NEC pakt door en verhuurt ‘kind van de club’ na drieënhalf jaar

Vrijdag, 3 januari 2014 om
/

Youri Loen maakt het seizoen 2013/14 af in dienst van FC Dordrecht. Dat meldt de club vrijdag. NEC kiest ervoor de linksbenige middenvelder de rest van deze jaargang te verhuren aan de nummer één van de Jupiler League. Loen debuteerde in het seizoen 2010/11 in het zwart-rood-groene tenue van NEC, maar kwam sindsdien niet verder dan zes wedstrijden.

Alex Pastoor deed in de zomer twee keer een beroep op Loen, nadat hij het voorgaande seizoen grotendeels moest laten schieten door een beenbreuk. De technische staf in Nijmegen heeft nog wel geloof in Loens kwaliteiten, maar wil graag dat hij wekelijks aan spelen toekomt. Bij FC Dordrecht krijgt hij die kans. VVV-Venlo had ook interesse, maar wordt afgetroefd door de Schapenkoppen. Loen zei een week geleden zelf al open te staan voor een verhuurperiode.

Zijn contract loopt na dit seizoen ten einde. Mogelijk heeft NEC een optie in de verbintenis op laten nemen, waardoor de middenvelder langer in De Goffert blijft. De club laat Geert-Arend Roorda, Michel Breuer en Daan Bovenberg achterwege voor het trainingskamp en lijkt dus nog afscheid te gaan nemen van meer spelers. Loens nieuwe club FC Dordrecht is de winterstop ingegaan met zes punten voorsprong op Willem II. Op 17 januari hervat het team van Harry van den Ham de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.


Poll

Youri Loen zal nog slagen in de Eredivisie


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door nec nijm)

Door een zeer zware blessure lag hij er een heel seizoen uit. Hij was toen net goed bezig en rijp voor de basis. Hopelijk kan hij die vorm het komende half jaar laten zien en dan weer terug keren bij zijn club.

Laat bij jong NEC toch zien een klein leider te zijn. Speelt niet slecht maar dat is dan ook een flink niveau lager. Denk dat het een goede keus is voor beide partijen. Hoop wel dat ze hem niet transfervrij laten gaan aan het einde van het seizoen!

Geert-Arend Roorda heeft toch laten zien als middenvelder een echte bijdrage te leveren en scorend vermogen te hebben? Hoe kan hij iedere keer weer op een dood spoor terecht komen? of zit ik nu helemaal mis?

3 januari 2014 om 19:59

Dat was anno 2011. Roorda anno 2014 loopt over het veld te sjokken en lijkt al zijn dynamiek verloren te zijn. Die is op dit moment gewoon 4e keus op de 10-positie.

3 januari 2014 om 21:28

Dat was de beste speler die ooit op Woudestein heeft gevoetbald. Wat was die speler geweldig daar. Ik zal de wedstrijd tegen Willem II nooit vergeten.

Ik vind het enorm jammer dat Nec niet meer Nederlandse spelers gebruikt. Ze hebben er al zo weinig bij de wedstrijdselectie en nu verhuren ze er 1 en mogen er nog 3 andere weg. Wel zonde. Zoals je bij de andere clubs ziet, gebruiken die steeds meer Nederlandse spelers en eigen jeugd. Hopelijk komt dat na dit seizoen dan maar.

4 januari 2014 om 09:56

Het is momenteel een zooitje bij NEC. Ze hebben wat goede jaren gehad met Europees voetbal, crashen met Nuytinck, Vleminckx en Cillissen. Twee spelers uit de eigen jeugd. Momenteel is een goed beleid ver te zoeken. Machtsspelletjes tussen investeerders, een Technisch Directeur die meer blaft dan schijt en een trainer die voor dit niveau nog niet klaar is. De supporters zien ook liever Nederlandse jongens, maar als we dan toch mogen kiezen, dan liever een Duitser Hemlein in het veld dan bepaalde andere Nederlandse lamzakken die er ook rondlopen in de selectie. Belangrijkste momenteel is een goed beleid, goede trainer, en de neuzen dezelfde kant op. Anders komt het nooit goed.

Hoop dat nec fris aan 2014 begint aan weer wat gaat winnen

Fijn die samenwerking met Nec, daar hebben we echt veel aan in Oss!

3 januari 2014 om 22:08

NEC ook niet veel. Daarbij moet een speler ook naar Oss willen. Als Loen kan kiezen tussen bovenin meedraaien met Dordrecht of VVV of onderaan spelen met Oss,dan kan het gebeuren dat ie voor Dordt kiest. Ben benieuwd wat NEC met Celik gaat doen. Verreweg het grootste talent dat NEC heeft,17 jaar pas en al gedebuteerd. Zou graag zien dat ie meer zou spelen, maar die heeft pech dat 2 van de beste NEC-spelers op zijn plek(vleugel/ nummer 10) speelt. Zou een goede speler voor Oss zijn, maar ook voor een Dordrecht. Hopelijk verhuurd NEC hem.

3 januari 2014 om 22:18

NEC zou hem moeten verplichten naar Oss te gaan. Het is de bedoeling van een samenwerking dat 2 clubs er beter van worden en niet 1

3 januari 2014 om 22:32

NEC moet hem helemaal niks verplichten. Er bestaat (volgens velen dan) nog zoiets als een vrije wil. Als Loen niet naar Oss wil(wat begrijpelijk is, top Jupiler kan hij prima aan,net als Celik overigens) dan is dat zijn goed recht. Daarbij valt niet uit te sluiten dat NEC het voor zijn ontwikkeling beter vindt dat ie bij een beter elftal speelt(wat logisch is). En daarbij, zoveel profijt heeft NEC ook niet van die samenwerking.

4 januari 2014 om 07:25

Is Oss dan ook verplicht de huur som te betalen die NEC er voor wil hebben? En wie zegt dat Oss dat kan of wil.

Goede keus van deze jongen, hij speelt straks hoger dan al zijn teamgenoten

4 januari 2014 om 11:46

Kansloze opmerking weer van zo een kansloze vit sup. volgend jaar kan Nec als hij progressie heeft gemaakt de optie in zijn contract lichten . Zo niet kunnen ze afscheid van hem nemen. Zou NEC degraderen is het zwz een bruikbare speler . Al denk ik niet dat het zover komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NEC25-3
16.Telstar23-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

1 fan
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren