Boskamp: 'Ik baal nog altijd dat ik geen trainer van Vitesse mocht worden'

Vrijdag, 24 januari 2014 om 11:40Bart Kruyt

Johan Boskamp staat bekend als een voetballiefhebber pur sang. De geboren Rotterdammer heeft zijn zakken in de afgelopen jaren wel gevuld en probeert nu iedere week zoveel mogelijk wedstrijden te kijken. Op het veld zien we hem echter niet meer terug: Boskamp was bijna dertig jaar werkzaam als coach, maar denkt er niet aan om terug te keren in het trainersvak.

/

In gesprek met ELF Voetbalmagazine vertelt Boskamp dat hij 'helemaal klaar is' met het trainerschap. "Ik baal er nog altijd wel van dat ik in 2006 geen trainer van Vitesse mocht worden, omdat ik volgens Jan Reker niet over de vereiste papieren zou beschikken", vertelt Boskamp. "Dat is een van mijn grootste teleurstellingen uit mijn carrière, ook omdat het zo onterecht was."

De analist, die als trainer voor het laatst werkzaam was bij KSK Beveren, vertelt dat hij ook een keer de kans heeft gekregen om bondscoach van de Belgische ploeg te worden. Hij bedankte echter voor de belangstelling: "Ik vind dat een Belg de nationale ploeg moet leiden. Net zoals bij ons in Nederland een Nederlander bondscoach moet worden. Daarom heb ik het jaren geleden, toen ze me vroegen, ook niet gedaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door jbullets)

Lijkt me geweldig om van deze man training te krijgen. Wereldgozer!

24 januari 2014 om 11:51

Elke week bami hapjes meenemen om zo in de basis te komen

24 januari 2014 om 11:55

wou net zeggen. lekker in de 3e helft genieten van een lekkere bami hapje erbij en volgens mij ook niet vies van een lekkere bierti.

24 januari 2014 om 12:00

Hij drinkt geen alcohol las ik in zijn biografie. Ik weet niet meer wie, maar een van zijn ouders was alcoholist volgens mij.

24 januari 2014 om 13:08

helemaal correct johndewolf

hij drinkt geen druppel alcohol

lijkt me wel geweldig om hem als trainer te zien op de nederlandse velden, geweldige persoonlijkheid

Fantastisch kerel natuurlijk. Ik denk alleen niet dat alle spelers hem echt serieus zouden nemen, omdat het echt een grappenmaker en een beetje een mafkees is ( positieve zin van het woord )

Spelers moeten toch wel een beetje opkijken tegen een trainer en ik denk dat ze dat bij Boskamp niet zouden hebben. Gezellig zou het wel worden, maar of hij Vitesse echt beter kan maken betwijfel ik ten zeerste.. Ik zou een rol als assistent veel meer iets voor Boskamp.

24 januari 2014 om 11:51

Dat dacht ik ook. Bamihapjes in de rust en een ram voor iedereen die niet luistert....

24 januari 2014 om 12:55

Hahahahahahaha, ik zie het helemaal voor me Westend.

Piazon heeft ene doelpunt gemaakt voor rust en in de kleedkamer komt Boskamp(denkend dat hij er nu zla zitten he) lekekr gedaan Lucas, Bof knal op zn schouder. Geweldig!

24 januari 2014 om 13:57

Kan je het nog 1 keer opnieuw doen, want ik snap echt niet waar je het over hebt.

En wat is (denkend dat hij er nu zla zitten he)?

24 januari 2014 om 12:23

Ik denk niet dat je hem moet beoordelen op zijn rol aan de tafel bij VI. Dat is een rol die hij aanneemt en die goed is voor de kijkcijfers. Maar als je goed luistert naar zijn analyses zegt hij vaak best nuttige dingen. Dus om hem nu als trainer af te branden voor zijn rol in VI slaat nergens op wat mij betreft. DIt ging ook nog over 2006 he, dat wij hem nu anders kennen...

24 januari 2014 om 12:26

Boskamp was als trainer niet de man die steeds in de zeik wordt genomen bij Vi. Hij was als trainer keihard, goudeerlijk en stompte iemand voor zn muil als ie liep te kloten. Bij Vi is het eeen beetje eetb gimmick geworden. De man o.a. Anderlecht getraind, hij had gewoon veel kwaliteiten als trainer.

24 januari 2014 om 12:52

Playboy, we hebben het wel over 8.5 jaar geleden he. Boskamp was toen nog meer gerespecteerd dan dat hij nu is, want nu is zijn respect vooral gebaseerd op Vitv.
Boskamp heeft vroeger behoorlijke prestaties behaald en de reden dat hij niet bij Vitesse kwam, dat liep heel raar.
Hij zou geen Coach Betaald Voetbal diploma hebben, toch bijzonder als je 30 jaar in de voetballerij gewerkt hebt.

Standaard catering langs het trainingsveld. Iedereen word keihard aangepakt door Jan, klap op de schouder en gewurgd worden. Lijkt me geweldig om zo'n trainer te hebben.

24 januari 2014 om 12:05

en dan als club een extra fysio aannemen om de spelers te masseren als de trainer wat "schouderklopjes" uit deelt! Heerlijke kerel. kan die Hansie meenemen als TD en Vergijp als teammanager!

Sommige mensen vergeten nog wel eens dat Boskamp echt een hele goede trainer was!
Is iets van 3 keer kampioen geworden met Anderlecht of Mechelen dacht ik.

lijkt mij een hele gezellige en innemende man. zo bezeten van het spelletje. kijkt alles wat er maar uitgezonden wordt. heeft er een goede kijk op. Stel je voor Boskamp en van der Gijp die samen een club gaan trainen!

Prima kerel die bij vi toch ook wel het spelletje mee speelt, altijd recht door zee en je weet wat je aan hem hebt.

Zo wel mooi zijn gewees. Alleen maar hoe hij de volgende namen zal uitspreken: Vejinovic, Qazaisvilli, Chanturia, Tighadouini. Das niet te doen voor Jan.

24 januari 2014 om 12:49

Tighadouini speelt voor Nac.

24 januari 2014 om 12:53

8.5 jaar geleden...wie van die 4 speelde toen bij Vitesse? We hadden ze toen nog allemaal in de luiers zitten. Chanturia 11 jaar, Qazaishvilli 10 jaar, Tighadouini 12 jaar, Veijonivic 16... :D

24 januari 2014 om 16:24

Gozer toen was ik 10.. Ben nu 17 en ben dus niet zo oud als qazaishvili

24 januari 2014 om 16:54

Oke, 8,5 half jaar geleden was je 10. Nu 17. Mocht je morgen 18 worden dan zou je 8,5 jaar geleden 9,5 zijn. Heb je een jaar onder een steen gelegen?

On (anders gaan die mods zeuren): Kende hem toen nog niet zo als nu. Ben benieuwd hoe hij met zijn spelers om zou gegaan zijn. Hij lijkt me wel iemand die moeilijk met die jonge gasten van nu met die grote bek om zou kunnen gaan.

Wilfred genee zal er niet blij van worden, al die bamischijfjes... Volgens genee moeten we biologisch en gezond eten. Dat gaat boskamp niet lukken denk ik

Kan me voorstellen dat spelers voor zo'n trainer door t vuur gaan. Gewoon...toffe gast, veel kennis. Je hebt er ook trainers bij lopen waar je t maagzuur van krijgt.

Moest gister nog aan hem denken toen ik in de VI las over de ultra korte 'trainerscursus' van Seedorf.
Tis oneerlijk verdeeld, sneu voor de mannen als Jan die al jaren langs de lijn staan en die in een ander land hun papieren hebben gehaald.

omdat VZ het nog niet heeft gepubliceerd: Traore heeft zijn werkvergunning en is speelgerechtigd voor as zondag!

On: tja vraag me af of hij beter was dan de trainer die het wel werd: Aadje de Mos.

Toch wel opmerkelijk dat hij dit als een van de grootste teleurstellingen van zijn leven ervaart. Ik snap dat het vervelend is, maar dat hij dat zo erg vindt, verbaast me dan wel.

24 januari 2014 om 13:40

Het verbaast mij niets. Als je in Blge grote clubs mag trainen en dit niet zonder succes doet, is het best wel raar dat je een sub topper als Vitesse destijds was niet mag trainen omdat je een papiertje mist.

24 januari 2014 om 13:52

Het is ook zeer opmerkelijk dat hij geen trainer mocht worden, omdat hij een ander soort diploma heeft. Het moet toch mogelijk zijn om daar iets op te verzinnen, zoals bij Twente nu het geval is. Ik snap de teleurstelling daarom ook wel, maar een van de grootste van je leven, dat is best wel heftig.

Met Gijpie als assistent, konden ze daar gelijk doorgaan met het opnemen van VI

Wereldgozer. Ik hoop dat hij nog lang blijft leven. Ik kan echt genieten van hem. Hij heeft echt een peperkoeken hart en doet geen vlieg kwaad zolang je niet met zijn voeten speelt. Zo'n mensen moet je koesteren.

Als serieuze club kun je deze clown beter niet aan het roer hebben. In het hele VI prgramma, is maar 1 persoon die op niveau over voetbal probeert te praten en dat is Kraay junior. Maar goed, een goed onpartijdig voetbalprogramma is er niet in Nederland. Op de zondag gaat het alleen over Ajax en Twente en op de maandag gaat het alleen over Feyenoord.

24 januari 2014 om 20:50

Toch knap dat jij Boskamp weet te kwalificeren aan de hand van een satirisch voetbalprogramma. Neem je jezelf wel serieus?

Als speler
Competitie aantal jaren
Nationaal
Nederlands kampioen 3x 1969, 1971, 1974
Knvb Beker 1x 1969
Belgisch kampioen 1x 1975
Trofee Jules Pappaert 1x 1975
Europees
Wereldbeker voor clubs 1x 1970
Uefa Cup 1x 1974
Individueel
Gouden Schoen 1x 1975
Man van het Seizoen 2x 1975, 1978
Als trainer
Competitie aantal jaren
Nationaal
Belgisch kampioen 3x 1993, 1994, 1995
Beker van België 2x 1994, 2000
Belgische Supercup 1x 1993
Kampioen in Tweede Klasse 1x 1991
Georgisch kampioen 1x 1999

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3310
O. TannaneAanvaller297
O. SmitUnknown
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren