‘Hij is de beste opvolger van Buffon, hem behoort de toekomst toe’

Dinsdag, 31 december 2013 om 13:46Erik van Dam

Het Italiaanse nationale team maakt al jaren dankbaar gebruik van Gianluigi Buffon. De geroutineerde keeper verbrak dit jaar het interlandrecord van Fabio Cannavaro (136 caps) en staat nu op 138 interlands voor Italië. Buffon heeft echter ook niet het eeuwige leven; over een paar weken wordt hij 35 jaar en binnen enkele jaren zal iemand anders het doel van i Azzurri moeten bemannen.

/

Dino Zoff zegt te weten wie het moet worden. De legendarische keeper, die zelf ook lang recordinternational van Italië was, wijst Mattia Perin aan als gedroomde opvolger van Buffon. Tot het moment van de ‘overdracht’ daar is, blijft Buffon volgens Zoff echter de allerbeste doelman. “Hij is de beste in Italië, de beste in Europa en de beste van de wereld”, zegt Zoff complimenteus.

“Andrea Consigli en Antonio Mirante zijn ook erg getalenteerd, maar jong? Nee, dat zijn ze niet meer. Als ik een erfgenaam moest kiezen voor Buffon bij Italië, zou ik voor Perin gaan. Hem behoort tot de toekomst toe”, voorspelt Zoff. Perin werd vorige maand 21 jaar en staat onder contract bij Genoa, waar hij eerste keus is. Hij kwam driemaal uit voor Jong Italië, maar speelde vijftien maanden geleden zijn laatste interland. Francesco Bardi van Livorno krijgt de voorkeur.


Poll

Is Mattia Perin de doelman van de toekomst bij Italië?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door barmitswa)

Helemaal mee eens, geweldig talent die net zo goed als Buffon kan worden.

31 december 2013 om 13:55

Buffon had bijna record aantal minuten zonder tegendoelpunten, hij is nog steeds een erg goede keeper. Kijk jij wel wedstrijden van Juve?

31 december 2013 om 14:00

Nee die Codec heeft wel vaker dat hij wat beweert wat totaal niet waar is. Buffon is nog steeds erg belangrijk voor Juve en is nog steeds een uitstekende keeper.

31 december 2013 om 14:34

Vond vd Sar toch beter dan buffon..

31 december 2013 om 14:41

@ggekkegozer
Dan ben je blind. Of gestoord, zoals je naam al zegt.

31 december 2013 om 16:09

Vond persoonlijk Vd Sad ook beter maar dat is mijn mening, zeker op latere leeftijd.

31 december 2013 om 16:14

Dat vinden alleen Nederlanders..van der sar durfde de concurrentie niet eens aan te gaan met buffon bij juve..

31 december 2013 om 19:14

buffon was toen echt ook van ee nandere planeet hoor, vd sar was niet slecht want hij was gewoon 2x de minst gepaseerde doelman serie a , maar buffon as toen zowat de messi onder keepers.

Beste van de wereld? Geweest ja, maar nu niet meer. Ik denk dat ik hem wel zou noemen in de top 10, maar we moeten realistisch blijven, hij is inderdaad bijna 35 jaar.

Toch moet ik zeggen dat ik nog steeds onder de indruk ben van zijn reflexen! Die man blijft een beest in het doel. Hij heeft zijn beste jaren al achter de rug, maar is nog steeds top.

Buffon.. de naam alleen al is een status geworden in Italie.

31 december 2013 om 14:07

Van der Sar noemde iedereen hier nog steeds de beste op zijn 39, waarom kan Buffon dan geen top 3 meer zijn? Buffon keept nog elke week top, gewoon zoals een klasbak dat doet, dus hij behoort zeker nog bij de beste. Vorig seizoen heeft hij enkele foutjes gehad, maar dat is inmiddels ook weeral voorbij, op basis van puur de beste zijn op dit eigenste moment staat Gigi nu nog steeds op zijn minst top 5, combineer dat met zijn puur talent en imposante carrière en hij is nog steeds de beste.

31 december 2013 om 14:36

Inderdaad. Als we de poll moeten geloven kijkt slechts 2 van de bezoekers naar de Serie A. Dus maar een klein aantal kan weten hoe Buffon daadwerkelijk presteert. Zijn naam is de afgelopen jaren niet veel gevallen, omdat Juventus geen grote rol speelde in het internationale voetbal. Als Buffon bij een Barcelona of Real Madrid onder de lat stond, dan zou men hem meteen aanwijzen als de allerbeste. Persoonlijk vind ik Buffon, naast Casillas de allerbeste op dit moment.

En wat jij ook zegt. Iedereen vond Van der Sar de allerbeste van de wereld op een leeftijd van 39 jaar. Terwijl iedereen hier Buffon afschrijft omdat hij bijna 35 jaar is. Gewoon meten op twee maten en afgaan op nationaliteit van de persoon zelf. Maar zo werkt dat gelukkig niet.

31 december 2013 om 15:06

Hoe kan Casillas bij de allerbeste horen, als hij niet speelt?
In zijn tijd dat ie wel speelde, was ie dat inderdaad wel ja.

31 december 2013 om 14:36

Wel zeker in de top 2, vind alleen Neuer beter. Kan verder geen betere doelman opnoemen. Valdes bij lange na niet, Casillas zit zelfs op de bank. In Engeland is het op dit moment ook zeker geen wereldtop wat op de goal staat.

31 december 2013 om 15:10

Jij vergeet denk ik Courtois. Ik vind Neuer en Courtois op dit moment zeker beter.

31 december 2013 om 13:51

Dezelfde reden als bij die andere voorbeelden, hij is niet echt jong meer.

31 december 2013 om 14:05

Sinds wanneer is 26 oud? Vooral als keeper kun je echt nog tot je veertigste mee, dus wanneer Buffon ermee stopt, kan Sirigu nog zeker acht jaar het doel van Italië verdedigen.

31 december 2013 om 14:25

Volgens mij is neuer ouder dan sirigu en die verdegigt ook gewoon het goal van duitsland

Heb hem niet echt zien spelen die Perin zal hij een goede opvolger voor Buffon zijn?

Mattia Perin is Romanista dus ik hoop echt dat Roma hem haalt als opvolger van Morgan De Sanctis.

31 december 2013 om 14:36

Onbetaalbaar voor Roma geworden jammer genoeg door zijn contract verlenging.

31 december 2013 om 14:40

Nee hoor. Genoa is een handelsclub en daarnaast zijn ze ook geïnteresseerd in wat spelers van Roma.

Ik zie hem wel komen in de zomer als Sabatini slim is.

31 december 2013 om 17:04

Is de beste Italiaanse doelman die je op dit moment kan halen, heeft uitstraling en nog heel jong.

Kwestie van tijd tot hij een echte topper is.

Perrin ik weet het niet hoor. Denk dat dr spitsen worden afgeleid door zijn kapsel. Weet nog de eerste keer dat ik Perrin op de tv zag. Kreeg tranen in mn ogen van het lachen. Is geen slechte keeper trouwens. Al zijn ter stege, Courtois en die keepet van Villareal een stuk verder.

31 december 2013 om 13:59

Ik kijk al jaren naar Abbiatti, dus het uiterlijk van onze nieuwe keeper kan alleen maar meevallen. Ik vraag me trouwens af of Perin veel minder is dan ter Stegen, vind hem dit jaar bij Genoa erg sterk keepen.

31 december 2013 om 15:10

Ik vind dat prachtig, dat lange haar. Of zie jij liever een kale kop?

Milan moet proberen om hem deze zomer te halen. Preziosi heeft al aangegeven dat Genoa spelers moet gaan verkopen, dus hij zal voor een redelijke prijs te halen zijn. Abbiatti heeft ook niet het eeuwige leven, dus een nieuwe jonge doelman is zeer welkom.

juve heeft toch ook een goede keeper in de jeugd/uitgeleend? leali ofzo?
maar perin is ook zeer goed

31 december 2013 om 14:21

Ja, leali is ook een groot talent ja. Ik vind ook niet dat je dit soort dingen kunt zeggen over zulke jonge spelers.

Straks is er een jongen van 18 die opeens geweldig blijkt te kunnen keepen en dan wordt hetzelfde weer over hem gezegd.

Super Mattia....elke wedstrijd denk ik weer dat hij eindelijk eens een steekje laat vallen, maar nee hoor. Heeft dit seizoen ik weet niet hoeveel fantastische reddingen verricht, voornamelijk tegen Torino en Juve, voor degene die wat beelden van hem willen zien. Daarnaast valt het me op hoe hij zich al op zo'n jonge leeftijd als een leider ontfermt over de ploeg, brengt veel rust in de achterhoede van Genoa, wat ook wel nodig is want die is niet echt meer opperbest. Heeft al vele punten voor Il Grifone weten te pakken, hopelijk weet de ploeg zich ook voor Europees voetbal te kwalificeren.
Hopelijk verkoopt Preziosi hem overigens niet te snel. Bij Genoa is hij een vaste waarde onder de lat en kan hij nog veel groeien. Persoonlijk zie ik hem, als hij een stap vooruit gaat maken, naar Roma gaan. Daar is hij al van kinds af aan fan van. Milan is echter ook een reële optie, gezien de handelsbetrekkingen met die ploeg.

Qua doelmannen zit de toekomst van Italië wel goed, dat ziet Dino goed. Naast Perin zijn er ook nog Leali en Bardi met verschrikkelijk veel talent. Het zorgenkindje is echter vreemd genoeg de verdediging. Op mannen als Caldirola kun je absoluut niet bouwen en het is nog maar de vraag of jongens als Masi echt hun talent kunnen waarmaken.

Perrin en Bardi zijn dé keepers voor de toekomst van Italie. Ik ben benieuwd wie dan de voorkeur gaat krijgen later, ze zijn beiden erg getalenteerd. Persoonlijk hoop ik op onze interista Bardi . Italie heeft echt goede spelers voor de toekomst..

Hij zal het mogen uitvechten met Leali en Bardi denk ik, Perrin is echt niet de absolute of enige gegadigde voor de stek van Gigi hoor.

Perrin is dit seizoen echt een revelatie. Wat ik trouwens wel grappig vind, ook bij Football Manager 2013 hebben ze heel veel vertrouwen in Perrin. Daar groeit hij echt uit tot een geweldige keeper.
Vergelijk ik dat met hem in het echt, zie ik gerust wel overeenkomsten. Ik denk dat het een hele goede keeper kan worden.

31 december 2013 om 14:44

Dit seizoen? Hij is toch echt al zeker drie seizoenen het absolute toptalent voor de keeper. Dus
'dit seizoen' slaat niet echt ergens op. Vorige twee seizoenen was hij ook al eerste keeper ( oké één seizoen in de serie b maar alsnog ).

31 december 2013 om 15:00

Dat is echt totaal mijn schuld jongen. Ik was vergeten in mijn reactie te zetten dat ik hem pas dit seizoen zie keepen. Ik geloof je op je woord!

Sirigu is onhaalbaar voor Juve, dat kunnen ze niet betalen tenzij ze Pogba als wisselgeld sturen. Sirigu is 1 van de beste keepers op dit moment, velen kennen hem niet en oordelen er wel over. Sirigu maakt amper een fout is op en top. Deze jongen is niet veel minder dan Neuer die 1 van de beste ter wereld is. Ik denk zelfs dat Sirigu nog minder fouten dan Neuer maakt; die er eigenlijk te veel maakt maar er altijd mee weg komt omdat Bayern zoveel scoort.

31 december 2013 om 15:37

Sirugu is zeker goed, alleen Duitse competitie en franse vergelijken gaat niet denk ik. Duitsland lijkt me veel moeilijker om te keepen. Buffon stopt over 2 of 3 seizoen. Dan is Leali 23 of 24. Dan kunnen we zien of hij de opvolger van Buffon zal worden. Want zie Juve geen oude keeper kopen die zo duur zal zijn als Sirugu

Perin moet naar Roma komen, klaar. Hij is fan van Roma en het elftal heeft een talentvolle doelman nodig voor na De Sanctis, want Skorupski ben ik totaal niet van overtuigd. Daarnaast heeft Genoa ook interesse in een aantal spelers van Roma, dus ik zie niet in waarom dit niet door kan gaan.

Zo fijn dat ze een Italiaanse keeper zoeken. Vind ik wel een mooi gebaar.
Perrin ken ik van naam. Hij is jong en schijnt het goed te doen, dus is het niet gek dat Juve interesse heeft. Maar waarom Buffon nu al afschrijven. Hij is pas 35, en keeper houden het wel vol tot hun 40e, als ze echt goed zijn, zoals Buffon.

31 december 2013 om 15:34

Omdat je toch wel merkt dat Buffon op zijn retour aan het raken. Hij is zeker nog goed genoeg hoor, alleen op een gegeven moment moet je wel doorselecteren. Vooral in het nationale elftal.

Volgens mij is dat wel de laatste positie waar Italie zich druk over moet maken. Het sterft in Italie van de goede keepers. Deze Perin ken ik niet, maar er zijn ook genoeg andere doelmannen die het kunnen doen voor hij er helemaal klaar voor is.

Buffon is trouwens ook in mijn ogen een geweldige keeper. Met Neuer samen de beste op dit moment.

31 december 2013 om 15:39

Vind dat Buffon zijn beste tijd gehad heeft.
Naast Neuer vind ik dat Diego Lopez het erg goed doet bij Real Madrid, Cech op dit moment bij Chelsea is erg sterk, natuurlijk Forster van Celtic en de Gea in topvorm bij United.
Sirigu lijkt me op dit moment 1 van de beste Italiaanse keepers, nouja ik denk op dit moment de beste.

Denk zelf dat Buffon gaat stoppen met interlands na het wk. En Perin lijkt voor mij zeker wel de nummer 1 opvolger in de toekomst. Want we moeten niet Sirugu vergeten. Die zal zeker 1e keeper worden hierna. En we hebben ook nog Bardi en Leali die veelbelovend lijken.

Hij word over een paar weken 36, niet 35.
Kvind Perin nog niet goed genoeg om nu al Buffon op te volgen. Hij is zeker een goeie keeper, maar totaal nog geen ervaring. Hij kan beter eerst een transfer maken naar een grotere ploeg en daar ervaring op doen en binnen een jaar of 2-3 zal hij er wel komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
246 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. CragnoKeeper
A. MeretKeeper
S. SiriguKeeper
F. AcerbiVerdediger
A. BastoniVerdediger
D. CalabriaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

5 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren