Feyenoord stuurt opgeleefd NEC met fiks pak slaag weg

Zaterdag, 8 februari 2014 om 22:37Erik van Dam • Laatste update: 00:12

NEC is zaterdag weer terug op aarde gezet door Feyenoord. Het team van Anton Janssen bleef de laatste vier duels ongeslagen en pakte zes punten, waarmee het onderin weer wat lucht kreeg. Het bezoek aan De Kuip eindigde echter in een flinke teleurstelling voor de Nijmegenaren, die op voorsprong kwamen maar het daarna volledig uit handen gaven aan de Rotterdammers: 5-1. Jean-Paul Boëtius scoorde tweemaal en Graziano Pellè deed hetzelfde, al miste de Italiaan ook een strafschop voor Feyenoord. De club komt echter wel keurig in punten gelijk met FC Twente.

/

Feyenoord miste zaterdag de nodige namen. Bruno Martins Indi (geschorst), Samuel Armenteros (ziek), Joris Mathijsen (oog), Ruud Vormer (lies) en Jordy Clasie (bevalling vriendin) konden er allemaal niet bij zijn op het veld en zagen hoe Sören Rieks al vroeg de reflexen van doelman Erwin Mulder testte. Die reageerde adequaat en pareerde met de vuisten. Tien minuten later moest hij zich echter alsnog gewonnen geven bij een formidabel uitgespeelde aanval van de Nijmeegse bezoekers.

Michael Higdon legde met het hoofd een vrije schop terug op Rieks en die haalde in één keer keihard uit: de bal zeilde over Mulder fraai binnen en bracht NEC aan de leiding. Feyenoord was na de verrassende 0-1 even zoekende, maar bleef de aanval zoeken. John Goossens mikte een vrije trap op Kalle Johnsson en tien minuten later viel de gelijkmaker. Jean-Paul Boëtius stuurde Miquel Nelom weg op rechts en uit zijn voorzet ‘liep’ Immers de bal binnen: zijn negende doelpunt van het seizoen.

/

Topscorer Pellè zorgde tien minuten later voor de voorsprong. De Italiaan was nog niet veel in het stuk voorgekomen, maar profiteerde van een klassieke één-twee tussen Daryl Janmaat en Immers: hij zette zijn rechtervoet tegen de pass van Janmaat en maakte zo zijn zeventiende van het seizoen. Luttele minuten later kreeg hij dé kans om een tweede te maken, maar zijn penalty (die Feyenoord kreeg nadat Ryan Koolwijk zich vergreep aan Boëtius) werd gepakt door Johnsson in de hoek.

Aan het begin van de tweede helft was het onzorgvuldigheid troef bij Feyenoord, dat kansen kreeg via Pellè (uit de draai over) en Ruben Schaken (verkeerde aanname) maar die niet verzilverde. Toch kwam het allemaal goed voor de volksclub, die uiteindelijk uitliep naar een riante 5-1 overwinning. Boëtius trapte de derde van Feyenoord binnen uit een voorzet van Immers en Pellè plukte een voorzet van Nelom uit de lucht en joeg die in één keer hard binnen voor de vierde. Het zat NEC niet mee en toen Rieks een penalty gepakt zag worden door Mulder, gaf men de hoop op. Boëtius tilde de score nog naar 5-1 met een fraai schot in de hoek.


Poll

Feyenoord doet nog gewoon mee om de landstitel


Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door migi84)

Geweldige wedstrijd voor Feyenoord en een van de beste van het seizoen in mijn ogen. Nelom was wee belangrijk met 2 assists en Boëtius straalde met zijn 2 goals. En natuurlijk scoorde Immers weer. Verder was de “behekste stip’’ opvallend in deze wedstrijd. Maarja, we zijn Vitesse voorbij en nog hopen dat Ajax punten laat liggen in Zwolle. C’mone boys!!!

8 februari 2014 om 23:17

Terecht gewonnen en hadden vaak heel mooi voetbal. Immers speelt de laatste tijd ook goed en maakt zo nu en dan zijn kansen af. Feyenoord heeft een paar toppers in huis zoals Boetius. Die komt er wel!

Ps. Keeper van Nec, Johnsson speelde een hele aardige wedstrijd en hield NEC in de wedstrijd door een aantal goede reddingen en een penalty te houden. Toch krijgt hij hier op dit moment een 5.1 als beoordeling? Ik snap dat niet..

9 februari 2014 om 06:59

Dat gebeurd puur alleen maar omdat hij er toch 5 om zn oren heeft gekregen. Helaas het lot van keeper zijn.

Heerlijke wedstrijd! Eindelijk wedstrijdje gewonnen zonder dat ik 100000 hartslagen per seconde heb, door het niet onnodig spannend te maken. Immers speelde vandaag echt fantastisch! Heeft Immers eindelijk met Makaay getraind?

Leuke wedstrijd, maar zul je maar net weer zien dat et tegen NAC weer fout gaat. Maar dan hoor je mijn niet klagen hoor. Iemand enige idee waarom Pelle eruit is gegaan?

8 februari 2014 om 22:42

Zal wel een publiekswissel zijn geweest.

8 februari 2014 om 22:45

Lichtjes geblesseerd.

8 februari 2014 om 22:49

Te Vrede verdient ook een kans, dit was de perfecte wedstrijd om hem een paar minuten te geven. Helaas niet gezien verder.

Ik heb vandaag de linksvoor van het nederlands elftal gezien. Boëtius speelde gigantisch goed. Zo een enorme creativiteit, los van zijn behendigheid en sluwheid. Voor een linksvoor is hij zó compleet. Is het niet dit WK, is het wel de rechtsvoor voor over 4 jaar.

8 februari 2014 om 22:45

Hij wordt sowieso een goede rechtsvoor voor Oranje. Dat dacht ik al snel na zijn debuut voor Feyenoord. Het blijft wel belangrijk dat hij ook goed speelt in die andere potjes waarin Feyenoord als team nog wel eens door het ijs wil zakken(ado uit oa). Maar voor Feyenoord ook ideaal om zo'n creatieve, behendige en snelle buitenspeler te hebben. Die mis ik bij Ajax al een paar jaar helaas

8 februari 2014 om 22:48

Blij dat Kluivert er zat met zn blocnote. Die zal het ook wel opgemerkt hebben als de staf Boetius niet al eerder op de korrel hadden.

9 februari 2014 om 20:05

Boëtius is echt een toptalent, maar hij moet nog een stuk constanter worden voor hij bij Oranje in de basis kan starten. Deze wedstrijd was hij fantastisch maar hij heeft door het missen van kansen al meerdere keren punten verspeeld.

9 februari 2014 om 22:25

Oh tuurlijk dat is ook zo. Ik vind Boëtius ook een topper, maar de vergelijking met Robben is nog wel enigszins voorbarig lijkt me

Een geweldige goal van Rieks, maar wat een comeback van Feyenoord. Verwacht resultaat, maar toch een mooie wedstrijd!

Eindelijk kan Feyenoord eens winnen zonder dat heel Rotterdam hartkloppingen krijgt. Chapeau.

9 februari 2014 om 01:19

Ja daar is mijn hart ook blij mee! Over t algemeen kost Feyenoord elke week wel weer een paar jaar van mn leven.

9 februari 2014 om 09:01

Panthha Fr. Dan zal je niet oud worden. Grapje. Maar op de tribune vakkie U voor mij, is het altijd billen knikpen, weet wat je bedoelt.

De 1e 20 minuten waren waardeloos van Feyenoord kant. Daarna speelden ze uitstekend met voor mij de grote uitblinker: Immers

8 februari 2014 om 22:52

Iemand die de wedstrijd niet gekeken heeft zou denken dat je sarcastisch bent, maar Immers was echt goed vandaag. Naast z'n werklust die hij altijd wel toont, had hij vandaag ook een aantal goede passes en was hij gewoon uitblinker. Zeker de motm vanavodn.

9 februari 2014 om 04:01

Hoezo sarcastisch? Immers is elke wedstrijd goed en in mijn ogen de uitblinker dit seizoen samen met Pelle

9 februari 2014 om 07:56

Mee eens, maar ongeveer heel.nederland vindt dat niet...

9 februari 2014 om 12:17

wazza, Immers staat er nou eenmaal niet goed op bij het algemene publiek. Toch een beetje het lachertje van de Eredivisie voor velen. Maar de laatste tijd speelt hij inderdaad goed. Om hem de uitblinker samen met Pellè te noemen gaat me dan weer iets te ver.

Toch knap dat nac volgens de bovenstaande tekst aan de leiding kwam... Zeker aangezien het feyenoord-nec was. Desalnietemin een mooie overwinning van feyenoord, gefeliciteerd!

NEC over de gehele wedstrijd gezien toch net wat beter, maar verdiende overwinning toch voor Feyenoord.

8 februari 2014 om 22:51

haha wat zeg jij nou? ga je dit nou serieus menen? Alleen in de beginfase was nec beter. Daarna heeft Fey geregeerd!!

8 februari 2014 om 23:27

JA als het 2-1 wordt dan kan je zoiets nog aannemen, maar 5-1 man hahaha das dan duidelijk verdiend
Nec is in de 2o minuten eerste helft beter geweest , maar de rest toch niet?
had al 4-1 met rust kunnen staan
NAh oke 4-2

9 februari 2014 om 00:27

Wat heb jij gedronken? ...ik citeer Anton Jansen na de wedstrijd, letterlijk:

"We mochten nog blij zijn dat we met 2-1 de rust haalden. Maar in de tweede helft zijn we totaal niet meer in de wedstrijd geweest. Dit was een volledig verdiende overwinning voor Feyenoord",

immers ging zelfs trucjes uithale, hij was de beste man van feyenoord samen met boetius,jammer dat pelle die penalty miste ,anders was de uitslag nog hoger gevallen.

ja het was goed ,maar na de 4-1 werd het toch weer iets minder en krijg je een penalty tegen.
Ook dat moet eruit.
Leuk om te zien ,maar nog veel verbeter punten.
Wij als supporters kunnen genieten ,maar het is te hopen dat ze toch een keer naar zich zelf gaan kijken.
Als je zo begint bij nac of twente uit verlies je gewoon

Slechte start goed herpakt.. Dacht even dat we weer punten zouden laten liggen wanneer het er weer om gaat.. Pluim voor immers! De goal van pelle o o o!! Masterrr!! Bakkal oogt trouwens wel wat fitter!! Jp boetiuss groter talent dan jullie fizzzzzerrr

Goed om te zien dat het team rendeert ook zonder Pelle. Boetius en Immers dit jaar ook al weer op respectabele hoeveelheden goals. Sowieso Feyenoord nu samen met Twente meest scorende ploeg in de Eredivisie.

Op dit moment in de eredivisie hebben we voor de Lva positie 3 goeie nederlanders boetius, depay en promes

8 februari 2014 om 23:04

voor de eredivisie ja, voor oranje op wk niveau niet

9 februari 2014 om 00:14

Wie wel dan? Je hebt voor links niet veel bijzonders namelijk. De beste spelers voor de linkerflank lopen in de Eredivisie en dat is op dit moment met afstand Boëtius. Speelt niet a la Depay alleen maar voor zichzelf en is gewoon verder dan Promes. De enige die hem zou kunnen bedreigen is Ola John, maar aangezien het bij HSV helemaal niet lekker loopt zal die kans niet al te groot zijn. Daarnaast is de aanval voorzien van Robben en van Persie, waardoor daar best een talentvolle buitenspeler naast kan staan.

9 februari 2014 om 00:31

WK niveau is wel wat anders dan Eredivisie niveau! Niet zo kortzichtig doen! Boetius komt zwaar tekort voor het WK! Leuk als ie meegaat voor ervaring maar we moeten niet doen alsof hij Nederland naar een hoger niveau gaat tillen!

9 februari 2014 om 02:33

Ben ik als Feyeboorder en Bowie-fan volledig met je eens. Voorlopig is Lens gewoon verreweg de beste optie voor die positie

9 februari 2014 om 14:44

Ik doe niet kortzichtig, maar haal de feiten aan. Ik zeg ook nergens dat hij Nederland naar een hoger niveau zal tillen, maar de spelers die de kar moeten trekken zijn van Persie, Robben, Sneijder / v/d Vaart, Strootman, de Jong en de ervaren man achterin, wat Vlaar lijkt te gaan worden. Dan kan de voorhoede best aangevuld worden met een onvoorspelbare, snelle en talentvolle linksbuiten. De meeste verdedigers zullen Feyenoord niet volgen en zullen hooguit op beeld kunnen zien hoe Boëtius speelt. Daar zullen ze weinig aan hebben omdat hij voorspelbaar is. In dat opzicht zou hij veel beter zijn voor het team dan Depay, want die heeft iedereen na een helft al door. Voortdurend naar binnen trekken om a la Ronaldo te schieten, iets wat een doelpunt per 15 pogingen oplevert. Dan zie ik toch veel liever Boëtius, die zowel buitenom als binnendoor kan aangezien hij wel voor het team wil spelen en voorzetten af wilt leveren.

In m'n opstelling zou je Blind nog op linksback kunnen zetten, maar daar heb ik bewust niet voor gekozen omdat ik de speelstijl van Patrick van Aanholt meer vind hebben. Daarnaast speelt Blind alleen nog maar als controleur, waardoor hij voor die plek in aanmerking zal komen.

Krul
v/d Wiel
Vlaar
Martins Indi
van Aanholt
Sneijder
de Jong
Strootman
Robben
van Persie
JPB / Lens

Na de eerste 20 minutn leek het weer een ouderwetse Feyenoordwedstrijd te worden. Blij dat het toch nog goed kwam terwijl we onze beste speler miste. Boetius in Oranjeeeee!!!

9 februari 2014 om 00:16

Ik wil niet heel veel zeggen, maar Clasie is zeker niet onze beste speler. Ik vond het middenveld vandaag heel goed spelen, beter dan met hem de laatste weken. Clasie is een harde werker en een goede spelverdeler, maar op de een of andere manier komt het er gewoon niet meer uit sinds al een flinke tijd.

9 februari 2014 om 00:48

Niet mee eens, Goossens was echt niet goed en leed erg veel balverlies. Bakkal was ook niet beter dan Clasie is. Feit blijft dat hij vanavond 'gelukkig' niet nodig was.

9 februari 2014 om 14:46

Demykunst,

Wat begrijp je niet aan 'het middenveld speelde vandaag heel goed' dat je met het argument komt dat Bakkal niet beter is dan Clasie? Het gaat er niet om dat Clasie beter is, maar dat het middenveld gewoon goed speelde. Clasie is al weken, zo niet maanden, lang uit vorm. Hij heeft zelf ook redelijk wat balverlies en laat ook verdedigend steeds meer steken vallen. Zeker toen Goossens van Clasie z'n plek af was vond ik dat het sterk stond. Misschien moet Koeman dat maar eens gaan proberen, want toen stond Immers daar. Er werden meer duels gewonnen bij lange ballen en zo kan je vooruit meer gaan voetballen in plaats van lang op Pelle en de bijsluitende Immers. Dan is er wel plaats voor Clasie, maar iets dieper dan normaal.

Hele harde cijfers. NEC doet zichzelf zo tekort door na een uitstekend 1e kwartier na een mentale tik(de 1-1) helemaal te stoppen met voetballen en taken uitvoeren. Echt heel dom. Met mazzel haal je met 2-1 de rust, maar nadat Koolwijk en Vermijl eraf moesten(denk je Bovenberg gehad te hebben komt Gravenberch langs; meteen terugsturen naar Amsterdam) had je net zo goed in de kleedkamer kunnen blijven. Dat kan dit team absoluut niet hebben en zag je deze afstraffing onder leiding van een geweldige Immers en Boetius aan komen. Als je dan ook nog pingels gaat missen, tja, dan vraag je er echt om. Heb je ook nog de pech dat Jantscher de wedstrijd uit wordt geschopt door de Vrij. Dat maakt het feest wel compleet.

Zo zonde, want deze ploeg kan gewoon echt goed voetballen. Daarnaast speelde Feyenoord ook wel uitstekend.

8 februari 2014 om 23:46

Volgens mij mag er bij Gravenberch eerst wel een kilotje of 5 af voordat hij uberhaupt met een bal aan de slag gaat. Nec viel me inderdaad best tegen. Laatste paar wedstrijden voor de winterstop en ook erna voetballen ze gewoon heel aardig! Zonde voor N.e.c. dat ze het op het begin zo hebben laten liggen maar deze ploeg is echt wel beter dan een Cambuur, Ado of Rkc.

Verder staat Foor echt stil in zijn ontwikkeling of niet? Toen hij debuteerde speelde hij zo frivool... Al is dat inmiddels ook al wel weer 2 jaar geleden. Het was echt leuk om naar hem te kijken.

Op naar Nac, op naar 2 maart!

9 februari 2014 om 00:17

' Volgens mij mag er bij Gravenberch eerst wel een kilotje of 5 af voordat hij uberhaupt met een bal aan de slag gaat.'

Van mij hoeft dat bij NEC i.i.g. niet meer. Dekken op 4 meter, Boetius kan alles doen en laten wat ie wou. Waardeloze huurling. Schijnt in het 2e ook heel slecht te spelen. Disveld en die ene Ijslander uit de jeugd kunnen onmogelijk slechter zijn. Castillion kan er trouwens ook vrij weinig van.

' Nec viel me inderdaad best tegen. Laatste paar wedstrijden voor de winterstop en ook erna voetballen ze gewoon heel aardig!'

Klopt, tegen ADO maar vooral tegen Utrecht en Vitesse was het spel uitstekend. Vandaag 1e kwartier ook, totaal niet de indruk dat Feyenoord met 5-1 ging winnen(onbegrijpelijk eigenlijk). Anton Janssen was na afloop terecht (ingehouden) echt heel erg boos, dat kon je duidelijk zien. Al zie je wel vaak dat bij een ploeg in de situatie van NEC het ontbreken van een (ontzettend belangrijk) puzzelstukje als Koolwijk gelijk voor mindere prestaties zorgt.

' Zonde voor N.e.c. dat ze het op het begin zo hebben laten liggen maar deze ploeg is echt wel beter dan een Cambuur, Ado of Rkc. '

Vind ik ook, NEC heeft individueel gezien meer kwaliteit dan bovengenoemde ploegen. Al zullen Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Koolwijk, Higdon en eigenlijk ook Alireza en Rieks fit moeten zijn en blijven wil NEC (directe of indirecte) degradatie ontlopen. Volgende week moet RKC gewoon verslagen worden.

' Verder staat Foor echt stil in zijn ontwikkeling of niet? Toen hij debuteerde speelde hij zo frivool...'

Helaas wel ja, ontzettend jammer. Leek op de weg terug na prima invalbeurten tegen Ado, Vitesse en Go Ahead en een prima pot tegen Nac, maar zakte vandaag door de ondergrens. Al moet ik zeggen dat zowel Foor als het centrale duo Van Eijden en Nielsen vandaag ook wel aan hun lot werden overgelaten.

9 februari 2014 om 00:18

Ik heb de beelden niet gezien, maar vanuit het stadion leek het er totaal niet op dat de Vrij hem de wedstrijd uitschopte. Hoe het er vanaf mijn positie uitzag leek het op een botsing, waar beide weinig aan konden doen. De scheidsrechter liet overigens niet voor niets doorspelen. Dat het dan een ernstige(?) blessure betreft, kan gebeuren en is heel vervelend.

9 februari 2014 om 00:35

Niet om nou gefrustreerd over te komen of om excuses te zoeken ofzo, en het zal best per ongeluk zijn gegaan, maar De Vrij speelt met een been de bal weg en gaat met het andere been gewoon redelijk smerig op de enkel van Jantscher staan. Ongeluk of niet, hier kan NEC nog ff last van hebben als Jantscher geblesseerd raakt. Het gaat mij ook niet om een eventuele rode kaart, want dat had toch niks meer uitgemaakt, maar aangezien NEC Jantscher nu best kan gebruiken aangezien Alireza nog niet topfit is en Hemlein een mindere vorm heeft en absoluut geen linksbuiten is.

En dat de scheids niet fluit, tja, zeker in Nederland geen handig autoriteitsargument. Heb vandaag Chelsea- Newcastle bezocht en dan realiseer je je pas echt hoeveel beter en mannelijker scheidsrechters in het buitenland zijn. Niet dat Wiedemeijer nou slecht floot, maar de meeste Nederlandse scheidsrechters bakken er gewoon vrij weinig van.

9 februari 2014 om 14:49

Ik ga het vanavond zien op beeld, want heb daar nog geen tijd voor gehad. Zoals ik al zei zag het er vanuit de Kuip echt heel ongelukkig uit namelijk en leek er vrij weinig aan de hand te zijn. De Vrij is niet het type die iemand ernstig wilt blesseren uit frustratie of iets dergelijks, laat staan dat hij dit doet bij een 5-1 voorsprong waarin heel Feyenoord 70 minuten lang heel erg goed speelde.

En over Engeland heb je zeker gelijk, maar zo zal je het nergens anders vinden, Schotland misschien als uitzondering. Waar je hier rood voor krijgt, blijft in Engeland (meer dan) soms gewoon ongestraft.

Lekkere pot van Feyenoord die na de achterstand het hef volledig in handen heeft genomen. Immers heeft een ieder verbaasd vandaag. Verreweg de belangrijkste speler vandaag! Goossens is toch wel een echte tegenvaller, kan zon clasie rol totaal niet belopen en oogde zeer zenuwachtig..

Middenveld was gewoon 1 groot drama. Foor presteert al tijden niet meer, en Koolwijk was alles behalve fit. Dan wordt je gewoon compleet overlopen.

N.e.c supporters niet te negatief.
Ze doen het de laatste weken gewoon uitstekend.

8 februari 2014 om 23:04

uitstekend? stand op de ranglijst is belabberd

9 februari 2014 om 11:29

Hij zegt ook de laatste weken, niet dit seizoen

Feyenoord vergelijken met een moeder die terminaal ziek is.. Johan65 jij bent echt niet goed bij je hoofd!

9 februari 2014 om 00:29

Zijn Nickname zeg al genoeg ;-).. We weten allemaal wel uit welke hoek dit hersenloze bericht komt....

9 februari 2014 om 07:01

Als het goed is heb je ook een privebericht gekregen van een mod. Meneer John65 heeft een ip-ban gekregen, dus zal hier niet meer kunnen reageren.

Onderweg naar huis geweldige wedstrijd

Goed gespeeld hoor, maar we schrijven wel weer een onterechte strafschop bij in het voordeel van de Rotterdammers. Weer een scheids met Kuipvrees!

8 februari 2014 om 23:36

Kun je niet klagen over het spel, ga je over dat ene moment van die penalty beginnen. Zeur niet zo man, vorig seizoen hadden we veel geluk met penalty's, maar dit seizoen laten die scheidsjes juist veel doorspelen omdat ze zo graag willen laten zien dat ze niet onder de indruk zijn van de Kuip.

8 februari 2014 om 23:36

Schrijf t eens af tegen die zuivere handabal in de 16

8 februari 2014 om 23:36

Heb jij die handsbal daarvoor gezien?

8 februari 2014 om 23:38

En een onterechte strafschop voor NEC en dat zeg je dan weer niet. En dan nog een discussiegeval in het voordeel van Feyenoord (sommigen zouden hem geven en dan maakt het echt niet uit waar de wedstrijd gespeeld wordt) waar hij hem niet geeft. Kortom een Calimero opmerking. En zullen we het eens over die 0-1 overwinning van NEC gaan hebben waar het twee meter buitenspel was. Waar waren die kuipvresende scheidsen toen?

8 februari 2014 om 23:46

Jongens, we zijn het allemaal toch wel eens dat dit helemaal niets was? En dan toch fluiten nadat de Kuip aan het gillen sloeg omdat iemand tegen zijn arm werd geschoten... Kenmerkender wordt het niet.

Daarna was hij helemaal de weg kwijt. Ook de tweede strafschop sloeg helemaal nergens op. Videobeelden blijken eens temeer onvermijdelijk.

9 februari 2014 om 00:32

Laat gaan joh, dat berichtje over die pingel gaat nergens over, is gewoon zagen uit jaloesie....bondskoorts, is dat niet een of andere ziekte waarbij mensen koorts hebben en en daardoor gaan ijlen?

9 februari 2014 om 07:24

Er zegt ook niemand dat het wel een strafschop was. Wel dat je maar een kant van het verhaal brengt om je eigen onzinnige vooroordeel ten onrechte te bevestigen. Dat je niet weet hoe je bondscoach moet spellen is nog daar aan toe maar begrijpend lezen is ook niet je sterkste kant he?

9 februari 2014 om 08:57

Volgende week gratis oogmeting bij de Eyewish. Profiteer ervan.

9 februari 2014 om 09:41

Misschien ook een idee voor jou? Kan je jezelf een andere bril aan laten meten en je antifeyenoordcalimerobril (leuk scrabblewoord trouwens) eens weggooien. Ik denk dat ik zuiverder kijk in deze discussie dan jij.

@ poll nee ze doen niet mee, na morgen staan ze gewoon 7 punten achter? In maart nog even winnen in de kuip en t zijn er mininaal 10.

8 februari 2014 om 23:31

Ik citeer: "in maart nog even winnen in de Kuip"

We zullen zien of het "even" winnen zal zijn

Tot 2 maart!

8 februari 2014 om 23:46

Laat Ajax eerst morgen maar 'even' winnen. Zo fantastisch spelen ze nou ook weer niet.

9 februari 2014 om 07:04

Klopt, ik zie ajax vandaag ook punten verliezen. Zou toch lekker zijn!!

Dan zal je zien, wanneer het gat 7punten bedraagd, is Feyenoord geen titelkandidaat meer, mocht ajax vandaag punten verliezen, gaan mensen ze ze gelijk weer erbij tellen!!

Welkom in NL

8 februari 2014 om 23:48

@TL buis: schaam me voor je uitspraken... laten wij eerst maar eens winnen in Zwolle en eens een fatsoenlijke pot op de mat leggen...

Feyenoord speelde leuk tegen een Nec dat helaas stopte met voetballen na de gelijkmaker.. Toch zonde voor zo een ploeg. En als je feyenoord laat voetballen dan kunnen ze voorin leuke dingen doen... terechte overwinning en niets aan af te dingen!

Zo wil ik feyenoord zien spelen !! doelpunten maken !!

Ik snap dat alle Feyenoord supporters opgelucht zijn van deze (ruime) overwinning, maar het gaat hier wel, met alle respect, om de club die laatste staat (gedeelde plek welliswaar) in de eredivisie. Hoor je daar niet gewoon van te winnen thuis?? Ik snap de euforie niet zo. Maar dat zal wel weer aan mij liggen.

En nee Feyenoord doet echt niet meer mee om de titel. Daar zijn ze te wisselvallig voor! Volgende week bij NAC eerst maar is afwachten!

8 februari 2014 om 23:31

@arwinos:
Is anders de club waartegen bijvoorbeeld Vitesse, die toen nog kampioenskandidaat was, gewoon 1-1 tegen speelde.
Dus wat zegt jouw statement nou. Denk dat het allemaal is ingegeven door de blinde clubliefde van jouw club. Die moeten morgen in Zwolle eerst winnen, en dan hebben ze hele goede zaken gedaan. Vooralsnog was dit een makkelijke 5-1 terwijl er door Feyenoord heel erg slecht werd begonnen.

Lekker hoor. De Titel is helaas nog redelijk uit zicht, maar Feyenoord doet nu in ieder geval weer volop mee om de tweede plaats.

Wat een beest is Kongolo.

8 februari 2014 om 23:58

Manu volgend seizoen. Ziyech van Heerenveen wordt ook een topper, aflopend contract. Snel bellen als ik MvG was

Man, wat heb ik genoten van Boetius Pelle Immers Vilhena ook nelom mulder( behalve de uittrappen) in het stadion hoorde je de hele tijd kritiek op goossens. Wat doet hij in de basiself?

9 februari 2014 om 09:20

Bij gebrek aan beter. Ik had nog liever die Rick Dekker gezien. Snapt tenminste wat hij moet doen op het middenveld.

9 februari 2014 om 10:13

Dekker had al gespeeld met de A1 dus dat ging niet.

Even voor de duidelijkheid, Nec is de nr. 17.
Daar hoort feyenoord ook gewoon van te winnen.
Kongolo speelde prima,lekker laten staan.
Goossens zakte door het ijs,kan beter vertrekken komt tekort.

9 februari 2014 om 20:11

Boëtius heeft denk ik een hoger plafond dan Lens en zeker meer Talent, maar op het moment denk ik dat Lens nog wel eerste keuze is. Boëtius kan wel een zeer gevaarlijke invaller worden op het WK.

Boetius heeft op z'n minst een kans verdiend om een vriendschappelijke wedstrijdje te spelen voor Oranje.

9 februari 2014 om 09:28

Nee!!! Hij laat zich te vaak te makkelijk vallen. Dat soort spelers hoort niet in Oranje!!!

9 februari 2014 om 10:20

Hoort Arjan Robben dan ook niet in oranje. Als boeties zo blijft spelen de rest van het seizoen gaat hij mee naar de WK, en bezorgt menig back een lastige middag/avond.

9 februari 2014 om 11:06

Robben laat zich niet meer vallen. Zou hij dat doen dan meteen niet meer selecteren. Begrijp me niet verkeerd, qua kwaliteiten horen beiden in de selectie en Robben te spelen maar ik vind schwalbes zo ongelofelijk onsportief en smerig dat het mijn mening is dat zulke spelers niets in Oranje te zoeken hebben. Ze vertegenwoordigen je land en dan is onsportief gedrag een heel slecht iets om uit te dragen.

9 februari 2014 om 20:03

Nou overdrijf je sterk. Ben met jou eens dat hij zich af en toe te makkelijk laat vallen. Maar het is niet structureel, zoals een Suarez. Dat is nou echt een matennaaier

Dan wie zou je anders moeten opstellen als eredivisie spelers te kort komen
Affelay, ola john, urby nou nee ik vindt lens niet beter dan een boetius let nou maar op
Die boetius gaat onderschat worden de meeste LB kunnen goed aanvallen
Maar meer is het ook niet echt

Ik zeg het al weken, haal Clasie van dat middenveld af en het loopt gelijk beter! En Immers speelde weer goed maar dat doet hij al weken.

9 februari 2014 om 08:30

Ik heb anders zelden iemand zo beroerd zien spelen in de Kuip als John Goossens, de vervanger van Clasie gisteravond.

9 februari 2014 om 09:22

Het middenveld loopt beter zonder Clasie?!? Je hebt gelijk, Goossens speelde de pannen van het dak. Met de dozen nog om z'n schoenen heen..

9 februari 2014 om 09:34

Heb het niet over Goossens, dat is ook niet echt de oplossing. Maar Clasie is gewoon niet beter geworden in mijn ogen. En een heleboel lopen over Immers te zeiken maar wat knapt die een vuil werk op voor oa Pelle!

9 februari 2014 om 09:43

Sorry hoor maar Clasie was tot afgelopen maandag volgens vi de beste speler in de Eredivisie. En sowieso de beste middenvelder van Feyenoord. Die moet je er nooit uithalen.

9 februari 2014 om 11:15

volgens vi, dat zegt al genoeg.......

9 februari 2014 om 12:01

Nou zijn ze bij VI (het tv-programma) zelden positief over Clasie, dus dat zegt niet alles. Ik vind Clasie dit seizoen ook vaak erg sterk spelen.

Daarbij, nu staat Cilissen bovenaan in het klassement, en je wilt toch niet beweren dat Cilissen er geen reet van kan of wel soms?

N.e.c heeft wel verdiend verloren.
Maar toch ben ik vooral boos op de knvb die maakt namelijk onderscheid met fluiten tussen bepaalde clubs. Zo zie je dat als je n.e.c heeft je een tweede geel gewoon krijgt als je een overtreding maakt (vorige week) En dat als je naam janmaat is en je voor feyenoord speelt en zeker in de kuip de scheids een tweede geel niet eens durft te geven. Die overtreding op Rieks in de 50ste minuut was 100% geel en met geel op zak dus rood. Erg jammer dat scheidsrechters dan hun bangheid verkiezen boven de regels. En ook de vrij had van het veld afgestuurd kunnen worden.
Al met al ziet de neutrale toeschouwer hoe currupt de knvb is en dan nog maar niet te spreken over de penalty voor feyenoord want dat was geen penalty maar een gele kaart waard voor en swalbe!

9 februari 2014 om 08:33

Nou ben ik normaal gesproken de eerste om met jou mee te gaan in wilde complottheorieën, maar ik denk toch niet dat je gelijk hebt in dit geval. Ik vond beide penalty's licht gegeven. Feyenoord werd er nog 1 onthouden met die handsbal, maar goed dat kan gebeuren. Wat vond jij van die eerste gele kaart van Janmaat? En bedoel je die overtreding op Rieks dat hij zo ging liggen kermen, terwijl de herhaling toonde dat hij niet werd geraakt? Want dat was geenszins een gele kaart.

9 februari 2014 om 08:53

Daarom, en ook zonder compottheorie of clubvoorkeurtje kan eigenlijk niemand meer volhouden dat het voetbalspel zo eerlijk en professioneel verloopt?

Het gaat erom dat dit soort ergerlijke fouten nooit meer gemaakt moeten worden door scheidsrechters, opzettelijk of niet. Dat Feyenoord vaak gratis strafschoppen krijgt, is een feit. Maar dat is niet de centrale issue.

9 februari 2014 om 09:17

"dat Feyenoord vaak gratis strafschoppen krijgt is een feit" . Ik ben zeer benieuwd wanneer dit vermoeden de status van feit heeft verkregen. Feyenoord krijgt inderdaad veel penalty's maar dat is inherent aan hun speelstijl. Een sterke spits die slechts weinig verdedigers in Nederland reglementair kunnen afstoppen. Twee buitenspelers met veel snelheid die geregeld de 16 in gaan en daarbij vaak over het zwakke been van de back gaan, die al snel een overtreding maken.

Scheidsrechters hebben een lastige taak, en daar worden zonder meer fouten in gemaakt. Maar zo lang scheidsrechters op dezelfde manier blijven fluiten dan zullen de fouten uiteindelijk eerlijk over alle teams worden verdeeld. Ik geloof niet in die kroegpraat over complotten, clubvoorkeuren bij scheidsrechters of de Koninklijke Nederlandse Ajax Bond. Gisteren heeft Wiedemeijer geen enkele invloed gehad op de uitslag of op het spelverloop, ik vond hem verder ook echt niet slecht fluiten, ook al had ik misschien de twee penalty's niet gegeven.

9 februari 2014 om 10:26

Feit blijft dat Ajax , Feyenoord en PSV in hun thuiswedstrijden gewoon eerder penalty's meekrijgen. Donderdag was dat zo met Ajax - Groningen. Nu weer. Gelukkig ging deze mis.

9 februari 2014 om 10:47

Nou, Ajax en PSV krijgen juist minder penalty's mee dan gemiddeld. En dat is raar, omdat deze clubs al jaren veel meer scoren dan Feyenoord of Twente en veel aanvallender spelen. Vooral in de Kuip worden er disproportioneel veel strafschoppen aan de thuisploeg gegeven.

Er is dus sprake van fouten die stelselmatig een bepaalde kant op gaan. Die amateuristische prietpraatjes dat fouten eerlijk verdeeld worden is overigens al vaak genoeg weerlegd.

Er is gewoon geen geldige reden om videobeelden niet te gebruiken.

9 februari 2014 om 11:07

Nou weerleg jij dan eens even die 'amateuristische prietpraatjes', want ik heb het nog nergens gelezen.

En hoezo zijn het aantal strafschoppen disproportioneel? Enkel omdat er significant vaker strafschoppen aan Feyenoord worden toegekend, maakt dit nog niet disproportioneel. Er zijn te veel factoren die daarop van invloed zijn om er even statistiek van de koude grond op los te laten en enkel strafschoppen te gaan tellen en die te vergelijken tussen de clubs. Feyenoord schiet nauwelijks van afstand, komt enorm vaak in de 16 en heeft spelers waartegen nou eenmaal veel overtredingen worden gemaakt (pelle te sterk, Schaken en Boëtius te snel om reglementair af te stoppen). Het aantal strafschoppen is veel beter te verklaren door de speelstijl, de spelers, de drang naar voren in thuiswedstrijden en het overwicht in de kuip dan door zweverige complottheorieën en ander Calimero-gedrag.

9 februari 2014 om 11:11

Jeetje zeg. Jij bent wel een enorme Calimero. Feyenoord krijgt echt niet meer beslissingen mee die niet terecht zijn dan andere topclubs die thuis spelen. Jij geeft constant een heel eenzijdig beeld van zaken. Ik kan me zat goals van Feyenoord herinneren die onderkant lat erin gingen die niet gegeven werden, buitenspelgevallen die het niet waren (btw Wamberto need I say more) en penalties die onthouden werden (btw Machlas need Isay more). Mijn punt is dat je een beeld neerzet dat niet klopt.

Vind het wel vreemd dat vorige week de uitslag op een zelfde pol 70%/80% zei dat feyenoord niet meer mee deed om de titel, nu zegt 70% dat ze dat wel weer doen..

Aaaah ik word helemaal gek van die polls, vorige week vond 90 nog dat Feyenoord uit de titelstrijd ligt. 😐

Janmaat ging met de noppen vooruit op de schoen van søren gaan dus dan vind ik het niet gek dat hij op de grond gaat liggen want dat is heel pijnlijk. Die eerste gele kaart was gewoon een gele kaart hoor
Die handbal was omdat jantcher al draaide en toen werd de bal naar de arm geschoten en als je aan het draaien bent kun je daar niet mee stoppen dus dat heeft de scheids wel goed beoordeeld. Als je kijk naar Haitz vorige week die eerste gele kaart was niet terrecht en die tweede was wel een hoog been maar dat was meer pech dan opzet dus dat had nooit rood mogen zijn en toen kwam het er ook dus wat ik al zeg Feyenoord heeft geluk gehad. N.e.c wordt zowiezo benadeeld door Feyenoord want ze hebben 2 punten van ons gestolen in de Goffert en al onze concurrenten: ADO RKC en PEC de 3 punten kado gedaan oftewel dat heeft n.e.c al weer 5 punten gekost. Maar hoe dan ook ook al zouden we degraderen wij gaan Europa in want hij winnen van PEC en komen dan in de finale en zelfs als we die verliezen krijgen we Europees want Ajax wordt kampioen en anders helpen we ze daar wel aan door expres te verliezen de laatste wedstrijd van de compentitie want als we dan toch al veilig zijn kunnen we best met 10-0 verliezen zodat we Europa ingaan

9 februari 2014 om 17:20

PEC Zwolle heeft geen punten cadeau gekregen van Feyenoord en bovendien is middenmotor PEC Zwolle al helemaal geen concurrent van degradatiekandidaat NEC Nijmegen.

// Maar hoe dan ook ook al zouden we degraderen wij gaan Europa in want hij winnen van PEC en komen dan in de finale \\

Droom lekker verder.

@malloot kijk hoe je jezelf noemt hahahahaha PEC maakt geen schijn van kans joh. Feyenoord mag een maatje te groot zijn voor n.e.c maar dat geldt niet voor PEC als je de selecties tegenover mekaar zet zie je het verschil in klasse en eind maart zul Je het zien en hopelijk kom je dan wel ff op het forum om me te feliciteren n.e.c heeft gelijk gespeeld tegen Fey Twente en Vitesse, gewonnen van az hereveen Utrecht en ga zo nog maar ff door. Ik gok op 1-3

9 februari 2014 om 20:04

ajax mocht van geluk spreken dat ze nog een puntje meenamen uit Zwolle....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger323
J. ToornstraMiddenvelder307
S. BerghuisAanvaller3017
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller224
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

493 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren