Eén trainer gelooft nog in PSV: ‘Het kan zijn dat ze nog eerste worden’

Zaterdag, 21 december 2013 om

Anderhalf jaar geleden trad Dick Advocaat in dienst bij PSV als hoofdtrainer. De bedoeling was de landstitel na enkele seizoenen terug te halen naar Eindhoven, maar Advocaat slaagde niet in zijn missie. Onder Phillip Cocu gaat het nu niet goed met de club: toch denkt Advocaat dat er nog wel van het seizoen te maken is. Een plek in de top drie sluit hij niet uit voor PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV eindigt dit seizoen...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door harfan)

Haha toen ik de titel las dacht ik gelijk aan Aad de Mos.

PSV gaat absoluut geen eerste worden dit seizoen. De achterstand is te groot, de spelers te wisselvallig en de coach moet een ruggengraat transplantatie ondergaan. Dan beland je niet van de het rechterrijtje op de eerste plaats in de tweede seizoenshelft. Onmogelijk.

21 december 2013 om 08:50

Zei iedereen dat ook niet over Ajax 3 seizoenen lang? It aint over yet.

21 december 2013 om 08:56

Winnaar Jc schaal, met beetje geluk winterkampioen en veruit favoriet aldus de trainers....hoe graag ik het ook wil dat worrdt dus helaas geen Ajax. Psv heeft heel klein kansje het is namelijk niet ondenkbaar dat zowel vitesse als ajax dit weekend schade oplopen. .persoonlijk verwacht ik ajax/feyenoord 1en2 kort erachter vitesse/twente

21 december 2013 om 08:57

Ja en datzelfde Ajax doet dit jaar ook mee en die gaan niet minder punten pakken dan de eerste seizoenshelft. Los daarvan kun je dat totaal niet met elkaar vergelijken en ben je voetbalblind als je zegt dat Psv nog kampioen kan worden. Het gaat in eerste instantie tussen Vitesse en Ajax en daarnaast doen Twente en Feyenoord nog mee

21 december 2013 om 11:59

Allemaal leuk en aardig maar zulke onzin wordt er altijd verteld over clubs in de eredivisie. Zodra ajax en Vitesse 2 wedstrijden op rij niet winnen is er crisis en als psv ze wel weet te winnen zijn ze de favoriet.

21 december 2013 om 11:36

It ain t over till the fat lady sings zeggen de engelse altijd en waarom zou je als supporter je daar niet aan vast houden??
Je minderwaardige commentaar zegt meer iets over jouw ruggegraat dan die van cocu.
Maar ja zo hebben we allemaal hulp nodig soms : een trainer een nieuwe ruggegraat en sommige forumbezoekers een hersenchirurg.

Wie gelooft er niet meer in PSV dan? Behoudens de beroepsclowns van VI. Maar die neemt niemand serieus, mag ik toch hopen.

Hoe je het wendt of keert; een zeer talentvolle groep die er wel gaat komen.

21 december 2013 om 10:51

Ik geloof niet dat Psv nog kampioen kan worden nee, misschien doen ze volgend seizoen weer eens mee.

21 december 2013 om 11:00

Ik hoorde de afgelopen jaren dat ajax het gat ook niet meer dicht kon maken. Uiteindelijk gebeurd. Maar eerst maar weer eens winnen van ADO en dan die lijn doorzetten en dan zo hoog mogelijk eindigen.

21 december 2013 om 12:11

@eindjee040

Hmm.. ja ik zie Psv dat kunstje niet flikken. Komt waarschijnlijk ook omdat ik Ajacied ben.

21 december 2013 om 15:32

Ajax heeft ooit eens 12 punten achter gestaan dat klopt, maar tijdens de winterstop was de achterstand maar 3, 5 en 3 punten de afgelopen jaren.

PSV staat nu met nog maar 1 wedstrijd te gaan 13 punten achter op Vitesse en 11 op Ajax. En dan staan clubs als Twente en Feyenoord ook nog een stuk boven hun.

21 december 2013 om 11:06

Heerlijke reactie, inderdaad waarom geen vertrouwen houden. Dan kan je net zo goed meteen stoppen. De kansen zijn behoorlijk geslonken, maar zonder vertrouwen kom je nergens. Dus blijven werken en aan het einde van het seizoen kijken we wel waar PSV geëindigd is.

21 december 2013 om 11:27

Laten we zeggen dat je minstens 70 punten moet hebben om kampioen te worden. PSV heeft er na 17 wedstrijden 23. 70 - 23 = 47 punten in 17 wedstrijden na de winterstop. Je kan maximaal 17 x 3 = 51 punten halen. Dan mag je dus 4 punten verliezen.. Dat is vrij onmogelijk.

Advocaat heeft vorig seizoen weliswaar geen prijzen gepakt met Psv, toch is er nooit één supporter geweest die zijn positie ter discussie heeft gesteld. Hij blijft wat mij betreft één van de culthelden van Psv. Zelfs nu hij trainer is van de concurrent, probeert hij onze jongens moed in te praten. Dat soort dingen maken Dick een fatsoenlijk man. (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Van Gaal)

21 december 2013 om 10:35

Ik heb anders wel heel veel PSV-supporters op VZ gezien die wel degelijk de positie van Advocaat ter discussie stelden. Net als dat er de afgelopen maanden PSV-supporters Cocu al weg wilden hebben gezien de teleurstellende reeks wedstrijden.

Maar je hebt gelijk wat betreft Advocaat, hij is een fatsoenlijk man!

21 december 2013 om 11:02

Dat waren er maar weinig.

Overigens was ik 1 van die mensen die Cocu niet meer als trainer wil. De redenen zijn al genoegzaam bekend.

21 december 2013 om 11:36

En denk je daar nu nog steeds zo over? Of wil je Cocu nu wel behouden?

Zonder je te willen aanvallen o.i.d. maar ben gewoon erg benieuwd..

21 december 2013 om 11:58

Vraag me af of ze Dick in België ook zo fatsoenlijk vinden.....

21 december 2013 om 19:26

@kebm,

Ja dat vind ik nog steeds. Cocu hoort bij de club, maar hij voldoet niet aan de eisen van een hoofdtrainer. Ik ben geen opportunist. Eén zwaluw maakt nog ggeen zomer.

21 december 2013 om 11:43

Praat ff voor jezelf aub .
Ik heb al 40 jaar een kaart dus ik heb heel wat trainers voorbij zien komen.
Vorig jaar is advocaat persoonlijk de hoofdschuldige eraan dat we de titel verspeeld hebben en dat het zo n schandalig seizoen geweest is.
Als je details wilt dan zeg het maar , ik som ze wel op.
Advocaat een clubheld , donder op man.
Een fatsoenlijk man ja ,absoluut maar we hebben gelukkig echte clubhelden en daar hoort dickie niet bij.

21 december 2013 om 12:45

Ik zou de details wel willen weten als je ze op wilt schrijven. Heb namelijk zelf het idee dat Dick er niet veel aan kon doen, maar goed, ik focus me meer op mijn club, dan op PSV natuurlijk

21 december 2013 om 14:09

Speciaal voor jouw dan een paar van de vele flaters van Dickie:

Tot aan de winterstop ging alles cresendo zoals we weten, Het centrum was niet werelds maar er werd achterin in ieder geval gecommuniceerd .
1e pot na de winterstop thuis tegen pec komt dickie plots met Zanka in de basis.
Gevolg de ene miscommunicatie na de andere met als resultaat drie !! flaters in de verdediging en een beschamende thuisnederlaag tegen een promovendus.

Uit tegen vitesse komen ze met 1-2 voor met nog 20 minuten te spelen zijn ze de bepalende partij .dickie besluit na de 1-2 van wijnaldum verdedigende middenvelder Hiljemark erbij te zetten ten koste van een aanvaller waardoor de ploeg plots 20 meter verder naar achteren ging voetballen en met bony als tegenstander is het wachten op de ene fout in de verdediging : 2-2

Uit tegen Feijenoord : 0-1 bij rust feijenoord kan er niet doorheen voetballen, matavz in goede doen als aanspeelpunt met lens daar zwervend omheen is moeilijk af te stoppen door de rotterdammers.
Dickie wisselt in de rust aanvaller matavz en besluit " de rijen te sluiten" gevolg : volledig voor schut gezet in de tweede helft en een terechte nederlaag.

Uit tegen Roda op voorsprong 1-2 ,roda gooit er een extra aanvaller bij (demouge) .dickie wisselt een aanvaller(depay) voor een verdediger resultaat
ze gaan weer achteruit lopen en demouge maakt de 2-2

Uit bij heerenveen kiest dickie vanaf minuut 1 voor zijn bekende behoudende tactiek : gevolg niet 1 keer over de middellijn geweest 0,0 kansen en een beschamende 2-0 achterstand

Copy Paste wat de wedstrijd uit tegen ajax betreft : compleet laffe insteek wordt "beloond " met een onthutsend zwakke wedstrijd en een dik verdiende nederlaag.

Bij nec uit denkt dickie de 0-1 wel over de streep te trekken, wisselt weer eens defensief en nec maakt vrolijk de gelijkmaker.

En dan nog dit :
Dickie heeft nooit opgetreden tegen het soms wanstaltig gedrag van zijn spelers : voorbeelden te over dacht ik zo willems ,pieters toivonen ,lens etc etc
Gevolg club in allerlei zaken in discrediet.

Dickie nam de el niet serieus want dickie dacht dat hij dan gemakkelijker kampioen zou worden.gevolg club in discrediet.

Dickie presteerde het om het hele seizoen te spelen met een vierdeklas onderafdeling als keeper .
Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij de ontiegelijk slechte marcelo altijd maar dan ook altijd liet staan.
Niet 1 x heeft hij ook maar overwogen om bijvoorbeeld v bommel als centrumverdediger te gebruiken.we zullen nu nooit meer weten of dat gewerkt zou hebben maar slechter dan die poolse braziliaan heb ik ze nog nooit gezien.

Dickie een clubheld............alsjeblieft zeg mijn maag draait nog om.

21 december 2013 om 19:29

Na drie zinnen ben ik al gestopt met lezen. Ik kan geen teksten lezen van mensen die nog nooit van interpunctie hebben gehoord.

Misschien moet je eerst je eindexamen Nederlands even halen jochie.

21 december 2013 om 19:41

Jochie..???
Interpunctie???
Tja van iemand die advocaat als clubheld ziet mag je niet veel meer verwachten, dus vergeef ik je.
Inhoudelijk reageren is waarschijnlijk een te grote opdracht voor je.

21 december 2013 om 19:41

o ja nog even dit : in zijn eerste psv periode heeft advocaat hoogstpersoonlijk ronaldo weggejaagd.
psv held????

22 december 2013 om 09:45

Bijna overal ben ik het met je eens

22 december 2013 om 09:35

Je vergist je, er zijn genoeg supporters die zijn functie ter discussie hebben gesteld. Hij zou zelf is in de spiegel mogen kijken en niet alleen aangeven wat anderen fout hebben gedaan. Er is geen 1 speler die beter is geworden onder zijn leiding, zijn wisselbeleid was hoogst ongelukkig en had bepaalde jonge spelers waaronder Depay meer mogen brengen.

De kans is er nog wel moet ze zoveel mogelijk punten pakken en dat in ieder geval ook alle top wedstrijden winnen!

is het realistisch dat ze nog kampioen worden... nee dat vind ik niet echt.. maar de kans, hoe klein die ook is, is er wel

Maar ze kunnen zich beter richten op wedstrijden winnen en weer uit het dal omhoog komen en dan eventueel el halen!

Het is niet helemaal uitgesloten, Ajax flikte het ook om van een achterstand van 11 punten terug te komen. Maar je moet ook naar hun programma kijken. Ajax uit, Heerenveen uit, Vitesse uit etc. Daarnaast moet dan niet 1 ploeg door het ijs zakken maar 3 tot 4 ploegen. Lijkt me sterk, maar ik ben ervan overtuigd dat ze in de top 5 terecht komen.

21 december 2013 om 10:26

Ja en Twente, AZ, Roda (angstgegner), Feyenoord enco thuis. Daarnaast heb je nog zoveel onderlinge ontmoetingen waar er toch gewoon vier clubs punten laten liggen. En stel, ik ga er niet vanuit, dat PSV die onderlinge ontmoetingen wint, kom je toch heel dichtbij de top-3.

Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat er eind februari voor het eerst iets te zeggen valt over kampioenskansen. Ieder jaar zien we een van de top drie ver wegzakken en een ander sprongen omhoog maken. Ik kijk niet meer vreemd op als Ajax, Feyenoord of Vitesse ineens zes punten losstaat of wegzakt naar plek 6. Ajax speelt sowieso nog meer wedstrijden die periode, voor hun wordt februari helemaal belangrijk.

Kampioen durf ik niet te zeggen, maar ik vind het opmerkelijk hoeveel supporters, maar ook trainers, er heilig van zijn overtuigd dat PSV niet eens in de top drie komen. Na deze speelronde kan PSV al zesde staan, dan zijn ze in twee speelronden vijf plekken geklommen. Vergeet ook niet dat PSV zowel Twente, als Feyenoord, als AZ nog thuis krijgt. Ja daar tegenover staat Ajax en Vitesse uit. Echter van de huidige top 10 hebben ze alleen die twee ploegen PEC en Heerenveen nog uit.

Ik sluit een top drie positie allerminst uit. Ik vind geen enkele ploeg echt overtuigen. Zie Ajax vorige week, maar ook Feyenoord die dankzij Mulder ternauwernood een driepunter veilig stellen. Of Vitesse wat er tegen NAC uit het niets twee tegen krijgt, Twente gister die de muur van RKC niet kan slechten. En nee het lek bij PSV is niet na 1 geweldige zege (want dat was het in mijn ogen wel) boven, maar een top drie lijkt mij niet onrealistisch.

Onmogelijk is het niet, maar de kans is wel heel klein dat PSV nog kampioen kan worden. Dan moet de concurrentie wel wat punten laten liggen en Psv zo'n beetje alles winnen. De teams uit de top 4 zullen heus nog wel punten laten liggen, maar dat ze allemaal veel punten gaan laten liggen lijkt me onwaarschijnlijk.

Haha, de man is echt gek geworden!
Psv speelt helemaal nergens meer om mee dit jaar, behalve europees voetbal, plaats 4 of lager dus.
Hij gelooft toch niet zelf dat Vitessen en Twente en Ajax en Feyenoord allemaal zoveel punten meer gan verliezen dan psv. Kansloos dus.

21 december 2013 om 11:39

Je zou zo maar eens gelijk kunnen krijgen maar je snapt toch hopenlijk wel dat de bal met een snelheid van een meteoriet terug gekaatst gaat worden als psv straks na de winterstop voor de tweede keer dit seizoen wint?
Misschien is de kans klein maar als dit gebeurd hoop ik dat er vele van jouw vrienden hier ook nog terug te vinden zijn op dit forum.

21 december 2013 om 16:32

Dat maakt nu het verschil tussen Ajacieden en psv'ers.
Voor jullie is het belangrijkste om te winnen van Ajax in het seizoen. Dat hebben wij niet.
Natuurlijk willen we winnen, maar niet per definitie van psv.

21 december 2013 om 17:17

Misschien geldt dat niet voor alle psv fans maar als je al een behoorlijk lange tijd mee loopt en alles wel gezien hebt en bovendien beseft dat er voor nederlandse clubs vandaag de dag europees niet veel meer te halen valt is winnen van de aardsvijand een kans die je wilt grijpen.

Wat zeurt iedereen nou! Vanaf het begin is er gezegd door de technische leiding dat dit een tussenjaar is en dat de spelers/ team nog niet zo ver is als Ajax of Feijenoord, maar de fans en media zijn vervolgens in een soort roes terecht gekomen door vier goede wedstrijden!

Heb nou gewoon geduld, ik weet zeker dat ze in potentie een top team hebben en wellicht volgend jaar of het jaar daar op serieus mee doen om het kampioenschap.

Dit seizoen zou het heel goed voor de competitie zijn als Feijenoord kampioen wordt, dan krijgen ze in Rotterdam een betere financiële situatie en dan kan Feijenoord weer investeren om nog sterker te worden.

Echter denk ik dat Ajax kampioen wordt en dan puur omdat ze met de kampioensdruk om weten te gaan en niet zo zeer omdat ze veel betere spelers hebben dan alle concurrenten.

PSV heeft alleen nog maar kans denk ik als Vitesse vanavond punten laat liggen en PSV morgen zelf wint om kampioen te worden.
Anders is dat echt niet meer mogelijk denk ik zelf.
PSV kan zeker nog top-3 halen, daar ben ik van overtuigd, want als ze winnen staan ze nog maar 8 punten achter op Twente dat valt wel mee dan is alles mogelijk. Daarom hopen dat Ajax en Vitesse verliezen en PSV wint morgen.
Maar ja denk dat het toch Ajax weer wordt en Psv of Feynoord tweede.
Twente, AZ en Vitesse strijden om de 4 t/m 6de plaats.
Maar ik vind de competitie toch duidelijk groeiende als we de spelersgroepen dit jaar bij elkaar kunnen houden dan kunnen we misschien volgend jaar met een gelukkige loting toch met 2 nederlandse ploegen in CL komen. En ver in de EL.

Tuurlijk kan PSV nog heel hoog eindigen. De kans is echter heel klein. Toen Ajax de inhaalrace met het kampioenschap afsloot was het hele team al een stuk verder in hun ontwikkeling.
Daarnaast is de kans groot dat Vitesse, Ajax en Feyenoord ook een betere tweede seizoenshelft zullen spelen.

Je kunt mathematisch naar de kansen van PSV kijken en dan constateren dat het inderdaad nog mogelijk is om een puntenaantal te halen dat genoeg moet zijn voor een kampioenschap. Dat doet echter geen recht aan de situatie dat de het vertrouwen en de rust bij PSV momenteel broos is. De vergelijking met Ajax dat uit een schier onmogelijke positie het kampioenschap greep, gaat op een heleboel vlakken scheef. Terwijl bij Ajax met genoegen geconstateerd werd dat De Boer een nieuw elan in de club had gebracht, krabt men zich in Eindhoven nog eens aan het achterhoofd bij de vraag of het nu wel zo verstandig was om Cocu de volledige controle over het eerste elftal te geven. De storm die nu even is gaan liggen, zal onmiddellijk weer opsteken zodra de resultaten enigzins tegenvallen.
Praten over een tussenjaar is in onze competitie een zonde. Spelers laten rijpen om vervolgens met een mooi elftal te gaan oogsten is zo goed als onmogelijk als je elk jaar je pareltjes kwijt raakt nog voor ze iets moois voor je club hebben kunnen laten zien. Behalve de spelers kunnen ook de clubbesturen geen weerstand meer bieden tegen de lokroepen van de rijke buitenlandse clubs. Zonder de inkomsten van de CL moet er nu eenmaal elk jaar een gat in de begroting gedicht worden.

Je loopt de achterstand op in een half jaar en dus kan je hem ook inhalen in een half jaar. Maar daarvoor moet er wel echt iets veranderen binnen het elftal. Mijn inziens lopen er iets teveel ego's rond.

Ach ja, de bal is rond.
Toch teken ik al voor een plek in Europa en totaal voor de verandering eens een keer een leuke loting in de EL. Liever wat uitdagendere affiches dan al die betonploegen die PSV de laatste jaren loot (al is de schande des te groter dat die poules niet overleefd worden).

Denk niet dat veel mensen in Eindhoven nog een schaal verwachten. Dan moet echt alles meezitten, en moet PSV een reeks van vijftien driepunters neer gaan zetten. Dat zie ik met deze spelers niet gebeuren.

Wel sympathiek van Advocaat !

Natuurlijk kan er altijd van alles gebeuren en ik denk dat PSV best wel eens een comeback zou kunnen maken, maar met teams als Vitesse, Ajax, Twente en Feyenoord een stuk boven hun lijkt me een gat van 13 punten gewoon te groot om te overbruggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.FC Twente1410
4.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

91 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Borst haalt uit naar ‘grijze muis’ Valentijn Driessen: ‘Ik heb daar moeite mee’

Hugo Borst noemt de kritische vragen die Valentijn Driessen onlangs aan Feyenoord-trainer Dick Advocaat stelde 'bedenkelijk'. Eerstgenoemde journalist begrijpt niet dat zijn collega Advocaat hard aanpakte na de nederlaag van Feyenoord...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren