Van Dijk met indrukwekkend doelpunt matchwinner bij Celtic

Donderdag, 26 december 2013 om 19:10Gijs Freriks • Laatste update: 21:29

/

Celtic heeft de koppositie in de Schotse Premier League donderdag met succes verstevigd. De ploeg van manager Neil Lennon won met minimaal verschil van St. Johnstone (0-1) en Virgil van Dijk werd de matchwinner in Perth. De oud-verdediger van FC Groningen stak na vijf minuten het hele veld over om vervolgens af te ronden. Celtic heeft met 45 punten uit 17 duels een voorsprong van 11 punten op achtervolger Motherwell.

De 22-jarige Van Dijk maakte zijn derde doelpunt in de competitie; hij trof eerder tweemaal doel in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Ross County. De Bredanaar bepaalde dus al vroeg in de wedstrijd de eindstand. Hij stopte na vijf minuten aanvaller Stevie May af en soleerde toen langs een mêlee aan blauwhemden van St. Johnstone om uiteindelijk Alan Mannus kansloos te laten: 0-1. Celtic probeerde de score gauw uit te breiden, maar ondanks dat de gasten veel sterker waren, hield St. Johnstone de schade relatief makkelijk beperkt.

De nummer zes geloofde in een stunt en schreeuwde na een uur om een strafschop, nadat de bal de hand van Van Dijk had geraakt. Scheidsrechter Craig Thomson liet echter doorspelen, tot onvrede van de thuisfans. St. Johnstone maakte het Celtic in de tweede helft nog bijzonder lastig, maar er werd niet meer gescoord. Celtic gaat zondag op bezoek bij Iverness.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door barcastyle)

Zo'n verdediger hebben we niet in Oranje nu, zet hem naast Indi en je hebt een centraal duo dat wat uitstraalt en waar niemand echt gelukkig van word als je ze ziet.

Zie in hem veel meer dan in Bruma of de Vrij, allebei te matig in mijn ogen om in de basis van Oranje te spelen, die twee brengen fysieke kracht en dat heeft dit elftal nodig, voetballers hebben we genoeg maar echt fysiek sterke verdedigers die ook nog aardig kunnen voetballen maar ook fysieke duels kunnen uitvechten.

26 december 2013 om 20:06

@codec

Lol, je weet wel dat van Dijk vorig seizoen al met afstand de beste was he..rekik oen bijvoorbeeld Veltman kunnen nog niet in de schaduw staan van deze topverdediger. Helaas blaten velen elkaar hier na en lees je argumenten waar je haast om zou gaan lachen... Gelukkig kom je er al snel achter dat het vaak om een stel leken gaat of chauvinisten die het niet leuk vinden wanneer van Dijk 3 klassen beter blijkt te zijn dan de verdediger van hun cluppie waar van Gaal toevallig ook warme gevoelens voor heeft. Dat van Dijk bijvoorbeeld de Ajax aanvallers volledig kansloos heeft gelaten en heeft geheerst in beide wedstrijden lees je nergens meer.... Selectief en subjectief commentaar leveren...

26 december 2013 om 20:20

Knap van Virgil dat hij Sightorsson niet liet scoren. De rest is (niet) afgestopt door hem, maar door de links- en rechtsback.

26 december 2013 om 20:22

Lol zie jij een Jupiler club, die het Barcelona Moeilijk kan maken?

27 december 2013 om 00:10

@codec

Dat jij zegt dat het(de Schotse competitie) op fysiek gebied ook jupiler ligue niveau is, maakt jouw hele mening ook irrelevant.

27 december 2013 om 00:14

Lol...zie jij een Beloftenteam uit de Juup met 0-6 verliezen van Milan thuis?

27 december 2013 om 03:52

Ja.

27 december 2013 om 10:52

@codec virgil speelt toch ook gewoon in de CL goed. Veltman wordt ook gewoon opgeroepen door v. Gaal en die speelt ook in een ongelofelijke zwakke competitie. Virgil is echt wel klaar voor Oranje, om die Schotse competitie erbij te betrekken is ook zo slecht, Eredivisie is echt niet 10x beter hoor

26 december 2013 om 19:25

Nou ik krijg t niet warm of koud vam Van Dijk.. types als Jaap Stam, Styn Vreef. De gekke houthakkers van vroeger... dat zijn verdedigers waarvan hun uiterlijk wat doet.

26 december 2013 om 20:09

Blijkt wel dat jij totaal geen idee hebt wat voor verdediger van Dijk is... Geeft niet maar analyseer hem eens een tijdje voordat je commentaar levert. Deze ' houthakker' heeft zijn directe tegenstander bij Ajax volledig kansloos gelaten... Lijkt me geen werk van een houthakker... Maar lekker die jongelingen van Ajax blijven hypen met F. De Boer... Van Gaal blijkt daar wel gevoelig voor te zijn.

26 december 2013 om 20:23

Nu doen jullie hypers ineens alsof Sigi een hele goede spits is.. houd toch op, joh. Als ie een kans krijgt, schiet ie hem er toch niet in. Zelfs niet voor open doel tegen NEC. Of van 1/2/3 meter afstand tot het doel tegen Roda.. of van 2-4m uit tegen Celtic..

26 december 2013 om 22:07

Ik heb het niet over verdedigende kwaliteiten. Ik heb het over de uitstraling van een beeste verdediger zoals Jaap Stam waar je absoluut geen ruzie mee zou willen hebben. Dat mis ik bij van Dijk. Heb t verder niet over kwaliteiten

27 december 2013 om 00:20

Klopt, Jaap Stam kon er natuurlijk helemaal niets van. Daarom speelde hij ook zijn hele carriere bij Top Oss.

27 december 2013 om 01:20

Ah weer zo'n napratertje em Ajax hatertje die alles wat met Ajax te maken heeft af kraakt en maar wat roept om serieus genomen te worden. Heb je Virgil elke wedatrijd gevolgd? Zo ja, dan ben je blind. Hij speelt echt niet zo ontzettend goed als jij doet overkomen. Heeft een paar wedstrijden prima gespeeld, maar verder vind ik 'm vies tegenvallen. Vlaar is wat mij betreft zeker van z'n plek. Wie er naast 'm komt is heel spannend. Veltman, BMI en VDijk moeten dat uitvechten. Op dit moment lijkt Veltman voor te staan, maar dat kan zo weer switchen. Ga eens even een paar wedstrijden bekijken voordat je wijs gaat doen.

26 december 2013 om 19:49

Vlaar is wat mij betreft onomstreden. Hij blijft in de Premier League goed op de been en is zelfs aanvoerder. Veltman, De Vrij, Indi, Rekik en Bruma hebben het onvoldoende bewezen, want zij spelen in de eredivisie.

Ik zou als bondscoach gaan voor Vlaar, Van Dijk, Douglas en Indi. Op het WK zal je de bal niet zoveel hebben als in de kwalificatieronde dus hebben we echte verdedigers nodig.

26 december 2013 om 20:13

Op Lukaku na denk ik niet dat er veel voetballers zijn die Vlaar zouden willen verkrachten .

26 december 2013 om 22:48

Ik denk dat Vlaar en Veltman de gene zijn waar Van Gaal op het moment het meest in ziet.

27 december 2013 om 00:13

Er wordt nergens gezegd omdat hij donker is. Wat word ik moe van mensen die alles racisme vinden. Komt denk ik dus niet doordat hij donker is, maar door zijn lengte en dat hij fysiek sterk is.

27 december 2013 om 01:16

@luciano
Niet op ingaan, is een soort van aandacht zoeken, doet hij wel vaker.

27 december 2013 om 01:14

Ik vraag me af hoevaak je feyenoord wedstrijden kijkt als je indi boven de Vrij en Mathijssen zet.

Wat een geweldig doelpunt! Veel sneller dan je zou denken ook die van Dijk! Ik blijf het een geweldige verdediger vinden, zeker NL elftal waardig.

26 december 2013 om 20:11

Nederlands nummer 1 als je kijkt naar de voetballende kwaliteiten. Helaas blijkt dat met deze bondscoach niet uit te maken, dan komen er nog andere 'belangrijke' zaken bij kijken.
Misschien moet van Dijk ook eens een paar kippen kopen en dan van Gaal bellen dat hij het Ajax-shirt ook wel mooi vindt....

27 december 2013 om 02:07

Van Dijk werd in de CL dol gespeeld door de Ajax aanval en maakte ook tegen Milan en Barca van die dwaze fouten. Zwaar overhypte verdediger in de zwakke Schotse league..

Heeft hij vast geleerd van zijn voorganger bij Groningen, die kon er ook wat van. Toch mooi om te zien dat hij het goed doet in Schotland. Helaas niet een competitie waar ik graag naar kijk en ook niet van een al te hoog niveau, maar met een promotie van Rangers dit jaar kan Van Dijk zich toch gaan opmaken op een van de mooiste wedstrijden in het voetbal. Daarnaast is Celtic gewoon een fantastische club met een geweldige aanhang.

Ben overigens ook benieuwd hoelang het nog duurt tot Van Gaal hem eindelijk eens niet negeert. Fysiek een van de sterkere centrale verdedigers die je kunt oproepen.

26 december 2013 om 19:22

scoorde hij ook niet zo een keer voor Groningen? of ben ik nou in de war?

26 december 2013 om 19:25

Poeh, dat is een goeie. Zo ver ik mij kan herinneren heeft alleen Granqvist op deze manier gescoord voor de FC (twee keer als het goed is). Maar misschien dat Van Dijk dat ook heeft gedaan, maar ik kan het mij niet herinneren. Even 'googelen' dus

26 december 2013 om 19:32

jaa, nu je het zegt, dat was inderdaad Granqvist

26 december 2013 om 19:47

Van Dijk heeft nooit zo gescoord bij ons. Maar die goal Granqvist staat nog op mijn netvlies! Prachtig was dat.

26 december 2013 om 21:07

Dat was 2X Granqvist thuis tegen NAC en thuis tegen Utrecht die tegen Utrecht was een mooiere

Verdedigend gezien natuurlijk om te huilen, echt een schande hoe makkelijk Van Dijk kan doorlopen; toch toont dit maar weer aan dat hij de man in vorm is en in ieder geval een kans verdiend om zich te bewijzen in Oranje. Zou graag het duo Virgil van Dijk en Joël Veltman eens aan het werk willen zien!

26 december 2013 om 19:48

Veltman en Van Dijk roep ik ook al een tijdje. Van Dijk vanwege zijn fysiek en Veltman voor zijn opbouwende kwaliteiten. Jammer dat er weinig oefenpotjes aankomen anders had Van Gaal het echt wel eens kunnen proberen.

26 december 2013 om 21:45

Veltman heeft misschien niet veel fysiek, maar dat weet ie of te ontwijkendoor zijn goede positionering en ook weet hij hoe hij het moet gebruiken.

van dijk en Veltman zouden inderdaad een goed duo vormen

Van dijk moet aanvoerder worden van NL

26 december 2013 om 19:42

En jij moet niet te diep in het glaasje kijken met kerst.

26 december 2013 om 20:13

Van Dijk hoort in ieder geval eerder opgeroepen te worden dan welke andere verdediger dan ook. Helaas speelt hij niet bij van Gaal voorkeursclub anders was hij al niet meer weg te denken uit Oranje

Netjes! Ook al is de competitie niet zo heel sterk, maar dan nog doe je het niet zo maar. Kudos voor Virgil!

Doet ie mooi Van Dijk voor zo'n grote verdediger.
Jammer dat Celtic Europees niet meer actief is, zo kon ik hem af en toe nog volgen.
Van Dijk lijkt me wel rijp voor een uitnodiging voor Oranje, ik denk dat hij gewoon in de basis kan staan als rechter centrumverdediger, of Veltman als die zich door blijft ontwikkelen.

Alla Jan Vertonghen, jammer dat hij voor Celtic heeft gekozen in plaats van Brighton.
Maar voor zijn ontwikkeling tien keer beter!

Heeft hij van Granqvist geleerd bij Groningen

Als ik Van Gaal was, dan zou ik Van Dijk een kans geven in het Nederlands elftal. Maar we moeten niet doen alsof het een topverdediger is. Van Dijk speelt dan welliswaar in een sterk fysieke competitie... Het is wel de competitie waar Higdon meer dan 20 doelpunten maakte en in de Eredivisie niet eens in die richting komt. Zegt wel veel over het niveau.

Van Dijk is gewoon even goed als Martins Indi, De Vrij, Matthijssen etc.

26 december 2013 om 20:24

En spitsen die in België geen knikker raakten schieten de een na de ander in de Eredivisie erin.. Oftewel volgens jou is het niveau in België dan ook beter?

Onzinnige vergelijkingen altijd hier.

26 december 2013 om 21:28

In België is de tempo heel erg laag en wordt er weinig gedaan aan technisch voetballen. Daardoor scoren meevoetballende speler(aanvallers) weinig doelpunten. Grote Fysieke spelers maken wel doelpuntjes.. In Nederland doen ze dat juist wel aan technisch voetballen. Hier is de tempo wel wat hoger dan in België, daardoor kunnen al die voetballers, die het moeilijk hadden in België, makkelijk meevoetballen in Nederland.

En nee, niveau van België is veel lager en zal altijd lager blijven dan Nederland

Wederom laat van Dijk zien wat voor topaankoop hij is voor Lennon. Hopelijk dat we Samaras en Ledley langer vast kunnen leggen, en dat Aron Johansson deze week tekent. Nog een extra spits en creatieve middenvelder er bij, en we zijn klaar voor een mooie tweede seizoens helft!

Ook goed om te zien dat Mcdiarmid Park weer voller en voller begint te lopen. Het Schotse voetbal is op haar weg terug nu alle teams binnen hun fincanciele middelen presteren en er geen sprake meer is van financiele wantoestanden.

Die jongen is sinds zijn vertrek heel erg gegroeit, neem hem mee samen met BMI beide als eerste keuze en daarachter Veltman en Rekik dan is die positie goed bedekt

Deze goal bevestigt dat het niveau in Schotland niet hoger is dan in Nederland.

26 december 2013 om 19:43

Echter scoorde Granqvist ook een aantal keer op deze manier in Nederland...

26 december 2013 om 23:09

Beter lezen ventje... Ik zeg dat het niveau in Schotland niet hoger is dan in Nederland. Zeg ik dat het niveau in Nederland hoger is??? Nee!

Die jongen moet zsm naar subtopper in engeland, duitsland of voor mijn part italie....doet ie t daar ook goed; dan nl elftal!

Van Dijk moet na volgend jaar maar gewoon naar een mooie PL middenmoter/subtopper gaan en als hij daar presteert gaan we praten over het Nederlands eltal.

Met een schuinoog zitten kijken vandaag, Van Dijk is verreweg de beste speler die Celtic heeft. Die speelt daar volgend jaar niet meer, doet het allemaal op zijn sloffen.

Was van Dijk opgeleid door Ajax of Feyenoord was hij nu allang aanvoeder geweest van Oranje, jammer dat het met dit soort praktijken moet gaan, deze man is voor het huidige Nederlandse niveau een god van de nieuwe lichting

27 december 2013 om 00:11

Meest onderschatte Nederlandse verdediger is van Dijk inderdaad. Hij is niets minder dan Veltman of de Vrij.

rekik en bruma een groot drama ,

de vrij en indi zijn veel beter en dat is ook te zien aan de lijst ,

rekik en bruma horen beter te zijn maar het schil is er niet dus onzin

van dijk verdient inderdaad een kans

Doet me denken aan een andere oud- Groningen speler, namelijk Granqvist!

26 december 2013 om 22:22

Die deed het 2x en schoot hem in de kruising, dit was eigenlijk gewoon een poep schot

Na 17 wedstrijden al 11 punten voorsprong en dan te bedenken dat Celtic misschien 1 of 2 jongens heeft die aardig kunnen voetballen. Wat een niveau in Schotland. Celtic is een lachertje in Europa maar staat ver boven de rest in Schotland. Triest voor de Schotse voetballiefhebbers.

Tita Tovenaar! Oranje! Scoorde in een competitie die te vergelijken is met de Jupiler League. Riedewald scoorde tweemaal voor Ajax, ook meteen oproepen dus.

Even serieus, van Dijk verdient zeker zijn kans bij Oranje maar is niet gezegd dat hij meteen beter zou zijn dan Veltman of Rekik.

Deze jongen had nooit die stap na celtic moeten maken. Hij moest gewoon blijven in de eredivisie en een overstap na Ajax maken of PSV Feyenoord, ik weet zeker dat er dan een mooie club uit de premier league zou komen voor hem. Celtic is geen competitie waar je u tegen zegt de eredivisie is beter

27 december 2013 om 00:09

Als van Dijk goed presteert is hij na dit seizoen al bij een Premier League club aan het spelen. Als hij eerst naar Ajax of Psv (feyenoord vind ik geen verbetering) was gegaan had hij eerst daar nog 3 jaar moeten spelen.

27 december 2013 om 00:12

Dat is ook niet vr niks he.....zelfs Celtic-Ajax was Ajax voetballend 2 klassen beter (en ik ben geen Asupporter...), nivo daar is, muv Celtic, denk ik topklasse amateurs.
Begrijp ook niet dat een Celtic en Rangers (?) Niet in de PL willen. Swansea uit Wales toch ook....
Hotseknotsbegonia voetbal is het in Schotland..vrij nr wijlen Bert Jacobs.

27 december 2013 om 12:30

Want bij Celtic kan je geen stap maken? Wanyama, Hooper, Ki Sung-Yueng, Mcgeady etc etc, allemaal Celtic spelers die naar mooie clubs zijn gegaan voor aardig wat geld.

Hij heeft juist een hele goede stap gemaakt, weg uit de veilige omgeving, wekelijks moeten winnen, veel aandacht, ander voetbal en speelt elke week.

Prima keuze uiteindelijk.

Als hij echt top zou zijn, zou hij niet in Svhotland spelen. Goede verdediger, maar van het nivo Groningen. Wel jammer voor hem dat hij rechtsbenig is, want Veltman is mi nu echt onmomstreden, die jongen groeit nog steeds. En met alle respect, ik denk dat Roda-Ajax toch van n wat ander nivo is, qua tegenstand voor een verdediger, dan St Johnstone (komt dat clubje vandaan eigenlijk?)- Celtic.
Anders gezegd, zet elke willekeurige eredivisie centeale man in Celtic en hij is uitblinker.
Vlaar ben ik overifens ook niet kapot van, traag, niet wendbaar, ja goed voor de Pl.
De Vrij, Mathijssen, Denswil, Rekik......voetballers willen we zien in Oranje, geen balwegtrappers. Opbouwers, inschuivers, passers.
Genoeg goede centrale verdedigers in de eredivisie, zelfs bij n club als Roda of Rkc lopen goeie rond.
Mijn verdediging vr Oranje: (zonder clubbril.............)
Wiel (mits mentaal 100% in orde)/veltman (wordt de beste verdediger van Europa)/mathijssen (laatste jaar erg goed terug gekomen, mooie passing weer) en Aanholt (besre aanvallende back eredivisie)

haha van Dijk doet een Granqvistje! Virgil moet in Oranje. Hij is toch niet minder dan Stefan de Vrij?

27 december 2013 om 10:45

Nee klopt, maar De Vrij is ook gewoon een dramatische verdediger met die brugklas uitstraling van hem.

bruma en rekik hebben beide potentie maar niet meer als van dijk. bruma en rekik zijn niet voor niets weg bij chelsea en man city.
maar van gaal die is te arrogant om anders te spelen. jammer want van dijk verdient zeker een kans. beest van een verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Celtic

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Celtic7749
3.Hibernian6313
4.Aberdeen56-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. TurnbullMiddenvelder318
O. ÉdouardAanvaller3118
L. GriffithsAanvaller226
A. AjetiAanvaller206
S. BainKeeper180
S. DuffyVerdediger183
V. BarkasKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Celtic.

227 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren