Fenerbahçe neemt met benauwde zege voorschot op kampioenschap

Maandag, 27 januari 2014 om

Fenerbahçe lijkt een voorschot te hebben genomen op de eerste landstitel sinds het seizoen 2010/11. De ploeg van Ersun Yanal rekende maandagavond door een laat doelpunt van centrumverdediger Egemen Korkmaz met 2-1 van met Konyaspor, de nummer veertien van de Süper Lig. De voorsprong van de club uit Istanbul op achtervolger Galatasaray bedraagt nu liefst tien punten. Dirk Kuyt deed de gehele wedstrijd mee.

Fenerbahçe verloor dit seizoen pas twee keer en leed in de eerste speelronde een nederlaag tegen nota bene Konyaspor. De ploeg van Mesut Bakkal maakte het de koploper maandagavond lastig. De thuisploeg begon slap en kwam na twintig minuten op achterstand in het uitverkochte Sükrü Saraçoglu Stadion. Theofanis Gekas ontsnapte aan de buitenspelval en legde de bal voor op Aleksandr Hleb, die Djalma in staat stelde om de 0-1 binnen te schieten. De Gele Kanaries schrokken wakker en verhoogden het tempo. Emmanuel Emenike schreeuwde tweemaal tevergeefs om een strafschop en Moussa Sow kwam vijf minuten voor rust net niet aan een voorzet van Caner Erkin.

Het was echter wachten op het moment dat de defensie van de gasten uit Konya een steekje liet vallen en dat gebeurde in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Caner slingerde een vrije trap voor het doel en Bruno Alves stuurde het leer met zijn hoofd naar de verre hoek: 1-1. Fenerbahçe speelde met vuur, want men kwam niet scherp uit de kleedkamer. Een van richting veranderd schot van Theofanis Gekas trof de paal en de Griek stuitte nog in dezelfde minuut, 48, van dichtbij op doelman Volkan Demirel. Pas na het uur trok de gastheer de wedstrijd naar zich toe, maar tot grote kansen leidde dat niet. Moussa Sow claimde een penalty en Mehmet Topal kopte uit een hoekschop voorlangs.

Na 77 minuten werd een kopbal van Egemen voor de hoekschop weggehaald, maar drie minuten later trof de bebaarde centrumverdediger wel doel. Na een lange inworp van Caner kwam de bal via onder anderen Kuyt terecht bij Egemen, die niet nadacht en de bal hoog en hard in het doel schoot. Fenerbahçe behield de minimale voorsprong en heeft nu in de laatste zeventien wedstrijden maar één keer verloren. De geelhemden verspeelden bovendien nog nooit in eigen huis punten tegen Konyaspor, dat slechts vier punten boven de rode streep blijft staan. Fener gaat volgende week zaterdag op bezoek bij Eskisehirspor.


Poll

Denk jij dat Fenerbahçe de titel pakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door ozziee1907)

Sterk spelende Konya. Fener matig gespeeld. Toch gewonnen. Gefeliciteerd Fener fans. Een stap dichter bij het kampioenschap.

27 januari 2014 om 21:23

Moet ik gaan denken hoe nep fener was of toch denken aan 3 punten ..

27 januari 2014 om 21:37

Punten

27 januari 2014 om 23:18

Oooo has reactie alles.

28 januari 2014 om 11:47

Heb de 2de helft alleen gezien, maar volgens mij is Fener de enige team die voetbalt in heel onze competitie. Gefeliciteerd met de overwinning. Wij waren Drama!

Edit:
Fener is dit jaar kampioen, wij rouleren 4x van systeem in 1 wedstrijd, geen structuur, geen organisatie.

Ik ben erg blij met de overwinning, maar ik vond Fener niet goed spelen. Fener moet echt beter gaan spelen, want anders zullen ze nog veel punten laten liggen.

Fener krijgt het de komende weken nog moeilijk, maar hopelijk houden ze dit vol. We hebben de drie punten binnen en het zijn drie belangrijke punten, omdat onze concurrenten allemaal punten heeft laten liggen.

Keurig, nipte overwinning. lekker bescheiden en complex

Benauwd? Wij domineerden het spel. Konya kwam (een paar keer heel goed) uit met counters. Dat de goal en zege zou komen was wel te zien voor ons.

27 januari 2014 om 21:54

Jij hebt de wedstrijd dus sowieso niet gezien.

27 januari 2014 om 22:58

Blijkbaar heb jij dan wel de wedstrijd gezien, maar er niks van begrepen...

Laten we even de statistieken bekijken: we hadden iets van 20 schoten, waarvan minstens 6 of 7 door de doelman werd geweerd. Daartegen had konya iets van 10 schoten, waarvan 2 of 3 door volkan werd gered. Wij hadden 9 corners, zij 4...
Vooral het spel in de eerste helft speelde fener volop aanval...

Ik geef toe dat fener niet op z'n best was en behoorlijk veel fouten had gemaakt voor z'n niveau. Maar we moeten ook zien dat het woord benauwd te ver gaat in omschrijving. Het was alles behalve benauwd...

28 januari 2014 om 00:04

De titel klopt gewoon hoor, het was een benauwde zege. Daar waar Konyaspor de kans had om de 1-2 erin te leggen (mislukt door kritische ingrepen van Volkan en de paal) heeft Fenerbahce de 2-1 erin geprikt in notabene alweer de laatste 10 minuten.

En er wordt altijd verwacht dat Fenerbahce met ruime winst zijn tegenstander naar huis stuurt. Want daar is Kadikoy, daar hoor je vaak genoeg met 2 verschil te winnen van een club uit het binnenland. Vooral als het een Konyaspor is die het leven zuur heeft gemaakt aan alle Fenersupporters in week 1. Er werd gesproken van wraak wat zoet zal smaken, nou geloof me er was geen wraakzuchtigheid hoor.

28 januari 2014 om 12:48

OttomanChild heeft gelijk

Wat heeft fener toch slecht gespeeld vandaag.. Tegen een konyaspor moet men thuis toch wel een verschil kunnen maken. Vandaag was konyaspor de beter spelende ploeg en had op zn minst een gelijkspel verdiend.

Alweer lucky Fener..
jullie Alves die vol trapt op de enkel van een tegenstander op de grond is donker rood!!
de 1e doelpunt uit een dodespel moment. De 2e doelpunt kwam uit de lucht vallen voor de voeten van Egemen. Voetballen kunnen jullie niet maar dat geluk heeft geen 1 club net zoals een onverdiende vrijtrap uit tegen bursa een schot tegen het muur de bal kwam terug voor Egemen die afmaakte in de laaste seconde.

27 januari 2014 om 21:07

Arme jongen. Wat doet Fener toch met jou? Die overtreding van Alves was niet bewust. Hij is wel een speler die daartoe in staat is, want hij is niet zo braaf, maar ik geloof dat daar geen opzet is. Maar dat jij hier alleen maar negatieve dingen opnoemt geeft aan hoe erg Fener jou hersenen heeft verkracht. Voetballen kunnen we niet, maar in het laatstgenoemde zijn we wel goed in he?

Ps: we staan eerste.

Groeten.

27 januari 2014 om 21:14

Jullie spelen geen voetbal vriend. 1x kan je het wel toegeven toch? jullie wonnen zovaak in de laaste minuut! kijk alsjeblieft naar de doelpunt van Egemen. Jullie hebben een veel betere budget en selectie dan Ajax! maar Ajax tikt de bal rond alsof het een eitje is! en als ik naar Fenerbahce kijk is het alleen lange ballen en voorzets

27 januari 2014 om 21:23

Laatste minuten scoren betekent dat juist niet kunnen voetballen of juist wel? Een ding is een feit: Fenerbahce heeft wilskracht! En 5 keer scoren in de laatste minuten is echt geen geluk meer ? Geluk heb je niet 5 keer achter elkaar of wel soms? Fener speelde voor de winterstop het beste voetbal in Turkije . Accepteer dat ook is vriend

27 januari 2014 om 21:26

En zelfs als je elke keer in de laatste minuten wint, blijft dit voetbal vriend. Dit moet jij toegeven. De wil en de winnaarsmentalititet zijn de redenen. Je hoeft geen enkele club met Ajax te vergelijken, want de hele opleiding daar en het beleid zijn velen malen beter dan hier. Dus daar sla je plank echt volledig mis. Wij hebben een beter budget door onze fans en goede beurshandelingen. Ajax heeft een goed budget dankzij het goed voetballend vermogen en de winstgevende transfers. Dus voortaan als je Fener probeert neer te halen, denk dan eerst na voor je onzinnig wat roept. Succes met Trabzon in Europa. Ik ben mans genoeg om onze grootste hater, jou club dus, wel succes te wensen. Types als jij zullen altijd een groter haat hebben tegen ons dan de liefde voor je eigen club. En dat is diep triest.

27 januari 2014 om 21:31

Het is niet dat ik Fener haat vriend. Ik steunde ze net zoveel als Trabzonspor in Europa. Maar de meeste zijn gehersenspoeld dat ze nog Aziz Yildirim als vader zien! als mijn club door 5 plekken schuldig werd gevonden van wegen omkoop! dan zou ik die voorzitter nooit in mij leven steunen! ik zou me diep schamen man!! nogmaals ik haat Fener niet maar Aziz, die blijkbaar groter is dan Fenerbahce

27 januari 2014 om 21:36

Niemand is groter dan Fenerbahce. Jij vind het vast vervelend als je als brave Turk over straat loopt hier en je wordt door de autochtone gemeenschap over één kam geschoren, toch? Stop dan zelf ook met alle Fener supporters over een kam te scheren, want nogmaals, niet iedereen staat achter Aziz. Jij praat alsof heel Fener liefhebbend Turkije achter Aziz staat. Dat moet je niet denken. En aangezien je hier op vz weinig kan doen met je eeuwenlange gejank, kan je maar beter een boze brief schrijven aan de Turkse voetbalbond, of je gaat lekker in Trabzon demonstreren met je mede supporters.

Ik lees alleen maar haatdragende reacties van jou over Fenerbahce. Doe wat goeds met je leven. Teveel haat is niet goed.

27 januari 2014 om 21:47

Volg je de zaken in Turkije? Ik dacht dat het wel duidelijk was dat het vermeende omkoopschandaal een politiek spelletje is. De Uefa en CAS oordeelden op basis van de uitspraken van bevooroordeelde Turkse rechters, aangesteld door Fetullah Gulen en consorten. Er bestaat een kans dat de rechtszaken van Fener, maar ook die van bijvoorbeeld Ergenekon, opnieuw gaan plaatsvinden.

27 januari 2014 om 21:55

Lees is goed volgens mij schreef ik de meeste zijn gehersenspoeld.

27 januari 2014 om 22:10

Volgens mij ben jij degene die is gehersenspoeld door de media. Of je bent gewoon een aanhanger van de cemaat.

27 januari 2014 om 22:13

1. fenerbahce 18 14 2 2 45:20 44


6. trabzonspor 18 8 4 6 26:22 28

Zoals je ziet zegt het doelsaldo van Fenerbahce genoeg of ze wel bezig zijn met voetballen of niet. Fenerbahce zoekt de aanval op en dan betaald zich terug in 45 doelpunten in tegenstelling tot Trabzonspor van 26.

Dus het is niet heel reëel dat je zegt dat wij geen voetbal spelen terwijl jullie zelf heel controleren en verdedigend voetbal laten zien.

27 januari 2014 om 22:38

Als je vaker fener kijkt zul je zulke acties per wedstrijd zien. Is echt niet het eerste keer dat Alves zo'n viezigheid dat laat zien.

27 januari 2014 om 22:39

Ik heb nergens gezegd dat Trabzonspor goed speelt? we hebben een coach die ons in de counter liet spelen. Maar tegen Besiktas speelde we de 1e helft aanvallend en goed! maar hij verkloot het weer in de 2e helft door te verdedigen en 3 aanvallers eruit te halen. Voortaan beter lezen

27 januari 2014 om 21:07

Het geluksfactor hoort nu eenmaal bij voetbal. Mede dankzij geluk zal je kampioen worden.

28 januari 2014 om 00:12

Mede dankzij geluk staan jullie (nog steeds) 2e?! Hoe dan?
5 keer laatste min scoren is geen geluk meer. Een wedstrijd duurt 90 min of niet soms?

Misschien moet gala ook eens proberen wilskracht te tonen.

27 januari 2014 om 21:15

Ik heb de wedstrijd net gemist, zal niet zeggen dat je ongelijk hebt, maar de manier hoe jij je verhaal overbrengt is zielig. Je kunt dit ook allemaal op een nettere manier formuleren, maar jij kiest voor een andere optie. Volgens mij was jij een paar maanden terug niet zo, zo reageerde je niet. Je laat je blijkbaar meeslepen met wat de media allemaal zegt.

Lucky Fener? Dit horen wij al jaren volgens mij. Wanneer is het geen geluk meer maar gewoon een kwaliteit? Heb nog nooit een club gezien die jarenlang 'geluk' heeft maar een kampioenschap op de laatste dag zo vaak kan verliezen. Wakker worden hamsi.

27 januari 2014 om 21:26

En de buitenspelgoal van Konya dan?

27 januari 2014 om 21:32

*de lucht

27 januari 2014 om 22:26

Misschienf ff huilen dat helpt wel voetballen kunnen we niet we staan 1e en 10 punten op de 2e plaats dus wie kan hier niet voetballen strijdden tot laatste minuut dat is Fenerbahce !!

Groeten.

Wat een slechte pot. En let maar op: dit gaan we vaker zien. Iedereen wilt winnen van de koploper en vrijwel iedereen heeft niks te verliezen als ze tegen ons spelen. Maar als wij met deze instelling de nog vele moeilijke uitwedstrijden ingaan, gaan we hard op onze bek. Mark my words. Er heerst een sfeer in de groep dat ze niet zo heel veel meer moeten doen. Emenike en de anderen die klagen bij de scheids terwijl de situatie nog gaande is. We moeten focussen en killen, zo simpel is het.

Tactische blunder van de eeuw: onze enige reserve voorraad aan doelpunten, Webo, op de tribune laten. Wie moest invallen als ook Sow geblesseerd raakte? Maar sowieso is Webo iemand die door een muur als die van Konya kan openbreken. Webo mag nooit ontbreken in de selectie. Daarvoor in de plaats koos Yanal voor Cristian. Zo hadden we 3 statische middenvelders en Cristian deed niks, zoals vaak. Meireles is een slimme speler die het spelletje leest, maar hij speelt nog niet in optima forma. Topal was een beest vandaag. Won elke tweede bal en was een echte stofzuiger.

Ach ja, als onze spitsen het niet doen, dan hebben we nog onze scorende verdedigers. Caner moet zo snel mogelijk een verbeterd contract krijgen!

Op naar Eskisehir uit. De reeks van lastige uitwedstrijden begint daar. Want de week daarna moeten we tegen het stug spelende Sivasspor. Ik verwacht daar de grootste moeite. Ik hoop dat de blessure van Emenike meevalt.

27 januari 2014 om 21:18

Lekkere overwinning. We mogen blij zijn dat het niet gelijk is gebleven, of het verdiend is? ik denk het wel. Meestal vind ik Topal een van de betere spelen, vandaag integendeel lomp balverlies op eigen helft. Knapte echter wel weer vuile werk op zoals altijd, dus alsnog een voldoende. Caner kan zo basis staan bij Real Madrid! Haha zonder dollen hij is wel goed bezig. Was de goal van Konya trrouwens geen buitenspel? Gefeliciteerd kleurgenoten, geniet er van!

27 januari 2014 om 21:29

Uiteindelijk is de overwinning verdient, maar wel op het nippertje. Konyaspor deed het aardig met Hleb en de Porto huurling Djalma. Over de goal valt te discussiëren. Heb er niet veel op gelet. Wij hebben daar niet de reden voor. Wij moeten er gewoon staan als een kampioen en elke wedstrijd genadeloos afmaken. Hopelijk gaat het beter in de komende wedstrijden. We krijgen een hele moeilijke reeks. Gefeliciteerd!

Fenerbahce mag zijn handjes dichtknijpen dat ze deze wedstrijd hebben gewonnen, als dit de nummer 1 van Turkije is dan is het voetbal daar echt slecht verdomme zeg.

27 januari 2014 om 21:10

Alsof de nummers 1 in de topcompetities elke week oogstrelend voetbal spelen. Elke ploeg heeft zo zijn off day. Wij staan eerste met 10 punten voorsprong. Gemakzucht is dan vanzelfsprekend. Maar we moeten wel beter voetbal op de mat gooien als we eerste willen blijven. Vanavond speelden we dramatisch. Succes met je toto voor de volgende keer.

27 januari 2014 om 21:24

Jaa je hebt gelijk. Mijn excuses was even boos dat ze niet ruim hadden gewonnen, maar dat kan inderdaad gebeuren. Maar het spel moet inderdaad wel wat beter worden.

Was met pijn en moeite, maar who cares, het gat is 10 punten! Erg lekker gevoel. Respect voor de passie en daadkracht van Konya. Die gaan nog veel pijn geven aan de topclubs. Vooral Hleb straalt rust en vertrouwen uit. Bij ons vond ik Meireles en Cristian (alweer) erg zwak. Hopen dat Salih eindelijk eens een kans krijgt ipv sucuk Selcuk en Alper snel terugkomt. Kuyt was weer aan het strijden maar het ontbrak hem weer aan de finesse om Emenike een aantal keren 1 op 1 te zetten. Emenike vond ik trouwens ook onopvallend vandaag. Was wel weer een tank vandaag maar stond af en toe niet op de plek waar hij moest staan. Je ziet dat Sow het spel veel beter kan lezen wanneer hij in de spits staat. Maar goed, gefeliciteerd Fenerli kardeslerim.

Het is lelijk, het ziet er niet uit, er zijn geen combinaties of fatsoenlijk positiespel en ieder rent zich suf.. Maarrrrrr het is zeker geen toeval.. Het feit dat je al weet dat Fener weer in de slotfase de winnende gaat maken zegt genoeg over de reputatie die ze hebben opgebouwd.. Ze blijven er in geloven en hebben een aantal echte winnaars in het team, zowel voorin als achterin.. Yanal is een flutcoach, ik zou niet weten waar hij op traint maar hij mag zijn handjes dichtknijpen met de mentaliteit van zijn spelers.. Het is echt hun verdienste en zeker niet van Yanal.. Fener gaat nog een paar zware uitwedstrijden krijgen (Bjk,Gs,Trabzon,Es Es) dus ze zijn er nog niet maar met deze mentaliteit zullen ze het niet snel meer weggeven.. Ben wel benieuwd of ze gaan twijfelen als de concurrentie inloopt naar bijvoorbeeld 6 punten achterstand of zo..

27 januari 2014 om 22:58

Je bent vrijwel de enige niet Fener aanhanger die hier inhoudelijk weet te reageren. Complimenten Bjkkartal1903.

28 januari 2014 om 09:20

Thanks. Ik probeer altijd inhoudelijk te reageren en analyseren. Wat ik over Aziz en zo denk staat daar los van. Ik hoop voor Fenersupporters en voor het Turkse voetbal dat Fener een keer afscheid en afstand neemt van Aziz Yildirim en weer het Fenerbahce wordt van vroeger zonder zo een donkere wolk boven zich.

Heel slecht begonnen aan de 1ste helft en de 2de.. Snap niet waar het aan ligt. Meireles veel balverlies maar toch weer belangrijk met sommige tackles en goeie passes. Weer een rare goal tegen in mijn ogen. Afvallende bal die goed valt voor Konyaspor en de pass erop aan Gekas was buitenspel en de fout van Volkan. Verder niks aan te merken aan de arbitrage. Jammer dat die Webo niet aan de selectie toevoegde. Baroni lijkt wel of die zijn wedstrijden kiest om goed te spelen en waarom was Salih niet in selectie? Naja, op naar Eskisehir uit. Moeilijkste uitwedstrijd buiten de top-3. Het voetbal moet beter maar als je zo'n wedstrijden wint.. Dan gaat Fener gewoon kampioen worden. Motm in mijn ogen was Caner alweer.

Net bevestigd dat de goal van Konya 40cm offside is. Wel een beetje overdreven.

Volg af en toe eens een wedstrijd van Fenerbahçe, maar het lijkt me vanavond toch een ondermaatse prestatie. Met 10 punten voorsprong staan ze er keurig voor natuurlijk, en moet het raar lopen willen ze de titel nog uit handen geven. Denk dat er nog wel een kleine eindsprint in het verschiet licht tussen Fener en Galatasaray.

Hoe speelt kuit de laatste tijd, volg de turkse competitie totaal niet namelijk. Nog waard om mee te nemen met Oranje?

27 januari 2014 om 22:09

Mijn vorige reactie is verwijderd. Maar nee. Totaal niet. Strijd nog steeds zoals altijd maar beschikt gewoon niet over de techniek en finesse om echt het verschil te kunnen maken. Hij word ook op rechtsbuiten gezet, wat niet zijn plek is, dus volledig aan Dirkie is het ook weer niet te wijten.

27 januari 2014 om 22:54

Ja zag al dat hij verwijderd was, maar wel top dat je nog een keer reageert! Was al een beetje bang dat Dirkie nog meer een werkpaard zou worden.

27 januari 2014 om 22:06

Tja, heel erg balen man voor je

27 januari 2014 om 22:07

Het tegendoelpunt van fener was buitenspel. Waar heb je het in godsnaam over..

27 januari 2014 om 22:08

Ehm, vertel me even in welke wedstrijden we ook alweer hadden omgekocht?

28 januari 2014 om 09:24

Wedstrijden met omkomping:

Fenerbahce - Istanbul Bsb
Karabukspor - Fenerbahce
Fenerbahce - Ankaragucu
Sivasspor - Fenerbahce

Wedstrijden met aanmoedigingspremie tegenstander:
Trabzonspor - Bursaspor
Trabzonspor - Istanbul Bsb

Dit zijn de wedstrijden die genoemd zijn bij de Yargitay (hooggerechtshof).
Ik snap nog steeds niet dat sommige mensen het lef hebben om te ontkennen dat ze hebben omgekocht. Nogmaals, de fans en de spelers zijn niet schuldig. Het komt allemaal door één persoon en dat is jullie (ex)? voorzitter. Maar als er sommige spelers en sommige fans blijven volhouden dat ze onschuldig zijn terwijl er keer op keer uit de rechtzaken blijkt dat ze toch schuldig zijn, dan heb ik geen medelijden meer met hun. Wees een man en zeg dat jullie voorzitter heeft omgekocht. Het hooggerechtshof gaat niet zomaar zo een uitspraak doen en ook de Uefa gaat heus niet zomaar jullie uitsluiten.

Jij gaat nu hoogstwaarschijnlijk zeggen dat het allemaal politiek is of dat Galatasaray ook destijds heeft omgekocht. Mijn antwoord hierop is, als er bewezen wordt dat Gala ook heeft omgekocht, dan moet Gala ook gestraft worden een ook de figuren die toen de macht hadden. Ik ga niet als een klein kind huilen terwijl jezelf ook weet wat er aan de hand is. Ik weet dat Gala aan Denizlispor in de laatste wedstrijd aanmoedigingspremie heeft gegeven, maar toen in die tijd mocht dat. Net zoals nu omgekocht mag worden doordat de 58ste wet dat in één dag verandert is dat de straffen minder zijn o.i.d.

ON: Wedstrijd niet gekeken, maar de goal van Konya was buitenspel. Fener wint weer door de wilskracht. Ik heb nog hoop in mijn club. Gefeliciteerd Fener fans

Edit: spelfouten en on

28 januari 2014 om 15:21

Je praat nu leuk de media na, maar vertel me dan ook ff wie we hebben omgemocht, welke fouten ze bewust hebben begaan. Ik heb de wedstrijden gezien, jij volgens mij niet. Anders zou je weten met hoeveel pijn en moeite we wonnen van Karabuk en Sivas. We hebben ze omgekocht maar toch komt de keeper van Karabuk in de laatste seconden mee naar voren om een goal te forceren? We hebben omgekocht maar toch winnen we met pijn en moeite 3-4 van Sivas? Waar halen ze het allemaal vandaan, dat snap ik niet.

28 januari 2014 om 16:22

Het klopt niet dat ik de media napraat. Ik praat na wat de Yargitay, wat de Uefa en alle andere instanties beslissen, met uitzondering van de TFF. Dit wordt een eindeloze discussie, dat weet jij ook. Jij gaat steeds aanhouden dat er niet is omgekocht omdat de spelers met 'pijn en moeite hadden gewonnen'. Ik ga steeds aanhouden dat de instanties geen shit gaan praten. Ook is dit niet de plaats voor deze discussie. Dit gaat namelijk over de wedstrijd van gisterenavond. Ik wou alleen reageren op jou reactie: welke teams hebben we dan omgekocht.

28 januari 2014 om 18:23

@ua010

Grappig dat een Galatasarayli begint over aanmoediginspremie. Volgens mij was het Galatasaray die met geld en auto's aan het strooien was aan de Malatyaspor spelers eind jaren 90 en zo op de laatste speeldag kampioenschap heeft gepakt van Besiktas, en precies hetzelfde met Denizlispor dus beter kan je je mond houden daarover. En probeer het niet goed te praten dat het toen mocht man. En wie zegt dat Galatasaray toen niet meer dingen heeft gedaan? Zolang ze geen bewijzen op tafel leggen over de wedstrijden die Fener zogenaamd heeft omgekocht zijn we onschuldig. Als ze ons straffen moeten ze de bewijzen op tafel leggen klaar. Ze proberen Fener gewoon te naaien dat is duidelijk. Eerst waren het nog 19 wedstrijden, er waren zogenaamd beelden dat Emenike geld kreeg. En nu is Emenike opeens vrij gesproken. Laat ze maar komen met bewijzen en dan pas praten.

28 januari 2014 om 19:33

Fb hell, Het klopt dat er in die tijd aanmoedigingspremie toegestaan was. Dat heeft Adnan Polat zelf aangegeven, nadat hij vrij was gesproken. Als het toen strafbaar was had Adnan Polat wel een sanctie gekregen, want hij zei zelf dat hij aan Denizlispor aanmoedigingspremie had gegeven. Dat is alvast punt 1. De rechters zeggen in ieder geval dat Gala niet meer heeft gedaan. En nogmaals, mocht Gala hebben omgekocht dan moeten ze gewoon op de blaren zitten en een straf krijgen. Zo simpel is het toch? Ik heb voor de uitspraken van de rechtszaken nooit mijn mond opengedaan, zowel niet op vz als in mijn directe omgeving. Dat is niet mijn style. Maar nu bijna alle rechtszaken wijzen dat er is omgekocht, heb ik alle recht om te praten. Ik weet niet hoe het gaat met bewijzen bij een rechtszaak. Misschien worden de bewijzen niet publiekelijk bekendgemaakt. Misschien volgen de bewijzen later. Ik weet er vrijwel niks van af. Maar ik kan me niet voorstellen dat het Hooggerechtshof, de CAS, de Uefa etc Fener zomaar zouden willen naaien. Hier is geen reden voor.

28 januari 2014 om 22:22

@genc0

Waar haal je het vandaan dat wij niet kunnen toegeven? Als wij echt hebben omgekocht dan moete ze de bewijzen maar openbaar maken zo simpel is het. En kom niet aan met je Uefa, Cas en Yargitay onzin aanzetten. Blijkbaar weet je niet hoe de wereld in elkaar zit en ben je een type die maar alles gelooft wat hij hoort en ziet, was het maar allemaal zo simpel he. De Uefa en Cas manipuleren zelf het voetbal met mensen als Platini en Blatter aan het roer en alles wat eromheen gebeurd dit ga ik je niet allemaal uitleggen dat weet je vast wel. En Yargitay? wie kan je in Turkije vertrouwen als er allemaal hoge pieten alles manipuleren en omkopen of worden omgekocht, kijk al het gedoe in de politiek maar. Wat als er daadwerkelijk een groepering is die Fener helemaal kapot wilt maken? Kijk ook een beetje van de andere kant. Je kunt niemand vertrouwen vriend. En daarom zeg ik: Als wij echt hebben omgekocht dan geef ik je alle recht, maar dan moeten ze dus de bewijzen openbaar maken en dan kan niemand meer zijn mond opentrekken. En dit is dus ook precies waar ik mee zit. Maak de bewijzen openbaar dat er daadwerkelijk is omgekocht en dan is de kampioenschap gewoon van jullie en hebben wij niks meer te zeggen.

28 januari 2014 om 22:44

En jullie volgen de ontwikkelingen in Turkije niet? Jullie weten niet dat de rechters die ons beschuldigen allemaal stuk voor stuk zijn aangesteld door Fetullah en zijn vriendjes? Er bestaat een kans dat de rechtszaken opnieuw gaan plaatsvinden. En dan zal het recht pas echt zegevieren. Met roepen 'ja want Cas en yargitay zeggen dit en dat' schiet je niks op. Cas en Uefa handelen op basis van de informatie die ze van de corrupte yargitay hebben gekregen. Ze hebben geen eigen onderzoeken gedaan. Na 3 jaar kunnen jullie nog geen bewijs noemen. Dit zegt wel genoeg denk ik.

28 januari 2014 om 00:17

Verder alles goed? Hoe gaat het met jouw cluppie?

weet iemand of fener in de CL mag spelen als ze kampioen worden??

27 januari 2014 om 22:20

Jammer genoeg niet, er moet een mirakel gebeuren dat onze straf tot dit seizoen zou duren

Lekker gedaan jongens Was niet een van de beste wedstrijd maar 3 punten gaan het om

Jammer voor mijn andere club Konyaspor, maar Fener moest vandaag wel winnen en dat is ook gelukkig gebeurd. Ik ga niet al te lang schrijven, want Fener was heel erg slecht. Het is maar dat Alves en Egemen hebben gescoord.

27 januari 2014 om 22:56

Ach wees blij broer. Jou andere club Konya doet het uitstekend. Mijn twee andere clubs Kayseri en Erciyes strijden om degradatie. Gelukkig worden wij hoogstwaarschijnlijk kampioen.

28 januari 2014 om 14:03

Ja bro dat is wel zo, maar ik ga ervan uit dat Kayserispor het wel gaat redden, voor Erciyes vrees ik voor het ergste.

Wanneer gaat jullie vader vastzitten? Uefa heeft jullie gepakt vanwege omkoopschandaal en binnenkort zit er een cel van 6 jaar. Omkoopschandaal? Nee man hoe kom je erbij?

Ik zie geen 1 Fenerli zeggen dat Alves donker rood moest krijgen vanwege vol op de enkels gaan staan van de tegenstander! geen 1 Fenerli zegt dat het doelpunt van Alves buitenspel was. Man jullie zijn echt nooit eerlijk net als Aziz

27 januari 2014 om 22:54

Ik hoor ook geen een Fener hater zeggen dat het doelpunt van Konya discutabel is? Bovendien raakt Sow de bal niet eens aan, dus hoe kan het buitenspel zijn als Alves scoort. Situatie van Alves kan je rood voor geven, maar hoe weet je zo zeker dat het bewust is. Moet hij ruiken dat Hasan Kabze daar ligt?

Arme jongen. Vertel mij eens hoe het voelt om meer Fener te haten dan je eigen clubje te supporten? Tegenover jou voel ik me elke keer een viezerik als Fener wint, want nergens anders is er zo een brutale verkrachting dan af te rekenen met Fener haters hehe.

Slaap lekker jochie.

27 januari 2014 om 23:28

Meneer ik heb net gekeken op tv bünyamin gezer en al die anderen op tafel lieten tig keer zien dat Alves keek naar Hasan Kabze en het expres deed hij heeft dit niet de 1e keer gedaan zoek maar op

27 januari 2014 om 23:41

Elke team heeft wel een viezerik rondlopen. Heb je wel nodig. Dus dit is voetbal. Kan van allea gebeuren zulke vieze overtredingen zoal, scheids niet gezien doorspelen.

27 januari 2014 om 23:43

www.ligtv.com.tr/haber/alves-kirmizi-kart-gormeli-... ik wil alleen dat je naar dit kijkt verder niks.

28 januari 2014 om 00:21

Waarom feliciteer je ons gewoon niet? Als je nou eens eerst feliciteert en dan pas gaat zeiken?? Ik denk dat je eerst over jouw club moet praten?? Omkoop seizoen waren jullie 2e en normale seizoen uhm zeg jij het maar.

28 januari 2014 om 00:30

Len amina kodumun oglu bi siktir git.

Je komt hier alleen maar provoceren richting de Fener fans. Hou je nutteloze en idioten commentaar gewoon voor je. Ja Bruno Alves had rood kunnen en moeten krijgen, maar je bent een leek en snapt het spelletje niet als je beweerd dat het een buitenspel goal was.

Vindt Fener echt een matig team. Snap ook niet dat ze zo makkelijk kampioen kunnen worden. Gala heeft het in de CL leuk gedaan maar kunnen er in de comp blijkbaar weinig van. Leuk voor ons Dirkie maar daarmee is ook alles gezegd. Mag Fener eigenlijk wel aan Europees voetbal meedoen volgend seizoen ?

27 januari 2014 om 23:42

Makkelijk ? Hoezo makkelijk ? We hebben paar wedstrijden in de 90 beslist? Is dat makkelijk? Jemig je volgt blijkbaar niks en komt hier praten over matigploegje etc.

27 januari 2014 om 23:49

Meteen zo opgefokt. Een wedstrijd in de 90e minuut beslissen is een kwaliteit. En Fener is Europees gezien inderdaad een matige ploeg. Al zul je dat de eerste tijd natuurlijk niet zien.

Moeizame overwinning voor ons. Konya speelde heel geconcentreerd. Hleb is een goeie aankoop voor een club als Konyaspor en dat liet die vandaag zien. Met Djalma kwamen ze er soms heel goed uit. Meireles was belangrijk vandaag, ik hoop echt dat die zijn oude vorm kan pakken. Dat Kuyt elke wedstrijd basis staat begrijp ik niet, wat is hij slecht. Als we uit de aankomende drie wedstrijden 9punten kunnen pakken, zetten we een grote stap richting de kampioenschap. Eskisehirspor en Sivasspor uit Kasimpasa thuis

Allereerst wil ik melden dat ik de wedstrijd niet heb gezien en alleen aan de hand van de samenvatting ga omschrijven wat ik van de wedstrijd vond. Blijkbaar was Fener gewoon slecht. Konyaspor was zeer sterk en durfde te aanvallen in Kadiköy, iets wat ik vaak mis bij enkele clubs uit het binnenland. Sterk begonnen met de 0-1, de verdediging van Fener werd uitgetikt. Alleen ja, Gekas staat inderdaad buitenspel. Dus het was een doelpunt wat niet geteld mocht worden. Sterker nog, het gebeurd echt op een lijn met de grensrechter zo'n 10m voor zijn neus. Fener heeft daarna enkele keren gezocht naar de gelijkmaker, maar Konya verdedigde goed. Emenike moest niet janken om een penalty, want dat was het niet. De 1-1 is gekomen uit een mooie vrije trap, een dode spelsituatie waar een kopmeester de bal raakt en de hoek in gaat. Een mooie verdiende doelpunt. Daarna is het niet Fenerbahce maar Konyaspor vervolgens de 1-2 zoekt. En van zo'n moment moet echt alle clubs uit het binnenland een voorbeeld nemen. Daar waar clubs in Kadikoy met 0-1 voor komen te staan gaan ze gelijk verdedigen, terwijl niemand snapt dat je in Kadikoy juist met een 1-0 achterstand begint. Daarom moet ik Konya prijzen voor wat ze na de 1-1 hebben gedaan. Fenersupporters mogen hierbij dus Volkan en de paal bedanken dat ze de 1-2 niet hebben tegen gekregen. De 2-1 van Fener is zeer discutabel in mijn ogen. Daar waar Egemen bij zijn 2e poging naar het doel ging koppen en uit het doel werd gehaald heeft Emenike een omhaal geprobeerd en werd het afgefloten voor gevaarlijk spel. Maar bij de 2-1 van Egemen, voordat de bal voor zijn voeten was beland, heeft Sow een omhaal geprobeerd wat veel hoger kwam dan de poging van Emenike. Moest er daar ook niet gefloten worden voor gevaarlijk spel?

Ik zie ook een heleboel mensen hier typen over een actie van Bruno Alves waar hij rood moest krijgen. Ik heb zoiets niet gezien, daar kijk ik later wel weer op terug.

Kortom: Fener was slecht, maar heeft het nodige geluk en ongeluk meegekregen in enkele gevallen. Als het mij vraagt heeft Fenerbahce maar met 1-0 gewonnen in plaats van 2-1. Konyaspor (mijn hometown) heeft een waanzinnig goede prestatie getoond door gewoon op zoek te gaan naar de 1-2.

update over Bruno Alves: dat was inderdaad een rode kaart. Ik heb net de beelden teruggekeken. Alves land gestrekt met zijn voet op zijn enkel. Op he moment wanneer hij land strekt hij het uit. Dat is een manier voor een verdediger om te landen bij luchtduels om sterk op zijn voeten terecht te komen en niet op een moment wanneer je de bal wegschiet. Hierbij geloof ik het objectiviteit van Markus Merk niet. Bij de 1-1 van Bruno Alves had hij overigens gelijk, want als Sow daar zijn been uitstak naar de bal was het een buitenspel.

28 januari 2014 om 00:24

Je hoeft niet naar de samenvatting te kijken, je hebt alles keurig netjes al uitgelegd. En goed ook!

28 januari 2014 om 00:32

Sow kon met zijn omhaal niemand raken, en is daar ook gewoon een specialist in geworden kunnen we gerust zeggen.

Emenike raakte met zijn omhaal een tegenstander en dan wordt het inderdaad 9 van de 10 keer afgefloten.

Dit jaar word Fener kampioen , ik weet niet wat voor nut dat eigenlijk heeft na al die omkoop shit en uefa straf? Ookal worden we kampioen wat bereiken we ermee?

28 januari 2014 om 06:27

Geld en een stap dichter voor de vierde ster, waar gs dus NIET de vierde ster bemachtigd??????

28 januari 2014 om 06:27

Geld en een stap dichter voor de vierde ster, waar gs dus NIET de vierde ster bemachtigd??????

28 januari 2014 om 22:45

Geld, eer, trots? Alle 'fener heeft omgekocht'-huilderds de mond snoeren?

İk voel de, nog altijd niet verjaarde, pijn van de 6S supporters door mijn beeldscherm heen. Matchfixing is de afgelopen jaren vaker in de mond genomen dan het geslachtsorgaan van Gordon. Maar kom op jochies, wat weten jullie internetpolitici nou precies? Welke onweerlegbare argumenten en/of onvermijdelijke bewijzen behoren tot jullie bezit? İk ben al jarenlang alert op het gebied van politiek en voetbal, en 3 juli 2011 is slechts een datum waarop sport en politiek elkaar hebben gekruist. Kritiek op de AKP, de eindeloze Atatürk discussie en een vleugje boze Gülen-aanhangsel is de formule. Who to blame? Fenerbahçe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. ValenciaAanvaller81
A. BayındırKeeper100
O. ÖzdoğanKeeper00
H. TekinKeeper00
M. AskarovVerdediger
S. AzizVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

Nederland
304 fans
Coach, 40 jaar
SeizoenClub
2018- Feyenoord U19
2015-2017 Feyenoord
2012-2015 Fenerbahçe
2006-2012 Liverpool
2004-2014 Nederland

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren