Update: FC Volendam krijgt hoge boete na klap fan in gezicht MVV-speler

Woensdag, 26 maart 2014 om

MVV-verdediger Sjoerd Winkens is vrijdagavond na afloop van de wedstrijd FC Volendam-MVV in het gezicht geslagen door een supporter van de tegenpartij. De man liep na het duel het veld op en verkocht Winkens een klap; die liep daarbij een wond bij zijn oog op, meldt de Limburgse omroep L1.

Een woordvoerder van FC Volendam liet weten dat de relschopper direct is aangehouden door de politie. In de laatste momenten van de wedstrijd zorgde Marco Ospitalieri voor een 0-1 zege voor de Maastrichtenaren en dat werd de supporter in kwestie teveel. Hij betrad het veld in het Kras Stadion en deelde Winkens onder invloed van alcohol en drugs een klap uit.

Ospitalieri zag het gebeuren en zegt tegen de regionale omroep dat de dader te zat was om nog verder te gaan met slaan. Winkens zelf zal aangifte doen bij de politie. “Het is niet goed te praten. Triest dat dit gebeurt. Dit is schandalig”, beklaagt hij zich.

Update 26 maart 17.28 uur - FC Volendam krijgt hoge boete na klap fan in gezicht MVV-speler
Ruim een maand geleden deelde een supporter van FC Volendam na afloop van de wedstrijd tegen MVV een klap uit aan Sjoerd Winkens. De man liep na het duel het veld op en bezorgde Winkens zonder reden een wond bij diens oog. De aanklager betaald voetbal straft FC Volendam niet mild en heeft de Jupiler League-club woensdag een schikkingsvoorstel gedaan: één thuiswedstrijd zonder publiek als zoiets binnen twee jaar nog eens gebeurt en daarnaast een boete van 10.000 euro.Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door willyafca026)

zo zie je maar weer je hebt overal gekken levenslang stadionverbod is hier wel op zijn plaats

27 maart 2014 om 01:23

Volendam moet die kosten doorsturen naar die gozer en 1stadionverbod is ook op zijn plaats voor 1 jaar of 10

Volendam en drugs, nee joh... Even serieus, erg triest dat zoiets gebeurt, zo iemand hoort (voorlopig) niet meer in een voetbalstadion.

22 februari 2014 om 00:01

Teveel zure paling dan?

26 maart 2014 om 18:00

Ik zou ook aan uit mn plaat gaan als ik dagelijks geconfronteerd werd met de 3js

Word steeds gekker hier in Nederland. Zal je zien,krijgt een (levenslang) sv en een taakstraf,en dan loopt hij gewoon weer op straat.

22 februari 2014 om 00:15

Je kunt hem moeilijk vast laten zitten voor het geven van een klap...

22 februari 2014 om 00:22

Een klap? Vind dit zinloos geweld en mishandeling,deze gozer mag van mij best wat maanden brommen en een forse boete aan zijn kont krijgen.

22 februari 2014 om 00:24

Je kan ook te ver gaan, als de straffen strenger worden schiet je niet veel mee op. Des te meer moeite je doet om de straffen te ontlopen.

In de VS zijn de straffen enorm hoog, maar het percentage delicten per 1000 inwoners ligt ook veel hoger dan in NL

22 februari 2014 om 00:49

Als je voor het geven van een klap een paar maanden vast moet zitten heeft een behoorlijk deel van de Nederlandse mensen al een s vast gezeten. Hoe vaak zie je niet met uitgaan dat er links en rechts een ruzietje is? Allemaal maar vast zetten? Of geld dat dan niet, omdat het geen voetballers zijn....

Ik wil absoluut niet goedpraten, maar het komt gewoon heel vaak voor.

22 februari 2014 om 07:04

De VS hebben weer andere regels die het effect van de hoge straffen de das omdoen. (wapenbezit bijvoorbeeld)..
De conclusie die jij (sandervn) trekt is dus veel te eenvoudig.
Neem bijvoorbeeld de V.a.e, waar de straffen ook hoger zijn en de criminaliteit en aantal incidenten veeeel lager ligt dan in Nederland.
@vesta: dus omdat het vaak gebeurd is het normaal/de standaard of moet je het niet aanpakken? Is juist de reden dat er zoveel voorkomt dat je er altijd mee wegkomt...

OT: levenslang stadionverbod opleggen. Simpel zat. en verder wat mij betreft berechten voor zinloos geweld / mishandeling.

26 maart 2014 om 18:30

@rickettzz maar daar ligt de welvaart ook weer hoger. Minder redenen tot het uitdelen van klappen dus. + Er wonen ongeveer 5 miljoen mensen en het is 2 keer zo groot als Nederland. Lang niet zo druk dus. Desalniettemin vind ik dat de straffen in Nederland als een geslachtsorgaan op een roeispaan slaan. Minder lang brommen voor moord dan voor fraude? En daarbij zijn de rechters vaak nog eens doetjes. Waar slaat het op dat die Volkert van der Graaf na 12 jaar vrijkomt terwijl die iemand (pim Fortuyn) van een compleet leven heeft beroofd?

ON: Deze gozer gewoon berechten voor openbare geweldspleging en een stadionverbod. Meer kan je niet doen.

22 februari 2014 om 00:28

Wat wil je dan voor het uitdelen van een klap. Levenslang?

22 februari 2014 om 00:29

De straffe in Nederland zijn al het hoogst van Europa! In plaats van de hele tijd hoger straffen eisen zouden we bij dit geval bijvoorbeeld beter de bron kunnen aanpakken (het drugs gebruik en Volendam) levenslang stadion verbod gaat hij zeker krijgen hoor maak je geen zorgen. Wel heel erg schandalig dit. De beelden niet gezien, ik kan alleen maar hopen dat erg geen permanente schade is aan zijn oog oid.

22 februari 2014 om 00:37

@ surreal

Ik weet nou niet of Volendam het probleem is,het drugs gebruik dat kan het wel zijn. Maar ik persoonlijk denk niet dat je het drugsprobleem kan aanpakken,gewoonweg omdat mensen er toch altijd aan kunnen komen. Ik ben een groot voorstander van hardere straffen,de straffen die ze in Amerika hebben ben ik het gewoon mee eens. En mensen kunnen wel zeggen van,''het is maar een klap'',maar wat deze knaap heeft gedaan slaat gewoon nergens op. Ik blijf erbij dat hij hard moet worden aangepakt. Het kan toch niet zo zijn als je op straat loopt oid,je word aangevallen en vervolgens loopt diegene een paar dagen weer op straat.

22 februari 2014 om 01:18

Ah ik lees het nu pas, en moet in zijn. Maar waarom harder straffen? In Amerika zijn er procentueel meer mensen in de gevangenis dan hier (als je reële cijfers neemt al helemaal natuurlijk). Het is altijd al zo geweest dat harder straffen niet zorgt dat delicten minder plaats vinden. Dat heeft bijvoorbeeld met pakkans en gelegenheid te maken. De jongen krijgt in volendam erg makkelijk drugs te pakken, het is daar namelijk sociaal geaccepteerd (tenminste meer dan in de rest van Nederland). Als je zorgt dat het minder makkelijk te krijgen is wordt het minder gebruikt (ja sommige weten er altijd aan te komen, maar als je zo denkt kan je alle wetten wel weggooien onder het mom van criminelen doen het toch wel) deze man 3 jaar in de gevangenis stoppen heeft geen zin. Een goede voetbal wet met oa meldplicht zo meer zin hebben.

22 februari 2014 om 03:29

Wat heeft die bezopen Ajax fan gekregen die tijdens een beker wedstrijd de keeper Esteban van AZ lastig viel? Behalve een pak slaag van de keeper.
Die had meen ik al een stadion verbod.

22 februari 2014 om 06:57

zweetlepel, het is geen moordaanslag en is zeker niet goed te praten, wat wel moet gebeuren is dat tijdens de wedstrijd geen alcohol in het stadion zou mogen verkocht worden, ervoor en erna.

22 februari 2014 om 13:02

krijg je hier levenslang stadionverbod maar mag zo n criminele marokaan als Badr Hari wel eff zn gangete gaan

Sloeg hij met een paling? Weer een nieuw dieptepunt bereikt. Nu komen ze niet alleen het veld op maar slaan ze een speler een blauw oog. Het gaat hard achteruit wat beschaving betreft

Volendam heeft niet dit soort fans! Dit moet iemand zijn die niks met voetbal heeft verder. Jammer dat een mooie club als Volendam hier mee slecht in het nieuws komt.

22 februari 2014 om 00:10

Ik ben er zelf bijna alle thuiswedstrijden en dit was de eerste keer dat er een beetje wat mensen aanwezig waren die voor een leuke sfeer zorgen. Een grote groep doet dit met hart voor de club, maar er zitten er meestal ook enkele tussen die het verzieken voor de rest. Ik heb dit incident gezien en stond er echt met open ogen naar te kijken. Ik baalde ook echt heel erg van dat doelpunt, maar dit sloeg echt helemaal nergens op.

22 februari 2014 om 11:12

Hij sloeg wel ergens op. Nee even serieus. Dit is natuurlijk belachelijk. Die kerel moet een levenslang stadionverbod krijgen een boete en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden o.i.d.

22 februari 2014 om 00:12

Hou toch op, overal lopen pannekoeken rond. Hopelijk heeft dit voor de vereniging geen financiële gevolgen.

Kan overal gebeuren dit soort gekken, heeft niets met Volendam te maken. Hoewel een combinatie van makreel, bier, coke en Jan Smit een beetje agressief schijnt te maken

22 februari 2014 om 00:22

Vooral wat Jan Smit betreft geef ik je een grote kans dat je juist voorspelt ;-)

Belachelijk natuurlijk dit. Diep en diep triest. Bij een club als Volendam zou ik dit overigens als laatste verwachten. Vraag me altijd af wat hier nou een goede straf voor zijn. Je kunt de club wel een boete opleggen of een wedstrijd zonder publiek, maar de club kan hier vrij weinig aan doen. Geef die man een stadionverbod voor de rest van zijn leven. Geen medelijden. Moet je maar nadenken wat je doet..

22 februari 2014 om 00:30

Die makreel, bier en coke zijn daarvoor niet nodig, hoor.

Gewoon oerdom, en het jammere hiervan is, is dat andere onschuldige hiervoor gaan boeten.. Zoals Ospilatieri al aangeeft, hij was te zat om nog verder te slaan.. Dat betekent dus dat het komt omdat er bier wordt geschonken.. Hier ga je dus weer een kwestie over krijgen met het wel/ niet schenken tijdens wedstrijden terwijl de meeste mensen hier enorm van genieten!

Onder invloed van alcohol en drugs een klap uitdelen aan een speler van de tegenpartij...
Dit is echt heel triest!
Die man moet Volendam als voorbeeld gebruiken, gewoon levenslang straffen en aan een digitale schandpaal hangen, zodat iedereen hem kan aanwijzen en roepen 'zo wil ik niet worden'...

Was het een marokkaan of in die richting?? Je zou zeggen wat maakt het uit, maar het is van grote belang of dit een landelijk issue gaat worden voor de komende weken of dat we er na dit weekend zelfs in de voetbalprogramma's zelf niets over gaan horen.

22 februari 2014 om 03:05

Gewoon een bezopen, gedrogeerde Nederlander met het verstand van een garnaal. Niks nieuws wat dat aangaat. Ook niet als het een buitenlander was geweest. En hij is niet de eerste die dit doet. Ook daar niks nieuws.

22 februari 2014 om 08:59

Er zitten heel weinig marokanen bij vdam. En als ze er zitten is het de familie van laghmouchi

Zeer triest dit. Zo een man is dan ook geen echte fan. Alsof je op deze manier ook maar enigszins je eigen club support.

Ik vind dit al triest, heeel erg triest, maar sla dan in ieder geval nog zo een zielige Muhren of Laghmouchi of Marengo in elkaar. Want die MVV-ers scoren en winnen tenminste nog. Het is je eigen ploeg dat er niks van kan, niet afreageren op de betere limburgers

Drugs gebruik in Volendam is bekend maar je ziet het in elk stadion .. Geweld gebruiken daarbij op spelers is achterlijk en belachelijk

Bier en drugs in een stadion is al oud nieuws. Dit is bijna traditioneel te noemen en wordt tegenwoordig gezien als hulpmiddel bij het uiten van de frustratie als het even niet loopt bij je cluppie. Ik vind het wel volstrekt normaal dat je, ondanks 'een bakkie te veel op', je zelf kan proberen te beheersen en te gedragen, aangezien je naar een voetbalwedstrijd gaat, puur voor het evenement. Dan heb ik het in deze eerste paar regels puur over de combinatie alcohol-drugs en event. Als ik dan even verder erop in ga, lees dat het over Volendam ga.. volgens mij mag ik aannemen dat het vrij moeilijk is om in dat stadion het veld te kunnen betreden. Punt twee is dat er in mijn ogen voldoende beveiliging langs de lijn staat, dus die dader had dat nooit kunnen doen. Punt drie. Het veld betreden is al een overtreding op zich. Dus dat moet sowieso bestraft worden. Bij het slaan van een speler wordt die straf alleen maar erger. Taakstraf, gevangenis ? Schiet mij maar lek, maar hoe dit heb kunnen gebeuren is mij een raadsel. Werkelijk schandalig.

Taakstraf laten doen in het vak van de harde kern van mvv ! Dolle malloot... en andere heel de selectie van mvv hem een goede tik laten geven

Triest dat al die mensen hier, gelijk weer over drugs en vdam beginnen.

22 februari 2014 om 11:08

Hoezo....? In de tekst staat dat het over een Volendammer gaat, onder de invloed van drugs. Moet men dan over een Ethiopiër onder invloed van lijm begint beginnen??

22 februari 2014 om 11:09

Edit * -begint

weer moet het bij mvv gebeuren, eerst doen de eigen supporters het en nu ook een supporter van volendam; je zou maar bij mvv voetballen

22 februari 2014 om 11:43

Wat hebben eigen supporters van Mvv dan gedaan? 1 16jarige heeft geprobeerd de trainer van Mvv aan te vallen, maar is ruim op tijd tegengehouden door de stewarts. Eerst maareens afwachten wat van dit verhaal waar is, de media is erg sensatie belust en heel scharig met het corrigeren indien blijkt dat ze e.e.a. overdreven hebben.

"Iedereen kon zien dat hij zat was en onder de drugs zat" Waarom is hij dan bij de ingang vh stadion niet tegengehouden? Of is zat worden en drugs in het stadion gebeurd? Dan moet Volendam even naar de organisatie kijken. Maar verder is het gewoon in en in triest. In wat voor wereld leven we tegenwoordig

22 februari 2014 om 11:10

Idd, dan is corrigerende tik, op zijn plaats. Ophef om niks....

Hij krijgt waarschijnlijk een boeten/taakstraf op strafrechtelijk gebied. Civiel krijgt hij van de KNVB een stadionverbod met de daar bijhorend geldboete.

Zijn er ook beelden hiervan?

Werd er ook nog gevoetbald?

Kon Volendam als club hier iets aan doen dan? Blijf het raar vinden dat clubs dit soort boetes krijgen als ze er weinig aan kunnen doen. Ik kan ook wel ergens een kaartje van Volendam krijgen en er heen gaan en iemand slaan. Fijn voor Volendam als ik ze ff wil zieken. Kan zo'n boete niet worden kwijtgescholden als de betreffende "supporrter" opgepakt is en die een fikse boete geven.

26 maart 2014 om 17:39

Zal Volendam ook opsturen naar die gozer, maar ja, of die betaald? Zulke hebben geen ene rot cent.

26 maart 2014 om 17:46

Ja maar een wedstrijd zonder publiek is niet te verhalen op zo'n supporter. Qua bedrag wel maar voor de rest niet. Daarnaast, wat je al zegt, zal zo'n figuur nooit een groot bedrag kunnen betalen.

26 maart 2014 om 19:12

Het is de taak van de club ervoor te zorgen dat er niemand bij de spelers kan komen. Dat was bij Ajax ook zo toen die idioot die keeper van AZ aanviel.

26 maart 2014 om 19:46

Daar wordt toch ook voor gezorgd. Een gek vind altijd wel een manier of moeten we het net als de top van de week hermetisch afsluiten?

26 maart 2014 om 21:48

In theorie wel. Als gastheer ben je verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion. Daarom krijgt vaak genoeg de thuisclub een boete als fans van de uitclub vuurwerk afsteken met de redenering dat ze niet goed genoeg gecontroleerd hebben.

En daar beginnen ze weer met hun geld. Gaat dat geld naar de speler als schadevergoeding of verdwijnt het weer in de zakken van de Bobo's? Gewoon een wedstrijd zonder publiek en klaar. Ze menen daar in Zeist voortaan overal munt uit te moeten slaan. Corrupt zootje. Straf een club met een straf die toepasselijker is ipv maar voor het geld te gaan.

Compleet belachelijk,volendam heeft er alles aan gedaan om zelfs levenslang stadionverbod af te dwingen. Het enige waar het om draait is geld ,geld en geld want dat hebben ze daar nodig bij de Knvb.elke gek kan altijd toeslaan bij een wedstrijd,dat heb je niet in de hand,om een club daarvoor te straffen is onzin,de persoon moet aangepakt worden en dat is in dit geval ook gebeurt.maar ja we leven nou eenmaal in 1 van de corrupste landen.als er vandaag of morgen een scheids of wie dan ook zijn mond opentrekt over de Knvb dan gaat er een beerput open...wat een vuile geldwolven..

Vind de straf aan Volendam verre van zwaar, voordelijke zonder publiek en 10K boete. Hadden die wedstrijd zonder publiek sowieso wel mogen krijgen, zo niet 2 of 3!

*voorwaardelijke straf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

MVV Maastricht

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren