Heitinga blaast transfer af: 'Heeft met gevoel te maken'

Donderdag, 2 januari 2014 om 12:10Bart Kruyt

John Heitinga gaat toch niet naar West Ham United. De Londenaren bereikten met Everton een akkoord over een transfersom voor de verdediger en Sam Allardyce had goede hoop dat hij Heitinga snel zou mogen verwelkomen als zijn nieuwste aanwinst. De Nederlander heeft een transfer naar West Ham echter afgeblazen: "De deal is definitief van de baan", laat Heitinga weten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Jammer dat John Heitinga niet naar West Ham United gaat


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door daviddaan)

net als zijn carrière

2 januari 2014 om 12:55

Als je gevoel niet goed is ga je toch niet praten. Geweldige stad, mooi publiek dus daar ligt het niet aan.

2 januari 2014 om 13:21

Ik zal er ook niet naar toe gaan als ik heitinga was. Hij was twee jaar geleden nog publiekslieveling bij Everton

2 januari 2014 om 13:36

laten we eerlijk wezen, johhny is zeer onzeker geworden in zijn al niet te beste manier van verdedigen. pakt veels te snel een kaart met domme tackels. En everton is veel beter geworden dan deze houthakker aankan.

2 januari 2014 om 15:37

Zou me niets verbazen als hij een basisplaats eiste en dat West Ham dat niet wou garanderen. Heitinga denkt dat hij nog mee kan naar het WK als hij veel speelt, dus zou dat van zijn kant een logisch verzoek zijn. Maar Heitinga is gewoon over the hill.

West Ham United is ook totaal geen eer te halen. Afgelopen wedstrijd verloren van Fulham en ook qua veldspel lijkt het helemaal nergens op.

Ik zie hem nog wel naar Fulham gaan. Daar treft hij een Nederlander met Stekelenburg en Meulensteen, waardoor hij misschien sneller overtuigd is. Ook vind ik dat daar in de verdediging wel een kwaliteitsimpuls gedaan mag worden. Veel te veel tegen doelpunten krijgen ze tegen, met als absolute dieptepunt de 6-0 nederlaag. AS Roma en Fiorentina lijkt me inmiddels te hoog gegrepen en daar zal hij niet aan spelen toe komen. Dus hij zal een binnenlandse transfer moeten maken om aan spelen toe te komen. Norwich en Fulham staat er in de tekst, lijken me allebei prima elftallen met dus landgenoten.

2 januari 2014 om 12:19

Hij ziet denk ik vooral op tegen het feit dat west ham wellicht degradeert.

2 januari 2014 om 12:30

Ja, dat bedoel ik toch ook? Het veldspel lijkt nergens op en er valt geen eer te behalen. Ik weet niet of je nog meer uitspraken nodig hebt, maar het lijkt mij voldoende dat het bij West Ham United gewoon totaal niet zal lukken. Je speelt een hoop, je krijgt nog 40 tegendoelpunten om je oren in de resterende wedstrijden en je staat dan alsnog niet op het WK. Mooie transfer dan. Heitinga heeft gewoon slim gehandeld en wacht op een betere club. En terecht!

2 januari 2014 om 12:41

Hoezo terecht, Heitinga mag blij zijn als hij nog aan de bak komt bij een Premier Leaque club. Betere clubs hebben geen behoefte aan beperkte verdedigers als Heitinga

2 januari 2014 om 12:45

Alsof Fulham en Norwich veel hoger staan dan West Ham.
Die staan ook net boven het degradatie streep.
Als John nog speeltijd wil voordat het WK begint moet hij niet al te lang treuzelen.

2 januari 2014 om 12:31

Komt misschien door de rode kaart van Nolan waarna alles instortte.

2 januari 2014 om 12:39

Klopt, dat heeft afgelopen wedstrijd bijdragen aan de nederlaag. Maar laat ik voorop stellen dat ik nog weinig wedstrijden heb gezien waarin ze aanspraak maakten op de overwinning.

2 januari 2014 om 14:44

Kijk eens een docu over Big Sam. Die man weet echt wel waar hij mee bezig is, ook wel de koning in lange ballen en voorzetten. Niet voor niks de meest succesvolle voorzetten gegeven in de PL, helaas is hier geen enkel doelpunt uitgekomen. Men heeft daar op het moment enorm veel behoefte aan Andy Carrol

Doekoe. Dat is de reden. Zo handelt Dollar Dirk ook altijd

2 januari 2014 om 12:18

Dat zal wel meevallen. In de Premier League betalen de meeste clubs prima salarissen. Ik geloof John wel in deze.

2 januari 2014 om 12:20

Klopt, geld is het motto.

Als WHU hem een even hoge salaris, als die hij nu krijgt, gaf,
Wist hij niet hoe snel hij moest tekenen.

2 januari 2014 om 12:24

Ik denk dat vooral het degradatie spook de reden is, vermoed dat Heitinga transfervrij wilde zijn als West Ham degradeert.

2 januari 2014 om 14:02

Het zou toch maar gaan om een contract voor een half jaar? Dus dat degradatiespook zal wel meevallen.

Ik vermoed dat er een andere club zich gemeld heeft waar Heitinga liever naar toe wil.
West Ham was een leuke club geweest, maar Heitinga komt deze maand echt nog wel aan een mooie club waar hij veel kan spelen.

2 januari 2014 om 12:49

Wat is het probleem bij Kuyt? Wat moest hij doen, terugkeren naar Feyenoord?

Kuyt heeft zich waarschijnlijk al lang financieel onafhankelijk gespeeld maar hij heeft zich in de al die jaren een bepaalde levensstijl aangemeten en als hij die wil blijven volhouden tot +60 is het toch meer dan logisch dat hij nu lekker casht, sowieso wanneer het nog kan.

2 januari 2014 om 13:04

Word.

Doekoe is alles waarvoor deze jongen wilt spelen. Een patser eerste klas. Het gevoel is niet goed. De bank bij Everton voelt zeker beter aan?

Ik hoop dat het meer te maken heeft met interesse vanuit een andere club. Qua spelopvatting zou hij nu bijna beter een stap kunnen maken naar Italie, waar het tempo wat lager ligt en het als CB niet uitmaakt of je kan voetballen.

2 januari 2014 om 12:46

Heitinga is voor een verdediger juist niet zo slecht voetballend. Hij kan ook goed als CVM uit de voeten.

Goede keuze denk ik, roma zou ie ook wel aan kunnen. Het is te hopen voor hem dat die hem echt willen hebben.

2 januari 2014 om 12:23

Als Heitinga naar AS Roma gaat dan kan hij het WK definitief vergeten want daar zal hij zeker niet in de basis staan. de verdediging van Roma staat als een huis met Benatia en Castan achterin. Roma heeft slechts 7 goals tegen in 17 wedstrijden.

2 januari 2014 om 13:28

Bij Roma heeft hij niks te zoeken. Daar zal hij op de bank komen ook. Benatia is op dit moment misschien wel de beste verdedigerin de serie A.castan doet het super en dan op de bank is Burdisso is ook nog een klasse beter dan Heitinga.

Fiorentina zal hij ook geen basis krijgen vrees ik. lekker in de PL blijven.

Dat is een pak van mijn hart, deze speler heeft West Ham United echt niet nodig. Levert namelijk geen meerwaarde op voor het elftal. Up the Hammers!

2 januari 2014 om 13:10

Ben ik totaal niet met je eens. Heitinga is een goed meevoetballende centrale verdediger. West Ham kan hem perfect gebruiken om het veldspel meer diepte te geven. Daarnaast heeft ie een goede trap en kan ie carroll bereiken. Heitinga is voetballend een van de beste verdedigers in de premier league. Verdedigend is ie ook niet minder dan Reid. Collins is harder, meer een sloper, maar Heitinga had daar perfect gepast

Wat ga je dan doen?

Bij Everton blijven is totaal geen oplossing. Daar is het bank zitten en je tijd verdoen. Hij moet wel ergens een club vinden waar hij een basisplaats heeft. Hij is voor mij nog steeds een van de betere stoppers van NL.

Dat vind ik een dappere beslissing: niet kiezen voor de eerste de beste uitweg, maar alleen voor iets dat goed voelt. Als er geen andere club komt kan het natuurlijk ook een ongelukkige beslissing blijken, maar je moet uit volle overtuiging kiezen en niet uit angst.

2 januari 2014 om 12:51

Inderdaad. Dit zal vast door menigeen fout uitgelegd worden, maar het is nog altijd zijn toekomst. Het is zijn goed recht om door duidelijke keuzes in te maken. Op dit moment lijtk het nergens op bij West Ham en is een reeele kans dat ze degraderen. Als Heitinga met West Ham in de championship eindigt gaat zijn carriere als een nachtkaars uit. Hij zal het namelijk verschrikkelijk moeilijk krijgen om zich in die fysieke competitie te gaan onderscheiden. Bij Everton blijven is geen optie, maar ik kan het goed begrijpen dat Heitinga voorlopig blijft en wacht op betere mogelijkheden dan West Ham.

Wat denkt hij wel? Meest overschatte en beperkte verdediger van Nederland ooit. Hij moet blij zijn met een club als West Ham United. De beste man heeft echt overal gefaald. Begreep nooit dat hij weinig kritiek kreeg bij het Nederlands elftal, terwijl de veel betere verdediger genaamd Mathijsen altijd ladingen van kritiek over zich heen kreeg.

2 januari 2014 om 12:19

"De beste man heeft overal gefaald"

Bij Ajax en zijn eerste jaar bij Everton deed hij het gewoon uitstekend hoor.

2 januari 2014 om 12:24

Heitinga in vorm is gewoon nog steeds veruit de beste verdediger van Nederlander. En zo beperkt is hij echt niet hoor. Ajax leid simpelweg geen types als Vlaar op. Is geen kritiek, is puur een verschil in filosofie

2 januari 2014 om 13:00

Ja maar Vlaar heeft wel een basisplaats en is tevens aanvoerder bij Villa.
En waar staat Heitinga?

2 januari 2014 om 13:19

Inderdaad! Ik ben ajacied maar Vlaar hoort in de basis in Brazilië en Heitinga mag europa nog niet eens verlaten van de zomer

2 januari 2014 om 13:39

Als als als.. als me tanten een piemel had was het me tante niet!

Ajax leid geen types op als Vlaar?? Wat voor types, types die wel kunnen verdedigen?

Types die zorgen dat de bal gewoon weg is? Vidic 1 van de beste van de wereld kan ook niet geweldig opbouwen. Zat TOP verdedigers kunnen dat niet.

De vrij kan geweldig opbouwen, Indi niet. Heb toch 3x liever iemand als Indi.

Vlaar is op dit moment de beste verdediger van NL. En doet het ook gewoon echt goed!

2 januari 2014 om 16:30

@ eerlijk010

Dat zegt Vesta toch ook, een verschil in gedachte over wat een verdediger moet kunnen..
Ron Vlaar is de sterkste verdediger die we hebben, dat wel.

2 januari 2014 om 18:54

Zeg ik ergens dat Vlaar niet goed is? Ik vind Vlaar in de vorm van afgelopen seizoen gewoon de beste verdediger van Nederland. Ik zeg echter alleen dat ik een fitte Heitinga in vorm beter is.

Ik zeg ook niet dat een voetballende verdediger beter of slechter is dan een verdediger als Vlaar. Bozkurt zegt echter dat Heitinga een hele beperkte verdediger is. Dit is hij zeker niet. Hij heeft zowel verdedigende als voetballende kwaliteiten. Wat ik zeg dat is dat Ajax verdedigers normaal gesproken voetballend sterker zijn dan van andere clubs. Dit is, nogmaals, geen verwijt of kritiek richting anderen, gewoon een verschil van filosofie.

Begrijpend lezen heet dat.

2 januari 2014 om 12:25

Hij heeft het bij Ajax gewoon goed gedaan. Daarna bij Atletico Madrid ook, daardoor is hij toen door Everton gekocht. In het begin deed hij het daar ook redelijk tot goed. Hij heeft gewoon een mindere periode gehad. Hij kan voor een suptopper in de grote competities nog een aanwinst zijn. Daarnaast de opmerking meest overschatte en bepertke verdediger ooit in Nederland..... het mag best jouw mening zijn maar de feiten zijn toch echt anders.

2 januari 2014 om 12:38

Tja, hoeveel Nederlanders hebben er een basisplaats bij een top 5 club uit de sterkste competitie ter wereld? Heitinga hoeft zich dus niet te schamen dat ie dit seizoen niet aan de bak komt.

2 januari 2014 om 13:02

Komt ook maar sporadisch voor, normaal staan ze rond de plek 8-10.

2 januari 2014 om 13:42

Wil je feiten? Bij A Madrid verloor hij ook zijn basis plaats en kwam hij juist op de bank ook. En ging dus daarom naar Everton! Dat is de waarheid.

Bij Everton werd hij toen overall en nergens gebruikt. Cvm, CV en RB nooit weten te overtuigen en vaste basis plaats helaas.

Zeker niet de meeste beperkte verdediger ooit dat is onzin. Maar nergens een echt success!

2 januari 2014 om 12:41

De meest beperkte verdedigers van Nederland heb ik de afgelopen jaren in Eindhoven gezien met een Bouma, Willems, Pieters en Bruma. Die mogen de veters van Heitinga nog niet eens strikken. Niet dat Heitinga zo goed is overigens, want dat is ook niet meer dan internationale middelmaat. Volgens mij is hij nooit een wereldverdediger genoemd, dus overschat kan ik hem ook niet noemen. Wel een van de beste verdedigers die Nederland heeft als hij speelt. Dat laatste zegt ook meer over de Nederlandse verdedigers dan over de kwaliteiten van Heitinga.

2 januari 2014 om 13:04

Overal gefaald? Bij Everton heeft hij de eerste 4 jaar bijna alles gespeeld. En waarom hij weinig kritiek kreeg bij Oranje...waarschijnlijk omdat Oranje heel weinig tegendoelpunten kreeg in die periode

Ik denk dat hij zich wel op dit soort clubs (west ham, fulham, norwich) moet focussen voor een basisplaats en daarmee interessant is voor van Gaal voor een eventuele plek in oranje op het wk. Bij Fiorentina en AS Roma zal die banken en spelen in de spaanse liga bij Betis vind ik niet iets voor hem. Hij past beter in Engeland

2 januari 2014 om 12:19

Hij deed het bij Atletico gwn goed hoor.

2 januari 2014 om 12:25

Ik zeg ook niet dat ik hem slecht vond bij atletico. Ik vind de spaanse liga niets voor hem. Grote, robuuste, a-technische verdedigers zoals hij vind ik het best passen in Engeland omdat in Spanje een grotere nadruk ligt op het meevoetballend vermogen.

2 januari 2014 om 14:38

A-technisch? Er zijn maar weinig verdedigers met de crosspass van Heitinga in de benen...

2 januari 2014 om 18:50

Techniek is meer dan het hebben van goede crosspass. Dat zou je als voetballiefhebber toch moeten weten lijkt me

Misschien te weinig salaris? Al vind ik Johnny niet het type geldwolf moet ik zeggen. Ik denk dat een paar clubs zich nog wel gaan melden voor de stopper.

Sukkel. Daar had hij tenminste nog gaeantie voor speeltijd.

Als ik hem was zou ik lekker naar een warm land gaan en genieten de laatste jaren, Betis lijkt me een mooie optie al staan deze er niet bepaald rooskleurig voor dit seizoen. Hij kan natuurlijk ook ervoor kiezen om te gaan cashen in het midden oosten, al likt hij me daar nog te goed voor.

Verstandig. West Ham is op dit moment een veel te onrustige club. Hij zal wel een andere club achter de hand hebben want met het oog op het WK is bij Everton blijven geen optie voor hem.

Als verdedigende middenvelder bij Ajax kan ie een hoop brengen. En ook veel ervaring voor jongens als Veltman en Denswil.

Kan die niet gwn terug naar de eredivisie? Lijkt me wel goed zo op je dertigste.

2 januari 2014 om 12:50

Bij welke club dan?

Ajax heeft hem niet nodig. Belemmert de ontwikkeling van de rest. En ik denk niet dat hij voor een andere club dan Ajax gaat spelen. Hij wilt het trouwens niet dus houdt het al op.

Goed van West Ham dat ze het hebben geprobeerd, maar ik denk dat Heitinga niet wilt degraderen.

Hoop dat hij naar Fiorentina gaat, daar komt hij wel aan spelen toe denk ik, waarom ging hij eigenlijk weg van Valencia?

2 januari 2014 om 12:51

Omdat zijn vakantie voorbij was Hij heeft in Spanje bij Atletico Madrid gevoetbald

Die zal vast een betere aanbieding op zak hebben. Ik denk niet dat hij deze transfer had afgeblazen als er nog niet iets anders concreets was

Einde oefening voor Johnny, te lang niet gevoetbald of 2e keus geweest. Koos voor het geld.

Heitinga naar het wk? Nah doe mij maar een beer (martins indi/van dijk) en een opbouwer (veltman/de vrij)

Vrij theoretische discussie dit. Twee seizoenen geleden was hij nog speler van het jaar bij Everton, maar daar is hij inmiddels ingehaald (alcaraz en jeugdspeler John Stones kregen gister de voorkeur boven Heitinga bij afwezigheid van Distin en Jagielka). John is hij gewoon niet meer goed genoeg voor Everton en Oranje.

Groot gelijk ! West Ham is een mooie Engelse club, alleen zit die ploeg in een neerwaarts spiraal. Wellicht was de contractduur of een clausule bij degradatie een struikelblok.

En als je gevoel niet goed is, dan moet je het niet doen. Gelukkig is er nog genoeg interesse in hem. En terecht, Heitinga is geen wereldverdediger, maar wel veel beter dan modaal.

Wat nu ? Fulham, de Serie A of toch misschien hopen op de Bundesliga ?

Het zal toch echt gaan om het gevoel in de portemonnee.

En dat hij niet als grote meneer wordt gehaald, maar dat hij zich moet bewijzen. En Johnny weet best dat dat weleens tegen kan vallen. en tsja, van de bank bij West Ham wordt de spoeling helemaal dun. Dan haken misschien zelfs clubs als Ajax of Sporting af.

hoop dat hij samen met vlaar in de verdediging kan gaan spelen bij aston villa, weet echter niet wie er nu naast ron staat maar heitinga is toch wel van het niveau villa. mooie club, degradatie lijkt afgewent zeker gezien de spelers en een leuk clubje nederlanders (is natuurlijk geen vereiste maar toch)

ik zou zeggen verbeek wordt wakker er wacht een verdediger op je

ik denk dat hij al bijna rond is met een andere club anders laat je zo'n kans niet glippen na een half seizoen banken

Hij probeert het waarschijnlijk net als zijn zwager Boudewijn zenden net zo lang in het buitenland tot hij voor de eredivisie ook niet meer in beeld komt.

waarom niet? Heitinga moet spelen en daar kan hij een basisplaats krijgen. en het gevoel was niet goed? ermm spelers van het kaliber caroll en downing spelen daar . die zitten op jetzelfde niveau als Heitinga. en als west ham degradeert then so be it. in de championship kan heitinga ook prima aan de bak en het is geen schande om in de championship te spelen als heitinga zijnde want dan kan hij weer is een keer kampioen worden

Please Heitinga ga naar Real Betis, daar kunnen we nog een goede verdediger gebruiken. En je speelt nog Europees ook. Mooie club voor hem. Die speelt Paulao er wel uit

2 januari 2014 om 17:52

Je hebt een Feyenoord logo en roept over Betis we? Kan aan mij liggen hoor dat ik het niet snap..

2 januari 2014 om 20:51

Ligt niet aan jou hoor.

3 januari 2014 om 14:40

Moet ik per se logo van een club te hebben om WE te zeggen.
Ik ben fan van Betis dus dan mag ik dat best zeggen.

Een clublogo als avatar zegt veel, maar niet alles.

Wat denkt deze gozert wel niet! Is dit weer een typisch Ajax arrogantie? Hij mag blij zijn dat een club hem wilt! Heeft alleen bij Ajax goed gespeeld. Denkt hij nou echt dat er een betere club komt waar hij gaat spelen?

Vreemde actie. Zou een prima club voor hem zijn en misschien wel de enige club in het genoemde rijtje waar ik hem wél de concurrentiestrijd zie winnen. Hopelijk is het geen zelfoverschatting en vind hij nog een mooie club, maar ik ben er bang voor...

Wat een zelfoverschafting zeg, te denken dat hij nog in aanmerking voor Oranje zou komen. Was bij de WK 3 jaar terug al over de hill, veel te veel overtredingen nodig.
Bij n middenmotor van Engeland op de bank? Zegt genoeg.

Lekker naar Betis gaan: mooi weer, lekker eten en topcompetitie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Everton15-7
17.Watford13-9
18.Burnley 10-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. KeaneVerdediger141
D. GrayMiddenvelder144
AllanMiddenvelder140
A. TownsendMiddenvelder143
J. PickfordKeeper130
A. GordonAanvaller110
A. IwobiAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

89 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Paris Saint-Germain gaat een bod uitbrengen van 35 miljoen euro op Rayan Aït-Nouri. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren