Fenerbahçe profiteert in politiek beladen wedstrijd van misser Babel

Zondag, 16 februari 2014 om

Fenerbahçe heeft Kasimpasa voor eigen publiek met 2-1 verslagen. Verdediger Bekir Irtegun maakte negen minuten voor tijd het beslissende doelpunt en de Gele Kanaries hebben nu een voorsprong van vijf punten op Besiktas en zeven punten op Galatasaray. De club uit Aziatisch Istanbul wist na twee nederlagen op rij dus weer eens te winnen in de Süper Lig.

Voor de wedstrijd gingen circa 350.000 supporters van Fenerbahçe de straat op om een protestmars te lopen. Voorzitter Aziz Yildirim moet, als hij het hoger beroep verliest, voor ruim zes jaar de gevangenis in voor zijn vermeende aandeel in het Turkse omkoopschandaal. De achterban protesteerde bovendien tegen de regering van Tayyip Erdogan. Afgelopen zomer kwam immers een fan van Fener, Ali Ismail Korkmaz, tijdens anti-regeringprotesten op het Gezi Park om het leven. De familie van Korkmaz was aanwezig in het Sükrü Saraçoglu Stadion.

Er moest uiteraard gewoon gevoetbald worden en Kasimpasa had in het eerste kwartier een licht overwicht en kreeg enkele kansen. De grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor Ryan Babel, maar de voormalig Ajacied besloot de bal aan te nemen in plaats van het leer direct in het doel te schieten (zie video). Fenerbahçe kreeg voor rust ook enkele gelegenheden om te scoren, maar Andreas Isaksson redde onder meer op een poging van Alper Potuk. Na een klein uur moesten de bezoekers van Shota Arveladze met tien man verder: Kerem Seras kreeg een tweede gele kaart.

De thuisploeg voerde de druk op en aanvoerder Emre Belözoglu opende na 65 minuten de score door de bal in de verre hoek te krullen: 1-0. Invaller Sanharib Malki tekende elf minuten voor tijd echter voor de gelijkmaker, maar Fenerbahçe hield de punten toch nog in eigen huis doordat Bekir na 81 minuten een rebound tegen de touwen werkte. De gastheer pakte hierdoor drie belangrijke punten in de strijd om de landstitel en Kasimpasa heeft nu al tien wedstrijden niet meer gewonnen.


Poll

Denk jij dat Kasimpasa in de top vijf eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door genc0)

Na deze wedstrijd 1 ding te zeggen: ik hoop dat sow emenike webo snel terugkomen...

Sterke wedstrijd van Alper Potuk. Was bij vlagen ongrijpbaar. Vind dat hij alle wedstrijden moet spelen, beste middenvelder van Fenerbahce. Zet hem samen met Oguzhan op het middenveld van Turkije en het zal veel beter lopen dan met Selcuk of Nuri.

Gefeliciteerd.

16 februari 2014 om 20:35

Oguzhan en Alper zijn goede spelers maar op dit moment kunnen ze niet tippen aan een Selcuk Inan of een Nuri Sahin.

16 februari 2014 om 20:40

Selcuk Inan?? Nee sorry man

16 februari 2014 om 20:47

Selcuk is niks de laatste wedstrijden. Heb hem zelden zo aanwezig gezien als Alper vandaag was.

16 februari 2014 om 20:51

Nuri Sahin speelt al jaren in de Europese top. Is natuurlijk een goede speler, maar stelt gewoon altijd teleur in interlands. Turkije speelt met Nuri letterlijk met 10 man, terwijl er nog een aantal rondlopen waarbij het een wonder is dat ze profvoetballer zijn geworden.

Selcuk Inan is simpelweg erg overschat. Deed het uitstekend bij subtopper Trabzonspor en teert op een sterk debuut jaar bij Galatasaray. Feit is dat matige voetballers als Engin Baytar en Emre Colak het ook geweldig deden. Teamspirit, een hard werkende, hechte ploeg was het. Selcuk had veel baat bij de aanwezigheid van hardwerkende jongens als Melo, Elmander, Engin en Emre om zich heen. Maar speelt sinds de winterstop van zijn 2e seizoen kortweg dramatisch, net als in al zijn interlands. Komt handelingssnelheid en techniek tekort. Is een minder getalenteerde, rechtsbenige uitvoering van Theo Janssen, alleen dan een pakweg professioneler.

Jongens als Ozyakup en Alper zijn technisch uitstekend. Goed in de kleine ruimtes, sterke passing. Zou een uitstekende combi zijn met een speler als Arda.

16 februari 2014 om 20:54

Mzk

Ik wist dat je niet zo sterk was in het analyseren van voetbal/voetballers. Echter is dit echt apart. Selcuk speelt de laatste weken juist goed. Hij heeft meer een vrije rol door het systeem van Mancini (een 5de man in de verdediging die in balbezit in vmc wordt). Zo heeft Selcuk meer bewegingsruimte.

Volgende keer beter kijken. Sommige mensen zien met bril scherper, maar jij juist vager (Fb-bril)

16 februari 2014 om 21:04

Kan je ook uitleggen waarom Selcuk meer bewegingsruimte nodig heeft en daardoor beter presteert. Zou het komen vanwege zijn trage handelingssnelheid ? Feit dat hij erg slecht is in de kleine ruimte en vooral teert op een sterke rechterbeen ? Zijn trage handelingssnelheid zorgt er voor dat hij foute keuzes maakt indien de tegenstander een drukke middenveld heeft ?

16 februari 2014 om 21:22

Ben het met je eens dat Nuri Sahin altijd teleurstelt tijdens interlands maar op basis van zijn prestaties bij Dortmund komen Alper en Oguzhan niet in de buurt van hem.

Begrijp me niet verkeerd Alper en Oguzhan zijngrote talenten voor het turks voetbal. Anders had Fb niet zoveel geld voor Alper betaald en Oguzhan komt uit de jeugd van Arsenal (dat zegt al genoeg over het talent dat hij beschikt).

Dat je deze 2 talenten met Selcuk vergelijkt kan ik begrijpen maar dat je hem overschat vindt en een mindere versie van Theo Jansen noemt, daar kan ik met mijn voetbalverstand niet bij.

Selcuk valt misschien minder op in de samenvattingen dan in zijn eerste seizoen maar het is en blijft gewoon een geweldige middenvelder.

Handelingssnelheid tekort?? Misschien om op 10 te spelen bij Real Madrid maar hij heeft vorig seizoen in de CL heel erg goed gespeeld (10 wedstrijden/5 Assists), laat staan in de Turkse competitie.

Als er één middenvelder is die een geweldige techniek heeft dan is het Selcuk wel, dus daar ga ik niet eens op in. Ben wel benieuwd wat jij verstaat onder techniek. Je mannetje voorbijkomen met een trucje ofzo?

16 februari 2014 om 21:22

Het is een beetje hetzelfde als met flankenspelers die op de tegengestelde positie moeten staan om beter te renderen. Een Sneijder die bijvoorbeeld ab-so-luut niet mag worden opgezadeld met een verdedigende en/of kilometer vretende taken. Een diepe spits a là Drogba die nu functioneert als een soort aanspeelpunt voor een andere diepe spits. Ieder zo zijn kwaliteiten, het is zeker in een team als Galatasaray gewoon even puzzelen.

Selcuk heeft weer andere kwaliteiten, het is wel een speler geweest die veel werd belast met verdedigende taken door de komst van o.a. Sneijder. Hierdoor is die drang naar voren wat verminderd, laten we het "terughoudend" noemen. Hij is vaak de man die de rust in de groep houdt, heen en weer rent om alles een beetje te stabiliseren. Onderschat dat dus niet.

Hij komt inderdaad handelingssnelheid tekort, maar compenseert dit met zijn andere sterke punten (zoals je al zei: sterk rechterbeen). Met een man in vorm als Sneijder is het ook niet meer nodig om aanvallend zo aanwezig te zijn, ik vind het wel lekker dat hij het middenveld stabiliseert in een tegenaanval. De reden van zijn foute keuze heeft niet echt alleen met handelingssnelheid te maken, maar ook met inzicht/kennis en ervaring. Hij bedoelt het vaak goed, maar denkt soms gewoon niet na.

16 februari 2014 om 21:23

Als jij als aanvallend ingestelde middenvelder in een controlerende rol moet, dan komen je aanvallende kwaliteiten niet aan te pas. Niks is logischer dan dat. Selcuk heeft een driekwart seizoen lang als CVM gespeeld. In het eerste seizoen zag je zijn kwaliteiten naar voren komen, omdat ie met het puntje naar voren speelde.

Dat zijn handelingssnelheid ietwat traag ligt, klopt. Echter was dat geen belemmering als je je andere kwaliteiten naar voren haalt.

16 februari 2014 om 21:27

De enige reden dat Selcuk meer 'in de spotlights' staat is omdat hij de vrije trappen neemt. Alper is veel meer aanwezig dan Selcuk is. Is zowat elke wedstrijd de sterkste op het middenveld van Fener, terwijl Gs zonder Melo nergens is. Selcuk word schromelijk overschat.

16 februari 2014 om 21:31

Mzk

Is dit het eerste gedeelte van je reactie? Wat een zwakke onderbouwing - in hoeverre die aanwezig is.

Ik zou het eerste seizoen van Selcuk bij Galatasaray beter analyseren. Daar zie je zijn aanvallende kwaliteiten naar voren komen. Door de komst van Sneijder is Selcuk controlerender (zelfs verdedigender) gaan spelen.

Alper had vandaag heel veel bewegingsruimte omdat, zowel Holmen als Topal en zelfs in mindere mate Emre het vuile werk opknapten. Ik sta verstelt van jouw manier van analyseren.

16 februari 2014 om 21:37

Als je het ren en vliegwerk van Alper ziet als meer aanwezig dan geef ik je 100% gelijk. Het zijn ook totaal andere middenvelders dus een vergelijking is moeilijk te maken, maar ik prefereer een Selcuk Inan 100x boven een Alper Potuk.

16 februari 2014 om 21:56

Ik begrijp best dat jullie Selcuk met man en macht zullen verdedigen. Begrijpelijk.

Gala4ever,

Leuk dat Nuri het goed doet bij Dortmund. Maar daar gaat het niet om. Nuri heeft buiten een oefeninterland tegen Ukraine 0,0 positief inbreng gehad in zijn wedstrijden voor Turkije. Laten we niet doen alsof hij even goed speelt tijdens interlands. Zelfs Bilal Kisa van Akhisar zou niet slechter presteren.

Dat je Real Madrid en Selcuk in één zin noemt laat toch zien dat je hem gigantisch overschat. Laat staan Real, bij Atletico zou hij wisselspeler zijn. Hij zou het niet kunnen bijbenen en zou wisselspeler zijn bij de meeste Europese subtoppers, met name Pl/pd/bl clubs.

Leuk dat je zijn statistieken er bij haalt. Laten we ook even voor de duidelijkheid erbij vermelden dat een groot deel hiervan tegen, met alle respect, Cluj, Braga en een C elftal van Manchester United is. Als je zo statistiekgeil bent, Culio had dat ook bij Cluj voor zijn transfer naar Galatasaray.

Yasemin en Bkorkmaz,

Jullie slaan de plank dus echt volledig mis. Selcuk heeft een slechte prestatie geleverd omdat hij niet meer als 10, aanvallende middenvelder, in de punt naar voren opereerde ?

Fatih Terim speelde in zijn eerste seizoen een 4411 afwisselend met 442 formatie. Engin Baytar en Emre Colak op de flanken, met daarvoor Necati na zijn komst in de winterstop, Elmander en Baros.

Selcuk heeft Nooit in de punt naar voren of als aanvallende middenvelder gespeeld. Hoe jullie hierbij komen is echt een raadsel. Selcuk was altijd een centrale middenvelder die verdedigend werk leverde.

Met name zijn laatste seizoen bij Trabzonspor speelde hij uitstekend. Nota bene als verdedigende middenvelder samen met Colman. Het was Jaja Coelho die op 10 speelde.

Zoals ik al zei, begrijpelijk dat jullie Selcuk verdedigen, maar wees realistisch.

16 februari 2014 om 21:58

Ik hoef niks te analyseren, ik zeg gewoon wat ik zie. Holmen was vrijwel onzichtbaar en Topal speelde vandaag meer als voorstopper dan als CM. Alper was meer een schaduwspits dan een CM vandaag, dus de vergelijking met Selcuk is uberhaupt niet erg van toepassing.

16 februari 2014 om 21:59

Vrije trappen? Inderdaad, weinig spelers als hem die een bal zo lekker bij de rivaal erin kunnen schieten.

Potuk is jonger, pittiger, gedreven, hongerig. Dát maakt hem aanwezig, of is hij jullie topscorer? Alper heeft wat meer finesse en body, dit in combinatie met techniek en inzicht maakt een lekkere middenvelder van hem. Daar waar Selcuk toch echt geen speler is die het daarvan moet hebben. Weet vaak de spitsen op het juiste moment weg te sturen, en in mindere mate kan hij het vuile werk opknappen als het nodig is. Absoluut geen CM, maar Cam. De heer Sneijder loopt daar rond, en diezelfde uitleg als hierboven bespaar ik mezelf.

Felipe's kwaliteiten zijn vervangbaar maar die liefde en vechtlust niet.
Niks zonder Melo, hihi. Zegt degene die na het vertrek van Alex nooit meer een fatsoenlijk middenveld heeft gehad, het is niks meer dan een slagveld.

Maar ik snap wel dat je Melo zo hoog hebt zitten als je kijkt naar wat er op Alper na rondloopt op jullie middenveld *kuch*.

16 februari 2014 om 22:08

Albatros,

Ik zal je stuk met 1 opmerking counteren:

Ik zeg nergens dat Selcuk op de 10 speelde. Ik zeg 'een aanvallend ingestelde middenvelder'. Daar zit een groot verschil in. Je snapt het allemaal niet.

16 februari 2014 om 22:09

Alex was meer een voorhoedespeler dan een middenvelder. Fener heeft nooit echt een denderend middenveld gehad. Vooral het vertrek van Aurelio viel ons destijds zwaar, waardoor we klunzen als Maldonado en Josico hebben moeten aantrekken. Maar ik prefereer wel ons middenveld boven die van jullie. Wij hebben een luxeprobleem op het middenveld. Topal, Alper, Meireles, Emre, Cristian, Holmen. Allemaal spelers die wat toe kunnen voegen. Nu zijn er dan een aantal dramatisch bezig, maar wij kunnen eventuele verliezen op vangen. Wat gaat Gs doen als Melo er niet is? Ceyhun Gulselam, Emre Colak of Umut Gundogan er in doen? Selcuk die eerst keihard word afgezeken maar nu ineens Xelcuk is omdat Gs twee wedstrijden wint. En dan wilden ze nog hun enige goede middenvelder, Yekta, verkopen. Ik hoop dat Melo ff rood krijgt ofzo zodat jullie zien wat ik bedoel.

16 februari 2014 om 22:10

Mzk

Je geeft het hier indirect toe dus. Alper speelt aanvallender en heeft veel mensen achter zich, terwijl Selcuk het vuile werk moest opknappen. In je eerste post maak je trouwens wel een vergelijking tussen Alper en Slecuk.

Alper was motm trouwens.

Elk team heeft een topspeler die gewoon broodnodig is, net als Sow en Emenike bij jullie. Anders komen jullie niet aan scoren toe met Kuyt in de spits. Zelfs een terugkeer van Stoch was ter sprake, door de armoe.

Bij ons is dat Melo. Melo is op het moment gewoon te erg in vorm om vervangen te worden. Ceyhun kan hem met zijn renaissance deels nog vervangen. Als iemand wegvalt, staan andere krachten op. Net als Yekta vorig seizoen. Nu heb je met jonge spelers ook rek/speling om in de breedte wat te forceren.

Over Selcuk. Nogmaals. Selcuk is ietwat traag, toegegeven, maar hij werd een geruime tijd verkeerd ingezet.

16 februari 2014 om 22:10

Je moet weken aan je begrijpend lezen. Heb nergens gezegd dat Selcuk bij Real Madrid kan spelen, ik geef juist toe dat hij tekort komt. Natuurlijk kan hij daar niet spelen maar dat kan geen enkele speler in Turkije.

Ben er overigens wel van overtuigd dat hij Gabi zijn plek op het middenveld zou kunnen overnemen bij Atletico maar dat terzijde.

Ben wel nog steeds benieuwd naar welke technische tekortkomingen je ziet bij Selcuk. (die Alper en Oguzhan wel hebben??)

16 februari 2014 om 22:15

Die vergelijking trok ik niet, die trekt Gala4ever. Die reageerde weer op de stelling van Albatros1903. Ik ben er overigens ook van overtuigd dat Alper-Oguzhan beter zou zijn voor mili takim dan Selcuk-Nuri. In aanvallend opzicht dan. In verdedigend opzicht misschien minder. Ik reageer dus op Gala4ever. Of vind je niet dat Alper gewoon meer aanwezig is, meer toevoegt dan Selcuk? Of wil je ontkennen dat Selcuk behoorlijk wat is afgezeikt het afgelopen seizoen? Dat optimisme omdat Gs twee wedstrijden achter elkaar wint is ook overdreven, terwijl Alper zowat elke wedstrijd die hij speelt de beste van het middenveld is.

16 februari 2014 om 22:18

Albatros,

Ik zal een zin van Bkorkmaz3 even citeren om jou alvast een antwoord op de helft van jouw post te geven.

"als jij als aanvallend ingestelde middenvelder in een controlerende rol moet, dan komen je aanvallende kwaliteiten niet aan te pas"

Niemand zegt dat hij een rasechte 10 is. Hij is een speler die op de CM uit de voeten kan, mede doordat hij kan verdedigen, maar hij is aanvallender ingesteld. Dat doet hij dus ook beter dan het verdedigen, vandaar dat het lijkt alsof hij verdedigend veel steken laat vallen. Hij levert verdedigend veel werk omdat hij heel vaak een 10 voor zich heeft lopen.

In het blok met Melo is de laatstgenoemde toch echt degene die i.t.t. Selcuk verdedigend veel beter tot zijn recht komt. Selcuk heeft het geluk gehad dat hij altijd redelijke backs/cv's/verdedigend sterke middenvelders achter/naast zich heeft gehad waardoor hij op de C(v)m meer zijn "eigen ding" kon uitvoeren. Hij is een afwachtende speler die er de tijd voor neemt, voor hem dus ideaal als hij als Cm/cvm dus weinig te doen heeft gehad. Zat tijd voor zijn eigen kunstjes, in dat geval is het dus een sleutelpass geven wat kan leiden tot een aanval en/of doelpunt.

We hebben een onstabiel middenveld gekend, Sneijder die ineens "zijn show" stal, geen aanspeelbare spits omdat hij uit vorm is, een dramatische verdediging etc. Heel logisch dat hij op de meest centrale positie op het veld, in combinatie met de aanvoerdersband, zich heel verantwoordelijk voelt voor de fouten die er in de omschakeling van de tegenpartij ontstaan. Dat rechtzetten is iets heel anders dan waar hij goed in is, dus dan offert hij iets daarvoor op. Ik ben hem altijd dankbaar voor het harde werk wat hij levert, laat het scoren en spel verdelen maar aan anderen over.

16 februari 2014 om 22:18

Sneijder rendeerde onder Mourhino juist top toen hij wel verdedigende en kilometersvretende taken kreeg.. Na dat zinnetje van je ben ik gestopt met lezen overigens..

16 februari 2014 om 22:22

Nee man, door mee te gaan in die vergelijking bevestig je de correctie van de vergelijking. Anders had je daar al gezegd dat ze niet te vergelijken zijn. Dus je spreekt jezelf tegen!

Over het Turkse elftal heb ik geen woord gesproken. Ik verdedig alleen de meedogenloosheid betreft Selcuk. Hij is ook door mij gebombardeerd met kritiek, maar dat lag deels aan verkeerde positie. Dat probeer ik al tig berichten uit te leggen, maar snappen zal je niet....

16 februari 2014 om 22:22

Bkorkmaz,

Ik begrijp het heel goed. Maar ik weet zeker dat ik dat niet over jou kan zeggen. Een aanvallend ingestelde middenvelder die op een middenveld in de punt naar voren speelt, speelt op de 10 positie. Leer de feiten.

Los van het feit dat Selcuk al heel zijn carriere als controlerende middenvelder heeft gespeeld. Ook de in de tijd van Terim speelde hij centraal op het middenveld naast Melo. Maar zoals ik al eerder zei, hij had gewoon veel profijt van het harde werken van Emre, Melo, Engin en Elmander.

To burst your bubble, Galatasaray had in de eerste seizoenshelft van 2012/2013 duidelijk een tekort aan creativiteit. Dit was voor dat Sneijder kwam en Selcuk nog steeds als "aanvallende middenvelder" speelde. Misschien moet jij je nog afvragen waarom Galatasaray zonder Sneijder totaal geen creativiteit heeft in haar spel ? Want dan is Sneijder er niet, en mag Selcuk het overnemen, toch ?

Yasemin; bovenstaande geldt ook voor jou

16 februari 2014 om 22:27

Ja ja ik spreek mezelf tegen Gs altijd #1 bla bla bla, maar je geeft me dus gelijk?

16 februari 2014 om 22:30

Mzk,

Een luxe op het middenveld? Er zijn maar 2 spelers waar je écht wat aan hebt, en dan zijn Salih en Alper. Wat voegt de rest nou werkelijk toe, een beetje agressie en gesukkel? Als je daar vrolijk van wordt m'n jongen..

Eventuele verliezen opvangen? Uhu, spelers als Salih en Emenike laten banken voor clowns en Vikingen. Jullie hebben in dat opzicht al verloren. Ben benieuwd wat er gebeurd als Alper een blessure krijgt, dat pittige spel houdt hij ook niet eeuwig vol.

Over Umut Gundogan kan je nog niet veel vertellen, die zit er net. Elke speler krijgt bij ons wel de tijd, wel lief dat je eraan denkt. Yekta zou verhuurd worden omdat ze wat in hem zien, ik weet niet waar je het woord "verkoop" vandaan haalt. Dat heet een concurrentiestrijd, die win je maar kan je ook verliezen.

Wij hebben een overvol middenveld, dus dat er veel wordt verhuurd is logisch. Weet ook niet waarom je een sneer probeert uit te delen, met nadruk op proberen. Er zijn clubs die buitenspelers nodig hebben en ze gewoon wegdoen hoor?

16 februari 2014 om 22:35

Albatrs

Haha, waarom probeer je op de man te spelen? Ik ga in op jouw toevoeging waar ik het niet mee eens ben.

Je weet amper wat een 10 is en vervolgens kom je mij verwijten van gebrek aan kennis. Een echte nummer 10 is iemand die de positie achter de spits bediend. Die speelt constant tussen de twee voorste linies, is constant te vinden in en net buiten de zestien. Selcuk heeft haast nooit op de 10 gespeeld in zijn carriere. Jij kijkt volgens mij met je ander lichaamsdeel naar de wedstrijden van Galatasaray, Selcuk in het speciaal.

Selcuk komt het beste uit de verf als de meest aanvallende centrum middenvelder (dus Melo speelt met puntje naar achteren en Selcuk met puntje naar voren, hier reken ik de numer 10 niet als een middenvelder).

In een 4-4-2 systeem heb je een extra spits, waardoor Selcuk de meest vooruitgeschoven middenvelder is en in een 4-4-1-1 heeft Selcuk nog een nummer 10 voor zich. In beide gevallen is Selcuk geen nummer 10. Ook bij Trabzonspor was dat niet het geval, want daar speelde Jaja op de 10.

Ga eerst een cursus nemen waar het verschil tussen een nummer 10 en een aanvallend ingestelde middenvelder wordt uitgelegd en vervolgens mag je met mij in discussie. Wilde je op de man spelen?

16 februari 2014 om 22:36

Cristian heeft ook genoeg kwaliteiten om wat toe te voegen. Meireles is hopeloos uit vorm maar in potentie ook erg goed, zoals we zagen bij Liverpool en Chelsea. Holmen was de beste speler van IBB maar door sporadische speeltijd ook niet denderend in vorm. Topal word onderschat maar is een van de beste middenvelders van Turkije. Emre is een irritant ventje maar een geweldige speler. Of wil je zeggen dat bijv Emre of Cristian niks toegevoegd hebben tot nu toe? Meer dan Yekta, Ceyhun en Emre bij elkaar.

Emenike bankt niet voor niets. Heeft persoonlijke problemen en komt net terug van een blessure, ik weet niet of je het hebt gevolgd. En elke Fener fan wil dat Salih meer speeltijd krijgt, maar hij had ook pas een blessure en word nu langzaam ingebracht. Als Alper een blessure krijgt vangen we hem simpelweg op met een van bovengenoemde namen. Want, zoals je zou moeten weten, is Alper ook net geblesseerd geweest en speelden we tegen Es-Es en Sivas zonder hem.

Ik probeer geen sneer uit te delen, ik snap niet waar je dit vandaan haalt. Ik geef gewoon mijn mening. Ik ben niet zo laag gezonken dat ik een sneer/grap a la gangstarr/bkorkmaz hoef uit te delen om mijn punt te bewijzen.

16 februari 2014 om 22:56

Los van het feit dat je niet eens weet welk positie "aanvallend in een punt naar voren" is (waarschijnlijk heb je dat gewoon ergens gelezen), ga je gigantisch de fout in tussen de 10 positie en de klassieke nummer 10. De 10 positie is heel iets anders dan de type speler. Besef je überhaupt wel waar je het over hebt ? Jij beschrijft momenteel de type speler, we hebben het hier over de positie. Alsof een centrale verdediger geen linksback kan spelen. Lachwekkend hoe je dan nog steeds intelligent probeert over te komen. Moet ik huilen of moet ik lachen om het feit dat ik de afgelopen 2 uur heb verspild.


1. Een Cam, zoals jij en Yasemin dat mooi zeggen, speelt op de 10 Positie op een middenveld in de punt naar voren. Lees: Positie. Is het nou zo moeilijk om dat te begrijpen ? Een punt naar voren komt er op neer dat er er duo van een verdedigende/controlerende blok is met een speler op de 10 positie. Jij claimt dat hij "in de punt naar voren" speelde, dit komt er op neer dat hij op de 10 positie zou hebben gespeeld. Fout, daar speelde namelijk Elmander als 2e spits.

2. Ken je de term punt naar achter ? Dat is het tegenoverstelde. Dan speel je zonder de 10 positie en met 2 aanvallende middenvelders. De punt naar voren heeft altijd een 10 positie, terwijl de punt naar achter uit 1 verdedigende middenvelder bestaat met 2 aanvallend ingestelde middenvelders.

Kortom;

Selcuk speelde nooit als "aanvallende centrum middenvelder in een punt naar voren" of "aanvallend ingestelde middenvelder". Selcuk heeft altijd als controlerende middenvelder gespeeld in een duo voor de verdediging. Dit was niet anders bij Galatasaray. Waarom je het nodig vind om Jaja rbij te betrekken begrijp ik niet. Ik heb hierboven al aangegeven dat Selcuk een controlerende duo vormde met Colman.

Even alle feiten op een rijtje (zodat je het niet meer vergeet)

1. Selcuk heeft nooit in de punt naar voren, dus 10 positie, gespeeld.
2. Selcuk heeft zijn gehele carrière als controlerende middenvelder gespeeld.
3. Selcuk is geen aanvallende middenvelder, indien dat wel zo is, is het een belachelijk slechte. Gezien de vertoningen van Galatasaray zonder Sneijder.

Dus, mooi dat je op de man inspeelt. Maar dat moet je enkel doen als je er zeker van bent. Nu zou ik slapen, want dit win je nooit.

16 februari 2014 om 23:04

Je hebt op sommige punten wel gelijk. Jullie selectie is breder als je naar de middenvelders kijkt maar je stelt er maar 3 op en dan vind ik het Melo/selcuk/sneijder middenveld beter dan de 3 die jullie opstellen.

Jullie missen wat mij betreft een meer creatieve middenvelder dan wat jullie nu hebben. Ééntje die met een dribbel of een slimme bal de defensie kan openbreken als plan A mislukt. (een soort Valbuena/belhanda/eriksen als je snapt wat ik bedoel)

- Cristian zou dit kunnen maar die is te wisselvallig
- Alper zou het misschien kunnen oplossen met zijn dribbels maar die moet wat volwassener worden in zijn spel.
- Emre heeft zijn oude vorm niet meer en is al aan de oude kant
- Salih is eigenlijk de beste optie maar die krijgt te weinig vertrouwen van Ersun Yanal.

16 februari 2014 om 23:13

My God, mevrouw zal je voor het slapen gaan nog even helpen.

Néé, géén aanvallende middenvelder. Een aanvallend in-ge-stel-de middenvelder. Instelling, instinct, zijn kunstje, snap je? Zijn ding is gewoon centrale middenvelder willen zijn, met zo min mogelijk belast worden met verdedigende taken. Veel ruimte en tijd, dat is wat hij nodig heeft. Dat gaat ook het lekkerst als Melo alle verdedigende taakjes opknapt, zodat hij rustig zijn gang kan gaan. No stress. Hij is dus geen 10 en ook geen CM en rendeert het beste in een 5-mans middenveld, maar denkt vaak wel "vooruit".

Een CAM is een duo met een CVM die het centrum beheren, in de mooiste situaties weten ze ook elkaar over te nemen en te rouleren. Een echte 10 is een kers op de taart, een extra aanvaller als het ware. Staat wat minder vast (vrije rol) en heeft minder belastende taken omdat er vaak een controlerend blok achter hem (of haar) hangt. Functioneert als bediener en pikt regelmatig doelpunten mee. Nu is de CAM op ons 5-mans middenveld degene die de bal inlevert bij de 10 om het spel te creëren over de creativiteit, begrijpt u wel?

Dat verhaal over "met de punt naar achteren/voren" mag je mij besparen, ik speel zelf op het middenveld en heb 4-4-2 echt wel onder de knie.

16 februari 2014 om 23:13

Jullie zeggen allebei hetzelfde maar begrijpen elkaar gewoon verkeerd. Wat Bkorkmaz bedoelt met de punt naar voren is het volgende:

Galatasaray speelde in een 4-4-2 of 4-2-2-2 formatie. hoe je het ook maar noemen wilt. Selcuk en Melo waren de 2 Cm's en met de punt naar voren bedoelt hij dat Selcuk iets meer naar voren schoof om aanvallend iets toe te voegen en Melo iets naar achteren om de defensie te helpen. Dus niet met de punt naar voren in de 4-3-3 formatie maar qua opdrachten in het veld.

16 februari 2014 om 23:14

Dit vind ik een geweldige reactie ik wil punt geven

16 februari 2014 om 23:23

Yasemin,

Ik weet niet hoelang jullie nog willen discussiëren. Maar je weet wat ze zeggen; als je een hand niet kan buigen, moet je het kussen.

Jullie zijn erg in de war over de 10 positie en de 10 speler. Leuk dat je zelf in een 4-4-2 speelt, maar in een 4-4-2 heb je geen punt naar voren! Dit is is enkel het geval in een 4-5-1 (of als je het 4411 wilt noemen), 4-3-3.

Selcuk geen centrale middenvelder noemen... Ik weet niet wat ik hiermee aan moet ? Selcuk heeft zijn gehele carrière als centrale middenvelder gespeeld. Is dat nou zou moeilijk om te begrijpen ? Hij is geen aanvallend ingestelde middenvelder. Je kent de term box-to-box toch wel ? Selcuk was altijd in de rol van een controleur met een goede dieptepass.

Even voor de duidelijkheid; kijk eens naar zijn assists. Vaak vanuit de middenlijn. Het simpele feit dat Selcuk vlak voor zijn eigen verdediging beter uit de voeten komt zeg toch al genoeg ! Is het zo moeilijk om dit te begrijpen ?

Als hij niet op de 10 positie speelt (lees: positie, voordat bepaalde personen weer lachwekkend in de war raken met klassieke nummer 10), geen centrale middenvelder is, wat is hij dan ? Een linksbuiten ? Rechtsback ?

Ik begrijp wat je probeert te vertellen, echter begrijp je niet dat je fout zit. Dat kan. Opinies verschillen. Mooi dat je zo gepassioneerd ben.

Selcuk stak in zijn debuutjaar ver boven zijn niveau uit. Hij hoefde niet veel te verdedigen. Galatasaray had een ploeg van marathonlopers. Hij Kreeg de aanvallende rol simpelweg omdat er geen betere optie was. Wie moet anders de spel maken ? Met dat vrijheid behaalde hij goede statistieken. Zo simpel is het. Het is echt niet dat je de neuromechanica van voetbal moet uitleggen om dit te begrijpen.

16 februari 2014 om 23:27

Gala4ever,

Ik denk dat de heer Bkorkmaz3 dat ook bedoelt, echter gebruikt hij de term verkeerd waardoor er verwarring ontstaat. Met de punt naar voren bedoelt hij een aanvallende instelling, terwijl dat eigenlijk parallel staat tegenover de echte bedoeling.

Met de punt naar voren wil zeggen dat er een formatie is met een 3-mans blok 2 verdedigende middenvelders/controleurs. Een van de 2 is een Cvm, de ander is een schakel die je soms kan bestempelen met CM of Cam. Daarvoor heb je een 10 ronddartelen. Hierbij spelen de CVM en CAM vrij dicht op elkaar en is de CAM vaak een speler die technisch wat beter is. De CVM dient als een echte stofzuiger. Denk maar aan Real Madrid met Modric/khedira, Alonso en een 10 a la Isco ervoor.

Met de punt naar achter heb je weer een een CAM en 10 die erg dicht op elkaar spelen, met een CVM erachter om het centrum dicht te houden. Hetzelfde verhaal als net, maar dan andersom.

16 februari 2014 om 23:44

4-4-2, 4-4-1-, 4-3-3, 4-5-1. Doordat we 1 soort speelstijl in 4 verschillende formaties hebben, is het verwarrend. Mijn fout, ik trok het verkeerde voorbeeld uit mijn hoedje.
We spelen vaak totaalvoetbal met veel roulatie en vandaag startte ik bijvoorbeeld in een 4-4-2. Word tussendoor vaak nog omgewisseld, totaalvoetbal, maar op papier 4-3-3. Echter heb ik door die wisselingen met verschillende blokken gespeeld, en weet ik wat jij bedoelt met punt naar voren/achteren. Dat mocht je me dus besparen. Anyway, terug op jouw verhaal.

Ik zit er nog steeds aan te denken wat Selcuk echt is. Mist body en techniek voor het middenveld, bezit een veel te goede trap met een magneetje aan zn voet voor spitsen. Zullen we het houden op CM?

Dat zei ik net dus ook hoor, Selcuk moet het hebben van de ruimte en lopers om zich heen. Hij moet niet op het podium staan, maar wilt het decor opzetten. Sneaky zijn ding doen, daar komt hij het beste tot zijn recht. Die ruimte krijgt hij dus wanneer een type als Melo naast hem verdedigt met 2 lopende spelers voor hem. Hij staat daar als controleur, maar dat is hij niet! Zijn instinct staat scherp op dieptepasses of steekballen geven, dus redelijk aanvallend ingesteld.

Nogmaals, dat is dus zijn instelling en niet zijn positie. Daarom rendeert hij niet op 10, omdat het dan allemaal van hem verwacht wordt. Hij wilt in alle stilte met weinig druk op zijn schouders (wegens zijn beperkingen) die taak kunnen uitvoeren. Dan rendeer je dus al controleur, maar voer je een hele andere taak uit. Het is dus geen wonder dat hij te vaak met een verkeerde timing overgaat op de handrem als hij wél ineens zijn positie gerelateerde taak moet uitvoeren.

Gepassioneerd, ach. Zo bijzonder moet dat niet zijn, velen zijn dat hier. Het komt alleen mooier naar voren als je als volwassenen een discussie aan kan gaan, met de vingers op de zere plekken gedrukt kan slapen en morgen weer elkaar de handen schudt in andere topics.

Inhoud, daar streef ik naar.

16 februari 2014 om 23:49

Ik denk dat we eindelijk eens zijn.

Al zou ik dat niet zijn, zou ik doen alsof. Alhoewel, je hebt geen zere plek geraakt.

Ik heb mijn mening over Selcuk gegeven. Het is een box-to-box middenvelder. Werkt aan beide kanten van het veld. Mist body inderdaad, maar geen werkethiek. Is geen echte balafpakker, maar wel een aanjager. Is geen aanvallende middenvelder, maar wel een type die het spel kan verdelen.

Daar komt het eigenlijk op neer.

17 februari 2014 om 00:21

Met alle respect. Selcuk Inan is dit jaar niks. Geloof me als hij geen sterk debuutjaar had speelde hij nu bij een subtopper. Zijn techniek is langzaam zijn trappen zijn goed en zijn brein funcioneert sneller dan spelers a la Topuz en Baroni. De reden dat GS op het begin slecht deed was oa door he slechte spel van Selcuk en afwezigheid van teamspirit. Burak is golkrali geworden door Selcuk dus een slechte Selcuk is slechte Burak.

17 februari 2014 om 01:12

Haha als je zegt dat selcuk inan tekort heeft aan techniek, snap jij niks van voetbal! Alleen al zijn traptechniek is genoeg voor jou als fener fan! (16meter als je begrijpt wat ik bedoel )

17 februari 2014 om 01:18

Oguzhan komt uit de jeugd van AZ

17 februari 2014 om 07:15

Jou eerste alinea zeg ik alleen : Alex de Souza

17 februari 2014 om 07:48

Dat hij daar is begonnen klopt, maar Besiktas heeft hem toch overgenomen toen die in de jeugd bij Arsenal (U-21) zat?

16 februari 2014 om 22:06

Selcuk is goed maar toch zie ik liever emre en daarna topal. Die nuri moeten ze dus echt niet meer roepen. Speelt geweldig bij dort dat wel

Wat was alper toch heerlijk, zijn versnelling en dribbels in de kleine ruimtes droof de verdediging tot wanhoop! Veel valt er niet te zeggen alleen dat we onze spitsen misten vandaag. Kuyt, redde het helaas niet.

Babel waar zat je met je hooofd??

Slechte 1ste helft en een iets betere 2de helft. Alper sowieso motm. Bekir is ondanks zijn goal gewoon niet Fener waardig en dat geld ook voor Kadlec en Kuyt. Wat wel opviel is dat elke keer wanneer Emenike zich meldde bij Yanal dat we scoorden haha. Prachtig ook dat aan het begin van de dag 300.000 mensen waren om te protesteren tegen het huidige beleid van Turkije. We eisen gerechtigheid! Emenike en Sow moeten zo snel mogelijk terug en Emre maakte trouwens ook een prachtig doelpunt. Even voor de duidelijkheid, Emenike vliegt morgen naar Nigeria voor de dood van zijn schoonzus als t goed is..

Al met al! Verdiende 3 punten en op naar Elazig.

Vorig jaar was er een club in de competitie die een CV probleem had, nadat nog een CV een rode kaart had gekregen na het slaan van zijn tegenstander kreeg ie een rode kaart en twee wedstrijden schorsing. Ondanks dit speelde hij de volgende wedstrijd mee en is er niets meer gebeurt met die kaart, waarom is Egemen nu geschorst voor een overtreding (!) die niet eens plaats heeft gevonden?

Weer wordt er een penalty niet gegeven, Kadlec werd erg hard onderuit gehaald in de 16. Ondanks dit hebben we gewonnen, Emre een mooi schot, goed geplaatst. Alper speelde Hazard/iniesta achtig, erg technisch en passeerde mooi. Ik hoop dat hij deze lijn vast kan houden. Ik zag ook meteen een klik tussen hem en Salih, hoop dat beide heren vaker samen zullen spelen, een lust voor het oog. Als onze geblesseerde en door scheidsrechters onterecht geschorste spelers terugkomen kan niemand ons meer stoppen, niemand.

16 februari 2014 om 20:15

Kadlec kreeg gewoon een schouderduw met je hard onderuitgehaald.

16 februari 2014 om 20:21

'weer wordt er een penalty niet gegeven, Kadlec werd erg hard onderuit gehaald in de 16.'
Serieus?. Waarom typ je dan ook niet wat Alves heeft gedaan voor de mensen die de wedstrijd niet hebben gekeken?.

16 februari 2014 om 20:25

Ik zie bij topics van andere teams nooit mensen met zelfreflectie over schwalbes of weet ik veel wat, waarom zou ik dat dan wel doen? Alves is een lekker harde speler, ik hou daar wel van. Lugano, Alves ik hou van dit soort spelers, worden de tegenstanders helemaal gek van! Ik ga misschien wel een shirtje van die man kopen, geniale speler.

Kadlec kreeg een schouderduw? Wel van achter, dat is gewoon onreglementair.

16 februari 2014 om 20:36

Dan kijk je niet vaak genoeg. Er zijn zat leden op Vz die kritiek uiten op hun spelers of hun club.
En ik kan er echt niet tegen wanneer mensen als jij doen dat Fenerbahce altijd het slachtoffer is.

16 februari 2014 om 20:54

van achter? kijk maar nog eens naar de beelden. Perfect schouderduw, helemaal geen penalty.

16 februari 2014 om 23:54

Is gewoon een schouderduw. Moet Kadlec maar niet zo een slappeling zijn. Viudez is 1.69, Kadlec 1.85.

16 februari 2014 om 22:55

Die man zet zin lichaam voor de bal man, dat is toch geen overtreding?

en ik moest echt lachen toen je zei hazard/iniesta achtig..

Opluchting toen wedstrijd afgelopen was je kan elk moment een fout verwachten van Volkan of Kadlec. Ik zie liever een verdediger minder dan dat ik Kadlec zie spelen wat is hij slecht. Alper potuk wat kan ik zeggen wat is hij goed en ik denk dat hij meer kan dan dit. Hij moet voortaan spelen hij verdiend het wel na vandaag. Volgende week Galatasaray Besiktas hoop op een gelijkspel of Besiktas die wint. Voorderest gefeliciteerd kleurgenoten.


On:

Moeizame maar verdiende overwinning van Fenerbahce. Ik vond de scheidsrechter in het voordeel van Fenerbahce fluiten. Echter geef ik hem groot gelijk. Alper speelde goed, maar wordt steeds irritanter. Bruno Alves hoorde rood te krijgen in de eerste helft. Kuyt was nutteloos, Babel klungelig. Scarrione redelijk etc etc etc.

Fenerbahce wint met de hakken over de sloot!

Haha wauw die kans van Babel. Volgens mij is hij gewoon een rechtspoot, niet te begrijpen wat hij daar doet.

16 februari 2014 om 20:21

Met Kasimpasa is het wel over laatste weken en ik denk hierna ook ze moeten tegen Eskisehir en Sivasspor.

16 februari 2014 om 20:36

Ik vind het jammer. Ze eindigden vorig jaar als promovendus op de 6e plaats. Nadat ze zich versterkten met Babel, Donk, Malki en Scarione verwachte ik op zijn minst Europees voetbal. Wie had gedacht dat ze na zo'n goed begin van het seizoen 10 wedstrijden op rij niet zouden winnen.

Een wedstrijd van zeer beschamende niveau, beide partijen konden niet fatsoenlijk opbouwen en het was gedurende het gehele wedstrijd de bal naar schieten en kijken of hij erin valt. Ik heb zelfs na een tijdje in de eerste helft geswitcht naar Arsenal Liverpool. Scheids was ook dramatisch en gaf vrijwel alles in het voordeel van de thuisploeg. Het is erg betreurend wat er gebeurt in het Turkse voetbal ik wil er niet teveel over kwijt om een ban te riskeren.

Allereerst wil ik zeggen dat we gewonnen hebben, maar met pijn en moeite. Het beleid klopt van geen kant. Eerst doe je stoer, je zegt dat je geen transfers nodig hebt, je koopt geen enkele speler. Je weet dat je lastige wedstrijden voor de boeg hebt in de tweede seizoenshelft, vooral met eventuele geschorsten of geblesseerden. Nog doe je alsof je geen spelers nodig hebt. Je weet dat je alternatieven niet bepaald goed zijn, daar zij zelfs niet tegen Fethiyespor op konden boxen. Nog steeds geen aankopen, zelfs geen back-ups. Je verliest vrijwel je gehele voorhoede en je raakt een van je beste spelers kwijt (caner Erkin) vanwege een schorsing. Daardoor moet je met matige spelers iets proberen te doen. Creatief zijn. Je begint redelijk aan de wedstrijd, maar toch zijn er te veel individuele foutjes en lijkt er te veel stress te heersen. De wedstrijd gaat heen en weer. Als een godsgeschenk krijgt je tegenstander een rode kaart, waardoor het middenveld van je tegenstander in elkaar zakt. Juist nu moet je aandringen, je tegenstander moe maken, en ze met 3-0 naar huis sturen. Emenike moet er in voor de zoals altijd zeer matige Kuyt.

Maar wat gebeurt er? Door een uitspatting van je aanvoerder kom je op mooie wijze op 1-0. De coach durft Emenike er niet in te doen en gaat verdedigen. Het word door uitermate amateuristisch verdedigen 1-1. Men begint de hoop al op te geven. Met een beetje geluk en uitgerekend Bekir die uit de rebound de 2-1 binnen tikt sta je weer voor. Volgens mij was het buitenspel ook nog. Emenike staat weer op het punt om er in te komen, maar de coach is weer aan het schijten voor de tegenstander die met een man minder spelen, en gooit Sucuk Sahin er in. Wat is dit voor laf gedoe? Je bent bang voor 10 man Kasimpasa, die al 8 wedstrijden op rij niet kunnen winnen. Moet dit team kampioen worden? En dan gaan ze weer zeggen 'maar we missen zo veel spelers'. Een club als Fener moet dat op kunnen vangen. Kadlec is voor niks gekocht. Kuyt kan beter met pensioen. Volkan laat me steeds meer stressen. Tja, ik weet niet. Ik wil best positief zijn enzo maar met dit beleid en zo een schijterige trainer weet ik niet wat ik moet verwachten. We hadden Kasimpasa hier moeten slopen, zelfs met een B-team. Ik had verwacht dat de spelers veel meer gedreven zouden zijn. Man of the match was naar mijn mening Alper. Wat een techniek heeft die gozer. Was de enige die het de verdediging van Kasimpasa echt moeilijk maakte.

Volgende wedstrijd sowieso Emenike en Caner er weer bij, dat scheelt. Hopen dat Sow en Webo er snel weer bij zijn. Ik mis het echte Fener. We spelen de afgelopen maand echt rotwedstrijden. En komende zomer drastisch verjongen. De gemiddelde leeftijd is verdorie 29 jaar ofzo. Als je afhankelijk bent van spelers als Kuyt voorin heb je niks te zoeken op de eerste plek.

Maar gefeliciteerd jongens.

16 februari 2014 om 20:35

Ik was ook boos op ons beleid, maar ik geef ze ook deels gelijk. In deze tijden is het kopen van spelers erg duur, sowieso al. Daarnaast is de Euro enorm gestegen in waarde, voor 1 euro krijg je meer dan 3 TL, de omgekeerde weg is dus erg duur. We zouden al veel moeten betalen voor een speler, maar zo nog meer, dit zou onverantwoord zijn.

Ik denk meer dat de blessures komen door het weinig rouleren van Ersun, wij worden kampioen jongen, maar je niet druk! Zoals je zegt, het echte Fener is bijna terug!

16 februari 2014 om 20:43

Goede reactie. Ben het met veel eens maar op de wissels na.

Emenike wordt nog steeds gespaard. Hij zou erin komen, maar op dat moment viel de goal en was hij niet meer nodig. Volgende week tegen Elagzispor zal Emenike weer van de partij zijn. Deze wedstrijd zou hij alleen geriskeerd worden als de doelpunten echt nodig waren. Vind de wissel van Selcuk ook terecht. Een dramatische voetballer die er niks van bakt, maar die nooit klaagt. Een handige back up, ideaal om een vermoeide basisspeler te vervangen. Het liefst diep in blessuretijd, dat dan weer wel hehe. Salih had ik wel er eerder in gebracht. Zelfs de inbreng van Cristian vond ik goed! Yanal dacht: met de minimale krachten de winst pakken en we zien wel voor volgende week. Zijn gedachtes pakten goed uit.

Op naar volgende week!

Als Kasimpasa geen rood had, dan had Fener hier denk ik max. gelijk gespeeld.
We moeten heel blij zijn met de drie punten, want wat een drama opstelling.

Als wij zo door spelen laten we nog veel punten liggen in uitwedstrijden. Maar we hadden vandaag natuurlijk ook veel afwezigen.

Veel spelers hebben zeker niet het niveau om bij Fenerbache te spelen, maar ik wil het nu alleen over Volkan hebben. Wat is hij al een hele tijd overdreven slecht. Die gast kan niet op zijn benen staan. Maar ze durven hem volgens mij niet wissel te zetten ofzo?

Ersun Yanal vind ik tot nu toe ook niet heel goed. Vaak slechte wissels. We staan maar met een verschil voor en met een keeper als Volkan heb je elk moment de kans om een tegen doelpunt te incasseren. Doe dan Emenike gewoon erin. Want voor het zelfde geldt werd het 2-2. Dan zouden de reacties hier heel anders zijn.

16 februari 2014 om 20:53

Alleen een type Capello of Magath zou Volkan wissel zetten. De Turkse trainers durven dit niet. Zonde voor keeperstalenten als Mert en Ertugrul. Er staat een grote blok voor ze in de weg, letterlijk en figuurlijk een grote en te zware blok.

Meireles eerst en steeds vaker ook Bruno Alves. Hebben Portugezen soms een steekje los? Als scheidsrechters deze namen echt beter gaan beoordelen en in de gaten houden, krijgen we nog heel veel puntenverlies. Cash voetballers die de Turkse beleving op de velden puur en puur onderschatten door dit soort vieze acties.

Alper Potuk, man van de wedstrijd. Wat een wil en drang naar voren. Blij dat Bekir de winnende maakt, is goed voor zijn zelfvertrouwen, want hij bakte er voor de rest geen hout van. Kadlec was ook drama, in tegenstelling tot vorige week. Kuyt deed zijn stinkende best, maar kon in zijn eentje geen potten breken. Dat was ook wel te verwachten.

Goed weekend voor mij. Fenerbahce, Colo Colo en Celtic die zegevieren. Bovendien hebben de twee Kayseri clubs ook gewonnen houden hoop voor lijfsbehoud.

Fener speelde niet een goede wedstrijd, op Alper na dan.
Wat kan ik me trouwens nog steeds irriteren aan Emre.(wel mooi doelpunt)
Die gast scheld de gedurende wedstrijd iedereen uit, weet hij niet dat mensen kunnen liplezen??
Bruno Alves had er ook met donkerrood afgestuurd moeten worden.

Dit was echt een hele belangrijke wedstrijd voor Fb. Zonder de helft van de normale basisopstelling hebben ze toch weten te winnen van Kasimpasa. Heb deze wedstrijd niet helemaal kunnen zien dus daar kan ik niet over oordelen maar het zijn belangrijke punten die Fb kan bijschrijven.

Morgen is het de beurt aan ons om Antalyaspor van het veld te vegen.

Fener speelde niet goed maar dat is niks nieuws.. Maar zonder 3 belangrijke spitsen konden ze ook nauwelijks wat creeeren en bleef Kasimpasa eenvoudig overeind.. Zelfs na de rode kaart voor Kasimpasa was het spelbeeld hetzelfde en er was een wereldgoal van Emre voor nodig om op voorsprong te komen.. Maar Kasimpasa kwam verdiend op gelijke hoogte om een minuut later toch weer op achterstand te komen.. De 2-1 was een typische Fener goal, bal in de pot gooien en hongerig als dieren die goal forceren.. Dit is en blijft een kwaliteit, zelfs als nota bene Bekir de reddende engel wordt.. Heel belangrijke 3 punten voor Fener na een slechte serie, kijken wat Gs morgen doet in Antalya..

Leuk om te lezen dat Malki gescoord heeft. Is er iemand die me iets beter kan vertellen hoe hij het doet bij Kasimpasa?

Wat ben ik blij zeg dat Fener heeft gewonnen. Ik zat met 38,5 graden in het café en mn hart klopte als een gek, mn vriend zei nog tegen mij: misschien is het beter om naar huis te gaan man: hoor je hart is!!

Ondanks dat wint Fener en ik heb in tijden niet zo'n spannende match gezien!

Trots op ons vechtvoetbal, we mistten aardig wat man. Dan maakt het vrij weinig uit hoe we spelen of winnen als we maar winnen.

Weekend kan niet beter; ADO wint, Fener wint, Toto gewonnen!

De goal is geen buitenspel trouwens, zie ik net.

Precies wat we nodig hadden..

Ik heb de wedstrijd niet gezien, wel de samenvatting. Maar ik heb gehoord dat Fenerbahçe het niet echt goed deed. Gelukkig pakken we wel de punten, want die hebben we keihard nodig. Verder zag ik in de samenvatting en hoor ik van veel mensen dat Alper fantastisch heeft gespeeld. Ik hoop dat hij zo door blijft gaan en over 2 jaar de motor kan zijn van Fenerbahçe,samen met Salih Uçan.

Nu hopen dat Galatasaray morgen punten verliest, dat zou echt geweldig zijn. Vooral met het oog op volgende week, waarbij Galatasaray en/of Besiktas punten gaan verliezen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. ValenciaAanvaller81
A. BayındırKeeper100
O. ÖzdoğanKeeper00
H. TekinKeeper00
M. AskarovVerdediger
S. AzizVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

86 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren