Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wenger: ‘Onze voetbalcultuur is niet altijd even tolerant geweest’

Laatste update:

Thomas Hitzlsperger kwam woensdag uit de kast. De 31-jarige middenvelder, die voor onder meer VfB Stuttgart, Lazio en Everton speelde, werd vervolgens geprezen dat hij in de conservatieve voetbalwereld voor zijn seksuele voorkeur uit durfde te komen en zei in diverse media dat het debat over homo’s in de voetbalsport gaande moet blijven. Arsène Wenger is het volledig met de voormalig Duits international eens.

/

De manager van Arsenal zegt op de officiële website van Arsenal te hopen dat er meer voetballers komen die, nog tijdens hun actieve carrière, hun coming out durven te doen. “Onze voetbalcultuur is niet altijd even tolerant geweest en de volgende stap is dat mensen in onze sport de vrijheid voelen om uit de kast te komen, als zij dat willen doen. Misschien is het de beste dag wanneer je er niet meer over praat. Dat betekent namelijk dat het volledig geaccepteerd is en iedereen gewoon doet waar hij zin in heeft.”

Hitzlsperger is de bekendste (voormalig) prof die heeft onthuld dat hij op mannen valt. “Ik kom nu uit voor mijn geaardheid”, zei Hitzlsperger in een interview in Zeit. “Waarom? Omdat ik de discussie over homoseksualiteit onder sporters onder de aandacht wil brengen. Het bewustzijn van mijn homoseksualiteit was een langdurig en moeilijk proces.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inderdaad, begin jaren 90 kwam er in Engeland ook een speler uit de kast die uiteindelijk tot zelfmoord werd gepest door de andere supporters.
Belachelijk maar het zorgde er wel voor dat spelers dieper de kast in zijn gedoken, en terecht eigenlijk.
Al heeft Wenger 100% gelijk als het het beste is wanneer er niet meer over gesproken wordt uiteindelijk.

Ik vraag me af waarom het nodig is om je seksuele voorkeur uit te spreken op een plek waar het niet relevant is?

Zolang iets geen invloed heeft op je prestaties op het veld, lijkt het mij een overbodige discussie.

11 januari 2014 om 23:23

Volgens mij is je geaardheid een deel van je persoonlijkheid, en bij heel veel banen lopen je persoonlijkheid en je werk in elkaar over. Je praat op je werk toch ook over je leven, of jij niet?

11 januari 2014 om 23:56

Ik heb op geen enkele manier mijn seksuele geaardheid, en mijn werk met elkaar in elkaar over laten lopen. Heb ook nooit de behoefte gehad om op mijn werk mijn geaardheid naar buiten te brengen gezien het niets met mijn werk te maken heeft.

Totaal onnodig, echter niet verboden. Ik zie het niet als noodzaak, omdat het voor mij onbelangrijk is.

12 januari 2014 om 00:05

Nou je ontkomt er toch niet aan, op bedrijfsuitjes, een borrel of gewoon in de pauze praten mensen toch gauw over hun leven. Gaat natuurlijk over van alles maar je kan vaak genoeg opmaken uit die gesprekken hoe iemand op het eerste gezicht in elkaar zit. De types waarbij je echt 0,0 weet over wat ze doen buiten het werk zijn of gereformeerden of van die potentiële seriemoordenaar types die nog thuis wonen op hun 45e.

Overigens ben ik een groot voorstander van werk en privé gescheiden houden hoor, 2 telefoons en hoef de meeste niet te zien in mijn vrije tijd. Maar daarom kan je wel gewoon sociaal zijn en daar kan je al een heleboel informatie uit halen.

12 januari 2014 om 00:59

Andonis, ik weet natuurlijk niet wat voor werk jij doet, maar de meeste mensen praten op hun werk over hun persoonlijke leven, iets wat niet heel vreemd is. Praat je ook met je vrienden niet over je werk omdat dat niets met vriendschap te maken heeft?

Catalonia, Werk en prive gescheiden houden is zeker een must, maar tot op zekere hoogte. Je kan het niet 100% gescheiden houden, als je thuis enorme ruzie hebt neem je het toch wel ergens mee in je werk.

En inderdaad, de mensen die nooit iets over hen persoonlijke leven vertellen zijn meestal enorm introvert, er is an sich niets mis met introvert zijn, maar tot op zekere hoogte.

12 januari 2014 om 10:43

Ik heb het niet over geheimhouding. Ergens met collega's of vrienden over praten, is wat anders dan als bekende voetballer publiekelijk je seksuele geaardheid uiten. Daar zit een idee achter.

Dat is nu juist mijn punt. In deze tijd lijkt dat mij overbodig. Voor zover we kunnen hebben we het punt bereikt dat seksuele geaardheid een non issue is. De overgebleven groep die daar over valt, zul je op deze manier niet overtuigen.

11 januari 2014 om 23:25

Wilfried Zaha, even een vreemd voorbeeld, maar stel dat Messi uit de kast zou komen, zouden zijn teamgenoten dat niet accepteren? Of pak en beet Cillessen, zou dat iets uitmaken voor een speler? Zolang ze maar presteren lijkt mij. Ja, door de fans van de tegenpartij zal er wel eens wat geroepen worden, daar ontkom je niet aan. OK, ik heb niemand die vorig seizoen bij Everton speelde erover gehoord, dat is misschien het beste, als die zich er over uitlaten, of andere spelers die met Hitzlsperger gespeeld hebben. Normaal gezien heeft Lehmann een vrij uitgesproken mening, die heeft met Hitzlsperger samen gespeeld. Khedira zou ook iets kunnen zeggen, die heeft er ook een paar jaar de kleedkamer mee gedeeld.

11 januari 2014 om 23:29

K juist dat t voor de ploeg niet uit maakt. Supporters vooral.

12 januari 2014 om 00:01

Nou ik denk dat dat nog wel eens tegen kan vallen,uiteraard zijn het de supporters die het gaan gebruiken om de tegenpartij er mee te sarren,maar als je enkel al de uitspraken van Alex en zijn teamgenoot bij PSG neemt dan zegt het al genoeg over hoe het ook bij genoeg spelers niet geaccepteerd en normaal wordt gevonden.

Het grootste probleem is gewoon de maatschapij en dan met name in landen waar religie nog steeds de boventoon heeft en mensen eigenlijk van kleins af aan met de paplepel word ingegoten dat het fout is en vaak als afwijking en/of als ziekte wordt beschouwd.

De lofzang voor Hitzlsperger is naar mijn mening onterecht. Die jongen kon een pioneer zijn in het voetbal door tijdens zijn carrière uit de kast te komen, maar in plaats daarvan besloot hij tien maanden ná zijn laatste wedstrijd een statement af te kondigen. Dit is geen opkomende trend, dit is geen positief nieuws. Nee, het bevestigt enkel de issue waar het al de tijd om draait; homo's in de voetballerij worden niet getoleerd. Een tikkeltje schijnheiligheid in de uitspraak van Hitzlsperger aangezien hij op dit moment zelf niet meer voetbalt en dus de 'consequenties' op het veld niet meer zal ondervinden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren