Bayern is Herbstmeister, Dortmund stopt titeljacht, Verbeek verbijsterd

Zaterdag, 14 december 2013 om 17:27Erik van Dam • Laatste update: 17:36

Het verlies van Bayern München in de Champions League tegen Manchester City was niet meer dan een incident. De Duits kampioen klopte zaterdag Hamburger SV met 3-1 en werd daarmee Herbstmeister. Bayer Leverkusen is de enige club die nog een beetje volgt, want Borussia Dortmund haakte zaterdag volledig af. De achterstand was al tien punten en groeide door een remise bij TSG Hoffenheim (2-2) naar twaalf. Gertjan Verbeek beleefde een rotmiddag. Zijn 1. FC Nürnberg leek hard op weg naar de eerste zege, maar gaf een riante voorsprong weg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Borussia Dortmund in jouw ogen nog een titelkandidaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door jan1980)

3-0 voor en dan 3-3 spelen 2 goals tegen in de laatste. 5 min dat doet pijn. Ik vind dat Verbeek gewoon drie punten had verdiend. Hoe kan zijn team dat laten liggen ik vind dat niet kunnen hij moet ze aanpakken.

14 december 2013 om 17:31

Die 2-3 werd gescoord terwijl die speler 6 meter buitenspel stond en die 3-3 was een rebound uit een onterechte vrije trap. Hannover heeft heel veel geluk gehad met de arbitrage vandaag.

14 december 2013 om 18:29

Pijnlijk pijnlijk meer kan ik niet zeggen. Ik heb die wedstrijd niet gekeken.

Er valt geen eer te behalen in Neurenberg voor Verbeek, geen een trainer kan met dat team een wedstrijd winnen.

14 december 2013 om 17:31

Hij was er dichtbij maar uiteindeljk laten ze het gewoon liggen. Verbeek gaat kapot van binnen

14 december 2013 om 17:39

praat VI iets minder na, dankuwel

Dortmund lijkt ook uit vorm te raken ze laten dure punten liggen en staan nu 4de. Rare dingen gebeuren in de voetbal wereld

14 december 2013 om 18:06

Maar ze hebben wel erg veel blessures ...

14 december 2013 om 18:14

Dortmund raakt niet uit vorm. De kansen die zij vandaag hadden, moesten afgemaakt worden. Daarnaast de blessures natuurlijk.. ze missen onwijs veel Hummels

Shaqiri maakte nog de 3-1 in blessuretijd voor Bayern. Get you're facts right Voetbalzone.

14 december 2013 om 17:34

*your..

14 december 2013 om 17:32

3-1, foutje van VZ.

14 december 2013 om 17:32

Lama, kweet t al.

Vz get your facts right

14 december 2013 om 17:33

3-1.
Maar voetbalzone had het verhaaltje al getikt en toen scoorde Shaqiri opeens nog in de laatste minuut maar toen waren ze al aan het uploaden ( denk ik ).

HSV speelde erg goed. Bayern is alleen gek genoeg ondoordringbaar want HSV had in de tweede helft echt grote kansen. Hoe goed zijn die van Buyten en Dante nou? Dat valt toch best mee al zeg ik zelf. Desalniettemin is het geen schande, je hebt op z'n minst gescoord. Wel naar voor Verbeek, 3-0 voorsprong uit handen geven maar desalniettemin wel weer erg blij met een doelpunt voor Pisczek!

3-1 München Shakqiri maakte de derde

Bayern won met 3-1 VZ. Het was absoluut niet groots maar weer lekker 3 punten. Ook mooi dat Shaqiri scoort, na lang geblesseerd te zijn.

Dortmund kunnen we denk ik nu al afschrijven. Ik weet dat het nog vroeg is maar Bayern heeft nu al Schalke, BvB en Leverkusen uit gehad. Terwijl BvB nog naar Leverkusen moet en naar Munchen.

Om Dortmund af te schrijven al titel kandidaat vind ik toch wel erg hoor.
Het was toch al redelijk duidelijk dat dit jaar puur en alleen voor Bayern was.
Ze zullen gewoon de nummer 2 worden.

14 december 2013 om 17:52

Zo gewoon is dat niet. Als Leverkusen morgen wint van Frankfurt dan is het verschil 8 punten. En Dortmund moet ook nog naar Leverkusen..

14 december 2013 om 18:05

Thuis of niet, dat maakt in de BL niet zoveel uit. In de top van de BL top kunnen alle clubs van elkaar winnen (met de voorwaarden dat ze hun sterkste team kunnen opstellen).

Jammer dat Mainz niet won, al was een gelijkspel de terechte uitslag en weerspiegeling van de wedstrijd. Beide ploegen een aantal goede kansen gehad maar beide keepers keepte een puike wedstrijd. Eindelijk een punt tegen iemand uit de top 4.

Die scheidsrechter bij Hannover heeft die ploeg lekker mee geholpen. 2-3 stond Diouf 6 meter buitenspel en de 3-3 was uit een onterechte vrije trap. Zo maakt iedere scheidsrechter fouten, maar blijft het zuur voor Gert-Jan.

Augsburg verdient gewonnen, vooral de 4-1 van Halil Altintop was een beauty.

Hoffenheim en Dortmund miste vele kansen, het had met gemak 10-10 kunnen worden, maar dat werd het niet.

Bayern terecht gewonnen, vond het wel een slappe wedstrijd.

Ja ik heb alles gezien, via Sky heb je een of andere simulcast of iets noemen ze dat, zie je de hoogte punten van alle wedstrijden. Is het aanraden waard .

ik weet zeker als Verbeek ontslagen word (wat er dik in zit met de afgelopen resultaten) dat die weer naar heracles komt

Ik heb medenlijden met de spelers van Nürnberg, met Verbeek als trainer ga dit natuurlijk een staartje krijgen.
dit gaan ze nog lang aanhoren.

14 december 2013 om 17:55

Ja man pijnlijk dit. Maar maak niet uit welke trainer je daar zet die elftal is gewoon slecht. Ze kunnen Max 70 min spelen dan zijn ze kapot

Mooi, hopelijk komt BvB in een neerwaartse spiraal en degradeert het.

14 december 2013 om 18:00

Zorgen jullie nou maar eens, dat jullie een keer kampioen worden hahha

14 december 2013 om 18:05

Gelukkig baseer ik mijn keuze niet daarop. Ga er al vanaf mijn 7e heen.

14 december 2013 om 18:12

Wie zegt dat ik dat wel doe? Alleen omdat ik geen BVB in mijn naam heb staan?

14 december 2013 om 18:18

Zeg ik dan dat jij dat wel doet? Je zegt dat wij eerst maar moeten zorgen dat we kampioen worden, Ik bedoel ermee te zeggen dat er ook andere factoren zijn waarom ik voor Schalke ben.

14 december 2013 om 18:23

Zo reageer je toch niet laat alleen wat voor een zielige supporter je bent.

14 december 2013 om 18:25

Eigenlijk interesseert mij dat niet zoveel als dat zo is.

Hoe kan een ploeg nu een 3-0 voorsprong weggeven? Verbeek moet nu echt goed analyseren en niet te lang op dezelfde elf vasthouden. Kritiek goed analyseren en doorselecteren. Misschien is de spelhervatting in de 2e heft niet goed? Als je gas afneemt en teveel achterleunt op de voorsprong, dan is wel groot risico dat de tegenstander juist toeslaat. Alleen maar achteruitspelen en verdedigen is juist vragen voor tegendoelpunten.

14 december 2013 om 17:59

Ja al verdedig je met 11 man in je eigen 16 meter gebied. Je mag nooit een voorsprong van 0-3 weggeven en zeker niet in de slotfase. Maar je hebt gelijk. Verbeek zal deze wedstrijd moeten analyseren en conclusies trekken.

Hebben we nou een puntje gewonnen of 2 verloren?

Gezien het spel was Hoffe vandaag niet minder, ik kan het resulltaat vandaag wel accepteren. Het geaarzel in de 16 was soms niet om aan te zien. Het is ons red tape in alle wedstrijden deze seizoen. Dat moet veranderen. Anders beleven we ook toekomstig nauwe potjes.

In defensie waren heel grote gaten, geen verrassing voor mij, te bekijken. Dat Hoffe daardoor 2x scoord is bijna logisch. Bij de 1:2 worden we geholpen door de keeper. Bedankt als nog. Maar die doelpunt was heeel nodig. Met 0:2 de pauze in was een te grote dreun geweest. Zo was er weer plotseling weer meer hoop, ook goed te zien aan de acties van de spelers.

De 2:2 was meer dan verdient vond ik dan ook. Een heel leuke goal. Geweldig voor Pisczek. Het zal hem vertrouwen voor de 2de seizoenhelft geven. De slotfase was zoals gewoon dramatisch. We hadden het nog in ons voordeel (moeten) kunnen beslissen. Vandaag is het even niet gelukt.

Ik kijk uit naar 2014, met een complete team zullen we dit soort wedstrijden gewoon winnen.

14 december 2013 om 19:15

Natuurlijk heb je hier 2 punten verloren ! Hoffenheim was helemaal niet gelijkwaardig, BVB had gewoon al lang en breed voor kunnen staan. Hoffenheim komt er een keer uit en het is meteen een goal. Spelers als Kuba, Friedrich en Miki mogen zich afvragen waar ze mee bezig zijn, die staan gewoon erg matig te spelen. BVB verspeelt voor de zoveelste keer onnodig punten. Plek 2/3 moet easy going zijn na de winterstop. Volle focus op de CL lijkt me het meest voor de hand liggend.

14 december 2013 om 20:12

@ Jaap

BVB heeft altijd volle focus in elke wedstrijd, anders is het niet Bvb. Daarom ook de grote en nog groeiende supporters groep. Hoffenheim bleef heel gevaarlijk met counters, vandaar was het voor mij gelijkwaardig.

Ik denk dat Hoffenheim met onze normale verdediging deze doelpunten niet gescoord had. Op basis van het feit dat deze achterhoede nooit samengespeeld hebben ze het nog niet zo slecht gedaan.

De punten worden verspeeld omdat we de kansen niet benutten. Over het veldspel hoeven we eigenlijk niet te mopperen. Kop op! We zullen ook weer meer geluk hebben.

Onbegrijpelijk dat Nürnberg... 10 keer gelijkspelen maar geen enkele wedstrijd kunnen winnen, zelfs niet na een 3-0 voorsprong. Zul je natuurlijk zien dat ze de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Schalke wel weten te winnen. Dat zou ook weer typisch zijn voor Schalke. Dortmund zal wel pissed off zijn dat ze het vertikt hebben om Hoffenheim de 2e liga in te schieten vorig seizoen. Alhoewel zij natuurlijk wel een flink gehavend team hebben. En ja, Bayern hoeven we het niet eens meer over te hebben, die zijn gewoon ongenaakbaar in de 1. Bundesliga.

Wat een saaie competitie titel is al weer beslist en in de toekomst gaat dat niet veanderen. Plak aub maar al die sterren op de borst van bayern.

14 december 2013 om 18:24

Bayern moet naar de PD.

Die eerste helft zonder Ribery en Robben was wel erg saai. Één van de twee kan nog wel, maar allebei niet maakt het wel erg degelijk allemaal op de flanken. Degelijk, maar niet erg interessant om naar te kijken.

hoe speelde calhanoglu ? weet iemand dat

Knappe prestatie hoor van Pep, kampioen worden met Bayern München. Ongelooflijk.

14 december 2013 om 20:25

Jij en ik kunnen momenteel ook kampioen met Bayern worden.

14 december 2013 om 20:39

Hoewel ik vind dat mensen wel heel snel Guardiola prijzen is het wel zo dat hij heel goed met de blessures is omgegaan. Zelfs met de brede selectie van Bayern is er een periode geweest waarbij er eigenlijk geen echte centrale middenvelder was. Dat er een middenveld was met Kroos-Lahm-Muller waarbij Kroos eigenlijk als enige echt bekend was met zijn rol. En dat in een periode waarbij Guardiola bezig was de speelwijze te veranderen.

14 december 2013 om 21:47

Ja, prima hoor. Bij de kwaliteit van Lahm vind ik het niet verbazingwekkend dat die daar goed heeft gefunctioneerd. Dat Pep dat gezien heeft is ook goed. De verandering van de spelwijze destijds was daarbij geen hindernis, vind ik, in tegendeel, Rafinha als verdediger deed van begin af heel goed.

De poging om tiki taka in Mùnchen te spelen is inmiddels door Pep behoorlijk terug gedraaid, jammer voor de tegenstanders.

Kom op Verbeek! Volgende wedstrijd winnen! Ik gun hem zeker een paar overwinninkjes. Hoop dat het goed komt.

Haalt Verbeek de kerst wel? Nu al 8x niet gewonnen, Nurnberg zelf het hele jaar al niet.................

Of heeft die club het budget om er 5 spelers of meer eruit te gooien? En dan 3-5 gerichte aankopen te doen om degradatie te ontlopen? Zo niet, zal een trainer wel weer geslachtofferd worden..............en gezien de statistieken zou dat terecht zijn.. gertjan maakt er een potje van qua resultaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
M. NeuerKeeper130
S. GnabryMiddenvelder136
R. LewandowskiAanvaller1314
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

116 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2021-2021 Almere City FC
2019-2020 Adelaide United
2017-2018 FC Twente
2014-2017 VfL Bochum
2013-2014 1. FC Nürnberg

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren