Ex-speler Heerenveen wekt weer verbazing: 'Denken aan mental coaching'

Vrijdag, 20 december 2013 om 09:38Matthijs van Laar

Yassine El Ghanasssy heeft zich wederom de woede van het clubbestuur van AA Gent op de hals gehaald. De aanvaller trapte woensdagavond in het bekerduel met Kortrijk een flesje omver nadat hij werd gewisseld. Clubvoorzitter Ivan De Witte heeft schoon genoeg van de uitspattingen van de 23-jarige vleugelaanvaller. "We denken aan mental coaching."

/

De Witte heeft evenwel nog altijd het beste voor met de talentvolle El Ghanassy, die vorig seizoen nog op huurbasis voor sc Heerenveen uitkwam. "We mogen Yassine nu niet aanvallen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Dat is ook een oproep aan de supporters. We hebben een goed contact met hem en hij is echt een goeie gast."

Volgens de preses is het echter wel tijd voor El Ghanassy om in de spiegel te kijken en serieus voor zijn vak te gaan leven. "De ene heeft daar meer tijd voor nodig dan de andere. Bij El Ghanassy zullen we daarbij moeten helpen", denkt De Witte. "Maar hij moet er wel voor openstaan, natuurlijk."

De lijst met incidenten waarbij El Ghanassy betrokken was blijft ondertussen verder groeien. In het verleden werd hij onder meer gepakt nadat hij met 222 kilometer per uur over de Franse snelweg raasde en coach Mircea Rednic toonde aan het begin van dit seizoen zijn onvrede over het gewicht van de vleugelaanvaller. Vorige maand ontving El Ghanassy nog een boete omdat hij tegen de afspraak in een strafschop opeiste (en scoorde).Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door abe84)

Overdrijven is ook een vak Balloteli heeft dan 20 instanties nodig

Wat een overdreven gedoe zeg die incidenten die hier beschreven worden. Het is wat hij heeft een flesje omgetrapt. Als die nou iemand een knal gegeven had of was uitgevallen tegen de trainer had ik gezegd oke. Maar een flesje weg trappen is toch gewoon iets onschuldigs we gooien of trappen allemaal weleens iets weg als het niet lukt. En ook die andere incidenten die genoemd worden vind ik nou niet echt iets voor een mental coach ofzo. Met 200 of meer heeft zon beetje elke man weleens over de snelweg gereden vooral als je nog wat jonger bent. Is natuurlijk niet goed en levensgevaarlijk eigenlijk maar denk dat de meeste van ons dat weleens gedaan hebben. Dat van zijn overgewicht is natuurlijk niet goed. En dat die tegen de afspraak in een strafschop nam is ook de schuld van zijn mede spelers had er maar een ballen moeten hebben en hem gewoon die strafschop niet moeten laten nemen. Zijn natuurlijk dingen die allemaal niet goed zijn maar het is toch niet zo dat die jongen totaal verknipt is of hulp nodig heeft. Of er moet meer aan de hand zijn wat hier niet staat

20 december 2013 om 11:55

Ze zeggen ook niet dat hij compleet verknipt is.. Hij heeft mental coaching nodig volgens Gent en dat snap ik wel. Je ziet dat hij er meer uit kan halen dan dat er in zit (op basis van wat ik bij Heerenveen heb gezien). Hij was bij Heerenveen ook aan de te dikke kant.

20 december 2013 om 13:23

Er wordt gewoon gezegd dat hij begeleiding nodig heeft zodat hij zich eindelijk is 100 zou focussen op het voetbal. Het is waar dat hij geen extreme zaken uitsteekt, het is ook zeker geen slechte jongen, maar hij leeft niet voor zijn vak terwijl hij zoveel talent heeft.

Als Gent fan volg ik deze jongen al jaren en de kritiek die hij krijgt is misschien soms overdreven, maar er zit zeker ook wel een groot deel waarheid in. Het is een jongen met zoveel talent, maar hij lijkt zelf niet volwassen genoeg te zijn om te beseffen dat hij echt wel hard moet werken om de top te halen. Die randincidentjes zoals te snel rijden of een penalty opeisen zijn natuurlijk zo erg niet, maar het verbeterd er de situatie ook zeker niet op.

20 december 2013 om 15:15

Ik heb hem vooral gevolgd in zijn eerste periode bij Gent, echt een groot talent toen. Bij ons was hij niet iedere week top maar je zag wel dat hij erg goed kan voetballen en alles heeft wat een linksbuiten moet hebben. Als de knop om zou gaan en hij ervoor zou gaan leven kan hij het best nog ver schoppen.

Een boete omdat hij een strafschop scoorde die eigenlijk door iemand anders moet worden genomen..Gaat ook nergens over

20 december 2013 om 09:54

Hahah echt hé!

20 december 2013 om 10:52

Haha en een mental coach omdat hij dát deed, én een flesje omver trapte omdat hij niet tevreden was over z'n wissel. Moet een speler dan blij zijn met een wissel?! Het is ook nooit goed. Kom op man, even een kleine boze uitspatting, dat heeft iedere speler wel eens. Kijk naar Pieters, die had ook een kleine uitspatting en kreeg toch ook geen mental coach..

Btw, kan het zijn dat ik de naam van die preses vaker voorbij heb zien komen? Niet alleen over dit?

20 december 2013 om 12:45

Hij is veertien jaar werkzaam bij Gent en ook vier jaar werkzaam geweest als voorzitter van de profliga, dus het zou goed kunnen. Bovendien, op Voetbalzone vind je meestal ook voetbalnieuws

20 december 2013 om 11:20

Heeft alles met discipline en hiërarchie te maken. Nu vind ik dit met dat flesje wel erg overdreven.

hoop dat we hem weer aantrekken deze winter. Hij heeft wel zo zijn streken maar is ook een erg goede speler en tien keer beter dan van la Parra of Wildschut die allebei Heerenveen-onwaardig zijn.

20 december 2013 om 09:58

ach heerenveen onwaardig? Beetje overdreven hoor. Heerenveen is ook maar een simpele middenmoter uit de eredivisie.

20 december 2013 om 10:00

Precies, heerlijke flankspeler. Bloeide vorig seizoen op, werd ineens heel belangrijk gemaakt in België (aanvoerder) en is nu rijp voor mentale begeleiding. Vluchtig wereldje! Kom maar terug baar SC Heerenveen.

20 december 2013 om 11:01

Nog een vleugel aanvaller? Volgens hebben wij genoeg met bilal, slagveer, wildschut en vlp. Tevens genoeg potentie op de vleugels! Deze jongen zou de ontwikkeling van onze eigen talenten alleen maar in de weg lopen.

20 december 2013 om 11:41

we hebben met Bilal en Slagveer twee goede talenten op de flank. Die zijn zeer wisselvallig en komen net kijken. Net zo vaak onzichtbaar als zichtbaar zijn ze. Het is dan toch niet gek om één meer ervaren vleugelspeler te hebben. Iemand die ook nog eens een voorzet kan geven. Wildschut komt gewoon tekort, dat heb ik allang gezien. Niveau Vvv, maximaal. Degene die hem gehaald heeft moet zich de ogen uit de kop schamen. Het is niet voor niets dat hij bij VVV op de bank zat. Maar goed, aan hem zitten we helaas nog wel even vast denk ik. Van la Parra is ook grijze middelmaat, en die heeft al door laten schemeren liever verder te willen kijken dus de wegen van Rajiv en Heerenveen zullen denk ik spoedig scheiden. Daarnaast hebben we dan de geweldige Pappa nog die ook wel eens zal vertrekken. Ik zie dus genoeg ruimte voor een versterking op de flank! Als we Ghanassy dus halen in de winter kan VLP vertrekken. Win-win.

Als ze hem nou zat zijn, laten ze hem dan maar voor een prikkie verkopen aan Heerenveen. Persoonlijk heb ik alleen maar goede herinneringen aan die kerel, deed het (mn de laatste periode van de competitie) uitstekend vorig seizoen

Maar... hoe speelt hij? Dat lijkt me belangijker dan een fles omtrappen. Bij Heerenveen viel El Ghanassy me vorig jaar meteen op. Een erg gevaarlijke speler, leuk om naar te kijken.

20 december 2013 om 10:19

Hij speelt gewoon als een natte krant, als een verwend rotjoch.
Als ie gewisseld wordt gaat hij als een schooljongetje die net z'n kleurpotloodjes afgepakt is mokkend op de bank gaan zitten.
Dit is gewoon een groot kind, en enkel in de voetbalwereld zijn ze dan nog bereid er energie en geld in te steken.
Er is eerder al sprake geweest van begeleiding voor deze jongen, maar hij reageerde dat dit niet nodig was omdat hij 'toch niet gehandicapt is'. Nee, begeleiding gaat er niet voor zorgen dat deze minkukel de verkeersboetes niet verder aan elkaar rijgt.

20 december 2013 om 10:56

Denk dat ze bij Heerenveen maar al te graag in hun armen willen sluiten. Liet zeer goede dingen zijn in het halfjaar daar, en was ook gemotiveerd.

20 december 2013 om 11:40

Klopt, hij heeft ook al gezegd dat van Basten bij hem het plezier in voetbal weer terug heeft laten komen.

20 december 2013 om 13:24

Een gemotiveerde Yassine wilt elke club in Nederland of België wel hebben, de vraag is alleen hoe lang die gemotiveerd zal blijven eens die bij Heerenveen zit.

20 december 2013 om 15:13

Dat is een vraag die alleen beantwoord zal worden als hij de stap maakt. Zo te lezen heeft hij bij jullie niet echt meer een toekomst. Kan best zijn dat een prikkel hem goed zou doen.

"we mogen Yassine nu niet aanvallen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "dat is ook een oproep aan de supporters. We hebben een goed contact met hem en hij is echt een goeie gast."

Wat? Waar gaat dit over.. omdat ie een flesje om trapte en een penalty voor zijn beurt erin schoot.

Er is daar duidelijk iets anders aan de hand. Weg bij die club!

20 december 2013 om 10:54

Rare Belgen ook altijd

Kom maar bij ons terug!!!!!

Vergeet een mentale coach. Gewoon op de transferlijst zetten. Als zo'n speler niet kan beseffen waarvoor hij dit doet dan moet je geen kostbare tijd aan hem verspillen. Ook al is hij zo goed. Een speler moet het graag willen om te slagen en met zulk soort gedrag kom je er niet.

Hij moet volwassen worden. Dat is niet echt evident, sommige mensen doen daar 35 jaar over. El Ghanassy heeft fantastische voeten maar als hij nog wat wilt maken van zijn carrière zal het kopje ook mee moeten willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AA Gent

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AA Gent387
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
R. YaremchukAanvaller3420
P. BaletteUnknown
S. BolatKeeper330
O. BukariAanvaller264
L. DepoitreAanvaller232
A. NiangboAanvaller181
Voor de complete selectie: Clubpagina AA Gent.

Roemenië
0 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren