52-voudig Duits international doorbreekt zwijgen: ‘Ik ben homoseksueel’

Woensdag, 8 januari 2014 om
/

Thomas Hitzlsperger is woensdag uit de kast gekomen. De 31-jarige Duitser stopte na het seizoen 2012/13 met de sport en acht de tijd nu rijp om openlijk aan te geven dat hij homoseksueel is. Hitzlsperger doet dat bij Zeit Online waarvoor hij columnist is. De oud-middenvelder zegt dat het debat over homo’s in de voetballerij gaande moet blijven en dat hij daarom zijn coming out doet.

“Ik kom nu uit voor mijn geaardheid”, zegt Hitzlsperger in een interview dat donderdag verschijnt in de papieren versie van Zeit. “Waarom? Omdat ik de discussie over homoseksualiteit onder sporters onder de aandacht wil brengen. Het bewustzijn van mijn homoseksualiteit was een langdurig en moeilijk proces”, aldus de oud-middenvelder, die donderdag meer tekst en uitleg zal geven.

In maart vorig jaar speelde Hitzlsperger zijn laatste wedstrijd als prof, bij Everton. Hij sloot in de zomer zijn lange carrière af, die hem leidde langs Bayern München, Aston Villa, VfB Stuttgart, Lazio, West Ham United, VfL Wolfsbug en tot slot dus Everton. Ook kwam hij 52 keer uit voor die Mannschaft en scoorde hij 6 keer als international.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door roma6unica)

Niks mis mee dat hij dit toegeeft. Helaas is met name de voetbalwereld nog niet klaar voor personen die uit de kast komen (hoe triest het ook is), dus hij zal daarom wel gewacht hebben tot na zijn carriere.

Hij heeft een aardige carriere gehad trouwens.

8 januari 2014 om 14:44

De voetbalwereld is er nog niet klaar voor? Met alle respect, maar ik zie niet in waarom hier zo'n commotie om gemaakt moet worden... Waarom moet een homo openlijk voor zijn geaardheid uitkomen? Moeten hetero's dan ook interviews gaan geven dat ze openlijk uitkomen voor hun interesse in vrouwen? Of iemand die op een maatje meer valt? Of iemand wiens voorkeur bij Aziaten ligt? Dit hele gedoe is in mijn ogen allemaal commotie om niks.

8 januari 2014 om 15:31

Was het maar zo makkelijk he. In de praktijk blijkt dat het niet allemaal zo makkelijk is als je denkt. Ik zie in ieder geval geen land in de wereld waar je in de gevangenis komt of wordt mishandeld en soms zelfs vermoord omdat je valt op vrouwen of een maatje meer... Dus nogal een groot verschil lijkt me

Goed om te horen dat een bekende voetballer ervoor uitkomt. Respect ook voor hem. Hij is natuurlijk al gestopt, maar mooier zou het zijn als hij gewoon nog actief was. Ben benieuwd of er nog meer gaan volgen

8 januari 2014 om 13:09

Nu nog wachten tot een aantal prominente Vz-leden uit de kast komen.

Waarom moet dit een item zijn ? Wat heeft de seksuele aard van een persoon te maken met voetbal ? Ik vind het sowieso overdreven hoe homofielen de aandacht willen opeisen.

8 januari 2014 om 13:18

Het is een item omdat mensen er een item van maken. Als je niet gelijkwaardig behandeld wordt, vraag je daar aandacht voor. Gezien de reacties uit de voetballerij lijkt het me dus vrij noodzakelijk dat dit gebeurt. Of ben je niet voor een gelijkwaardige behandeling?

8 januari 2014 om 13:24

Ik kan jouw vraag beantwoorden met de tweede vraag in mijn reactie waar jij niet op in bent gegaan:

Wat heeft de seksuele aard van een persoon te maken met voetbal ?

Ik vind dat een privé-kwestie.

8 januari 2014 om 13:28

Het punt is dat je je vandaag vaak anders moet voordoen dan je bent, onder sociale druk. En dat kan je toch moeilijk ok vinden.

8 januari 2014 om 13:31

Omdat die privékwestie niet geaccepteerd wordt. Zodra mensen er achter komen dat iemand homo is, wordt hij anders behandeld. Dan is die privékwestie geen privékwestie meer. En als er naar gevraagd wordt, moet je gewoon eerlijk kunnen antwoorden of niet?

8 januari 2014 om 14:25

Dit is stiekem een hele homofobe reactie... Mensen die anders geaard zijn worden mega gediscrimineerd en velen zijn bang om uit de kast te komen. Dat deze gast dit doet is geweldig, omdat de drempel voor jonge homoseksuelen qua coming out en zelfacceptatie lager ligt.

8 januari 2014 om 19:06

Aan de reacties te zien, zijn er veel VZ-leden die nog in de kast opgesloten zitten.

8 januari 2014 om 19:09

fey88, heel goed, als je er naar gevraagd wordt, moet je eerlijk kunnen antwoorden. Ik ben heel eerlijk en zeg dat ik er op tegen ben, en wordt vervolgens van alle kanten aangevallen. Tegenwoordig is het ook zo dat zodra je roept dat je tegen homoseksualiteit bent, je anders wordt behandeld. Er wordt gevraagd om respect voor homo's, maar dat respect blijft achterwege als een afwijkende mening hebt.

9 januari 2014 om 11:25

Begrijp je dan niet hoe dat komt? Tegen homoseksualiteit zijn, dat is gewoon achterlijk. Je kan ook tegen pakweg donder en bliksem zijn, maar dat helpt niks. Je zal het gewoon moeten aanvaarden: homoseksualiteit bestaat, deal with it. En als je dan zegt dat je ertegen bent, dan betekent dat eigenlijk dat je tegen een deel van de bevolking bent, puur op basis van een kenmerk waar ze zelf niet voor gekozen hebben. Dat is net hetzelfde als tegen negers zijn. Je begrijpt hoop ik nog wel dat je ook aangevallen zou worden als je dat zou zeggen, toch?

9 januari 2014 om 15:46

Stakke

Dat iets is, wil nog niet zeggen dat je het moet aanvaarden. Je kunt wel kort door de bocht gaan en zeggen 'deal with it', maar er tegen zijn is ook een manier om er mee om te gaan.

9 januari 2014 om 17:41

@ gangstarr,

Tegen iets zijn dat er gewoon is, slaat op niets. Dan leef je niet in de realiteit. Dan kan je net zo goed tegen een boom of de zon zijn.

Een geaardheid is gewoon iets bestaands, iets onveranderlijks. Hij doet net alsof het om iets moreel gaat of zo waar ieder zijn eigen oordeel maar over moet geven.

Bovendien, als je zegt dat je tégen 3 a 5 procent van de wereldbevolking bent zonder nog maar een reden te geven.. ja, dan vind ik kritiek op zo'n achterlijke mening best terecht.

OW jee ze beginnen uit de kast te komen en dat nu pas omdat hij gaat stoppen. Ik vind wel beter voor hem dat hij het nu pas zegt, ik denk niet dat de sfeer hetzelfde zou blijven in de groep met een homo erbij met alle respect. Na hem zullen er zeker nog meer volgen, wel raar om te horen dat er een homo in je elftal rondloopt. Er zullen zeker spelers zijn die dat niet accepteren daarom willen ze niet uit de kast komen

8 januari 2014 om 12:19

Ik kan niet geloven wat je zojuist hebt getypt...

Ah..je hebt je tekst al aangepast. Dus nu vind je het zelf niet zo raar meer als jij hoort dat er een homo in je team zit? Overigens blijft je reactie erg vreemd! Wat is er raar aan om een homo in je team te hebben?

8 januari 2014 om 12:20

Waarom zou jij dat dan niet kunnen accepteren? Je gaat toch naar de club om te voetballen, wat heeft iemands seksuele voorkeur daar dan mee te maken?

8 januari 2014 om 12:27

Stel, een van je beste vrienden die je al bijna heel je leven kent, zegt dat hij homo is, hoe zul je dan reageren?

8 januari 2014 om 12:33

Als hij maar gelukkig is, toch? Zou me echt niks kunnen schelen of hij op vrouwen, mannen of keukentafels valt, whatever. Is een vriend daardoor dan plots een ander persoon geworden voor jou?

8 januari 2014 om 12:36

Dan zou ik alsnog Fifa doen, bier drinken, uitgaan en alles wat je doet met je beste vriend. Alsnog praten over de meiden, ook al valt hij op jongens. Kom op zeg, al ken je hem je hele leven, hij heeft je toch nooit wat misdaan? Nooit toenadering gezocht waarschijnlijk.

8 januari 2014 om 12:51

Het zal de situatie toch echt wel anders maken!

Iedereen kan nu wel heiliger dan de paus doen. En ik zal een vriend ook nooit laten vallen, maar zeker dat het in het begin wel wat ongemakkelijk zal zijn.

Stel je blijft over meiden praten. Maaaar hij gaat nu ook over gasten praten? Ik zou dat toch echt wel ongemakkelijk vinden!

Laten vallen moet je nooit doen. Maar het zal wel veranderen

8 januari 2014 om 12:54

In het geval van keukentafels zou ik hem toch wel eerst eens adviseren langs de psychiater te gaan, als vrienden onder elkaar

8 januari 2014 om 13:04

Eerlijk010, als je ooit met een homo bent gaan stappen heb je gewoon een geweldige avond, dames zien hem niet als een bedreiging en gaan makkelijker met een homo om, en daardoor om een of andere reden ook makkelijker met vrienden van een homo.

En hoezo ongemakkelijk? Een van mijn vrienden is homo, so what? Moet hij weten, ik val op blondines, hij op mannen, probleem? En ja, we maken wel opmerkingen erover, maar dat kan ie hebben en er zelf om lachen.

8 januari 2014 om 12:29

In mijn tijd dat ik zelf nog actief voetbalde hadden wij ook een homo in ons vriendenteam en niemand die daar problemen mee had.
Ik kom hier om te voetballen en niet om een vriendje te zoeken, daar zijn andere gelegenheden voor was zijn opmerking altijd als er iemand buiten ons team over begon.
Misschien dat het in het amateurvoetbal makkelijker geaccepteerd wordt dan het betaald voetbal maar eigenlijk vind ik dat dit helemaal geen gespreksonderwerp hoort te zijn.
Een voetbalclub is er om te voetballen en daar doet de geaardheid van iemand niet ter zake vind ik.

edit; typefout

8 januari 2014 om 12:34

Ik vind dat je dan als club zijnde een statement moet maken naar spelers die het niet accepteren. Homo zijn heeft niks te maken met je kwaliteiten als voetballer of iets dergelijks. Als mensen dat niet accepteren binnen je eigen team, dan 'flikkeren' ze maar op.

Ik heb heel veel respect hiervoor. Het enige jammere is, is dat hij het na zijn carrière doet. Ik hoop nog steeds dat spelers of scheidsrechters dit gewoon tijdens hun actieve carrière zeggen. Dat geeft namelijk minder discussie over angst voor oordelen en dergelijke. Maar goed, ik ben ook van mening dat Pieter Vink (scheidsrechter) homo is bijvoorbeeld.

Homo's moeten in mijn optiek gewoon geaccepteerd worden in het voetbal. Tenslotte zijn het ook mensen die dezelfde interesses hebben, namelijk voetbal in dit geval. En nee, ik ben geen homo. Maar ik heb er geen problemen mee als er een homo in mijn team zit. Mensen hebben een heel vertekend beeld. Zoals: 'als je je zeepje laat vallen, ben je zuur.' Of: 'straks zit hij naar iedereen zijn dingetje te kijken.' Zeer apart, aangezien wij toch ook niet naar iedere vrouw kijken? Dat beeld heerst in de maatschappij. Waarom ik dit allemaal typ? Ik heb het zelf mee mogen maken om met een homo in het team te zitten. Misschien dat we een paar dagen dachten: 'hmm, kunnen we hiermee omgaan?' Maar toen hij zelf ook hard moest lachen om grappen over homo's en gewoon net zo hard voetbalde als de rest van het team, kan je toch niks anders doen dan gewoon accepteren?

8 januari 2014 om 12:36

Het is 2014 en ik val bijna van mijn stoel na je comment te hebben gelezen..

8 januari 2014 om 14:27

Wow hoe krijg je het getypt... Je beoordeelt iemand op geaardheid. Is de sfeer ook anders als er een neger in je team loopt? Of is dat ondertussen wel ok? En zo'n noordafrikaans petje? Wolla roepen enzo. Mag dat?

Erg knap. Jammer dat het dan pas gebeurd nadat hij gestopt is. Hoop nog steeds dat steeds meer spelers die homoseksueel zijn en nog spelen, uit de kast zullen komen. Dit moet toch gewoon acceptabel zijn!?

Goede zaak dat hij uit de kast komt. En we praten hier over een hele bekende topvoetballer. 'helaas' is hij wel al gestopt, dus in dat opzicht is het nog niet zo baanbrekend. Immers, hij heeft bewust de hoon van het publiek vermeden. Het wachten is op een speler die tijdens zijn actieve carriere uit de kast komt. Maar petje af voor deze openbaring.

Ja Gijp, daar sta je dan met je idee dat homo's niet kunnen voetballen... Om 52 keer voor Duitsland uit te komen moet je toch iets kunnen dacht ik zo.

8 januari 2014 om 12:25

Dat bedoelde Rene niet, hij bedoelde dat homo's vaak andere interesses hebben dan voetbal.

8 januari 2014 om 12:30

Hij zei anders toch gewoon dat voetbal geen sport voor homo's is, letterlijk. Wel dus, blijkbaar.

8 januari 2014 om 12:33

Nou.... van der Gijp die leeft nog in de denkwereld dat homo's thuis op naaldhakken rondlopen en liever een handtasje vasthebben dan een sporttas.
Van der Gijp is een clichébraker eerste klas die heel goed is in mensen wegduwen in hokjes.

8 januari 2014 om 12:34

Geen sport voor homo's/ andere interesses. Dat is toch hetzelfde?

Je moet grijp niet te serieus nemen. Maar ik denk ook dat homo's in het profvoetbal duidelijk lager ligt dan het percentage homo's in de samenleving. Zo'n gedachte kom op hetzelfde neer als wanneer hieronder gezegd wordt dat er binnen het dansen juist relatief veel zijn.

8 januari 2014 om 12:38

Wat denk je van Frank de Boer? Die zei dat homo's een beperkte motoriek hebben, waardoor ze geen topvoetballers zouden kunnen worden. Thomas Hitzlsperger was een uitstekende middenvelder met een goede techniek en een fantastisch afstandsschot. Nu een voormalig topspeler uit de kast komt volgen er wellicht meer.

8 januari 2014 om 13:05

Er zijn redelijk wat homofiele balletdansers, daarvoor heb je toch wel een hele goede motoriek nodig.

8 januari 2014 om 13:48

Seaniej

Ik heb juist altijd het idee dat homo's een veel beter motoriek hadden dan een doorsnee hetero. Vaak zijn homo's de betere dansers.

Mooi bericht en knap van hem dat hij er vooruitkomt. Ik hoop dat dit weer een goed signaal is naar de voetbalwereld dat homoseksualiteit 'normaal' is. We zijn allemaal mensen en laten we ook eerlijk zijn tegenover onszelf dat je je geaardheid niet uit kan kiezen.

Het zou wat worden als bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo uit de kast komt, ben benieuwd wat dat gaat doen met de acceptatie van homoseksualiteit. (Nu bedoel ik niet dat hij homoseksueel is, noch weet ik het.)

Alleen zo jammer dat hij nu pas uit de kast komt en niet toen hij nog speelde.

8 januari 2014 om 12:44

Je moet ergens beginnen. Ik vind het al heel wat dat hij nu uit de kast komt, ook al is hij gestopt.

Goed dat hij dit doet. Als hij dit als international durft toe te geven volgen er misschien meer die dat aandurven. Wat is hij vroeg gestopt trouwens. Als international van 31 kan je toch makkelijk nog een paar seizoenen mee op een aardig niveau zou je zeggen.

Toch knap om het toe te geven, helemaal niks mis mee.

Mooi zo, ik hoop dat dit zorgt voor een doorbraak! Er moeten meer voetballers zijn die nog in de kast zitten, dat kan niet anders, hopelijk zijn er nog een aantal die hierdoor de moed krijgen om ook uit te komen voor hun geaardheid. Het wordt echt hoog tijd dat er minder krampachtig gedaan wordt over homoseksualiteit in de voetballerij en dat kan alleen als er eens wat (bekende) gezichten aan het verschijnsel verbonden kunnen worden.

Goed dat hij uit de kast komt, is toch een prominent voetballer in de zin van: 52-voudig international van Duitsland. Toch wel iemand die overal in Europa wel gevoetbalt heeft. Overigens vind ik het jammer dat hij het nu pas doet, al valt het wel te begrijpen. Jammer omdat hij dus niet gedurfd heeft om tijdens zn actieve carriere deze uitspraak te doen, wat nogmaals wel te begrijpen valt.

Fijn voor hem. Ik hoop dat hij er zich goed bij voelt. Maar eerlijk gezegd word ik een beetje moe van het gezeur over homo's in het voetbal.

Er zullen in het voetbalwereldje, net als overal in de wereld, mannen rondlopen die homo zijn. Waarom moet daar altijd zo'n heisa over gemaakt worden en speciale aandacht voor zijn. Ooit al eens er over nagedacht dat het misschien

8 januari 2014 om 12:50

Niemand vraagt er speciale aandacht voor, integendeel. Het zou al heel wat zijn als iedereen gewoon voor zijn geaardheid kon uitkomen, maar zolang dat niet kan (en de voetbalwereld lijkt er nog lang niet klaar voor) mag er best wat bewustmaking rond zijn.

Goed dat hij dit doet, hij zal vast lang getwijfeld hebben en dit ook bewust nadat hij gestopt is pas brengt. Dat hij niet meer speelt kan je jammer vinden, maar er moet ergens een begin zijn Misschien dat er nu meerdere zullen volgen (gestopt of niet).

Mooi om te zien, dat een grote voetballer uit de kast komt, het lijkt me niet makkelijk om de eerste te zijn.

Het is natuurlijk t egek dat we nog in deze tijd spreken over een taboe, van de ene kant denk je je hoeft niks te zeggen van hallo ik ben homo je zegt ook niet hallo ik ben hetero. En dan is het nog zo dat de spelers onderling er geen probleem van zullen maken , maar de supporters en dat is toch te gek in deze tijd dat dat niet kan.

Goed dat hij hier nu alsnog voor uit durft te komen. Tuurlijk kun je zeggen dat hij dit eerder had moeten doen. Maar waarschijnlijk was hij toen bang om er duidelijk voor uit te komen. Hitzelsperger is een goede voetballer en bewijst maar weer eens dat je seksuele voorkeur en voetbaltalent niet nauw verbonden zijn zoals van der Gijp dan weer aangaf.

Jammer dat hij het niet aan het einde van zijn carriere deed. Door zijn ervaring en staat van dienst zal er wel tegen hem op zijn gekeken. Was hij dan uit de kast gekomen dan had ik wel eens willen weten hoe jongere spelers hier op zouden reageren.

8 januari 2014 om 15:59

In England doen ze r moeilijker over dan in Nederland, in NL is het gewoon normaal, in England toch al wat minder.

Goed voor hem dat hij zich comfortabel genoeg voelt om uit de kast te komen. Aan de andere kant is het wel nogal triest om te constateren dat dit wereldnieuws is, blijkbaar is het toch nog steeds een beetje taboe om voor je geaardheid uit te komen in deze (voetbal)wereld, terwijl het eigenlijk absoluut niet zo'n speciaal of vreemd fenomeen is. Hopelijk zorgt deze actie van Hitzelsperger ervoor dat meer voetballers die mogelijk homoseksueel zijn zich niet ongemakkelijk gaan voelen om hun geaardheid openbaar te maken.

Jullie kunnen wel allemaal de moraalridder uithangen hiero, ik denk niet dat jullie het prettig zouden vinden om te douchen na de wedstrijd met de kennis dat de gozer naast je homo is. Behalve als je zelf homoseksueel bent natuurlijk. Homo's mogen van mij doen wat ze willen, ik wil niks met ze te maken hebben, maar in een sport als voetbal is er gewoon geen plaats voor.

8 januari 2014 om 14:30

@clutch:
Ik begrijp echt niet waarom ik er als heteroseksuele man een probleem mee zou hebben als ik zou moeten douchen met een homoseksuele ploeggenoot... Wat kan mij het nou schelen met wie mijn medespelers 's avonds in bed liggen? Ik heb daar toch geen last van?

8 januari 2014 om 14:32

Wow wat een heerlijke middeleeuwse reactie. Paar stapjes in de evolutie overgeslagen?

8 januari 2014 om 14:36

Denk je niet dat die kerel die homo is zich net zo ongemakkelijk voelt en zich waarschijnlijk zijn halve leven al ongemakkelijk voelt bij dat douchen?

Bovendien heb je verschillende types homo's. Je hebt de cliché-"verwijfde" homo, maar de meeste homo's voldoen daar helemaal niet aan en zijn doodgewone mensen die elke dag bij jou op de tram of de bus zitten.

8 januari 2014 om 14:50

Hahaha, wel een heel grappige reactie van iemand wiens naam (clutch) een soort handtasje is

8 januari 2014 om 17:06

stakkevdb, dat jij dat weet, zegt waarschijnlijk meer over jou. Clutch is een term in het basketbal, heeft dus niks met jouw handtasje te maken gozer.

Deeveedee, wat is er Middeleeuws aan mijn reactie? Ik zeg dat ik niks met ze te maken wil hebben. Als ik nou had geroepen 'we moeten ze allemaal verbranden' of iets in die zin, had ik je reactie wel begrepen.

8 januari 2014 om 18:18

Als ik zou roepen dat ik niets mee Turken te maken wil hebben (wat niet het geval is want ik heb geen enkel probleem mee Turken of wie dan ook) wat ben ik dan? Juist een racist. Of te wel kan ik uit jou reactie opmaken dat jij een racist bent.

8 januari 2014 om 18:56

Moet iedereen voor homoseksualiteit zijn? Is dat vastgelegd in de wet? Ik ben er op tegen en wil niks met ze te maken hebben. Ik heb geen problemen met homo's, dat heb ik ook niet gezegd, alleen ben ik er gewoon tegen. Dat kan toch? Voor de rest mogen die mensen doen wat ze willen, mogen ze een partij oprichten, mogen ze op klaarlichte dag midden in de stad een orgie houden, kan mij niks schelen. Ik heb wel wat beters te doen dan me druk te maken over homo's.

8 januari 2014 om 21:45

Racist zijn heeft met rassen te maken en niet met iemands sexuele geaardheid.
Het is meer discrimineren.

9 januari 2014 om 11:28

@clutch: al ooit gehoord van de rechten van de mens? Duidelijk niet. Want dan zou je weten dat wat jij zegt inderdaad bij wet verboden is.

9 januari 2014 om 12:35

Wat heb ik gezegd dan? Dat we alle homo's moeten uitroeien? Stel je niet zo aan man. Beetje lullen over de rechten van de mens. Noem het artikel dan waar staat dat ik op een forum niet mag roepen dat ik tegen homoseksualiteit ben. Ik heb nergens gezegd dat ze niet het recht hebben om een leven te leiden of iets in die zin, dus wat jij nu zegt slaat helemaal nergens op. Pedofielen mogen een partij oprichten en het wordt toegelaten, maar als ik zeg dat ik tegen homoseksualiteit ben, is het opeens strafbaar.

9 januari 2014 om 17:46

Clutch,

Jij mag dat in een vrij land zeggen, net zoals anderen mogen zeggen dat jij daarom erg kortzichtig bent. Je spreekt namelijk over 3 a 5 procent van de wereldbevolking waar je blijkbaar tegen bent.

Maar kan je misschien ook een reden geven waarom je dat vindt?

Waarom in godesnaam zou je als heteroseksueel een probleem hebben met een homoseksuele ploeggenoot?.

Voetbal is toch niet een sport waarin het hebben van seks of het doen van seksuele handelingen in de spelregels is opgenomen???.

Of gat het puur en alleen om de kleedkamer?. Op de tijd die je met elkaar doorbrengt rondom de wedstrijden?. Dat een homoseksueel je naakt ziet?. Angst om te zien dat ie wie weet wel opgewonden van je raakt?. Angst dat ie je 'op je bek pakt' of ergens aanraakt?.

Is het werkelijk angst voor dat? Of is het misschien wel de onzekerheid bij de heteroseksueel?.
Ooit wel als heteroseksueel gestaart naar een blote dame?. Daar ook daadwerkelijk openbaar opgewonden van geraakt?. Ooit als heteroseksueel plompverloren een dame zomaar 'op haar bek' gepakt? Of zomaar plompverloren diezelfde dame intiem betast?.

Ik denk veruit de meeste heteroseksuelen daar op al die vragen 'nee' antwoorden, zeker mbt de laatste fysieke vragen. Dus....... waarom zouden die vragen bij homoseksuelen dan wel met 'ja' beantwoord moeten worden???. Natuurlijk niet....

En ja.....whats the problem als je in 'het ergste geval' zou ontdekken dat een man/jongen opgewonden van je raakt als je onder de douche staat?. Zolang hij niets doet en je ook verder respecteert moet dat geen probleem zijn......het zou zelfs een compliment moeten zijn, dat niet alleen de meiden je aantrekkelijk vinden, maar ook boys dus!. En wbt de onzekerheid..... je weet zelf toch als beste hoe of je ervoor staat?. Je weet toch van jezelf dat je heteroseksueel bent of niet?. Dan weet je toch van jezelf wel dat het nooit tot iets zou komen en hoef je dus ook niet bang te zijn, dat dat wel zou gebeuren!. Tenzij....... je niet zeker bent van jezelf en je ook die gevoelens wel degelijk kent, maar als de dood bent om dat te tonen, laat staan dat anderen dat zouden zien....... dan valt de angst wel weer te begrijpen, maar in elk ander geval dus niet!.

En ja..... dan komen we weer uit bij voetbal. Zolang ze de spelregels nog niet hebben veranderd en nog steeds nergens in de spelregels sexuele handelingen worden toegestaan, laat staan het hebben van sex.....hoef je je in elk geval nergens druk over te maken!.

Respect voor deze man om het bekend te maken. Ik vind niet dat het zo'n groot probleem moet zijn. Vind het prima als Homo's blij zijn met elkaar. Iedereen zijn eigen smaak toch?

Feit dat hij dit pas bekendmaakt nadat hij gestopt is zegt genoeg over het taboe dat er rond heerst. Voetballers worden verondersteld macho's te zijn. Macho's met een handtasje van Louis Vuitton. In de Westerse wereld zijn we gelukkig enorm tolerant. Nu moet de rest van de wereld nog meewillen.

Respect dat hij er voor durft uit te komen. Wel ná zijn actieve loopbaan.

Vermoedelijk is het een nog onmogelijke opgave om dit tijdens de loopbaan te doen. Stel je voor dat een Ronaldo uit de kast zou komen. Dat zou wellicht zijn marketingwaarde flink doen kelderen aangezien er nogal wat fans zijn die daar waarschijnlijk alleen al door hun religie problemen mee hebben...

Is overigens maar een willekeurige naam, een voorbeeld van een speler die veel inkomsten uit marketing heeft. Maar het zou me eigenlijk ook niet verbazen mocht hij ineens uit de kast rollen

Ik durf te wedden dat de helft van de personen die hier dingen als 'respect' roepen, een beroerte krijgen als ze twee mannen zien zoenen. Blijkbaar is het tegenwoordig verboden om tegen homoseksualiteit te zijn of iets daarover te roepen. Jullie vinden het oké dat iemand homoseksueel is, want 'iedereen heeft zijn eigen smaak' en jullie laten hem in zijn waarde, maar als ik roep dat ik er op tegen ben, word ik van alle kanten aangevallen.

9 januari 2014 om 14:41

Goed punt. Alex zegt bijvoorbeeld dit: "god heeft Adam en Eva geschapen, niet Adam en Yves", liet de voormalig speler van PSV zich ontvallen op Canal+, dat hem aan het woord liet over voetbal en religie.

Zijn landgenoot Marcos Ceara, voormalig speler van PSG en nu uitkomend voor Cruzeiro, is het roerend eens met Alex. "ik ben niet echt voor homoseksualiteit. Het wijkt een beetje af van Gods plan."

En nu moeten ze vrezen voor een boete. Dat vind ik echt belachelijk! Da's gewoon een mening. Maar goed.. als je pro-homo's bent is het allemaal supergoed en als je er vanwege geloof-overtuiging iets op tegen bent, moet je een boete krijgen. Slaat helemaal nergens op. Dus je krijgt die boete omdat je die mening hebt? Daardoor gaat z'n mening echt niet veranderen hoor. En daarbij: Hij zegt niks ergs.

9 januari 2014 om 17:55

Azet, weet je dat in Brazilie nog enorm veel misdaden tegen homo's worden gedaan? Dat een 16-jarig jongetje onlangs werd verkracht en dood gewurgd door een bende homohaters omdat ze vonden dat hij er homo uitzag? (reportage Stephen Fry).
En dat bepaalde politici het maar afdoen als "homo-propaganda"?

Leuk als je dan als jonge Braziliaanse holebi een voetballer hoort zeggen dat hij niet echt voor homo's is...

En wat als je iemand hoort zeggen dat hij tegen zwarten is? En dat volgens hem zwarten niet tot Gods plan horen? Wat zou je dan vinden?

Homohaat is net hetzelfde proces als racisme en seksisme. Je verdraagt niet dat een minderheid anders is als een meerderheid. En dat zet zich om in angst voor de ander en zelfs haat.

Zeggen dat je tégen een bepaalde bevolkingsgroep is geen "gewone" mening.

En bovendien...als je je geloof gaat inroepen als excuus om tégen mensen te zijn.. ja da's gewoon diep tirest.

Van mijn part is hij travestiet.
Als hij maar geen gekke fantasieen heeft tijdens het douchen.
Je zou er maar achter komen dat hij jarenlang heeft zitten geilen op jou.
Ik moet er niet aan denken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Duitsland
0 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Real Madrid is bereid lang te wachten voor de peperdure Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren