De Eindhovense Peruviaan

Zaterdag, 15 februari 2014 om 14:48 door The Man

In tranen liep hij het veld af, tranen van vreugde nadat hij kampioen was geworden, kampioen van Peru. Op achttienjarige leeftijd had hij bereikt, wat bijna niemand had bereikt. Zijn ploeg, Alianza Lima, sleepte in 2002 na een zwaarbevochten strijd de titel binnen. Het was zijn doorbraak, hij liet zien dat hij er stond, hij was de jongste basisspeler in een kampioensploeg in Peru. De twee daaropvolgende jaren werd Alianza Lima opnieuw kampioen, met hem als absolute sterkhouder. In de aanval of op het middenveld, hij was belangrijk. In zijn laatste seizoen in Peru trof hij nog veertien maal doel en werd bestempeld als het grootste toptalent van Peru. In de zomer van 2004 volgde de verwachtte transfer, hij vertrok naar PSV in Nederland, dat in Peru al bekend was door spelers als Ronaldo en Romario.

In die zomer kwamen er veel nieuwe gezichten bij PSV. Spelers als Heurelho Gomes Da Silva, Alex Rodrigo Da Costa en ook clublegende Phillip Cocu tekenden een contract bij de Eindhovenaren, die met alle aanwinsten de weg omhoog weer wilden vinden. Eerste opgave was geen makkelijke, Rode Ster Belgrado moest worden uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Champions League. De uitwedstrijd in Belgrado werd met 3-2 verloren, maar hij scoorde niet, het vrat aan hem. Ook in de wedstrijd in Eindhoven was hij niet belangrijk, al hoewel er met 5-0 werd gewonnen, speelde hij een vrij anonieme wedstrijd. De start van de competitie liet echter zien dat als hij in vorm was, een geoliede machine was. Die overal de bal kwam halen en hem weer naar voren bracht. Halverwege het seizoen was er al een einde aan zijn onzekerheid. Al hoewel hij niet veel had gescoord, was hij belangrijk met verschillende assist. Het was een topseizoen, de landstitel werd al vroeg in het seizoen met overmacht binnengesleept, de bekerfinale werd met 0-4 gewonnen van Willem II en de halve finale van de Champions League werd bereikt, waarin helaas AC Milan, de latere verliezend finalist de baas was.

Het daaropvolgende seizoen werd hij een onmisbare kracht, de Peruviaan scoorde er lekker op los. Belangrijke doelpunten tegen ploegen als Feyenoord en FC Twente, maar ook in de kleine wedstrijden, als de Eindhovense formatie het moeilijk had, stond hij op en delegeerde hij zijn ploeg naar een zege. De goedlachse speler eindigde in het seizoen 2005/06 maar liefst op 21 doelpunten uit 31 wedstrijden. Opnieuw werd de formatie kampioen en opnieuw werd de bekerfinale bereikt, waarin Ajax met 2-1 te sterk was. Na dat seizoen maakt hoofdtrainer Guus Hiddink bekend te vertrekken bij PSV en bondscoach te worden bij Rusland, zijn opvolger Ronald Koeman kreeg een bloedfanatieke Jefferson Farfán voor zijn neus, die opnieuw dolgraag de landstitel wilde binnen slepen en alle andere prijzen die er te verdienen waren. Hij scoorde, hij gaf voor en deed alles wat er van hem werd gevraagd, zolang zijn trainer maar tevreden was. Tijdens een wedstrijd, zoekend naar oogcontact met zijn trainer, om een knikje of een knipoog te krijgen, dan wist hij dat het goed zat.

Toch liep het seizoen niet lekker, in de winterstop van het seizoen stond PSV nog bovenaan, maar door geklungel op het eind werd het nog lastig. Op 29 april 2007 was het daarom ook een van de gekste dagen in het geschiedenis van het Nederlandse voetbal, drie ploegen konden kampioen worden. Voorafgaand aan de speelronde stond AZ bovenaan, Ajax stond tweede en op de derde plek stond PSV. Allen hadden een puntenaantal van 72. PSV was ten dode opgeschreven, maar het speelde wel als enige thuis, tegen Vitesse. Ajax moest uit naar Willem II en AZ ging op bezoek bij Excelsior. De Eindhovenaren begonnen voortvarend aan de wedstrijd, in de zevende minuut kreeg de ploeg een hoekschop. Farfán wilde hem nemen, maar hij voelde zich er niet lekker bij. Hij zocht oogcontact met Edison Méndez en waande hem om de hoekschop te nemen, Méndez trapte en Alex knikte de 1-0 in de touwen. De 2-0 kwam wel van zijn voet, hij scoorde na een snelle loopactie en zo stond het 2-0. Mensen werden gek van de spanning en nadat Theo Janssen de 2-1 had genoteerd was er tot aan de rust niks gebeurd. PSV stond op dat moment tweede, bij Willem II-Ajax stond het 0-1 en bij Excelsior-AZ stond het 1-1. Na de rust, een ontketende Peruviaan, die al in de eerste minuut na rust op de paal schoot. Nadat Ibrahim Affelay voor een 3-1 stand had gezorgd, tekende Farfán voor de 4-1 en gaf hij de assist op de 5-1 van Cocu. Nadat hij nog bijna een strafschop had veroorzaakt was het afgelopen, was het afwachten. Eindstand bij Willem II-Ajax 0-2, het was wachten op AZ, die uiteindelijk met 3-2 ten ondergingen. Weer was PSV kampioen, op memorabele wijze sleepte de ploeg met een doelpunt meer dan Ajax het landskampioenschap binnen.

Toen oktober 2007 trainer Ronald Koeman vertrok, werd Jan Wouters aangesteld als interim trainer. Dat was geen succes en hij werd al in de winter vergezeld door Sef Vergoosen, die hem de kneepjes van het vak leerde. Maar Farfán was Farfán niet meer, hij leek het plezier in het spelletje te zijn kwijtgeraakt en ging rare fratsen uithalen, na een wedstrijd met de nationale ploeg had hij zich misdragen wat hem een schorsing van achttien wedstrijden opleverde, die later nog werd teruggedraaid naar drie maanden. Hij maakte al vrij vroeg in de tweede competitiehelft bekend te zullen vertrekken, hij was toe aan een nieuwe uitdaging, hij vertrok naar Schalke 04 in Duitsland. Toch eindigde het seizoen nog positief, voor de vierde maal op rij sleepte hij de titel binnen. Met een brede glimlach liep hij van het veld, zijn logo kussend ging hij kijken naar de schaal, die hij weer had gewonnen. Het was bijna net zo mooi als de eerste keer in Peru, maar dit was zeven landstitels en een ander land later zijn laatste hoofdprijs bij PSV.

Jefferson Farfán, de Eindhovense Peruviaan

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 16 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door jeffrey)

Heb normaal gesproken moeite met het lezen van lange teksten,(slechte ogen,concentratie),maar kon dit toch makkelijk lezen. Vind vooral leuk dat je 29 April 2007 erbij heb gehaald,wat een knotsgekke dag was dat zeg. Petje af dat je nog zoveel weet van zoveel jaren geleden.

5 sterren van mij.

15 februari 2014 om 17:20

Nou, daar word ik dan in ieder geval blij van, want daar doe ik het voor 29 april 2007 zou ik nooit vergeten, vooral omdat het de enige, maar dan ook de enige thuiswedstrijd is die ik in 5 jaar heb moeten missen, sommige dingen gaan nou eenmaal voor.

Bedankt voor alles vriend!

Goed geschreven stuk en het was zeer leuk om het te lezen. Vooral het stukje van 29 april.

5 sterren zijn zeer verdient!!!

15 februari 2014 om 17:21

Bedankt! Dat vind ik erg leuk om te horen. Daar doe ik het namelijk voor.

Hey iedereen,

Dit is mijn eerste Clubexpert sinds mijn moderatorschap en mijn naamswijziging. Jullie kennen mij ook als jefteddy1994, maar ik heb mijn naam dus laten veranderen. Maar dan weten jullie dat ik het ben.

Groetjes,
Jeffrey

16 februari 2014 om 11:57

Vind het. Een aardig stuk aangezien het jou 1e keer is. Duidelijke taal en uitleg van mij 4 sterren !!!!

16 februari 2014 om 12:22

Het is mijn 8e clubexpert maar de eerste sinds ik moderator ben en mijn naam heb moeten wijzigen. Maar verder toch bedankt voor je compliment kerel, kan ik waarderen

17 februari 2014 om 09:34

Oke dan ben zelf ook PSV fan hoop dat je binnenkort weer een nieuwe gaat schrijven

17 februari 2014 om 09:37

Ik zou mijn best doen

17 februari 2014 om 11:48

Je PF is zeker niet veranderd? Ik herkende je daar eerlijk gezegd aan :D

En dat je naatuurlijk een groene naam hebt hé

17 februari 2014 om 19:19

Ja dat ook, maar verander hem wel vaker, dus dat heeft er vrij weinig mee te maken.

En inderdaad die groene naam, maar nog niet iedereen wist dat

Mooie Ce,

Even wat commentaar

Je gebruikt regelmatig 3 keer een komma in een zin. Ik weet niet of het mag in de Nederlandse taal, maar het leest -voor mij- niet zo heel lekker. Nog 1 puntje: Spelers die "nieuw" zijn in je CE moeten toch met de hele naam worden geschreven? Ik heb er geen last van, maar ik dacht dat het een voorwaarde was van een Ce.

Je verhaal is mooi geschreven, het trok me echt mee. Zulke Ce's moeten we vaker zien hier!

Omdat die 3 komma's mij een beetje irriteren wilde ik je 4,5 sterren geven, maar dat gaat niet. Dus doen we er maar 5 :D

15 februari 2014 om 21:43

3 komma's mag gewoon hoor. je mag er zoveel inzetten als je wilt in de Nederlandse taal, als het maar gewoon een goede zin is. sterker nog, het gebeurt heel veel als er wat meer namen geschreven moeten worden.

16 februari 2014 om 00:11

Het gebeurt inderdaad vaak en het is toegestaan, zolang alle bijzinnen één zin vormen. Echter, op het moment dat twee hoofdzinnen door middel van een komma worden gekoppeld is het gebruik van de komma onjuist en dat is precies wat in deze CE één of twee keer is gebeurd. In het geval van een opsomming mag het uiteraard (moet het zelfs). In de volgende zin is het echter fout "de uitwedstrijd in Belgrado werd met 3-2 verloren, maar hij scoorde niet, het vrat aan hem" (de laatste komma vervangen door "en" zou het probleem al oplossen)

Bovendien kenmerkt deze CE zich in taaltechnisch opzicht door een overmatig gebruik van komma's op plaatsen waar dubbele punten moeten staan. "maar Farfán was Farfán niet meer, hij leek het plezier in het spelletje te zijn kwijtgeraakt en ging rare fratsen uithalen, na een wedstrijd met de nationale ploeg had hij zich misdragen wat hem een schorsing van achttien wedstrijden opleverde, die later nog werd teruggedraaid naar drie maanden." Deze zin is daar een perfect voorbeeld van. Dit zijn drie aparte zinnen die geforceerd via een komma aan elkaar zijn gepraat. Je zou de eerste komma kunnen vervangen door een dubbele punt en de tweede komma door een punt. Dat verhoogt de leesbaarheid enorm want op dit moment stoort het nog teveel en maakt het dat ik in elk geval de CE niet lekker kan lezen.

Nog een kleine taalfout: "waande" in de één-na-laatste alinea (ergens halverwege) moet zijn wenkte of eventueel maande. Waande is in dit geval verkeerd.

Jeffrey, je CE is inhoudelijk prima en je schrijfstijl is aangenaam. Er staan taaltechnisch echter nog veel fouten/slordigheden in en die moet je er echt uithalen wil je bij de top van de clubexperts gaan horen. Je krijgt van mij nu drie sterren. Mocht je aan je leestekens gaan werken dan kan dat al heel snel oplopen naar 4-5 sterren. Vraag je bij elke bijzin gewoon het volgende af: is het een onderdeel van de vorige zin of is het eigenlijk een nieuwe zin? Heeft het een uitlegfunctie t.o.v. het voorgaande -- gebruik dan een dubbele punt of een signaalwoord als "want" of "omdat" of begin een nieuwe zin. Een goede zin is eigenlijk niet meer dan twintig woorden lang en een goede schrijver schrijft in korte zinnen. Probeer komma's te vermijden: komma's zijn een noodoplossing, tenzij je ze gebruikt als stijlfiguur of om spanning op te bouwen. Komma's om zinnen aan elkaar te praten zijn in de regel niet een aanrader.

Excuses voor het lange verhaal (komt deels door de quote's) maar ik zie potentie in je schrijfstijl en geloof dat je in staat bent feilloze Ce's te schrijven. Keep up the good work

16 februari 2014 om 12:24

@-NEC-
Het mag inderdaad gewoon maar ik zie zelf nu ook in dat ik het niet had moeten doen. Ik heb het stukje iets te gehaast ingeleverd blijkt achteraf, maar ik zat tijdens het schrijven zo lekker in een flow dat ik dacht dat het wel goed zat, bedankt voor je beoordeling!

16 februari 2014 om 12:33

@jordinhoo
Ik zag jou reactie eerst vanaf de App en ik dacht. Maar dan is het ook een stuk moeizamer lezen. Maar je hebt wel gelijk, maar jij bent dan ook machtig goed in de Nederlandse taal, dat valt me altijd wel op in jou reacties.

Nu ingaan op je kritiek:
Die komma's waren eigenlijk bedoeld als spanningsopbouw en dramatisering te verhogen, maar ik zie nu in dat dat toch niet helemaal handig was. Ik zat er zo lekker in bij het schrijven, dat ik het gewoon echt niet in de gaten had. Kritiekpuntje voor mezelf dat ik daar op moet letten.

Die zin dacht ik dat hij klopte, maar door jou zie ik het nu vanaf een andere kant, dus dat is in ieder geval wel heel handig voor mezelf. Maar weet je wat ik soms dan wel weer verwarrend vind, daar kan jij niks aan doen hoor. De een vind het lekker weg lezen en jij vind het minder, daar is soms lastig vanuit te gaan snap je? Bedoel er niks mee tegen jou, ik ben fantastisch blij met je kritiek.

Waande verkeerd? Oké, dat kan, ik dacht dat het goed was. Hij waande hem de hoekschop te nemen, kan je me misschien uitleggen wat er verkeerd is?

Ik zie nu door jou in dat ik het niet te gehaast had moeten inleveren, dus bedankt daarvoor. Had het twee dagen aan de kant moeten leggen, maar ik zat er zo lekker in. Trouwens, ik hoef niet perse bij te top te horen, sommige zeggen dat ze wachten op mijn Ce's omdat ze mijn schrijfstijl heel leuk vinden en daar doe ik het voor, maar ook ik kijk nog altijd op tegen die geweldige legendes als toontje99, S.l. Benfica en Illpinturichio, daar kan ik gewoon weg van genieten. Enfin ik dwaal af, bedankt voor je tijd, je kritiek want daar ben ik echt heel blij mee en dan ook maar bedankt voor de beoordeling

16 februari 2014 om 21:27

Het gebruik van komma's om spanning op te bouwen is heel lastig en gebeurt bij mijn weten vooral in combinatie met zinsdelen van één a twee woorden. Het kan werken maar het is risicovol en ik zou het vermijden omdat het de leesbaarheid van je teksten tegen werkt.

Het werkwoord wanen heeft een andere betekenis dan jij er nu aan toe kent. Vermoedelijk bedoel je manen, wat zoiets betekent als 'iemand aanzetten om iets te doen', of eventueel 'wenken' in de zin dat Farfan Mendez wenkte (met z'n vinger) om naar de cornervlag te komen. 'wanen' betekent 'je iets inbeelden' en - tenzij je wilt beschrijven dat Farfan stond te dromen dat Mendez een corner nam - is dat niet het werkwoord dat je wilt gebruiken

16 februari 2014 om 21:49

Nou, dan zal ik het in ieder geval niet meer doen, als het irritant is. Zelf zat ik er zoals gezegd lekker in, dus had het niet in de gaten.

Farfan droomde dat denk ik niet, haha, ik zit gewoon fout maar ik had het echt niet in de gaten. Dacht dat het correct was.

Nogmaals, bedankt

16 februari 2014 om 22:03

ik heb me er niet aan gestoord verder hoor! was een uitstekend stuk van een voetballer waarvan ik ontzettend kan genieten. ik ga niet teveel schrijven want dat vind ik niet nodig ga gewoon zo door.

16 februari 2014 om 22:39

Oké, altijd toch mooi om te lezen Bedankt!

15 februari 2014 om 22:04

Bedankt, maar commentaar wil ik niet ( )

Drie komma's waren eigenlijk meer om de spanning op te bouwen, om er een klein beetje spanning te kunnen opbouwen, dat is eigenlijk het doel.

Welke namen heb je het over, ik zie het zo niet hoor?

Nee, die moet je hier niet vaker zien, dat maakt mij minder bijzonder

Thnx voor alles!

15 februari 2014 om 22:51

"de zomer van 2004 volgde de verwachtte transfer, hij vertrok naar PSV in Nederland, dat in Peru al bekend was door spelers als Ronaldo en Romario."

Ik heb er zelf geen last van, maar de regels zijn dat je als je een nieuwe speler in je stuk opneemt dat je ze met de vollidige naam opneemt.

Tja, dat maakt jou minder bijzonder, wij hebben meer goede Ce's (3 komma's mochten toch wel in een zin )

15 februari 2014 om 23:04

Dat zijn in principe hun echte namen, echter zit ik met mijn stuk al aan 999 woorden, en je hebt een limiet van 1000. Dan wordt het vrij lastig, snap je

Haha, was maar een grapje, hoe meer mooie Ce's hoe beter, dus wachten op het vervolg (maakt niet uit )

Hartstikke mooi geschreven! Sommige dingen vertel je echt mooi vanuit het oogpunt van de speler. Mijn complimenten daarvoor! Verder valt er niet veel te zeggen omdat het weer een vijf sterren stuk is...

15 februari 2014 om 22:06

Bedankt! Ik ben blij dat je het leuk vond, daar doe ik het toch allemaal voor. Het is misschien een beetje geromantiseerd, maar het is eigenlijk allemaal waarheid.

Hé, je hebt je sterren een keer meteen gegeven. Grapje Jime, je snapt wat ik bedoel

"In de zomer van 2004 volgde de verwachtte transfer", dit moet verwachte zijn. Verder vond ik het een leuk stukje om te lezen, het sleepte me absoluut mee. Ook ik vond die komma's af en toe ietwat irritant, maar goed. Al met al een uitstekend stuk over een prachtige voetballer!

16 februari 2014 om 12:34

Dat is inderdaad een t te veel, die is er ingeslopen, niet gezien, dus goed opgemerkt. Bedankt voor je reactie en ook voor je compliment, maar wanneer komt er weer een prachtstuk van jou?

17 februari 2014 om 14:37

Haha, zo snel ik tijd, zin en inspiratie heb.

17 februari 2014 om 19:19

Tijd kan je maken, zin ook en voor inspiratie moet je mij anders maar vragen

Mooi stukje over Farfan, ik wist gelijk over wie het ging. Ik heb één "kritiek" puntje, en dat is dat je soms wat vaak komma's gebruikt, dit deed ik vroeger ook altijd en dat is iets waar ja aan werken kan. Verder echt een topstuk weer! 5

16 februari 2014 om 12:37

Ja, de titel was in deze inderdaad voorspelbaar, maar ik kon niks speelbaars verzinnen om het zo maar even te noemen. Ik ga er ook aan werken, veel te gehaast ingeleverd dit stuk maar ik zat er gewoon zo lekker in, dat ik er gewoon een heel goed gevoel bij kreeg. Bedankt voor je beoordeling en compliment Alex!

16 februari 2014 om 16:28

Het is ook een echt goed stuk hoor ! Daarom ook die 5 sterren, dat van die komma's is maar komma neuken vanwege mij,

Di niente amico

16 februari 2014 om 16:53

Na, nee je hebt er wel gelijk in, het zijn er hier en daar iets teveel, kijk maar naar het verhaal van Jordinhoo, maar ja, so be it, ik ben er tevreden mee

seizoen 04/05 ja. Ze hadden net het halve team verkocht. Robben Kezman Hofland waterreus huntelaar rommedahl. En kwamen toen met al die exotische namen op de proppen. De duurste transfer van dat jaar Robbert was wel een grote mislukking ging daarna nog wel naar Betis maar die weigerde te betalen heel lang.

Ook in dat jaar was het toptalent Leandro Bonfim (andere Ce van je) op een nare manier weggegaan naar Porto.

Maar wat een goed team was dat zeg, Farfan was echt een toptalent. In het jaar 08/09 dachten ze weer een toptalent uit Peru te krijgen reimond Manco. Helaas werd dat niks. (piet de visser zei dat hij beter zou worden als farfan)

Maar leuke cv over een speler uit een team dat eigenlijk de finale cl verdient had.

en de halve finale van de Champions League werd bereikt, waarin helaas AC Milan, de latere verliezend finalist de baas was.

Deze zin had ik denk ik anders geformuleerd, want als je in de halve finale verliest dan weet je dat je tegenstander de finale haalt.

16 februari 2014 om 15:03

Inderdaad zoveel spelers, zoveel belangrijke spelers. Net zoals dit seizoen, alleen nu hielp het niet. De kwestie Robbert was er me ook eentje zeg, daar werd je gewoon niet vrolijk van. Ze hebben ondertussen eindelijk betaald, dat werd tijd.

Leandro, inderdaad, een andere CE, goed onthouden van je Was eigenlijk gewoon een verschrikkelijk seizoen op de achtergrond, maar op de voorgrond ging gewoon alles goed.

Manco was helemaal niks, was ook nog verhuurd geweest aan Willem II maar ook daar werd het niks, heb het nooit in hem gezien.

Ik moest aangeven dat Milan had verloren vond ik, maar ik wist geen andere manier. Maar als jij het anders had willen zien, geef me je suggesties

Bedankt voor alles!

17 februari 2014 om 11:33

en de halve finale van de Champions League werd bereikt, waarin Ac milan te sterk was.
Denk dat het vermelden dat Ac milan de finale verloor geen meerwaarde heeft aan dit stuk. als ze wel hadden gewonnen was dit wel een meerwaarde.

17 februari 2014 om 19:21

Ach, ze hebben de finale gehaald en verloren, ik ga het toch niet opnieuw inleveren, maar als jij dat denkt zou ik er de volgende keer rekening mee houden

Zeer leuk stuk om te lezen, zeker gezien dat onze gloriejaren waren! Ook mooi dat je het op het begin open laat om welke speler het ging, toen je de jaartallen gaf was het voor mij wel duidelijk om wie het ging. Ik heb toevallig laatst nog wat video's terug gekeken van PSV en daar zie je toch hoe goed dat die jongen was, ook vrije trappen schoot hij er zonder pardon in.

Mijn complimenten, zeker omdat het om PSV gaat is het voor mij al een reden om er kritischer tegenaan te kijken, maar dit was gewoon een heel goed stuk!

16 februari 2014 om 15:10

Dat waren inderdaad nog eens tijden? Wist jij nog waar je was tijdens PSV-Milan? Ik in het stadion. Wat een adrenaline zeg, voel de pijn soms nog steeds van binnen, maar helaas. Oude video's zijn geweldig, je kan alles nog steeds zo vaak bekijken als je wilt, dat is het mooie ervan. Vrije trappen was hij goed in, samen met onze Tank.

Bedankt voor je complimenten en je beoordeling!

Allemaal leuk en aardig maar ik begrijp de noodzaak niet. Probeer dan in ieder geval een actuele link te leggen (weet ik wat: zn zoveelste goal in de Bundesliga, de CL wedstrijden die komen, zoiets..)
Op deze manier wordt het een spreekbeurt tweede klas middelbare school over je voormalige favoriete voetballer. En toen, en toen, en toen...
Over het aantal stijl- en schrijffouten wil ik niet eens beginnen. Zwaar onder niveau.
Een tip: schrap alvast de helft van de komma's. Waren ze in de aanbieding ofzo?? Twintig komma's halen, tien betalen.

Altijd leuk om een stuk te lezen over een speler uit die succesvolle periode van Psv. Krijg gelijk weer een beeld van die tijd. Farfan behoorde sowieso bij de sterkhouders. Kwam altijd veel dreiging van hem af en had een goeie trap in de benen. Het was weer genieten van je CE Jeffrey en het aantal sterren zal je niet verassen.

16 februari 2014 om 21:52

Hij was in het begin een beetje onverwachts eigenlijk, want helemaal niemand kende hem, al hoewel ik nog vrij jong was toen, kende mijn vader en consorten hem niet. Maar hij werd alleen maar beter. Hij kon ook gewoon heerlijke goals maken uit de vrije trap. Weet je waar ik nu aan moet denken. Ik ging naar PSV-Vitesse 2005-2006 en mijn vader zei voor de wedstrijd 'psv scoort nooit uit een vrije trap' Vervolgens in die wedstrijd scoort Farfan uit een vrije trap, geniaal was dat gewoon.

Bedankt Blanco-Real, maar ook aan jou de vraag, ga jij nog een keer schrijven

17 februari 2014 om 10:35

Ik ben al bijna klaar. Ben van plan hem nog vandaag te versturen naar de redactie. Ik had hem al wat langer klaar staan, alleen moest hem aanpassen omdat er nieuwe beslissingen kwamen. Ik zal je wel laten weten wanneer de CE gepubliceerd wordt.

17 februari 2014 om 19:22

Ik zie het wel verschijnen, check de Ce's sowieso altijd, dus ik zie hem wel. Succes ermee!

Geweldig stukje, ik had inmiddels ook niet anders verwacht van je ! Begint inmiddels uit te groeien tot de kenner van PSV iets waar wij als PSV fans trots op kunnen zijn. Zoals jij beschreef speelde Farfan eigenlijk ieder seizoen bij PSV zoals hij dat in Peru ook deed vol flair en altijd met 100%, het verbaasd mij dan ook niet dat hij bij Schalke 04 een van de sterkhouders geworden is.

Ik geef je 5 sterren!

16 februari 2014 om 21:55

Haha, bedankt man. Ja, het was misschien een beetje overdreven, maar het moet kunnen. Ik schrijf graag over PSV-spelers zoals je weet, dus je mag ook altijd een suggestie sturen Kijk ik of ik er iets leuks van kan maken voor de fans.

Nu even serieus, hij was inderdaad een sterkhouder, geweldige trap en voorzet. Kon vanuit het niets een bal erin rossen als we het moeilijk hadden. Bij Schalke is hij dat logischerwijs ook, jammer dat hij nog net niet dat ene stapje hogerop heeft gemaakt, dat gaat denk ik ook niet komen, maar Schalke is natuurlijk al heel goed

Bedankt voor compliment, reactie en beoordeling!!

Ben zelf ook fan van PSV en ik vind dit soort stukken geweldig! Je maakt geen spelfouten en van begin tot eind erg boeiend. 5 sterren!

17 februari 2014 om 09:41

Dat is altijd leuk, verder bedankt voor je reactie, compliment en beoordeling!

Jeffrey! Mooi stuk! Ben zelf op skivakantie tot woensdag en zal als ik thuis ben even inhoudelijk op je stuk reageren. Ik vergeet je niet.

17 februari 2014 om 19:22

Nog een fijne vakantie en breek geen been !

Geweldige speler, maar zoals je al zegt is het een speler met een ''zuid Amerikaanse'' instelling buiten het voetbal. Heeft ook bij S04 een aantal keren in de clinch gelegen met de clubleiding, omdat hij vaak 1 of 2 dagen te laat weer kwam van vakantie. Verder is het natuurlijk een erg goede speler, en vond ik het interessant om te lezen

17 februari 2014 om 19:24

Ik weet er alles van jammer genoeg, zonder die nukken had hij misschien nog een stapje hogerop kunnen doen, maar ja, meneer besloot anders te doen. Hij is een beetje lazy geworden om het zo maar te noemen.

Leuk dat ook een Schalke fan hem even doornam, en verder bedankt voor je reactie en comliment!

Leuke CE om te lezen, dit gaat over een tijd waarin de suprematie van PSV volop aan de gang was. Zoals je zelf al in je stuk beschreef, Europees gewoon gevreesd door clubs.

Nu is het vooral zoeken naar de juiste vorm en dat is zonde. Een club als PSV hoor, net als toen, altijd mee te doen om het kampioenschap.
De dag van 29 april was echt ziek trouwens! Er zij momenten in je leven waarop je de vraag krijgt: "waar was jij toen...."

En op sommige kan je ook echt antwoord geven en herleven als de dag van gisteren.

Terug naar je CE. Heb het met alle plezier gelezen en deed me terugdenken aan een mooie speler!

5 sterren maat!

19 februari 2014 om 21:25

Ja, hopen dat die tijden nog ooit terugkomen, maar nu is het zaak dat het allemaal wat beter op orde komt, moeten daarop wachten, maar ik weet zeker dat het goed komt, want ik zie licht aan het einde van de tunnel.

Ik weet nog wel waar ik was, de enige wedstrijd in vijf jaar die ik helaas moest missen, wegens de communie van mijn neef, familie is ook belangrijk, maar ik vind het zo ontzettend jammer dat ik het heb gemist.

Bedankt voor je reactie en beoordeling vriend!

Mooi geschreven CE. Lijkt al weer zo lang geleden dat een Nederlandse club zo goed was in Europees verband. Farfan was daar ook zeker een onderdeel van. Altijd een prima speler gevonden. Hopelijk kan een Nederlandse club zoals PSV dat deed ver komen in een Europees toernooi, al lijkt dat niet te gaan gebeuren (vooral na gister.)

Al met al goed geschreven, vond het lekker weg te lezen!

21 februari 2014 om 16:28

Kwamen die tijden maar weer terug maar voorlopig vrees ik van niet. Hopen mag nog altijd, dat wel Gisteren was inderdaad verschrikkelijk, dat hoop ik voorlopig niet meer te zien, maar ja kan gebeuren.

Bedankt!

Niet je beste Ce.. Bevat wat slordigheden die je eruit had kunnen halen als je er iets langer naar had gekeken. Het onderwerp is leuk gekozen en het past goed bij jou soort Ce's.

Het is bijna jammer dat je vorige stukken zo goed waren, want daarom vind ik deze minder (terwijl het wel een goed stuk is natuurlijk..)

Omdat ik dus wat beters van je gewend ben, krijg je van mij evenveel sterren als kampioenschappen dat Jefferson bij PSV heeft behaald:

23 februari 2014 om 11:28

Ik had inderdaad iets meer geduld moeten hebben, maar mijn gevoel erover was zo goed dat ik dacht, ik stuur hem in. Dat moet ik dus niet meer doen.

Een te hoge verwachtingspatroon, ja, dat heb ik mezelf aangedaan met de vorige twee, maar de volgende kan ik weer gaan schitteren

Toch bedankt voor de mooie beoordeling!!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4312
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder232
C. GakpoAanvaller235
BrumaAanvaller153
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper110
S. LammersAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 16 februari
Juventus loert op talenten van Ajax en Santos FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren