het beleid van de club met 180 graden gedraaid: geen overhaaste aankopen meer, geen spelers met te hoge salarissen en geen spelers meer die niet willen werken voor het team. In plaats daarvan wordt er binnenshuis gekeken: ook buitenshuis houdt Liverpool de ogen geopend, maar dan alleen voor spelers die echt iets zouden kunnen toevoegen. Misschien is Iago Aspas niet het beste voorbeeld, maar kijk eens naar Philippe Coutinho, of Daniel Sturridge. De revelaties van de afgelopen twaalf maanden.

Laat ik maar beginnen bij Fenway Sports Group (FSG), een groep Amerikanen die ervoor gezorgd hebben dat Liverpool nog altijd bestaat. Sinds zij de scepter zwaaien op Anfield hebben zij misschien enorm rare en domme dingen gedaan, maar hebben zij Liverpool als club ook gestaag laten groeien. Zo wordt er tegenwoordig gewerkt met een visie die bijvoorbeeld afgelopen winter duidelijk werd. Men geeft een speler een bepaald prijskaartje mee, wordt er echter meer voor deze speler gevraagd dan dat Liverpool bereid is om te betalen dan wordt de speler gewoon niet aangetrokken. Enigszins frustrerend, maar van de andere kant ook verantwoord en goed.

Financieel groeit de kracht van Liverpool ook nog altijd: zo zijn de inkomsten afgelopen jaar ten opzichte van het seizoen 2008/09 met 25 miljoen euro toegenomen. En dat terwijl Liverpool zes seizoenen geleden nog in de Champions League actief was. Wordt dit seizoen de Champions League voor het eerst sinds jaren weer gehaald, dan zal er een flinke omzetstijging plaats vinden. Gebeurt dit, dan zal er naast de financiële groei ook op sportief gebied een enorme stap de goede richting in worden gezet.

Nu, terugkomend op het huidige succes en het vaak mooie tentoongespreide spel, constateer ik dat ‘Captain fantastic’, mijn grote held Steven Gerrard, zich weer ontpopt tot de absolute sterkhouder van Liverpool. Voorheen had hij het lastig om een sterk duo met Lucas Leiva te vormen, maar sinds hij als verdedigende middenvelder staat opgesteld wordt hij beter en beter. Hij lijkt de Andrea Pirlo van Liverpool te wordenL met zijn spelinzicht, pass-range en tackle kan hij naar mijn mening nog minimaal drie jaar mee met de absolute top. En laten we daarnaast ook niet onze stille kracht vergeten, Jordan Henderson. Hoe hij nu speelt is hij ongetwijfeld de twintig miljoen euro waard die toentertijd voor hem betaald is. Met de wedstrijd groeit hij, zijn traptechniek wordt beter, zijn leiderschap komt steeds meer naar voren en hij speelt met veel meer lef en branie. Sinds het vertrek van Xabi Alonso en Javier Mascherano ontbrak bij Liverpool een middenveld dat echt in staat was om de tegenstander te kunnen domineren. Voor het eerst sinds jaren heb ik het gevoel dat Liverpool eindelijk weer in staat is om elk middenveld te kunnen overheersen.

Met het aanvalsduo Sturridge – Suarez hebben we naar mijn mening de sterkste aanval van de Premier League in huis. Op papier misschien niet, maar in de praktijk vullen beide individuen elkaar prima aan en is het duo tot dusverre eigenlijk alleen maar door Arsenal afgestopt. In tegenstelling tot de aanval blijkt de verdediging dit seizoen het zorgenkindje te zijn. Zo ontbreekt er een vorm van vastigheid, mede veroorzaakt door blessures. Indien de achterste linie eens flink onder handen genomen word denk ik dat we volgend jaar een outsider kunnen zijn voor de titel.

Qua entertainment zit het wel prima bij the Reds. The Rodgers Way lijkt te werken, zo wordt er altijd uitgegaan van de aanvallende kracht van Liverpool. Vergelijkbaar met de tactiek die Kevin Keegan hanteerde bij Newcastle United: scoren zij er vier, dan scoren wij er vijf. Het is niet voor niets dat uit een poll van de Daily Mirror Liverpool als meest attractiefste team naar voren is gekomen met ruim 35% van de stemmen, Arsenal kwam als tweede uit de bus met 15% van de stemmen en Manchester City als derde met een totaal van 12%. Dan te bedenken dat Manchester City een zo goed als afgerond team heeft, Arsenal nog op 2-3 posities verbeterd moet worden en Liverpool nog een half elftal moet aanschaffen om echt competitief te kunnen zijn.

De laatste stap die Liverpool moet maken om echt aanspraak te kunnen maken op de titel of om een constante top-4 finisher te worden is dat de Champions League weer eens behaald moet worden. Gebeurt dat, dan ben je in staat om echt een flinke slag te gaan slaan op de transfermarkt. De aantrekkingskracht is er altijd geweest en zal nog lange tijd blijven, maar wat veel topspelers belangrijk vinden is meespelen op het hoogste Europese podium. Een van de redenen waarom we Henrikh Mkhitaryan en Stevan Jovetic misgelopen zijn.

Al met al ben ik van mening dat wanneer Champions League-voetbal behaald word Liverpool de aansluiting met de absolute top weer kan maken. Blijft Liverpool deze visie trouw en wordt de jeugd ook een kans gegund, dan zie ik de toekomst van Engelands mooiste club rooskleurig in!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 14 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door lfcnl)

"hij lijkt de Andrea Pirlo van Liverpool te wordenl met zijn spelinzicht"

wordenl? Oeps, spelfoutje

Voor de rest een prima CE. Ga niet voor een spelfout 4 sterren geven, dus het worden er 5

25 februari 2014 om 22:26

Niet opgevallen, toch bedankt, zal wel op het laatste moment gebeurd zijn..

Goeie stuk heb amper fouten gezien, maar heb alleen het gevoel dat ik niks nieuw binnenkrijg.

25 februari 2014 om 22:39

Eerst even mijn clubexperts skills wat beter op niveau zien te krijgen en dat wat verder op specifieke dingen ingaan.

26 februari 2014 om 14:48

Precies, op sommige dingen kon je nog wel beter op ingaan maar dat is dan voor de volgende keer. 4 sterren van mij.

Ik ben blij dat je geleerd hebt van je vorige CE. Het is mij nu compleet duidelijk waar jij het over hebt, alhoewel ik niet van mening ben dat Liverpool het meest attractieve voetbal van Engeland speelt. Ik vind het namelijk ook leuk om naar City of Arsenal te kijken. Dat zijn in mijn ogen meer teams dan Liverpool, dat met name leunt op Sturridge en Suarez.

Wel ben ik blij dat Liverpool zo goed als zeker te bewonderen valt in de CL, want een stadion als Anfield hoort daar tussen te zitten naar mijn mening. Als ik Liverpool was zou ik de linksback positie versterken, wat extra spelers voor in de breedte halen en natuurlijk een nieuwe poging wagen voor Konoplyanka, alhoewel ik denk dat Dzagoev ook bij dit Liverpool zou passen.

26 februari 2014 om 01:04

Ieder mag zijn mening hebben natuurlijk!

Qua transfers zal en moet er nog heel wat gaan gebeuren de komende zomer. Zo moet er naar mijn mening op de volgende posities gekeken worden naar versterkingen. Rechtsback, Johnson is eigenlijk al 6 maanden uit vorm en heeft een mega salaris. Skrtel en Toure maken beide te veel fouten. Cissokho komt tekort, en Enrique is eigenlijk maar een ezel aan de bal. 0.0 aan voetbalhersenen. Het liefst zie ik Richards, Howedes/papadopoulus/toprak, Rodriquez komen.

Het middenveld had afgelopen winter al versterkt moeten worden toen we maar drie fitte middenvelders overhadden. Het liefst in de naam Lars Bender. Al zouden Yann M'vila of Ivan Rakitic ook geen verkeerden opties zijn.

En dan de wing positie, ik hoop al 18 maanden lang op de komst van Konoplyanka.. geweldige winger die de komende zomer door een speciale clausule naar alle waarschijnlijkheid voor een schijntje is af te halen. 8 miljoen pond las ik laatst

26 februari 2014 om 12:34

Ik vind Richards nou niet echt passen in het huidige spel van Liverpool. Dat zal ook wel één van de redenen zijn waarom hij bij Pellegrini niet aan bod komt. Liverpool heeft een back nodig die 90 minuten lang aanspeelbaar is, vaak opkomt en een goede voorzet in huis heeft. Een jonge Anyukov of Dani Alves zeg maar. Voorbeelden daarvan zijn Janmaat of Mario Fernandes. In het centrum zou ik inderdaad ook wat versterkingen halen, maar dan zou ik kiezen voor een ervaren CL-speler als Dante. Op de linksback positie moet je precies zo'n zelfde soort speler halen als op rechts, maar ik op dit moment geen naam verzinnen die aan die criteria voldoet. Misschien Luke Shaw, maar die is wel erg duur volgens mij.

26 februari 2014 om 13:37

Frank, weet jij eigenlijk hoe het gaat met Robinson tijdens zijn verhuurperiode? Was toch het grootste talent als linksback? Enige kans dat hij volgend jaar een kans gaat krijgen?

26 februari 2014 om 19:30

Koni020

Fullbacks zijn inderdaad van enorm belang voor het systeem van Rodgers. Johnson is aanvallend erg sterk, maar verdedigend weer erg zwak. Richards is verdedigend weer erg sterk maar is aanvallend nou net weer gebrekkig.

Mario Fernandes staat ook op mijn lijstje als RB, Montoya van Barcelona zou ook een prima optie zijn. Er zijn genoeg opties. Voor linksback geldt precies hetzelfde. Mijn voorkeur gaat uit naar Ricardo Rodriquez van Wolfsburg, Luke Shaw kost zon 30 miljoen euro..

26 februari 2014 om 19:32

SG-8

Jack Robinso gaat het waarschijnlijk niet redden. Was een enorm talentvolle back alleen heeft niet de beste instelling. Dit seizoen 25 wedstrijden bij Blackpool gespeeld, 1 assist gegeven. Wel een prima back up denk ik.

Mooi stuk! Ik reageer morgen even inhoudelijk op je stuk. Moet morgenochtend vroeg dingen doen. Tot morgen!

Een flinke verbetering ten opzichte van je eerste CE, mijn complimenten daarvoor.

Een aantal zaken die me opvielen:
- "hij lijkt de Andrea Pirlo van Liverpool te wordenl met zijn spelinzicht": 'wordenl'
- Begin een zin niet met 'en', want 'en' is een verbindingswoord dat twee zinsdelen met elkaar verbindt
- "arsenal nog op 2-3 posities verbeterd moet worden": liever 2 à 3 ervan maken, 2-3 is meer spreektaal en zie ik nooit zo geschreven worden in een tekst
- "een van de redenen waarom we Henrikh Mkhitaryan en Stevan Jovetic misgelopen zijn.": geen goede zin om te lezen, ik zou er 'dat is een van de redenen waarom we Henrikh Mkhitaryan en Stevan Jovetic misgelopen zijn' ervan maken

4 sterren

Mooi stuk man zie Liverpool het liefst ook terug in de Champions League , het halve elftal hoeft bij Liverpool ook niet versterkt te worden met Fernando , Jagielka en Moreno zit je ook wel goed Jagielka word een lastige maar zo als je hier boven al zegt als Liverpool Champions League haalt zijn ze een stuk aantrekkelijker

Nice. Wist niet dat je schrijfambities had. Eigenlijk een 4 voor je 'visie', maar vooruit...ben in een goede bui vandaag; ).

Op zich wel een nette cv.

Alleen denk dat er nog wel meer dingen moeten gebeuren. Liverpool heeft nu geluk dat ze maar relatief weinig wedstrijden spelen tegenover de rest van de top6.

Er zal vooral in de Breedte goede aankopen gedaan moeten worden. Anders zal dit team volgens jaar weer heel moeilijk krijgen.

Mooie stuk ziet er goed uit alleen deze zin klopt niet Hij lijkt de Andrea Pirlo van Liverpool te wordenl, Maar dat weet jezelf ook wel.

28 februari 2014 om 12:06

Die zin van jouw klopt ook niet

28 februari 2014 om 14:19

@bassieforajax

Die zin van jou klopt ook niet.

Ik kan me helemaal vinden in de CE. Een leuk stuk om te lezen, met een goede omschrijving van de situatie waarin Liverpool zich nu bevindt.

Heey allemaal, ben nieuw op de site, dus moet nog heel wat dingen leren erover, excuus als k wat fouten maak. Maar over de CE : een leuke stuk om te lezen, alleen de volgende keer wat dieper erop ingaan als dat mogelijk is, maar zou t zelf niet beter kunnen haha

Zeer leuk stuk voor iemand die Liverpool niet vast volgt. Voor fanatieke supporters niet heel veel nieuws maar wel een prima samenvatting over hoe de goede weg lijkt te zijn ingeslagen. Enige minpuntje waren een aantal spelfouten.

Deze snapte ik niet helemaal:
Met het aanvalsduo Sturridge – Suarez hebben we naar mijn mening de sterkste aanval van de Premier League in huis. Op papier misschien niet, maar in de praktijk vullen beide individuen elkaar prima aan en is het duo tot dusverre eigenlijk alleen maar door Arsenal afgestopt.

Op papier is het volgens mij wel het beste spitsenduo gezien het aantal goals en assists SAS hebben gemaakt. Waarschijnlijk bedoel je dat Rooney en Van Persie meer aansprekende namen zijn gezien de laatste seizoenen in de Premier League? Dit werd alleen niet helemaal duidelijk . Voor de rest zeker een heel goed stuk!

Q/zo is er een clubicoon aangesteld als coach, is het gemakkelijk uitgegeven en is er een potentiële topcoach aangesteld./q

Ik snap niet wat hier staat, verder nog diverse foutjes tegen gekomen , soms wollig taalgebruik , zoals "het vaak mooie tentoongespreide spel" kan je beter simpel houden voor het leesplezier.

Niet een heel slechte Ce, maar ik denk dat je heel veel puntjes kan verbeteren als je ook iemand anders voor inzending je stuk nog eens laat lezen.

26 februari 2014 om 19:33

Clubicoon = Kenny Dalglish
Gemakkelijk geld uitgegeven = Carrol, Downing, Adam, etc.

Speciaal ingelogd om deze CE te beoordelen, persoonlijk vind ik het een hele goede CE, alles wordt helder omschreven en er worden Geen open deuren ingetrapt.

Ga zo door met schrijven, want je hebt er talent voor!

Allereerst vind ik het heel goed van je dat je gewoon bent blijven schrijven na je vorige CE, deze is stukke beter, hier en daar een grammaticale schommeling, maar niet hinderlijk. Echter zou ik als ik jou was de volgende keer dat sommige van je alinea's duidelijk worden, dan bedoel ik met name de tweede, ik snap wat je bedoeld maar het kan heel hinderlijk zijn. wordenl stoorde me dan gek genoeg niet. 4/5!

Mooi geschreven, op een paar kleine dingen na.

Wat ik alleen raar vind, waarom Raheem Sterling niet ter sprake komt?
Na Hazard misschien toch wel de beste winger van de Bpl op moment.

28 februari 2014 om 17:07

Sterling is dit seizoen nog niet zo dragend zoals als Sas, Hendo en Gerrard zijn. Hij doet het goed, alleen dat wel 2.5 maanden. Ik vind Jesus Navas ook een prima winger, maar inderdaad Sterling is beter op het moment.

Nog altijd van mening dat Gerrard moet banken?

28 februari 2014 om 18:41

Op het moment dat ik het tegen je zei dat-ie moest banken vond ik hem ook echt matig spelen, daarna begon die aan een supersterke serie tot aan nu, en het blijft natuurlijk ook wel (aan de bal) de man met de meeste kwaliteiten van Liverpool, zelfs beter dan Suarez vind ik.
Alleen zonder bal is die gewoon kwetsbaar, niet dat die daar veel aan kan doen, in het systeem wat Liverpool nu speelt (met de punt naar achter en 2 Cam's) is hij dan de meest verdedigende en dat vind ik gevaarlijk.
Zag je tegen Swansea en Aston Villa bijvoorbeeld, zoveel ruimte op het middenveld voor de tegenpartij..

Goed stuk Frank.
Hendo heeft een top mentaliteit, die uitstekend past binnen de visie die Liverpoolwaardig is en sinds Rodgers aan het roer is wordt gehanteerd.
Je hebt het over een half team aan aankopen. Dat vind ik wellicht wat overdreven, want 2 à 3 nieuwe (met een toegevoegde waarde zoals je het omschrijft) spelers vullen de selectie goed aan en zouden het compleet maken.
Benieuwd naar je progressie op het gebied van het schrijven van Ce's!

Zeer matige CE! Schrijf en taaltechnisch maakt me niet veel uit maar je vertelt niks nieuws en insueert dat Liverpool met wat nieuwe aankopen echt by far het beste voetbal gaan spelen, Hoe kom je er trouwens bij dat Liverpool een half elftal nodig heeft en Arsenal maar 2 a 3 spelers? City en Arsenal zijn technisch en tactisch nog een stapje verder dan Liverpool en spelen ook gewoon beter voetbal. Liverpool speelt trouwens wel attractief maar vooral ook oppurtunistisch met die 2 killers voorin. Ik ben blij dat Liverpool weer aanhaakt en ik hoop met heel mijn hart dat jullie CL halen ipv United, Maar jou zwakzinnige redenatie's en zeer subjectieve meningen en standpunten neem ik niet serieus, Ik zou je 1 ster geven maar dat is niet eerlijk want je best heb je vast gedaan dus ik beoordeel hem maar niet.

4 maart 2014 om 12:38

Arsenal is inderdaad tactisch een stapje verder, dat hebben we wel gezien op Anfield. Verder onderbouwt Frank wel zijn redenaties en meningen, iets wat ik bij jou volledig ontbreekt. Het is überhaupt lachwekkend om Liverpool te beschuldigen van opportunistisch voetbal, aangezien Rodgers altijd met een tactisch plan zijn spelers het veld instuurt(soms de verkeerde tactiek, fouten van een nog jonge trainer).

Het voetbal van Arsenal is leuk tegen een Sunderland thuis, want tegen elke tegenstander van formaat kan Arsenal amper uitgespeelde kansen creëren. Southampton uit, Stoke uit, Liverpool uit, Manchester uit. Nog geen 5 uitgespeelde kansen in totaal denk ik.

Goed stuk Frank. The Rodgers Way is ook weer niet zo vebazend. Hij heeft dat kunstje ook bij Swansea gedaan. Hij had een hoop problemen in het begin om de puinhopen op te ruimen en het scheelde niet veel of men had hem ontslagen. Nu zie je dat het beter is een trainer met een helder visie die zich bij een kleine club bewezen heeft tijd te geven iets te bouwen. Liverpool speelt meestal aantrekkelijk voetbal en veel leuker om naar te kijken als een paar jaar geleden onder Kenny.

Goed stuk vind ik! Ik reageer niet zo heel vaak in de topics die over Liverpool gaan maar ik zie wel telkens dat jij een ´gevecht´ voert tegen supporters van andere clubs over Liverpool. Daarom is het misschien goed dat je Ce´s over onze club schrijft aangezien je dan uitgebreid je mening kan etaleren zonder dat ie meteen kapot word getorpedeerd. Zoals al eerder is gezegd door andere, voor de fanatieke volgelingen staat er eigenlijk niks nieuws en de ´liverpool leken´ leren zo weer wat bij. Hoewel ik alles al wist wat er instaat vind ik het toch leuk en plezierig om te lezen puur om het feit dat het over Liverpool gaat en ik alles over Liverpool interessant vind.

Voor de rest snap ik alleen niet zo goed wat je bedoelt met ´een half efltal aanschaffen´. Onze voorhoede en middenveld zijn van het niveau PL top. Persoonlijk vind ik Lucas de meest ondergewaardeerde speler van Liverpool want ik vind hem echt geweldig, zijn passing en met name zijn rol bij balverlies is geweldig.

Keep up the good Ce´s! Ik wacht met smart op meer Liverpool getinte Ce´s.

1 maart 2014 om 16:18

Ik vind dat Liverpool wel een aantal verbeterpunten heeft. In tegenstelling tot jou vind ik dat wij beter kunnen dan Lucas. Lucas is een goede balafpakker. Door zijn blessures is hij helaas enorm veel snelheid kwijtgeraakt.

Ik denk dat een nieuwe rechtsback, rechter centrale verdediger, .linksback, breker en winger toch wel gewenst zijn. Niet alleen op kwalitatief niveau maar ook op kwantitatief niveau.

Steven Gerrard vergelijken met Andrea Pirlo? Frank, zou jij mij iets beter kunnen uitleggen hoe je op zo'n absurde vergelijking komt?

Arsenal heeft nu evenveel wedstrijden dit seizoen gespeeld als Liverpool in totaal zal spelen, en ze staan nog 3 punten voor ook. Zou je dat ook in je CE kunnen zetten de volgende keer, zodat je op zijn minst probeert een realistisch beeld te schetsen?

Volgend jaar 2 wedstrijden per week, dan eindigen jullie buiten de top 4, weet Suarez weer wat de CL is en wil hij weg, en plop is Liverpool weg.

1 maart 2014 om 14:40

2801gunner

Waarom ik tot deze 'absurde' vergelijking kom? Als volgt, Gerrard speelt nu al een serie van ongeveer 5-6 wedstrijden in de regista rol. Dezelfde rol die Pirlo heeft bij Juventus, beide spelers worden ondersteund door lopers. Verder kunnen beide spelers op hun kwaliteiten rusten om zo effectief mogelijk te zijn. Passing, spelinzicht, tackle, etc.

Er zit ook een wezenlijk verschil in breedte van de selectie? Hoeveel middenvelders heeft Liverpool? Lucas Leiva, Allen, Gerrard, Coutinho en Henderson. Hoeveel Arsenal? Flamini, Arteta, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Ozil, Cazorla en Oxlade zo nu en dan. Zit al een aardig verschil in.

Ach als dat jou voorspelling is.. afgelopen zomer ben ik enorm vaak voor gek verklaard toen ik zei dat het gat tussen Arsenal en Liverpool minimaal is, of dat Liverpool in de top 4 kan eindigen, en dat Liverpool lang bij zou kunnen blijven bij de bovenste ploegen. Kijk nu eens.

Natuurlijk zal het extra aantal wedstrijden voor problemen gaan zorgen, maar dit gaat opgevangen worden met de versterkingen die aanstaande zomer gaan komen. Voeg hier een Konoplyanka, Firminho, Bender/m'vila, Rodriquez en Toprak aan toe en je het een ijzersterke selectie staan die gewoon mee kan strijden om de fronten. Veder komen Suso en Borini terug en komen er ook wat talenten aanzetten. Ik zou ons niet afschrijven voor volgend seizoen.

1 maart 2014 om 15:46

Het is nog steeds een absurde vergelijking. Ik ga Melvin Platje toch ook niet met Falcao vergelijken omdat ze het beide van hun neusje voor de goal moeten hebben? Gerrard vult het op zijn eigen rol in, is misschien meer een leider dan Pirlo, maar wat je vergeet is dat Pirlo alles op gevoel doet, en dat Pirlo zich onder druk uit kan voetballen met zijn fabelachtige techniek. Gerrard staat er op zijn zachts gezegd niet bekend om dat hij zich goed onder druk uit kan voetballen. Hem met Pirlo vergelijken omdat ze in dezelfde rol spelen is daarom absurd.

Inderdaad, de selectie van Arsenal is breder, kwalitatief beter, en als je dan met onzin aankomt dat L'pool dat gat in de zomer gaat overbruggen: ook dan investeert Arsenal, in een of twee absolute topaankopen. Net als City, net als Utd, en net als Chelsea.

Pool verbaasd mij ook, eerlijk is eerlijk, maar het is wel deels te verklaren. Het is onzin om het aantal extra wedstrijden van de top te bagataliseren door het te hebben over 'een aantal wedstrijden'. Je ziet het met bijvoorbeeld Ozil: juist dat extra drukke schema maakt de toppers kapot, en dat moet je gaan opvangen met kwaliteit waar zelfs het huidige Arsenal moeite mee heeft, laat staan Liverpool. Een paar aankopen voor Pool kan dat anders maken, maar je onderschat de kracht van de concurrentie.

Kijk maar naar het gat met Utd. Dat is 11 punten en lijkt veel, maar bij Utd kan het niet slechter, Utd gaat in de zomer weer aankopen doen, en als je de Europese verplichtingen omdraait (waar het nu naar uit ziet), dan zal je zien dat Liverpool waarschijnlijk buiten de top 4 eindigt. Ben benieuwd naar de reactie van Luis in dat geval.

1 maart 2014 om 16:15

Maar tussen de Falcao - Platje vergelijking of Pirlo - Gerrard zit dan weer helemaal een wereld van verschil. Hier spreek over twee middenvelders die de afgelopen 10 jaar bij de beste 10 hebben gehoord. Spelers met kwaliteiten die niet iedere voetballer of zelfs topvoetballer hebben.

Pirlo die dit over Gerrard zegt:
The Italian midfielder told Goal.com, “As a player, you get to the stage where you realise that you are not 25 anymore – and can’t play the way you used to.

“the intelligent players adapt – and Steven Gerrard has the ability to do just that. He is an excellent passer of the ball, possesses an intelligent football brain and has great vision.

“He might not be able to run around for 90 minutes anymore, but he has all the qualities to play in a deeper role.

“top European clubs are always progressing with what they can do off the field. Training is getting more scientific and we are constantly getting more educated on nutrition.

“If you look after yourself and are willing to adapt, there is no reason why you can’t play at the top level until your late 30s.

“gerrard is a top professional. It is very possible that he has many top years left for Liverpool and England in a new role

Maar jij denkt dat Gerrard niet alles op gevoel doet? Die passes die hij verstuurd zijn wel degelijk op gevoel. Verdedigend is hij ook sterker en is hij als speler meer gemaakt voor de PL. Pirlo is meer gemaakt voor de Serie A.

Jullie selectie is breder, maar kwalitatief niet beter. Je kunt mij niet wijsmaken dat een kwalitatief minder team een team met 5-1 kan wegblazen en twee weken later ook eigenlijk heel de wedstrijd in het Emirates domineert. De breedte is inderdaad te overbruggen. Je koopt op elke linie minimaal een speler en dat ook echt kwaliteitsspelers a la Bender, Konoplyanka en Rodriquez wat je op zowel kwantitatief gebied als op kwalitatief gebied sterker maakt.

Natuurlijk is Europees voetbal een zware bijkomstigheid, maar je moet natuurlijk niet vergeten dat Liverpool een enorm smalle selectie heeft in tegenstelling tot United, City, Arsenal en Chelsea. Vul je dit aan met kwaliteitsspelers dan denk ik dat ik geen reden heb om omlaag te kijken.

1 maart 2014 om 18:13

Ben het niet echt eens met je eerste claim, maar dat is maar een mening natuurlijk. Kwestie van smaak.

Vind het raar dat je een quote van Pirlo erbij haalt. Je snapt toch ook wel dat spelers lovend over andere spelers zijn? Ik bedoel, heb je ooit gehoord wat voor onzin Zidane uitkraamt bijvoorbeeld? Om nou te zeggen dat Gerrard op Pirlo lijkt omdat Pirlo dat zelf zegt.

Het is duidelijk dat je de kwaliteit en daadkracht op de transfermarkt van de concurrenten onderschat. Pool kan zich versterken, maar het lijkt erop dat alle andere teams dat ook gaan doen.

4 maart 2014 om 12:58

Nou ik schaar Gerrard dan wel bij de beste 10 van de laatste 10 jaar. Op zijn top hoorden hij naar mijn mening bij de beste drie.

Nee maar het gaat meer om het punt dat zelfs Pirlo aangeeft dat Gerrard in staat is om in deze rol te kunnen presteren. Maar qua voetballers lijken ze misschien op elkaar, Pirlo is een stuk verfijnder, maar Gerrard is een stuk krachtiger. Pirlo is daarom beter gemaakt voor de Serie A, want naar mijn inziens houdt hij het nooit een vol seizoen vol in de PL. Daarentegen komt het fysieke en de defensieve kwaliteiten beter tot zijn recht in de PL. Daarnaast hebben beide spelers een geweldige trap en dan nog maar niet over het spelinzicht gesproken.

Nou ja, ik onderschat eigenlijk. Ik heb juist in de laatste jaren heel goed meegemaakt hoe lastig het is gezien de concurrentie. Daarom is het mij ook nog altijd een raadsel dat we Sakho hebben gehaald. Maar met CL groeit de financiële daadkracht en zijn ze bij Liverpool ook meer capabel om grotere spelers aan te trekken.

Prima verhaal. Ook mooi dat het jou ook opvalt dat Jordan Henderson inderdaad dé stille kracht van dit Liverpool is. Ik denk dat je ook Sterling niet mag vergeten te noemen in het laatste stukje: Geweldig talent die ze op zijn 16e hebben gehaald voor 600.000 pond. Ook Flanagan is een goede verdediger, zeker nu Enrique geblesseerd is. Komt nog eens bij dat Flanagan wél uit de eigen jeugd komt!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
L. KariusKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren