Ajax eindigt na verloren strafschoppenserie als laatste op Antalya Cup

Zaterdag, 11 januari 2014 om 19:34Gijs Freriks

Ajax is op de vierde en laatste plaats geëindigd in het toernooi om de vriendschappelijke Antalya Cup. De Amsterdammers verloren zaterdagavond de strijd om de derde plek van Trabzonspor. Na een fout van Joël Veltman zorgde Emre Güral voor de openingstreffer, maar die werd in de 87e minuut weggepoetst door Mike van der Hoorn. In de strafschoppenserie faalden vervolgens Stefano Denswil en Ricardo Kishna en hierdoor trokken de Turken aan het langste eind. Kishna maakte in Belek zijn officieuze debuut voor Ajax.

De aanvaller deed de gehele tweede helft mee en had ogenschijnlijk geen last van plankenkoorts. Kishna liet zich direct met een schot zien en presenteerde zich als een talent met bravoure. Hij kon een verliespartij voor Ajax echter niet voorkomen en het eerste doelpunt stond al binnen tien minuten op het scorebord van het Antalya Akdeniz University Stadion. Veltman treuzelde en hierdoor kon Emre alleen af op Jasper Cillessen: hij faalde niet. Aanvoerder Siem de Jong was na twaalf minuten dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap trof via de doelman de paal. Ajax, dat vrijdag met 2-1 van Galatasaray verloor, domineerde en had in de eerste helft een doelpunt verdiend. Met name Viktor Fischer had het vizier niet op scherp staan. De Deen ramde na een halfuur in kansrijke positie over en schoot na 35 minuten van dichtbij naast na een fraaie Amsterdamse aanval.

Met een volledig ander elftal hoopte trainer Frank de Boer in de tweede helft de gelijkmaker te kunnen forceren. Hoewel De Storm van de Zwarte Zee wat meer grip op de wedstrijd had, bleef Ajax de betere en gevaarlijkste partij. Danny Hoesen en Fischer faalden echter in de afronding en Lucas Andersen mikte tegen de paal. Van der Hoorn bezorgde de regerend landskampioen van Nederland drie minuten voor tijd toch nog de 1-1: op aangeven van Bojan Krkic kopte de verdediger van dichtbij binnen. Ajax verloor de aansluitende penaltyserie met 4-3 en keert dit weekeinde nog terug op Hollandse bodem. Ajax neemt het volgende week zondag in eigen huis op tegen PSV.


Poll

Denk jij dat Ricardo Kishna veel aan spelen toekomt in de tweede seizoenshelft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

263 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Als 1 ding duidelijk is geworden is dat we scorend vermogen missen. De kansen worden wel gecreerd, maar jongens als Fischer en de Jong lijken het vertrouwen te missen om een kans af te maken. Verder scoren jongens als schone, serero en blind ook geen 10 goals per seizoen. Blijft alleen Klaassen over die voor de goals moet zorgen.

11 januari 2014 om 19:46

Wel goed breekijzer haha. Als VDH zo nog punten binnenhaald kan hij zijn geld nog waard zijn geweest.

Ook mooi dat Ajax nu een plan B heeft. Koeman zou trots zijn.

11 januari 2014 om 20:17

Van De Hoorn de nieuwe Pele?

11 januari 2014 om 20:40

Waarom de nieuwe Pele ? Is dat grappig ?

11 januari 2014 om 21:33

VDH was tegen AC Milan ook best gevaarlijk als spits hoor .. zou je best vaker kunnen proberen

11 januari 2014 om 21:42

@Futureboss Wat loop je nou dom cynisch te doen? Sukkeltje

12 januari 2014 om 01:10

Hahahahaha geïrriteerd ???

12 januari 2014 om 04:02

Sukkeltje...

12 januari 2014 om 10:21

Pele is onlangs overleden

11 januari 2014 om 19:39

Dat Klaassen enkele keren heeft gescoord betekent niet dat je altijd iets van hem kan verwachten. Ajax heeft gewoon een afmakende spits nodig, een echte spits en niet die neppe Sightorsson.

11 januari 2014 om 19:41

Ik ben het ermee eens wat je zegt over Fischer, de Jong echter is net terug van een blessure en als die echt 100% weer fit is dan pikt hij zijn goaltjes echt wel mee. Die Serero word ik echt helemaal gek van. Al staat hij 5 meter voor de doellijn dan speelt hij de bal alsnog breed. Hij heeft echt te weinig scorend vermogen want als diepe middenvelder heb ik hem ook nog nooit een afstandsschot zien maken! We missen gewoon idd echt een killer voor de goal

11 januari 2014 om 19:54

Ik blijf het maar herhalen. Fischer is echt waardeloos voor ajax. Voegt gewoonweg 0,0% toe. Ik begrijp dan ook niet waarom er ajacieden blijven roepen dat hij een talentje is. Dramatisch gewoon.

11 januari 2014 om 20:15

Ik blijf het maar herhalen. Fischer is echt een held. Voegt 100% dreiging toe. Ik begrijp gewoon niet waarom zielepoten maar blijven roepen dat hij geen talentje is. Kinderachtig gewoon.

11 januari 2014 om 20:20

je bent nu een beetje aan het doemdenken naar mijn mening.

De Jong mist ritme, dat komt echt wel weer.
Fischer heeft ontzettend veel pech, waardoor zijn zelfvertrouwen wat weg lijkt te zakken. Echter bekoort zijn spel me de laatste weken wel weer. Combineert, versnelt, passeert en creëert kansen voor zichzelf en anderen.

Schone scoort daarnaast normaliter redelijk vaak, en vaak zij het verdomd belangrijke ook.
Verder scoorde Serero er in Zuid-Afrika altijd een stuk of 15. Dus hij heeft wel scorend vermogen. Nu wil ik de zuid afrikaanse competitie niet vergelijken met de Nederlandse competitie, maar ik denk dat hij er in Nederland ook wel een stuk of 8 kan maken.

Vorig seizoen scoorde hij voor zn blessure aan de lopende band.

11 januari 2014 om 20:31

De Jong, Sigthorsson, Fischer en zelfs Bojan hebben in het verleden bewezen te kunnen scoren. Op Fischer na, komen al deze jongens terug van een blessure. Siem heeft net een klaplong gehad, Sigthorsson en Bojan hadden slepende, terugkerende spierblessures. Die jongens hebben duidelijk weer ritme nodig, maar dat komt vanzelf gedurende dit seizoen.

Dat de ca 30 doelpogingen dit weekend gemist werden, komt weleens voor. Statistisch gezien scoort Ajax ongeveer 1 op 7, dat trekt zich wel weer recht als het er straks om gaat. Ik maak me geen zorgen, die jongens zijn goed voor voldoende doelpunten.

Kortom, in mijn ogen speel jij paniekvoetbal door scorebordjournalistiek!

Dit is overigens een mooi voorbeeld dat de beste ploeg een toernooi geregeld niet wint in een sport waarin relatief weinig gescoord wordt.

11 januari 2014 om 21:18

Tjaa scorend vermogen is duur en jullie zijm gierig leggen het probleem af op de zijkanten.

2e helft werd gedomineerd door Trabzonspor, al moet ik zeggen dat beiden wel goede kansen hadden. 1ste helft, geen twijfel over mogelijk, gaat naar Ajax. Genoten van de wedstrijd! Had eerlijk gezegd wel een overwinning van Ajax verwacht maar ach de bal blijft rond en het is maar een oefenpotje.. Alleen wil ik de gezichten van die opscheppers eens zien. Het zou zogenaamd 3-0 worden etc etc.

11 januari 2014 om 19:39

Jammer dit wel onnodig dat mag wel gezegd worden. Jongens het hoofd omhoog, schouders naar achteren en het borst naar voren. We gaan tegen PSV voetballen, of ons leven er vanaf hangt.

Er is gewoon een schrijnend tekort aan kwaliteit voorin. Alleen het aantal gemiste kansen zegt al genoeg.

11 januari 2014 om 19:43

gedomineerd? trabzonspor had ongeveer 4/5 schoten en 30%balbezit

11 januari 2014 om 19:44

Hahah inderdaad! Ajax was bovenliggende partij.

11 januari 2014 om 20:25

Ja maar wint dus niet? Voetbal gaat om winnen en niet om mooier spelen. Mooi winnen en verliezen nee daar heb je toch niks aan.

12 januari 2014 om 14:08

Dan lees je niet goed genoeg Lanvin.
Ook al heeft Trabzonspor gewonnen, dan hebben ze nog niet gedomineerd.
Daar wordt hier over gepraat.
Dat Trabzonspor gewonnen heeft, dat trekt niemand in twijfel.
Ik denk dat wij allemaal wel weten dat voetbal om winnen draait.

11 januari 2014 om 20:39

Ga even de wedstrijd opnieuw kijken! Trabzonspor had misschien 30% balbezit, dus domineren is pure onzin. Ze waren zeker gevaarlijk maar dat is iets anders dan domineren.

Teleurgesteld in Ajax dit toernooi. Dat je verliest maakt mij niet verschrikkelijk veel uit gezien het feit dat het een oefenwedstrijd is. Maar het grossieren in het missen van kansen en kloteballen begint me de strot uit te hangen. Fischer speelt dreigend maar schiet alles hopeloos mis, Bojan verliest elke bal en overtuigd helemaal niet. Achterin zijn er knulligheden tweemaal waardoor we op achterstand komen. Ajax speelt normaal gesproken veel meer solide, strak en zeker in de passing maar hier was niks van te zien de afgelopen dagen. Stom, want je doet jezelf tekort. Je had beide potten gewonnen als je scherper was. Lichtpuntje vond ik Kishna, die ondanks zijn waardeloze penalty, liet zien een actie te durven maken iets wat we wel nodig hebben in dit team. Ook Duarte speelde dwingend en liet zien een prima backup voor het middenveld te zijn die kwalitatief gelijkwaardig is. Nu knallen tegen PSV en er is niks aan de hand, als tegenstander zijn die minder dan de teams waar we nu tegen gespeeld hebben en zij zullen meer ruimte weggeven omdat ze minder defensief ingesteld zijn. Scherpte moet er dan zijn!

12 januari 2014 om 11:32

is wel raar dat al die ajaxieden nou in een keer roepen allebei de wedstrijden waren we beter maar we konden de kansen niet afmaken!!!!

Om te winnnen moet je gewoon scoren, voor goed voetbal krijg je geen punten.

11 januari 2014 om 19:41

Turkije is beter dan Nederland, en het Turkse voetbal is honderd keer beter dan het Nederlandse. Groet een Ajax fan.

Tegen PSV er ff 5 maken dan is het goed. Fischer alleen al had Ajax aan ene 4-1 zege kunnen helpen.

11 januari 2014 om 19:53

Dit Ajax is om te huilen. Eigenlijk heeft Ajax al jaren spelers om te huilen maar collectief maakt de Boer altijd een geheel van. PSV moet lef tonen in de Arena want kwalitatief zijn ze beter.

11 januari 2014 om 20:00

Klopt, kwalitatief is het echt jupiler league. Gelukkig hebben we Frankie anders waren we de afgelopen jaren denk ik gedegradeerd

11 januari 2014 om 20:01

Nou die kwaliteit heb ik nog niet mogen aanschouwen dit jaar, al vier jaar niet trouwens haha.

11 januari 2014 om 20:17

Om te huilen haha
Kijk na jou clubje waar ze staan
En eriksen Vertonghen vorig seizoenen
Niet zien speler zeker en nu Aap

11 januari 2014 om 20:35

Om te huilen? Dat valt wel mee hoor! Ik heb 2x een wedstrijd gezien met goed positiespel, alleen de kansen moeten worden afgemaakt. Dan win je gewoon 2x met 3-1. Het gaat prima, Ajax strijdt nog op 3 fronten mee. Dat kun je van PSV toch niet zeggen .
En die spelers die ''om te huilen'' zijn hebben wel al 3x op rij het kampioenschap gepakt. En de PSV spelers zijn kwalitatief beter? Waarop baseer je dat? Op al die gewonnen kampioenschappen van de afgelopen jaren? Op al die gewonnen Europa League wedstrijden? Op al die gewonnen wedstrijden in de eredivisie? Doe je bril eens af alsjeblieft

11 januari 2014 om 19:41

Ja ja, laten we dit soort onzin vermijden. We lachen altijd de Nederlanders uit die met dit soort achterlijke argumenten komen, en dan doe je het zelf.

11 januari 2014 om 19:46

Nette reactie Mezara_kadar_f We kunnen die discussie wel weer opstarten, maar de Nederlanders vinden de Nederlandse competitie beter en de Turken de Turkse competitie (over het algemeen). Feit is echter dat op dit moment Nederland hoger staat op de UEFA-coëfficiëntielijst. Over 2 jaar zal Turkije Nederland echter ingehaald hebben door de goede resultaten van de Nederlandse clubs die wegvallen en de slechte Europese jaren van de Nederlandse teams.

11 januari 2014 om 19:50

Ja klopt. Maar dat zal zoals je zegt ook niet lang meer duren, laten we eerlijk zijn. Nederland presteert de laatste jaren slecht terwijl Turkse clubs als Gs al twee jaar op rij door zijn naar de volgende ronde van de CL en Fener op het nippertje de Europa League finale mis liep. Zo kan je eeuwig heen en weer roepen 'wij hebben dit' en 'wij hebben dat', maar ik word er echt schijtziek van.

11 januari 2014 om 19:56

Mkf, weet je wat er is bro. De Ajacieden hiero weten het natuurlijk niet, want die hebben een vaste kring in hun deel van VZ net als bij ons. Maar ook even ter infomatie: het zijn altijd die nieuwelingen of mensen die hier nauwelijks komen die altijd herrie schoppen. Kijk onderling kunnen wij dit wel oplossen, maar de voetbalwereld is breder dan de Süper Lig. En dat weten sommige mensen niet.

11 januari 2014 om 19:44

Laatste 2x Nederlands elftal tegen Turkije, 2x makkelijke winst.. Genoeg gezegd..

11 januari 2014 om 19:45

Ging het hier over clubvoetbal of interlands?

11 januari 2014 om 19:51

Ging het hier om officiële wedstrijden met belang of om vriendschappelijke potjes?

11 januari 2014 om 20:15

Adriano, zou jij jouw reactie niet beter onder iemand anders kunnen plaatsen die ook echt deze oefenwedstrijd erbij haalt. Mij hoor je daar namelijk niet over. Ik trek totaal geen conclusies uit vriendschappelijke potjes. Mij hoor je ook niet zeggen dat de Nederlandse competitie beter is dan de Turkse. Mijn mening is dat ze niet veel voor elkaar onderdoen en ook de topteams niet.

Ik kan volgens jou nu dus ook zeggen dat tijdens PSV-Fener er geen waarde aan vriendschappelijke potjes zat volgens degene die de Turkse competitie beter vinden en nu na deze potjes ineens wel.. Hypocrieten!

11 januari 2014 om 20:45

Jullie nederlands elftal hebben allemaal allochtonen man geen eens echte nederlanders.

11 januari 2014 om 23:44

@t-sport

Voorbeelden?
Ik help je, alleen Bruno Martins Indi en de Guzman weet ik zo snel te bedenken, maar die 2 wonen al sinds hun jonge jaren hier.

Bij Turkije komt Özyakup gewoon uit Nederland, en voor een aantal jaren terug had Turkije een Braziliaan op het middenveld staan (mehmet Aurélio) en Kazim-Richards komt uit Engeland.

Nu jij weer...

12 januari 2014 om 01:27

Wauw kom je aan kakken met aurelio.. 1 spelertje in t verleden? Jullie dan davids, seedorf, bronckhorst en ga zo maar door... nu nog steeds genoeg getinte nederlanders op het veld... maar dat doet er niet toe.. leuk dat ajax beter speelde gisteren en vandaag jullie blij wij blij omdat we gewonnen hebben... en zo onze jonge spelers hebben kunnen uitproberen ibrahim coskun lekker doelpuntje mee gepikt... en als dit een wedstrijd was in de cl of euroleague had je een totaal anders voetballende galatasaray gezien en dat weten jullie ook maar de meeste mensenn hier zijn laf

12 januari 2014 om 02:26

Suriname was een kolonie van Nederland. Dat betekend dat mijn vader in Zuid-Amerika is geboren, maar een Nederlands paspoort heeft. Zo ook Seedorf Davids en de andere Nederlanders met een donkere kleur. Zelfde geldt voor Antillen. En dan heb je nog de gastarbeiders. Jij woont toch ook in NL? Op Martins Indi na zijn alle spelers in Nederland geboren, dus wat maakt het uit?!

12 januari 2014 om 11:38

gaan we naar het verleden kijken ik ken opstellingen van het Nederlandse elftal dat bijna alleen maar uit Surinamers bestond.

Kijk naar het Nederlandse zaalvoetbal team dat bijna alleen maar uit Marokkanen bestaat. dus ga niet zo stom doem over 1 brazillaan die bij het Turkse elftal heeft gespeeld.

Over Ozyakup gesproken dat is gewoon een Turkse jongen met Turkse ouders alleen is hij in Nederland geboren.

11 januari 2014 om 19:46

@Adriano-

Zowel de Nederlandse Eredivisie (9e) als het nationaal elftal (9e) staan boven de Turkse competitie (10e) en Turkse elftal (43e onder de fucking Kaapverdische Eilanden!!!) in de Uefa ranglijst.

Nuff said.

11 januari 2014 om 19:59

En toch staat Turkije onder Nederland, hoe slecht zijn jullie dan wel niet?

12 januari 2014 om 02:29

Zullen we even rondgaan in de wereld en kijken welke clubs groter zijn? Denk dat je verrast zult zijn met hoeveel verschil de Nederlandse clubs boven de Turkse staan. Nederland teert niet op 1 Uefa cupje

12 januari 2014 om 11:43

wat hebben de Nederlandse clubs de laatste 5-6 jaren gepresteerd in de europese competities dan?

11 januari 2014 om 19:49

PSV heeft in de zomer Fenerbahce alle hoeken van het veld laten zien. Bakkali maakte die arme Turken helemaal gek.

11 januari 2014 om 19:51

In de zomer. Hoe lang is dat geleden? En met hoeveel A-spelers speelde Fener toen? En waar staat Fener nu? En waar staat PSV nu? Sorry hoor maar het huidige ingespeelde Fener zou PSV compleet vernietigen.

11 januari 2014 om 20:02

Klopt, je hebt een punt. De PSV van toen was zeer sterk, maar de Fenerbahce van toen was een nieuwe elftal met een nieuwe coach, de beste spits was toen nog niet gekocht en ze waren mentaal nog niet opgepept. De huidige Fenerbahce is helemaal ingespeeld, de voorhoede produceert in zijn eentje bijna 50 doelpunten en conditioneel sterk. Als ik de huidige vorm van PSV erbij pak, of zelfs de PSV van augustus, maakt Fenerbahce PSV met de grond klein.

Maar dit doet er allemaal nu even niet aan toe, dit is een topic van Ajax.

11 januari 2014 om 20:20

Dus de Nederlandse competitie is beter dan de Spaanse? Want Ajax wint van Barcelona.

Nuff Said

12 januari 2014 om 00:55

Als je de wedstrijden van Ajax hebt gezien, heb je ook gezien dat beide Turkse ploegen twee keer werden weggespeeld door Ajax.

Nuff Said

12 januari 2014 om 12:08

2 keer weggespeeld en 2 keer verloren, serieus hoe slecht ben je dan wel niet. Dan hebben jullie alle geluk van de wereld dat ze jullie niet hadden weggespeeld, dan was het zeker 4-0. Arme jongen.

Dramatisch ! Tik tik tik tik allemaal leuk en aardig en veel beter 2 wedstrijden, maar je koopt er helemaal niks voor. En dan blijft Frankie zeggen hebben niemand nodig voorin hahaha lachwekkend !

11 januari 2014 om 19:40

En zelfs willen tikken in de 16... schiet dan maar gewoon goal.

Het was trouwens echt een rare strafschop van Kishna maar verder was hij best goed.

11 januari 2014 om 19:42

Erg arrogant geschoten vond ik. Groot talent, maar zijn houding vind ik minder. Zie dan toch liever een Veltman/klaassen.

11 januari 2014 om 20:04

Ik wist wel dat die zou missen. Het was gewoon dat de druk te hoog lag. Normaal, want hij moest de laatste strafschop nemen. Hoe kan je dat eigenlijk aan een jongen overdragen die we nog nooit een strafschop hebben zien nemen?

Jammer, je verliest al je duels op een trainingskamp. Niet dat dit wat zegt maar toch; altijd lekker om potjes te winnen.

Wel ff scoren graag, verder is het niet slecht wat Ajax laat zien.

11 januari 2014 om 20:01

Op livescore staat er dat ajax de strafschoppen reeks heeft gewonnen?

11 januari 2014 om 20:48

Met het was niet slecht kom je er niet turken zijn gewoon beter klaar. 7de van turkije rolt ajax ff bijna op zielig man

11 januari 2014 om 21:11

Volgens mij heb jij alle 2 de wedstrijden niet gezien.
Ik als Feyenoord fan moet zeggen dat ik 2x een sterk Ajax heb gezien die domineerde en 2x zo goed speelde als haar tegenstanders, maar simpelweg een fatsoenlijke spits mist die het afmaakt.

Er moet is genokt worden met dat Nederlandse niveau riedeltje, als je ook weer ziet dat Feyenoord FC Basel volledig overklast heeft vandaag, maar ongelukkig niet kon scoren ( mede omdat het laatste half uur het B elftal speelde) kon komen.

Turkse clubs zijn fysieker wat sterker en hebben beter doorzettingsvermogen, daar kunnen Nederlandse clubs wel wat van leren vind ik.

Ja Ajax was beter, maar Onur Kivrak bewijst dat hij hogerop moet gaan. Paar lekkere reddingen. Trabzon had ook wat kansen om er 2-0 van te maken, dus vond de 1-1 meer dan terecht. Maar fijn dat Trabzon wint. Ze hebben wel wat moraal nodig, want in de league doen ze het niet bepaald denderend, en de arme donders loten ook nog eens Juventus in de EL.

11 januari 2014 om 20:07

Arme arme donders man. Echt arme stormen. Maar ja, dit helpt hun ook niet echt vooruit. Ze hebben geen transfers kunnen maken tot nu toe. Ze moeten wel een beetje opschieten, want die mogelijke nieuwe transfers zullen volgens mij maar net een wedstrijd spelen tijdens het kamo.

Hey trouwens, hoe zit het met Fener? Ik heb nergens iets gelezen over jullie kamp? Jullie zijn toch ook in Antalya?

11 januari 2014 om 20:17

Klopt man. We spelen morgen tegen Alanya, en volgende week tegen Neftchi Baku en Hannover 96. Ik ben benieuwd. Niet echt tegenstanders van niveau, maar denk dat wij ook om de helften ons hele elftal wisselen. Ik hoop vooral Salih en Holmen vaker te kunnen zien in de tweede helft van de competitie. Van mij mag Meireles wegwezen. En ik wil Cristian eigenlijk ook weg hebben, maar hij flikt het elke wedstrijd weer een assist te geven of een goal te scoren.

11 januari 2014 om 20:30

Ja klopt, geen tegenstanders van het niveau nee inderdaad. Wel mooi dat. Ersun Yanal eraan denkt om het niveau van de tegenstanders steeds met een tandje omhoog te doen. Vergeleken met ons zullen jullie jezelf dan niet in een klap forceren haha.

Hopelijk heeft Mike weten te imponeren. De enige speler die toch een beetje niveau a la Ajax heeft laten zien en dan ook nog tweemaal scoren, lekker bezig jongen, maar hoop maar niet teveel want Frank heeft zo zijn principes.

11 januari 2014 om 20:11

Mike was gewoon de enige geschikte speler voor zulke tegenstanders. Fysiek sterke jongen, niet voor niets tot twee keer toe naar het doel gekomen en erin gekopt. Frankie zo toch echt een spits met de eigenschappen van Mike moeten halen, anders moeten we (ook Ajacied) net als bij Milan op kritische momenten Mike naar voren sturen om lange ballen erin te laten koppen.

12 januari 2014 om 02:20

Nou hij heeft op mij wederom geen indruk gemaakt helaas. Aanvallend heeft hij zijn kwaliteiten, zijn crosspass is erg goed, maar verdedigend is het gewoon zwaar ondermaats. Elke keer weer billenknijpen als er een hoge bal bij hem in de buurt komt. Ik vraag me eerlijk gezegd ook echt af of CV wel zijn ideale positie is. Dus als je het mij vraagt imponeerde hij niet.

11 januari 2014 om 20:05

Kishna is trouwens zeker wel een groot talent, dat zie je aan alles! hopelijk krijgt hij al flink wat speeltijd de 2e seizoenshelft.

Zo zie je maar dat Ajax alles behalve onverslaanbaar is.
Van Galatasaray verliezen is geen schande, maar dit tegen Trabzonspor is beschamend. Net zoals die Panenka van Duarte.

wat is dat toch met dat hopeloos verdedigen.. ajax kreeg tegen gala en nu een onnodig doelpunt tegen en dat is typisch

12 januari 2014 om 02:29

Lijken me meer toevallige incidenten. Onze verdediging staat normaal gesproken vrij aardig.

12 januari 2014 om 22:55

Zijn geen incidenten meer.. het gebeurt te vaak en we zijn door dat amateuristische verdedigen ook uitgeschakeld in de CL (penalty ajax ac milan) domme penalties tegen krijgen.. en de betere ploeg zijn maar niet winnen is echt typisch nederlands. In dit geval waren het weer verdedigende blunders die nu niet tot een penalty uitliepen maar hard werden afgestraft

13 januari 2014 om 14:24

Nouja, dat van der Hoorn geen Ajaxwaardige verdediger is dat is nu wel duidelijk. Ondanks zijn twee goals stond hij nog weer te stunten. Maar buiten hem om vind ik onze verdediging vrij degelijk. Ik bedoel, Jasper en Veltman maken normaal gesproken niet van die fouten, Blind ook niet. Die drie waren totaal niet scherp tijdens deze oefenwedstrijden. Ik ben er niet bang voor dat ze dit vaker doen.

Trouwens, die penalty tegen AC, daar geef ik niemand behalve de naieve scheidsrechter de schuld van. Die had hij nooit mogen geven.

Ik zeg kishna in de basis tegen psv. Komt tenminste meer dreiging vanaf dan van bojan of schone. Maja denk dat bojan wel zal starten. Wordt tijd dat die de roest van z'n lijf krijgt die bojan. Komt naar niet los! Van der hoorn 2 gescoord. Leuk voor hem, maar op die goals na was t niet geweldig. Veltman maakt dure foutjes. Hopelijk blijft t hierbij. Fischer? Alsjeblief zeg. Heeft die z'n schoenen linksom aan? Serero combineert balverlies met ballen veroveren en diepteballen geven. Aan inzet ontbrak t iig aan niemand. Eigenlijk wel jammer dat we niet t vaste basis elftal een hele wedstrijd zien voetballen. Das toch anders dan na 45 min het hele elftal wisselen. Al goed. Volgende week moeten ze er staan tegen psv. Denk dat psv het ons heel moeilijk gaat maken. We zullen zien..

Binnen 3 jaar gaan we Nederland voorbij in Uefa coefficientenlijst.

11 januari 2014 om 19:53

Ga eerst maar eens voetballen, ziet er niet echt goed uit wat turkse ploegen laten zien.

11 januari 2014 om 21:16

Tegen FC Kopenhagen is wat anders dan tegen Celtic, om zomaar de zwaksten te noemen uit de poules. Verder zit er bij de Nederlandse clubs meer visie daar het bij de Turkse clubs vooral short-termist is.

11 januari 2014 om 20:12

Verwacht ik ook wel ja, maar juicht nu nog even niet te vroeg. Laat in ieder geval even 2 van de 3 jaren voorbij gaan, wil je?

Ach iedereen trekt hier direct simpele conclusies.
Ajax heeft dit "toernooi" puur gebruikt om wat oefenwedstrijden te spelen en veel talenten aan het werk te zien. Er werd met een compleet ander elftal gespeeld in de 2e helft. Til hier helemaal niet zwaar aan. Gewoon slim gedaan door Frank de Boer. Aan het scorend vermogen moet inderdaad gewerkt worden maar dat wisten we al. Deze wedstrijden zeggen amper wat. Eerste belangrijke wedstrijd is pas tegen Psv.

Trainen ze daar bij Ajax niet op scoren ofzo? Bij veld voetbal gaat het er niet om hoe goed je speelt maar om hoeveel goals je maakt. Misschien zijn ze meer met positiespel bezig dan met daadwerkelijk scoren.

11 januari 2014 om 21:41

Ze hebben geen speler die doelpunten kan maken.. jammer dat er geen Pantelic meer rondloopt die kan scoren en de ploeg beter laat spelen

Ten eerste vind ik het een ideaal moment om even te wijzen naar sommige Ajacieden op VZ die dachten dat Ajax dit toernooi zou winnen en zelfs 3-0 zouden winnen van Trabzonspor. Bij Ajax zeggen wij wel vaker: geluk moet je afdwingen. Inderdaad, ondanks het dominante spel over twee wedstrijden is het Ajax niet gelukt om dit toernooi te winnen. Inderdaad, geluk moet je afdwingen. Nu zullen die figuren een toontje lager piepen. Over deze wedstrijd heb ik niet veel te zeggen. Het is gewoon hetzelfde soort wedstrijd als gister. Ajax mist een fysiek sterke spits die ook moet kunnen koppen. Af en toe denk ik terug aan Bulykin, ondanks dat hij toch zo traag was. Dat is een soort spits wat Ajax nodig heeft. Met Siem of Sightorsson is er geen oplossing. Frank wilt verder met dit groep, maar als Ajax efficienter wilt zijn in doelpogingen moeten ze toch echt een kopsterke en fysieke spits halen. Ook al wordt het een huur, gewoon doen.

12 januari 2014 om 02:35

Grotendeels ben ik het met je eens. Met een afmaker voorin hadden we dit toernooi namelijk ook kunnen winnen. Toch denk ik dat de Jong in de punt best kan werken. Hij had even weer wat minuten nodig na al zijn gekwakkel, maar hij kan absoluut wel goals maken normaal gesproken. Ik denk dat of de jong of sigi gewoon in een flow moeten komen, dat is het enige wat we nog missen. Hoesten zal wss stand in blijven omdat hij net niet goed genoeg is voor de basis.

UIt alle holletjes en gaatjes komen hier allemaal lieve gefrustreerde Turkjes ofzo? Nu zijn wij opeens racisten en onderschatten wij de Süperlig die ondanks de 'overwinningen' niet meteen beter is. Of de competitie blijft daar alsnog slecht, maar de Nederlandse competitie stelt gewoon ook niet zo bijster veel voor. Wat een gejank :'.

11 januari 2014 om 19:50

Let maar niet op die 14-jarige boze Turkjes. Het spijt mij als een gozer met verstand dat er zulke types rondlopen met een pas gekochte Galaxy S4 in hun zak en groot doen achter hun scherm. Ze hebben daadwerkelijk geen verstand van voetbal. Maar verlaag jezelf oom niet tot hun niveau, want die figuren worden hier al genoeg afgekraakt. Na twee reacties zullen ze uiteindelijk niet meer reageren.

11 januari 2014 om 20:14

kijk wat die jonge allemaal zegt en dan ga je nog excuses aan bieden, niet doen man!!!!

11 januari 2014 om 20:15

hahaha gefrustreerd zegt die, enige die gefrustreerd is ben jij jonge, doe maar rustig aan was maar oefenpotje he hollandertje

11 januari 2014 om 22:49

het boeit me niet, ik ben voor ADO Den Haag, West Ham United, de Graafschap en wat leuke Deense teams, de rest mag me gestolen worden.

Ik kan er alleen dan zo slecht tegen dat er continu topics worden aangemaakt van een huilende Balotelli, een brullende Touré en nu alleen maar reacties van puberende allochtonen die lopen te janken over racisme. Alsof ik me zo welkom voel bij jullie ? Kom op man leef je eigen leef, word volwassen en kap met het woord racisme, juist door het te accentueren wordt het alleen maar groter.
En eerlijk is eerlijk, van zulke reacties als hollandertje of kaaskop ( zo ben ik inderdaad weleens genoemd, vet lief :$ ) krijg ik echt geen warmer gevoel van o jullie zijn echt lief blijf maar lekker in Nederland en blijf maar lekker huilen over racisme, het komt namelijk duidelijk van twee kanten, en misschien nog wel meer van de andere kant, maar he daar mogen we niks over zeggen, want o wee dan ben je racistisch.
Superlieve maatschapij :$ !!!

12 januari 2014 om 02:42

Het klopt over het algemeen wel wat je zegt over het smijten met het woord racisme, dat is gewoon irritant en slaat over het algemeen nergens op.

Maar als jij geen 'hollandertje' of 'kaaskop' genoemd wil worden, zeg dan zelf ook niet 'lieve gefrustreerde Turkjes'. Dat klinkt voor mij net zo fout en denigrerend. Niet alleen maar naar anderen wijzen en roepen als je zelf precies hetzelfde doet.

12 januari 2014 om 11:09

ok kusjes

Tja.. Ajax speelde beter maar ze kunnen gewoon moeilijk scoren.
En umm, jullie, fans van Ajax, PSV etc. Maak jullie maar geen zorgen, toen PSV won van Fener zeiden jullie ook allemaal dat de Nederlandse competitie beter is dan de Turkse en opeens zeggen de Turken dat en jullie zijn op je teentjes getrapt.. Ik vind het gewoon dat de Nederlandse en Turkse competitie gelijkstaan. Maar met Fener en Galatasaray kan je geen team uit Nederland mee vergelijken. Fener, Galatasaray , Besktas, Kasimpasa en dan houd het wel een beetje op..

Goede keeper zeg van Trabzon! Ik hoop echt dat die zich kan doorontwikkelen. Verder vond ik t erg leuk die Antalya cup. Leuk om talenten als Kishna aan het werk te zien. Ook leuk om wat b-garnituur van Gala en Trabzon te zien, naast natuurlijk de A-spelers. Kijk weleens Turks voetbal, en vind t leuk om daar ook over mee te kunnen praten. Zeker nu ik de komende weken deze laatste plaats ingepeperd ga krijgen door alle Turken in mn omgeving

als kansen werden gemaakt hadden we gewonnen blabla... ja als alle schoten van Sabri er ook inzaten was hij nu de topscorer van de wereld

Vorig jaar had je toch het gerucht dat Real Madrid geïnteresseerd zou zijn in Fischer, stel dat er een andere decadent rijke club op de proppen komt en zij bieden rond de 14/15-20 miljoen euro, doen of niet?

Want er wordt geklaagd over scorend vermogen etc., dan lijkt het me wel de moeite om Fischer te verkopen indien iemand dit bedrag op tafel legt en dat Ajax dan goed rondkijkt naar een vervanger. Misschien zelfs Ola John overneemt.

11 januari 2014 om 19:54

Tuurlijk moet je nadenken bij 15 mil, dat moet Ajax bij elle speler bij een dergelijk bod. Maar Fischer nu van de hand doen zou zo zonde zijn. We roepen constant dat we talenten moeten doorschuiven als er spelers falen. Dan moeten we die talenten ook het vertrouwen geven als het even niet lukt, dat is inherent aan talenten. Anders blijf je doorschuiven en loopt er straks C-jeugd.

11 januari 2014 om 20:15

Grote vriend, niet elk speler bij Ajax is 15 miljoen waard. Lasse Schöne is een van de ervaren spelers bij Ajax en die is geen 15 miljoen waard. Fischer daarin tegen zou ik voor 15 miljoen wel geven, en wel heel snel. Alleen dan moet Fischer beter spelen dan wat hij de afgelopen twee dagen heeft gedaan. Maar er zijn veel mensen die heel wat doelpunten verwacht van Fischer, dat is gewoon te veel druk voor hem.

11 januari 2014 om 20:19

Haha dat weet ik ook wel. Je begrijpt me verkeerd denkik. De kerel waar ik op reageer zegt "wat als Real met een bod van 14-15 mil komt." Daar reageer ik op. Ik zeg nergens dat Fischer dat bedrag waard is; en dat denk ik ook helemaal niet.

11 januari 2014 om 21:17

Want John heeft bewezen beter te zijn dan Fischer?

Ik voorspel een nederlaag tegen Psv.
Kunnen de kansen niet verzilveren, toch een gebrek aan kwaliteit.

11 januari 2014 om 19:57

Ik hoop dat veel mensen (inclusief PSV) zullen denken dat we gebrek aan kwaliteit hebben..

11 januari 2014 om 20:17

Dat maakt Ajax sterker. En ik voorspel helemaal geen nederlaag tegen Psv, sterker nog, in mijn ogen ziet het er naar uit dat Ajax heel wat ervaring heeft opgestoken in de Antalya Cup en dat heel goed gaat meenemen naar de wedstrijd tegen Psv. Ik zie Ajax winnen.

12 januari 2014 om 02:45

Ik hoop het. We zullen zien. Het was in ieder geval een leuk toernooi zo! En voor mij is Kishna sowieso al een jongen die zich heeft kunnen bewijzen. Daar zijn dit soort vriendschappelijke toernooien immers voor bedoeld.

Ajax gefeliciteerd met deze waanzinnige prestatie ;-) Zonder gekheid, ajax heeft veel kunnen proberen met jonge spelers. Verder moet de boer nu toch echt gaan zien dat hij een scorende spits nodig heeft!

11 januari 2014 om 19:53

Hoezo.. We hebben van der Hoorn toch?

11 januari 2014 om 23:15

Haha ja, met van der hoorn in de spits wordt ajax inderdaad kampioen :-p

Fisher speelde de tweede helft niet meer VZ. En ik denk niet dat het forceren van de gelijkmaket nou direct de reden was dat fdb het tweede elftal in het veld bracht? Beetje raar artikel dit..

Jammer dat de kansen er gewoon niet in worden geschoten zeg.. Het voetbal vond ik over het algemeen zeer aardig. Kishna een geweldige speler zeg, mooi om te zien hoe hij zonder zenuwen (op de penal na) mee draaide en zelfs 1 van de beste spelers was de tweede helft.

Ajax heeft goed gespeeld in de Antalya Cup, alleen moeten sommige niet denken dat Galatasaray op z'n best was; Eerste helft maar 4 basis spelers, de 4e doelman en in de tweede helft maar 2 basis spelers en 3 debutanten. Ook nog dat de wissels/reserves van Galatasaray dramatisch zijn op een paar na.

11 januari 2014 om 23:09

Mensen denken dat Gala met zijn normaal 11 begon, als dat zo was had Gala zeker weten met minsten 3 doelpunten verschil gewonnen.

12 januari 2014 om 02:49

Als als.. Maar ALS Ajax ook maar iets scherper was hadden ze deze ook gewonnen. 3 doelpunten verschil verliezen gebeurde in de CL de laatste jaren alleen tegen barca en real ik denk dus dat je nu weer iets te optimistisch praat.

11 januari 2014 om 20:00

Heb je ook gekeken of kijk je alleen naar uitslagen? Ajax kwam namelijk best goed voor de dag vond ik. Resultaat in zulke oefenwedstrijden zegt me weinig zolang je geen pak slaag krijgt. Aanval had de kansen moeten maken maar buiten dat hebben we gewoon heel behoorlijk gespeeld.

Ajax heeft twee keer gestreden, en was in elk duel de bovenliggende partij. Zowel via de flanken als door het centrum ging het zeer gemakkelijk. Net als alle andere Nederlandse clubs hebben ze een chemie in hun spel. Verzorgd voetbal, en elkaar zeer eenvoudig vinden. Vandaag met Feyenoord ook al, 90 minuten lang domineren, de bal goed rond laten gaan, maar toch niet kunnen scoren. Ook Vitesse was heer en meester tegen Hamburg.

Als de Nederlandse clubs hun expertise in afronden wat opkrikken, dan zie ik ze binnenkort uitgroeien tot de top. De basis is er al, het is enkel de afronding.

11 januari 2014 om 19:56

Daar koop je niets voor

Slechte voorbereiding van ajax

Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas zouden alle 3 elk jaar kampioen worden in de eredivisie.

11 januari 2014 om 19:59

Gedeelde eerste plaats?

11 januari 2014 om 20:52

Logisch nadenken is ook moeilijk tegenwoordig.. -_-

11 januari 2014 om 21:20

Logisch redenen ook Ekmel?

11 januari 2014 om 21:45

Sarcasme begrijpen is ook moeilijk tegenwoordig -_-

11 januari 2014 om 20:00

Trabzonspor ook nog wel hoor, en niet te vergeten kasimpasa.

11 januari 2014 om 20:02

Subtop, zijn minder dan Ajax, Vitesse, Twente en Feyenoord.

11 januari 2014 om 20:04

Denk alleen dat spelers als Drogba, Sneijder en anderen dan niet bij deze teams zouden spelen, want qua financiën ligt de Eredivisie gewoon zwaar achter volgens mij. Kijk alleen al naar televisiegelden, daar krijgt Galatasaray al ruim 18 miljoen euro meer per seizoen.

11 januari 2014 om 20:10

Is ook niet gek als je de inwoners, fans, faciliteiten en weet ik het wat allemaal met elkaar vergelijkt. Het is gewoon niet te vergelijken. Letterlijk.

11 januari 2014 om 21:44

Daarom is het ook zo jammer dat de turkse topclubs zulke oude vedettes halen terwijl ze best jonge goede spelers kunnen aantrekken (bruma is een goed voorbeeld)

12 januari 2014 om 21:01

Daarom ook mijn reactie op die post. Competities vergelijken is gewoon onzin.

11 januari 2014 om 20:21

Besiktas zou nooit kampioen worden van de Eredivisie. Galatasaray en Fenerbahce daarin tegen wel. Besiktas behoort met zijn stijl tot het niveau van FC Twente en misschien zelfs AZ. Vitesse wint met zijn kwaliteit van het huidige Besiktas.

12 januari 2014 om 01:00

Zeker de leukste thuis. Ajax en Galatasaray zijn redelijk vergelijkbaar. Een uitslag zegt niet alles hoor, Ajax was beide wedstrijden beter.

Strafschoppen syndroom van Ajax duutr voort ;'

11 januari 2014 om 20:22

Best wel gek he? Ondanks dat er zoveel technisch goede spelers aanwezig zijn.

Inderdaad @blanksma,
Barcelona was toen gewoon ontzettend slecht en leek het net of Ajax heeeel goed was.

Ik denk dat Frank niet echt tevreden is over dit toernooi van Ajax. Dat ze de betere zijn en dan toch verliezen met goed veldspel maakt niet zo veel uit. Maar dat de tegendoelpunten alle drie gewoon door enorme fouten komen des te meer. Zeker gezien dat dit gewoon concentratie fouten zijn.

Ajax beide wedstrijden zien voetballen deze week, beide keren beter en niet winnen. Probleem is dus scorend vermogen, waarom niet een goede spits halen. Het geld hebben ze nu wel lijkt me.
Met oog op de competitie zie ik Vitesse in de oefenwedstrijden, net als de eerste competitiehelft, een betere indruk maken. Erg benieuwd wat de competitie gaat brengen bovenin.

11 januari 2014 om 21:14

Ik denk dat Ajax eerder een goede rechtsbuiten nodig heeft. Het is echt kluitjesvoetbal de hele tijd . Geen enkele betaalbare spits kan in die drukte effectief zijn.

Wel grappig, paar dagen voor wedstrijd Ajax - GS zeiden ze allemaal is maar oefenpotjes zeggen toch niet veel en nu? Zijn ze overal beter in.

11 januari 2014 om 20:06

Kinderhand is gauw gevuld hoor! ;-)

11 januari 2014 om 20:08

Kan je even tellen hoeveel mensen expliciet zeggen dat de Super Lig beter is op basis van deze twee oefenwedstrijden?

11 januari 2014 om 20:23

De mensen die elkaar heel goed vonden waren de mensen onder het niveau van gezond verstand, zowel bij Gala als bij Ajax.

Gisteren zei iemand dat Ajax beter was dan Galatasaray, maar er werd verloren, Trabzonspor zou een makkie zijn hoorde ik en ajax zou zeker wel winnen van Trabzonspor. Ik kan hier alleen maar om lachen .

Wat zij ik nou ajax. dit is geen Mickeymouse competitie. En nu wegwezen naar Nederland

11 januari 2014 om 20:24

Wat ''zij'' je? Doe normaal man, zelfs al zeg ik er nu niets van zal er straks 100% iemand van de kant van Ajax komen die zich net zo laag gaat verlagen tot jou niveau.

12 januari 2014 om 02:58

Nee joh Avrupa.. Verlagen tot dat niveau is toch niet eens mogelijk? Gewoon een gefrustreerd mannetje die zelf in Nederland woont roept hier stoere woordjes op een forum omdat hij dat lekker anoniem kan doen. Ik ben blij dat sommige mensen hier nog normaal over verschillende competities en clubs kunnen praten/discussiëren zonder agressief te worden.

Het teamspel van Ajax is gewoon veel beter dan die van Galatasaray en Trabzonspor. Ze spelen zo mooi samen, ze vinden elkaar heel makkelijk. Ze kunnen hierdoor ook makkelijk kansen creëren. Als je naar het teamspel van Galatasaray en Trabzonspor kijkt kan je dat niet zeggen.

Het afmaken gaat wel makkelijker bij Galatasaray en bij Trabzonspor vergeleken met Ajax. Ajax heeft een prachtig teamspel en als ze het afmaken ook wat verbeteren, zijn ze bijna niet te stoppen denk ik.

11 januari 2014 om 23:02

Galatasaray speelde 1e helft met hun 4e keeper en met maar 4 vaste basisspelers. 2e helft ook niet met een goed 11 dus is het wel normaal dat Ajax beter speelde. Als Gala met hun beste spelers zou spelen had Ajax echt niet zo goed gespeeld en werden ze gwn afgemaakt. Gala is zeker een maatje te groot voor Ajax.

Ajax met meer balbezit, meer kansen, maar te paniekerig achterin. De communicatie achterin is echt dramatisch, dit zag je gister tegen Gala ook. Genoeg kansen gehad,maar wordt keer op keer niet benut, dan maar Schone als spits, heeft toch een lekker trap.

Waar komen al die Turkies opeens vandaan?

Ajax weet door alle pech van de wereld (oke afronden is ook kwaliteit) niet van Gala en Trabzon te winnen in een vriendschappelijk potje op Turkse bodem. Big deal. Komen er gelijk honderden baklavabakkers blij doen dat het nu bewezen is dat hun clubs en competitie zo veel beter zijn.

Speciaal voor alle nationalistische Turkies die Turkije alleen van vakantie kennen: Jullie zijn hartstikke goed, goed land, goed voetbal, goede clubs.. bravo!

11 januari 2014 om 20:49

Probeer je te kleineren door Turkies te zeggen ofzo? Ik snap je doel niet. Baklavabakkers? Damn, Trabzon heeft een gevoelige snaar geraakt volgens mij.

11 januari 2014 om 21:03

Het enige wat me irriteert is dat blije gedoe na 2 oefenwedstrijden waarin je ook nog eens veel minder was.

Nederlandse competitie, Turkse competitie.. het ontloopt elkaar niet veel, allebei slecht.

Nederlandse topclubs, Turkse topclubs.. ontloopt elkaar ook niet veel. Turkse clubs hebben veel meer geld en daardoor ervaren routiniers die zorgen dat jullie enig niveau hebben. Wij hebben die spelers niet, maar we hebben veel meer eigen talent en zijn tactisch veel beter in het spelletje qua spelopvatting en samenspel enz.

Grootheidswaanzin om te denken dat jullie zo goed zijn.

11 januari 2014 om 21:43

Wie is 'jullie'. Zie jij die drie jongetjes die leuk doen als 'jullie'? Gedraag je man, sjezus.

11 januari 2014 om 21:01

Ban deze gozer lekker voor racisme.. Belachelijk. Je mag je mening uiten en tegen de Turken hier ingaan maar 'baklavabakkers' en 'turkies' is ronduit beledigend.

11 januari 2014 om 21:06

Baklavabakkers en Turkies is racistisch? Ga de definitie opzoeken in een woordenboek gast.

Mij mag je met alle plezier kaaskop noemen zonder dat ik erom ga huilen.

11 januari 2014 om 21:22

kaaskoppen en collaborateurs. Vind je toch ook beledigend of niet?

Feit blijft dat het denigrerend overkomt, hou er dus mee op. De bedoeling achter jouw reactie was duidelijk een van provocatie. Doe nou niet schijnheilig Sander.

11 januari 2014 om 21:26

Collaborateurs. Persoonlijk collaboreer ik nergens mee dus ik zou me niet echt aangesproken voelen.

Kaas daarentegen, i love it. Een kop heb ik ook, dus als je me zo wilt noemen, fine by me

En natuurlijk was provocatie het doel, moet kunnen. Ik neem aan dat dat ook het doel was van veel Turkse boys met die reacties, of ze moeten echt blind zijn voor de realiteit.

11 januari 2014 om 21:02

oei doet et pijn jonge?

wow wat voor team zou ajax zijn met een goeie afmaker.

11 januari 2014 om 20:41

Zoals PSV het nu heeft?

Veltman valt ver terug met zijn blunders. Hopelijk kan hij zich herpakken.

Fischer is de nieuwe Manolev. Cultheld met dozen om de schoenen.

Laten we heel eerlijk zijn, Galatasaray verdeelde hun eerste team over twee elftallen in de wedstrijd tegen Ajax en dan was Drogba er nog niet bij. Drogba is heel belangrijk voor Galatasaray en met hem in het team spelen ze vele malen beter. Ajax treedt in de eerste helft van die wedstrijd met het sterkst mogelijke team aan. Om nou te zeggen dat Ajax beter is dan zowel Galatasaray en Trabzonspor is wel heel erg uit de hoogte. Dat Ajax beter was dan Trabzonspor is absoluut gerechtvaardigd om te zeggen, maar beter dan Galatasaray? Nee die zijn nog een maatje te groot voor Ajax met spelers als Drogba, Sneijder, Melo, Muslera, Kaya en Inan.

Over vandaag valt te zeggen dat Trabzonspor ver terugvalt na de 1-0. Via de counter hadden ze misschien wel de grootste kansen van de wedstrijd, dus het had allang beslist moeten worden. Ajax daarentegen was superieur in het veldspel en had ook aardige kansen. Ben benieuwd wat voor effect dit heeft op de competitie. Voor de winterstop was het ook al niet al te best, en met deze resultaten beloofd het weinig goeds. Het veldspel geeft wel hoop.

11 januari 2014 om 21:05

Laten we ook even eerlijk zijn dat Ajax ook in de 2e helft met alleen maar wisselspelers speelde! Als je dan galatasaray nog steeds weg loopt te spelen dan mag dat best eens gezegd worden in plaats van dat het weer afgekraakt moet worden! Kom op zeg. Waarom moet dat altijd even vergeten worden!

11 januari 2014 om 23:35

Galatasaray speelde erg matig gisteren.
Ajax verdiende de overwinning, maar wie niet scoort krijgt ze tegen dat is dan ook weer een kwaliteit van Galatasaray.
Ajax heeft een leuk 'ploegie' maar daar blijft het bij spelers worden toch weer weggekaapt, want Ajax kan ze niet behouden. Ze hebben het geld niet en de Eredivisie is geen competitie waar een ambitieuze jonge talent wil spelen. Ajax komt gewoon weer in een circuit van spelers trainen en weer verkopen maar toch geen waardige vervanger halen.

Maar toch heeft Galatasaray een beter ploeg, betere aanhang, financieel sterker, Club is in een wereldstad, Goed betaald (belastingen laag etc.) en het is aantrekkelijk voor spelers, omdat ze ieder jaar verzekerd zijn van Europees voetbal.

Nu het al 2 jaar lang de groepsfase van de CL kan overleven wordt het steeds aantrekkelijker en omdat het geld er is heb je kans dat er meer jonge talenten komen en dat het scouting beter gaat worden.

Ajax is op dit moment gewoon niet sterker dan Gala.
Wij zijn effiecenter en speelde gisteren gewoon een matige wedstrijd als je het spel vergelijkt wat ze tegen Barca speelden (zonder Messi) en Gala tegen een op oorlogsterkte Juve denk ik dat na vergelijking Gala er veel sterker uitkomt.
Ajax komt gewoon weer in een circuit van spelers trainen en weer verkopen maar toch geen waardige vervanger halen.

Dus alle Ajaxcieden hierbij jammer van het verlies jullie speelden beter, maar Verdienden het totaal niet afmaken is ook wat je nodig hebt.

Ja hoor Frank. Gewoon doorgaan met deze spelers. Gewoon niks erbij halen. Vooral geen doelpunten makers.deze groep is goed genoeg...ja hoor tuurlijk!!! Kom op man! Haal er eens wat bij zeg! Dit is niet goed genoeg er wordt amper gescoord zeg! Zegt toch genoeg als vdhoorn of all people 2 keer scoort en de aanvallers totaal niet!!

Wat een dramatische reacties zeg. Van beide kanten..
Was een prima oefen toernooi om even je goede en slechte punten te analyseren en vervolgens daar wat aan de te doen voordat alles weer begint..

Ajax heeft mooi voetbal laten zien en bewijst hiermee dat ze in een positieve ontwikkeling en zeer gemotiveerd zijn.. Ze zullen snel weer een niveautje hogerop komen in de Europese ''top''. We zijn het allemaal mee eens dat ze gewoon een top spits missen.. En ja, dat is belangrijk want anders kun je niet winnen, dat is gisteren en vandaag nogmaals bevestigd..

Turkse team zijn daarentegen fysiek vrij sterk, zo loopt de competitie nou eenmaal. Zowel Galatasaray als Trabzonspor hebben bewezen dat ze goed weten om te gaan tegen team die veel druk uitoefent, namelijk efficiënt spelen en afmaken.. En nogmaals ja, hiermee kun je wedstrijden winnen, dat is gisteren en vandaag nogmaals bevestigd..

Maar wat heeft dit in godsnaam te maken met wie of welke competitie beter is?? Elk competitie heeft zijn goed een slechte kanten.. Nederlandse competitie en teams zorgen voor zeer goede basis ontwikkeling bij spelers waardoor ze snel in de interesse vallen van top clubs.. Turkse competitie daarentegen niet echt, buiten een paar spelers na.. Maar Turkse competitie is wel steeds meer in aantrek voor goede voetballers (ongeacht de reden voor geld).. Daarom zie je Galatasaray twee jaar achterelkaar in de CL laatste 16 bereiken..

Ik denk ook Europees gezien is Galatasaray een gevaarlijkere tegenstander dan Ajax, maar Trabzonspor blijft toch net een niveautje lager..

Oei, twee slechte resultaten achter elkaar. Het mogen dan wel oefenpotjes zijn, die wil je als voetballer zijnde toch altijd wel winnen. Van Galatasaray verliezen kan, want die zijn ook gewoon beter, maar Trabzonspor moet je ook in een oefenwedstrijd van weten te winnen.

11 januari 2014 om 21:58

Gewoon beter? Ik heb alleen wat beelden kunnen bekijken en gezien de reacties hier zijn die dus totaal niet beter maar zoals al gezegd het zijn maar oefenpotjes waar Ajax dus weer scorend vermogend miste

11 januari 2014 om 22:02

Ik heb Galatasaray in de CL gezien en dat is toch van een heel hoger niveau dan Ajax. Alleen het feit al dat Galatasaray in een moeilijkere poule tweede werd, is al voldoende bewijs.

11 januari 2014 om 22:08

Kwartje viel tegen Juventus goed voor GS op een veld waar niet te voetballen viel (iets wat duidelijk ik het voordeel van GS was) en voor Ajax de verkeerde kant op. Dus dat verschil is er eigenlijk niet

Vond beide pouls gelijkwaardig en ben ben het verder dan ook niet met je eens

11 januari 2014 om 22:18

Heb je toevallig ook Trabzon in de Uefa gezien? Ongeslagen zijn ze door, de volgende slachtoffer is Juventus. Trabzonspor speelt prachtig voetbal, dat ze hier verliezen zegt mij niks, noch over ajax, noch over trabzon, celtic of gala!

11 januari 2014 om 22:20

Nafets1

Waarom is een slecht veld gunstig voor Gala? Tenslotte was met een gelijkspel Juventus gewoon door. Scorend was het juist moeilijker zo een veld. Overigens dat het een dag later werd gespeeld, misten ze nog eens 50.000 supporters dat was de volgende dag maar 12.000 dus leg is even uit waarom dat ten gunste was voor Gala?

11 januari 2014 om 22:21

Barca en Real zijn redelijk gelijkwaardig. Celtic en Kopenhagen ook. Verschil zit em tussen Juventus en AC Milan, waar de ene koploper is en de andere elfde staat in de Serie A. Dan mag je vinden wat je wil, maar de feiten spreken niet in je voordeel wat dat betreft.

11 januari 2014 om 22:30

Nee heb ik niet gezien maar een knappe prestatie uiteraard. Dit hele toernooi zegt natuurlijk weinig alleen dat Ajax voetballend beter is in deze wedstrijden maar dat wisten we eigenlijk al.

Daar heb je een punt dat een gelijkspel voor Juve genoeg was dat was ik even vergeten. Maar op een goed veld had Juve de bal veel makkelijk in de ploeg kunnen houden en denk ik dat Juve het wel had gered maar goed dat is niet zo en is Gala terecht door.

Wat ik bedoel is dat het verschil tussen de pouls van Ajax en GS zo klein of eigenlijk geen verschil en het balletje bij Ajax net niet goed valt en bij GS wel de verschillen minimaal. En zoals Bosche_bol het afdoet vind ik te makkelijk

Veltman alweer in de fout?

11 januari 2014 om 22:00

Lekker op het WK tegen Spanje erin zetten haha

11 januari 2014 om 22:01

Tja je hebt niks beters tot je beschikking

Weer de betere in allebei de wedstrijden en weer verliezen. Scorend vermogen ontbreekt nog steeds en dat is wel zorgelijk.

Blij voor een aantal Turken hier want blijkbaar betekend deze overwinningen een hoop voor ze

11 januari 2014 om 22:24

Is wel leuk om per seizoen circa 40 wedstrijden beter te spelen, maar je moet toch echt meer scoren dan de tegenstander om door te gaan. Jij bent niets meer of minder dan een provocateur, dat zie ik ook aan je andere reacties. Volgens mij doet het jouw meer pijn dan voor een aantal Turken die hier "hoop" hebben.

11 januari 2014 om 22:33

Oh ik heb een andere mening die ik ook gewoon toelicht en meneer is het er niet mee eens en dan ben je een provocateur. Lekker makkelijk man! Met eerste 2 zinnen ben ik het overigens wel eens

Ja als Ajax allebei de wedstrijden had gewonnen zaten die Ajaxcieden zich ook stuk te lachen nu moet je niet scheinheillig spelen en zeggen dat het maar een vriendschappelijke wedstrijd is ze proberen er steeds onderuit te komen zielig

wat een zaadploeg is dat jaxie toch.. godenzonen? muahha die naam verdienen ze niet eens!

vamos! Real Madrid CF

Nederlanders kijken veel meer naar het spel wat er gespeeld wordt dan de Turken. Die boeien het allemaal niet als er maar gewonnen wordt. Dat zie je terug in de aanpak van het voetbal in het algemeen in Nederland tegenover die van de Turken. Kan je wel discussies gaan houden maar daar schiet je toch niets mee op. Als ze ons willen uitlachen omdat ze met brakvoetbal wel hebben weten te scoren nou dan ga je je gang maar. Daarvoor kijk ik en de meeste Nederlanders geen voetbal. Verdiend verliezen omdat je weggespeeld wordt is dan ook helemaal niet zo erg. Gewoon zorgen dat je het de volgende keer beter doet.

En al die drukte om een oefentoernooi hallo hee. Iedereen weet toch dat het niet om t echie gaat? Alleen maar om te zien hoe de ploeg zich staande houdt of nieuwe spelers.

12 januari 2014 om 11:54

Tijdens de voorbereidingen begin van het seizoen won psv van Fenerbahce toen deden jullie als jullie de CL hadden gewonnen en niet alleen de psv fans maar alle Nederlanders hier op deze forum. Nou verliest Ajax binnen 2 dagen tijd van 2 Turkse teams en dan is het gelijk: 1. "het was geluk" 2. wij kijken naar het spel niet naar de stand.

Jongen wat lul je nou overal in de wereld wordt er naar het eindstand gekeken. Een voorbeeld uit het Nederlandse competitie vorig seizoen. Mijn club Rkc Waalwijk kon op het allerlaatste voetbal nacompetitie ontkomen. Terwijl ze bij veel verloren wedstrijden toch wel stukken beter waren en betere kansen als de tegenstanders hadden. Zo kan ik minimaal 3-4 wedstrijden opnoemen. En als ze die 4 wedstrijden hadden gewonnen hadden ze het recht op europesche playoffs. Moet ik nu dan roepen dat alle teams die onder de Europesche playofss zaten slechter als Rkc waren? Onzin toch?

12 januari 2014 om 15:39

PSV interesseert me niet zoveel. Kan me ook niet voorstellen dat Nederlanders doen alsof ze de CL hebben gewonnen na winst tegen Fenerbahce kom op hee.

Ik merk bij Turken gewoon vaak dat ze alleen voetbal kijken zodat ze de tegenpartij kunnen uitlachen bij winst. Dat het alleen daarom draait. Kijk maar naar de thuiswedstrijden van Turkije. Wordt de tegenstander continue uitgefloten. Nou stoer joh. Wat heeft dat nou voor zin? Gewoon asociaal. Zonder tegenstander kan je niet voetballen. Het is allemaal zo dom en hatelijk allemaal.

Nu speelt Ajax 2x tegen een Turkse ploeg in oefenwedstrijden en laat de kansen liggen maar doet op zich wel wat er met de trainingen werd gevraagd. Dus ja doe ermee wat je wilt. Als jij ons wilt uitlachen voor een paar wedstrijden ga vooral je gang maar wij weten wel beter.

12 januari 2014 om 21:40

gaan we nou over de supporters beginnen?????
ik kan me nog heel goed herinneren dat ik als 12 jarige jochie op de tribunes
zat bij Feyenoord Ajax en heel de kuip zong: "van Gaal heeft een k***wijf" totdat van Gaal letterlijk begon te huilen. Dat is sportief zeg dat is genieten van een voetbalwedstrijd. Of dat Ajax supporters Ado supportershome aanvallen en zo kan ik er nog 20 opnoemen.

Als je met alle respect van Trabzonspor niet eens kan winnen. Laat staan tegen Red Bull Salzburg.
Die won twee keer makkelijk van Standard Luik. Ajax moet nieuwe spelers halen.
Voordat het te laat is. Anders word het weer Steaua scenario.

12 januari 2014 om 01:12

Dat jij Salzburg hoger inschat dan Trabzonspor slaat al nergens op, Maja dat word nog veel zinken met Helzinki

Ajax mist een type.......................mounir el Hamdoui. Eentje die je paar keer ziet, maar wel de ballen erin knalt. Ook aardig wat toevoegt in de combinatie. Een spits die een dikke neus voor de goal heeft (de enige met dikke neus voor het/zijn doel in Amsterdam is Holleeder). Of een type Huntelaar. Zo een spits is misschien niet ideaal voor de Ajax-filosofie, maar voor de doelpuntenfilosofie zou het zeker goed uitpakken.

Ajax heeft goede generale afgeleverd voor de tweede competitiehelft en de zwakte punten zijn duidelijk naar voren gekomen:

* scorend vermogen
* directheid in het spel
* het ontbreken van klassieke Ajax-vleugelspelers.

Ajax leidt jaar en dag goede jeugdspelers op, stoot ze goed door aan de Europese (sub)top, maar de laatste tijd ontbreken er goede, Ajax-vleugelspelers die zowel binnen als buiten om kunnen. A la Ola John.

Grote kans dat Ajax weer kampioen wordt, maar in Europees verband (m.n. CL) zal het niet veel beter worden. Dit is eigenlijk stilstaan op hoog niveau (dus kampioen worden maar géén progressie boeken qua resultaat op het hoogste podium).

Edit: die Kishan/kishna(?) heeft goede dingen laten zien. Rap, snel en dreigend. Kan een mannetje voorbij. Hij was wel egoïstisch, ietwat arrogant (ach ja welke Amsterdammer niet), maar dat neem ik 'm lief. Er zit wel potentie bij die gast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

656 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren