FC Dordrecht profiteert van misser Sparta, Jong PSV blijft klimmen

Vrijdag, 20 december 2013 om

FC Dordrecht heeft na drie wedstrijden weer gewonnen in de Jupiler League. De koploper won vrijdagavond met 0-2 van Almere City FC en staat nu zes punten voor op Willem II en acht op Sparta Rotterdam. Laatstgenoemde club ging bij VVV-Venlo met 1-0 onderuit en heeft in de laatste zeven duels nu maar twee keer gewonnen. De beloften van PSV klimmen gestaag naar de subtop van de eerste divisie. De ploeg van Darije Kalezic won de Brabantse derby tegen FC Oss met 1-2 en verloor slechts één van de de laatste elf wedstrijden.

/

Almere City FC - FC Dordrecht 0-2
Het Dordrecht van Harry van den Ham pakte in de laatste drie duels slechts twee punten en de zege op Almere City FC was dan ook meer dan welkom. In de eerste helft kregen beide ploegen prima kansen, maar er werd vaak ook rommelig gespeeld. De Schapenkoppen namen na rust afstand van de thuisploeg. Javier Vet verzorgde twee minuten na rust bij een hoekschop de openingstreffer en Marvin Peersman besliste de wedstrijd door twintig minuten voor tijd van dichtbij binnen te tikken. In de periode tussen de doelpunten opende Almere de jacht op de gelijkmaker, maar na de 0-2 was het definitief gespeeld in Flevoland. Aan de ongeslagen status van de thuisploeg van Fred Grim kwam hierdoor na zes wedstrijden een einde.

/

VVV-Venlo - Sparta Rotterdam 1-0
Het ontslag van Adri Bogers als hoofdtrainer bij Sparta lijkt voorlopig weinig zin te hebben gehad. Na acht minuten tekende Leon de Kogel voor de enige treffer van de wedstrijd door een voorzet van Prince Rajcomar binnen te tikken: hij maakte alweer zijn zevende van het seizoen. De Kasteelheren probeerden het vooral met schoten vanuit de tweede lijn, maar konden het Niki Mäenpää nooit echt lastig maken. Na een uur schreeuwden de bezoekers om een strafschop, nadat Jerold Promes een overtreding zou hebben gemaakt. Die kreeg Sparta echter niet. Mario Bilate mikte in het slot nog op de paal; het bleef 1-0. VVV is bezig aan een prima periode, want van de laatste zeven duels ging er maar één verloren. Het Sparta van ad-interim Arjan van der Laan kon de 1-5 zege op FC Oss geen goed vervolg geven.

/

FC Eindhoven - Telstar 3-1
Jean-Paul de Jong heeft het aardig op de rit bij FC Eindhoven. De Brabanders staan na de zege op Telstar op de derde plaats in de Jupiler League. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong door een kopbal van Donny de Groot, op aangeven van Jason Bourouxhe. Eindhoven bleef de bovenliggende partij en verdubbelde halverwege de tweede helft de marge: Fries Deschilder schoot na een pass van Jasper Waalkens prachtig binnen. Bourdouxhe veroorzaakte door een handsbal nog een strafschop, die werd binnengeschoten door Diangi Matusiwa: 2-1. In het resterende kwartier kon Telstar er echter geen gelijkspel uit peuren. In de slotminuut maakte Soufiane Dadda er nog 3-1 van. Het Telstar van Marcel Keizer pakte in de laatste zeven duels maar één punt.

/

FC Oss - Jong PSV 1-2
Jong PSV staat na de zege op FC Oss op de zevende plaats. De rood-witten kwamen al na negen minuten op voorsprong in het Frans Heesen Stadion: Elvio van Overbeek mocht na een lange bal doorlopen en schoof raak. De bezoekers waren voetballend de betere, maar Oss liet zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd. Marcel van der Sloot stuitte op doelman Benjamin van Leer en Marko Maletic kopte een voorzet van Gieljan Tissingh met een boogje op de lat. Kort na rust liep PSV verder weg van de provinciegenoot door een rake vrije trap van Peter van Ooijen. Tissingh deed met een kopbal een kwartier voor tijd nog wat terug, maar in het restant van het duel kwam het scorebord niet meer in beweging. Oss blijft teleurstellend voorlaatste staan in de Jupiler League.Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door snarf666)

Wij zijn PSV wij zijn de beste! Haha

20 december 2013 om 22:06

Niet doen joh, niet doen.

20 december 2013 om 22:19

Lekker voor je.

20 december 2013 om 22:20

Ah een Ajacied met een verkeerde gebruikersnaam en zin. Wij gebruiken die teksten niet een PSV'er.

20 december 2013 om 22:22

Ik vind Amsterdam de gekste anders ook niet slecht klinken, ruilen?

20 december 2013 om 22:26

Ruilen. Hou is op. Verzin lekker zelf wat. Hebben jullie PSV supporters geen creativiteit in huis.

20 december 2013 om 22:34

Nee het lijkt erop dat er meer humor/creativiteit is dan bij jou iig zeiksnor. Goeiedag zeg.

20 december 2013 om 23:00

Ga er niet zo serieus op in joh. Het was duidelijk sarcastisch bedoeld. Het is weekend en bijna kerst, iets vrolijker mag wel.

20 december 2013 om 22:24

Doe maar niet

20 december 2013 om 22:49

Alexpsvfan: je bent de 2 vergeten achter Psv in je spreuk

21 december 2013 om 00:56

Gelukkig kan je er zelf het hardste om lachen, best leuk, zelfspot maar je moet niet overdrijven. Het gaat heel snel ten koste van jezelf.

Goed bezig Jong PSV en Kalezic!

21 december 2013 om 01:17

PSV doet het inderdaad fantastisch!
Kalezic is echt een held.

Ajax daarentegen is lachwekkend. Waar blijft die revolutie ? Ik dacht dat ze zoveel talenten hadden, maar blijkbaar valt het toch tegen. 18de is wel schandalig laag natuurlijk en dat terwijl jong Ajax ook vaak gebruik maakt van eerste elftalspelers.....

21 december 2013 om 08:32

Weet je wat lachwekkend is ? De stand in de Eredivisie. Maar ach waarschijnlijk wordt Psv winterkampioen, maar dan wel van het recterrijtje. Ha ha ha ha, ik kom niet meer bij.

21 december 2013 om 09:11

Gelukkig, kan je lachen om je eigen grappen :s.

Als Kasimpasa het niet liet zitten was ik nu 200 rijker geweest. Mooi dat Jong PSV het goed blijft doen, ze zijn echt een aanrader omdat ze vaak toch als underdog worden gezien. Dordrecht ook weer eens gewonnen en dit maal tegen een Almere dat het recent toch best goed doet.

20 december 2013 om 22:47

Hoort bij het wedden

Kalezic van Jong PSV en Jean Paul de Jong van FC Eindhoven vertonen opvallend veel overeenkomsten.
Beide coaches slagen erin om met het aanwezige spelersmateriaal de juiste balans in hun elftal aan te brengen, beiden passen wissels toe die praktisch altijd goed uitpakken (en dat is dus geen toeval maar gewoon kunde) en beiden focussen zich op het teamverband en tolereren absoluut geen frivoliteiten van hun spelers.

Kalezic heeft dus - volkomen terecht - een contractverlenging aangeboden van PSV en gaat daar naar aller waarschijnlijkheid op in.
Zijn uitgesproken intentie is om te verlengen en op termijn op eredivisie-niveau werkzaam te zijn.

Ik heb al eens gezegd dat Jean-Paul de Jong niet te behouden zal zijn voor FC Eindhoven.
De belangstelling van Roda JC voor hem als opvolger van Brood is inmiddels vrij concreet, en dat zou een forse aderlating voor FC Eindhoven betekenen.

20 december 2013 om 22:22

Yo PSV kenner. Waarom speelt jong PSV zo goed? Vergeleken met eerste een enorm verschil. Waarom neemt Cocu niet wat talenten van jong meer mee?

20 december 2013 om 22:33

Dat is natuurlijk relatief.
Er is een groot verschil tussen de Eredivisie en de Jupiler League.
Bovendien zijn er al een aantal doorgeschoven die oorspronkelijk eigenlijk in Jong PSV zouden starten.

Maar Kalezic slaagt erin de nodige bezieling bij zijn spelers over te brengen en heeft het taktisch uitstekend staan.
Vanavond speelde hij met Manolev op het middenveld en die ontpopte zich als een ware leider van het team. Ook van Ooijen speelde heel verdienstelijk.
De rest bestaat allemaal jonkies waarvan er een groot aantal nog in de A-Junioren mogen uitkomen.
Kalezic geldt al sinds jaar en dag als een uitstekende opleidingscoach en daar gaat PSV dus op termijn van profiteren. Ook assistent-stagiaire (hij is bezig met TC-1) Boudewijn Zenden heeft de nodige toegevoegde waarde voor dit Jonge Psv. Die was vorig seizoen nog assistent van Benitez bij Chelsea en brengt dus best al wat ervaring in.
En dat verklaart de goede prestaties van dit team.

20 december 2013 om 22:37

Misschien moet Cocu er maar uit. Kalezic brengt het beter over.

20 december 2013 om 22:42

Dat is een volkomen onterechte conclusie.

Er is ewel een verschil tussen Cocu en Kalezic.
De een (cocu) is tamelijk introvert en de ander (kalezic) nogal extrovert.
Maar dat zegt dus niets over de kwaliteit van een coach.

20 december 2013 om 22:55

Maar Cocu voegt niks toe. Jullie staan niet voor niks zo laag. Met dit materiaal moet het toch beter kunnen?

Niet zo provoceren ahjacied.

20 december 2013 om 23:14

Het zijn feiten. Misschien is Cocu niet geschikt. Ik weet zeker dat iemand anders het beter zal doen.

20 december 2013 om 23:19

Ik zie tot mijn grote genoegen dat je het woordje "misschien" hebt toegevoegd want je maakt typisch onwetende buitenstaander conclusies die kant noch wal raken.
Wel krijg je gelijk van mij dat PSV met dit materiaal beter moet kunnen.

Lijkt me leuk als FC Dordrecht promoveert. Ik had niet zo lang geleden iets opgevangen over dat het financieel gezien voor Dordrecht helemaal geen goede stap is om te promoveren. Kan iemand mij hier meer over vertellen?

20 december 2013 om 23:17

De begrotingen van Dordrecht en Eindhoven lopen niet zover uiteen en behoren bij de laagste in de Jupiler League (schaam je Willem II, Sparta, de Graafschap en VVV !!!!!!!)
Dus een promotie zal voor Dordrecht net zo "rampzalig" zijn als voor FC Eindhoven omdat de organisatie, accomodatie en spelersmateriaal (nog) niet op eredivisie niveau is en financieel niet ondervangen kunnen worden.

20 december 2013 om 23:26

Thanks voor de uitleg. Hoe zal zich dit gaan uiten dan? Een faillisement door promotie klinkt namelijk heel raar haha. Mag je promotie eigenlijk weigeren?

20 december 2013 om 23:30

Met de Fox inkomsten is het denk ik een zege voor een dergelijke club. De kans dat je degradeert is heel groot, maar als je de kosten gelijk weet te houden, dan komt die club er alleen maar beter uit.

20 december 2013 om 23:39

@densje

Promotie vanuit de Jupiler League naar de Eredivisie is verplicht.

@roda_jc
Die Fox inkomsten zijn natuurlijk welkom maar nmi niet toereikend voor beide genoemde clubs.
Ik schat dat verantwoord bedrijfsmatig opereren in de eredivisie voor beide clubs minimaal het drievoudige vraagt van hun huidige begroting.

21 december 2013 om 06:18

Klopt. Eenmaal in de eredivisie moet je als club aan allerlei zaken voldoen en dat vereist investeringen die deze clubs niet kunnen behappen.

Sparta maakt me echt boos man. Elke x als het moet lukt het niet. VVV uit is lastig maar als je wilt mee doen om de titel dan moet je winnen. Ik geef de titelstrijd op!!

21 december 2013 om 06:14

Ja, ik begin ook het gevoel te krijgen dat Sparta nog lang in de jupiler league gaat blijven. Is doodzonde man. Met zo'n stadion en historie moet je gewoon eredivisieklant zijn, maar op de een of ander manier wil het gewoon niet lukken

Het is een Schande, dat deze kleuterklasjes in de Jupiler League mogen spelen..

21 december 2013 om 05:30

De laatste 3 jaar zijn 4 club's failliet gegaan. Amateurs willen niet echt doorstromen. Nu hebben de club's 19 thuis wedstrijden en FOX TV gelden, anders slechts 15, en is het gegarandeerd wachten op het volgende slachtoffer, en de volgende.
Je kunt ze wel verwijderen, maar daarmee creëer je een sterfhuis competitie.
Niet klagen, maar dragen en bidden om support.

21 december 2013 om 07:30

Onzin redenatie, want als andere ckubs dezelfde eisen hadden als de belofteteams zouden ze financieel niet omvallen. Bovendien als ze met semiprofs mochten werken ook niet. Verder ook verplicht degraderen en promoveren met de topklasses en je creëert vanzelf een gezonde voetbalpiramide. Dan komt uiteindelijk iedere club terecht op het nivo wat ze kunnen dragen. Je zit nu met de gevolgen van een jarenlange gesloten competitie met niet reële eisen.

21 december 2013 om 11:08

Je promoveert en kunt degraderen, maar alleen als er een Top klasse club betaald voetbal wil. Door het verplicht promoveren van amateurs richting betaald voetbal worden de kosten voor deze club's ook hoger. Het hele niveau zakt dan. Wat jij probeert is met de gezonde kant van de amateurs de gaten van de eerste divisie te laten opvullen. Verplicht.
De tweede divisie heeft in Nederland slechts 15 jaar bestaan. en geen bestaans-recht. Nederland is daar te klein voor.
Zonder de jeugd teams geen FOX geld en geen Achilles 29. en over een paar jaar geen eerste divisie. De amateur piramide staat echter als een huis om de restanten als amateurs op te vegen. zie 1971.

21 december 2013 om 12:57

Bij verplicht promoveren moet je de belachelijke eisen van nu laten varen. Dan kan iedere club bestaan. Het nivo gaat zeker niet achteruit. Ik ben supporter van den bosch. Toen die in de jaren 80 promoveerden was het merendeel semiprof. Dat werd in de eredivisie pas anders. En toen deden ze meer dan prima mee. En om terug te komen op het fox geld. Dat is een boemerang die terug komt bij de juup clubs. Sterk dalende toeschouwers aantallen en weglopende sponsers omdat ze op' de lokale omroepen niet meer te zien zijn

21 december 2013 om 14:45

Ze kunnen het FOX gebeuren weigeren. En dan? 16 club's.

Aan de ene kant hoop ik dat Eindhoven of Dordrecht promotie haalt, maar ik vrees dat de juiste financien daarvoor niet aanwezig zijn. Jong PSV gaat als een trein, erg knap van ze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
13.PEC Zwolle39-13
14.FC Emmen38-31
Voor de complete stand: Eredivisie

10 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 juni
Bayern München wil opnieuw een grote binnenlandse transfer realiseren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren