Kamp-Obradovic boos op Vitesse: ‘Ik voel me niet serieus genomen’

Woensdag, 15 januari 2014 om 15:08Erik van Dam

Vitesse moet het zelf nog bevestigen, maar de club heeft woensdag Rochdi Achenteh vastgelegd. De linksback wordt per direct overgenomen van PEC Zwolle en dat betekent dat er voor proefspeler Ivan Obradovic geen plek meer is in de groep. Hij probeerde zich de voorbije weken te bewijzen bij de club. Zaakwaarnemer Aleksandar Bursac is kwaad dat Vitesse nu voor Achenteh kiest.

/

Tegen Omroep Gelderland zegt hij niet te begrijpen, dat Vitesse nu besloten heeft met Achenteh in zee te gaan. Als hij dat eerder had geweten, had Bursac Obradovic niet over laten komen. “Alles was ook al rond met hem. Er waren foto's gemaakt, keuringen. En ineens hoor ik doodleuk dat het niet doorgaat. Ik voel me niet serieus genomen. Mijn vader loopt al 30 jaar rond bij Vitesse. Daarom stoort dit mij ook zo”, zegt Bursac.

Namens Vitesse reageert directeur Joost de Wit verbaasd. Hij zegt tegen de regionale radio- en televisiezender dat de club het recht heeft meerdere opties open te houden. Voor Obradovic zal het een teleurstelling zijn, erkent ook De Wit, maar de kritiek van Bursac snapt hij niet goed. “Obradovic is zeker een fantastische speler, maar hij had ook al acht maanden niet gespeeld.”


Poll

Kun jij de boosheid van Aleksandar Bursac begrijpen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door nummer1gld)

Beste meneer Bursac,

Jouw cliënt is inderdaad van wat ik heb gezien een redelijke speler. Desondanks vraagt hij t.o.v. Achenteh een hoog salaris en daar komt bij dat de beste jongen al 8 of 9 maanden geen echte wedstrijd meer heeft gespeeld. Bovendien is er niks mis mee om als club meerdere opties open te houden. In dit geval is het dus zo dat Vitesse gaat voor Achenteh, wat hun goed recht is. Alexander zou zich een beetje rustig moeten houden..

15 januari 2014 om 15:18

Vitesse had dit normaal gesproken nooit zo gedaan denk ik. Normaal was er altijd fatsoen bij Nederlandse clubs.
Ik heb echter sterk het vermoeden dat dit soort acties (of zoals met Mori) komt doordat ze in Arnhem geen baas meer zijn in eigen huis.
De club heeft heel haar ziel en zaligheid verkocht en moet nu als een marionet naar de pijpen dansen van de dollars en beleidsbepalers.

Ik hoop dat het allemaal nog een beetje verandert daar in positieve zin dan.

15 januari 2014 om 15:27

Wat een onzin, is Ajax onfatsoenlijk omdat ze toch maar niet voor Ola John gaan? Obradovic was OP Proef, dus kijken wat ze aan hem hebben. Hij heeft een heel seizoen niet gevoetbald bijna, sinds de zomer ook al geen club meer en kost bovendien als non-EU speler een hoop salaris. Die optelsom leidde er toe dat het geen verstandige keus is. Had Vitesse dit wel gedaan en hij viel over een maand uit met weer een zware blessure was het heel ondoordacht geweest. Misschien heeft Vitesse lering getrokken uit de ervaring met Reis. Ook een groot talent voor zijn blessure, we geven hem een vet contract en een nieuwe kans maar het komt er niet meer uit. Kost je dus een hoop geld.

15 januari 2014 om 15:31

Ik denk dat de communicatie, of beter gezegd het gebrek eraan, voor de grootste ergernis zorgt.

15 januari 2014 om 15:32

alles wat jij zegt was van te voren al bekend kakadu..

15 januari 2014 om 15:34

@afca020! Wat een ontzettende onzin. Je hebt spelers op proef om te kijken of ze goed genoeg zijn. Waarschijnlijk wilden ze weten of het een betere optie was dan Achenteh, als dat niet het geval blijkt te zijn contracteren ze Achenteh en dan is het fatsoen verdwenen?

Ik vind dat Vitesse netjes heeft gehandeld, want ze hebben het zelf nog niet eens officieel bevestigd, maar de zaakwaarnemers van tegenwoordig blazen zo hoog van de toren, dat je als club niets goed kan doen, behalve als je een flinke tekenbonus geeft en een hoog salaris.

15 januari 2014 om 15:38

ja Afca020 want ze hebben in Rusland besloten dat Vitesse niet voor Obradovic moest gaan maar voor Achtenteh.... jongejonge....

15 januari 2014 om 15:46

Ben het toch wel met afca eens hoor, als je al gekeurd, Getest enzovoorts ben vind ik het toch vreemd.

15 januari 2014 om 15:49

klopt, maar je moet hem toch ook zelf meemaken? Of kies je een speler gewoon random, of omdat er iets over hem bekend is?

15 januari 2014 om 16:30

Hangt er vanaf als hij aan het lijntje is gehouden dan is het gewoon ruk. Zoals dit berichtje doet overkomen is dat hij niet op de hoogte is gesteld dat vitesse evt voor een andere optie ging.

15 januari 2014 om 17:18

maar het is Bursac he, die liep ook al te kutten bij het verhaal Büttner, dus dat is sowieso niet een betrouwbare kerel. Misschien vergeleken met ouwe Mino..

16 januari 2014 om 01:06

Maandag melde Vitesse nog op hun site dat ze deze week zouden beslissen of ze de proefspeler zouden contracteren of niet.

15 januari 2014 om 16:07

Beste Daanvites,

Volgens mij heb jij de tekst niet helemaal gelezen. Uiteraard heeft Vitesse het recht om meerdere opties aan te houden, echter in meneer Bursac met name verbouwereerd door: "er waren foto's gemaakt, keuringen. En ineens hoor ik doodleuk dat het niet doorgaat". Oftewel Vitesse was al in een vergevorderd stadium met hun aldus Dhr. Bursac wat je daar weer van moet geloven weet ik ook niet, want Achenteh is niet opeens op hun lijstje opgedoken lijkt mij.

15 januari 2014 om 17:19

misschien zijn die foto's wel gemaakt voor hij op proef kwam, niet heel onverstandig gezien zijn verleden, straks scheurt de boel af op de eerste proeftraining..

15 januari 2014 om 19:48

Dit bericht is gewoon weer gecreeërd om Vitesse te kunnen bashen alsof er nog nooit een speler op proef is geweest die later geen contract heeft gekregen!

Achjoh , niet zeuren. Vindt Achenteh toch wel beter als hem. Maar beetje concurentie is ook leuk. We zullen zien wie de LB wordt. Op dit moment blijft het wss toch van Aanholt.

Ik snap beide kampen wel. Topsport is echter hard, dus dit hoort er bij zullen we dan maar zeggen he.


Bursac had beeter moeten weten want wie heeft dit soort dingen nou voor het zeggen bij Vitesse ?

15 januari 2014 om 15:18

Niet zo dramatisch doen, Vitesse heeft voor een andere optie gekozen, klaar!

15 januari 2014 om 15:22

Ik vraag me alleen af wie het laatste woord heeft hier over

15 januari 2014 om 15:35

Ik denk ook dat chelsea achenteh later willen overkopen/krijgen van Vitesse. Het is ook zo'n groot talent..

15 januari 2014 om 15:41

klopt, dat word weer een CL voor Chelsea over paar jaar met jongens als Leerdam, Van der Heijden, Achtenteh, Ladyad, Propper zitten ze toch gebakken zzou je zeggen...

15 januari 2014 om 15:42

@ hardcore ik kan me niet voorstellen dat ze in Londen of Rusland bezig zijn met Obradovic en Achenteh... denk je zelf van wel ?

15 januari 2014 om 19:20

Andere keuze oke maar of dat een beteren is vraag ik me af.

15 januari 2014 om 15:19

Interessant. Nu koopt Vitesse een Nederlander, die ook nog veel minder hoeft te verdienen dan Obradovic, is het weer niet goed.

15 januari 2014 om 15:28

En die financial fair play dan? Kan me herinneren dat Vitesse helemaal geen spelers kon kopen. Jammer voor Bursac, maar als je op proef bent heb je 2 mogelijkheden: Wel en geen verbintenis. Overigens ben ik niet zo kapot van Achenteh, speelt meer linkshalf/ buiten dan back, en denk niet dat hij de kwaliteiten heeft voor dit Vitesse, maar Ik laat me graag verrassen!

15 januari 2014 om 15:28

Tja het is wat je goed noemt tog vind ik achenteh een paniek aankoop
Giliano Wijnaldum vind ik beeter

15 januari 2014 om 15:44

wat Vierklau zegt heeft niets met het nivo van de speler te maken piem..

15 januari 2014 om 16:40

Achenteh heeft een aflopend contract en zal dus niet al te veel kosten.

Aardige speler die Obradovic. Helaas niet uitzonderlijk gebleken en een goedkoper alternatief leek beschikbaar. Verstandige keuze van Vitesse in mijn ogen. En dat hij al gekeurd was, is logisch na zo'n zware blessure. Hij had acht maanden niet gevoetbald, dan moet je toch keuzes maken. En als je dan kan besparen en je risico's kan spreiden dan doe je dat.

Sorry hoor maar als je 8 maanden niet gevoetbald hebt, clubloos bent en een salaris vraagt van meer dan een miljoen dan is het toch logisch dat Vitesse daar niet aan mee wil werken? Snap die haat op Vitesse echt niet.

Vitesse mag wel spelers huren of transfervrije spelers aannemen en aan gezien deze meneer geen contract heeft mag het dus wel.

Jammer voor jouw client, maar dat je vader daar al 30 jaar rond loopt heeft natuurlijk nergens mee te maken... of verdien je daarvoor een voorkeursbehandeling. Vitesse is een Bvo, geen liefdadigheidsinstelling.

Als je client op proef is, en geen contract weet af te dwingen... so be it.... Dat is het risico van een proef-stage.

Wat een koekenbakker zeg.

15 januari 2014 om 15:50

Dan nog heeft dat niets te maken met het feit dat Vitesse het niet zag zitten in Obradovic, of dat nou vanwege het salaris of zijn kwaliteiten is, of een combinatie daarvan.

15 januari 2014 om 16:26

Obradovic was zo n beetje rond met Vitesse. Wat de zaakwaarnemer bedoelt is dat hij toch wel wat betere communicatie had verwacht sinds hij een goeie bekende van de club is. Niets mis mee.

15 januari 2014 om 16:33

Sorry, maar ik kan geen gedachten lezen. Uit de tekst haal ik niet wat hij bedoeld.....alleen wat er echt staat geschreven.

Zo'n beetje rond, is nog altijd niet rond. Is net zo iets als een beetje zwanger. Als hij betere communicatie had verwacht, zou hij dat wel verteld hebben..... Of is het expres in dit stukjeweggelaten?

15 januari 2014 om 18:48

Er staat dat hij boos is omdat hij niet serieus wordt genomen en vervolgt het met dat zijn vader er 30 jaar werkt. Dus kun je toch wel beetje doordenken?
Hoe kun je zwangerschap met een contract vergelijken? Als jij ergens solliciteert, dan is het toch respectvol van de werkgever als hij eerlijk is in de communicatie naar jou? En niet dat hij je gaat keuren, foto gaat afnemen en opeens met een andere sollicitant komt? Vitesse is hier gewoon niet heel eerlijk in haar communicatie, zelfs een famboy zou dat toch moeten kunnen begrijpen.

iemand die al 30 jaar bij de club rondloopt...gespeeld heeft en nu scout voor Vitesse... heeft dat niet iets met clubcultuur te maken...

15 januari 2014 om 16:33

Je verwart hem met Bosko Bursac, voormalig spits en nu scout van Vitesse.

15 januari 2014 om 17:05

ja idd zijn vader.... die dus al 30 jaar bij de club rondloopt... mooie kerel is dat.

Kans gekregen om jezelf te bewijzen na een grote blessure, mee op trainingskamp. Eerlijk is eerlijk, je hebt kansen genoeg gehad om je te bewijzen.

wel leuk, al die aandacht voor Vitesse, al is het negatief. Betekent dat we er toe doen, in elk geval genoeg om over te praten en te zeuren. Veel aandacht en negatieve aandacht horen ook bij het topclub worden

Sneu voor Obradovic, had het hem gegund, maar Vitesse heeft anders beslist en in hun ogen een betere optie gekozen (nederlander, voordeliger en waarschijnlijk meer zekerheid voor de toekomst). Dat kun je ze toch niet kwalijk nemen lijkt me. Vitesse is namelijk een betaald voetbalbedrijf. Such is life! Welkom Achenteh!

Wat een gezeur, je bent toch professional of niet? Hij heeft de kans gekregen zich te bewijzen en is het niet geworden. Helaas, doorgaan en het elders proberen. Dat is je lot als professioneel voetballer en dat hoort bij die wereld.

Ja moest je maar niet zo dom zijn om voor Zaragoza te tekenen als een club als Ajax interesse in je heeft. Nu heeft hij bewezen niet goed genoeg te zijn voor Spanje en zelfs niet voor Vitesse. Had ie gewoon met zijn volle verstand gekozen dan was hij nu van het niveau Roberto Carlos

Het spat er weer vanaf. De haat/jaloezie van velen op voetbalzone ( vooral Ajacieden ).

Wat begrijpen ze niet onder proef? Als iemand op proef is heeft de club het grootst recht om hem te weigeren na een proef periode. Dat hij eerst door een scan is gehaald is vrij normaal. Je laat geen mensen mee trainen op hoog niveau die iets zou mankeren, plus als je deze jongen koopt, weet je ook gelijk dat alles goed in elkaar zit.

bij elke club gaat dat, ook bij ajax

15 januari 2014 om 16:57

Toch nog iemand die t begrijpt, vitesse had t recht om dit te doen en geef ze eens ongelijk

Tja. Eerst maar eens verdiepen in de handelwijze van Vitesse. Dan had je je zegeningen kunnen tellen. Vorig jaar gebeurde hetzelfde met Leerdam. Wel niet, wel niet. Vitesse doesn't care...

15 januari 2014 om 17:34

@frankentime.we zijn het lelijke eendje van de Eredivisie ,de club zonder ziel ,zonder successupportersetc.lekker belangrijk dan wat Vitesse doet toch?of moet je perse een nietszeggend commentaar geven.nitwit

15 januari 2014 om 19:13

Gelukkig maak jij dat met je commentaar vol inhoud weer helemaal goed.... ;

15 januari 2014 om 19:43

Gelukkig hoeven we ons niet in jou te verdiepen: het ligt altijd aan Vitesse voor jou Als je vriendin je verlaat, krijgt die club waarschijnlijk ook de schuld haha

15 januari 2014 om 22:55

Als mijn vriendin mij verlaat hoop ik dat ze het beter onderbouwt dan dat jij commentaar levert. Ik geef aan dat het niet de schoonheidsprijs verdient en richting Vitesse ben ik inderdaad altijd een beetje extra kritisch...

Slimme keus van Vitesse, Nederlander, minder salaris en nog relatief jong. Bursac moet niet janken, doodnormaal dat een proefspeler die in 2 jaar amper gespeeld heeft eerst een keuring en een scan moet doorstaan.

begrijp het prima van Bursac. Die kijkt wel naar spelers die de club beter maken, heeft een band met de club en verwacht dan in ieder geval open en eerlijke communicatie. Obradovic is kwaliteit, ook nog wat lengte en ervaring op hoger niveau. Deze jongen traint 12 dagen mee, speelt mee, Bosz is enthousiast, is ook nog transfervrij alleen omdat hij buiten EU is, is het salaris iets hoger( €50.000 meer) dan Achenteh overigens, dus daar zit het niet. kwalitatief veel beter en ook een optie voor het centrum.

dat hij buiten EU is kan een argument zijn, maar dan klopt het hele aantrekken van Djurdevic toch niet? die had Bosz nog niet eens gezien, moet ook buiten EU salaris hebben en is nog echt geen basis, terwijl op die plek (spits) aanvulling voor de basis nodig is.

dan kom je terug van Abu Dhabi, maandag speel je met jong Vitesse en heb je een bespreking over salaris, duur contract (half jaar en optie van 2) en de mededeling dat hij dinsdag de fitheidstest en foto's van de knie moet laten maken en dat het dan goed is. Die heeft hij doorstaan, positieve uitslag en dan dinsdagavond komt Achenteh.. zeg het maar.

dan mag je volgens mij best boos zijn. Als dat eerder was gecommuniceerd, dan had Obradovic de tijd anders kunnen besteden. Overigens kunnen ze hem best een contract aanbieden. Kakuta, Hutchinson, twee vage brazilianen en Reis (3 dus) zijn weg en Vitesse is gewoon niet sterk in het centrum, zeker als Piet weer onrustig is.

Natuurlijk hoeven ze die jongen niet te contracteren, maar een beetje heldere communicatie kan natuurlijk ook geen kwaad. Ik gok dat je daar bij Vitesse niet op hoeft te wachten. Die willen schuiven met dat geld, of huurlingen, of wat papa Roman nog meer kwijt wil.

Obradovic was op proef. Gekeurd logisch als je 8 maanden niet gespeeld hebt en en zwarte knieblessure hebt gehad. Dan nog een salaris van boven de 5 ton. Vitesse heeft het goed bekeken. De technische staf heeft een negatief advies aan de directie gegegeven. Ja dat vindt een zaakwaarnemer niet leuk.geen extra inkomen, meneer bursac moet niet zeuren en zeker zijn vader niet hier bij betrekken. Vitesse is geen filantropische instelling maar een bedrijf! Juiste keuze!

15 januari 2014 om 19:17

Persoonlijk denk ik dat de technische staf al een positief advies had gegeven. Totdat Achenteh amok ging maken bij Zwolle... Ben benieuwd hoe Achenteh zondag wordt ontvangen in Zwolle...

16 januari 2014 om 01:29

Frankentime Hij wou zijn contract niet verlengen, dat speelde al langer en dat is iedereen goed recht.is dat tegenwoordig amok? @1892 graag zie ik de bronnen van jouw aannamens heb namelijk hele andere dingen vernomen. Zie officiele site van Vitesse .nl of .org. Er is wel degelijk gecommuniceerd. En Bursac had als zaakwaarnemer en zoon van toch welmeer verstand van zaken moeten hebben anders doe je niet dit soort uitspraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse23-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger140
S. TronstadMiddenvelder140
L. OpendaAanvaller145
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

7 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren