Davids trekt deur van Barnet FC na vijftien maanden achter zich dicht

Zaterdag, 18 januari 2014 om 21:24Erik van Dam • Laatste update: 21:29

/

Edgar Davids is vertrokken bij Barnet FC. De veertigjarige oud-international van Oranje stapte in oktober 2012 als speler/trainer in bij the Bees, maar is nu met wederzijds goedvinden weggegaan. De club geeft aan op korte termijn meer informatie te zullen verschaffen over het verbreken van de samenwerking. De kans bestaat dat Davids iets voor Clarence Seedorf gaat betekenen, die net is aangesteld als AC Milan-trainer.

Davids, die zijn profloopbaan in het seizoen 1991/92 begon bij Ajax, had al twee jaar geen wedstrijd meer gespeeld toen hij in oktober 2012 aan het werk ging bij Barnet FC. De club kwam op dat moment uit in de League Two, het vierde niveau in Engeland. Davids accepteerde een rol als speler/trainer en stelde zichzelf uiteindelijk 28 keer op. Hij scoorde eenmaal voor Barnet.

Aan het eind van zijn debuutseizoen degradeerde de club naar het vijfde niveau, de Conference Premier. Daarin staat het na 27 wedstrijden achtste. Waarom Davids nu weggegaan is, moet nog blijken. Eind december zei hij dat de scheidsrechters hem het plezier ontnamen, nadat hij al zijn derde rode kaart van het seizoen had gepakt.


Poll

Denk je dat Edgar Davids nu helemaal stopt als speler?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door tdk3000)

Misschien wordt hij wel assistent van Seedorf bij AC Milan.

18 januari 2014 om 21:31

De kans bestaat inderdaad dat Davids iets voor Clarence Seedorf gaat betekenen, die net is aangesteld als AC-Milan trainer.

18 januari 2014 om 21:34

in ieder geval milan verleden ook, zie het wel gebeuren

18 januari 2014 om 21:36

Ja staat gewoon in de tekst, toegevoegde waarde van zo'n reactie ontbreekt een beetje. Is alsof je zegt "davids is vertrokken bij Barnet". Ja I know. Het zou goed kunnen inderdaad overigens (:

18 januari 2014 om 22:20

Idd jordinho

19 januari 2014 om 09:42

@jordinhoo Klopt, Davids kan het tricot met nummer 1 gaan strijken voor Seedorf. Kom op zeg. Wat hebben Seedorf en Davids nou met elkaar gemeen?

19 januari 2014 om 10:18

Het zijn jeugdvrienden, ex topvoetballers, oud Milanspelers, beiden trainers..wat voor connectie is er nog meer nodig voor dergelijke logische speculaties

18 januari 2014 om 21:32

Mag toch hopen van niet, anders mogen ze die ster in het stadion van Juve wat mij betreft aan iemand anders toekennen

18 januari 2014 om 21:40

Dat lijkt mij de meest voor de hand liggende verklaring. Lekker voor Ajax, want dan blijft Jaap Stam vast bij Ajax. Je mag toch aannemen dat Seedorf zo verstandig is om een ervaren trainer als 2e assistent te nemen, want Seedorf is een verstandige kerel.

18 januari 2014 om 21:59

Een oud-Juventino aan de slag bij Milan als assistent-coach?? Ik zou er maar niet op rekenen.

18 januari 2014 om 22:02

Hij heeft ook gewoon bij Milan gespeeld hoor. Weliswaar maar 2 jaar en 5 jaar bij Juve, maar hij is gewoon oud speler van Milan.

18 januari 2014 om 22:13

Één zeer mislukt anderhalf seizoen bij Milan ja, dat tel ik nog niet eens mee. Milan was hem destijds liever kwijt dan rijk, iets van 20 wedstrijden in anderhalf jaar gespeeld. Het zou natuurlijk wel een mooie optie voor hem zijn, als Seedorf duidelijk communiceert dat hij hem erbij wil hebben, maar ik zou het verrassend vinden als hij op zo'n aanbod in zou gaan. Vond het al belachelijk dat hij destijds naar Inter ging, wat overigens ook dat niets heeft geleidt. Dus die "Oud-Interista" was nogal overbodig in mijn vorige reactie. Doet er wel niet veel vanaf dat een stap naar Milan weer toch wel als "verraad" gezien kan worden voor menig Juventini, gezien de status die hij nog steeds bij ons geniet.

18 januari 2014 om 23:02

En waarom niet? Seeforf heeft ook bij Inter gespeeld en wordt hoofdtrainer van Milan.

18 januari 2014 om 23:12

Het gaat er me niet echt om wat de club wil. Waar ik meer op doel is dat Davids een soort clubicoon bij Juve was, en nog steeds is (heeft een eigen ster op de promenade). Net zoals zijn transfer van Barca naar Inter destijds, zal een trainerschap bij Milan hem niet door de Juve fans in dank afgenomen worden. Vraag is natuurlijk of Davids daarom maalt.

19 januari 2014 om 08:35

Seedorf heeft bij real madrid gespeeld niet bij barca .

19 januari 2014 om 09:36

Ha ha, Seedorf is niet helemaal gek. Die neemt geen volslagen narcistische idioot aan. Of denk je dat de rugnummers 1 en 2 in Milaan echt naar Seedorf en Davids moeten.
Davids heeft iets zieligs. Hij kan blijkbaar niet wennen aan het idee dat als je 40 bent en eruit ziet als 80 je niet meer moet willen voetballen en hij moet maar eens wennen aan het idee dat mensen ;m tegen kunnen spreken zonder dat ze racistische bedoelingen hebben.

19 januari 2014 om 16:31

Davids en Seedorf liggen elkaar niet echt. Lijkt me dan ook zeer onwaarschijnlijk....

Een van de meest walgelijke en arrogante mensen die er op de voetbalvelden heeft gestaan.

Heeft de club Barnet niks maar dan ook helemaal niks goeds gebracht. Gedegradeerd, zichzelf keer op keer in de picture willen zetten door een rode kaart te pakken en speelde/trainde ronduit belabberd. Ook in de Conference kan hij Barnet nog niet fatsoenlijk mee laten draaien.

Seedorf moet niet willen/mogen samenwerken met zon vent.

18 januari 2014 om 22:57

@rubenski

Wat een lelijke haat reactie...
Ik denk dat Barnet heel blij was met Davids en het bestuur heeft ook vaak vol lof en met veel respect over hem gesproken.
Wat je van de persoon Davids vindt moet jij vinden maar als je objectief bent moet je gewoon redpect hebben voor de speler Davids en zijn carriere.

18 januari 2014 om 23:19

Ik heb absoluut geen haat tegen Davids en hij heeft prachtige gloriejaren gehad als voetballer. En daar heb ik ook zeker wel respect voor, maar trainer is een ander vak dus zijn status als voetballer betrek ik er niet bij

Maar als persoon wat ik wekelijks van hem zie bij Barnet vind ik het een arrogante kwal die absoluut niet gemaakt is voor het vak als trainer. Natuurlijk werd hij toendertijd als grote held binnen gehaald, het is voor zo'n club heel wat als er ineens een grote naam de eindverantwoordelijke is. Niemand nam hem de degradatie kwalijk, omdat Barnet jaarlijks de gedoodverfde kandidaat was.

Maar zijn fratsen begonnen hem dit seizoen op te breken, de resultaten bleven achter, maar dat zal Davids een worst wezen dat hij nu weg is. Hij heeft zich daar als een arrogant mannetje gedragen zonder enig succes.

18 januari 2014 om 23:25

Duidelijk...

Waar zie jij hem wekelijks spelen eigenlijk?

Niet dat ik je niet geloof maar pure nieuwsgierigheid...

19 januari 2014 om 00:55

En daarom zijn de mensen bij Barnet blij met hem? Ze hebben aangegeven dat er door Davids dingen gebeuren die men nooit bij Barnet had verwacht.

Ik vraag me af hoe hij zich als arrogant mannetje het 15 maanden heeft volgehouden?

Dat hij minder succesvol geweest is op het veld is duidelijk, maar aub niet zomaar een dergelijke reactie plaatsen alsof het de enige waarheid is. Ben blij dat de mensen bij Barnet zelf een andere lezing de wereld in hebben gebracht niet zo lang geleden. Een lezing die jouw verhaal onzinnig maakt.

19 januari 2014 om 09:09

Skysports voor de hoogtepunten en daarnaast koop ik wedstrijden uit de 4de en 5de divisie van Engeland om ze te bekijken. De 4de divisie omdat ik Morecambe al jaren volg en de 5de divisie puur omdat mij dat interesseert. Ik volg liever lage competities om een beetje talent te vinden dat misschien hoger komt.

19 januari 2014 om 09:15

@icecold,

Zie je mij ergens zeggen dat die mensen niet blij met hem waren? Zoals ik al zei, Davids heeft een grote status als voetballer en voor een club als Barnet is het natuurlijk prachtig als zo'n icoon ineens de club komt leiden. Hij bekeek en handelde uit een totaal andere visie dan alle andere trainers op dat niveau.

Dat hij het 15 maanden heeft volgehouden is niet zo bijzonder. Barnet is elk jaar degradatiekandidaat en de kans dat ze dat met Davids zouden ontlopen was zeer klein. Ze stonden immers als onderaan. Maar dit jaar begon alles prachtig, maar sinds weken zit de klad erin. Het respect blijft, maar de resultaten dramatisch.

Kom aub niet aanzetten met dat je een andere lezing heb gelezen, want waarschijnlijk heb je het over die documentaire die op tv was en waar jij dus nu je conclusies uit trekt.

19 januari 2014 om 09:40

@tdk3000 FC Langetabbetje 4? Je bent toch hopelijk niet serieus dat je denkt dat Davids nog kan voetballen. Voor zover hij al heeft kunnen voetballen (zijn verminkte tegenstanders zijn talrijk) hield dat 7 jaar geleden al op. Sjaak Swart heeft een betere kans op het spelen van voetbal dan Davids.

19 januari 2014 om 22:58

@debarbaar

Waar zie je staan dat ik dat zeg dan? ? ?
Ik denk wel dat Davids jou gek stuurt 1 op 1.

FC Langetabbetje 4?

Space jij m of space ik m???

19 januari 2014 om 02:27

Toen Davids aangesteld werd, stond Barnet stijf, maar dan ook echt stijf onderaan. Uiteindelijk na Davids z'n komst werd directe handhaving op een haar na gemist.

19 januari 2014 om 08:37

Wat een negatieve reactie! Davids heeft veel betekend in de voetballerij! Hij hoeft geen vrienden te zijn met de hele wereld! Bij Juve was hij niet arogant!

Davids had misschien gewon als trainer moeten werken ipv speler/trainer. Heel erg onverwachts is dit niet. Maar zou hij een versterking zijn bij Milan?

Hmm, heb meer het idee dat je een bron van onrust binnenhaalt als hij naar Milan gaat.
Ik denk niet als een Balotelli zijn streken heeft, Davids hem op de juiste manier weet aan te pakken.
Dat zal meer met de botte bijl gebeuren.

Maar goed dit is allemaal "stel dat"

18 januari 2014 om 23:02

Boeven vang je met boeven...
Tsja als het een goede pedagoog weet ik niet maar mog hij aangetrokken worden zal hij zich waarschijnlijk niet met dat soort dingen bezig houden lijkt mij.

19 januari 2014 om 07:50

Dat moet ook de eerste actie van Seedorf worden in mijn ogen. Balotelli lekker later vertrekken en een nieuwe spits halen of Pazzini laten spelen. Walgelijke vent die Balotelli, kan zelf een aardig balletje trappen maar ik heb nou niet het idee dat de mensen om hem heen er beter op worden.

Jammer dat Davids in z'n carriere nog bij Barnet gespeeld heeft. Hij had moeten stoppen toen hij niet meer 100% fit was. Nu heeft ie bij Crystal Palace en Barnet toch een beetje de echte glans van z'n carriere gehaald door een beetje in de schaduw te eindigen. Ik hoop wel dat ie nog een baan bij Milan krijgt aangeboden. Seedorf,davids en Stam zouden een mooie staf kunnen vormen!

18 januari 2014 om 23:24

Dat hij bij Barnet heeft gespeeld neemt niet toch niet weg dat hij bij allerlei topclubs heeft gespeeld.

19 januari 2014 om 14:51

Dat ben ik met je eens, maar hij had moeten stoppen bij een topclub. Het is jammer dat hij nu stopt bij Barnet ipv bij Ajax of een Tottenham. Nu stopt ie toch min of meer in de schaduw.

De echte Bees zijn Brentford en niet Barnet.

De keuze voor barnet heb ik nooit gesnapt. Blij dat die daar gestopt is. Als coach hoop ik dat er geen vervolg aan zit. Dat past gewoon niet bij hem. Hij kan beter ergens jeugd gaan trainen. Ajax misschien? Net zoals bv stam nu bij Ajax doet. Zoiets lijkt me wel wat voor davids

19 januari 2014 om 02:52

Hij speelde bij Barnet omdat hij nog wou voetballen en hij kon tegelijkertijd coach zijn dus eigenlijk een goeie actie van hem

Verloren van mijn ploegje(ben ik geboren)... Denk dat het idd tijd is dat ie zn klossen ophangt en aan trainerscarriere gaat werken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barnet FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Wealdstone10-8
17.Barnet10-9
Voor de complete stand: N L 1 Conference
SpelersPositieW
K. FlanaganMiddenvelder110
E. Mason-ClarkAanvaller110
J. PayneMiddenvelder80
S. GranvilleMiddenvelder71
S. TaşdemirMiddenvelder72
M. BrundleVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina Barnet FC.

131 fans
Middenvelder, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren