Update: Sparta slaat drievoudige slag met Roorda, Boukhari en Bessa

Donderdag, 30 januari 2014 om
/

Geert-Arend Roorda vervolgt zijn profloopbaan wellicht in het shirt van Sparta Rotterdam. De 25-jarige middenvelder van Friese komaf heeft een aflopend contract bij NEC, dat hem de rest van dit seizoen niet meer nodig heeft. Sparta zou hem graag aan willen trekken en de interesse is wederzijds.

Roorda begon zijn carrière bij sc Heerenveen, maar mede door stevige blessures moest hij uiteindelijk vertrekken uit zijn geboortestad. In de zomer van 2012 tekende de middenvelder een tweejarig contract bij NEC, maar daar maakte hij onvoldoende indruk en liep hij een nieuwe blessure op. Hij ziet het wel zitten om aan de slag te gaan op Het Kasteel.

“Ik heb Sparta altijd een mooie club gevonden”, geeft Roorda aan in het Algemeen Dagblad. In het verleden stond hij een half seizoen als huurling in dienst van Sparta’s stadsgenoot Excelsior, die toen nog in de Eredivisie speelde. Het werd een doorslaand succes, met acht doelpunten in dertien wedstrijden. Als de deal doorgaat, komt Roorda bij Sparta onder meer Michel Breuer en Khalid Sinouh tegen, die ook voor NEC uitkwamen.

Update 30 januari 17.23 uur - Sparta slaat drievoudige slag met Roorda, Boukhari en Bessa
Sparta Rotterdam heeft zich donderdag, een dag voor het sluiten van de transfermarkt, in één keer versterkt met drie nieuwe namen: Geert-Arend Roorda, Nourdin Boukhari en Daniël Bessa. Roorda wordt overgenomen van NEC, waar hij nog een contract tot de zomer had. Boukhari, die zijn profcarrière begon in Rotterdam en er drie jaar bleef, trainde al enige tijd met de Kasteelclub mee. De 21-jarige Bessa, een middenvelder van Braziliaanse afkomst, stond onder contract bij Internazionale. Daar kwam hij echter niet aan spelen toe: Sparta huurt hem tot de zomer.


Poll

Geert-Arend Roorda kan een belangrijke speler worden voor Sparta


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door kwartier)

Toch bizar....deze jongen werd voor zn blessure aan vele topclubs binnen Nederland gelinkt. Twee blessures verder geen schim meer van de oude Roorda....zonde!

29 januari 2014 om 13:01

Bij Excelsior maakte hij ook nog furore in de Eredivisie, en dat was na zijn blessure.

29 januari 2014 om 13:10

Bij excelsior deed hij het leuk.. maar furore?

29 januari 2014 om 14:49

Hij maakte zeker wel furore! Hij blonk wekelijks uit en speelde nog in Heerenveen tegen zijn eigen club een briljante wedstrijd, waarin hij twee keer scoorde. Dankzij Roorda won Excelsior uit in Heerenveen en het Friese publiek applaudiseerde zelfs voor hem. Heel wat (grote) clubs waren toen geïnteresseerd, maar hij mocht het weer gaan proberen bij Heerenveen na dat seizoen...

29 januari 2014 om 16:12

zeker wel furore, hij scoorde zowat iedere wedstrijd bijna.

'' Oja die is er ook nog '' . Ben benieuwd of hij het op gaat pakken bij Sparta, was toch een leuke voetballer

30 januari 2014 om 17:26

Had inderdaad erg veel talent maar raakte bij Heerenveen keer op keer geblesseerd.
Als hij speelt doet hij het eigenlijk ook altijd wel goed maar hij lijkt gewoon te blessuregevoelig te zijn.

Wel mooi dat hij nu weer ergens aan voetballen toe kan komen wens hem veel succes en hoop voor hem dat hij die blessures nu toch echt achter zich kan laten.

30 januari 2014 om 23:00

Ik vrees dat Roorda de 'nieuwe Gijs Luirink' gaat worden; veelbelovend aan je carriere beginnen om vervolgens heel snel af te zakken naar een modale jupiler league voetballer.

Die Vloet is NEC toch mooi aan het helpen om van overbodige spelers af te komen. Nu nog ff Bovenberg meenemen.....

29 januari 2014 om 12:58

Inderdaad, Vloet helpt NEC een handje. Sowieso vond ik hem ook positief overkomen toen hij analist was bij NEC-Utrecht. We speelden dan ook wel een goede wedstrijd, maar toch, de relatie tussen Vloet en NEC is wel goed.

29 januari 2014 om 13:04

Klopt, geen enkele reden om negatief te zijn over Vloet. Vloet heeft in de tijden dat NEC in de shit zat(begin 2010) de boel weer redelijk op de rit gekregen en een selectie achtergelaten met types als Nuytinck, Schone, Cillessen en Van Eijden die duidelijk beter werden. Ondankbare maar o zo belangrijke taak. Die zal zeker nog goede contacten hebben bij Nec, en die gebruikt ie.

29 januari 2014 om 13:50

Niemand bij NEC die een kwaad woord over hem spreekt. Maar je kan mij niet vertellen dat zijn beleid bij Sparta zijn vruchten afwerpt wel? Het slaat helemaal nergens op met alle trainers. Hij gooit ze eruit alsof het niks is. En zelf blijft hij met zijn dikke reet zitten en zegt dat het niet aan hem ligt.

29 januari 2014 om 16:13

bij Nec was vloet coach geeb technisch directeur, misschien daarom.

onbegrijpelijk dat hij niet is geslaagd lijkt wel of niemand hem een kans gunt.
kan ik in geheel rechterrijtje wat mij betreft de motor op het middenveld zijn. ik zeg ado had uit je doppen gekeken

29 januari 2014 om 12:58

Met Holla, Gehrt, Bakker staat er een prima middenveld. Kevin Jansen is op de weg terug. Geen idee waarom Roorda, die al een jaar niets heeft laten zien, bij ADO moet meedraaien?!

29 januari 2014 om 13:01

omdat ik hem gelijkwaardig acht aan die 4 en omdat ado de weg omhoog in moet slaan. ik zie veel wedstrijden van ado en denk dus dat het geen kwaad kan, veel geld zal hij ook niet eisen

30 januari 2014 om 17:55

Inderdaad had bij ADO zeker meekunnen draaien!.

29 januari 2014 om 13:00

Met sjokken over het veld kan je geen motor zijn. Daarbij is het niet zo dat Roorda tegen de basis aanzit bij Nec, hij zit(net als Bovenberg) gewoon helemaal niet meer bij de selectie. Traint ook met het 2e. Dan zou ik als een ADO-zijnde bijv. ook niet staan te springen om hem over te nemen. Heeft volgens mij daarnaast ook nog een aardig salaris.

29 januari 2014 om 13:00

Heb je hem zien spelen de afgelopen jaren? Hij heeft genoeg kansen gekregen bij NEC maar is gewoon zwaar door de mand gevallen. Veel mensen in Nederland hebben het beeld dat hij een goede voetballer is vanwege dat ene halve seizoen bij Excelsior. Maar verder heeft hij eigenlijk nooit wat gepresteerd.

29 januari 2014 om 14:24

Vind ik nou ook, ik vond Roorda altijd een degelijke voetballer, werkt voor zijn minuten en maakt soms zelfs een betere indruk dan alleen degelijk. Had dus niet misstaan bij bijvoorbeeld Ado, Roda JC een Cambuur , GaE of Zwolle. Had hem zelfs graag bij Zwolle gezien. Daar mist nog wel iets in de breedte.

Roorda heeft een mentaliteit van niks en zolang deze niet veranderd, wordt het totaal niets met deze speler bij geen enkele club. Als je mee moet doen bij de beloftes tegen je oude club en je wordt gewisseld, dan moet je je kapot schamen en niet lachend het veld afwandelen.

Moet hij nog een transfersom opbrengen? Anders zou ik als Ajax zijnde een gokje wagen, vind hem wel een beetje een type de Jong.
Kan hij mee op het niveau is het mooi meegenomen, lukt het niet doen ze altijd Groenendijk nog een plezier.

29 januari 2014 om 13:06

Dat zou een verrassende transfer zijn! Het niet redden bij Nec, interesse uit de Jupiler League en vervolgens aan de slag bij de kampioen van Nederland....

Maar weer een voorbeeld van hoe het kan lopen. Liet bij Heerenveen mooie dingen zien, en had zeker verwacht dat hij wel bij een Feyenoord of Twente zou terecht komen. Een blessure gooit flink roet in het eten.

29 januari 2014 om 21:35

idd dat was ook mijn gevoel, in potentie en wat hij bij Heerenveen en vooral Excelcior heeft laten zien dacht ik ook die voetbalt in twee jaar bij een topclub in nederland.
Maar wens hem alle succes wanneer hij naar Sparta gaat hopen dat hij deze club net zo kan helpen als hij destijds Excelcior heeft gedaan.

30 januari 2014 om 17:20

Zijn contract loopt af, ik neem aan dat hij vrijwel niets hoeft te kosten. Verder heeft deze jongens helemaal niets te zoeken bij Ajax.

Als Sparta nu ook nog Bovenberg meeneemt dan zij we ze eeuwig dankbaar!

Jammer dat hij nooit geslaagd is in Nijmegen. Leek toch wel een aanwinst destijds. Ik weet niet wat voor team Sparta momenteel heeft maar Roorda is denk ik voor alle JL clubs een versterking.

Te vaak geblesseerd, matige voetballer. Jupiler League is wel zijn niveau denk ik. Verder ook niks mis mee.

Toch gek hoe dingen kunnen lopen! Bij Exelsior deed hij het erg goed en zagen vele het in hem zitten, hopelijk weet hij bij Sparta dat niveau weer te bereiken.

Zou mooi zijn voor Sparta. Vind hem ook een goeie speler voor de top jupiler league. Weet iemand of hij eerst gehuurd word of hij gekocht word door Sparta?

@reservebankje ik denk dat ze hem gewoon mogen hebben hij heeft bij n.e.c geen toekomst meer omdat hij ruzie heeft met anton janssen omdat hij n.e.c uitgelachen heeft samen met bovenberg daarom zijn die 2 ook onmiddelijk uit de selectie gezet en trainen nu met de a junioren

Jammer dat het er bij NEC niet is uitgekomen. NEC heeft de laatste tijd toch meer van die spelers gehad waarmee het op de een of andere reden niet boterde. Cmovs niet doorgebroken, Bovenberg die extreem door de mand viel, Roorda die niets heeft kunnen brengen, Sno die niet met Pasoot overweg kon, Foor is blijven steken in zijn ontwikkeling en toch niet de Messi van Opheusden die hij leek te zijn (het kan nog hoor), Rick ten Voorde heeft het nooit waar kunnen maken.

Ik vraag me af hoe dit nu zal gaan. We moeten gewoon niet degraderen, en hopelijk kunnen de sterke krachten dan behouden blijven. Dan kunnen jongelingen zich eindelijk aan iemand optrekken.

Mooi, nu nog ff Bovenberg lozen en NEC heeft(ook met de aanstaande komst van Lasse Nielsen) prima zaken gedaan op de markt.

Fijne club Sparta, hoop dat ze weer snel terug zijn op het hoogste niveau.

Herinner me nog de wedstrijd in december 1985, 9 - 0 voor ajax met Bas van Noortwijk in het doel.

Marco van Basten maakte toen 6 doelpunten.

Zat zelf toen in vak A in de Meer, toen ajax een penalty kreeg en van Basten wilde hem nemen.
Kwam Bas van Noortwijk naar Marco toe en wilde hem zijn keepershandschoenen geven.
Je had Marco zijn gezicht moeten zien, prachtig.

Daar ga je voor naar het voetbal, humor, sensatie en veel doelpunten.

Ik dacht dat Daniel Bessa een toptalent van Inter was? Weet iemand hoe hij zo ver afgegleden kan zijn. Deed het toch zeer behoorlijk in de Nest-Gen Series van twee jaar geleden.

Roorda moet niet eeuwig blijven herinnerd worden als de jongen die niet slaagt vanwege blessures! Als je bij Nec niet slaagt loop je gewoon met een slechte instelling over het veld... als je kijkt wat die jongen in zich heeft...

Dit ligt puur aan hem zelf! Als ze hem bij Sparta wel gemotiveerd kunnen krijgen dan durf ik bij deze te stellen dat Sparta via nacompetitie volgend jaar in de eredivisie speelt!

Doet Sparta weer lekker, best wel raar eigenlijk dat Roorda niet geslaagd is bij Nec.

Dan gaat Roorda er op vooruit! Sparta is een grotere club dan Nec. Dus ik zie dit absoluut als promotie. Met deze 3-slag, heeft Sparta goede zaken gedaan! Deze spelers zouden zo mee kunnen in de Ere-divisie. Ik denk dat Sparta nu een goede stap maakt richting promotie, alhoewel in de Eerste-divisie niets zomaar bepaald is natuurlijk!

Ook al is een Bessa het niet geworden bij Inter... Wie weet is er chemie bij Sparta, en is hij succesvol. Sparta, mooi stadion, mooie geschiedenis... Jammer dat de club 2 bepalende gezichten heeft, waardoor ik iets minder charme heb voor deze club..... Borst is een vervelende op zichzelf geilende persoon, en dan vloet... Kan deze man gewoon niet een andere club zoeken... Ik weet niet wat het is met deze man, maar hij is onsympathiek, en als ik hem op tv zie, zap ik al weg.... Deze man past Totaal niet bij een leuke club als Sparta!

Wederom ontopic! Goede zaken gedaan Sparta! Daar kunnen diverse Ere-divisie clubs een puntje aan zuigen!!!

30 januari 2014 om 18:57

Bij de 2e zin maar gestopt met lezen, wat een onzin

30 januari 2014 om 20:36

Je bent een NEC fan... Dat mag, want die moeten er ook zijn. Een feit is dat NEC enkel de veters veters mag strikken van Sparta spelers! De geschiedenis van de club kan NEC nooit inhalen, en qua stadion stelt het ook weinig voor wat NEC te bieden heeft.... Goed het stadion ligt deels mooi in de bossen!

30 januari 2014 om 21:10

het is maar wat je onzin vind . eigenlijk geef ik dit verhaal wel gelijk . sparta is groter dan n.e.c. ik vind jou bijdrage maar nietstoevoegen. over onzin gesproken .

30 januari 2014 om 21:35

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, idd Sparta heeft een prima verleden leuk stadion etc. Ben er vaak zat geweest. Maar op dit moment zijn de feiten dat jullie blij zijn met onze afdankertjes.

Roorda, moet ik nog zien of hij zijn oude nivo kan oppikken. Maar is nog jong, dus kan alke kanten uit. En hij heeft het ooit bewezen!
Boukhari vorig seizoen bij Rkc gezien. Die liep vn in de weg. Geen schim meer van de speler van 14 jaar terug bij Ajax, geen conditie, geen versnelling, vroeg oud.
Bessi ken ik niet, maar rijmt op Messi, dus kan sensationeel zijn- maar geloof niet in dat geleur van die zaakwaarnemers etc
Het nivo van Sparta is mijlenver af van eredivisienivo nu. Toch totaal onrealistisch dat de club in de ere thuis hoort

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
5 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 december
Barcelona gaat een bod uitbrengen op Álvaro Morata, die zichzelf bij de Catalanen heeft aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren