Vierde trainerswissel in Premier League na slechts zeven zeges in 2013

Zaterdag, 14 december 2013 om
/

Steve Clarke staat niet langer voor de selectie van West Bromwich Albion. De nummer zestien van de Premier League maakt zaterdagavond via de officiële kanalen bekend dat de oefenmeester per direct uit zijn functie is ontheven. De club nam de beslissing na een bestuursvergadering, enkele uren na de nipte nederlaag van the Baggies bij Cardiff City (1-0).

WBA won in het bijna afgelopen kalenderjaar slechts 7 van de 34 Premier League-duels en verzamelde tot dusver maar 31 punten. In de optiek van de directie is dat veel te weinig in verhouding met de gedane investeringen in de spelersgroep. WBA maakt op de website duidelijk dat de loonkosten van de selectie nog nooit zo hoog zijn geweest en dat men van mening is dat men absoluut niet misstaat op het allerhoogste niveau van Engeland. Op de ranglijst staan echter alleen West Ham United en Crystal Palace lager dan WBA.

Assistent-coach Keith Downing gaat voorlopig als interim-trainer aan de slag, al maakt WBA duidelijk dat men op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. Clarke, vijftig jaar, was in het verleden assistent-trainer van onder meer Chelsea en Liverpool en stond sinds medio 2012 op eigen benen bij WBA. Afgelopen seizoen eindigde men op een uitstekende achtste plaats. Eerder dit seizoen kregen Paolo Di Canio, Ian Holloway en Martin Jol al hun congé in de Premier League.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door sil95)

Zonde, vorig seizoen was zo goed en nu gaat het minder. Maar als je maar zeven zeges hebt geboekt is het te begrijpen, maar het is zo zonde als je ziet wat hij vorig seizoen heeft gepresteerd.

14 december 2013 om 23:09

Denk dat Lukaku ook wel een positieve invloed had op afgelopen seizoen.

Echt heel dom. Veel clubs kennen na een succesjaar even een terugval. Maar Newcastle hield Pardew ook en kijk ze nu!

15 december 2013 om 00:00

Newcastle heeft kwaliteit. Ze hebben geen mindere team dan Southampton, Everton of Tottenham in mijn ogen. Gewoon goeie speler; hebben vorig jaar een minder jaar gehad maar de jaar daarvoor waren ze ook erg goed.

15 december 2013 om 00:22

Wat probeer je nou te zeggen gozer? Het gaat hier over of je een trainer moet vervangen als het minder gaat. Ik zeg: nee, want Newcastle is weer goed bezig. Jij zegt: ja maar Newcastle staat nu waar het hoort. Ja dus? Dan hebben ze toch gelijk gehad om de trainer te houden?

15 december 2013 om 04:10

Hij probeert te zeggen dat WBA geen kwaliteit heeft

Ik vind Clarke echt een goede manager en na vorig seizoen verdient hij meer krediet. Toen hij en Dalglish vertrokken bij Liverpool was de verdediging plots veel minder stabiel waar er daarvoor een blok stond. Hoop dat hij snel een nieuwe baan vindt op het hoogste niveau.

15 december 2013 om 00:23

Eens, Clarke wordt hier gewoon slachtoffer van zijn eigen succes. Dit is de plek waar West Bromwich altijd stond voordat hij kwam, nu denken ze ineens dat ze beter zijn.

15 december 2013 om 00:33

Inderdaad, onbegrijpelijke ingreep vind ik dit. Ik zie WBA eerder als een degradatiekandidaat dan als een gevestigde subtopper.

dit vindt ik niet eerlijk steve clark heeft club geschiedenis geschreven vorig jaar door zo hoog te eindigen in de competitie en nu gaat het wat minder maar dan vind ik nog dat die het recht heeft op een ganse seizoen

Whutt, ik vind juist dat Clarke een van de betere coaches in de PL is..

Maar ja, wanneer je Anichebe aantrekt voor 7 miljoen weet je al gauw dat je doodvonnis snel getekend is wanneer je niet presteert..

15 december 2013 om 00:41

Martinez en Wenger zijn de beste managers van de PL. Clarke heeft het vorige jaar goed gedaan omdat hij Lukaku had maarja dan koopt hij Anichebe wat een spits van niks is en dan val je ja. Eigen schuld in mijn ogen; Hij had meer opties en meer geld maar wou Anichibe blijkbaar.

15 december 2013 om 00:48

Pelliegrini? Mourinho? Pochettino?

WBA is traditioneel gezien niet een club die bijster veel geld uitgeeft. Daarnaast heeft Clarke het het afgelopen jaar prima gedaan. Hij heeft geluk gehad met Lukaku, maar Long was bijvoorbeeld ook erg belangrijk. Lukaku was niet de meest dragende speler van WBA dit seizoen.

15 december 2013 om 10:59

Pellegrini en Mourinho vind ik geen geweldenaren. Mourinho heeft weliswaar veel gewonnen maar ik vind die Martinez al jaren een top trainer en nu zit hij eindelijk bij een club die aardig materiaal heeft. Pochettino, doet het goed met the Saints niks dan lof maar ik spreek mijn mening uit. Ik vind Martinez eigenlijk de beste manager van de Premier League. Dat vond ik al toen hij bij Wigan was. Die man is gewoon een hele goeie manager

Daarnaast speelt Lukaku niet eens bij Wba; hoe wil hij de meest dragende speler zijn van WBA dit seizoen?

15 december 2013 om 11:04

Doordat je juist veel prijzen wint ben je een toptrainer. Daarnaast zijn vele spelers waarmee Mourinho in het verleden mee samengewerkt heeft nog altijd zeer lovend over de trainer Mourinho maar zeer zeker ook over de persoon Mourinho. Hoe kan je dan met droge ogen beweren dat hij geen topper is? Zelfde geldt voor hetgeen je zegt over Pellegrini. Die man heeft bij meerdere clubs fantastisch gepresteerd. Laat elk team beter voetballen. Zo nu ook City wat eindelijk eens echt speelt zoals het behoort te spelen. Dat is ook een verdienste van hem.

Degene die besliste dat Clarke ontslagen moest worden is echt ziek. Goede trainer, zeer matig materiaal. Vooral de verdediging van WBA is armoedig. Overall is het spelersmateriaal sowieso slecht bij WBA, er zitten een paar leuke spelers tussen zoals Long en Sessegnon, maar voor de rest is het een ploeg voor halverwege het rechterrijtje

Wat? Godsamme zeg, wie dit besloten heeft begrijpt er niks van. Als Rodgers slim zou zijn haalde hij hem nu naar Anfield.

Onbegrijpelijk, een trainer die vorig seizoen nog geschiedenis schreef en voor een gigantische prestatie zorgde door 8e te worden zou toch wel wat meer krediet mogen hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Bromwich Albion

Actuele wedstrijden

2 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Manchester United is van plan om een pikante transfer door te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren