PSV wint eerste duel in 2014 en bereikt finale Maspalomas Cup

Donderdag, 9 januari 2014 om 19:50Erik van Dam

PSV heeft donderdag de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Het team van Phillip Cocu rekende op Gran Canaria af met Lokomotiv Plovdiv uit Bulgarije: door doelpunten van Luciano Narsingh, Florian Jozefzoon en Memphis Depay won PSV met 3-0. Zodoende werd de finale van de Maspalomas Cup bereikt. Zaterdagavond is de finale van dat oefentoernooi. FC Augsburg is de andere finalist: dat klopte Shanghai Shenhua in de andere halve finale.

/

Cocu zette onder meer Abel Tamata, Jorrit Hendrix en Menno Koch in de basiself: laatstgenoemde maakte zijn officieuze debuut voor de Eindhovenaren. Voorin mocht Zakaria Bakkali van meet af aan meedoen en hij bediende in de twaalfde minuut aanvalsgenoot Jürgen Locadia. Die schoot tussen drie man in in het zijnet van Plovdiv. Bakkali zelf produceerde twintig minuten daarna een afzwaaier. PSV ging wel met een voorsprong rusten en dat was te danken aan Narsingh.

De snelle buitenspeler nam een voorzet aan in het strafschopgebied, maar de bal sprong van zijn voet. Door klungelig verdedigen van de Bulgaren kreeg hij de bal toch weer terug en vervolgens was een puntertje voldoende om de 1-0 aan te tekenen. In de tweede helft ruimde Cocu plaats in voor Oscar Hiljemark, Jetro Willems en Jozefzoon. Later mocht Rai Vloet als invaller zijn officieuze debuut meemaken: hij viel in voor Adam Maher, terwijl Jeffrey Bruma er ook bij kwam.

De wisselingen van de trainer leidden tot een extra doelpunt. De Bulgaren werden nauwelijks gevaarlijk en alleen Chris Gadi was af en toe lastig voorin. Aan de overkant tekende Jozefzoon voor de verdubbeling van de voorsprong, had Bakkali nog een venijnig schot in de benen en werd het zo’n tien minuten voor het einde zelfs nog 3-0, toen invaller Depay alle tijd en ruimte kreeg om het doel van Plovdiv te vinden. Zaterdag kruist PSV de degens met FC Augsburg; PSV won het toernooi in het verleden al driemaal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door vierdag)

lekkere assist bakkali

9 januari 2014 om 19:56

Klopt

9 januari 2014 om 21:41

Hoe speelde hij

9 januari 2014 om 21:51

Met erg veel dreiging en flair. Zaten weer een paar heerlijke acties bij

Ik zie PSV zich nog wel terugknokken in de 2e helft van de competitie. Er zit echt wel kwaliteit in dit team en een plek 5 is echt nog wel haalbaar.

9 januari 2014 om 20:03

Wow, denk je echt dat het haalbaar is om 3 punten in te lopen op Heerenveen? Is dat niet een beetje te optimistisch?

9 januari 2014 om 20:06

Kan makkelijk! Psv heeft zat kwaliteit om op plek 5 te eindigen denk ik ja! Met een beetje geluk plek 4 Ook nog wel!

9 januari 2014 om 20:17

Deentje, meen je deze reactie serieus... Of probeer je ons allemaal in het ootje te nemen? Nee toch...

9 januari 2014 om 21:14

Haha als je serieus niet snapt dat dit sarcastisch is..
Een top 3 plek zit er nog wel in hoor. 8 punten is echt niet onoverkomelijk. Het is niet als of alle ploegen die boven PSV staan zo enorm stabiel zijn, 3x op rij winnen en je stijgt weer 2 plaatsen.

10 januari 2014 om 01:22

@psvchamps: Ik wil bijna hetzelfde vragen aan jou. Meen je deze reactie serieus? Het is toch overduidelijk dat ik sarcastisch ben tegen Ritchie. Gezien hij(en enkele andere) het in elk topic wat met Psv(of zelfs heerenveen) te maken heeft, spreekt over de subtop en zich afvraagt waarom bijvoorbeeld een speler van Groningen, heerenveen, Az oid een stapje terug zou doen naar een club als Psv. Waarschijnlijk is hij alleen aan het stoken, maar toch zijn er volgens mij nog steeds mensen die denken dat PSV op een 10e plek staat en echt zijn handjes dicht mag knijpen als het Europees voetbal haalt.
Normaal gesproken moet(ook dit) PSV gewoon tussen de 7 en 10 punten pakken op Heerenveen in 1 seizoenshelft. Ik denk dan ook dat PSV minimaal 4e wordt. Ik zeg: 70% dat het 4e wordt, 10% 5e of slechter en 20% dat het 3e wordt.

@j040: Gezien het na 2 reacties moeilijk te zien is wie het tegen wie heeft reageer ik ook even op jou. Ik neem aan dat je het tegen Psvchamps het met je eerste regel? Want Ritchie is niet sarcastisch, hij meent dat of probeert te trollen.

9 januari 2014 om 20:16

Alles hangt af van hoe Cocu de groep weet te motiveren en de terugkeer van Gini... Dat er kwaliteit genoeg in deze groep zit, dat is zeker... Ik hoop op een goede tweede seizoenshelft! We zien wel waar we eindigen. De weg naar boven moet toch wel te maken zijn...

Nja als psv dit vol houd kunnen ze best nog in de eredevisie 2e of 3e worden 1e denk ik net niet.

9 januari 2014 om 21:13

zo zie je maar dat de standaard bij psv erg laag is geworden tegen.
uit de europ league in de makkelijkste poul van alle nl clubs
en als dan een wedstrijdje tegen zo n 5e rangs clubje wint
dan is het weer feest in eindhoven.
voor alle psv fans
psv maakt geen kans in de arena
clubs als ajax,vitesse, feyenoord,( twente) gaan ze niet meer voorbij plaats 4/5 is de max

9 januari 2014 om 21:16

Waarom maakt PSV geen kans in de Arena? Omdat ze het eerder dit seizoen ook al zo enorm lastig hadden met Ajax? Als PSV een goede dag heeft en weer de vorm van het begin van het seizoen terug krijgt kunnen ze iedereen verslaan hoor. Iedereen doet als of PSV er opeens niks meer van kan, maar in het begin van het seizoen speelde ze Zulte en Ajax gewoon weg hoor.

9 januari 2014 om 21:24

Wedstrijd toen thuis tegen Ajax is in geen enkel opzicht te vergelijken met de wedstrijd die eraan komt. Het is letterlijk 180 graden gedraaid qua alles. Ajax maakt gewoon de meeste kans om te winnen. Morgen zien we hoe ze ervoor staan tegen Galatasaray.

9 januari 2014 om 21:26

Psv is getalenteerd maar ook labiel.
Ajax met het publiek erachter die wraak wilt, win je niet van.
Psv speelde een paar leuke wedstrijden meer niet.
Dus stel ze hebben een goede fase gaan die egotjes weer komen
En dan zit je weer in zo n fase spelers als bruma,rekik zijn op jonge leeftijd voor het geld gegaan geeft aan slechte weerbaarheid.
Maher vertoonf snel trekjes en irritatie en heeft ook geen weerbaarheid.
Schaars probeert maar kan het niet
Toivonen zorgt voor onrust.
Bakkali speelde heel goed nou daar zie je niets meer van ook hij heeft vervelende trekjes.
Enige die het goed doet is depay maar die kan psv niet alleen aan de overwinning helpen

Heb helaas maar de laatste 5 minuutjes kunnen kijken, Kan iemand me vertellen hoe psv speelde?

9 januari 2014 om 20:04

PSV controleerde de hele wedstrijd zonder moeite.

9 januari 2014 om 20:36

Plovdiv??? Stel je voor dat het moeite zou hebben gekost.

9 januari 2014 om 21:26

Inderdaad zou schrikbarend zijn als het moeite had gekost. 3-0 is nog magertjes. We zien het wel tegen Augsburg hoe ze er echt voorstaan!

9 januari 2014 om 21:54

Toevallig wel de ploeg die vitesse Europa heeft uitgeschopt... Ploegen uit oost europa zijn niet meer zo simpel als 5 jaar geleden.

9 januari 2014 om 22:44

Dat was Petrolul.

9 januari 2014 om 23:56

@bavar

Daar speelde Vitesse vorig seizoen tegen, 4-4 uit en 3-1 thuis.

Winnen van FC Plofkip in de Macaroni Cup, nou lekker dan.

Nee effe zonder dollen, 3e wedstrijd op rij gewonnen, ziet er weer goed uit bij Psv. Deze lijn doorzetten en wie weet eindig je wel bij de eerste 4.

9 januari 2014 om 19:57

Ja Klopt als ze van ajax winnen krijgen ze die gevoel wel , maar in de arena winnen lukt je niet zomaar

9 januari 2014 om 20:17

Vroeger woog dat ding 120 kg ofzo, Vorig jaar hebben ze een kleine in het leven geroepen. Nog erg lomp en lelijk met een vuurtoren en een beroemd gebouw, google de afbeelding even. Twente heeft dat ding vorig jaar ook al meteen vernield.

OT: Gewoon een cup op de Las Palmas, niet echt noemens waardig. PSV heeft hem 3 x gewonnen en Roda ook al. Twente was vorig jaar de laatste winnaar. Als PSV hem dit jaar wint, word het de record houder. Btw was niet echt onder de indruk van PSV vandaag, tegenstander was te matig.

10 januari 2014 om 04:22

El faro de Maspalomas. De plaatselijke vuurtoren. Een historisch en cultureel symbool van Grand Canaria. Vorig jaar viel dat ding na uitreiking, van tafel in de kleedkamer van Twente.
Augsburg zal wat lastiger worden en is in de Bundes liga de laatste wedstrijden goed op dreef. Na Bayern de nr 2 over de laatste 5 wedstrijden. Maar het is maar een oefen toernooi.

Bakkali speelde in mijn ogen eindelijk weer is goed. Maher en locadia vielen zwaar tegen. Schaars ook maar die is net herstelt van een blessure

9 januari 2014 om 20:24

Ik ben van mening dat er teveel last op de schouders van schaars wordt gelegd, Wat die helemaal niet aankan. Of die nou van een blessure terug komt ofniet.

9 januari 2014 om 21:56

Ik ben van mening dat schaars gewoon niet goed genoeg is. Begin van het seizoen 5 goede wedstrijden gespeeld maar daarna geen een keer boven de 6.5 gehaald mijns inziens. Ik heb liever een middenveld met hiljemark park en maher. En straks maher vervangen voor wijnaldum

PSV speelt wel tegen zwakke ploegen ze kunnen beter een nieuwe trainingskamp oprichten met betere clubs uit frankijk/spanje en italie of engeland ofzo.
Ben zelf fan van Psv.
Kijken ajax speelt tegen Galatasaray en als ze winnen ook nog eens een wedstrijd tegen Celtic of Fenerbache.

10 januari 2014 om 04:33

En als Ajax die verliest? Het zijn oefen wedstrijden in een toernooi. Zegt niet zo veel.
PSV kan nu tegen een Bundesliga club aantreden, maar Duitsland staat niet in je lijstje.

Hoop dat PSV weer alles op de rit heeft!

Al die sarcastisch reacties hier, het is toch goed dat ze zo'n potje winnen en dat jonge jongens aan het grote werk mogen ruiken. Ik denk dat de winterstop PSV goed doet, een periode rust en een periode dicht bij elkaar is wat deze groep nodig heeft. Er is nog van alles te winnen de tweede seizoenshelft, een top 3 plek is zeker niet onmogelijk. En nee dat zeg ik niet op basis van deze wedstrijd, maar gewoon op basis van de selectie. PSV heeft in het begin van het seizoen laten zien dat ze prima kunnen voetballen en als iedereen fit is ben ik er van overtuigd dat ze dat niveau weer kunnen halen. Als ze van Ajax winnen is zelfs het kampioenschap niet onmogelijk, maar goed winnen van Ajax wordt nog een hele opgave, als is het zeker niet onmogelijk.

Juist. Wees blij Psv-fans, een cup winnen van FC carnaval....

Nee, even serieus. Als Psv wint van Ajax dan kun je zeggen dat de stijgende lijn is ingezet, maar dit.... Toch wel lekker voor hun dat ze weer eens weten te winnen en te domineren.

10 januari 2014 om 04:42

Heeft PSV deze cup al gewonnen? Volgens mij moeten ze nog tegen FC carnaval uit de Bundes liga. Als dat maar geen kater oplevert.

PSV begint goed in 2014. Ik vond bakalli heel goed spelen en had een prachtige assist gegeven, dit had hij even nodig en hopelijk blijft hij dit vasthouden.

Wat ik me nu afvraag. Is dit het begin van een 'wederopstanding' van PSV, of is het juist tekenent dat ze wel presteren in zulke wedstrijden zonder belangens?

9 januari 2014 om 21:58

Beetje van beide denk ik. Deze jongens moeten zonder zorgen spelen of met veel zelfvertrouwen. Al denk ik dat Park heel erg belangrijk kan worden door deze 'zorgen' weg te nemen met zijn ervaring waarmee die de jeugd kan helpen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

163 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 9 1 0 0
2019/2020 Feyenoord 15 2 0 0
2018/2019 Swansea City U23 2 0 0 0
2018/2019 Swansea City 2 0 0 0
2017/2018 Swansea City U23 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: 'Hoe kan zo'n man in godsnaam 1,4 miljoen per jaar verdienen?'

Johan Derksen heeft met verbazing kennisgenomen van de verhuurperiode van Luciano Narsingh bij FC Twente. Vrijdag werd bekend dat Feyenoord de dertigjarige aanvaller de rest van het seizoen uitleent aan de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Alejandro Gómez is heel dichtbij een overgang naar Sevilla. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren