Update: ‘Bomber van Breda’ gaat aan de slag in Eindhoven

Donderdag, 2 januari 2014 om 18:57Erik van Dam • Laatste update: 19:12

PSV hoopt in de loop van de week de komst van Alex Schalk af te kunnen ronden. Half december kwam naar buiten dat men in Eindhoven graag werk maakt van de komst van de spits, die in de tweede seizoenshelft mee zal trainen met de A-selectie van PSV. Zijn wedstrijden zou hij dan spelen bij Jong PSV, dat uitkomt in de Jupiler League.

/

Verslaggever Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt donderdag dat PSV hoopt dat het de komst van Schalk deze week in orde kan maken. ‘Enige duizenden euro’s’ staan een overgang van de aanvaller van NAC Breda nog in de weg, dus lijkt de finish in zicht voor de twee clubs en voor Schalk zelf.

Twee weken geleden gaf de 21-jarige Bomber van Breda zelf al aan te rekenen op de stap naar de lichtstad. “Het is duidelijk dat ik in deze fase van mijn carrière wedstrijden moet spelen om mezelf door te ontwikkelen. PSV is wat dat betreft een fantastische optie”, zei Schalk. Na dit seizoen moet hij in principe weer omkeren naar Breda, waar hij de laatste maanden op een dood spoor zit en bijna niet aan spelen toekomt.

Elfrink meldt donderdag ook dat Rubén Bentancourt heeft besloten dat hij voorlopig toch nog in Eindhoven wil blijven. Vorig jaar zomer arriveerde de Uruguayaanse aanvaller bij PSV, nadat hij Danubio in zijn vaderland verliet. Dit seizoen speelde hij zeventien wedstrijden in de Jupiler League en scoorde hij eenmaal. De club zou het niet zo in hem zien zitten, maar Bentancourt wil zich toch bewijzen.

Update 18.57 uur - ‘Bomber van Breda’ gaat aan de slag in Eindhoven
De Bomber van Breda wordt de Bomber van Eindhoven. Alex Schalk speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor PSV, zo meldt NAC Breda via de officiële kanalen. Schalk zal in actie komen voor Jong PSV, dat actief is in de Jupiler League. “Alex weet hoe we over hem denken en we geloven nog steeds dat hij van toegevoegde waarde is voor onze selectie. We rekenen erop dat hij op deze manier de kans krijgt om op hoog niveau veel speelminuten te maken en ervaring op te doen”, laat technisch directer Jeffrey van As van NAC weten. Voor het kleine bedrag dat NAC ontvangt voor Schalk wil het tenminste een speler terughalen. Van As gaat voor een middenvelder of een aanvaller en volgens BN/De Stem is Adnane Tighadouini van Vitesse een belangrijke kandidaat.


Poll

PSV kan Alex Schalk het beste...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door snarf666)

Waarom ga je van de eredivisie naar de eerste divisie? Dit slaat toch nergens op. Maak het seizoen dan lekker bij je ploeg af en kijk daarna hoe groot de kans op een plek bij PSV is.

Kom op zeg Psv. Jong PSV is om de talenten op te leiden, ga dan daar toch geen goede spits voor kopen. Die houdt ook alleen maar talenten tegen...

2 januari 2014 om 14:03

Tja waarom zou ie dat nou doen ????
Hij zit bij NAC op een dood spoor, en probeert
bij Jong PSV ritme op te doen, lijkt me altijd beter
als op de tribune te zitten, tis allemaal niet zo heel
moeilijk te begrijpen ! Nou ja voor sommige hier wel
blijkbaar ...

2 januari 2014 om 14:37

Mocht dat gebeuren, dan mag Jong PSV niet in de Jupiler League meer uitkomen.
Lijkt me vrij duidelijk.

Lijkt me ook vrij duidelijk dat PSV niet degradeerd.... Toch?

2 januari 2014 om 14:37

Ik denk dat jong psv dan weer terug moet naar de beloften competitie

2 januari 2014 om 16:37

Dus als bijvoorbeeld Helmond sport nu een eredivisie speler gaat huren, mogen ze geen jupiler league meer spelen volgens jou? Dan had promes vorig seizoen ook geen jupiler league mogen spelen. Excelsior had al een tijd geleden uit de jupiler league gehaald moeten worden. Fc Eindhoven had de afgelopen seizoenen spelers van psv gehuurd. Noem maar op. Als de KNVB jouw regels had gehanteerd, had er geen een ploeg meer in de jupiler league gezeten.

2 januari 2014 om 14:06

Om aan speeltijd toe te komen, dat zegt hij zelf letterlijk in het stukje hierboven. Hij heeft dit jaar maar 5 wedstrijden meegedaan, niet zoveel natuurlijk. Bij jong PSV hoopt hij aan meer speeltijd te komen. Vanuit PSV gezien snap ik deze overgang niet, maar dat is een ander verhaal.

2 januari 2014 om 14:09

@roel71

Als je het bij Nac al niet kan, wat heb je dan te zoeken bij psv??? Lekker in JL spelen, daar wordt je beter van, niet dus. Laat hem dan lekker bij een echte club uitkiezen waar hij ook aan spelen toekomt.

@hernanes

Speeltijd in de JL is een stuk minder waard dan ik de erdivisie hé. En inderdaad de gedachte van psv hierachter is ook heel gek.

2 januari 2014 om 14:18

Heb je wel eens gehoord dat iemand eerst een stapje terug zet om er vervolgens
2 vooruit te kunnen doen ? Ik kan je legio voorbeelden noemen namelijk !

In een ander topic zegt iemand tegen je dat je totaal geen verstand
hebt van voetbal ... ik deel zijn mening :-) Heb net je andere
posts gelezen, je hebt een hele aparte kijk op voetbal, je ziet
het net even wat anders als alle andere VZ bezoekers, goed
iedereen zijn mening, maar je zit er vaak totaal naast ..

Hupperts bijv beter als Narsingh ??? Piazon rechtsbuiten ...

2 januari 2014 om 14:20

Volgens mij heb je niet door dat hij niet naar PSV gaat puur om bij jong PSV te spelen. Hij doet dus een stapje achteruit. Van het eerste naar NAC naar jong PSV toe. Van de Eredivisie naar de Jupiler League. Schalk beseft zelf ook dat hij waarschijnlijk te licht is voor de Eredivisie en gaat het nu een stapje lager zoeken en kijken of hij met meer speeltijd misschien wel iets van zijn carriere kan maken.

2 januari 2014 om 14:28

Noem eens dat legio voorbeelden. Ik zie dit als een stap terug, een divisie lager is simpelweg een stap terug. En denk jij echt dat hij gaat slagen bij Psv?

Dat jij zegt dat ik geen verstand van voetbal heb, dat slaat ook nergens op. Als ik iemand beter vindt, dan is dat mijn mening. Ook heb ik dat simpelweg onderbouwd. Dus dit gaat nergens over....

2 januari 2014 om 14:37

Ken je Jan Vertonghen nog ??? Ging naar Rkc
om daarna als aanvoerder kampioenschappen te vieren
met jou club ... das een stap terug, en 2 voor uit !!!

Maar heb geen zin meer om op jou posts te reageren, aan het
aantal reacties die jij krijgt op jou posts blijkt duidelijk dat jij op
een hele ander kijk op voetbal hebt, bijna niemand is het met je
eens, zou je toch moeten opvallen !

2 januari 2014 om 14:48

een voorbeeld is Huntelaar.

2 januari 2014 om 14:49

Maar speeltijd is wel meer waard dan geen speeltijd. Moet dan alle jeugd van Ajax ook maar onderin de eredivisie gaan spelen ofzo? Of die van PSV of Twente? Allemaal naar NAC voor speeltijd? De jongen traint nu alleen. Speelt dan ook wedstrijden en PSV kan intensief zijn huidige kwaliteiten en potentieel evalueren. Goede keus van hem dus!

2 januari 2014 om 14:10

Van Schalk snap ik het wel, die speelt namelijk nauwelijks bij Nac, dus dan zou 'ie er wel baat bij kunnen hebben, zeker omdat hij mee mag trainen met de A-selectie van Psv.

Wel ben ik het met je eens dat dit een hele vreemde zet van PSV is, ze zullen er denk ik weinig winst aan beleven, en wat je zegt inderdaad, hij staat de eigen jeugd in de weg.

Ik denk dat schalk ook wel mee kan bij het eerste van psv hij is niet slechter dan Matavz en locadia misschien nog wel beter echt dom dat NAC van hem geen gebruik maakt van hem

2 januari 2014 om 14:14

Haha beter dan Matavz en Locadia, daarom hij ook op de tribune bij NAC zeker. Locadia is gewoon een groot talent en dat laat hij de laatste weken ook weer meer zien.

2 januari 2014 om 14:26

Schalk speelde goede wedstrijden toen hij bij NAC in de basis stond ik vond hem toen altijd boven de rest uitsteken

2 januari 2014 om 15:35

Nou voetballend is Schalk geen wereldspeler, hij scoorde toen alleen een tijdje heel makkelijk. Als je dat als speler aan je kont hebt hangen kan het prettig zijn te spelen bij een club waar je gewoon elke wedstrijd een serie kansen krijgt, ipv een club waar die ene kans er gewoon in moet.
Daarmee neem k trouwens voor t gemak maar even aan dat Jong Psv met dezelfde aanvallende instelling speelt als het eerste, want echt JL volgen lukt mij echt niet..

K begrijp best dat Psv voor dat geld het gokje neemt.

Het niveau Schalk moet je juist vanuit Jong PSV zelf opleiden lijkt me en om hem klaar te stomen voor het eerste van PSV kun je hem beter in de eredivisie laten.

2 januari 2014 om 14:19

Het probleem is dat Jong PSV even geen spits heeft, Antonia is weg gestuurd en Bentancourt kan het niveau niet aan. Ze hebben in de persoon van Dani van der Moot wel een enorm talentvolle spits maar die is nog niet klaar voor Jong. En nu moet Vloet telkens als spits spelen, terwijl hij zich door moet ontwikkelen op zijn beste positie, aanvallende middenvelder.

2 januari 2014 om 14:52

Bedankt voor je reactie.
Een Jong PSV dient toch om enkele talenten af te leveren aan het eerste en als die talenten door de ontstane situatie vertraagt (tot niet) die richting op kunnen gaan, snap ik dat het goedkoper en tijdbesparender is, als je een dergelijke constructie op kunt zetten.

PSv gaat een aanvaller huren, bestemd voor jong-PSv....

Geweldig dat PSv hier nu zo'n werk van maakt. In plaats van om zich te bekommeren om de 2 uiterst zwakke backs van het eerste. Wat verwachten ze nu van deze kleine spits, die bij NAC liet zien dat hij daar het niveau niet aankon...

2 januari 2014 om 14:16

Dit doet PSV omdat Jong PSV geen spits heeft. En Vloet een van de grootste talenten daarom in de spits moet, terwijl dat niet zijn beste positie is. En laten we eens niet meteen gaan kopen, Arias speelt beter was tegen ADO de beste van het veld en Willems komt er ook wel. Je moeten die jongens gewoon vertrouwen geven en laten spelen zodat ze zixh ontwikkelen. Kampioen worden gaat waarschijnlijk toch niet meer lukken.

2 januari 2014 om 15:15

@j040

Maar Schalk is 'relatief' duur. Ik kan mij niet voorstellen dat er nergens in de jeugd bij Psv een speler rondloopt die op die plek kan spelen.

Dat jij Arias de beste van het veld vond zegt genoeg over de kwaliteiten van Arias...hele matige speler...net als Brenet en Willems...en nee, dit is niet om te provoceren. Bij Ajax is Sana gewoon heel matig...net als Sigthorsson de laatste wedstrijden...zeg maar slecht.

3 januari 2014 om 00:32

Heb jij de wedstrijd tegen ADO überhaupt gezien? Dat Arias niet goed is bij PSV is duidelijk, maar hij speelde ADO echt heel goed hoor. Het slaat nergens op om hem af te schrijven op basis van 10 wedstrijden, hij speelt niet voor niks bij het nationale elftal van Colombia. En Willems is gewoon een jongen met heel veel talent, dat laat hij vaak genoeg zien, hij moet alleen nog wat constanter worden en soms wat somberder en meer gefocust spelen. En PSV heeft echt wel matige spelers die naar mijn mening tekort komen voor het eerste zoals Tamata en Matavz.

2 januari 2014 om 14:20

Zoals vaker ligt de focus bij Psv weer volledig verkeerd. Snap werkelijk niet dat daar niemand is die ingrijpt en eens duidelijk maakt dat het anders moet.

2 januari 2014 om 14:26

Makkelijk gezeg maar hoezo ligt de focus weer volledig verkeerd?

2 januari 2014 om 14:27

De focus ligt juist goed op de jeugd. Schalk wordt gehaald zodat andere jeugdspelers zich kunnen doorontwikkelen.

2 januari 2014 om 14:51

Opmerking om te provoceren terwijl je eigenlijk helemaal niks zegt.

2 januari 2014 om 15:06

@dammie

Ik ben van mening dat Psv zo ie zo eerst had moeten kijken naar waarom het minder gaat met Psv, alvorens alles op de jeugd te gooien. En in dit specifieke geval lijkt mij het geen prioriteit hebben om Jong Psv te versterken. Die doen het uitstekend en het is juist de bedoeling om talenten meer weerstand te bieden, niet om een geweldig competitieresultaat neer te zetten (al is dat altijd mooi meegenomen). In deze zie ik de stap om een speler die bij NAC niet aan spelen toekomt en volgens Gudelj een verkeerde focus heeft naar Eindhoven te halen totaal niet belangrijk. Het kost Psv geld en ik zie totaal niet wat je hier als Psv aan hebt.

Ik zou mij concentreren op de scouting. Ook afgelopen zomer is er weer erg matig 'ingekocht'. Arias is heel erg matig, wat aangevuld wordt met Bruma, Schaars, Park, Jozefzoon, Maher en Rekik. Op dit moment blinkt geen van alle aankopen uit, al zie ik in Maher wel een goede aankoop...die voor de toekomst is. Voor de rest is het nog niet echt sterk ingekocht, in mijn ogen. En dit was juist altijd de kracht van Psv...dat ze spelers haalden die perfect bij Psv pasten en daar floreerden.

Ik kan het natuurlijk helemaal verkeerd zien, maar ik snap de keuzes van de leiding van Psv echt niet.

2 januari 2014 om 15:07

@j040

Huh, een speler die volgens Gudelj zich te veel met andere zaken bezig houdt...goed voor de ontwikkeling van eigen talenten??? Merkwaardige draai geef je hier aan het verhaal.

2 januari 2014 om 15:09

@stretfordend

Wel erg makkelijk om kritiek af te doen als provoceren...waarom zou ik dat doen?ik snap de beslissingen van de Psv leiding gewoon vaak niet. Ik snap trouwens ook niet dat veel Psv fans dit nagenoeg uitsluitend met hand en tand verdedigen. Je mag best een keer kritisch zijn op een beslissing. Ik snap ook niet elke beslissing van het huidige Ajax-bestuur, terwijl die het prima doen.

2 januari 2014 om 15:50

@klopper
Het is maar hoe je het beargumenteerd. Je kan ook stellen dat nu men Vloet nu misbruikt als centrale aanvaller omdat er geen serieus alternatief is na het wegstren van Antonia. Door voor een half jaar iemand te halen die wel op die positie kan spelen, kan Vloet zich op zijn normale positie concentreren, hetgeen zijn ontwikkeling ten goede komt. Natuurlijk had je ook kunnen kiezen voor het aantrekken van een jonge getalenteerde spits maar dan was de vraag ook geweest wat je daar nu weer mee moet omdat Locadia immers rondloopt. Ik denk dat je het in deze nooit 'goed' doet en dat er altijd wel wat valt aan te merken. Volgens mij is dit voor Schalk een zeer interessante stap en verliest PSV er ook niets mee (zo duur zal dit niet zijn lijkt me).

2 januari 2014 om 23:11

@dammie

Tuurlijk kun je altijd voors en tegen geven. Echter verbaasd het mij enorm dat er geen spits is...sterker nog ik denk dat dit onzin is. Ajax heeft behoorlijke problemen gehad door de interlands, waardoor er ook minder spelers beschikbaar waren. Dan stromen gewoon jongens uit de A1 door. Niet ideaal...maar ook niet heel slecht voor de ontwikkeling/ervaring van deze A1 jongens.

Ik denk dat Schalk duurder zal zijn dan elke andere jeugdspeler...zeker als je die uit de A1 laat doorstromen.

2 januari 2014 om 23:47

Sorry maar als we het op 'ik denk dat dit onzin is' gaan gooien dan is de discussie wat mij betreft klaar. Kijken gerust even naar http://www.psvjeugd.nl/teams/180 en zeg mij hoeveel aanvaller daar staan genoteerd. Ik weet eerlijk gezegd niet wat er nu bij PSV in de spits van de A1 loopt maar gezien het gegeven lijstje zou dat zeer wel een jongen kunnen zijn die eigenlijk in de B1 zou moeten spelen...

Bij Jong-PSV spelen ook meer dan voldoende spelers uit de A1 maar je kan niet blijven doorstromen lijkt me; dat is niet in het belang van de speler in kwestie (hetgeen volgens zowel jou al mij het doel is van een jeugdopleiding).

Overigens ben ik benieuwd of je dezelfde mening hebt aangaande de transfers die Ajax de laatste tijd gedaan heeft voor de -volgens mij- de leeftijdscategorie A-jeugd. Daar zijn ook heel veel spelers gekocht en de reden is met name omdat men geen vertrouwen heeft in spelers die er rondliepen en men meer verwacht van de talenten uit de B-jeugd. Dat soort transfers zou -jouw mening volgend- ook de doorstroom belemmeren van eigen talenten.

3 januari 2014 om 00:22

"sorry maar als we het op 'ik denk dat dit onzin is' gaan gooien dan is de discussie wat mij betreft klaar."

Kom kom...als ik zeg 'het is onzin', dan ben ik weer te dominant/arrogant of wat dan ook dus lees...ik vind dit onzin.

Net als jouw argument...met een link naar de Psv website. Ik ga niet uitzoeken wie er bij Psv in de jeugd geschikte spitsen zijn. Een club zou toch minmaal in elk team wel twee of 3 spelers moeten hebben die in de spits kunnen spelen. Bij Ajax heb je Jong Ajax, A1 en de A1. Plus eventuele terugstroom uit het eerste. Dan moet je toch meer dan genoeg spelers hebben om een kans te geven. Anders heb je het organisatorisch gewoon niet goed ingericht. Dat kan. En dan kun je iemand als Schalk halen...ik zie daar minder heil in.

Over je vergelijking met Ajax. Als Ajax Schalk of een vergelijkbare speler, die het niet redt bij een Eredivisieclub, zou halen voor Jong Ajax zou precies dezelfde mening hebben. In mijn ogen doe je dan echt iets verkeerd. Wat jij hier noemt bewijst juist hoe goed Ajax bezig is. Ze zijn geleidelijk het niveau aan het verhogen door spelers weg te doen en andere talenten te halen. Wat mij betreft is Schalk geen echt talent meer en had hij eigenlijk al moeten laten zien dat hij het niveau bij NAC aankan. Als je dat niveau al niet aankan, wat kom je dan bij Psv zoeken?

Is hem verteld dat hij gehaald wordt om in Jong PSV te spelen? Hij reageert alsof hij bij het eerste team gaat spelen.

Anyway, hij zal op de training van de A-selectie en de wedstrijden van Jong PSV meer leren dan op de bank bij Nac.

2 januari 2014 om 14:04

Nee, hij reageert dat hij wedstrijden moet gaan spelen. Als deze lummel denkt dat hij wedstrijden in het eerste gaat spelen, dan denkt hij blijkbaar zelf dat hij heel wat is. Maar het lijkt me logisch dat als je bij NAC niet speelt, je bij PSV al helemaal niet in het eerste komt te spelen.

Alle spitsen uit Jong PSV staan in het eerste. Dan moet je wat.

Ik zie de Bomber er gewoon 15 intikken.

Ik snap PSV niet in deze, ik snap ze echt voor 0%. Hoezo geld investeren in het 2e elftal? Dat is voor mij niet te snappen. De jeugd moet juist spelen en ervaring opdoen in jong PSV in de Jupiler League. Maar nu ga je dus een jeugdspits op de bank houden, om Schalk te laten spelen. Dit terwijl PSV de afgelopen jaren ook wel heeft gezien dat Schalk sowieso nooit een toekomstig 1e elftal speler van PSV zal worden. Daar komt hij simpelweg kwaliteit te kort voor. Ik zou als PSV-supporter zeker kwaad worden dat PSV hier tijd en geld aan verspilt, terwijl er toch echt al genoeg problemen zijn voor de club in deze tijden.

2 januari 2014 om 14:29

Er wordt helemaal geen jeugdspits op dr bank gehouden, want ze hebben op dit moment geen spits voor Jong PSV. Ik als PSV supporter vind dit een prima zet.

2 januari 2014 om 14:31

Deels mee eens maar dan moeten er wel alternatieven zijn. De enige echte spits die men heeft is Betancourt en ik weet niet of je hem wel eens hebt zien spelen? Die jongen zal op het zachtst gezegd hele grote stappen moeten maken om ooit in aanmerking te komen voor het eerste elftal. Het is niet voor niets dat men met Vloet (middenvelder van de A1) in de spits speelt en dat is voor diens ontwikkeling natuurlijk ook niet ideaal.

2 januari 2014 om 14:48

@ J040 & Dammie

Okee dat maakt de zaak wel iets anders, maar alsnog vind ik het geen slimme zet van PSV om Schalk te halen. Waarom niet? Omdat Schalk simpelweg ook nooit goed genoeg gaat worden voor het eerste van Psv. Ik zou dan gewoon de spits uit de A1 al in jong PSV zetten, of Vloet dan in de spits houden. Mijn punt is gewoon: Je moet niet een speler kopen (dus geld weggooien), die het eerste van de club toch nooit gaat halen. Voor de prestaties in de Jupiler League van jong PSV hoef je het ook niet te doen want dat interesseert niemand een drol, ze kunnen niet kampioen worden/degraderen. Nu staat hij alleen maar ontwikkeling van eigen jeugd in de weg.

2 januari 2014 om 14:55

@ Hernanes

Als ik de tekst goed interperteer (... Na dit seizoen moet hij in principe weer omkeren naar Breda, waar hij de laatste maanden op een dood spoor zit en bijna niet aan spelen toekomt.)

Betreft het hier een huurperiode van 6 maanden.

2 januari 2014 om 14:57

Ze kopen hem toch ook helemaal niet, ze huren hem. En het is toch zonde om Vloet als spits te misbruiken, die jongen moet zich als nummer 10 doorontwikkelen

2 januari 2014 om 15:02

Okee excuses haha, niet goed gelezen van mij. In dit geval vind ik het een zet die wel redelijk te verklaren is.

2 januari 2014 om 15:13

@remember95

Als ik het goed heb, zit er wel een optie tot koop bij.

Ps. Wat een schitterend logo...elementenstraat 4 ever!

2 januari 2014 om 15:40

@klopper1900

Van die optie tot koop weet ik niet. Zou zo maar kunnen. Lijkt me sterk dat PSV in hem iets anders ziet dan een half jaartje opvulling voor het tweede....

Thanks. Waren mooie tijden. Mooiste logo ter wereld..... op het oude logo van Ajax na dan!

2 januari 2014 om 15:52

@ Dammie,

Maar dan is het toch slimmer om een vervanger/concurent voor Betancourt te halen (lees: een vervanger die wellicht wel toekomst heeft om PSV 1 te halen)? Misschien moeten ze die Pool bij de Graafschap proberen op te pikken ofzo, die laat zien dat hij de JL aan kan en heeft genoeg potentie om PSV 1 te halen (ik geef maar een voorbeeld, ik weet dat hij ook naar Portugal kan, maar was nog niet rond dacht ik). Op die manier sla je 2 vliegen in 1 klap, een spits voor Jong PSV en iemand die de tijd kan overbruggen totdat vd Moot er klaar voor is, die kan over 1/1,5 jaar wel klaar zijn voor Jong PSV en dan kan die Pool doorschuiven naar PSV 1 en de concurrentie aan gaan met Locadia.

2 januari 2014 om 22:35

Beste Klopper1900,

zoals zo vaak zit je mis als het om PSV gaat.

In de huurconstructie tussen NAC en PSV is geen enkele optie genomen. Dus er is geen sprake van een optie tot koop.
De huurovereenkomst bedraagt een paar tienduizenden euro's voor 6 maanden.
Hier gaat zelfs geen Jupiler League vereniging financieel kapot aan...

Schalk traint morgen bij Jong PSV en Rai Vloet kan zich doorontwikkelen op zijn beste positie (aanvallende middenvelder).
Win-win situatie.

@remember95
Jouw gevoel voor zaken in het juiste perspectief zien is goed ontwikkeld.
Je vermoedens c.q. aannames kloppen als een bus.

2 januari 2014 om 23:55

@trodat4030
Op zich wel maar wat moet je nu met een speler die al dicht tegen de A-selectie aanzit? In principe zal die speler komend seizoen zeker niet in aanmerking komen voor minuten in het eerste elftal omdat Matavz ook nog rondloopt en daarnaast kan Locadia nog jaren mee. Verder volg ik de JL niet goed genoeg om in te schatten of daar jonge spitsen rondlopen die nu haalbaar zijn (voor weinig geld) en die ook voldoende potentieel hebben. Als men een haalbaar alternatief voor de korte (dus dure!) termijn had gezien dan had men die wel gehaald maar kennelijk ziet men die nergens rondlopen.

Van wat ik begrepen heb is dit een vrij goedkope oplossing dus ik zie het probleem niet aangezien Schalk niemand in de weg zal lopen

P.s. Die Pool is volgens mij al een contract met een andere club overeengekomen.

hij loopt nu alleen maar de talenten van de psv in de weg; of deze jonge talenten moeten juist veek opsteken van de heer schalk al acht ik die kans klein

2 januari 2014 om 14:29

Probleem is dat er momenteel nauwelijks opties zijn voor de spits positie bij Jong Psv. Betancourt is de enige echte spits en is niet goed genoeg en daarachter zitten ee jonge spitsen die nu al mee kunnen op dat niveau. Het is niet voor niets dat met me Vloet al spits gebruikt...

2 januari 2014 om 14:29

Hij gaat er juist voor zorgen dat talenten beter tot zijn recht komen, aangezien Rai Vloet nu wordt misbruikt als spits bij Jong PSV terwijl het een aanvallende middenvelder is. In de A1 en in de huidige selectie zitten geen spitsten die het niveau aankunnen.

Vind alleen de Titel weer een beetje misleidend....

PSV heeft spits bijna binnen,,,, Dan zou je denken aan en versterking voor het eerste... Met Schalk zie ik namelijk niet de gewenste versterking voor het eerste. Bankzitters van NAC zullen PSV toch niet beter maken... Als dat wel zo is, hebben ze bij PSV wel meer zorgen.

Als ik me niet vergis is het ook nogeens een huur, en geen koop....

Goeie stap naar mijn idee.
Kijk hoe Boymans en in mindere mate de Kogel het oppakken op een lager niveau. Hij moet gewoon een stap terug doen om een sprong vooruit te maken, en wellicht kan hij kansen krijgen bij het grote Psv.

Doen ze bij Nac toch niet erg handig. Een van de weinige spelers bij Nac die nog wat kapitaal vertegenwoordigd en bovendien een jongen uit de omgeving. Schalk zelf snap ik wel, die wil en moet gewoon minuten gaan maken in deze fase van zijn carriere.

Het gaat dus om verhuur voor jong psv, voor schalk zelf is dat beter maar snap ook de reden van psv niet.

2 januari 2014 om 15:51

Die wil gewoon voetballen en kan bij PSV op een hoog niveau trainen en ruiken aan een topclub. Wellicht hoopt hij ook dat er meer in zit dan alleen een huurperiode van een half jaar als hij het goed doet.

Ik snap deze transfer niet. Je speelt bij een eredivisie club, je kan het niveau aan en alsnog ga je naar de JP. Tuurlijk is PSV mooier dan Nac. Het is een grote club. Maar hij zal nooit voor PSV in de Eredivisie spelen. Leuk spelertje voor Nac, FC Utrecht ofzo maar niet hoger.

2 januari 2014 om 19:24

Hij zit op de bank bij Nac. Door deze transfer gaat hij een half jaar meetrainen met de selectie van PSV en wedstrijden spelen bij jong. Het meetrainen en getraind worden door onder andere van Nistelrooy is toch een mooie leerschool?

Jong PSV heeft geen centrumspits meer die ene die ze hadden hebben ze weggestuurt vanwege wangedrag.
NAC zit chronisch in geldgebrek, dus als ze geld kunnen beuren voor een speler die de trainer toch niet gebruikt is dat mee genomen.
Schalk zelf heeft misschien ook iets van als ik het bij Jong PSV laat zien misschien dat ik dan bij PSV kan blijven.
Of Schalk speelt zich zo in de kijker voor andere clubs waardoor het voor NAC makkelijker word om hem te verkopen.

2 januari 2014 om 16:33

Maar wat zullen ze voor hem willem vragen? Denk een ton of 3 hooguit

BIJ real En barca b worden ook soms spelers gehuurd om te kijken of het wat is. Dus opzich kan het wel handig zijn.

Van Nac Breda naar Jong Psv, het is maar waar je zin in hebt.

Ik hoop eigenlijk dat het heel slecht gaat met Nac, zodat er een nieuwe leiding komt. De mensen die er nu zitten lijken er weinig van te bakken.

2 januari 2014 om 19:21

Bedenk wel dat hij niet aan spelen toe kwam in Breda. Je wil natuurlijk altijd spelen en dat kan PSV hem bieden.

2 januari 2014 om 19:22

Je weet dat hij bij NAC op de bank zat? En dat hij bij PSV mee gaat trainen met de A selectie? Alleen zijn wedstrijden bij Jong speelt. Ik zie het als een vooruitgang

2 januari 2014 om 19:29

@ Densje

Dat weet ik, maar er zijn meer clubs dan Jong Psv. Helaas geen andere club die interesse had blijkbaar.

@ Psvf4n

Dat weet ik, maar trainen met de A selectie deed hij al, en nu weet hij zeker dat hij niet in het eerste speelt. Ik snap best dat hij het doet en het wellicht nodig is, maar ideaal lijkt het me verre van.

2 januari 2014 om 19:45

Ja meetrainen met de selectie deed hij al maar het verschil tussen trainingsniveau is wel een stuk groter. Bovenop het feit dat hij aparte trainingslessen kan krijgen van onder andere van Nistelrooy.

70 reacties. En bijna allemaal begrijpen ze het niet, uitzondering the edge hierboven....tjpngejonge
Wanneer je in de Beloften speelt mag je ook best in het eerste uitkomen! Psv haalt helemaal geen spits voor alleen de Beloften, Psv haalt een spits punt.
Nac heeft iets van 7 miljoen schuld. Elke euro is meegenomen. Zeker als de coach daar het in Schalk niet ziet zitten. Goede zet van Nac dus. Vreemd dan weer om te lezen dat het binnenkomende huurbedrag weer geinvesteerd gaat worden. Komt de gekoofwaardigheid van het armlastige Nac bij de politiek Niet ten goede...
Wat Schalk betreft: goed vr de kleine ruimte, zou best eens goede invalbeurten kunnen geven in Eindhoven.
Trouwens, nu wordt je weer wel getuige van het indirecte effect van het smerige spel van de Knvb: de Beloften van Psv, Jupilerleague!, zijn interessanter dan de Beloften van Nac, want heus: die bestaan, zouie ook in kunnen spelen he...

2 januari 2014 om 22:11

Niemand begrijpt het maar jij wel?

PSV haalt Schalk heus wel voor de beloften hoor. Geloof zelf dat hij in het 1e van PSV gaat spelen. De keren dat hij bij NAC in het eerste heeft gespeeld maakte hij geen indruk. Deze jongen moet gewoon veel minuten gaan maken op JL niveau, niks mis mee hoor.

NAC heeft na de aandelenconstructie nog een half miljoen schuld of zo. Een goedkope speler voor Schalk in de plaats is dan niet zo erg. Al hoeft het van mij ook niet. Schalk speelt toch nooit, dus hebben we ook geen vervanger nodig lijkt mij.

Schalk is trouwens juist niet goed in de kleine ruimte, hij houdt amper een bal vast. Hij moet gewoon in de 16 lage voorzetten krijgen. Hij kan zijn goals wel gaan meepakken.

Schalk speelt nu toch ook in de beloften van NAC slimmerd. Alleen spelen de beloften van PSV toch wel een stuk hoger dan die van Nac. Daar kan hij dus een stuk meer van leren. En hij mag ook meetrainen met de A selectie van Psv. Dat niveau zal ook hoger liggen dan de trainingen bij NAC neem ik aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren