Wenger schrikt van snelle ontslagen: ‘Weet niet wat er aan de hand is’

Zaterdag, 21 december 2013 om

Arsène Wenger is met zeventien jaar de langstzittende manager in de huidige Premier League en nummer twee Alan Pardew (Newcastle United) volgt met drie jaar op gepaste afstand. De Fransman bemerkt dat de trainers tegenwoordig steeds minder tijd krijgen. Onlangs werden André Villas-Boas en Steve Clarke bij respectievelijk Tottenham Hotspur en West Bromwich Albion ontslagen. Bovendien staat Malky Mackay bij Cardiff City onder druk.

/

De trainer van Arsenal zegt mee te leven met de genoemde coaches. “Je moet een manager zijn om te weten hoe veel zij lijden en hoeveel slapeloze nachten zij hebben gehad. Ik heb uiteraard voor iedereen die zijn baan verliest sympathie”, zegt Wenger op de officiële website van de Londense club. “Ik weet niet precies wat er aan de hand is bij Cardiff, want ik volg het van een afstandje. Maar ik denk dat de manager het daar op het moment erg goed doet”, doelt de ex-coach van onder meer AS Monaco op Mackay.

“Er is geen geheim voor mijn lange periode hier, of ik heb hier gewoon meer tijd gekregen”, vervolgt Wenger. “De club waar je werkt moet stabiel zijn en je moet de tijd krijgen om het vak onder de knie te krijgen. Niemand van 33 of 34 jaar weet precies hoe in dit vak de hazen lopen. Als de coach geen tijd krijgt komt de volgende en die stuit dan op hetzelfde probleem. We weten dat ontslagen bij dit beroep horen, maar je moet ervoor waken dat dergelijke beslissingen niet op basis van emoties worden genomen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door blaugrana10)

Voetbalzone heb niks meer te melden. Deze nieuws hadden we uren geleden al gelezen maar goed

21 december 2013 om 00:23

Het is ´dit nieuws´ *

21 december 2013 om 01:35

Gelukkig dat je het even vertaald. Had het anders nooit begrepen. Dit, dat en deze schijnt nou eenmaal moeilijk te zijn voor mensen die nederlands leren, dus mocht je dit als een positieve verbetering bedoelen ipv een sneer, mijn excuses. Anders, doe niet zo moeilijk joh

21 december 2013 om 01:45

Ook in de en het zit weinig logica in het Nederlands, en zo zijn er meer dingen.

21 december 2013 om 02:12

Soms lijkt het hier alsof het meer over het verbeteren van de nederlandse taal gaat, dan dat het voetbal gaat. ON Wenger heb gelijk en je ziet het steeds meer gebeuren. AVB is in mijn ogen een top trainer en gaat snel een aanbod tegenmoet zien van een andere top club.

21 december 2013 om 03:18

*Nederlandse taal
* heeft gelijk

21 december 2013 om 04:18

Achter elke zin hoort een punt in plaats van een sterretje.

21 december 2013 om 10:10

Stelletje irritant betweters

21 december 2013 om 12:12

Stelletje zeiklijsters hier.. Het is een voetbalsite.. Geen nederlandse taalzeiksite..

begrijp ook niet echt wrm AVb ontslagen, leek me.een goede manager.

21 december 2013 om 00:22

Je zegt het heel goed, hij leek een goede manager maar het valt in praktijk nogal tegen.

21 december 2013 om 01:42

Dat komt door die achterlijke bedragen die elke zomer en winter weer geinvesteerd worden bij al die clubs. Eigenaren kiezen voor korte termijn resultaat, veel poen erin pompen en meteen CL proberen te halen. Als het eventjes tegenzit raken ze meteen in paniek...

Het scheelt natuurlijk wel dat deze zomer 2 van de 3 langst zittende managers vertrokken zijn: SAF en Moyes, daardoor lijkt het alsof er geen lang zittende managers meer zijn.

Maar inderdaad, iedereen in het voetbal wil direct resultaat. En dat is niet altijd de beste keuze, dat zie je bij Chelsea en hoeveel coaches die hebben gehad en dat is bij meer clubs te zien. Andere clubs geven een coach wel tijd, soms juist te veel. Ik heb het idee dat Mancini bij City te veel tijd gekregen heeft.

21 december 2013 om 00:27

Moyes is niet weg uit de PL, alleen van club veranderd.

21 december 2013 om 00:29

Ik zeg niet dat ze uit de PL vertrokken zijn he, ik zeg dat ze vertrokken zijn, ik doel op bij hun club.

21 december 2013 om 00:58

Oh, in het artikel stond namelijk managers in de PL.

21 december 2013 om 00:31

Te veel tijd? Dat valt toch best mee. Hij bracht City de eerste prijs in 35 jaar en won ook nog eens de PL. Nou weet ik dat er meer dingen spelen, maar het is wel raar om hem dan te ontslaan. Hij deed het inderdaad slecht in de CL, maar in Engeland heeft hij toch wel bereikt wat er van hem verwacht werd.

21 december 2013 om 00:37

Ja, en stelde welgeteld 3 aanvallend ingestelde spelers op terwijl hij er veel meer had. Hij had het materiaal om aanvallend leuk voetbal, zoals ze nu onder Pellegrini spelen, te laten zien maar hij koos voor defensief, dat vind ik gewoon zonde.

Trainers krijgen tegenwoordig inderdaad steeds minder tijd. Maar de crisis is ook te merken bij voetbalclubs, Spurs heeft dan wel redelijk veel geld maar als je het als trainer slecht doet en je doelstelling niet haalt betekend dat minder inkomsten/verlies voor de club dus eerder ontslag zo simpel is het, helaas.

21 december 2013 om 00:29

Indy-Ajax, je praat onzin. Voetbal is een van de weinige bedrijfstakken waar de crisis amper te merken is, puur omdat het gewoon steeds commercieler word en er ieder jaar meer geld in omgaat. De begroting van iedere Engelse club is de afgelopen jaren gestegen.

21 december 2013 om 00:40

Idd en ze willen resultaat zien. Dan kost het ze meer geld om nieuwe managers aan te nemen. Anders zitten ze ook steeds met een afkoopsom. Resultaat staat gewoon voorop. Dat managers tegenwoordig niet lang te tijd krijgen is idd jammer...

21 december 2013 om 13:28

En voetbal is alleen engeland ?
Haarlem, veendam, fc utrecht , nac breda, ga dat maar aan due mensen vertellen die een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Er zullen nu wel vast mensen Wenger gelijk geven en dat zijn dan ook dezelfde mensen die dingen als Moyes out gaan roepen

21 december 2013 om 01:01

Klopt, die mensen riepen vorig jaar ook dat Wenger en Pardew ontslagen moesten worden, wie was dan in vredesnaam de langstzittende geweest ??

21 december 2013 om 01:22

Na Wenger en Pardew is het Big Sam Allardyce van West ham en als die ontslagen word is het Mackay van Cardiff. Als die ook weggaat is het gewoon Rodgers van Liverpool...

21 december 2013 om 01:01

To be honest: ik weet niet of Moyes de man voor de job is, maar hij is denk ik wel gewoon capabel. En nee, je moet een coach niet na een half jaar beoordelen, dat is niet te doen. Als we dat met andere coaches gedaan zouden hebben zou SAF nooit SAF zijn geworden maar gewoon AF gebleven zijn, zou Wenger er ook niet meer zitten.

21 december 2013 om 01:03

#moyesstay!

Le Prof heeft gesproken. Tis ook belachelijk dat managers zo snel ontslagen worden. Geeft ze nou toch gewoon de tijd. Ik kan me geen Arsenal zonder Wenger indenken. Ik denk dat we in net zo'n gat vallen als dat Man U nu zit, alhoewel ik er van overtuigd ben dat die er wel weer uitkruipen met Moyes. Ook dit moet zijn tijd krijgen.

Vergeten we niet dat Fullham ook Jol de deur heeft uitgetrapt? Tsjah, korte termijn moet alles gebeuren. Jammer want voetbal draait vaak om de lange termijn.

21 december 2013 om 02:25

Maar dat was verdient.

tja, je kan wel zeggen op korte termijn en bla die bla die bla.. maar feit is gewoon dat de besturen zich ook net als de supporters schuldig maken aan de waan van de dag tegenwoordig.. En ja in sommige gevallen is het goed dat een coach ontslagen wordt.. Jol, zat jaren bij Fullham en dan gaan de echte aankopen van een trainer of de visie van een trainer zich doen gelden.. en dan heb ik er geen probleem mee als een coach dan wordt ontslagen.. maar een Brood van Roda, dat was er een van korte termijn geheugen en politiek spel, maar goed wij zijn dan ook geen echte supporters van die clubs, als ik kijk naar Grunn en dan moet ik eerlijk toegeven dat ik Huistra al helemaal niet zag zitten en Maaskant nog lang gesteund heb als echte supporter zijnde , maar op een gegeven moment wordt de druk gewoon te groot, en alles wat een bepaalde trainer doet is dan ook meteen slecht en word die afgemaakt op de forums, en je kan het blijven verdedigen maar als de opinie van het grootste gedeelte tegen is doe je er niks meer aan, behalve roepen in een woestijn waardoor je ook door je eigen supporters weer aangevallen wordt op die forums.. en dat probeer ik te zeggen laat een trainer (een passant) niet het beleid bepalen, tenzij de trainer het verdient heeft of echt respect heeft afgedwongen bij een club.. kijk naar de club en de lange termijn al is dat het moeilijkste in het voetbal tegenwoordig.. en ja ik maak me daar ook schuldig aan.. en dat vind ik dus moeilijk in deze discussie.. je bent net zo goed als je laatst gehaalde speler of positie op de ranglijst, en je hebt geen garanties.. dus zeg het maar..

21 december 2013 om 13:39

Fc grunn10,
ben het helemaal met je eens, de waan van de dag is helaas, op een gegeven moment de bepalende factor.
En tijd is tegenwoordig niet meer belangrijk, alles is hier en nu.

Goh wat een medelijden heb ik met die gasten. De ontslagvergoeding bedraagt vaak meer dan wat iemand in z'n hele leven verdient....kom op zeg.

Slapeloze nachten, Wenger? FC Bayern München! De Duitsers komen weer naar Engeland, London, Slaap goed Wenger..
[SAR]

21 december 2013 om 02:26

Wat heeft dit met de vele ontslagen in de PL te maken?

21 december 2013 om 11:46

Helemaal niets, dit kereltje is al een paar weken de weg kwijt en heeft sinds de loting vd CL last van een dwangneurose, waardoor hij op ieder artikel over Arsenal moet reageren met onzin.

oh wenger wat zeg je nu. . geen beslissingen op basis van emotie nemen. . dan heeft hij koeman topic niet gelezen. emotioneel gezeur over iets wat persoonlijk niet interessant is en dan zeuren over respect. poppenkast.

Heeft helemaal gelijk Wenger, een trainer die voor langere tijd aangesteld wordt zou de tijd moeten krijgen iets op te bouwen,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea94
11.Arsenal91
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Dani CeballosMiddenvelder60
B. LenoKeeper60
G. XhakaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller61
E. NketiahAanvaller61
BellerínVerdediger60
N. PépéAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

378 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren