Heerlijke vrije trap van oude bekende zit Mertens en consorten dwars

Napoli heeft maandagavond wederom dure punten laten liggen. Het team van Rafael Benitez kwam voor de vierde keer in de laatste zes Serie A-duels niet tot winst. Dit keer was het Genoa dat het Stadio San Paolo met een punt verliet: 1-1. Gonzalo Higuaín bracht de club uit Napels al vroeg aan de leiding, maar door toedoen van een oude bekende werden de punten gedeeld. Door de puntendeling komt Napoli op 51 punten, liefst 15 minder dan lijstaanvoerder Juventus.

/

Napoli ging sterk van start en was gevaarlijk via Higuaín en Dries Mertens. Het schot van de Argentijn ging naast en de krullende inzet van de Belg was een prooi voor Mattia Perin. Na opnieuw een kans voor Mertens was het Higuaín die in de achttiende minuut de ban brak. Na voorbereidend werk van Marek Hamsik stond de aanvaller niet buitenspel en werkte hij het leer over Perin heen: 1-0. Genoa zocht naar de gelijkmaker, maar was ongelukkig in de afronding. Federico Fernandez haalde een inzet van Moussa Konaté van de lijn en de aanvaller van Genoa kopte voor rust ook nog eens in de handen van José Manuel Reina. Tussendoor hadden Mertens en Higuaín de 2-0 op hun voet.

Konaté had in de eerste helft de beste kansen namens Genoa en leek zich vlak na rust te revancheren, maar een tackle van Fernández blokkeerde op het laatste moment het schot van de aanvaller. Napoli probeerde de wedstrijd in het slot te gooien, maar ondanks de offensieve speelstijl slaagde het team van Benítez er niet in om een gat in de defensie van Genoa te vinden. Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers zes minuten voor tijd op gelijke hoogte. Het was Emanuele Calaio, die nota bene door Genoa van Napoli wordt gehuurd, die de bal uit een vrije trap via de paal achter Reina schoot: 1-1. Goran Pandev kwam nog in het veld voor Mertens, maar het mocht niet meer baten.

Eindigt Napoli bij de eerste drie?

1
2

Het is idd een mooie vrije trap,maar moet zo'n bal niet houdbaar voor een keeper zijn? Vind het een behoorlijke afstand iig.

24 februari 2014 om 23:04

Muurtje belemmerde het zicht een beetje, er zat een curve aan en bovenal flink wat kracht. Reina had misschien wel kunnen duiken, maar aangezien de bal precies binnenkant paal erin vloog is de kans niet zo groot geweest dat hij hem had gepakt.

25 februari 2014 om 09:25

Als het muurtje zijn zicht belemmerd is het ook de keepers schuld. Hij zet de muur neer

24 februari 2014 om 23:05

Reina is een prima keeper. Misschien kon hij hem met een beetje lucky wel hebben. Al verwacht je als keeper zoiets niet en dan ben je al telaat.

Dit gelijkspel lijkt me de meest eerlijke uitslag. Eerste helft had Napoli het initiatief en kwam Genoa er zelf ook nog enkele keren gevaarlijk, alleen schortte het bij (konaté) opnieuw bij afwerking enkele keren. Verder is het natuurlijk wel een zeer talentvolle speler: balvast, snel en gedreven, alleen de afwerking is dus matig.
Tweede helft liet Napoli het steeds meer lopen en nam Genoa steeds meer het inititiaf aan de hand van onder meer de kleine Griekse halfgod Fetfa en kwam het nota bene via Calaío dus verdiend op 1-1.

Fiorentina ook gelijkgespeeld (wat overigens ook wel vermeld mocht worden in dit artikel), dus de strijd om plek 3 blijft redelijk open.

Ik heb de eerste helft van Parma - Fiorentina meegekregen en de tweede helft van Napoli - Genoa omdat ik daartussen moest trainen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me redelijk heb vermaakt.

Parma - Fiorentina (2-2):
Fiorentina was duidelijk de betere ploeg. Was natuurlijk wel te verwachten want ze spelen onder Montella gewoon puik voetbal. Parma was aan het schoppen schoot gelijk de eerste kans raak. De tweede helft heb ik niet gezien, maar sommige vz'ers schreven hier dat de penalty voor Parma onterecht was en dat de scheids partijdig was. Dat kan ik best geloven, maarja dat gebeurd nou eenmaal in de voetballerij.

Napoli - Genoa (1-1):
Eerste doelpunt was erg goed, eerste helft had Napoli wat kansen (terugblik op eerste helft) maar er was er maar een dodelijk, die van Higuain. Tweede helft vond ik Napoli sterker beginnen, naarmate de wedstrijd vorderde begon Genoa sterker te worden. Na enkele kansen verdienen ze een doelpunten en dat gebeurt ook Caliao ex-Napoli speler scoort even een heerlijke vrije trap.

Il Grifone is een van mijn favoriete teams en ik gun het ze van harte. Fetfatzidis is ook echt een held, dolt de hele verdediging van Napoli zonder moeite. Zijn techniek is echt van een ongelofelijk niveau, zelfde type speler als Taarabt.

24 februari 2014 om 23:10

Sorry voor tiepvouten e.d. ik heb dit met mijn mobiel gepost.

Ik moet zeggen dat ik echt genoten heb vanavond, twee leuke wedstrijden tussen teams die niet veel voor elkaar onderdeden. Enige verschil is dat de arbitrage bij Parma - Fiorentina waardeloos was, de scheids bij napoli - genoa vond ik zeer goed fluiten. De puntendeling was gezien het wedstrijdbeeld ook gewoon dik verdiend voor genoa, napoli dacht er toch even wat te licht over. Mooi dat ze daarvoor worden afgestraft, want de tweede helft deden ze echt alleen maar consolideren. Ook zeer stomme gele kaarten voor zowel albiol als higuain, die zullen er beide niet bij zijn tegen livorno aankomende zondag. Hopelijk kan napoli zich weer oprichten voor aanstaande donderdag, want dan wacht nog een lastig klusje tegen swansea. Hopelijk gaan ze door. Genoa blijft het gelukkig goed doen onder gasperini, ook tegen hoog genoteerde teams doen ze het goed. Winst tegen inter, hellas en Parma, gelijke spelen tegen Milan, napoli en fiorentina. Echt een vooruitgang als je het vergelijkt met het genoa van de afgelopen jaren. Zou prachtig zijn als genoa weer eens Europees zou halen, net zoals ik graag eens teams als Parma en torino in europa zou willen zien.

Weet iemand misschien waarom Napoli de laatste tijd steeds in het geel speelt. Hoezo spelen ze hun thuiswedstrijden niet gewoon in hun blauwe tenue ?

Lekker ingeschoten vrije trap, binnenkant paal maakt het altijd lekkerder. In dit geval heeft het muurtje alleen maar een negatieve invloed gehad. Het schot was van ver, zonder muur zou Reina dit kunnen pakken.

Wat een lekkere vrije trap zeg. En dan nog binnen knallen via de paal. Ziet altijd hartstikke mooi uit. En toch zie je het vaak dat verhuurde spelers vaak de uitblinkers zijn als ze wedstrijden tegen hun eigenlijke club spelen.