Update: AA Gent stuurt voormalig Heerenveen-speler El Ghanassy weg

Donderdag, 23 januari 2014 om 13:55Gijs Freriks • Laatste update: 14:00

De toekomst van Yassine El Ghanassy lijkt niet bij AA Gent te liggen. De aanvaller heeft het al meerdere malen aan de stok gekregen met trainer Mircea Rednic en reisde donderdag niet mee af naar Bergen, waar De Buffalo’s met 1-0 verloren. El Ghanassy zou ziek zijn, maar Rednic gaf na afloop aan dat de tweevoudig Belgisch international zelf dienst weigerde.

/

De 23-jarige El Ghanassy hoorde dat hij op de reservebank zou starten en daar was hij blijkbaar erg door ontdaan. Afgelopen zondag moest de linkspoot in het duel met Club Brugge (1-3 verlies) ook al genoegen nemen met een reserverol. “El Ghanassy is alleen maar tevreden met een basisplaats. Hij is naar huis vertrokken, omdat hij geen titularis was. Dat is zijn beslissing. Of het over is tussen El Ghanassy en mij? We zullen wel zien”, zei een teleurgestelde Rednic.

Het is niet de eerste keer dat El Ghanassy, die vorig seizoen nog even op huurbasis voor sc Heerenveen speelde, de krantenkoppen haalt bij Gent. In het uitduel met Lierse (1-3 winst) eiste El Ghanassy een strafschop op, hoewel hij door zijn trainer niet als de penaltynemer was aangewezen. Dat kwam hem op een reprimande en een boete te staan. El Ghanassy zou ook nog eens te dik zijn.

Update 8 januari 21.50 uur - 'El Ghanassy moet volwassen worden of Gent verlaten'
Het is vijf voor twaalf voor Yassine El Ghanassy, die voor de wedstrijd tegen Bergen weigerde om in de spelersbus van AA Gent te stappen, omdat hij niet in de basis zou beginnen. Voorzitter Ivan De Witte heeft tijdens een toespraak laten weten dat hij het gedrag van de aanvaller zat is: El Ghanassy moet snel volwassen worden of Gent verlaten. "De boodschap was zeer duidelijk", zegt trainer Mircea Rednic tegen Sporza. "De voorzitter zei dat het gedaan moet zijn met al dat gedoe. Ik zeg bij deze ook aan de spelers: wie ontevreden is over onze relatie mag AA Gent verlaten. De transferperiode is aan de gang." El Ghanassy heeft zijn excuses aangeboden.

Update 23 januari 13.55 uur - AA Gent stuurt voormalig Heerenveen-speler El Ghanassy weg
AA Gent heeft een oplossing gevonden voor Yassine El Ghanassy. De aanvaller, die vorig seizoen nog voor sc Heerenveen uitkwam en bij Gent voor de nodige problemen zorgde, maakt het seizoen op huurbasis af in de Verenigde Arabische Emiraten. El Ghanassy vervolgt zijn loopbaan bij Al Ain, dat in de zomer ook een optie tot koop heeft. Naast de dribbelaar zijn donderdag ook Pau Cendros en Rodgers Kola vertrokken bij Gent.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door scheerenveen10)

Rode Duivel? Het is een Leeuw van de Atlas, hij kan nog altijd overstappen zoals de meesten doen. Hij speelde enkel vriendschappelijk tegen Finland en Slovenië. Net als Carcela zie ik hem overlopen. Zijn mentaliteit past echt niet bij ons.

23 jaar en nog steeds kinderachtig gedrag. Meneertje dénkt dat hij de beste is, maar hij haalt helemaal niets uit zijn potentieel. Er zit veel te weinig in z'n koppeke.

26 december 2013 om 19:59

Dus omdat hij een slechte mentaliteit heeft is hij een afdankertje dus laat m maar voor marokko spelen? Als t aan mij ligt hoeft hij ook niet voor marokko spelen. Belgie is voor hem eerste keus

8 januari 2014 om 22:00

Als hij zo door gaat dan wordt het geen van beide.
Ik erger me mateloos aan zulke gasten.
Hebben nog geen bal gepresteerd en maar naast de schoentjes lopen.
Als hij niet oppast dan wil geen club hem meer hebben.

26 december 2013 om 20:20

Het is ook geen leeuw van de atlas anders zou hij niet hebben getwijfeld. Zo'n mentaliteit past trouwens bij geen enkel land dus zwak om te zeggen dat hij daardoor zou overlopen. Zo'n speler heeft niemand nodig.

26 december 2013 om 20:26

Als hij het bij Marokko probeert moet Marokko hem meteen weigeren. Hij heeft echt een rotmentaliteit, is o zo vol van zichzelf.

26 december 2013 om 20:49

Bij Marokko spelen dan ook alleen de mannetjes met de slechte kopjes of de afdankertjes.

26 december 2013 om 20:52

Het zijn geen goede voetballers dat klopt maar geen afdankertjes. Spelers als chamakh, belhanda, benatia, berrada, el kaddouri, assaidi, amrabat, el hamdoui hadden allemaal op z'n minst 1 interland achter hun naam staan als ze voor Frankrijk, België of Nederland wouden uitkomen.

26 december 2013 om 20:54

ik ben een neutrale voetbal liefhebber en durf met alle vertrouwen te zeggen dat marokko een betere selectie heeft dan belgie ik noem 1 speler die beter is dan alle spelers van belgie ooit in de voetballerij mehdi banatia ik ben zelf nederlander en vind dat jullie niet kunnen tippen aan marokko

26 december 2013 om 21:00

Dat is er een dat klopt ookal betwijfel ik of benatia net zo goed is als kompany verder heeft belgie op elke positie bijna 2 spelers beter dan bij marokko

26 december 2013 om 21:22

Ik denk dat ik vrij goed geplaatst sta om te zeggen dat Mehdi Benatia alvast een speler is met de juiste mentaliteit die het tot de absolute top zal maken.

26 december 2013 om 21:28

Benatia is een geweldige verdediger, maar zelfs daar hebben de Belgen er nog eentje van rondlopen die op dit moment nog een niveautje hoger is

26 december 2013 om 22:07

Vincent Kompany is inderdaad echte wereldtop. Die staat nog een niveautje boven Benatia ja.

26 december 2013 om 22:41

Idd, ik weet zeker dat Benatia de beste verdediger ter wereld gaat worden, hij is nu al veruit de beste van de Serie A. Maar ik vind verder de teams van België en Marokko gelijkwaardig maar België heeft wel iets meer individuele kwaliteit

27 december 2013 om 00:24

Hahaha willen jullie alsjeblieft jullie monden spoelen? Ik ben zelf een marokkaan maar als ik jullie hoor zeggen dat marokko betere spelers heeft dan belgir dan kan je beter een paracetamol nemen. Hazard,lukaku, benteke etc verpulveren marokko

27 december 2013 om 01:22

Alsjeblieft praat niet over onderwerpen als je er totaal geen kennis van hebt.

Mehdi Benatia kan makkelijk mee bij Frankrijk namelijk en zou daar gewoon in de basis staan heeft daarnaast een uitstekende mentaliteit.

Mbark Boussoufa is toen persoonlijk benaderd door Marco van Basten om voor Oranje uit te komen maar bedankte hier voor want hij wou alleen voor Marokko uitkomen. En kom niet met alsof hij een kans zou maken. Want als zelfs spelers als Lens, Schaken en Kuyt worden opgeroepen dan zou Boussoufa er ook zeker bij zitten. Aangezien hij beter is dan deze 3 namen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan als ik wil.

27 december 2013 om 01:26

Benatia zou nog niet op de bank geraken bij frankrijk. mangala sakho koshielny en varane zijn allemaal beter dan benatia.

27 december 2013 om 01:38

Haha, sorry maar dit is gewoon pure haat van jou.

Mehdi Benatia word gezien in Italie als een van de beste verdedigers van de Serie A al jaren eigenlijk want ook in zijn Udinese tijd werd die gezien als een van de beste verdedigers. Maar bij Roma heeft die zich nu echt tot een Europese top verdediger ontwikkeld het is niet zomaar dat hij al de 3e captain is van AS Roma. Zo iets moet je afdwingen namelijk en hij laat het zien.

Als je niet kan zien dat Mehdi Benatia beter is dan Varane, Mangala, Sakho en Koscielny dan heb je er weinig verstand van.

27 december 2013 om 01:43

waarom zou ik pure haat hebben tegenover benatia? bij belgië zou hij ook op de bank zitten. ik acht onze cb's beter dan hem. roma speelt nieteens europees man.

wij hebben de kapitein van arsenal en van man city als centraal duo.
en daarna hebben we nog vertonghen die in zijn eerste jaar in de pl meteen in het elftal van het jaar stond.

het is zelfs lachwekkend dat je benatia beter vind dan varane de kerel die pepe uit de basis heeft gespeeld vorig seizoen. die speelt bij real madrid das de absolute wereldtop. hoe kan je nu absolute wereldtop zijn als je bij as roma speelt?

27 december 2013 om 06:54

Doe is normaal man! België heeft 1 van de beste selecties op het WK. Marokko speelt niet voor niets al jaren geen rol meer op het hoogste niveau en er is een goede reden dat de betere Marokkanen niet voor Marokko kiezen.

En Hamdaoui, Assaidi, Chamakh, Amrabat geen afdankertjes? Kom op hey!!

27 december 2013 om 07:05

Denk je niet dat als Benatia al jaren 1 van beste verdedigers ter wereld was hij bij de echte wereldtop had gespeeld?

23 januari 2014 om 14:51

Achh gossie Belgie plaats zich weer een keer en men denkt het is een super elftal.

23 januari 2014 om 17:44

België heeft zich a meer geplaatst voor wk's dan nederland.

23 januari 2014 om 21:57

Klopt. Kompany staat zeker een niveau boven Benatia, maar ik vind Benatia ook gruwelijk in de verdediging. Kompany is absolute wereldtop, Benatia bungelt net daaronder bij AS Roma.

23 januari 2014 om 22:02

Mehdi Benatia is een laatbloeier. Hij had al voor Marokko gekozen voordat hij heel goed werd, maar anders had hij zeker in de Franse selectie gezeten voor het WK 2014, want een kaliber verdediger Benatia heeft Frankrijk momenteel niet. Alles wat er loopt in de verdediging steekt schril af tegen hem. In zijn jeugd kon hij al naar Chelsea, maar verkoos om te blijven bij een onbekende club in Ligue 1. Veel topclubs houden zijn verrichtingen in de gaten, want het is momenteel de beste verdediger in de Serie A.

Verder ook wel een heel aparte speler. Hij lijkt niet echt de ambitie te hebben om naar de absolute top te gaan maar doet het rustig aan. Zie mijn voorbeeld met betrekking tot zijn jeugd. Een best timide Marokkaan, die het wel best vind, als hij maar kan spelen, vandaar dat hij uitgegroeid is tot wie hij nu is. Zeker een kwaliteitsverdediger, no doubt, er zijn maar weinig verdedigers die beter zijn op deze planeet en dan moet je denken aan Mertesacker, Kompany, maar ik plaats hem zeker bij de top 10 verdedigers van de wereld.

27 december 2013 om 01:14

Ja, nu het een negatief bericht is dan is het ineens een Leeuw van de Atlas ja. Zo ken ik er ook een paar namelijk.

Het is gewoon een Rode Duivel want als je echt op de hoogte was dan wist je dat die juist helemaal niet meer kan switchen. Want hij heeft al een keer van voetbalnationaliteit geswitcht en dat is geen twee keer mogelijk. Daarbij blijven jullie maar weer met het verhaal Carcela komen. Ik weet niet of je het weet maar ene Nacer Chadli heeft precies hetzelfde gedaan.

Ja want zijn mentaliteit past wel bij Marokko ofniet? Naast dat zijn mentaliteit niet goed is zoals je zegt hebben wij hem daarnaast ook niet nodig op basis van zijn kwaliteiten aangezien je spelers als Boussoufa, Taarabt en Assaidi hebt.

Kom maar weer terug naar Heerenveen!

26 december 2013 om 19:51

Als hij zulke trekjes gaat vertonen hoeft hij van mij niet meer terug te komen hoor

26 december 2013 om 20:10

Waarom denk je dat hij in de eerste plaats bij Hereveen terecht kwam door zijn trekjes!

Arrogant ventje man, bewijs jezelf eerst eens op het veld in plaats van het enfant terrible uit te hangen.

El ghanasy is goed maar te veel 'enfant terrible' Blijf bij gent

26 december 2013 om 20:28

Je ziet inderdaad vaak dat een hoop jongens uit deze cultuur zich niet normaal als prof kunnen gedragen, ze krijgen het veel te snel te hoog in de bol. Marokko zal om deze reden altijd een matige ploeg blijven vrees ik.

26 december 2013 om 20:56

Dit heeft niks met cultuur te maken waar deze jongens hun arrogantie vandaan putten. Dat heeft puur per individu te maken. Spelers als taarabt en el hamdoui zijn gewoon individuen. En el ghanassy is Belg. Wilt liever voor België uitkomen

27 december 2013 om 01:23

Hij is gewoon een Belg aangezien hij voor de nationale ploeg van Belgie uitkomt.

Terecht dat hij op dit moment niet start. Soumahoro en Dejaeghere zijn op dit moment gewoon beter en belangrijker. Yassine heeft genoeg kansen gehad om zich te bewijzen dit seizoen maar liet maar heel sporadisch is zien dat hij het waard is om in de basis te staan, als je dan twee degelijke concurrenten hebt op je positie dan ben je die basisplek al snel kwijt.

Het is ook wel al langer gekend dat Yassine gewoon een transfer wilt forceren, en als hij niet kan starten en zich in de kijker spelen dan moet hij het maar via de lelijke weg doen.

Wat een arrogante kwal zeg bah.
Wees gvd blij je prof voetballer mag zijn joh!
Moet ik doen weg lopen van werk staande voet ontslag!
Echt triest zulke profs!

Wat een onzin hierboven. Veel van deze jongens hebben net even wat meer tijd nodig voordat de kop goed is, echter moet je daar de club en omgeving wel voor hebben. Ik hoop dat Heerenveen hem kan overnemen. Deed het goed bij ons. Talent heeft hij zeker.

maar dan nog, moeten wij is doen op ons werk staande voet ontslag, ze denken allemaal dat ze messi, ronaldo zijn,, terwijl ze nog niks gepresteerd hebben, wees blij met wat je hebt, je bent profvoetballer mooiste beroep van de hele wereld, en je verdien er ook nog lekker mee, wat wil je nog meer

Als hij perse een basisplaats wilt hebben dan gaat ie toch lekker naar qatar
opdonderen met hem, zulke voetballers hoeven we niet in Europa

Je eigen ploeg zo in de steek laten. Echt een zielige actie, en dan dit nog pikken als coach. Daar op de parking nog ter plekke zeggen dat je maar lekker een andere club kan gaan zoeken, de transferperiode komt er toch zo aan.

een perfect voorbeeld hij je je eigen voetbalcarrière de verdommenis in kunt helpen

Zonde dat El Ghanassy door zijn eigen schuld zijn goede vorige seizoen niet doorzet. Hij liet bij Heerenveen zien dat hij echt goed kan voetballen en als hij dat niveau had vast gehouden had hij zeker in de basis gestaan.

Volwassen worden? Dan mag je hem meteen voor 15 jaar uitlenen. Hij is een kind in zijn hoofd. Heeft met opvoeding te maken en het milieu waarin hij terechtkwam als puber. Hij is geen puber, maar gewoon een kind.

Hij denkt van zichzelf dat hij het grootste talent is van zijn generatie. Hij zou beter eens in de spiegel kijken. Laat al van een jonge leeftijd zien dat hij kan voetballen. Maar hij blijft zich als de puber gedragen die destijds is doorgebroken in het eerste elftal. Leef voor je sport, eet gezond en train als een beest en je zal de pannen van het dak spelen.

23 januari 2014 om 14:31

loopt eigen talent in de weg

Ken nog wel een club die hem een prima ventje vindt en geen enkel probleem met hem had. Gewoon gratis naar Friesland sturen als het zo'n moeilijke knul is

mentaliteit is ook een kwaliteit.. helaas ontbreekt dat bij deze jongen

Een minder positief bericht over een speler met Noord-Afrikaanse roots draait op VZ altijd uit op een discussie over mentaliteitsproblemen en/of rassenkwestie.

9 januari 2014 om 03:29

Maar over spelers die zich ook meermaals misdragen, en waar van hun achtergrond/afkomst (oost/blokkers) ook al niet vaak positief in het nieuws komt wordt nooit met een slechte vinger gewezen, enkel en alleen omdat hij een TOP speler is en zich genaturaliseerd heeft tot de Zweedse nationaliteit, en iedereen hier op VZ met plezier een Belgische/nederlandse international zou zien worden.

Geen slechte speler, maar komt te kort voor de echte top. Heeft een goede dribbel, maar verliest dan vaak het overzicht. Zijn bijnaam is dan ook Yassin Kanniepassie.

De geruchten die ik gehoord heb zijn dan waarschijnlijk toch echt waar, Yassin kampt al een hele poos met geldproblemen en was naar het schijnt aan het proberen ergens anders een mooi contract te versieren. Het feit dat hij nu naar de VAE trekt wijst nu toch ook wel sterk in deze richting.

Spijtig, was een speler met heel veel talent maar heeft het zelf allemaal verknoeid.

Het is toch echt een rode duivel heeft allang gekozen voor belgie dus jullie mogen die rotte appel houden of laat gem wegrotten op de bank.

23 januari 2014 om 15:20

Heeft alleen vriendschappelijke gespeeld voor België dus kan in principe nog voor Marokko spelen al voegt die daar momenteel zeker niks aan toe!

23 januari 2014 om 15:24

Op dit moment zou die beter de nationaliteit van de Verenigde Arabische Emiraten aanvragen, dat is mogelijk de enige manier hoe die nog aan spelen zal toekomen bij een nationaal team zoals het er nu naar uitziet...

Daar hoor je dus straks niks meer van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AA Gent

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AA Gent387
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
R. YaremchukAanvaller3420
P. BaletteUnknown
S. BolatKeeper330
O. BukariAanvaller264
L. DepoitreAanvaller232
A. NiangboAanvaller181
Voor de complete selectie: Clubpagina AA Gent.

9 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren