Solskjaer geïrriteerd: ‘Ze denken zeker dat we geld hier zomaar weggeven’

Zaterdag, 25 januari 2014 om 14:55Peter Nusselder • Laatste update: 14:23

Sinds hij Malky Mackay heeft afgelost als trainer van Cardiff City heeft Ole Gunnar Solskjaer drie landgenoten naar de club uit Wales gehaald, maar de Noorse oefenmeester zou nog meer spelers aan zijn selectie willen toevoegen. Zaakwaarnemers helpen hem echter bepaald niet mee.

/

Volgens Solskjaer hebben sommige belangenbehartigers en clubs een verkeerd beeld van de financiële situatie van the Bluebirds, waar de vermogende eigenaar Vincent Tan het voor het zeggen heeft. Solskjaer is van mening dat zijn club regelmatig met onrealistische eisen geconfronteerd wordt, als hij probeert nieuwe spelers naar Cardiff te halen, en baalt daar behoorlijk van.

“Ze denken zeker dat we het geld hier zomaar weggeven, maar natuurlijk is dat niet het geval”, vertelt de veertigjarige Noor aan BBC Sport. “Er zijn genoeg spelers die ik had willen vastleggen en die we bekeken hebben, maar het prijskaartje is niet realistisch.” Solskjaer slaagde er wel in om Magnus Wolff Eikrem van sc Heerenveen over te nemen en heette ook Jo Inge Berget en Mats Möller Daehli welkom. “Drie internationals die we zeer goedkoop konden halen”, klinkt de coach van de Engelse hekkensluiter tevreden.


Poll

Denk je dat cardiff City deze maand nog meer spelers aantrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door azalkmaar2)

Wat ik me nou afvraag: Moeten Noren, aangezien Noorwegen een non-EU land is, ook een werkvergunning aanvragen, of behandelen ze dat net als EU-Landen? Zwitserland word bijvoorbeeld net als EU-landen behandeld, en Ijsland ook, maar over Noorwegen weet ik dat niet.

25 januari 2014 om 15:08

Noorwegen valt binnen de EER (europese Economische Ruimte). Zwitserland, Ijsland en Liechtenstein vallen ook hieronder.

Voor de 'nieuwe' lidstaten zoals bv. Estland/litouwen is er wel een werkvergunning nodig.

25 januari 2014 om 15:15

Maar voor Kroatie niet, dat is dan weer vreemd, Kroatie is pas sinds 2013 een EU-lidstaat, maar daarvoor moeten ze geen werkvergunningen aanvragen. Ook voor landen als Polen en Tsjechie, die net zo lang lidstaat zijn als Estland is het niet nodig. Vreemd...

25 januari 2014 om 15:40

Ja klopt, het is volgens mij gewoon een akkoord tussen deze landen zodat zij wel kunnen profiteren van het vrije verkeer van personen, goederen, diensten, en kapitaal. In hoeverre deze landen daartoe behoren is denk ik afhankelijk of er al een referendum heeft plaatsgevonden hiervoor.

25 januari 2014 om 15:54

volgens mij voor Kroatie ook, en dat heeft te maken dat Kroatie nog geen deelnemer is aan de EEA (of Eer)

op dit moment zijn er 28 leden in de Eea, de gehele EU + ijsland, noorwegen en liechtenstein. (zwitserland is geen EEA lid)

Zwitserland is overigens wel lid van de European Free Trade Association (efta) .
in de regels van de Eea, mogen landen die lid zijn elk apart een transparantie tijd hanteren voor toegetreden leden, dit kan varieren van 6 maanden tot 2 jaar dacht ik. met deze reden kan het dus zijn dat bijvoorbeeld Kroaten geen verblijfs vergunning of werk vergunning hoeven aan te vragen in Nederland of Noorwegen, terwijl Poolse arbeiders of Litouwse arbeiders dit wel moeten.

Zwitserland en de EU leden hebben aparte afspraken met elkaar betreft de 4 points of interest. met deze reden is Zwitserland dus ook geen lid van de Eea.

de 4 points of interest die de Eu/eea en de Efta met elkaar delen zijn:
vrij verkeer in goederen, diensten, personen and kapitaal.

buiten de EU, EEA en Efta, is er ook nog de Nordic-Union finland incl. (waarbij scandinaviers zonder enkel probleem in elkaars landen kunnen wonen, werken en reizen)

dus nee, Noren hebben geen werkvergunning nodig om in een EU land te mogen wonen of werken, of andersom. (althans niet betreft westerse gelegen europese landen)

25 januari 2014 om 16:00

ik kon niet editten ....

edit: omdat Kroatie nog geen deelnemer is van de Eea, moeten Kroaten een verblijfsvergunning aanvragen voor Noorwegen, Ijsland of Lichtenstein - niet voor EU landen.

25 januari 2014 om 15:40

Dat van de EER klopt inderdaad. Heel Scandinavië valt onder dat verdrag, of hoe je t ook mag noemen...

25 januari 2014 om 15:45

Geen idee, ik heb niets te zoeken in Noorwegen dus daarom vroeg ik het me af. Zwitserland en Ijsland ben ik allebei wel geweest, dus daarom weet ik het wel over die landen.

Zijn er nog andere Non-EU landen die onder de EER vallen behalve degene die al genoemd zijn?

25 januari 2014 om 15:57

Zwitserland is geen EER land, behalve Ijsland, Lichtenstein en Noorwegen zijn er verder geen landen die deel uit maken van de Eer.

Zwitserland doet wel mee in de Efta, en heeft aparte afspraken met de EU betreft vrij verkeer in goederen, diensten, personen en kapitaal.

Ik geloof bij noorwegen ook maar ik weet het niet zeker

Binnekort word Carrdif ook zo'n koop zieke club. Ik vond het altijd en mooie club maar sinds Tan het daar voor het zeggen heeft begin ik het steeds minder te vinden.

Het is niet alleen het feit dat Cardiff een rijke eigenaar heeft dat spelers het hoofd op hol brengt zodra de telefoon gaat. Als je een speler bent in een mindere competitie, zie je de PL als het beloofde land waar de salarissen een factor 3 of 4 bedragen van het salaris dat je nu verdient. Met de belachelijke bedragen die door andere clubs worden betaald voor transfers lijkt de eis die je zelf stelt al snel heel redelijk. Het enige dat Solskjaer hier tegenover kan stellen is zo snel en duidelijk mogelijk de boodschap verspreiden dat er bij Cardiff grenzen zijn. En daar niet van af wijken natuurlijk als de nood hoger wordt en betere spelers aangetrokken moeten worden.

Goh .. wat had je gedacht als je een eigenaar hebt ? Die denken allemaal dat wordt de nieuwe chelsea fulham psg man city.

Maar met de aankopen die hij doet wordt cardiff denk ik niet beter.

25 januari 2014 om 16:00

Ik denk het ook niet.. En dan die opmerking dat het 3 internationals zijn, ja van Noorwegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cardiff City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.QPR123
12.Luton Town10-2
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
M. PackMiddenvelder81
D. PhillipsKeeper80
J. CollinsAanvaller80
K. MooreAanvaller81
J. BaganVerdediger80
M. HarrisAanvaller60
J. RallsMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Cardiff City.

13 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2015-2018 Molde FK
2014-2014 Cardiff City
2010-2014 Molde FK
1996-2007 Manchester United
Laatste voetbalnieuws

De Gea en Lingard pakken glansrol bij knotsgekke slotfase United

Manchester United heeft zondagmiddag ternauwernood nieuw puntenverlies in de Premier League weten af te wenden. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer stond op bezoek bij West Ham United lange tijd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren