De Wedstrijd van de Eeuw

26 november 2013. Vol spanning beklim ik de prachtige trappen van mijn stadion, de Amsterdam Arena. Vandaag staat voor mij de Wedstrijd van de Eeuw tussen mijn Ajax en het legendarische Barcelona op het programma. Een winst vandaag is noodzakelijk, Ajax moet in de race blijven om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Ik heb er veel vertrouwen in, aangezien bij Barcelona Lionel Messi, Dani Alves, Jordi Alba en Victor Valdes ontbreken, maar als mijn vriend de opmerking maakt dat Ajax topscorer Kolbeinn Sightorsson, aanvoerder Siem de Jong en smaakmaker Lerin Duarte mist, word ik toch even nerveus, maar al snel verander ik mijn houding. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!

Na lang wachten is het dan eindelijk zover, om 20.45 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van deze fantastische kraker. En wat ik dan zie, kan ik nauwelijks geloven. Ajax zette met bravoure druk op de helft van Barcelona en domineert! De jonkies van Ajax zijn niet onder de indruk van het grote Barcelona en sterren als Andrés Iniesta en Xavi Hernandez komen nauwelijks in hun spel. Het publiek staat als één man achter Ajax en de sfeer is vanaf het begin geweldig. Nadat Viktor Fischer en Daley Blind gevaarlijk zijn geweest, gebeurt er in de negentiende minuut iets geweldigs. Joel Veltman speelt halverwege het veld strak in op Davy Klaassen, die de bal verlengt op Ricardo van Rhijn. Met een strakke, maar lage voorzet rolt de bal de zestien in als een kleine, donkere jongen met rugnummer 25 komt aangesprint en tegen de bal aanloopt. Het is 1-0! Het is echt waar, het is 1-0! Thulani Serero, de man uit Zuid-Afrika, zorgt voor een explosie van geluid in de Arena.

Ajax blijft domineren. De Amsterdammers tonen passie, strijd, beleving, maar vooral lef en effectiviteit. Een mooi moment vindt plaats wanneer Ajax-verdediger Veltman de bal controleert en Barcelona middenvelder Alex Song een onvervalste panna geeft, wat een Amsterdamse bluf! De vernedering is groot. Af en toe is Barcelona dan wel dreigend via Neymar, maar Ajax is beter en speelt zijn eigen spel. Na goede kansen voor Klaassen en Lasse Schone breekt de 42e minuut aan als Ajax nog maar een keer druk zet. Barcelona- verdediger Javier Mascherano verliest de bal en via Klaassen en Serero komt de bal bij Fischer. Diens uithaal wordt geweldig gered door Pinto, als de bal voor de voeten komt van Danny Hoesen. Hij controleert de bal en via Barcelona-legende Charles Puyol komt de bal bij zijn linkervoet aan en haalt hij uit. De bal wordt van richting veranderd, en voor de tweede keer vind een explosie van vreugde plaats. Het is 2-0, het is 2-0! Danny Hoesen, de man die bij Jong Ajax niet wist te imponeren, scoort gewoon de 2-0 tegen Barcelona! Het gevoel dat je bekruipt in de Arena is: wat gebeurt hier!

In de rust probeer ik de euforie te temperen maar het lukt niet. Het jonge Ajax staat gewoon bij rust met 2-0 voor tegen het ongeslagen en legendarische Barcelona van Iniesta, Xavi en Pique! En dat ook nog met goed spel. Vijf minuten na rust verandert alles. De prima spelende Van Rhijn speelt de bal dramatisch terug op Veltman die daarna de fout corrigeert met een tackle op Neymar. Rood en een strafschop, wat een drama! Xavi gaat achter de bal staan. Hij doet wat hij moet doen en hij stuurt Jasper Cillessen de verkeerde hoek in. Het staat 2-1. Er zijn nog veertig minuten te gaan en Ajax moet een 2-1 voorsprong vasthouden tegen Barcelona! De eerste kans op de gelijkmaker komt vlak na de 2-1 als Iniesta met een geniale pass de Braziliaanse superster Neymar alleen voor Cillessen zet. Tot mijn geluk tikt Cillessen de bal over! Poeh, daar hadden we geluk! Ajax blijft daarna relatief simpel overeind. De tien overgebleven Amsterdamse strijders vechten voor wat ze waard zijn. Barcelona weet zich er niet door te combineren en met een beetje meer geluk kwam Ajax op 3-1, ware het niet dat Pinto net op tijd de bal wegspeelt na druk van Ajax.

Ajax vecht en vecht. Invaller Stefano Denswil schiet alle ballen zo snel weg, terwijl Christian Poulsen, Klaassen en Serero buffelen op het middenveld en het middenrif van Barcelona, toch het grootste wapen van de Catalanen, uitschakelen. Achterin houd Van Rhijn Neymar in toom. Ajax toont verdedigende klasse en schuift af en toe op tot de middenlijn. De laatste minuten breken dan aan. De geweldige sfeer stijgt tot een hoogtepunt in de Arena. De Arena trilt, letterlijk iedereen danst, springt of beweegt. Niemand zit stil en die geweldige sfeer komt binnen de lijnen ook tot uiting, waar Ajax doet wat het kan. We zijn in de slotfase beland als na een lange pass naar voren Pique onder druk word gezet door Klaassen. De Ajax-uitblinker tikt de bal slim tegen Pique aan. Corner! Tijdwinst! Wereldkampioen, Champions League-winnaar, Manchester United, Barcelona en Spanje speler Pique laat zich in de hoek vernederen door het brutale jonkie Davy Klaassen! De laatste secondes verstrijken als Denswil de bal de tribune in rost. Plotseling hoor ik een fluitje, gevolgd door veel gejuich. Het is gelukt! Ajax heeft het onmogelijke gepresteerd, Barcelona is verslagen! Serero, Klaassen, Hoesen en al die andere Ajacieden verslaan terecht het grote Barcelona!

1 januari 2014, ik ontwaak uit mijn dagdroom. Het is twee uur 's nachts als ik nog word aangespoord om wat te eten. Maar die beelden van 26 november blijven in mijn hoofd zitten. Die dag bewees Ajax waartoe het in staat is. De effectiviteit ontbrak helaas in Milaan, maar als we die meenemen naar dit jaar plus dat goede spel tegen o.a. Barcelona, dan staat ons een prachtig 2014 te wachten. Het is geen toeval meer, Ajax bewees het tegen Manchester United, Manchester City en ook tegen Barcelona, Ajax kan van iedereen winnen. Laten we het nieuwe jaar komende zondag maar goed beginnen tegen PSV. Ik zit op hetzelfde stoeltje.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 18 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1100+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door akshay01)

Het is al een tijdje geleden dat ik een CE heb geschreven. Misschien niet een heel origineel onderwerp, maar ik hoop dat jullie ervan gaan genieten.

Ey vriend. Goede CE man. Leuk om te lezen, weinig spelfouten en je brengt het echt origineel, alsof het onmogelijk was, wat het misschien ook was. Al met al vijf sterren, vriend.

Te veel gep**p naar Ajax toe. Ik weet dat je fan bent maar je legt het er wel er erg dik bovenop,niet zo objectief. Charles Puyol?? Is dat het Engelse neefje van Carles Puyol? Je hebt er veel moeiite in gestopt, maar dit is een uitgebreid wedstrijdverslag en geen echte CE. Ik waardeer de emotie dan weer wel.
2 sterren

17 januari 2014 om 16:19

@ dennislegend

Ik snap dat je het niet heel objectief vind, ik heb het juist geprobeerd redelijk objectief te brengen, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Ik heb VZ gewoon Carles Puyol en niet Charles Puyol opgestuurd.

Topscorer Sigthorson? Laat me niet lachen. En Duarte smaakmaker? Hij heeft nog geen wedstrijd gespeeld.

17 januari 2014 om 16:21

Voor deze wedstrijd was Sightorsson nog topscorer van Ajax. En Duarte heeft wel degelijk een aantal wedstrijden gespeeld waarin hij het goed deed, bijvoorbeeld thuis tegen AC Milan. Toch bedankt voor je reactie.

Tsja, de Ajax-supporters zullen het stuk waarschijnlijk wel waarderen door het feit dat je de gevoelens van de supporter op de tribune probeert te beschrijven, maar als niet-Ajax supporter is het om eerlijk te zijn niet zo bijzonder om te blijven lezen over dat Ajax 'het onmogelijke' heeft gepresteerd. Daarbij is deze prestatie al meermaals, terecht-daar niet van, in de spotlight gezet dus origineel is ook niet. 3 sterren voor de moeite

Ajax heeft wederom bewezen dat totaalvoetbal afkomstig is uit Amsterdam. Niemand kan het Amsterdams positiespel kopiëren, dat kan enkel Ajax.

Die wedstrijd is voor mij om nooit te vergeten. Ik ben Ajaxjood en Culé, maar die avond juichde ik voor Ajax omdat Ajax die punten harder nodig had. Ik weet nog dat iedereen op school en familie mij uitlachten omdat ik zei dat Ajax van Barcelona zou winnen, dat was best gegant maar ik hield mijn vertrouwen toch in Ajax.

Mjin complimenten aan Frankie. Die man heeft Barcelona tactisch gehandicaped gemaakt die avond door Barcelona een koek van eigen deeg te geven; geen lucht geven, uitgaan van eigen kracht, aggressief het duel ingaan, ze continu onder druk zetten en noem maar op. Hij heeft een tactisch inzicht vanaf hier tot aan de Filepijnen. Die overwinning mag op zijn naam worden geschreven. Echt een legendarische overwinning. Ik hoop dat hij voor altijd bij Ajax blijft want ik kan op Johan na geen trainer bedenken die het beter zou kunnen doen dan Frank op dit moment.

Hele leuke CE. Heb er erg van genoten.

17 januari 2014 om 16:20

Bedankt voor je reactie en je vijf sterren. Ik ben het 100% met je eens!

18 januari 2014 om 09:48

Ik denk dat het een beetje voorbarig is om 5 sterren te geven omdat je het met hem eens bent. Of omdat je toevallig ook Ajacied bent. Er zaten heel wat storende fouten in en het verhaal liep niet lekker. Om de 2 zinnen een uitroepteken.

Ik denk niet dat dit stuk geschikt is als Ce.

En om nog even op A Iniesta8 te reageren:
Jij zou toch moeten weten dat Barcelona voor aanvang van de wedstrijd al 'gehandicapt' was. Het middenveld van Ajax kon zich makkelijker oriënteren op de wedstrijd, doordat Sergio Busquets niet meedeed...

Nouja, het spijt me, maar dit worden dus 2 sterren. Volgende keer beter!

18 januari 2014 om 10:40

Dit was een collectieve prestatie, Busquets zou in zijn ééntje niet het verschil hebben gemaakt die avond. En zelfs met het missen van de backs, Leo en Sergio is Barcelona verplicht om van Ajax te winnen. Geen smoesjes, het was het tactische brein van Frank en het teamspel van Ajax die Barcelona de das omdeed, geen missen van spelers van Barcelona.

Echt lachwekkend dat mensen deze smoesjes nog steeds gebruiken en Iniesta en B speler noemen. Jullie zijn niemand en jullie stellen niets voor.

18 januari 2014 om 11:50

Ik noem helemaal niemand die er toen in stond per se een B-speler, maar het succes in die wedstrijd zat hem toch echt in het middenveld. Busquets is al een aantal jaar de man die ervoor zorgt dat Xavi en Iniesta gewoon hun gang kunnen gaan. Hij schakelt echt enorm snel om en dat is precies wat er mis ging tegen Bar©a. Iniesta en Xavi konden niet in hun spelletje komen. Counteren was daardoor haast onmogelijk.

18 januari 2014 om 23:08

Je bent gewoon jaloers er op dat ajax barca heeft verslagen geef maar toe

Een wedstrijdverslag van twee maanden geleden met een dikke glibberige ajaxsaus erover. Dat zoeken naar het bestaansrecht als europese topclub (we hebben van die en die en die gewonnen en dat het onbeduidende potjes waren maakt niks uit muv city) geeft juist aan dat je geen topclub meer bent..

17 januari 2014 om 16:32

@ feye88

Ajax is een Nederlandse topclub en een Europese subtopper annex middenmoter. Met deze CE wou ik alleen laten zien hoe het voelt het onmogelijke te presteren en dat wij tot veel in staat zijn bij Ajax. Het vertrouwen moet alleen nog doorsijpelen plus de efficientie.

Vroeg me al af waarom je niet meer schreef. Maar je bent er weer. Ik vind het een goed stuk, zonder twijfel. Echter vind ik het op sommige momenten erg lastig om te lezen met al die namen, maar dat kan ook aan mij liggen. Ik kon niet kijken, ik moest werken maar met de radio is het ook erg spannend. Wat was dat mooi voor het Nederlandse voetbal, maar ook knap van de jonge jongens.

De volle beoordeling

17 januari 2014 om 19:27

Bedankt voor je reactie. Ik ben trouwens fan van jouw CE's. Ja, aan die namen zal ik de volgende keer wel wat doen. Ook nog bedankt voor je beoordeling

17 januari 2014 om 20:00

Bedankt voor je compliment, doet me deugd

ik vind, dat de schrijfstijl van je aardig kinderachtig is, met de vele uitroeptekens en woordjes zonder echt belang tussen de zinnen door. vond het daarom ook totaal niet fijn lezen.

daarnaast weet iedereen dat het zo liep, en voegt het niet echt iets persoonlijks of iets toe. jammer, 2 sterren heb ik gegeven.

Je bent in ieder geval super enthousiast, passie en hartstocht druipt er van af.
Ik ben echter van mening dat je wel over de top gaat, het zeker een goede prestatie van ajax daar niet van, maar mis toch echt een stukje objectiviteit. Als Feyenoorder zijnde lezen al die complimenten voor ajax niet al te makkelijk weg.

Verder vraag ik me af of een wedtrijdverslag vanui iemands wel helemaal suited is voor een ce.
De moeite en passie voor je team in combinatie met tekst zijn bij mekaar voor mij drie sterren waard.

Dit is een stuk wat thuishoort op een supporterssite van Ajax. Sorry, het kon mij absoluut niet bekoren.

Jouw passie voor Ajax zit er duidelijk in verpakt, maar ik vind dat er weinig tot geen toegevoegde waarde aan dit stuk zit. Een verslag van de wedstrijd Ajax - Barcelona door een Ajax-supporter.

Ook leest het net niet helemaal lekker (tip: lees CE van feye88 over Immers)

Van mij krijg je twee sterren, één ster zou te weinig zijn, want je hebt er echt wel tijd en energie in gestoken, maar zoals ik al zei, de toegevoegde waarde van dit stuk is zeer beperkt.

Sorry, slechte CE.
Ik zie/lees totaal niets nieuws.
Om de 3zinnen staat denk ik een uitroepteken, en voor mij gaat de tekst dan zo traag als dikke poep.
Meervoud van seconde is denk ik seconden. (kan fout hebben)
Je schrijft een naam meerdere keren fout, k ben een zeikerd. Sorry.
Daarbij heb ik mij moeten dwingen door te lezen na de laatste zin van de eerste alinea. Arrogante kut gedachte.
Al met al: sorry 2sterren voor de moeite

Ik herinner me die match nog goed! Ik volg Ajax door de vele Belgen die daar de revue zijn gepasseerd, de een al succesvoller dan de ander. Maar dit terzijde breng je het gevoel dat velen hadden die avond mooi terug. Wat was Klaassen die avond super! Laat ze hier maar zeiken over spellingfouten en teveel door een ajaxbril geschreven, ik vond het een zeer leuke tekst om te lezen.

Je schrijft een wedstrijdverslag over een wedstrijd van ongeveer twee maanden geleden. Zoals je zelf al zegt is het totaal niet origineel. Oke, het was een fantastische wedstrijd voor Ajax. Maar wat moeten wij met dit stuk? Iedereen weet dit toch gewoon?

Dit stukje in je inleiding loopt bovendien niet lekker: '' maar als mijn vriend de opmerking maakt dat Ajax topscorer Kolbeinn Sightorsson, aanvoerder Siem de Jong en smaakmaker Lerin Duarte mist, word ik toch even nerveus, maar al snel verander ik mijn houding.''

Twee keer 'maar' in één zin, en na nerveus moet een punt. Zoals hierboven ook wordt gezegd, Charles Puyol? Kom op man. Sowieso een beetje raar dat je vlak van tevoren van je vriend moet horen dat er drie spelers geblesseerd zijn.

Nee, ik vind het geen goed stuk. Hopelijk is je volgende beter!

Na je zin, wij zijn Ajax, wij zijn de beste ben ik afgehaakt.. Ik heb niets tegen de club Ajax, maar des te meer tegen supporters die dat continu roepen. Daarnaast denk ik dat mensen positiever op je stuk zouden reageren als je het meteen na de wedstrijd ingestuurd had. Nu is het idd gedateerd.

Ik heb er veel vertrouwen in, aangezien bij Barcelona Lionel Messi, Dani Alves, Jordi Alba en Victor Valdes ontbreken, maar als mijn vriend de opmerking maakt dat Ajax topscorer Kolbeinn Sightorsson, aanvoerder Siem de Jong en smaakmaker Lerin Duarte mist, word ik toch even nerveus, maar al snel verander ik mijn houding.

Deze hele lap tekst is 1 zin. Toen ben ik mijn interesse helaas al verloren.

Als een CL poule wedstrijd tegen een al geplaatste tegenstander het hoogtepunt van de eeuw is dan gaat Ajax nog een zware 86 jaar tegemoet. Daarmee is wat mij betreft ook mijn grootste reden waarom ik het niet echt interessant vond. Gepassioneerd prijs je werkelijk alles van Ajax de hemel in. Prima, maar weinig nieuws. In dat licht bezien is de tekst in de eerste alinea "wij zijn Ajax, wij zijn de beste" typerend aangezien het zomaar uit de lucht komt vallen.

Inhoudelijk loopt het verder ook niet lekker, paar opmerkingen.

1. Zoals mensen hierboven ook al aangeven is je gebruik van het uitroepteken niet goed. Naast dat het (te) vaak wordt gebruikt soms ook verkeerd.

VB1 "het gevoel dat je bekruipt in de Arena is: wat gebeurt hier!"

Moet natuurlijk een vraagteken zijn

VB2 "tot mijn geluk tikt Cillessen de bal over! Poeh, daar hadden we geluk! "

Raar om hier een uitroepteken te zetten, geen krachtterm dus misplaatst, naast het feit dat er twee direct achter elkaar staan.

2. Vreemde zinsbouw en fouten.

VB1 "ik heb er veel vertrouwen in, aangezien bij Barcelona Lionel Messi, Dani Alves, Jordi Alba en Victor Valdes ontbreken, maar als mijn vriend de opmerking maakt dat Ajax topscorer Kolbeinn Sightorsson, aanvoerder Siem de Jong en smaakmaker Lerin Duarte mist, word ik toch even nerveus, maar al snel verander ik mijn houding."

Rare zin waar je veel te teveel informatie in probeert te stoppen: eerst vertrouwen, daarna nervositeit en daarna weer vertrouwen. Ondertussen heb je extra info van je vriend. Ik zou dit in meerdere zinnen splitsen.

VB2 " Wereldkampioen, Champions League-winnaar, Manchester United, Barcelona en Spanje speler Pique laat zich in de hoek vernederen door het brutale jonkie Davy Klaassen!"

Gekke zin die ook gewoon niet klopt. Pique is geen speler van Manchester United. Hij is wel voormalig speler van Manchester United.

VB3 “ajax zette met bravoure druk op de helft van Barcelona en domineert! “

Verleden en tegenwoordige tijd in een zin. Leest erg ongemakkelijk.

3. Grootste probleem wat mij betreft voor de leesbaarheid van het stuk is dat je constant dingen vertelt en doet zonder dat het duidelijk wordt waarom.

VB1 "k heb er veel vertrouwen in, aangezien bij Barcelona Lionel Messi, Dani Alves, Jordi Alba en Victor Valdes ontbreken, maar als mijn vriend de opmerking maakt dat Ajax topscorer Kolbeinn Sightorsson, aanvoerder Siem de Jong en smaakmaker Lerin Duarte mist, word ik toch even nerveus, maar al snel verander ik mijn houding. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!"

Het is duidelijk waarom je nerveus wordt, je vriend wijst je fijntjes op het feit dat niet alleen Barca maar ook Ajax belangrijke spelers mist. Maar waarom je dan weer vertrouwen krijgt blijft mij volstrekt onduidelijk. De term "wij zijn Ajax, wij zijn de beste" is vreemd en -in dit geval- nergens op gebaseerd. Hoewel in je in Nederland een punt zou kunnen hebben over dat Ajax de beste is (ook daar kan over gediscussieerd worden, maar hierin ben ik helaas niet helemaal objectief), zal Barcelona hier bijvoorbeeld toch anders over denken. Vooral als je de rest van de tekst leest is het niet de grootsheid van Ajax wat opvalt, maar eerder het David en Goliath effect. Het kleine, jonge dappere Ajax (lees: David) verslaat tegen alle verwachting in het legendarische Barcelona (lees: Goliath). Daarom kan ik dit alleen lezen als een strijdkreet om jezelf hoop te geven. Dat werkt blijkbaar wel want na deze kreet heb je weer vertrouwen.

VB2 “plotseling hoor ik een fluitje, gevolgd door veel gejuich.”

Plotseling?! Op de klok staat 93.52 en je hebt gezien dat de scheids +4 minuten extra geeft. Lijkt me dat, zelfs als je dat niet hebt gezien dat dit fluitje niet onverwachts komt. Schrijf dan iets als: “nadat de extra tijd veel langer lijkt te voelen dan de bijgetelde ver minuten, fluit de scheidsrechter af en ontploft de Arena.”

VB3 “1 januari 2014, ik ontwaak uit mijn dagdroom. Het is twee uur 's nachts als ik nog word aangespoord om wat te eten. Maar die beelden van 26 november blijven in mijn hoofd zitten. “

Waar komt dit vandaan? Door wie wordt je aangespoord om wat te eten? Wat heeft dit hier in hemelsnaam mee te maken? Naast het feit dat een dagdroom om 2 uur ’s nachts gek klinkt (kan overigens wel kloppen) is het totaal niet duidelijk waarom dit er allemaal bij gehaald wordt. Ook het woordje “maar” is uit de lucht gegrepen. Ik ga wat eten Maar de beelden blijven in mijn hoofd zitten. Ontneemt de gedachte aan Ajax – Barcelona je de zin om te eten? Of juist andersom? Totaal onduidelijk.

VB4 “De effectiviteit ontbrak helaas in Milaan, maar als we die meenemen naar dit jaar plus dat goede spel tegen o.a. Barcelona, dan staat ons een prachtig 2014 te wachten. Het is geen toeval meer, Ajax bewees het tegen Manchester United, Manchester City en ook tegen Barcelona, Ajax kan van iedereen winnen.”

Ajax kan van iedereen winnen maar niet van AC Milan. Toch belangrijk als je door wilt in de CL. Het is geen toeval meer. Dat klopt misschien, maar in dezelfde zin haal je dit onderuit doordat Ajax juist weer de effectiviteit mist om te winnen van Milan.

Ik kan dit stuk niet anders lezen dan dat men bij Ajax op de goede weg is en dat je de hoop uitspreekt dat men meer resultaat gaat boeken in Europa. Dan wordt het des te vreemder dat je deze wedstrijd als de wedstrijd van de eeuw ziet. Het zou eerder de opmaat naar de wedstrijd van de eeuw moeten zijn. Je passie over Ajax en deze wedstrijd zijn logisch en op zich mooi om te lezen. Ik zou wel hier en daar meer nadenken over wat je schrijft en vooral verklaren waarom je bepaalde dingen beschrijft. Nu staan er teveel ongemakkelijke zinnen en fouten in.

Misschien is het wat overdreven en flauw om over zo over de fouten uit te weiden, maar het stoort mij en dat zorgt ervoor dat de boodschap minder duidelijk is. Succes ermee!

Leuk stukje voor op een Ajax fansite.
Geen enkel objectief statement is er in te bekennen.

Matig stuk. Alles werd een beetje overdreven en het was, als Ajax-supporter, niet fijn om te lezen, eerlijk gezegd. Zo belangrijk was die wedstrijd, achteraf dan, ook weer niet. Misschien was het wel de ommekeer, maar dan vind ik het niet meteen ''de Wedstrijd van de Eeuw''. Dan dacht ik eerder aan Ajax - Twente in 2011. Wat iedereen hier boven ook zegt, het is niet erg objectief, het hoort eerder thuis op een Ajax fansite. Toch leuk dat je je beleving hier deelt, ik wil niet te hard zijn en misschien kun je nog veel leren door de comments en de andere Ce's hier te lezen. Succes nog.

Matig stuk. Mega overdreven wedstrijdverslag van iemand met een Ajaxbril die verslag doet van een incidentele offday van barcelona.

Ik heb ooit een CE geschreven over een voetbalwedstrijd, wat eigenlijk sowieso niet kan. Dan vertel je het nu in zulke Ajax termen, dat ik dit niet serieus kan nemen.

Net zoals een persoon hierboven al zegt, na de zin 'wij zijn Ajax, wij zijn de beste' wist ik genoeg en hield ik op met lezen. Ik nam nog wel de moeite om je laatste alinea te lezen, maar daar kon ik helemaal geen touw aan vast knopen. Dus je hebt tussen 26 november en 1 januari alleen maar geslapen ofzo? De hele samenhang klopt niet.

Charles Puyol schijnt niet jouw schuld te zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat VZ dat verandert heeft. Let er gewoon op. Ik heb hier totaal niet van genoten. Misschien moet je dat verhaaltje opsturen naar de Facebook pagina van Ajax. Kan je likes gaan verzamelen van mensen die het door hetzelfde brilletje zien als jou.

Met alle respect voor de moeite die jij er in hebt gestoken, maar ik vind het niks.

Het is een chronologisch verslag van een wedstrijd van twee maanden geleden, die Ajax uiteindelijk niets heeft opgeleverd. Het zou interessant kunnen zijn als Ajax dankzij deze wedstrijd de volgende ronde had bereikt, maar dat was niet het geval. Daarnaast is het zoals je zelf al zegt geen origineel onderwerp of invalshoek en leest het gortdroog. Ik heb het wel helemaal gelezen in de hoop dat het beter zou worden, maar dat werd het helaas niet.daarnaast nogal geschreven door een behoorlijke Ajax-bril , maar dat is begrijpelijk als Ajax fan.

Daarom nu 1 ster, maar volgende keer beter!

Niet een geweldige CE, maar ik waardeer hem wel. Mede omdat ik precies hetzelfde voelde als jij die avond. Ik was die avond ook in de Arena te vinden en keek die wedstrijd live. Wauw, wat een belevenis om Ajax Barça zien weg te spelen en ook dit blijft voor mij het leukste moment in heel 2013, de winst op fc barcelona

Ondanks dat dit meer een wedstrijdverslag is dan een CE waardeer ik em wel. Het boeide ook en verveelde geen moment.

4 sterren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren