Zoekend NEC krijgt verdediger met verleden bij Arsenal op proef

Donderdag, 9 januari 2014 om 13:16Bart Kruyt

NEC liet Michel Breuer naar Sparta Rotterdam vertrekken en wil zich deze maand nog versterken met een nieuwe verdediger. De Nijmegenaren verwelkomen donderdag een proefspeler: Elton Monteiro mag gaan proberen om de technische staf te overtuigen. De lange (1.92 meter) en sterke verdediger staat momenteel op de loonlijst bij Club Brugge, maar komt daar niet aan spelen toe.

De negentienjarige Monteiro gaat een paar dagen meetrainen bij NEC, zo meldt Omroep Gelderland. Wanneer de mandekker bevalt, zal de hekkensluiter van de Eredivisie Monteiro voor een halfjaar huren. De Zwitserse Portugees hoeft overigens niet te reizen voor zijn trainingsstage, want Club Brugge zit in Zuid-Spanje in hetzelfde hotel als NEC.

Monteiro werd opgeleid bij FC Sion in Zwitserland en maakte al op jonge leeftijd de overstap naar Arsenal. Bij de Engelse topclub was hij zelfs aanvoerder in het elftal voor spelers onder 21 jaar, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet.


Poll

Denk je dat NEC gaat degraderen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door -nec-)

Dit is denk ik niet wat nec nodig heeft. De defensie is al wel goed genoeg voor de eredivisie. Je zou zeggen koop meer scorend vermogen! Een man die mooi bedient kan worden door Rieks of Foor.

9 januari 2014 om 13:32

Defensie goed genoeg? 49 tegendoelpunten al dit seizoen! da's zonde, want scoren gaat nog niet eens zo heel slecht in vergelijking met de andere laag geklasseerde ploegen.

9 januari 2014 om 13:27

als je zomaar wat roept zeg dan gewoon niets want je maakt jezelf belachelijk hiermee.. kijk de statistieken na en je ziet dat we voldoende goals voor hebben alleen teveel doelpunten tegen..

9 januari 2014 om 13:27

Een stabielere keeper bedoel je... Dat is de hoogste prioriteit. Johnson heedt NEC teveel goals en punten gekost. Achterin kan het wel een stabiel iemand gebruiken. Een type Wisgerhof of Wielaert... En op het middenveld een type Sibum. Dat is wat NEC het hardst nodig heeft.

9 januari 2014 om 13:30

Ik ben het met je eens. Ook hard nodig. Nijmegen_1 is een beetje aan het uitdagen. Ik snap dat het frustrerend is als je clubbie laatste staat en je aardsrivaal eerste. Sterkte ermee en hopen dat nec niet degradeert!

9 januari 2014 om 13:39

Respect voor je meededogen met een fan van nec. Besef je dat ze een zware periode doormaken.

9 januari 2014 om 13:48

Ik vind persoonlijk dat nec te laag staat in verhouding tot de kwaliteit hoor. Tuurlijk hebben ze geen geweldige selectie en kan er verdedigend ook wel wat versterking gebruikt worden, maar met spelers als reks, foor, stefanik, higdon, koolwijk en vooral jantscher mag je geen 18e staan. Cambuur, nac, ado en go ahead vind ik echt niet sterker. Dit valt voor een gedeelte zeker de trainer te verwijzen die niet genoeg presteert met het materiaal. Trouwens inderdaad wel grappig dat vitesse een vreemdelingenlegioen wordt genoemd, maar deze speler erbij heeft nec ook nog maar heel weinig nederlandse spelers in het eerste elftal.

9 januari 2014 om 14:08

Geen frustraties hier hoor! Eerder opluchting en leedvermaak dat wij niet van een voetbalclub in een filiaal zijn veranderd.

9 januari 2014 om 14:12

@jean-jeacques sinds wanneer zijn ajax en chelsea aartsrivalen? maar je lult gewoon hoe de wind waait.. net had je het nog over aanvallers en nu ben je het eens met svsdoo?

9 januari 2014 om 14:58

Nee Jean-jeacques, volgens mij meende hij echt dat het onzin is als je de verdediging van NEC nog wel eredivisie-waardig vindt, aangezien het de eerste seizoenshelft juist duidelijk geworden is dat dat de enige NEC linie is die juist niet eredivisie-waardig is.

9 januari 2014 om 15:47

Waarom moet Vitesse bij dit bericht worden betrokken? We hebben het over NEC en niet over die club van over de Waal.
Het is trouwens heel lang geleden dat ik een NEC-er hier op VZ Vitesse vreemdelingen legioen heb zien noemen. Wij weten ook wel dat wij het momenteel qua Nederlanders niet beter doen!

9 januari 2014 om 13:29

Ik geef je groot gelijk. Nec is echter heel dom geweest om mitchel breuer te laten gaan. Deze man lijkt zomaar een blonde kaaskop maar heeft wel degelijk wat in zijn mars. Zijn grote kwaliteiten beuken en ballen naar voren schieten kwamen er nog niet helemaal uit

9 januari 2014 om 15:44

Nee gewoon totaal niet. De aanval doet het prima en scoort bijna elke wedstrijd. Juist omdat de verdediging zo veel fouten maakt verliezen we zo vaak. Dus een sterke verdediger erbij zou misschien al het verschil kunnen gaan maken.

Ik ken de speler niet, maar met huren voor een half jaar loop je niet veel risico. Hoop voor NEC dat het een geschikte verdediger is, want verdedigend vind ik ze toch wel regelmatig steken laten vallen. Middenveld en voorin draait het helemaal niet zo slecht naar mijn mening.

Een goede verdediger erbij, voor de toekomst, vind ik echt wel een aanwinst. Maar ook bij deze club moet iets structureel veranderen. Kijk naar Ajax, AZ sinds de laatste jaren (!), Heracles en zelfs Vitesse. Clubs waar de ambities duidelijk, de manier van spelen en er een beleid wordt gevoerd dat niet voor een paar jaar goed is, maar voor een lange tijd.

Er zijn denk ik nog wel een paar clubs aan toe te voegen! Wellicht Rkc? Ook zij weten heel goed wat hun capaciteiten zijn, wat ze kunnen en niet en juist daarom soms spelers op amateurbasis halen. Duidelijkheid heerst er. En dat biedt veel voor de toekomst. Nec, volg! Maar dan heb je wel de juiste mensen nodig die het willen zien, maar vooral willen doen.

Ik heb geen idee wie deze jongen is, maar het lijkt me wel dat NEC op veel posities versterkingen kan gebruiken, zeker ook in de verdediging. Is de verdediging van NEC tot nu toe niet de meest gepasseerde verdediging van de Eredivisie, dit seizoen?

Die hadden ze nog niet in het vreemdelingen legioen. Een Zwitserse Portugees.

9 januari 2014 om 14:53

Slow clap.

Wij hadden waarschijnlijk, net als jou club Ajax, ze als 16 jarige speler moeten halen, om daarna iedereen wijs te maken dat ze eigen jeugd zijn. Grapjas.

9 januari 2014 om 15:52

Ach enige herkenbaarheid zou al wat helpen om het publiek meer betrokken bij de ploeg te krijgen. Dan helpt het niet als je moet spelen met 1 Zweed, 1 Belg, 2 Duitsers, 2 Denen, 1 Ijslander, 1 Engelsman, 1 Iranier en 2 Nederlanders. Dan heb je nog een Tsjech op de bank zitten en ga je voor een Zwitserse Portugees. Dat noem ik gewoon een vreemdelingenlegioen.

Dan heb ik die Oostenrijker en Slowaak die op 31 augustus uit paniek zijn binnengehaald nog niet eens genoemd.

9 januari 2014 om 16:21

Ik heb niet het gevoel dat het publiek niet betrokken is, maar in principe snap ik wel je punt. Er wordt gevoetbald in de streek maar blijkbaar weet de club niet de juiste mensen te behouden en op te leiden. Aankoopbeleid van afgelopen tijd lijkt inderdaad ook nergens op.

9 januari 2014 om 17:01

Ik heb juist het gevoel dat het publiek dit jaar (veel) meer betrokken is dan de voorgaande jaren. Het aantal Nederlanders zou best omhoog kunnen, maar dat is wel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Bedoel, vindt maar eens een Nederlands Jantscher of Alireza. Daar ben je ipv de circa 1 miljoen die je er nu voor betaald gewoon 4 of 5 miljoen aan kwijt. Ook heb ik alleen al met een buitenlander als Jantscher, Alireza of Palsson meer binding dan met de Nederlanders Goossens, Bovenberg, Sinouh, Nijland, Zeefuik en Roorda bij mekaar.

11 januari 2014 om 16:23

Ik wil je er even mee confronteren dat in de klassieker maar 3 Nederlanders stonden... bij jouw cluppie. het publiek is naar mijn mening steeds meer betrokken. je uitspraken over buitenlanders vind ik nogal hypocriet.

Ik snap nooit hoe NEC bij die exotische namen steeds komt. Meestal voegen ze ook nog eens niks toe. Een 19 jarige jongen zal heus niet meteen een directe versterking zijn meteen.

Dit is zo zonde! Ongeacht of dit een goede speler is of niet, verwacht je toch dat NEC offensief/creatief spelers erbij haalt. Wat ik ook niet snap is dat er de laatste tijd veel buitenlandse spelers worden aangetrokken terwijl er,mijn inziens, voldoende kwaliteit in Nederland rondloopt. Zo mag Rodney Sneijder transfervrij vertrekken bij Rkc. Dit lijkt mij toch een goedkope creatieve speler die wellicht de laatste kans wil grijpen om zich te laten zien. Ik zou deze jongen een half seizoen de kans willen geven met een optie om hem daarna langer aan je te binden.

9 januari 2014 om 15:01

Ons middenveld en aanval is juist prima. Jahanbaksch, Higdon, Jantcher, Stefanik, Koolwijk etc zijn allemaal prima spelers. Juist de verdediging moet worden versterkt.

9 januari 2014 om 17:08

' Ongeacht of dit een goede speler is of niet, verwacht je toch dat NEC offensief/creatief spelers erbij haalt.'

De selectie van NEC bevat onder andere:
- Ryan Koolwijk
- Samuel Stefanik
- Navarone Foor
- Jakob Jantscher
- Bahnou Diarra
- Cristoph Hemlein
- Alireza Jahanbaksh
- Cihat Celik
- Soren Rieks

Nog meer uitleg nodig dat er geen gebrek aan creativiteit is? Daarbij zoekt NEC wel naar een extra spits voor achter of naast Higdon, maar das ook niet zo gek aangezien hij de enige spits is.

' Zo mag Rodney Sneijder transfervrij vertrekken bij Rkc. Dit lijkt mij toch een goedkope creatieve speler'Are you f*cking kidding me? Sneijder is een heel stuk minder dan Foor / Stefanik / Rieks en mag qua creativteit nog niet eens de veters van Jantscher strikken. Speler die door sommige overschat wordt door zijn naam, heeft nog nooit 2 wedstrijden achter mekaar redelijk gespeeld. Hele matige speler, Jupiler League niveau. Zit niet voor niets op de tribune/bank bij Rkc.

10 januari 2014 om 10:01

Ik gaf Rodney Sneijder alleen aan als voorbeeld om op zoek te gaan naar jonge transfervrije spelers die nog iets willen/kunnen brengen.

Dat hele rijtje dat jij opsomt stelt toch ook geen reet voor? Rieks en Jantscher doen het leuk maar de rest is opvulling. Koolwijk wil weg, straalt niks uit. Foor is al jaren een talent die dit seizoen om de bank zit. Waarom zit hij daar denk jij? Omdat hij zo goed is??

Maar als jij zo graag verdedigers erbij wil hebben dan moet je NEC Pascal Bosschaart laten bellen. Heeft net getekend bij Ijsselmeervogels terwijl. Lijkt mij een leuke optie in plaats van Breuer. Wisgerhof zal ook wel weg mogen.......

Kijken of je het daar mee redt!

Ondanks dat zijn palmares er goed uitziet, kan een 19jarige nooit een ervaren verdediger vervangen. Ze kunnen beter een Nederlandse gast van rond de 25 zoeken.

Ik weet niet of dit een goede speler voor ons is, waarschijnlijk wel als talent, maar niet om nu de verdedigende problemen op te lossen de 2e seizoenshelft. Ook tegen Groningen (de 2e keer) zag je dat er veel te weinig structuur zit achterin, veel te weinig coaching. We hebben dan ook een sterke ervaren man nodig. Het liefst zou ik zien dat Nuytink wordt gehuurd, maar dat zit er wellicht niet in.

Weer een hoop reacties van mensen die NEC totaal niet volgen. NEC voetbalt de laatste tijd behoorlijk, scoort heel veel voor een ploeg die onderin meedraait. Alleen het grote probleem is het aantal tegendoelpunten en dat komt met name door gebrek aan kwaliteit centraal achterin, waardoor we de laatste wedstrijden al met Palsson centraal achter moesten spelen die helemaal geen verdediger is.

NEC heeft helemaal geen behoefte aan extra middenvelders/aanvallers/creatieve spelers, die zijn er genoeg. Er moet een goede centrale verdediger bij, bij voorkeur linksbenig. Wat dat betreft past deze jongen precies in het plaatje. Alleen ik vraag me af of een jongen van 19 kwalitatief al echt iets toevoegt op dit moment in de situatie waarin NEC zit.

Even testen,weinig mis mee. Als ie potentie toont haal je hem er evt bij. De echte versterking voor de verdediging zal het niet zijn, daar zal Ophof in samenwerking met de investeerders voor zorgen.

idd nec77
Reageer niet als je er niks van weet.
Probleem ligt achterin maar een jongen van 19 kan dit niet veranderen.
En..........waar blijven de beloofde échte versterkingen zoals eerder in een bekend tijdschrift werd gezegd.

9 januari 2014 om 17:12

Om de beloofde(kwalitatief goede) versterkingen te halen die min of meer aangekondigd zijn kost tijd en geld. Vandaag is er een bespreking tussen de investeerders en Edo Ophof waar waarschijnlijk besloten wordt om nog meer geld vrij te maken(van de vorige schenking in augustus is nog wat geld over). Daarom is het ook zeer aannemelijk dat de jongen die nu op proef komt puur een lange termijn speler kan worden. Voor het huren van spelers heeft NEC de extra inbreng van de investeerders niet nodig denk ik zo.

9 januari 2014 om 17:49

Hij heeft een goede lengte, schijnt sterk en snel te zijn. Als hij beter is dan cmovs, disveld etc. Wat best zou kunnen, lijkt het mij geen kwaad kunnen om die jongen een half jaar te huren. Weet natuu

ok keizerstad 1994.
Bedankt voor de info.
We wachten af!

Denk echt dat we achterin nu iemand met ervaring nodig hebben . een leider die het hele elftal op sleeptouw kan nemen. Denk ook echt al is hij mss niet meer zo snel dat we Peter Wisgerhof heel goed zouden kunnen gebruiken in onze jonge groep met veel buitenlanders.
Om daarnaast dan nog zo een jonge die nu op proef erbij te nemen zou niet slecht zijn ivm wat kracht en lengte en snelheid achterin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder201
E. TavşanAanvaller184
A. AkmanAanvaller175
J. VetMiddenvelder151
S. El KarouaniVerdediger170
D. Proper Middenvelder140
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Lausanne Sport 12 1 2 0
2020/2021 Lausanne Sport 17 0 1 1
2019/2020 Lausanne Sport 23 2 8 1
2018/2019 Miedź Legnica 4 0 1 0
2018/2019 Lausanne Sport 9 1 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren