Update: Mackay blijft voorlopig aan als coach Cardiff: ‘De crisis is voorbij’

Zondag, 22 december 2013 om
/

Het lijkt erop dat Malky Mackay niet heel lang meer voor de selectie van Cardiff City zal staan. De manager van de Premier League-club haalde onlangs de woede van eigenaar Vincent Tan op de hals door openlijk aan te geven dat hij in januari nieuwe spelers wilde halen. De zaak is inmiddels volgens BBC Sport dusdanig geëscaleerd dat een trainerswissel bij the Bluebirds op komst is.

Tan zou afgelopen maandag een duidelijke email naar Mackay hebben verstuurd. Hij zou de 41-jarige trainer hebben bekritiseerd op het gebied van aankopen, de besteding van het transferbudget, de resultaten op het veld, de manier van spelen en zijn statistieken als manager. “Stap op of ik ontsla je”, zou Tan hebben laten weten. Mackay liet eerder al weten dat hij weigert op te stappen.

Cardiff City keerde afgelopen zomer voor het eerst sinds het seizoen 1961/62 terug op het hoogste niveau in Engeland en Than trok in de zomer de knip. Voor een kleine veertig miljoen euro werden onder anderen Gary Medel, Steven Caulker, Andreas Cornelius en Peter Odemwingie ingelijfd. Als het aan Tan ligt, blijft het daar voor de rest van het seizoen bij.

Update 22 december 19.20 uur - Mackay blijft voorlopig aan als coach Cardiff: ‘De crisis is voorbij’
Malky Mackay blijft voorlopig de hoofdtrainer bij Cardiff City. Eigenaar Vincent Tan zou hem vorige week een mail met onder meer de tekst Stap op, of ik ontsla je! hebben gestuurd, maar de kou lijkt inmiddels uit de lucht. “Malky blijft in de nabije toekomst de trainer, tenzij er iets gebeurt. De crisis is voorlopig voorbij”, zegt voorzitter Mehmet Dalman. Tan zou in de mailwisseling Mackay hebben bekritiseerd op het gebied van aankopen, de besteding van het transferbudget, de resultaten, de manier van spelen en diens statistieken. Cardiff speelt donderdag thuis tegen Southampton.


Poll

Denk jij dat Macky Mackay nog deze maand wordt ontslagen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door yougle)

Ontsla hem dan maar, krijg je nog een zak geld mee ook.

19 december 2013 om 21:57

Inderdaad haha die trainer wacht natuurlijk dat ie wordt ontslagen

19 december 2013 om 22:02

Dit zijn de ware koopclubs, niet de middenmoters zoals Man City die een trouwe achterban hebben en in een keer omdat het geld komt worden ze een topclub. Nee, we kunnen nu wel zien dat je een koopclub bent wanneer je vanaf de bodem komt d.m.v. een zakgeld en ontslagen wordt als de eigenaar je niet mag. Ik ben geen fan van cardiff, maar als je city weet te verslaan, united op de been houden en swansea verslaan in de eerste welsh derby, dan ben je gewoon een goeie trainer. Triest vind ik dit, deze man laat Cardiff toch aardig meedraaien voor de eerste keer in de PL

Gaat lekker daar in Cardiff, om eerlijk te zijn hoop ik dat Cardiff samen met Sunderland en Stoke degradeert. Al was het maar omdat ik het de eigenaar absoluut niet gun, die denkt dat het zijn speeltje is. Mocht de naamsverandering bij Hull doorgaan mogen die van mij ook degraderen.

19 december 2013 om 21:53

Leg uit waarom je vind dat Cardiff mag degraderen van jouw?
Ik heb zelf totaal niet het gevoel dat deze eigenaar Cardiff puur als speeltje ziet.

De trainer zit tegen de pers te zeggend at er in de winter nog spelers bij komen zonder eerst even met de eigenaar hierover te praten.
En de eigenaar laat duidelijk blijken dat hij hier totaal niet van gedient is en dat er geen spelers bij komen.
Dat nu een paar dagen de eigenaar zo een uitspraak doet (stap op of ik ontsla je) laat bij mij toch wel de indruk achter dat er in de tussen tijd nog iets gebeurt is tussen de 2.

Ik heb zelf het gevoeld at de eigenaar iets wil opbouwen. Wanneer de eigenaar in de winter nog eens 40mln had uitgegeven aan een reeks spelers dan was het niet meer dan een speeltje geweest. Maar deze eigenaar wil blijkbaar juist op een normale manier iets bereiken en een trainer die zeurt om spelers hoort daar niet bij.

19 december 2013 om 21:57

Hij had volgens mij wel de clubkleuren van het tenue veranderd.

19 december 2013 om 22:06

Deadsr, de eigenaar heeft verdikkeme het logo en het tenue grondig veranderd, van the bluebird en blauwe shirts naar een rode draak en rode shirts. Dat kan gewoon niet.

19 december 2013 om 23:14

En dat deed hij omdat staken en de kleur rood, de shirtsverkoop in Azië bevorderen. Echt be-lach-e-lijk. Liefde voor voetbal is iets wat die eigenaar echt niet kent.

19 december 2013 om 23:14

Staken = draken

19 december 2013 om 22:29

Ik gun het Stoke om in de PL te blijven. Misschien niet het mooiste spel, maar ze vertolken wel de mannelijkheid van het Engels voetbal en hebben een standaard tactiek die tot nu toe succesvol is (als lijfsbehoud het doel is). Laat Sunderland, Fulham en Crystal/cardiff/hull maar degraderen. Helaas zal het geen verbetering opleveren, aangezien zeer waarschijnlijk Qpr ervoor terugkomt. Ik zie het niet gebeuren, maar het zou fantastisch zijn als Nottingham Forest en Leeds United zouden promoveren. Helaas zijn ook deze twee clubs opgekocht, maar ze hebben in ieder geval wel een rijke historie.

19 december 2013 om 22:47

Crystal Palace moet blijven. Al is het alleen al om Selhurst Park. Misschien wel het allermooiste stadion van Engeland.

19 december 2013 om 23:25

Nottingham terug zou inderdaad geweldig zijn, Leeds ook, en dan liefst nog Blackburn of Middlesbrough, alhoewel Sheffield Wednesday, Bolton, Wigan en Leicester ook niet verkeer zijn.

19 december 2013 om 23:32

Jij bent duidelijk een voetbalkenner die het een en ander weet goed om te zien. Ik eigenlijk zelfs blij kom je te weinig tegen op voetbalzone. Jammer.

19 december 2013 om 23:58

Gunnero, iedere club is opgekocht volgens mij.

20 december 2013 om 01:30

Helaas is dat waar inderdaad. Het is moeilijk om een club te vinden die niet opgekocht is, of waar in ieder geval niet 100% van de aandelen bij één man/bedrijf/familie liggen. Jammer, maar daar moet je in het Engels voetbal nu een beetje overheen kijken. Het belangrijkste is dat een club zijn sfeer en cultuur behoudt en niet te hard van stapel loopt. Cardiff is daar, zoals je al aangaf, een goed voorbeeld van. Die hebben alles uit handen gegeven en de fans worden nu op allerlei vlakken teleurgesteld (shirt, logo, speelstijl etc.). Hull lijkt hetzelfde mee te gebeuren. Het blijft natuurlijk wel relatief, Southampton vind ik bijvoorbeeld een mooie club, terwijl zij op sommige vlakken ook een metamorfose ondergaan. Maar die hebben een mooie speelstijl en in de beginfase goede keuzes gemaakt (pardew was trainer en R. Lambert werd in 2009 goedkoop opgepikt).

Met Bolton en Blackburn heb ik niks. Middlesbrough zou leuk vinden, maar die zijn enorm teruggezakt de afgelopen jaren. Wigan is ook leuk, hoewel die Martinez wel erg missen.

Ach dan zou ik me toch laten ontslaan, krijg je ook nog een mooie oprotpremie mee

tja als je d ekeuze hebt, ga je toch voor d eontslag met de vergoeding erbij lijkt mij

"stap op of ik ontsla je"... Nou, makkelijke keuze lijkt me. Lekker blijven en je centjes vangen wanneer je ontslagen wordt.
Wat is die eigenaar trouwens een enorme idioot zeg...

20 december 2013 om 01:30

Hahah alsof die trainer gaat zeggen aub onstla me niet ik stap zelf wel op!

Iemand enig idee waarom Mackay zou willen opstappen? Als hij ontslagen wordt, moet zijn contract periode betaald worden? Als hij voor zijn eer of het geld zou moeten kiezen.... weet ik wel wat hij gaat kiezen, of is er een andere reden?

Ontsla me maar, krijg je lekker uitbetaald. Overigens heeft die voorzitter gewoon gelijk ze zijn al 22 miljoen boven hun transferbudget gegaan. En die trainer heeft nog 3 spelers 'nodig'.
Volgens mij heb je al 40 miljoen uitgegeven en blijkbaar niet goed ingekocht.

Iedereen die zegt: ik zou me laten ontslaan: Dat staat minder goed op je CV he. Ik weet dat het bij coaches minder belangrijk is, maar nog steeds niet onbelangrijk.

19 december 2013 om 21:54

Een Koeman deed het nergens waar hij aankwam goed maar kreeg alsnog de kans om Feyenoord te coachen. Zoveel maakt het dus niet echt uit denk ik. Zelfs niet een beetje.

19 december 2013 om 22:24

http://nl.wikipedia.org/wiki/ronald_koeman

Ik weet niet waarom er zoveel mensen zijn die denken dat Koeman een matige trainers carrière achter de rug heeft hij heeft inderdaad een mindere periode gehad maar bij die clubs speelde ook het een en ander.

20 december 2013 om 09:53

Bij Ajax naar behoren, bij Vitesse naar behoren, bij Benfica volgens mij ook. Bij AZ is hij gelynched, bij PSV deed hij het aardig pakte de trein naar Valencia, daar gefaald.....
Zo bijster slecht is het niet, hij heeft alleen volgens mij nog nooit zijn contract uit gediend.

Haha, inderdaad gewoon op zijn centjes wachten.

Engelse subtoppers zijn allemaal lachertjes geworden,.. ze hebben allemaal rijke eigenaren en zomaar veranderen van club kleuren naam van de club die mooie history verdwijnt.. investeren als of ze denken gelijk we gaan met de top mee doen... eerlijk gezegd ik genot heel erg van toen QPR degradeerde ook zo een nare clubje ze waren eindelijk gepromoveerd en toen gingen ze als gekken geld uit geven meer dan 75 miljoen euro en hetzelfde seizoen gedegradeerd. totaal geen beleid,..

Belachelijke man die Tan, ik weet zeker dat de fans balen van zo'n directeur. Eerst het logo en de clubkleuren nog veranderen. Daarna verwacht hij dat cardiff vierde staat ofzo met zo'n schijt selectie. Malky mackay had gelijk qua investeringen, je krijgt al 80 miljoen als je promoveert dus 40 miljoen aan zulke spelers is slecht onderhandeld. Die eigenaar van Hull spoort ook niet, je kan veel zeggen over Abramovic en die sjeik van City, maar dat zijn gewoon nette zakenmannen die een club nog positief presenteren en een goede band met supporters onderhouden. Als je ziet wat hun beide gedaan hebben voor de jeugdopleidingen is fenomenaal en zullen ze de vruchten van plukken dus zijn grote investeringen minder nodig. Kun je over die Tan niet zeggen

Wat de meeste mensen vergeten is dat dit dezelfde man is die Cardiff voor het eerst in jaren heeft laten promoveren. Bij de supporters krijgt Mackay daar meer de credits voor dan de eigenaar, ondanks dat het geld hard nodig was om Cardiff te laten promoveren.

De fans van Cardiff zijn allemaal pro Mackay en anti Tan. Dit ontslag maakt Tan nog minder populair bij Cardiff.

Laten we wel wezen het beleid van die man slaat nergens op:
Clubkleuren veranderd (De Bluebirds spelen in het rood)
Clubtenue veranderd.
Wilt de clubnaam veranderen.
Stelt een 23-jarige vriend van zijn zoon aan als Technisch directeur omdat hij verstand van voetbal zou hebben.
Wilt nu de trainer ontslaan die meer punten pakt met dit matige elftal dan menig trainer zou doen in Engeland.

Om even te vergelijken:
hoe groot is het contrast met de club die 40 mijl ten westen van Cardiff ligt. De aarstrivaal Swansea City. Zij hebben juist vanuit de krotten van het engelse voetbal zichzelf met een duidelijke speelstijl opgewerkt en geven alleen het geld uit dat ze hebben. Wanneer bij Swansea de eigenaren opstappen blijft er een gezonde club over. Wanneer deze eigenaar bij Cardiff opstapt is de club failliet.

Conclusie: Dit soort eigenaren denken alleen aan zichzelf en maken een club met veel historische waarde (ondanks dat ik fan van Swansea ben en tegen Cardiff ben) kapot. Het in de UK welbekende First you go up, then you fall down is wel heel erg van toepassing op Cardiff.

19 december 2013 om 22:55

Echt mooi geschreven dit en dat meen ik! Echt zo ziek dat 1 persoon zoveel kan verpesten voor een club. Gewoon walgelijk. En zoals je zegt die trainer doet het absoluut niet slecht integendeel zelfs en om hem dan te ontslaan voor dit akkefietje. Zou er al plaatsvervanger wel weer een ander vriend van zijn zoon komen

Ik denk wel dat hij wacht tot hij ontslagen wordt. Een zakgeld gaat zeker mee

Cardiff City heeft al geen eigen identiteit meer met deze eigenaar. Het logo veranderen, het teneu, een jongen van 23 aanstellen als technisch directeur en ga maar door.

Als je redelijk bent, zie je gewoon dat deze man het ziet als een speeltje, niks meer, niks minder.

De trainer heeft met deze ploeg al meer punten gepakt dan ik had verwacht, die verdient juist credits. Krijgt hij ook, behalve van hem.

Wat hoop ik toch dat die eigenaar snel vertrekt en de Bleu Bird weer terugkeert, veel beter dan de rode draak.

tja, de toekomst van het voetbal dit. Overal rijke buitenlandse eigenaren. Ik volg het voetbal steeds minder, dit is wel één van de redenen naast alle overige commercie. Ik wacht op een Elite Liga met de 8-12 beste clubs ter wereld tegen elkaar. Dan is het plaatje compleet.
Iedere twee weken naar mijn eigen club, af en toe een uitpot en als het kan een Europees voetbalreisje is voor mij voldoende voetbal in een jaar. En uiteraard een EK of WK.

En terecht, oprotten met zulke eigenaren die aan de clubcultuur komen. Mackay doet het gewoon goed met Cardiff.

Wie is Malky?

ON: Die eigenaar zouden ze weg moeten pesten, lijkt me geen geschikt persoon aan het hoofd van een voetbalclub. Misschien kan hij iemand betalen om hem te vertellen hoe voetbal werkt.

Tsja leuke praatjes van Tan maar binnen nu en enkele weken gaat Mackay er natuurlijk wel uit. Wat wij er met zijn allen van vinden maakt meneer geen fluit uit.

Sluit me deels aan bij Interisti hierboven, Swansea laat zien hoe het ook kan. De supportersvereniging is daar zelfs voor 20% eigenaar van de club.

Medelijden met de fans van Cardiff heb ik echter niet, het is al jaren een zooitje daar zelfs voor Tan uberhaupt wist waar Cardiff lag.
Toen Swansea in de problemen zat kwamen de fans massaal in actie en werd de eigenaar destijds (tony Petty) met pek en veren de stad uit gejaagd.
Bij Cardiff krijgt Tan de mogelijkheid om de identiteit weg te nemen en gaat men pas massaal protesteren nu het kalf verdronken is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cardiff City

Stand
Actuele wedstrijden

Nigeria
6 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 augustus
Nacho Monreal staat op het punt om Arsenal na zes jaar te verruilen voor Real Sociedad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren