Been wint door geluksdoelpunt van Menzo en haalt opgelucht adem

Mario Been lijkt weer even opgelucht adem te kunnen halen. Racing Genk verloor zeven van de laatste acht wedstrijden, maar boekte zaterdagavond een summiere uitoverwinning op het Lierse van Stanley Menzo. Julien Gorius kroonde zich acht minuten voor tijd met een afstandsschot tot matchwinner in Lier: 0-1. Genk staat met 41 punten op de zesde plaats en blijft meedoen voor een plek in Play-Off 1.

/

De strijd is pas begonnen, stond er op een van de spandoeken die de supporters van Genk naar het Herman Vanderpooortenstadion hadden meegenomen. Zij stookten bovendien vuren achter de tribune en hoopten de spelers van de bezoekers daarmee te wijzen op het belang van de wedstrijd. Genk kreeg in het eerste bedrijf de betere kansen dan de thuisploeg; onder anderen Sekou Cissé scoorde niet en men mocht van geluk spreken dat men met elf spelers de kleedkamer opzocht. Benjamin de Ceulaer plantte zijn noppen op het scheenbeen van Thomas Wils en kwam er na 25 minuten met een gele kaart goedkoop van af.

Genk voerde in de tweede helft de druk op Lierse, dat de laatste drie wedstrijden had gewonnen, op. De fans moesten echter lang wachten op rijpe doelkansen. Een kwartier voor tijd had de thuisploeg kunnen scoren, maar László Köteles keerde een kopbal van Mbaye Diagne. De Limburgers van Genk kwamen na 82 minuten op voorsprong: een poging van Gorius verraste Igor Berezovsky en die leverde de 0-1 op. Genk verdedigde de voorsprong met succes.

Denk jij dat Racing Genk zich plaatst voor Play-Off 1?